Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 17:35   #1501
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

przeglądalam zdjęci z pierwszych dni małej, ale kruszynka z niej była, niby tal niedawno a już prawie zapomniałam.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja też miałam fajny temat: "Ultrastruktura jelita środkowego w czwartym stadium larwalnym Spodoptera exigua" Też piąteczkę dostałam :P

Ale u nas grad sypał

Z posiewu dziś nici, młody przez 2h się nie wysikał
nie ma tak na zawołanie
Stary 2013-05-08, 17:42   #1502
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam fajny temat: "Ultrastruktura jelita środkowego w czwartym stadium larwalnym Spodoptera exigua" Też piąteczkę dostałam :P

Ja się często wzruszam, jak oglądam filmiki które nagrywałam będąc w ciązy.. jak mnie kopała Amelka..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 17:48   #1503
iffonka7
Zadomowienie

Pisałam wczoraj że byłam z małym u lekarza i ma wirusowe zapalenie gardła, mierzyłam mu właśnie temperaturę i ma 37,5 stopnia gdzie zawsze miał 37,0 stopnia, czy jeśli wieczorem pojawiło by się 38,0 podać mu paracetamol w czopku? Czy lepiej samemu nic nie robić i iść rano znowu do lekarza?
Stary 2013-05-08, 17:50   #1504
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Deli Blanka waży 5360, strasznie mało mi się wydaje jak na 3 miesiące.
Kochana myślę że jak będziesz ściągać regularnie to utrzymasz laktacje , ja kiedyś miałam tydzień z antybiotykiem przy którym nie można było karmić i dałam radę mimo że miałam mało mleka.
Moja nie ma jeszcze 5, wiec sie nie martw
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kłopotów z zaśnięciem ciąg dalszy. Mała jeszcze nie śpi, Tż chodzi z nią i buja..

A kurczę zawsze zasypiała sama, od 3 dni mamy problem. Najedzona już, przy piersi trochę się wije (chyba brzuszek bo bączki szły) ale właśnie nie śpi jeszcze...

Miałyście tak, że pogorszyło się zasypianie? skok? przejdzie?
Ja tak teraz mam, ale w dzień. Widać, ze zmeczona , ale usnac nie chce, jedynie przy piersi albo na spacerze a to tez nie zawsze

Przed chwila usneła bujana, ale po 10 min płacz, nie wiem co, jak, cycka nie, smoczka nie, uspooiła sie troche na rekach i teraz spi mi na klacie, ale cały czas stęka. Nie wiem....

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie! Mamy w mieszkaniu bardzo suche powietrze. Slysze jak maly dziwnie przez to oddycha, meczy sie w nocy. Moja siostra to samo.
Nawilzacz zalatwi sprawe?

Mala, kochana jestes najlepsza mama, jaka Oskar moglby miec!!!! Nie mysl o sobie zle, to normalne, ze czasem chwilowo jestesmy zmeczone!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My rozwieszamy pranie niedaleko łózeczka i jest dobrze
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kurde, to mocno się ochłodziło Uważaj, żeby Was tam nie przewiało

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja mała tak zasneła na bujaku omg....
Ale sliczna czuprynka!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja bylam na 3h spacerku z małą jeju dziewczyny, taki upał.......a widziałam babke z dzieckiem ubranym w kurtce na polarze :OOOO szok.
tak czytałam jak narzekacie na inne mamy i przez to nabawiłam sie skrzywienia - zaglądam do wózków

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
A takie głupie pytanie do dziewczyn kp jakie są kupeczki Waszych dzieciaczków?
obecnie bardzo rzadka, jasnozółta, ciągnąca z małymi drobinkami. Tak szczegółowo
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:04   #1505
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Nancy, u nas kupki sa pomaranczowe, ciemnozolte, z grudkami.

Kubus mi dzis spal od 21 do 3, pierwszy raz 6h ale co z tego jak o 6 dal koncert. Pobudzil mi wszystkich, nie mogl chwycic cyca z tej histerii, wiec zmieklam, dalam butle i cwaniaczek zasnal.

padnieta jestem - ukrop dzis straszny!!!

Nancy, pytalas o moja prace.
Zero postepow, teraz sa rodzice, wiec nie pisze. Jutro jada, TZ ma urlop od soboty, takze zaczne szalenstwa z wordem....

Mata przyszla, Kubus poki co zachwycony

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:21   #1506
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Mata przyszla, Kubus poki co zachwycony
Jaką kupiłaś?
Stary 2013-05-08, 18:24   #1507
litllesweetangel
Lurker ;)

Kur.wica mnie bierze z tymi chrzcinami, od kiedy kartka swiadczy o wiarze czlowiek?!

Z wkurzenia robie bledy xd

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-05-08 o 18:35
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:26   #1508
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Onaella, a co się dzieje?
Cytat:
Onaella mnie ciarki przechodzą na samą myśl o Twoim długim porodzie. Zdrowiej szybko, a czujesz jakieś bóle czy coś?
wiecie co, nie bardzo chcę tutaj pisać i przy okazji się nakręcać

patrzcie co ostatnio kupiłam dla Małego. Za nic nie lubi leżeć na brzuszku a na tej macie w miarę mu się podoba.
Uwielbiam zabawki LAMAZE mają super intensywne kolory, które mega stymulują mam kilka różnych i wszystkie sobie chwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p17hooicev1dosskccli1th8mop2i.jpg (98,8 KB, 46 załadowań)

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:27   #1509
BlackSanctum
Zakorzenienie

U nas dzisiaj bezchmurne niebo, 27 stopni w cieniu, gorąc niesamowity, ahhh. Mała śmiga w bodziaku na krótki rękaw i lekkich geterkach, do tego ma stópki - spociuchy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:28   #1510
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Jestem beznadziejna! Siedzę i płacze jak małe dziecko ;(;( Mała cały czas płacze,w niebogłosy. Już Zdjęłam jej aparat i ciągle to samo;( Ją już nie wiem co robić. Nie umiem Jej pomoc. Mąż wrócił wcześniej więc wyszliśmy na spacer i co? Jedną wielką histeria w wózku. Zostawilam ich na dworze i przybiegłam do domu. M. powiedział że się Nią zajmie. Dziewczyny jak mi jest źle! Chyba nigdy się tak nie czułam! ;(;( Wylałam milion łez
Powiedzcie czemu Ona tak strasznie płacze?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:33   #1511
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.Nie było mnie 8 godzinek i 6 stron do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laski na tabsach, tez tak schizujecie? Mam taki paniczny lek przed kolejna ciaza, ze boje sie ze one nie zadzialaja... Poki co wzielam 5 ale nadal guma
Ja przez pierwszy tydzień się bałam. A potem już spoko

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jeśli chcesz karmić piersią to musisz być silna. Mi tej siły zabrakło, po tym jak w szpitalu mnie traktowały i po tym, że musiałam jeździć na studia i nie miałam na tyle pokarmu, żeby odciągać i zostawiać. Mleczko zanikło i jesteśmy na mm. Ale Daduś zdrowo rośnie i to najważniejsze, przy następnej dzidzi będę walczyć o cyca
Ja tak samo. Przy następnym dzidziusiu będę walczyć.
Miałam tak mało pokarmu i się poddałam i przeszłam na mm.

Dziewczyny, gratuluję skończonych miesięcy. dla dzieciaczków.

Idę nadrabiać dalej, gaduły
Stary 2013-05-08, 18:36   #1512
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jestem beznadziejna! Siedzę i płacze jak małe dziecko ;(;( Mała cały czas płacze,w niebogłosy. Już Zdjęłam jej aparat i ciągle to samo;( Ją już nie wiem co robić. Nie umiem Jej pomoc. Mąż wrócił wcześniej więc wyszliśmy na spacer i co? Jedną wielką histeria w wózku. Zostawilam ich na dworze i przybiegłam do domu. M. powiedział że się Nią zajmie. Dziewczyny jak mi jest źle! Chyba nigdy się tak nie czułam! ;(;( Wylałam milion łez
Może warto jechać na ip niech ją zbadają, tak jak szaja kiedyś pisała że jej Agatka też tak płakała i wyszło że ma zapalenie pęcherza czy coś takiego .
Stary 2013-05-08, 18:40   #1513
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
poplakalam sie, kochana.... musisz miec sile dla swojego dzieciątka, ona Ciebie bardzo potrzebuje, wiem ze Ci cięzko, ale musisz znaleźć w sobie więcej siły. Kochana! trzymamy za Ciebie kciuki, dasz rade!!!!!

Może placze bo jej gorąco? brzyszek boli? aj kurna;/...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-05-08 o 18:41
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:41   #1514
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

I nie będą mieli mnie za matkę panikare? Już wystarczająco beznadziejnie się czuje! Co ze mnie za matka? ;(

Stary 2013-05-08, 18:44   #1515
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jaką kupiłaś?
FP Rainforrest

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:45   #1516
Ewik86
Zakorzenienie

Ale dziś upał Byliśmy dziś na działce na wsi, bo mąż musiał samochód wreszcie umyć, a ja z Domcią pospacerowałyśmy sobie W ogóle zadowolona jestem z samochodu, który prawie rok temu kupiliśmy, bo do bagażnika zmieścił się cały wózek, tzn. stelaż + gondola

Cytat:

Uwierz że nie tylko Ty masz takie chwile bezradności i absolutnie nie czyni to z Ciebie złej matki. Przecież kochasz swojego synka najmocniej na świecie. Są takie dni kiedy dzieciaczki bardzo płaczą i ciężko jest je uspokoić. Wtedy cierpliwość może się wyczerpać. Lepiej że odłożyłaś jak byłaś bardzo zdenerwowana niż byś miała przekazywać mu złe emocje. Widziałam raz na własne oczy jak matka potrząsała płaczącym dzieckiem aż mu główka latała. Lepiej więc odłożyć i ostudzić emocje a za chwilę znowu przytulić. Jesteśmy tylko ludźmi i zdarzają się nam chwile słabości bo mamy gorszy dzień po prostu albo jesteśmy zwyczajnie zmęczone bardzo.
Dzięki za to co napisałaś Mimo, że pisałaś do Małej, ale ja też ostatnio przeżywam jakiś kryzys. Jestem kłębkiem nerwów, strasznie szybko się denerwuję. Czasem, niestety, też na Domcię przez co mam ogromne wyrzuty sumienia Myślę, że jestem przemęczona. Brakuje mi chyba snu po prostu

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
moja córcia przyszła na świat 14 stycznia, ma na imię Natalia i aktualnie mam uszy pełne jej wrzasków a ramiona śliny... mieszkamy w w-wie (choć to chyba nie bardzo powód do dumy ) i siedzimy sobie całymi dniami same bo szanowny tatek zarabia na swoje księżniczki
Witam i Ciebie i Natalcię

Cytat:
Ewik jak tam staż? Mam nadzieję, że ok, trzymałam kciuki w poniedziałek

Trzymam kciuki za wszystkie szczepienia!

Dziewczyny nie bierzcie tego do siebie, ale wczoraj trzy razy zasnęłam podczas nadrabiania Teraz od rana próbuję coś napisać, ale ciągle mi przeszkody stają na drodze.

Kurde, miałyśmy iść jutro na szczepienie, ale zapomniałam wcześniej zadzwonić i idziemy we wtorek. Ale nie wiem czy dojdzie do skutku bo Ewcia ma problemy z oczkiem, przemywam co chwilę rumiankiem, ale nie pomaga. Martwię się bo u nas jest zatkany kanalik jeden i boję się, że nas w końcu lekarka wyśle z tym na zabieg :/

Pogoda fajna, ale nigdzie nie byliśmy jeszcze, tylko na balkonie dłuższą chwilę. Anemia mi się daje we znaki i nawet nie mam zbytnio siły nigdzie wychodzić. No i czekam na zdjęcia z chrztu, już się nie mogę doczekać, bo chcę wywołać w końcu trochę zdjęć
Dzięki kochana za pamięć i za kciuki Byłam na szkoleniu, ale pracę zacznę w przyszłym tygodniu

A w ogóle to dziękowałaś Silver za trzymanie kciuków za chrzciny, a ja też trzymałam

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Co do ubierania mój dzis cały dzień tylko body z długim jak zakładam spodenki to wrzask wiec lezy z gołymi nogami ale cieplutkie ma i czekamy na tż i pujdziemy na spacerek mam nadzieje ze nie bedzie płaczu bo bida jest po tym szczepieniu ale ciesze sie ze 5w1 wzielismy inaczej chyba by sie zapłakał i tak cięzko znosi a wczoraj w przychodni widziałam dziecko na 1 szczepienie wiec malutkie w kombinezonie

Deli mozesz mi na pierwszej stronie dopisać KP i 27 lat i imię Dominika bo widze ze nie mam i jakaś młoda jestem choć za połroku 28 juz będzie

Fewcia współczuje szelek a konsultowałaś ich noszenie z rechabilitantem pokrótce opisze ci co kiedys szłyszałam ale prosze nie obrazsie ani nie sugeruj za bardzo tym co napisze
Rozmawiałam kiedys jeszcze w ciązy z moja szfagierka jak wam pisałam jest fizjoterapeutą i zrobiła kurs NTD Bobath ostatnio zdawała egzamin i planuje otworzyc własny gabinet itd i po jednym ze zjazdów opaowadała jak zajecia wygladały a mieli je z jakąs babka ze stanów i było o bioderkach i muwiła ze szelki orteze stosuje sie tyko w PL , Rumuni i zacofanych krajach a na swiecie sa inne metody rechabilitacji a tak jak u nas lekarze zalecaja czasem moze wrecz szkodzic wiec moze poszukaj jakiegos dobrego rehabilitanta dzieciecego i skonsultuj moze alternatywne metody przyniosa skutek i noszenie szelek ograniczy sie do minimum jak pojade 18 maja do Krakowa to zapytam co i jak sie leczy bo wtedy nie zglebiałam tematu
Masz super imię

Cytat:
Konsultowałam z dwoma ortopedami. No i ten pierwszy,podsumowując,stw ierdził że Blanka umiera na dysplazje a ten drugi był bardziej wyrozumiały i Blanka jeszcze pożyje. Tylko te szelki Jak będziesz coś wiedzieć to ją poproszę o informacje

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Aaa.. Co do obrony mgr to ją musiałam nauczyć się 100pytań,to około 250 stron było (bo teoria plus dowody twierdzeń,zasad itp) plus pytania od komisji których nie znałam. Ale miałam ciekawy temat więc sama chętnie go zgłębiłam
"Metoda minimalizacji i maksymalizacji."
I pochwale się że zdałam na 5
Nieskromnie napiszę, że ja też obroniłam magisterkę na 5

Bijkora jak tam matma?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:46   #1517
litllesweetangel
Lurker ;)

fewcia jesli sprawdzilas wszystko co moglas, brzuszek, odparzenie, zdjelas aparat, nie jest glodna, ma czysto, nie ma goraczki lub.... nie jest zmeczona? To jedz. Masz prawo nie wiedziec o co chodzi oni sa od tego zeby pomoc jesli nie jestes w stanie rozpoznac co moze dolegac dziecku

edit. Moja wczoraj caly dzien ryczala, bo byla po prostu zmeczona, na wieczor padla i spala do 7 rano

Dobre jestescie, magisterki na 5 a ja ledwo mature zdalam xD Za to wiem w jakim modelu laptopa na L. wymienia sie gwarancyjnie base i psuja sie hinge

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-05-08 o 18:52
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 18:50   #1518
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Biedactwo malutkie Może faktycznie coś ją boli? Bo skoro aparat zdjęty a ona dalej płacze? No chyba że dopiero przed chwilą zdjęty i jeszcze się nie zdążyła uspokoić... Straszna taka bezsilność, niby się wie że to dla dobra dziecka te całe szelki ale trudno tak po prostu przejść do porządku dziennego jak dzieciątko przez to musi cierpieć
Ja bym chyba też podjechała na IP, jeśli chodzi o moje dziecko to mam głęboko w czterech literach co sobie o mnie pomyślą

Tak w ogóle to dzień dobry W końcu się dorwałam do komputera a nie do telefonu

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-05-08 o 18:52
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:00   #1519
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

patrzcie co ostatnio kupiłam dla Małego. Za nic nie lubi leżeć na brzuszku a na tej macie w miarę mu się podoba.
Uwielbiam zabawki LAMAZE mają super intensywne kolory, które mega stymulują mam kilka różnych i wszystkie sobie chwalę
Fajna ta mata

Szklanko a ten kanalik to sam ma się odepchać?

Fewciu może dziewczyny mają rację i warto pojechać? Mam nadzieję, że Blaneczka w końcu się uspokoi

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Biedactwo malutkie Może faktycznie coś ją boli? Bo skoro aparat zdjęty a ona dalej płacze? No chyba że dopiero przed chwilą zdjęty i jeszcze się nie zdążyła uspokoić... Straszna taka bezsilność, niby się wie że to dla dobra dziecka te całe szelki ale trudno tak po prostu przejść do porządku dziennego jak dzieciątko przez to musi cierpieć
Ja bym chyba też podjechała na IP, jeśli chodzi o moje dziecko to mam głęboko w czterech literach co sobie o mnie pomyślą

Witaj

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:00   #1520
Kija80
Zadomowienie

Lady a Ty jak tam, dalej walczysz z zastojami? Nie pomaga przystawianie spod pachy? Nienawidzę takiej pozycji ale faktem jest że na zatory wszelakie pomaga. Z cycami to jednak trzeba uważać, przy karmieniu łatwo o zator jak się właśnie źle przyciśnie. Ja się na początku dorobiłam zastoju od stanika, w szpitalu się okazało że ten co wzięłam do karmienia jest do niczego i ubrałam ten w którym przyjechałam do szpitala - miękki sportowy, ale nie miał odpinanych ramiączek więc ściągałam całą miseczkę w dół i po dwóch dniach dopiero się zorientowałam że w dole piersi wszystko mi stoi bo było uciskane tym ściągniętym w dół biustonoszem podczas karmienia
Stary 2013-05-08, 19:03   #1521
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mąż dzwonił że Zasnela mu w wózku. Może faktycznie zmęczona. Ale spala godzinę temu ;( Nie potrafię Jej pomoc ;(
Okropnie się czuje ;(

Stary 2013-05-08, 19:05   #1522
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Rozumiem w każdym razie oby leki pomogły i szybko wracaj do siebie

A zabawka bardzo ciekawa, to jest dmuchane?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana za pamięć i za kciuki Byłam na szkoleniu, ale pracę zacznę w przyszłym tygodniu

A w ogóle to dziękowałaś Silver za trzymanie kciuków za chrzciny, a ja też trzymałam
O widzisz, to również bardzo dziękuję przydały się bo było ok

To oby Dominisia dała Ci odpocząć i wyspać się przez te parę dni

Cytat:

Oj biedna mała z tym oczkiem. Oby bez zabiegu się obyło. No i Tobie życzę więcej sił. A co do zdjęć to ja się już tyle czasu zbieram żeby coś wywołać i jakoś zebrać się nie mogę żeby powybierać
Dziękuję A co do tych zdjęć to mają fajną promocję w Empiku teraz, ważną do 12 maja i opłaca się skorzystać, tylko trzeba 200 zdjęć nazbierać. A to akurat dla mnie nie będzie problemem, bo zaległości mam sporo

Cytat:
O matko jaki temat I badałaś te larwy? Albo raczej ich jelito? Chyba super małe jest takie larwowe jelitko W sumie tak myślę, bo Ty chyba na tej biologii dużo widziałaś, co? Jakieś zwierzątka, delikatnie mówiąc od środka to Ci się nie dziwię, że nie jesz mięsa

Fewciu tak jak pisze Little, jak wszystko inne jest ok, to ja bym pojechała na IP. Będziesz spokojniejsza przynajmniej o to
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:06   #1523
Kija80
Zadomowienie

A my jutro mamy szczepienie, rotę i 6 w 1. Po pierwszym szczepieniu Ania przespała mi prawie cały dzień więc po cichu liczę na powtórkę bo ostatnio w dzień to ona za wiele nie sypia, noce zawsze przespane - z przerwami na karmienie of course ale ogólnie śpi mi ładnie, za to w dzień moje towarzyskie dziecię najszczęśliwsze jak ktoś nad nim wisi i gada głupoty
Stary 2013-05-08, 19:07   #1524
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale super! Ile takie cudo u Was kosztuje?
Cytat:
Fewciu musisz być dzielna. Może malutka dzisiaj mało spała i jest bardzo zmęczona? Mój wtedy dostaje histerii i potrafi tak 2 godziny aż uśnie. A może ząbki się zaczynają? Bo jak nie to nie mam pojęcia i lepiej to sprawdzić na IP jak piszą dziewczyny.
Cytat:

ooo kogo ja widzę
Stary 2013-05-08, 19:10   #1525
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Szklanko a ten kanalik to sam ma się odepchać?
Niby u niektórych dzieci się odtyka sam, ja dodatkowo masuję Małej przy nosku, żeby ta błonka co tam jest pękła, ale nie ma rezultatów póki co. No i też nie da się tego robić zbyt często bo Ewcia nie pozwala se tam długo grzebać, to masuję tylko jak je leży spokojnie.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:17   #1526
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Mąż dzwonił że Zasnela mu w wózku. Może faktycznie zmęczona. Ale spala godzinę temu ;( Nie potrafię Jej pomoc ;(
Okropnie się czuje ;(

no ale to przecież nie Twoja wina że tak się dzieje, że ona musi to mieć założone... Nic nie możesz na to poradzić, właśnie dlatego że jesteś dobrą mamą robisz to co robisz, jakby Blaneczka miała za matkę jakąś patologię która by ją zaniedbywała to może teraz w szelkach by nie leżała ale potem skończyłaby w gipsie albo na sali operacyjnej. I pewnie nigdy nie mogłaby normalnie chodzić. A tak bioderka się w końcu wyleczą i będzie wszystko w porządku. Pisałaś że bodajże jutro (?) macie kontrolę, może akurat się okaże że już jest dużo lepiej, oczywiście na pewno jest za wcześnie by jej to całkiem zdjęli ale może akurat lekarz powie że jeszcze tylko trochę trzeba wytrzymać?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

ooo kogo ja widzę
No ja zawsze jestem, codziennie, i to po kilka albo i kilkanaście razy, tylko że na komórce a jakoś nie mogę opanować odpisywania z telefonu, no nie wychodzi mi i tyle, jakaś tępa jestem
Stary 2013-05-08, 19:23   #1527
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja zawsze jestem, codziennie, i to po kilka albo i kilkanaście razy, tylko że na komórce a jakoś nie mogę opanować odpisywania z telefonu, no nie wychodzi mi i tyle, jakaś tępa jestem
Ja to nawet na telefonie internetu się nie tykam taka zacofana jestem

I jak moja imienniczka, taka grzeczna jak braciszek?
Stary 2013-05-08, 19:26   #1528
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .... przepraszam że się nie odzywałam (wczoraj nawet mąż mnie za to opieprzył że do Was nie pisze ) ale jakoś tak.... nie wiem jestem taka rozbita niezorganizowana nieobecna o wszystkim zapominam.... na nic nie mam czasu i nawet pisać mi się nie chciało... Nie nadrobiłam i raczej nie nadrobie, postaram się wbić w temat. Ciekawa jestem co u Was

Co tam u Was?

Postaram się pisać ale nie wiem jak mi to wyjdzie....
Chyba sie czuje samotna troche no i wszystko w domu i z Hanią musze robić sama przerasta mnie to...
Bokeh

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja popalalam, mozecie mi wierzyc lub nie, ale przez5 lat tylko popalalam, jak byl gorszy dzien w pracy, czy na treningu (taaaaak :P ) na imprezach, no zawsze mialam fajeczke w razie wu. Duzo osob mi mowilo, ze takie popalanie skonczy sie nalogiem, ale jakos mnie ominelo, i tak czasem byl miesiac ze palilam co drugi dzien, a czasem i 3 miesiace calkiem bezjak zaszlam w ciaze oddalam nowiuska paczke kolezance i od tamtej pory ani razu mi sie nie zdarzylo, wiadomo. Ciagnie mnie strasznie chwilami, no ale teraz do niczego mi to potrzebne nie jest
No to super że nie wpadłaś w nałóg

Lady, pytam po raz trzeci
Gdzie kupowałaś strój tankini??? Szukam szukam i nigdzie nie ma

Cytat:
Byliśmy w Pl u lekarza i Niunio zdrowy za to ja mam "cudowne" pozostałości po moim za☠☠☠istym porodzie
teraz muszę brać leki i niedługo znowu lecieć do Pl na kontrolę i dodatkowe usg całych narządów rodnych.
Ojj przykro mi

Cytat:
Za czasów mojej mamy zagęszczali niektórzy mleko mąką. Jej znajoma jak kaszę robiła synom, to butlę 250 ml, jak zjedli dawała drugą taką samą Pół litra kaszy na jedno posiedzenie kilkumiesięczniak.... Dodam że dzieciaki były straaaaasznie grube. Nigdy nie schudli. Moja teściowa mi żur proponowała więc wiesz
Łooo. To moja mama nie ma takich "fajnych" i "genialnych" pomysłów

Cytat:
jutro mamy wizytę u ortopedy. Zobaczymy czy coś się poprawiło
TRZYMAM KCIUKI ZA JUTRO. Oby się okazało że już jest lepiej

Cytat:
Witajcie.
Popodglądałam Was chwilkę i grzecznie pytam, czy mogę dołączyć z moimi głupawymi nieraz pytaniami o tabsach i stresie przed seksem już przeczytałam więc mi deczko lżej, że nie tylko mi walnęło na dekiel i uciekam przed mężem
Witaj w naszym gronie

Cytat:
C U D O

Cytat:
moja córcia przyszła na świat 14 stycznia, ma na imię Natalia i aktualnie mam uszy pełne jej wrzasków a ramiona śliny... mieszkamy w w-wie (choć to chyba nie bardzo powód do dumy ) i siedzimy sobie całymi dniami same bo szanowny tatek zarabia na swoje księżniczki
Ja urodziłam 15 stycznia Czyli prawie tak jak Ty

Cytat:
Dziewczyny nie bierzcie tego do siebie, ale wczoraj trzy razy zasnęłam podczas nadrabiania

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja bylam na 3h spacerku z małą jeju dziewczyny, taki upał.......a widziałam babke z dzieckiem ubranym w kurtce na polarze :OOOO szok.
Stary 2013-05-08, 19:26   #1529
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Okropnie się czuje ;(

hmm, mi to wyglada na zmeczenie... moj dzis tak ma, maruda straszny, malo spal a wstal przed6!
ale jesli bedzie plakac po przebudzeniu to jedz na IP. a co se pomysla to juz ich zakichany problem
dobrze ze teraz zasnela, odpocznie sobie bo takim placzem tez na pwno sie zmeczyla. mam nadzieje ze nocka minie wam bez wiekszych problemow
Podziwiam Cie bardzo!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:32   #1530
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszko na prezencie od sasiadow
ale fajnie

Cytat:
No właśnie ja też z Mamą będę konsultować Ale moja Mama jest rozsądna, nic nie krytykuje i ma normalne poglądy na temat dzieciowe (nie uznaje ciepłych ubiorów, kocyków i innych osłonek na wózek jak jest taka pogoda )
OOO moja mama tak samo

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia kilka stron, zaraz się cofnę.
U nas dziś gorącoooo, właśnie wróciłysmy ze spaceru.

Lenova: dla ciebie zdjęcie kapelusika
Ale piękny kapelusik LALUNIA

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości