|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Ala co 2godz Majka co 3-4 Ale by było super co kilka dni ![]() Moje były od poniedziałku do piątku tylko na mm. Potem jak w sobotę dali mi je na dzień to pojawił się pokarm i od tamtej pory jedzą moje tylko z butli bo sutek to dla nich za duży wysiłek. Tutaj dają albo bebilon albo nan. Co sobie dziecko zyczy;-) Cc o 15, całą noc nic, rano kleik a potem już normalny obiad mi dali koło 14. Tzn pooperacyjny;-) Ja na razie noszę jeszcze te siatkowe. Poczekaj do zdjęcia szwu. Odzyjesz. Serio ![]() Kurcze dziewczyny wy naprawde tak źle znosicie tą cc? Bo ja z perspektywy czasu stwierdzam że to była bardzo dobra decyzja. Bolało mnie tak konkretnie tylko dzień po. Potem to już tylko przy większym wysiłku np wstaniu z łóżka;-) ale od soboty bajka. latam smigam full serwis nie pamiętam że byłam w ciąży już Także głowa do góry! Będzie lepiej! Cytat:
Ash już napisałam wyżej. Karmie swoim odciagnietym z butli. Dwa dni spędzone na próbach i wiecznym bólu i płaczu dziewczyn i moim skutecznie mnie zniechęciły. Przystawialam raz jedną raz drugą i nawet nie miałam czasu zjeść... Zawsze to mój pokarm a ja jestem mniej zestresowana co pewnie one też odczuwają Póki co nie mam potrzeby dokarmiania mm. Już się dziewczyny i tak go objadly w zeszłym tyg;-) Aaaa był ktoś u ciebie z wyborczej? Moje będą za jakieś 3-4 tyg w sobotnim dodatku;-) |
||
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
pamietasz jak pisalam, ze moja mamuska najgorzej wspomina te szpitalne wazenia? 600 gramow przybieralam w 2 miesiace...i juz byly 2kg, a z a chwile znow spadek tak jak pisalas, ja wypuscili do domu i codziennie biegala do szpitala z odcisgnietym mlekiem, bo wtedy jedyna opcja byla jakas humana ledwo wprowadzona na rynek :P w koncu polozne powiedzialy, zeby sobie darowala to "dokarmianie", bo na sztucznym lepiej "rosne" takze glowa do gory, obstawiam, ze 13ty bedzie dla Was szczesliwy! ps. dziewczyny sie podzielily? jedna szaleje w dzien, druga w nocy? zdolniachy, hehe.
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
A to był ten sam urząd w którym braliście ślub czy inny? |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
ciekawe czy do mnie ktos przyjdzie.. przychodzą do wszystkich??
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja już nie mieszam z tym aktem małżeństwa. Wiem że u nas trzeba mieć świeży. Może po innych urzedach nie. |
|
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
|
|
|
|
#4328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dwie doby Zuzki! nastaw sie, ze bedzie dobrze i musi tak byc - i z cycem i z wstawaniem i opieka nad mala.Cytat:
powinnas pisac wyciskacze lez super, ze gladko poszlo, ze tz sie spisal, ze taksowkarz nie odmowil ze wszystko bylo prawie tak jak zaplanowalas. teraz jeszcze troche rekonwalescencji i bedziecie smigac z pieknym zielonym wozkiem! |
||
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
![]() Tylko im już naprawde tak niewiele brakuje ![]() Cytat:
Jej. Jak wczoraj zobaczyłam te akty to w ogóle się poplakalam
|
||
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka mi odpisała, że jej mąż dał stary akt, który dostali po ślubie
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
łazienka umyta, kibel umyty, korytarz umyty..jeszcze tylko salon, kuchnia, sypialnia, balkon i gabinet i mogę rodzić
|
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mam tak zamiar zrobić bo nie bede teraz latac za aktem do mojej rodzinnej miejscowości jak mam trzy w domu
|
|
|
|
#4335 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zebyś w końcu wyszła. Cytat:
Cytat:
A dziecko sie rejestruje w tym mieście gdzie jest szpital tak?? No coś ty urzędy są po to, żeby zatruwać życie a nie ułatwiać. Ja mam akty ślubu z października.
|
|
#4336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(gdzieś nawet widziała fajny opis tego postaram się to znaleźć ale może to trochę potrwać i nie gwarantuję że znajdę). Na złożenie wniosku o becikowe jest 12 m-cy. więc jeśli urodzisz w czerwcu to możesz:1. złożyć wniosek do końca września 2013 i wtedy będą brane pod uwagę zarobki z 2011 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś w 2012 zmienił pracę na lepiej płatną lub dostał awans) 2. złożyć wniosek po 1. października 2013 i wtedy będzie brany dochód z 2012 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś np. stracił pracę w 2012 roku) Przy każdej z tych opcji brana jest liczba osób aktualna na dzień składania wniosku. jak coś to śmiało pytajcie pomogę tyle ile wiem
|
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a skoro Axella zaczęła temat karmienia mieszankami to ja mam pytanie- jakie stosujecie? jakie polecacie? Wiadomo zakładam że będę karmiła sama, ale nie wiadomo co i jak wyjdzie, a w temacie mieszanek jestem zielona. Ja tylko wiem o dopajaniu wodą. Mi się dziś po raz pierwszy śnił sen z dzieckiem, a konkretnie poród, ale to był super sen, bo w nim pojechałam do szpitala i urodziłam prawie bez bólu po 40 min Fajnie by było jakby był proroczy
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
U mnie też tak jest
|
#4339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zobaczysz, ze mleczko bedzie i w domu pelen relaks Cytat:
wczoraj meczylam temat "co jesli nie mamy slubu" i tz chce pojsc do USC po uznanie dziecka poczetego...bo boi sie, ze w szpitalu nie bedzie mial zadnych praw wobec dziecka, w razie jakis komplikacji, gdybym ja nie byla w stanie on za wiele nie zdziala. dziewczyny pisaly, ze w szpitalu mala mialaby moje nazwisko, a pozniej do 14 dni od porodu razem zglaszamy sie do USC i ojciec uznaje dziecko, wtedy tez nadajemy nazwisko...zobaczymy czy to ogarniemy przed porodem ![]() a jeszcze wczoraj w faktach trabili o tym handlu dziecmi, ze za 2 tys. mozna kupic niemowlaka. biologiczna matka idzie do USC z "nowym" tatusiem, on uznaje ojcostwo, ona sie zrzeka, "nowa" mama pozniej przysposabia...i juz. podobno urzedy sa teraz na to wyczulone i z tym uznaniem ojcostwa nie jest tak prosto :P urzednik ma prawo zadawac pytania "gdzie i jak sie poznaliscie" hehe - juz widze jak moj tz opowiada nasze love story
|
||
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akt urodzenia
czyli chyba tam gdzie szpital , chociaż nei można też tam gdzie jest się zameldowanym
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-09 o 11:10 |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tej Pani sa jednak dobre anioly na tym swiecie. kobitka ratuje Wam tylek zupelnie jak mnie ta recepcjonistka od endo... no to dzisiaj macie mily RODZINNY dzien! tatus bedzie rozpieszczal swoje kobiety
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś 0,5 kg lżejsyz od cabriofix i ma takie 'odskakujące' pasy i łatwiej wyciąga się 'daszek' to tyle
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W sumie on więcej wie na temat opieki nad maluszkami ich wymaganiach i zajęcia czasu, przestrzeni rodziców więc niech mu będzie i niech młoda siedzi. Jakoś przetrzymam. Z tego co mi się wydaje (nie jestem pewna) pebe jest tylko na bazę, a cabrio i na bazę i na pasy. Pebe jest droższy bo może być też do samolotu (tak jak citi) cabrio chyba nie. No i pebe ma jakieś ulepszenia, że niby pasów się nie przekłada ręcznie tylko coś naciskasz i góra z pasami jedzie do góry, takie pierdółki.
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze dopytaj poloznych jak one to widza.a mleczko - chyba najlepiej na razie uzywac takie jak daje szpital, a pozniej z polozna/pediatra mozecie kombinowac. |
||
|
|
|
#4347 |
|
Raczkowanie
|
lekarz stwierdził, że jeszcze mam się pokulać - lepiej żebym była w domu i mogła normalnie funkcjonować np iść na spacer, jeść domowe obiadki itp niż leżeć "uwięziona" w szpitalu. Chodzę na KTG i żadnych skurczy nie mam, ciśnienie małej wręcz idealne a poza tym moja mam 2 swoich dzieci urodziła równo 14 dni po terminie - więc tutaj może być coś dziedziczne. więc pewnie dlatego też muszę się kulać. Z tego co się orientowałam to w szpitalu w którym chcę rodzić leki na wywołanie podają najczęściej 14 dni po terminie - oczywiście jeśli nic się nie dzieje.
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za macanie i oby przynioslo rezultaty!
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 3 wynika, ze jak nie mieszkam w gminie gdzie rodzę to mogę w swoim usc zarejestrowac. Tak mi się wydaje. A z 2 strony ja sie w tym szpitalu urodziłam i tam mam akt urodzenia.
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

(

pamietasz jak pisalam, ze moja mamuska najgorzej wspomina te szpitalne wazenia? 600 gramow przybieralam w 2 miesiace...i juz byly 2kg, a z a chwile znow spadek

za dwie doby Zuzki! nastaw sie, ze bedzie dobrze i musi tak byc - i z cycem i z wstawaniem i opieka nad mala.
ze wszystko bylo prawie tak jak zaplanowalas. teraz jeszcze troche rekonwalescencji i bedziecie smigac z pieknym zielonym wozkiem! 

Ślub 27. X. 2012
, chociaż nei można też tam gdzie jest się zameldowanym