|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
kocurek- ogromne
za Ciebie i Marcela
|
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
dobre podsumowanie ![]() Patyczki będę stosowała takie specjalne dla małych dzieci z takimi dodatkowymi stoperami Teso- pierwsze zdjecie Miażdży konkurencję
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40714609]Uwaga spojleruję Na dobre i na złe
![]() Noooo co Ty Skylie Powiesiłam pranie. TŻ się zlitował i pomasował moje balonki (mam na myśli opuchnięte stopy Dobranoc |
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
teso- doatarłam do zdjęć Waszego synka
karolajn- żeby z brzuchem wszystko było ok
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce mi się bawić w to wrzucanie na serwer,więc wrzucę tutaj te fotki Może jeszcze któraś z was oprócz Iwony będzie zainteresowana ochraniaczami. Żółty ma suwaczek, ten w literki nie ma,oba są wyprane,ale nie prasowałam. Dostałam 3 sztuki,więc jeden sobie zostawiam, a 2 chcę sprzedać,bo po co mi 3
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie już TO zrobiłam A jaki mąż zadowolony ![]() A o zawrotach ja m.in. pisałam. Na pewno też zapytam gina na kolejnej wizycie, bo do kompletu miewam prawie codziennie kłucia serca. Takie podobne do nerwobóli, ale nerwów nie mam ![]() Zmykam |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Dobranoc!
|
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
lemurki_malutkie- dołączysz do nas?
Zapraszamy Ja też uciekam- poczytałam co u Was, jestem na bieżąco Dobranoc
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
teso jesli dobrze doczytałam z serduszkiem dobrze
dobranoc mamcie, mialam dzis gosci wieczorem, posmialam sie ![]() P.S. dzis mnie natchnęło, ze pierwsza babeczka na naszym watku rozpakuje sie pod koniec maja ... która ? mhmh.... |
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w ten sloneczny poranek
![]() i ide luknac co naskrobalyscie |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() KOCURKU, mocno zaciskamy kciuki i Ciebie ściskamy -------- Skylie, o zawrotach ja chyba wczoraj wspominałam, u mnie po 2 tyg jak ręką odjął i od prawie 10 tyg cisza. Ale tamto co miałam to mnie do szału doprowadzało, w nocy przez sen jak się przekręcałam to mnie toto budziło. A lekarz przyjął do wiadomości i tyle... widać to normalka ---------- już się cieszyłam, że Syn zszedł z wątroby... przed chwilą zaczął chyba stepowanie no i wrócił ten piekący, rwący nieprzyjemny ból no nic trudno, dobrze że non stop tak nie jest i parę dni spokoju może znowu nastąpi.idę póki chłodno popracować, wstawię kolejne prania, a potem odpoczywam tylko znowu trzeba coś na obiad zrobić |
|
|
|
#3735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40710549]jestem dziewuszki jestem ![]() mój kochany synuś waży 1927 g, ogólnie jest w górnej granicy normy i pan doktor wróży wagę końcową ok 4 kg ;( (tak jak braciszek..) główka ma już średnicę 8,51 cm ;( jak ja go wypchnę... wszystko w porządku, ilośc wód płodowych super, przepływy w pępowinie super, nereczki ok, wątroba też, rączki, nóżki, serduszko bije i najwazniejsze.... Pan doktor stwiedził że żadnego ubytku nie widzi, oczywiście nie ma tak szczegółowego usg jak dr Kukawczyńska, ale wg jego byłoby widać u niego tez wklejam zdjęcia, jest cudny !!!! ![]() sammy - nie pamiętam jak głęboko miałam guzka, ale był dosyć duży bo 4 cm. Przepływ mleka zależy pewnie od wielu czynników, więc nie ma reguły..[/QUOTE] jak sie ciesze ze wszystko jest w porzadku [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40713303]Dziewczynki trzymamy mocno kciuki za Kocurka!! Dostała dzisiaj dość mocnych skurczów, pojechała na IP i powiedzieli jej, że to są skurcze przedporodowe i szyjka się skraca. Dostała kroplówkę i już jest wszystko OK!! Z Marcelkiem wszystko dobrze.[/QUOTE] ojejku mocne a te skurcze to nic przyjemnego... na prawdeCytat:
Cytat:
mam nadzieje ze dzisiaj juz troszke lepiej i bol ustapil
|
||||
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstałam zaraz po 7..nie mogłam już spać..W nocy też się budzę i wiercę..ostatnio kiepskawo odpoczywam. Zjadłam już śniadanko..kolorowe kanapeczki i kawka z mlekiem. |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciazy nie wolno sie odchudzac
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja również witam się w słoneczny poranek
![]() Wstałam zaraz po 7..nie mogłam już spać..W nocy też się budzę i wiercę..ostatnio kiepskawo odpoczywam. Zjadłam już śniadanko..kolorowe kanapeczki i kawka z mlekiem. Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Ona, patrzyłam na Twój krem z filtrem i już miałam klikać, jak mi siostra napisała, że z powodzeniem się smarować (dla kobiet w ciąży to w sumie najlepiej) kremami dla dzieci z wysokim filtrem. Czyli kupię Hippa, którego i tak Synkowi mam kupić i się będę mazać po buźce, szyi i dekolcie. W każdym razie dziękuję
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Oj coś się zdublowałam
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy mamuski..strasznie potrzebujemy wsparcia teraz!
Wczoraj Marcelek chcial wyjsc z brzuszka ale mam nadzieje Go piwstrzymali. Boje sie strasznie. Podczytuje Was na telefonie wiec pisac pisac pisac co bym sie nie zanudzila:-*:-*:-* |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mówią lekarze? Będą Cię chcieli wypuścić jak się uspokoi czy raczej już do końca w szpitalu? Jak się czujesz fizycznie? |
|
|
|
|
#3743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie stosowalam go przed ciaza bo mi okropne przebarwienia od slonca zaczely wychodzic.Nie moglam usnac w nocy i kolo 2h na dodatek moj maluszek zaczal namietnie przytulac sie do mojego pecherza. Jak lezalam na plecach bylo ok, tylko mnie sie ciezko oddychalo, a znów jak polozylam sie na boku to musialam isc odwiedzic wc. A moj maz w tym czasie sobie slodko spał ale to juz niedługo.
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocurku- trzymamy z całej siły kciuki!
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() KAROLAJN, CZAROWNICZKO - wspolczuje boli, biedactwa KOCUREK, trzymaj sie tam, sciskaj nozki! JOAN, ja tez zle sypiam, po trzy pobudki kibelkowo-skurczowe, duszno, niewygodnie... ONA, ja mieszkam pod niebem bez windy, zazdroszcze potrojnie parteru - u mnie slonko od poludnia zyc nie daje, nazde wejscie na schody zagraza porodem co drugie polpietro, a z Lili na spacer to bedzie cala wyprawa przeciez ![]() SKYLIE, zgadza sie z tym uciskiem i niedotlenieniem, kiedy mi brakuje tlenu to moge tylko na lewym boczku, ulga natychmiastowa! Nie mam zawrotow, ale czasem wrazenie, ze za ulamek sekundy normalnie zemdleje... TESO, ale wiesz, ze od jutra ma padac i lac i grzmiec w naszych okolicach, i w sobote i niedziele tez ?... wspolczuje zalewajacego sasiada, choc egoistycznie calkiem jestem zadowolona z prognozy ![]() Zabieram sie za meble bez zwloki, wczoraj to juz serio myslalam, ze urodze a muuuuusze skonczyc najpierw!!!!!!!!!!!!!!
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Nie mogłam spać od 6 więc się ubrałam i poszłam z psami na spacer po łąkach i do lasu. Jejku jak ja lubię takie poranki. Słoneczko, rosa, ptaki, żaby kumkały... no bajka. Oliath wczoraj na SR położna mówiła, żeby liście malin pić dopiero na 2 tyg przed TP. A wieloródki to już na 100% nie wcześniej. Więc może przystopuj? Ponadto było o porodzie wszystko, coraz większego stresa mam. Położna pokazywała na mnie jako na modelce masaż krzyża - o jak mi dobrze było ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40710549] Pan doktor stwiedził że żadnego ubytku nie widzi, oczywiście nie ma tak szczegółowego usg jak dr Kukawczyńska, ale wg jego byłoby widać u niego tez [/QUOTE] Kochana cudowna wiadomość, gratuluję ![]() Cytat:
Ja dziś wybywam przed 11 na stację kolejową po siostrę i jej chłopaka. Przyjeżdżają ze Szwajcarii na 5 dni A wieczorem SR ma być mowa o karmieniu lub kąpaniu. W pon kolejne końcowe spotkanie. Ale dziś ma być pani z Progenisa i ma mówić o krwi pępowinowej, więc się chyba spóźnię na to spotkanie. I tak kasy nie mamy. Choćbym chciała tak mnie na to nie stać. Edith: Kocuur trzymam kciuki!
|
|
#3748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na diecie cukrzycowej nic nie tyję, a ostatnio chudnę, a jem jakieś 7-8 posiłków dziennie Oczywiście odchudzanie samo w sobie jest zabronione!!! |
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40716960]Wiesz co, mój jak się poruszy po lewej stronie, to nie wiem, co nadepuje, ale tak mnie boli czasami, że mnie aż skręca... To taki jednorazowy, szybki, ale mocny ból... Nie wiem, czy to czasami nie jelita, możliwe to jest? W każdym razie - chyba rozumiem.... Ja na diecie cukrzycowej nic nie tyję, a ostatnio chudnę, a jem jakieś 7-8 posiłków dziennie Oczywiście odchudzanie samo w sobie jest zabronione!!![/QUOTE] taka diete w slusznej sprawie rozumiem ale tak zeby sie odchudzac dla samego odchudzania to troche nie bardzo
|
||
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko spokojnie, my trzymamy kciuki, aby chociaż jeszcze z 4 tygodnie się wstrzymał, choć pamiętaj, że nawet jakby co się stało, jesteście w dobrych rękach i na pewno mały da radę, pamiętaj, że on jest już bardzo duży! ściskamy mocno i pisz co tam u WAS! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

za Ciebie i Marcela

no same cnotki niewydymki, oczywiście samodzielnie zarabiające na swoje studia (chociaz poza nimi niby na nic innego nie ma czasu) no i oczywiście z gwarancją na świetną pracę w przyszłości
dobre podsumowanie 
Miażdży konkurencję

Może jeszcze któraś z was oprócz Iwony będzie zainteresowana ochraniaczami. Żółty ma suwaczek, ten w literki nie ma,oba są wyprane,ale nie prasowałam. Dostałam 3 sztuki,więc jeden sobie zostawiam, a 2 chcę sprzedać,bo po co mi 3

Zapraszamy 

no nic trudno, dobrze że non stop tak nie jest i parę dni spokoju może znowu nastąpi.
mam nadzieje ze dzisiaj juz troszke lepiej i bol ustapil

w ciazy nie wolno sie odchudzac