|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Ala co 2godz Majka co 3-4 ![]() Ale by było super co kilka dni ![]() Moje były od poniedziałku do piątku tylko na mm. Potem jak w sobotę dali mi je na dzień to pojawił się pokarm i od tamtej pory jedzą moje tylko z butli bo sutek to dla nich za duży wysiłek. Tutaj dają albo bebilon albo nan. Co sobie dziecko zyczy;-) Cc o 15, całą noc nic, rano kleik a potem już normalny obiad mi dali koło 14. Tzn pooperacyjny;-) Ja na razie noszę jeszcze te siatkowe. Poczekaj do zdjęcia szwu. Odzyjesz. Serio ![]() Kurcze dziewczyny wy naprawde tak źle znosicie tą cc? Bo ja z perspektywy czasu stwierdzam że to była bardzo dobra decyzja. Bolało mnie tak konkretnie tylko dzień po. Potem to już tylko przy większym wysiłku np wstaniu z łóżka;-) ale od soboty bajka. latam smigam full serwis ![]() ![]() Także głowa do góry! Będzie lepiej! Cytat:
Ash już napisałam wyżej. Karmie swoim odciagnietym z butli. Dwa dni spędzone na próbach i wiecznym bólu i płaczu dziewczyn i moim skutecznie mnie zniechęciły. Przystawialam raz jedną raz drugą i nawet nie miałam czasu zjeść... Zawsze to mój pokarm a ja jestem mniej zestresowana co pewnie one też odczuwają ![]() Póki co nie mam potrzeby dokarmiania mm. Już się dziewczyny i tak go objadly w zeszłym tyg;-) Aaaa był ktoś u ciebie z wyborczej? Moje będą za jakieś 3-4 tyg w sobotnim dodatku;-) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() takze glowa do gory, obstawiam, ze 13ty bedzie dla Was szczesliwy! ![]() ps. dziewczyny sie podzielily? jedna szaleje w dzien, druga w nocy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
![]() A to był ten sam urząd w którym braliście ślub czy inny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja już nie mieszam z tym aktem małżeństwa. Wiem że u nas trzeba mieć świeży. Może po innych urzedach nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powinnas pisac wyciskacze lez ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
![]() Tylko im już naprawde tak niewiele brakuje ![]() Cytat:
Jej. Jak wczoraj zobaczyłam te akty to w ogóle się poplakalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4331 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka mi odpisała, że jej mąż dał stary akt, który dostali po ślubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
łazienka umyta, kibel umyty, korytarz umyty..jeszcze tylko salon, kuchnia, sypialnia, balkon i gabinet i mogę rodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zadomowienie
|
ja tez mam tak zamiar zrobić bo nie bede teraz latac za aktem do mojej rodzinnej miejscowości jak mam trzy w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dziecko sie rejestruje w tym mieście gdzie jest szpital tak?? No coś ty urzędy są po to, żeby zatruwać życie a nie ułatwiać. Ja mam akty ślubu z października.
![]() |
#4336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. złożyć wniosek do końca września 2013 i wtedy będą brane pod uwagę zarobki z 2011 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś w 2012 zmienił pracę na lepiej płatną lub dostał awans) 2. złożyć wniosek po 1. października 2013 i wtedy będzie brany dochód z 2012 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś np. stracił pracę w 2012 roku) Przy każdej z tych opcji brana jest liczba osób aktualna na dzień składania wniosku. jak coś to śmiało pytajcie pomogę tyle ile wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a skoro Axella zaczęła temat karmienia mieszankami to ja mam pytanie- jakie stosujecie? jakie polecacie? Wiadomo zakładam że będę karmiła sama, ale nie wiadomo co i jak wyjdzie, a w temacie mieszanek jestem zielona. Ja tylko wiem o dopajaniu wodą. Mi się dziś po raz pierwszy śnił sen z dzieckiem, a konkretnie poród, ale to był super sen, bo w nim pojechałam do szpitala i urodziłam prawie bez bólu po 40 min ![]() ![]()
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
U mnie też tak jest
#4339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wczoraj meczylam temat "co jesli nie mamy slubu" i tz chce pojsc do USC po uznanie dziecka poczetego...bo boi sie, ze w szpitalu nie bedzie mial zadnych praw wobec dziecka, w razie jakis komplikacji, gdybym ja nie byla w stanie on za wiele nie zdziala. dziewczyny pisaly, ze w szpitalu mala mialaby moje nazwisko, a pozniej do 14 dni od porodu razem zglaszamy sie do USC i ojciec uznaje dziecko, wtedy tez nadajemy nazwisko...zobaczymy czy to ogarniemy przed porodem ![]() a jeszcze wczoraj w faktach trabili o tym handlu dziecmi, ze za 2 tys. mozna kupic niemowlaka. biologiczna matka idzie do USC z "nowym" tatusiem, on uznaje ojcostwo, ona sie zrzeka, "nowa" mama pozniej przysposabia...i juz. podobno urzedy sa teraz na to wyczulone i z tym uznaniem ojcostwa nie jest tak prosto :P urzednik ma prawo zadawac pytania "gdzie i jak sie poznaliscie" hehe - juz widze jak moj tz opowiada nasze love story ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akt urodzenia
czyli chyba tam gdzie szpital ![]() ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-09 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to dzisiaj macie mily RODZINNY dzien! tatus bedzie rozpieszczal swoje kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W sumie on więcej wie na temat opieki nad maluszkami ich wymaganiach i zajęcia czasu, przestrzeni rodziców więc niech mu będzie i niech młoda siedzi. Jakoś przetrzymam. Z tego co mi się wydaje (nie jestem pewna) pebe jest tylko na bazę, a cabrio i na bazę i na pasy. Pebe jest droższy bo może być też do samolotu (tak jak citi) cabrio chyba nie. No i pebe ma jakieś ulepszenia, że niby pasów się nie przekłada ręcznie tylko coś naciskasz i góra z pasami jedzie do góry, takie pierdółki.
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mleczko - chyba najlepiej na razie uzywac takie jak daje szpital, a pozniej z polozna/pediatra mozecie kombinowac. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Raczkowanie
|
lekarz stwierdził, że jeszcze mam się pokulać - lepiej żebym była w domu i mogła normalnie funkcjonować np iść na spacer, jeść domowe obiadki itp niż leżeć "uwięziona" w szpitalu. Chodzę na KTG i żadnych skurczy nie mam, ciśnienie małej wręcz idealne a poza tym moja mam 2 swoich dzieci urodziła równo 14 dni po terminie - więc tutaj może być coś dziedziczne. więc pewnie dlatego też muszę się kulać. Z tego co się orientowałam to w szpitalu w którym chcę rodzić leki na wywołanie podają najczęściej 14 dni po terminie - oczywiście jeśli nic się nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kciuki za macanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 3 wynika, ze jak nie mieszkam w gminie gdzie rodzę to mogę w swoim usc zarejestrowac. Tak mi się wydaje. A z 2 strony ja sie w tym szpitalu urodziłam i tam mam akt urodzenia.
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.