![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwone policzki- wielki problem
Cytat:
![]() A co do odzywek ludzi nieznających się na rzeczy.. Ostatnio w szkole muzycznej na warsztatach był taki muzyk z USA no i jak zaczęłam przy wszystkich z nim rozmawiać to potem oczywiście byłam czerwoniutka jak róża. I każdy się pytał "Co Ty taka czerwona?" albo "Pomalowałaś się różem?" a ja tylko mówiłam "Niee.Gorąco mi." Zastanawiam się czy nie mówić wprost że mam problem z naczynkami i niech się odczepią ! A najgorsze jak podczas kursu na prawo jazdy się czymś stresowałam i mój durny instruktor mówił "Tak dobrze jeździsz to czym się denerwujesz, popatrz jaka z ciebie cegiełka...." ![]() Dzieki Martka że odpisałaś, lepiej mi się zrobiło jak wiem , że ktoś mnie rozumie. Jutro śmigam do lekarza może przepisze mi jakiś beta bloker. Edytowane przez LadyElfiee Czas edycji: 2013-04-10 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1713 |
Raczkowanie
|
Powiem tak jak byłam w liceum to moje buraczenie się zaczęło, a że to liceum to różni ludzie itd. i faktycznie zdarzały się głupie komentarze np. na forum klasy na temat moich policzków;/ Ale jak poszłam na studia to nikt ANI RAZU nic złego mi nie powiedział..a czerwona albo różowa byłam praktycznie przed każdym egzaminem albo jak tylko zrobiło się cieplej,a na wydziale nadal grzali. Zresztą zauważyłam,że bardzo dużo moich koleżanek może nie czerwieni się na twarzy, ale mają całe dekolty czerwone. LadyElfie moim zdaniem takimi pytaniami nie trzeba się przejmować, a jak ktoś się pyta to powiedzieć "ale tu ciepło" czy coś takiego
![]()
![]() |
#1714 |
Przyczajenie
|
Hej, też mam niestety ten straszny problem.Tylko mam tyle gorzej że jestem facetem i na jednym poliku mam bardziej.Nie jest to jakas mega różnica ale jest, ja to widzę i jeszcze twarz wydaje mi sie niestymetryczna.Z problemem zaczerwienionych polików nadreaktywności naczynek zmagam się od dziecka i z czasem zaczęło mi to bardziej przeszkadzać (teraz mam 23).W liceum miałem juz strasznego doła i czytałem w necie aż w końcu kupiłem krem wtedy polecany przez wszystkich ( było to w 2008r) bielenda kasztan o zielonkawym zabarwieniu.Krem bardzo ułatwił mi życi dzięki poczułem że żyję, nabrałem pewności siebie i było prościej.Nie rozwiązał on jednak problemu napadowego czerwienienia się ale po nałożeniu go na uspokojoną cerę bardzo ładnie wyrównywał koloryt cery była jednolita o idealnym zabarwieniu. W 2010 krem wycofali z produkcji i zaczęło się. Używałem jakiś kremów maskujących itp ale to nie to.Cera albo jestnienaturalnie zabrązowiona albo nienaturalnie blada. Rok temu robiłem zabiegi IPL.Troche pomogły ale nie były wykonywane tak jak sie powinno gdyż dużo przebywałem na dworzu i nie były robione w rónych odstępach czasowych. Teraz przez zimę używałem jeszcze resztkę mojego kasztanowego zielonego bo znalazłem w domu.Krem mimo że przeterminowany to spełniał swoje zadanie.Po wklepaniu idealnie wyrównuje koloryt .Miałem taki dobry nastrój dzieki temu no ale...skończyło sie i teraz używam iwostin i eucerin ten z barwnikiem zielonym. Jakoś tam kryje ale to nie to co robił kasztan.CCera jest zbyt blada.Bardzo mi ciezko z tym problemem gdyz jestem przystojny (czesto to slyszalem),wysoki i ogolnie niebrzydki.Z dziewczynami nie mialem problemow ale do pewnego momentu bo balem si po prostu ze ktoras odkryzje ze mam krem na twarzy czy cos innego.2 miesiace temu poznalem fajna dziewczyne ,madra i w ogole. Spotykamy sie ale ja tylko czekam jak zobaczy krem na mojej twarzy i pewnie znajomosc sie zerwie.Podsumowujac zyc mi sie powoli odechciewa .Jak byl ten kreem kasztanowy to jakos tak nie myslalem o swoim wygladzie bo po prostu wzgladalem normalnie staralem sie unikac tylko cieplych pomieszczen i staralem sie nie doprowadzac do czerwienienia sie.Ni wiem juz co robic zycie traci dla mnie sens. Jest jakas mozliwosc napisania petycji czy czegos zeby przywrocili produkcje zielonego kremu kasztanowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim! Ja też mam problemy z cerą, teraz mniejsze, niż kiedyś, ale mój problem chyba się nie skończy, myslalam, ze izotek bedzie wybawieniem, no i był przez 7 miesiecy pewnie, zero pryszczy, zero czerwienienia. Ah było cudownie
![]() ![]() ![]() No i niedawno,gdy problemy zaczęły powracać, to i pojawiły się buraczki na twarzy. Byłam u derm, przepisała mi acne derm, no to sobie stosuje, nadal chodzilam czerwona, nie moglam tego znieść. Mam bardzo wrażliwą cerę, która wymaga odpowiedniej pielegnacji. No i odkryłam w sumie u siebie sposób na buraczenie się. ![]() Niestety, mimo nawilżenia twarzy, gdy siedzę przed komputerem, powyżej 30 min. zaczynam sięburaczyć, prawie zawsze! Moj komputer wytwarza szkodliwe promieniowania dla mojej cery. Chciałam iść jeszcze na zabiegi, typu wzmocnienie skóry, jak myslicie dobry pomysł?Myślę, ze może przy wzmocnieniu będę się w przyszlosci mniej buraczyć. Zobaczymy jak to będzie jeszcze przy temperaturze +25, coś podejrzewam, że kremy nie pomogą, no, ale zobaczymy. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...ext=1&sort=999 głowa do góry, są korektory o zielonkawej barwie, może zamiast Bielendy, kremik i troszkę korektora i będzie lepiej ...mądra kobieta jak się nawet zorientuje co Ci dolega to na pewno nie ucieknie..wierz mi ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, powiem Ci, że dobrze. Acne derm mi służy. Mimo, że nie mialam aż tak duzo pryszczy po izo, jednak wtedy zaczęły mi się pojawiać w strefie T, na nosie i w okoliach zaskórniki i rozszerzone pory. No i acne derm po jakimś miesiącu w miarę to ogarnął, rozszerzone pory zniknęły, zaskórniki jeszcze trochę na nosie zostały, no ale nie dramatyzuję tak bardzo.Trochę wysuszał mnie w strefie T, bo tylko tam go stosuję, jednak od czego są nawilżacze...Także mogę go z czystym sumieniem polecić. Teraz aktualnie mam przerwę okolo tygodnia, bo wzięłam co 2 dzien nałożyłam sobie zorac, bo jest silniejszy, ale zaraz wracam do acne derm, tylko muszę zmienic krem z filtrem na lepszy, bo mam tłusciocha,
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .dziewczyny w salonach kosmetycznych płacą niemałą kasę za zabiegi z kwasem azelainowym a ten krem to jakaś fajna alternatywa... ![]()
![]() |
![]() |
#1719 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Martka72;40351443]..taki zielony kolorek zdaje sie że ma tez Rilastil ale chyba jest też problem z dostępem..wejdż w zakładkę KWC, tam jest ranking kremów na naczynka, Ruboril ładnie wycisza,
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...ext=1&sort=999 głowa do góry, są korektory o zielonkawej barwie, może zamiast Bielendy, kremik i troszkę korektora i będzie lepiej ...mądra kobieta jak się nawet zorientuje co Ci dolega to na pewno nie ucieknie..wierz mi ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Właśnie z Ruborilem mam problem bo : kupilem go niedawno i po pierwszym, drugim użyciu było ładnie ale później mnie uczulił i to tylko na tym poliku który mam bardziej zaczerwieniony.Już po posmarowaniu bardzo mnie piekło i odtawiłem go.Żyję jeszcze nadzieją że przywrócą zielony kasztan.A te korektory to jak sie używa ? P.s. dzieki za słowa otuchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Mania57;40373760]
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-up-cover.html
![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | ||
Rozeznanie
|
ja właśnie wybieram sie do nowego dermatologa i zapytam o ten Propranolol bo bardzo mnie zaciekawił i ogólnie beta blokery
![]() Cytat:
Cytat:
![]() strasznie mnie wkurza jak ktoś komuś zwraca uwagę właśnie w taki sposób: "ale jesteś czerwona"itp. myślę sobie co za kretyn ![]() właśnie przez takie sytuacje to już chyba wolę mieć tapetę na twarzy niż purpurowe poliki ![]() pracuję w sieciówce, ciągle mam stresowe sytuacje, prze obcych ludziach potrafię zawować zimną krew a jak mnie koledzy z pracy zdenerwują to burak odrazu...
![]() |
![]() |
#1723 |
BAN stały
|
@apows nie spamuj tylko po to, aby zobaczyć twoją reklamę w podpisie, ogarnij się - temat ma kilka lat, autorka od podobnego czasu już tu nie zagląda, o co ty w ogóle człowieku nie ogarnięty pytasz. Pfe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
pytaj pytaj, sama jestem ciekawa opinii dermatologa, mi przepisał lekarz 1 kontaktu... ach jak to mówią syty głodnego nie zrozumie...no nie mamy lekko.. ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ..odnośnie nowości jesli chodzi o łapanie buraczka...nie wiem czy był temat w tym wątku..wiecie, że nasze czerwienienie to często wstępny etap do trądziku różowatego czyli Rosacea...przeraża mnie to stąd szukam wszelkich metod aby temu zapobiec..studiuje też podyplomowo kosmetologię i jestem na etapie kwasów..to troche wieksza filozofia ale dotarłam do kremiku który zawiera kwas azelainowy który zalecany jest tez do leczenia rumienia, chociaż generalnie jest to krem na trądzik wszelkiego rodzaju w tym różowaty, kremiki te sa dostepne w aptekach bez recepty i zawierają 20 czy 15% kwas azelainowy, krem nazywa się Acnederm albo inne nazwy Finacea, Skinoren Hascoderm..ten pierwszy jest po prostu najtańszy.. http://kosmetologia.com.pl/component...zelainowy.html w artykule Efekty stosowania to także redukcja rumienia..poczytajcie...j a stosuje na wieczór od paru dni bo chcę tez zlikwidować zaskórniki ..jednak wiem że to wymaga czasu i może nawet po1 tubce nie bedzie super efektu ale powalczę...
Rudzielec o farbowaniu i pielęgnacji skóry wrażliwej... ![]() Początkująca włosomaniaczka ![]() www.red-head-rules.blogspot.com Edytowane przez Martka72 Czas edycji: 2013-04-22 o 07:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Przyczajenie
|
Jest sens powalczenia w jakiś sposób aby przywrócili do produkcju krem który wiele osób zachwalało i był jedyny w swoim rodzaju.Z niewiadomych przyczyn został wycofany z produkcji?.Chodzi mi o bielende kasztan o kolorze zielonym.Dla mnie osobiście to był jedyny krem który pozwalał mi normalnie funkcjonować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Przyczajenie
|
Ja z tym problemem borykam się już... Jej, nie pamiętam jak dawno. Zawsze miałam ogromnie kompleksy z tego powodu, bo jako naturalna blondynka o jasnej cerze rumieńce wypadały na mojej twarzy jeszcze bardziej wyraziście. Wystarczyło trochę zimna lub ciepła(albo co gorsze zawsztydzenia) i wyglądałam jak taka... Balbina, zdrowa panienka ze wsi, niczym hoża kelnerka na Oktoberfeście (przynajmniej w moim mniemaniu)!
Teraz radzę sobie z tym problemem dzięki kremom La Roche-Posay z linii Rosaliac i Rosaliac UV. Krem Rosaliac AR Intense (cera mocno zaczerwieniona, wrażliwa) stosuję na noc, ponieważ posiada żelową, żółtawą w odcieniu konsystencję. Pachnie niezbyt przyjemnie - jakby jodem, solą no i przede wszystkim wodą termalną, która jest zresztą jego składnikiem, ale za to przyjemnie chłodzi zaczerwienioną, obrzmiałą wręcz cerę. Rano skóra jest świeża, miękka i delikatna, chociaż zauważyłam śladowe ilości "soli" na buzi. Rosaliac UV Legere (krem do cery wrażliwej) stosuję na dzień, najlepiej przed wyjściem na dwór, bo taka jest główna rola tego specyfiku - chronić skórę przed promieniami UV. Fajny jest kolorek tego kremu - lekko zielonkawy, dzięki czemu nadaje się jako zielona baza pod makijaż, delikatnie kryjąc czerwone niedoskonałości. Można się również wspomagać zielonymi bazami pod podkład (np. Delia, PUPA, itd.), a także zielonym korektorem, którym m. in. La Roche-Posay dysponuje (także Gosh i wiele innych). Na to jakiś fajny podkład kryjący, np. Revlon Colorstay i jakoś można żyć! :P
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
ja się chyba zdecyduję na wyciszenie rumienia laserem, bo już mnie to napadowe czerwienie powoli doprowadza do deprechy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
Trochę za późno się zdecydowałaś, bo teraz jest bardzo mocne słońce i możesz się nabawić przebarwień. A przebarwień bardzo trudno się pozbyć. Może lepiej poczekać do jesieni, a teraz stosować maści, sera, maski, które wyciszą cerę.
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
tiaa na maści sera i inne niby cuda wydałam już fortunę, więc podziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Przyczajenie
|
Laser na pewno pomoże. Ja zgłosiłam się z takim problemem do dr Jolanty Siedleckiej-Dawidko we Wrocławiu i już nie pamiętam co to znaczy rumienić się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym poście reklama ![]()
![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
..no czasami jak ktoś jest dobry to może warto polecić ale ja w tak cudowną moc lasera za bardzo nie wierzę ![]()
![]() |
#1733 |
BAN stały
|
Jak ktos dba o cere (nie opala sie, nosi filtry na dzien najlepiej te SPF 50) to i laser w lato nie przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Przyczajenie
|
![]()
Po 7 latach badań, FDA w USA dało zgodę na produkcję nowego żelu o nazwie Mirvaso, przez firmę Galderma (Cetaphil np.) Żel który po 3 godzinach niweluje już rumień, a po 12 miesiącach na 270 pacjentach zniwelował się dość mocno całkowicie !!
Krem działa na rumień nie tylko w chorobach z Trądzikiem Różowatym, Więcej dowodów i fot: http://www.rosaceagroup.org/The_Rosa...ved-by-the-FDA http://bionews-tx.com/news/2013/08/2...sacea-redness/ http://rosacea-support.org/mirvaso-b...b_source=pubv1 https://www.facebook.com/pages/Rosac...08729682502858 http://www.galderma.com/PressRoom/Pr...f-Mirvaso.aspx Możecie se poczytać, ja wiąże z tym DUŻE NADZIEJE WRESZCIE !! Może to jakiś krok na naszą przypadłość, do lepszego życia i lepszego leczenia !! ![]() Krem w USA ma być już w aptekach we wrześniu w UE ponoć w kolejnych miesiącach, ciekaw kiedy w Polsce ... ![]() Pozdro. ![]() Edytowane przez panini1 Czas edycji: 2013-08-31 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o tym: http://www.aliexpress.com/item/Free-...730297800.html
Może warto sprawdzić.... desperacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze, to ja również nie mogę doczekać się dnia w którym będzie dostępny w PL. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Przyczajenie
|
Mirvaso (mirvaso.com) dostepne juz jest w sprzedazy w USA, trzeba miec recepte od tamtejszego dermatologa, internisty czy lekarza 1 kontaktu, z ubezpieczeniem (niebieski krzyz?) kosztuje tubka 30 gr 50 dolarow. Mirvaso calkowicie wycisza buraka z buzi i chodzi sie bladym jak trup, tylko trzeba uwazac z iloscia nakladanego zelu, gdyz Galderma producent Mirvaso mowi aby nakladac ilosc przyblizona do wielkosci ziarna grochu, co jest stanowczo za duzo, przez co twarz staje sie blada jak u trupa, wyglada malo atrakcyjnie, do tego po 12-15 godzinach gdy Mirvaso przestaje dzialac, skora robi sie bardzo czerwona, bo poprostu za duzo bylo na nia nalozone, powinno nakladac sie tyle zelu aby uzyskac natrualny kolor, mysle ze 1/3 tego co zaleca producent wystarczy i nie bedzie nawet objawow negatywnych gdy mirvaso przestanie dzialac
w polsce mirvaso pewnie bedzie w polowe 2014 roku jak w ogole bedzie ciekawe, czy ktos z was w USA ma znajomych aby mogl zalatawic ten zel i przyslac do polski? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Przyczajenie
|
Cześć. Mam tak samo. Ja stosowałam na początku krem z Ziaji (Emulsja redukująca podrażnienia na noc/na dzień) i byłam bardzo zadowolona, ale oczywiście czułam niedosyt i kupiłam następny krem, również z ziaji z tej samej serii ale to był krem uszczelniający naczynka krwionośne. Po stosowaniu tego drugiego kremu po przebudzeniu w lusterku zobaczyłam dwa pasy pod oczami. Były bardzo czerwone i rozgrzane. Nigdy więcej nie posmarowałam się tym kremem ale później moja cera nie przyjmowała ŻADNEGO kremu, nawet zwykłego nivea. Aż po miesiącu nie stosowania niczego wróciłam do pierwszego kremu. Smaruję nim znowu miesiąc. Byłam niedawno u dermatologa i powiedział mi że z tym nic nie da się zrobić jedynie to zabieg laserem. Dał mi próbki z Iwostinu i mówił, że jeśli mi będzie pomagać to żebym nim smarowała, ale on nigdy nie zamknie mi na stałe naczynek. Dzisiaj pierwszy raz posmarowałam Iwostinem ale jak po pierwszym stosowaniu nie jestem zachwycona. Ale po pierwszym użyciu nie ocenia się kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Najlepszym sposobem na czerwone policzki sa zabiegi laserowe zamykajace naczynka wtedy rumien automatycznie sie zmniejsza, zeby efekt byl zadowalajacy potrzeba kilku zabiegow w przeciagu pol roku ja mialem 5 i teraz jest o niebo lepiej, oczywiscie musze buzie chronic ale rumience nie sa tak uciazliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.