|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą z tyłu ma trochę więcej włosów niż na czubku i śmiesznie to wygląda - takie kółko łyse
|
|
|
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam pleciugi
Ja chyba Wam podrzucę mego dziecia bo widzę że Wam się nudzi Przeleciałam Was po bieżnie i z tego co zapamiętałam: Debrah śliczny kapelutek a Amelka w nim jeszcze piękniejsza Fewciu tak bardzo mi przykro , że Blaneczka tak płaczę, na dodatek to imienniczka mojej niuni i trochę się utożsamiam, moja też miała takie dni ze płakała a ja nie umiałam jej pomóc. Ale Blanki chyba są po prostu charakterne, Asi Blanka też łobuzuje. No ale Twojej to pewnie te szelki przeszkadzają . Tulę mocno i mam nadzieję że nocka będzie lepsza Kasiorek witam w naszym gronie, w końcu kolejna mama z mazowsza. Niedługo będzie nas więcej niż Ślązaczek ![]() A masz taką samą sytuację jak ja , też siędzę sama z córą a tatuś zarabia na księżniczki ![]() W jakiej dzielnicy mieszkasz ? Mika i Aniołek wysłałam Wam wczoraj listy ![]() Kijapiękne masz dzieciaki ![]() My dzisiaj też mamy małego maruda. Rano się tak ładnie chichrała głośno z 15 min a potem jej humor opadł na spacerze. Dwa razy mi histerię w wózku poczyniła bo śpiąca , a ludzie to naprawdę taktu nie mają-ja tu próbuje małą uspać i jej lulam i kołyszę a ona się drzew niebogłosy a te wścibskie ryje zaglądają mi wprost do wózka i coś komentują, ale nie słyszałam co bo za głośno było W ogóle to ja nie wiem odkąd moje dziecko podłapało że potrafi się podnieść to non stop by chciała siedzieć, nie uleży w pozycji na plecach bo się cały czas podnosi a jak ją chwycę za ręce to jest taka szczęśliwa ![]() Coraz bardziej mnie denerwuje to moje kp . Jak nie urok to s.r.a.c.z.k.a Miałam już Małej nie dawać tylko odciągać i pić szałwię. Ale dzisiaj rano miałam zator na zatorze Próbowałam pod prysznicem,laktatorem i nic. więc dałam Blance no i od razu ulewanie ,krosty zaognione ,bąki ![]() Ja nie wiem czemu ja mam takiego pecha , może mam za mało siły i wiary ale może mnie zlinczujecie -ale nie lubię kp, jest to dla mnie męcząca trauma , może to przez to jak w szpitalu było albo nie wiem, ale nie chce już męczyć siebie ani Blanki... |
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą mojej też się z jednego boku wytarły włoski. Nadal ma dużooo -i wszyscy na nie zwracają uwagę
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Podczytuje Was ale ciezko mi odpisac i sie odniesc bo Julianna cale popoludnie mi plakala: smiech, gadanie, histeria, minuta snu i tak ciagle. Czy 2 doby po szczepieniu moze pojawic sie taki efekt marudu?
![]() Fewciu wspolczuje i sciskam. Doskonale rozumiem Twoje zalamanie. Moze za bardzo sie staramy i napinamy? Przeciez chyba nie ma nic zlego w tym, ze ktos inny przejmie malucha na chwile. Ehh ja dzis tez po 4h takiej masakry mam dosc. Dziewczyny czymam kciuki za wasza obrone ![]() Siostra moja wczoraj miala uro no i jest wieczor, jej facet przychodzi z kwiatami i malutkim pudeleczkiem. Mojej siostrze lzy stanely, serce zaczelo walic, chwila oczekiwania, otwiera pudelko a tam wisiorek ![]() Bidula tak mi sie jej szkoda zrobilo jak mi to opowiadala Ehh Ci faceci
|
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Już nawet myślałam że może ma jakieś odparzenie,ale obejrzałam Ją dokładnie i nic nie ma. Przy kąpieli Marudziła,piersi nie chciała więc mąż daje jej moje mleko odciagniete. Ale z tego co widzę to nie wybiera się spać... Moje Biedactwo ![]() Cytat:
![]() Mała znowu płacze,nie może zasnąć. Postanowiłam że szelki zapnę Jej na spiocha. Ale znowu płacze... Mam nadzieję że jutro ortopeda powie że coś się ruszyło,że warto cierpieć... Cudownie że Was mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jaki biustonosz usztywniany polecicie do KP Kto kupował http://allegro.pl/caffe-latte-alles-...164948604.html Jak wrażenia ??
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jedno wam pokażę, sześciodniowy Grześ i jedenastodniowa Ania. Podobni no nie?
|
|
|
|
#1570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
? Cytat:
Uciekam,mam nadzieję że lepszą będzie noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
wiecie co, chyba musze przestac pisac tu na forum o moim tz-cie w formie TZ bo mam juz jakas paranoje, zaczynam o nim myslec TZ
![]() a o maly wlos dzisiaj nie powiedzialam w rozmowie z mama, ze bylismy z tz-tem na spacerze w lesie z dzieckiem .. boze czy ja jestem jaka dziwna? ale najgorsze ze w przychodni prawie jzu powiedzialam ze "tz dzwonil w sprawie recepty"
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skad Wy macie tyle czasu na pisanie
podczytuje powoli zaleglosci...moje dziecko bylo dzis mega marudne, kurde dziewczyny ja nie wiem co jest nie tak, niby mleko w piersiach jest a on i tak chodzi marudny, zjada tylko z 1 piersi 2 juz nie chce, boje sie ze okaze sie ze przez to ze jest glodny tak marudzi ;/ no ale przeciez ma 2 pelna piers wiec czemu by jej nie jadl ;/ musze go zwazyc i zobaczyc jak z waga stoi - troche sie boje bo chcialabym go jednak piersia pokarmic jeszcze
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, odciągnęłam 110 ml. Mogłabym trochę więcej, ale i tak Domcia więcej nie je
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceny zbliżone do polskich, no może ciut droższe w przeliczeniu wychodzi. Ale też zależy gdzie kupujesz. Jak znajdziesz dużą promocję, czy kupisz w dyskoncie albo wyprzedaży to cena mniejsza. |
|
|
|
|
#1575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za miesięcznice kochana, męzyczyzmi są jak buraki cukrowe- niby słodko, ale ciągle buraki Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś nadajecie
dobrze, że trochę nadrobiłam na ławce jak Zuzia spała Teściowa mi przywiozła bez i konwalie, tak pięknie pachnie w domu ![]() Moja dziecko dziś odkryło nowy dźwięk - piszczenie !! jak się cieszy to piszczy, jak zaczyna gadać to piszczy, ale przynajmniej udało mi się ją nagrać dziś. Będzieco wspominać kiedyś ![]() dodałam zdjęcia do klubu |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Ja tez olejuje-od poltora roku, przed kazdym myciem. Nakladasz ok 1 lyzke lub 2 oleju na wlosy, trzymasz kilka h, a potem normalnie myjesz Rozne oleje sie do tego nadaja-najlepiej zaczac od kuchennych albo oliwki dla dzieci i sprawdzic czy Ci to w ogole pasuje. Chyba zaczne cwiczyc... Jestem okropnym leniem, zupelnie nie typ sportowca. Szybko sie mecze i zniechecam. Ale nie moge juz na siebie patrzec. Od porodu zostalo mi +6 (przytylam 22kg), a najgorszy jest brzuch. Wiszacy flak :/ Slodyczy nie potrafie sobie odmowic, ale moze chociaz cwiczenia cos pomoga? Biedna Blaneczka fewcii
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-08 o 21:29 |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, piszące dzieci są boskie.
Moja tak wyrażała swój śmiech, zanim zaczęła się śmiać normalnie w głos. Za każdym razem śmiałam się z niej, bo wielki uśmiech i pisk. Hehe. Dziewczyny, moja też nieco marudna dzisiaj. Chyba też przez wczorajsze szczepienie - może dzieciaczki są wciąż obolałe? Teraz zjadła i padła spać, dosłownie.
|
|
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
i tak mysle ze tylko na to moje ombre bede nakladac, bo jakos przeraza mnie wizja tlustego lba iu nasady, a ja to tak szybko sie kapie - bo borys siedzi obok wanny w bujaczku i boje sie ze wpadnie w histerie - ze nawet chyba szamponu dobrze nie splukuje
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam DOKŁADNIE tak samo
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
hej gaduły
ale u mnie dziś upał byłam z moim malym w ogrodzie botanicznym ale kurde zapomnialam chusty i durna musialam go na rękach nosić bo nie chcial w wózku ![]() [B]Wszystkie wasze dzieciaczki są cudne[/B jeszcze klubu nie ogarnęlam ![]() Onella jak masz ochotę możesz w klubie napisać o problemach no i odzywaj się częściej Fewciu nie zalamuj się ja myślę,że Ty jesteś cudowna mama a może jesteś troszkę tym wszystkim zmęczona i powinnaś poprosić bliskich o pomoc a dla siebie zrobić chwilkę tylko dla siebie co? Cytat:
poczytaj na wizazu o tym a co do pojemników na mm nie wiem czy czegoś takiego nie widzialam w pepco u nas na osiedlu Pstryczku tylko pamiętaj,że mi wypadły dwa karmienia na czas nieobecności jak karmie w weekend non stop to też prawie nic nie uzbieram
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-08 o 21:34 |
|
|
|
|
#1583 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mówię,że mi dziecko przegrzewa, ale nie, w cieniu jest zimno a własnie nie!!! tzw. matki czwartego kwartału 2012 się zbierają do petycji jak zobaczyły, że nam się udało Ale szczerze mówiąc, to nie sądzę, by to przeszło. Idąc tym tropem, to by zaraz walczyły mamy 2011 i 2010 itd Cytat:
Cytat:
to rzuciłam. Wydawało mi się,że po takim czasie niepalenia rzucę na dobre, ale dupa, ciągnęło mnie przez całą ciążę i jak tylko skończyłam kp to se zapaliłam Ale nie palę nałogowo i raczej nie będę, czasem wysępię na uczelni od kogoś papierosa, ale przeszkadza mi potem smród i stwierdzam, że wcale to takie fajne nie było i niepotrzebnie zapaliłam ![]() a w ogóle to przyznam Wam się że bajlando z joincikiem to już parę razy sobie urządziłam Ola poszła spać na noc, TŻ w pogotowiu z trzeźwym umysłem, a ja timtirimtim pod klatką Potem wchodzę do mieszkania, TŻ zwał mnie wtedy skute oczko nie będę wam mówić co dalej się działo, śmiechy niemożliwe ogólnie i jak któraś czuje ogromne zmęczenie i przytłacza ją natłok obowiązków to polecam z całego serca taki reset |
||||
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo my tu się zastanawiamy co u Djerby a ona się nawet nie przywita Ale ja w sumie nie powinnam się wychylać, bo mistrzem klawiatury nie jestem i też czasem potrafię mordy nie otworzyć do Was ![]() ![]() jaki mały człowiek na wielkim prezencie ![]() Cytat:
Kurka, ja też się bronię niebawem ale jestem w czarnej dupie, bo mam zalełości jeszcze z tamtego semestru, a tu do końca maja muszę zaliczyć ![]() prawdę mówiąc, miałam jedno opakowanie Loveli i nie zużyłam go nawet w połowie |
||
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Wam, a raczej przez Was moj Kacper nie jest juz Kacprem a "teżetem"
opamietam sie chyba jak wypowiem to na glos przy kims obcym, no chyba ze ta osoba bedzie wizazanka to pewnie zrozumie
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
A prosilam, zebyscie nie pisaly za duzo ![]() Ja po ginekologu, naczekalam sie prawie dwie godz (w medicover, cholera!!!) I tak - mam anemie ![]() A jak gin zobaczyl ten zator to malo nie zszedl na zawal, ze jest ogromny i cud, ze nie goraczkuje, bo to stan zapalny na 100%. Dostalam antybiotyk na 10dni i wieczorem 2x apap. Ehh, ciagle cos. A dzisiaj bylam na spacerku, ponad 30st na bank!!!!!!! Maly mial tylko bodziaki ubrane,bez czapy, bez skarpetek, bucikow i innych udziwnien mijalam kobitke z wnukiem to oczywiscie czapa na uszy, bluza z kapturem, dzinsy skarpetki i trampki jak Pietraszka zobaczyla z golymi noziami to szczeke z ziemi podnosila Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co by Ci się nie nudziło i bys sama nie siedziała ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ja pitole, nie jestem s tanie nadrobić całego dzisiejszego dnia
|
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki, kupie ten olej, bo rycynowym smarowalam sobie rzeysy i paznokcie i jakos nie wyobrazam sobie tym mazac lba, bo chodzilabym pewnie z miesiac pozniej z jakims smalcem zamiast wlosow ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- w co ubieracie dzieciaczki w taki skwar 25 w cieniu? moj dzisiaj mial bluzeczke z krotkim rekawem, krotkie spodenki, ktora sa za duze wiec siegaly tak do polowy lydlki i skarpetki, ale jak wjechalam do pokoju dla matki i dziecka, zeby przygotowac mleko i zobaczylam u niego na czole kropelki potu to malo nie padlam .. w wozku mial saune!!!! od razu go wyciagnelam i odzyl, az oczka mial zalzawione
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, jakie masz w kuchni?
Wiekszosc sie nada-oliwa z oliwek, kokosowy, z pestek winogron, ryzowy, itp. Jaka masz oliwke dla Boryska? Ta z BD czy Hipp tez jest super do wlosow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

A włosków ma więcej od mojej 
Jakby była bardziej na czubku to młoda wyglądałaby jak taki malutki zakonnik z wygolonym kółkiem 

ponad godzinę nadrabiałam,ale Daria bardzo marudna jest coś

Się dwa buce dobrały jeden mądrzejszy od drugiego, ale jakby przyszło co do czego, to przetrzepią wszystko za słoiczkiem.. Buraki..
za miesięcznice
klask i:
cos dzis marudny moj dziec
dobrze, że trochę nadrobiłam na ławce jak Zuzia spała