|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ja pier....... wrrrr!!!!!!!!!!!!!
Przewertowalam nadrobilam wsio i co??? Pozarlo mi wszelkie mozliwe cytaty!!!!!!!! Ale jestem wsciekla ![]() Wkurzylam sie, wr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
A szczepienie było....okropne.......
|
|
|
|
|
#1623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Myślałam, ze uda mi się Was nadrobić do końca, ale się poddaje, za dużo naprodukowalyscie gaduly ![]() Cytat:
A co do wyglądu jak zombie to u nas to samo, mały W OGÓLE nie potrafi już spać w nocy bez piersi w buzi, próby zamiany na smoka oraz wyjecia każdorazowo kończą się histeria i rozbudzeniem Przez to wczoraj dopadł mnie totalny kryzys, glowa prawie mi eksplodowala, siedziałam i plakalam...dokładniej wylam ze zmęczenia z żalu ze wszystkiego ech... Cytat:
Próbowałam się w tym czasie zdrzemnac i ni diabła nie mogłam zasnąć :/ Cytat:
![]() Cytat:
Zamykam już spać, bo dziec chwilowo uśpiony i mąż do łóżka wzywa ![]() Trzymajcie za nas jutro kciuki, bo mamy szczepienie i usg bioderek. Dobrej nocki |
||||
|
|
|
#1624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i że ona nie jest za plasterkowaniem..więc będziemy starać się kłaść więcej na brzuszku i może rzeczywiście się zmniejszy.
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, BD dla mam tez ma super sklad do olejowania. Z tym, ze na pewno Ci wlosow nie rozjasni, a BD dzieciowy moze, bo ma rumianek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1626 |
|
Konto usunięte
|
Aga, no co
no pewnie, że jak zimno to plecy zasłaniam, choćby dlatego, że zwyczajnie nieprzyjemnie gdy tak po nerach chłodno. Ale w ciepłe dni? Agatka to w upały spała w samej pielusze i na spacer tak jeździła ![]() illusion, już ci podaję strony playmobil: http://bajkowykuferek.pl/category/43183/playmobil.html http://www.tanimarket.pl/manufacturer/playmobil http://www.miki.com.pl/ w tych 3 sklepach chyba najtaniej znalazłam, ale wiadomo - różne zestawy różne ceny, trzeba sprawdzić. A co, spodobały ci się? ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Nawijko, dla odmiany rycynowy przyciemni A dzisiaj kupiłam sobie farbę do włosów, ciekawa jestem, czy mi wyjdzie... http://www.syoss.pl/index.php?id=135 |
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
widze, ze rycynowy odpuszcze skoro przyciemnia, nie po to katowalam swoje wlosy ombre
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40702407]
a smarujesz jej dalej tą odżywką do włosów co kiedyś? jakąś tkaą specjalną miałaś? [/QUOTE] ja mam 5 odżywek bez spłukiwania,1 do spłukiwania, 2 płyny w sprayu do rozczesywania włosów i 2 szampony do takich właśnie włosów.... i nic nie działa jutro chcę jej kupić olejek z aloesu..ponoć dobry na suche włosy. |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze sie wziac w koncu za olejowanie
![]() Chociaz ostatnio kupilam jakas maseczke do wlosow i po jednym razie byly duuuuzo lepsze, wiec moze gdybym zaczela o nie dbac codziennie to by cos fajnego z nich bylo? Blogerko jestem z Bytomia, a czemu? ![]() Marsi, przepieknie wygkadacie, uwielbiam na was patrzec ![]() Fewciu kochanie, jedz na ip, szkoda malej, zeby sie tak meczyla, moze faktycznie cos ja boli i to wcale nie te szeleczki..... trzymam kciuki za Ciebie, musisz byc silna dla swojej kruszynki ![]() ![]() ![]() Djerba, dzieki za umilenie podrozy powrotnej od ginekologoa ![]() Silver, ja kupowalam ze 3lata temu w cropptown, na allegro sa widzialam, chyba w triumph kiedys tez Kija, super dzieciaki a pozycja spod pachy nie pomaga, zreszta Maly nie chce jesc, nie umiem go w ten sposob dostawic.... teraz maltretuje cyca zimnym okladem z borowiny i jest DUZO lepiej, wzielam tez antybiotyk zaraz dwa apapy i ide spac, kurcze, zeby w jeden dzien sie takie az zapalenie wywiazalo? Zator zajal niemal pol cyca, w mega szoku jestem:/Witam nowa mame Aaaaaa Slask traci przewage ![]() Onaella, biedacwto, mam nadzieje, ze wszystko sie okaze w porzadku na koniec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga bede probowac jednak z telefonu. Juz wiem na pewno ze nie umiem pisac tu polskich liter i co chwile musze poprawiac jakies literowki ale moze cos z tego bedzie... I nie umiem pogrubiac ani cytowac buuu.
Szaja o co chodzi z tymi zestawami playmobil? To sa jakies klocki czy tylko te figurki ktore widac na pudelku? Bo jak same figurki to chyba to dosc drogo wychodzi? Tak mnie to zaciekawilo bo moj mlody lego uwielbia ale glownie skladac, jakos go nie widze bawiacego sie takimi figurkami a ma wlasnie 5 lat. No juz prawie 6
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40715164]
Nawijko, dla odmiany rycynowy przyciemni A dzisiaj kupiłam sobie farbę do włosów, ciekawa jestem, czy mi wyjdzie... http://www.syoss.pl/index.php?id=135[/QUOTE] Cytat:
blogerko, domowe sposoby nie rozjasnia Ci wlosow, mozesz jedynie nadac im refleksow (oliwka i szampon BD wlasnie). Na sobie przetestowalam (przed ciaza): maseczki z miodu, cynamonu, wyciagu z rabarbaru, plukanki rumiankowe, cytrynowe, nagietkowe, odzywke bez splukiwania Joanna Naturia (ma miod i cytryne): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html Wszystkie sposoby sa czasochlonne i raczej trudne do uskuteczniania przy absorbujacych dzieciach ![]() Ja mam wlosy w kolorze brazowym - pod slonce maja ladny rudy blysk
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok ok już zrozumiałam po 2gim,3cim poście odnośnie tej sytuacji ![]() jedno tylko mogę napisać, że klubu w ogóle nie czytałam...czasami oglądałam zdjęcia.. i tyle.. ![]() hehehehe moje podczytywanie to wyglądało tak, że rano zanoszę Sade do przedszkola (ok 7.30), wracałam...odpalam lapa..lukam na parę postów ..ale to tylko parę bo Nailah się budziła... ok 9 zazwyczaj opuszczam dom i jeżdżę tu i tam...wracam ok 14 - jem "obiad" i podczytuję parę postów..później już do czasu gdy dziewczyny nie pójdą spać (19-19.30) - nie ma opcji na forum...w ogóle na lapa no i jak już śpią to mi się już nic nie chce..ale muszę tu pozmywać, tam posprzątać...zrobić pranie...nie mogę siadać na kanapę bo wiem, że chwila moment..zamulę i zasnę a później się obudzę o 1 i wtedy muszę się przenieść do sypialni, przygotować wodę na mleko...ogarnąć się...umyć itp... także...ufff ...jestem po prostu zmęczona tym wszystkim...a jak mąż wraca to nie pomaga mi tyle ile bym chciała...no ale cóż..życie
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Ezzo a karmisz w nocy na lezaco czy na siedzaco? Ja jak nad ranem jestem juz bardzo spiaca to biore mala do siebie i jak zaczyna mruczec to jej wtykam cyca. I zwykle zaliczam odlot a jak sie budze po pewnym czasie to cyc dalej na wierzchu a mala spi w najlepsze. BEZ cyca w buzi. Czesto jest tak ze karmie na siedzaco i ona zje ale dalej ciumka na spaniu i sie wybudza przy probie zamiany na smoka. Wtedy ja biore na lezaco i ide spac a ona po pewnym czasie puszcza i spi sobie dalej juz bez cyca. Zacznie mruczec to jej od razu znowu wtykam i jest git
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty na kazdym zdjeciu inaczej :P Dzis nie bylo mnie w domu caly dzien i jak wrocilam potem do tego balaganu to ehhh :/ masakra kto mi pomoze? ![]() Co do piatkowego wyjazdu.... Przyznam Wam sie ze sie boje ![]() wiecie ja spedzam z Hania cale dnie. Jak pomysle ze ktos inny bedzie mi ja nosil i wozil to nie wiem... Jak mam sobie z tym poradziic? W koncu to rodzina tz moja tez juz w jakis sposob, a ja mam taka obawe z jednej strony ciesze sie ze tam jade ale.... Przeraza mnie wizja wszystkixh siostr jego i ciotek chcacych ja nosic i wozic ![]() W ogole dzis zostawilam ja na chwilke w lozeczku, wrocilam a ona w poprzek z nogami za szczebelkami ![]() Fewciu sciskam Cie mocno !
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, ehh, ci mężczyzni.
A jak w ogóle Wasze relacje? Bo pamiętam, że było coś nie halo przez chwilę, mam nadzieję, że już się unormowało?
|
|
|
|
#1638 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
matko jak mi zjarało nogi z tyłu, a nic nie czułam, bo wiatr dość mocny był
![]() dzisiaj młody dostał marchewkę i pierwsza moja obserwacja jest taka: muszę dokupić duuuuuużo śliniaków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tż dzisiaj przyjeżdża więc muszę to zapamiętać, bo przez 4 dni pewnie wyprowadzi mnie z równowagi ![]() Cytat:
szczęśliwa mama ![]() Cytat:
tata i jego znajomy na spółkę wypalili, ale chyba my się lepiej bawiliśmy patrząc na nich niż oni sami![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
a ostatnio jak się obudziłam rano i chciałąm go wziąć z łóżeczka, to leżał głową do dołu i spał
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez ostatnio z nogami w poprzek lozeczka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1640 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja Martusia też wczoraj była na szczepieniu. Już prawie nadrobiła stracone kg Ma małą przepuklinę.Mam jeszcze pytanko. Czy wasze dzieciaczki też tak się pocą podczas karmienia butelką? Marta po każdym karmieniu to strasznie spocona na główce i karku. |
|||||
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno napiszę i spadam
kupiłam pieluchy BD na próbę i jak dla mnie to szału one nie robią, nawet wydają mi się gorsze niż Dady (gdyby nie ten smród ); są grubsze od Pampersów i jak młody nasika, to robią się jak kamień; no i jakoś długo mi schodzi z zapięciem, bo niby takie samo jak przy wszystkich pieluchach, ale zawsze jakoś tak nisko na bioderkach mi wychodzi jakoś zmęczę to opakowanie jedno, ale więcej nie kupię
|
#1642 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mały to mi dzisiaj niezły numer wykręcił ja to zawsze po nocy siedzę, rano tż przed pracą go karmi, potem z godzinkę sobie pogadamy i możemy dalej spać, Oli się budzi koło 11. Potem ma drzemki koło 13, 16 i 18, a dzisiaj nie wiem co w niego wstąpiło, wiem że to dla was nie dziwne, ale nie spał od tej 6,30 aż do 18 i cały dzień stękał/uśmiechał się/płakał i tak w kółko. Myślałam, że może na spacerze zaśnie, ale gdzie tam! Dopiero jak wracałam już do domu, to przysnął, ale w domciu i tak się obudził. Więc ja dziś 3 godziny snu tylko byłam totalnie rozdrażniona, poszłam na spacer, miał być długi ale bardzo się chmurzyło więc stwierdziłam, że nie ruszam się nigdzie dalej, usiadłam na ławce w parku i uświadomiłam sobie, że skonczył mi się transfer neta w komórce, więc nici z czytania wizażu a chwilę potem zleciały się komary chyba z całych Katowic, no masakra jak jestem pogryziona. Zawsze mam z tym problem, komary mnie uwielbiają, w zeszłym roku chodziłam wysmarowana jakimś offem, to mnie gryzły w przedziałek na głowie pomocySpacer skończył się szybciej niż myślałam, zrobiło się totalnie ciemno, myślę, to chociaż burza będzie i rozładuje się napięcie akurat, trochę popadało, 3 razy zagrzmiało tak cicho, to samo co wczoraj. A tż jak chodzi o ostatnią sytuację to się więcej na razie nie powtórzyło, ale kłócimy się o inne rzeczy, ogólnie jest dla mnie tak niemiły że szok, w domu nic nie robi, tylko dla sąsiadów na pokaz grzeczny i ułożony, i żadnemu nie odmówi pomocy nawet kosztem czasu spędzanego z nami. Także ![]() , jak nic się nie zmieni to kop w dupsko.Lecę spać, trochę wcześniej niż wczoraj, oby mały jutro pospał dobranoc |
|||||||||
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Czesc!
Wieczorem przyszly lekarstwa dla tz, lyknal, troche lepiej bylo, ale podobno kolejna noc zarwal. To juz chyba 4 z rzedu i umiera. Plus taki, ze z Yae spalysmy dobrze, 21.30 do 9.30 z dwoma krotkimi karmieniami. nancy obiecane zdjecie kupek ImageUploadedByWizaz Forum1368062662.482995.jpg Nr 1-3 natychmiast skonsultowac z lekarzem Nr 4-7 sa w porzadku. Yae robi 5. |
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo dziękuje za wszystkie słowa otuchy
![]() Noc była,w porównaniu do dnia,całkiem znosna,Mała budziła się co godzina-dwie z historycznym płaczem,ale na szczęście piers pomagała. Jednak jak już wstala o 6 tak na serio to płacz jak wczoraj. Zdejmę Jej może szelki to się uspokoi. Ale nie o to przecież chodzi w leczeniu żeby je zdejmować przy każdym płaczu. Jestem załamana. Poczytam może później ten wątek Szaja jeśli Mała mi pozwoli... Przepraszam że się nie odnoszę do tego co napisalyście ![]() Pamiętam tylko Bokeh-nie dziwię że się boisz,Black czasem się trafi na takich sprzedawców. Marsi ja nie mam kompletnie z kim Małej zostawić. Mąż wraca po 18 dopiero. W sobotę ma się Nią zająć bo ja muszę okna umyć. Trzymam mocno kciuki za dzieci po szczepieniach żeby szybko doszły do siebie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Czy umiecie mi powiedziec, czy to jest nadal przypadek, czy juz nie?
http://www.youtube.com/watch?v=I8vteh5Fg7w |
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Wczoraj u nas przeszła marchewka, bo do dziś nic nie widać na buzi. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
A co do pogrubionego to łączę się z tobą w bólu, bo u mnie jest podobnie |
||
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Jestem okropna, budziłam się dzisiaj o 3 w nocy patrze małego nie ma łóżeczku ja leże z cyckiem na wierzchu a mały wygięty w "s" w ogóle nie przykryty obok mnie, kompletnie nie mam pojęcia kiedy i jak przeniosłam go z łóżeczka do łóżka i dałam mu cyca.
Obudził się o 7 ale znowu śpi ja już zrobiłam pranie i je rozwiesiłam, zjadłam 1 część śniadania i odpoczywam.Kojarzycie czy jakaś firma ma w słoiczku samą dynie czy ziemniaka?
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-09 o 08:21 |
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, jaka ona ma czupryne!!!!
U nas tak samo to wyglada, tez nie wiem czy to przypadek... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
co Ty do niiej mowisz ? i super przewrot!Cytat:
![]() I dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Meneq ta czupryna Yae jest nieziemska
Wszystkie dzieci japonskie maja takie wlosiska czy lysolki tez sie zdarzaja? Brawa za obrot
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

A co Sade na to że włoski będzie miała krótsze? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chyba też przez wczorajsze szczepienie - może dzieciaczki są wciąż obolałe? Teraz zjadła i padła spać, dosłownie.
jakoś zmęczę to opakowanie jedno, ale więcej nie kupię