|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Ja też się czasami boję, że mi się uleje :P Zwłaszcza jak mam zgagę, bleeee A wizyt we wiadomym miejscu zazdroszczę, ja jak zwykle blokada
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
idzia: też uważam że to juz przegięcie... bo tak ciągle będzie można sie cofać. 1 stycznia to granica rozsądna. A jakaś musi być...
|
#3783 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam zalecenie, żeby wszystko było al detne. |
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zaczęły już komary kąsać, właśnie zauważyłam na nogach pierwsze bąbelki
![]() A teraz uciekam, miłego dnia |
|
|
|
#3785 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Wygońcie mnie!
Myślicie, że krem z filtrem dzieciowy z zeszłego roku można w tym używać? Bo nie zużyliśmy i się zastanawiam czy go dokończyć czy nowy kupić dla małej i siebie?
|
#3787 |
|
Konto usunięte
|
no mój syn też niestety kopie w wątrobę i tak pewnie będzie do porodu... lezenie na lewym boku w moim przypadku pomaga bo przestaje piec
|
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Cześć wam!
Kocurku- mocne kciuki i niech Marcelek jeszcze posiedzi u mamusi trochę ![]() Ja się właśnie obudzilam i aż boje sie wstawać, żeby zrobić sobie śniadanie :banghead: Wyspalam sie w końcu, bo pies postanowił spac z rodzicami moimi w pokoju ![]()
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy Wam tez puchna palce u rak? az musialam schowac obraczke, i jakos tak dziwnie, no ale tylko puchniecie tej czesci ciala mam. |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
komarów u mnie już mnogo, więc chodzę i tłukę! koty niestety nie łapią takich małych owadów a szkoda ;( Kocur - trzymam cały czas kciuki i myślę o WAS !! Ona - ja też niedawno zdjełam obrączkę i pierścionki bo zaczęły mi się wrzynać w palce ;( pamiętam że w poprzedniej ciąży jeszcze przez jakiś czas po porodzie nie mogłam ich włożyć. czeka mnie zaraz koszenie trawy
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-09 o 08:55 |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
jesli data ok, to według mnie mozna
|
|
|
|
#3792 |
|
Konto usunięte
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40717445]no mój syn też niestety kopie w wątrobę i tak pewnie będzie do porodu... lezenie na lewym boku w moim przypadku pomaga bo przestaje piec[/QUOTE]
Ale powiedzcie mi, to jest taki naprawdę silny ból u Was? Bo mnie od wczoraj tak boli w tym lewym boku, że się prostuję, jak mnie tam dotknie. I się zastanawiam, czy wszystko jest ok (a miałam wczoraj wizytę, to nie chcę panikować).. Mnie boli tylko jak mnie tam dotknie, kopnie czy coś. Ale to taki sekundowy, przenikliwy ból... |
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Co do terminów z OM czy Usg to szczerze mówiąc ja bym wolała ten z usg, bo inaczej nie wiem co za konia urodze. ..
Mała jest ze wszystkimi wymiarami już od dłuższego czasu o 3 tug do przodu :p
|
|
#3794 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40717520]Ale powiedzcie mi, to jest taki naprawdę silny ból u Was? Bo mnie od wczoraj tak boli w tym lewym boku, że się prostuję, jak mnie tam dotknie. I się zastanawiam, czy wszystko jest ok (a miałam wczoraj wizytę, to nie chcę panikować)..
Mnie boli tylko jak mnie tam dotknie, kopnie czy coś. Ale to taki sekundowy, przenikliwy ból...[/QUOTE] tak, mam dokładnie to samo i w poprzedniej ciąży też więc się nie przejmuj bo z małym wszystko ok tylko ułożony główką do dołu nóżkami wali w wątrobę ma ma już długie kończyny ![]() ja też jak się prostuję to czasem pomaga.. spokojnie, tylko my się z tym męczymy, dzieciaki nie ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- u mnie identycznie ... |
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty, Marcelek a gdzie Ty się tak spieszysz co? Mama pewnie jeszcze nie ma dla Ciebie wszystkiego więc wyluzuj gagatku ![]() ściskam Cię mocno dacie radę!!! ![]() Witam się
|
|
|
|
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z luznej kupy to sie ciesz i dziekuj niebiosom, moze sie ustrzezesz od tego najwiekszego koszmaru... wiadomo ktorego
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzcie jeszcze maluchy... Chyba nowy tytuł będzie musiał być taki... SIEDŹCie jeszcze maluchy,....... źle Wam u Matuchy
|
|
|
|
|
#3798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40717291]No akurat u mnie węglowodany złożone stanowią podstawę diety - a więc wszystko, co białe zamieniam na ciemne:
chleb - pełnoziarnisty, razowy, żytni makaron - pełnoziarnisty ryż - brązowy kasza - jak najbardziej, tylko nie manna i kukurydziana ziemniaki od czasu do czasu robię. Węgle złożone mam w prawie każdym posiłku. Owoce owszem, mam pozwolenie na 1 na dzień i to do południa i to taki z niskim IG, czyli nie banany ani winogrona. Produkty mleczne nie na I śniadanie. I mnóstwo warzyw, dla mnie już teraz którykolwiek posiłek bez ogórka, rzodkiewki czy surówki nie istnieje.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ależ miałam noc. Bolał mnie żołądek. Miałam mega skurcze jelit, żołądka. Michaś się wiercił, bo chyba było mu bardzo niekomfortowo. Wzięłam no-spę, odczekałam i przeszło, ale pomyślałam, że jak skurcze porodowe są gorsze, to ja już nie chcę rodzić. ![]() Hm i nie powinnaś stosować diety? Lekarz nie zalecił?? Wynik po 2 godzinach jest sporo powyżej normy. Nie wystarczy ograniczenie słodyczy. Nie jestem oczywiście lekarzem, ale ja to bym jeszcze skonsultowała. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40714625] dziewczyny w moim wieku ciazowym, ile waza Wasze maluchy?[/QUOTE] Tyle samo, co twój maluszek Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40717578]tak, mam dokładnie to samo i w poprzedniej ciąży też więc się nie przejmuj bo z małym wszystko ok tylko ułożony główką do dołu nóżkami wali w wątrobę ma ma już długie kończyny
![]() ja też jak się prostuję to czasem pomaga.. spokojnie, tylko my się z tym męczymy, dzieciaki nie ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- u mnie identycznie ...[/QUOTE] to moje dziecie jeszcze mnie oszczedzilo pod tym wzgledem ![]() A czy jest w ogole jeszcze mozliwosc, ze jak jest ulozone glowka w dol to moze sie przekrecic? bo dzisiaj jego konczyny czuje w innym miejscu i czkawka tez "stukała" gdzie indziej
|
|
|
|
#3801 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- ale że co... mam tam włożyć palec i masowac i rozciągac? trochę się boję... a jak przyplącze sie jakieś zakażenie czy co... i zwykła oliwką? |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Wpadam na chwile zeby powiedzieć , ze jestem ostatnio mega zajęta i nie umiem sie złożyć z Wami w czasie. Zaczęłam przygotowywać rzeczy i prania, prasowania , układania końca nie widać. Wczoraj jecze miałam mało roboty to se dolozylam i nie zauważyłam i wybrałam jakas zabawkę , w której była tekturka i zasyfilam cała pralkę, a pralka jest taka z góry ładowania, głęboka wiec masakra było nurkowac i ja czyścić. Na szczescie sąsiadka powiedziała, ze mi pomoże i wypierze po mnie swoje koce i tak sie umyje pralka. No i sie umyla ![]() Obmyslalamy z Tz czy by nie mieć porodu domowego w wodzie,ale wtedy nie mogłabym wziąć znieczulenia. Do szpitala mam 5min.w razie W. Wyszło by nas duzo taniej niż poród w szpitalu. No,ale muszę sie lekarza zapytać i trochę sie waham ze wzgl.na moj wiek i to, ze nie mogłam długo zajść. Moje przeziębienie zamieniło sie w jakas alergie. Dosłownie wychodzę z domu i płacze, kaszle, prycham i od razu mam nos zapchany. Zawsze słabo reagowalam na trawę i miałam lekki katar w tym okresie,ale bez przesady ![]() Wszystko mi tak boli, ze ledwo chodzę. Prasowac muszę na siedząco bo nie wystoje, w nocy nie moge spać bo mnie wszystko boli. 5 razy wstaje na siku i to leje jak koń. Śpię ze spietymi włosami bo ja mam włosy do pol pleców wiec jak wstalam to se ręka je wyrywalam. Od podnoszenia mojego ciała boli mnie nadgarstek. Matko! A tu jeszcze 11tygodni. Jest zaledwie 25C , a ja muszę klime włączać bo zdycham z gorąca, a jak pomyśle o tym, ze bedzie po 30-40C i ta wilgoć to nie wyjdę z domu w ogóle. Stopy mam jak hobbit i wylazl mi mały dziad A jemu to jakby chleb powszedni i nie rozbilo wrażenia od tam kazdy se w d.zaglada przecież Nie wiem czy mam to ginowi zakomunikowac cos wziąć czy co? I chwale sie , ze dostanę od koleżanki ciotki gondole taka polska za darmo Pozdrawiam Was wszystkie Gratuluje nowych tygodni i trzymam za wizyty.Miłego dzionka
|
|
#3803 |
|
Konto usunięte
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40717578]tak, mam dokładnie to samo i w poprzedniej ciąży też więc się nie przejmuj bo z małym wszystko ok tylko ułożony główką do dołu nóżkami wali w wątrobę ma ma już długie kończyny
![]() ja też jak się prostuję to czasem pomaga.. spokojnie, tylko my się z tym męczymy, dzieciaki nie [COLOR="Silver"][/QUOTE] Tylko mnie nie boli wątroba, tylko brzuch po lewej stronie na dole. Przypuszczam, że mam tam jakieś jelito, a że u mnie ciągłe problemy z tym, to może jest jakieś napięte albo coś i jak Mały dotknie albo przywali z główki, to mi się robi ciemno przed oczami - na sekundę i po chwili wszystko wraca do normy. |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie spałam pół nocy, od 5 na nogach jestem, tzn poza zasiegiem łózka
dzwonilam do gina, bo nie dało mi spokoju, to kłucie w szyjce było pratycznie przez całą noc, jeżeli ból sie nasili mam jechac na ip, a jeżeli nie jest to silne i nie powtarza sie za czesto to mam odpoczywac a jutro wizytuje to lekarz zobaczy co sie dzieje od godzinki mam spokój i nic sie nie dzieje, oby tak dalej a moje dziecko śpi od 3 dni tylko w nocy, all day sie kreci i wydziwia wiec mam nadzieje ze po prostu macha sobie rączką przy pecherzu czy co tam jeszcze jest na dole witam sie w 33 t.c Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-09 o 09:22 |
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocurku ja również trzymam kciuki, będzie dobrze - musi być
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Konto usunięte
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40717802]podobno tak, do 35 tc .. tak usłyszałam wczoraj
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- ale że co... mam tam włożyć palec i masowac i rozciągac? trochę się boję... a jak przyplącze sie jakieś zakażenie czy co... i zwykła oliwką?[/QUOTE] No i właśnie ja dlatego chcę pogadać z ginkiem, czy nie ma żadnych przeciwskazań typu infekcja. Raczej nie powinno się nic przyplątać, przecież nie uszkodzisz skóry, a najlepiej to robić naturalnymi kosmetykami, nie żadną chemią. Oby się nasze dzieci (te już prawidłowo ułożone) nie przekręcały
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ________________ Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-09 o 09:31 |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem mało filtrowa, bardzo rzadko używam filtrów, bo przez praktycznie całe lato wychodzę z domu o 9 i wracam o 19 (taka praca), więc nie ma sensu się zapychać. Mogliby robić te filtry w mniejszych opakowaniach, bo w efekcie mam jakieś 80% tubki do wywalenia i nowy krem do kupienia :/ |
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Powiem wam szczerze, ze juz mam dosyć tej ciazy. Zadnej magii w tym nie widzę a same dolegliwości. Juz bym chciała miec kluske przy sobie i zapomnieć o tym wszystkim. A jak pomyślę o lezeniu do lipca to mnie szlag trafia. Mam nadzieje, ze wypluje wcześniej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Może moja wątroba to też kawałek jelita, albo żołądek dociśnięty do wątroby
a kanapki jadłam 1h temu.

no nic trudno, dobrze że non stop tak nie jest i parę dni spokoju może znowu nastąpi.

a muuuuusze skonczyc najpierw!!!!!!!!!!!!!!

i trzymam