|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Ale wiem co przeżywasz - sama to ostatnio czułam ![]() Czekamy na wieści!
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
magalska,Dzastin dzięki
![]() Późno bo ja jestem poza kolejką i musze czekac na koniec.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dzieki za wszystkie modyfikacje listy wyprawkowej . Wieczorem bede poprawiac jak wroce z pracy
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, ja musze kupic wszystkie maleńkie rzeczy bo pozyczylam koleżance i wrocil do mnie tylko kombinezon, i mimo ze to 2 ciaza to sprawia mi to wielka radość
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
aaby wiem,ze rozumiesz co teraz przezywam.Mam nadzieję,ze będę tak szczęśliwa po wyjściu z gabinetu jak ty ostatnio
![]() metkaa jakbym nie miała worów ubranek to też chodziłabym po sklepach,bo uwielbiam te malusie ubranka Choc nie wykluczam,że nie kupie czegoś Maluchowi.Ba, na bank cos nowego kupię! ![]() Resztę od kołyski,po wózek,przewijak,laktator, pidżamę do karmienia itd. mam. Butelki i ewentulanie smoczek musze kupić.No i pieluchy ![]() Termometr mam zwykły i ten: http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=8866
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#636 |
|
Konto usunięte
|
Miałam coś dodać od siebie co do wyprawkowych list, ale już wszystko zostało napisane
![]() Jedyne co mogę dodać od siebie to to, że najlepiej sprawdzają się u maluchów pajacyki, kaftaniki z długim rękawem i do tego śpioszki. Nic więcej nie jest potrzebne takiemu maluchowi. Tym bardziej jesienią, zimą. Niedrapki to ogólnie niepotrzebna rzecz- nie wiem po co, dziecku pazurki trzeba obciąć i tyle. Skarpetki raczej też niebardzo bo dzidzie raczej w pajacach ciągle leżą (no chyba, że na wyjście na zewnątrz, ale tu też raczej sprawdzi się ciepły, całościowy kombinezon zimowy). Pieluchy tetrowe to owszem przydatna rzecz, do przewijania w jakimś miejscu, do karmienia piersią itp. Ale nie w jakiejś masakrycznie dużej ilości- my mamy 10. Sterylizatora do butelek nie miałam i córka żyje Podgrzewacz to też wg mnie zbędna rzecz. Butelki dopiero po kilku miesiącach, mieliśmy 2 małe i 1 dużą. Dużo zależy też od smoczków, moja mała np. nie tolerowała tych szerokich tylko podobne do sutka ;pCo do smoczków to jestem przeciwniczką, moja córcia nie dostała smoczka ani razu i nie mieliśmy problemu z oduczaniem jak wiele moich koleżanek (dziecko ze smokiem w wieku 3 lat to dla mnie dziwny widok). Tyle ode mnie. A jeszcze dodam, że mam wizytę w poniedziałek, usg genetyczne i robi mi się smutno, że jadę kolejny raz sama. Mój mąż ciągle pracuje i praktycznie do tej pory nie widział dziecka na usg i wydaje mi się, że przez to jest inaczej niż poprzednio.... Ta ciąża tak bardzo go nie interesuje. Nie rozmawia ze mną o dziecku wcale, chyba, że sama coś zacznę gadać to odpowie, ale tak na odwal... Z córcią wykazywał większe zaangażowanie. Trochę mi smutno z tego powodu... |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() ja własnie gotuję makaron do zapiekanki z kurczakiem i papryka :P bleee nie chce mi się iść do pracy ![]() przydałoby mi się jutro wolne, bo nie wiem czy się wyrobię z organizacją roczku na niedziele |
|
|
|
#638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40722828]Miałam coś dodać od siebie co do wyprawkowych list, ale już wszystko zostało napisane ![]() Jedyne co mogę dodać od siebie to to, że najlepiej sprawdzają się u maluchów pajacyki, kaftaniki z długim rękawem i do tego śpioszki. Nic więcej nie jest potrzebne takiemu maluchowi. Tym bardziej jesienią, zimą. Niedrapki to ogólnie niepotrzebna rzecz- nie wiem po co, dziecku pazurki trzeba obciąć i tyle. Skarpetki raczej też niebardzo bo dzidzie raczej w pajacach ciągle leżą (no chyba, że na wyjście na zewnątrz, ale tu też raczej sprawdzi się ciepły, całościowy kombinezon zimowy). Pieluchy tetrowe to owszem przydatna rzecz, do przewijania w jakimś miejscu, do karmienia piersią itp. Ale nie w jakiejś masakrycznie dużej ilości- my mamy 10. Sterylizatora do butelek nie miałam i córka żyje Podgrzewacz to też wg mnie zbędna rzecz. Butelki dopiero po kilku miesiącach, mieliśmy 2 małe i 1 dużą. Dużo zależy też od smoczków, moja mała np. nie tolerowała tych szerokich tylko podobne do sutka ;pCo do smoczków to jestem przeciwniczką, moja córcia nie dostała smoczka ani razu i nie mieliśmy problemu z oduczaniem jak wiele moich koleżanek (dziecko ze smokiem w wieku 3 lat to dla mnie dziwny widok). Tyle ode mnie. A jeszcze dodam, że mam wizytę w poniedziałek, usg genetyczne i robi mi się smutno, że jadę kolejny raz sama. Mój mąż ciągle pracuje i praktycznie do tej pory nie widział dziecka na usg i wydaje mi się, że przez to jest inaczej niż poprzednio.... Ta ciąża tak bardzo go nie interesuje. Nie rozmawia ze mną o dziecku wcale, chyba, że sama coś zacznę gadać to odpowie, ale tak na odwal... Z córcią wykazywał większe zaangażowanie. Trochę mi smutno z tego powodu...[/QUOTE]
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
weronisiek 10 tetrowych pieluch to i tak dużo, stelilizator i wyparzacz tez uważam ze nie potrzebne, niedrapki akurat bym kupila ale z 1 pare albo jakies cieniutkie skarpetki, mój syn mimo ze paznokcie miał często obcinane to potrafil się zarysować jak nie miał niedrapek
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
tak odnosnie dupka..... tak się stresowałam ,że nie mam tabletki na rono....wstałam szykuje się do pracy jadłam własnie śniadanko o tu ktoś puka.....otwieram a tu brat TŻ z reklamówka z duphastonem
ja: co ty tu robisz hahaha on: Damian prosił żebym Ci to przyniósł bo inaczej go zabijesz ![]() hahhah byłam zaskoczona .... potem mi opowiedział ,że wczoraj umówili się,że ma kupić i jak wyszedl wieczorem z psem to dał mu moja recepte.....a on miał rano wykupic i mi przynieść (mieszka na osiedlu obok ) Powiem ,że nerwy mi przeszły na TŻ.... że jednak nie jest mu to obojętne ![]() no a brata TŻ w ramach rekompensaty zaprosiłam na śniadanko podziwiam go ,że w dzień wolny chciało mu się przyjść ja on stwierdził wujcio musi dbać o dzidzię ![]() zrobiło mi się strasznie miło nic by się nie stało jak raz bym nie wzieła ale wczoraj byłam taka zła
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40722828]Miałam coś dodać od siebie co do wyprawkowych list, ale już wszystko zostało napisane
![]() Jedyne co mogę dodać od siebie to to, że najlepiej sprawdzają się u maluchów pajacyki, kaftaniki z długim rękawem i do tego śpioszki. Nic więcej nie jest potrzebne takiemu maluchowi. Tym bardziej jesienią, zimą. Niedrapki to ogólnie niepotrzebna rzecz- nie wiem po co, dziecku pazurki trzeba obciąć i tyle. Skarpetki raczej też niebardzo bo dzidzie raczej w pajacach ciągle leżą (no chyba, że na wyjście na zewnątrz, ale tu też raczej sprawdzi się ciepły, całościowy kombinezon zimowy). Pieluchy tetrowe to owszem przydatna rzecz, do przewijania w jakimś miejscu, do karmienia piersią itp. Ale nie w jakiejś masakrycznie dużej ilości- my mamy 10. Sterylizatora do butelek nie miałam i córka żyje Podgrzewacz to też wg mnie zbędna rzecz. Butelki dopiero po kilku miesiącach, mieliśmy 2 małe i 1 dużą. Dużo zależy też od smoczków, moja mała np. nie tolerowała tych szerokich tylko podobne do sutka ;pCo do smoczków to jestem przeciwniczką, moja córcia nie dostała smoczka ani razu i nie mieliśmy problemu z oduczaniem jak wiele moich koleżanek (dziecko ze smokiem w wieku 3 lat to dla mnie dziwny widok). Tyle ode mnie. A jeszcze dodam, że mam wizytę w poniedziałek, usg genetyczne i robi mi się smutno, że jadę kolejny raz sama. Mój mąż ciągle pracuje i praktycznie do tej pory nie widział dziecka na usg i wydaje mi się, że przez to jest inaczej niż poprzednio.... Ta ciąża tak bardzo go nie interesuje. Nie rozmawia ze mną o dziecku wcale, chyba, że sama coś zacznę gadać to odpowie, ale tak na odwal... Z córcią wykazywał większe zaangażowanie. Trochę mi smutno z tego powodu...[/QUOTE] Będzie pewnie jeszcze nie jedna okazja żeby Twój mąż mógł pojechać z Tobą na usg?Wtedy jak zobaczy maleństwo na monitorze na pewno się zakocha ![]() nie smutaj
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
lecę ....
![]() Cytat:
![]() Pytałaś o laktator... to zależy czy planujesz karmić własną piersią, jeśli tak to na razie wystarczy ręczny do pomocy przy ruszeniu laktacji (chociaż przez tydzień odciągania boli ręka, to dasz radę z małżem na zmianę Elektryczny zawsze można kupić później. Tym bardziej, że możesz nie mieć żadnego problemu z laktacją. Natomiast jeśli z góry planujesz odciągać pokarm i podawać z butelki to zdecydowanie elektryczny, bo ręcznym nie dasz rady. Szczególnie jak dzieciaczek będzie większy i będzie się darł aby zjeść 90ml a Ty będziesz siedziała pół godziny z ręcznym i odciągała ![]() Espere masz rację octenisept i gaziki jałowe do przecierania tego i herbatki laktacyjne na 100% potrzebne. |
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzisz, dziś masz dobry dzień - czekamy na dobre wieści z wizyty |
||
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
Acha i pisałyście o ubrankach dla maluchów.
Moje zdanie jest takie: Póki pępek nie odpadnie, to zdecydowanie najlepsze są kaftaniki + śpiochy a potem to już tylko body + śpiochy. Pamiętam jak nakupowałam dżinsów dla 2 msc dziecka i założyłam 1 raz, bo najwygodniej mi było w body i śpiochach z rozpięciem w kroku do zmiany pieluchy. Na noc pajace. |
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym bardzo chciała karmić piersią
nie wiem czemu ale bardzo bym chciała nie tak jak moja mama moją młodszą (o 10 lat) siostre.... ona karmiła ją 2.5 roku
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
wiem, że te z Aventa sa polecane. Ja miałam zwykły TT, kupiłam najtańszy bo sądziłam, że nie będzie mi potrzebny. Potem przez pierwsze 7 dni nie miałam wystarczająco pokarmu, był płacz, pogryzione sutki, rezygnacja a do tego apatia poporodowa. Wtedy byłam w takim stanie, że chciałam rzucić to karmienie piersią i przejść tylko na butelkę. Na szczęście mobilizowały mnie siostra siostra i mama i tłumaczyły "dokarmiaj ale nie rezygnuj z wywołania laktacji, odciągaj..." Teraz jestem im wdzięczna, bo to było najpiękniejsze co mogło mi się przytrafić. A do tego mega wygodne
W nocy tylko wystawiasz cycucha i dalej śpisz. nie musisz wstawać i podgrzewać wody... Dodatkowo przydaje się to przy jakiś wyjściach z domu ![]() Nie jestem jakąś tam heterą, że tylko pierś a MM nie. Po prostu uważam z własnego doświadczenia, że warto powalczyć bo to piękna sprawa i do tego duża wygoda i oszczędność. |
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam z Ziajki, też nie trzeba zmywać przed karmieniem
|
|
|
|
#651 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z bólem brzucha
Nie wiem co jest grane, ale dość mocno kłuje mnie podbrzusze i jajnik. Mam nadzieję, że to nic niepokojącego
|
|
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja karmiłam tylko 6 msc, bo znaleźliśmy się w szpitalu z zapaleniem płuc i kroplówki zrobiły swoje ![]() uważam, że max 12 msc. |
|
|
|
|
#654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no 2 lata też sobie nie wyobrażam ale tak chociaż 7albo 8 miesiecy a potem powoli odstawiać .....żeby nie było szoku jak wrócę do pracy....
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele Morele odnośnie listy wyprawkowej czytałam po łebkach i nie wiem co Ci tam dziewczyny popisały, więc może się powtórzę, ale:
- ja od początku używam cążek do paznokci zamiast nożeczek - gruszka do nosa - NIE!!! To dziadostwo, przeżytek, polecam Fridę - płynu do płukania nie miałam, im mniej chemii tym lepiej - termometr mam najzwyklejszy elektroniczny pod pachę, małemu dziecko spokojnie można zmierzyć, bo nie wierzga, gorzej z większym - klips do smoczka przydaje się dopiero u starszego dziecka, noworodek leży i smoczek co najwyżej wypada mu koło główki Laktator - u mnie temat rzeka Na początku nie kupowałam żadnego, bo nastawiłam się na karmienie piersią. Jak się okazało, że wyszła cesarka i przez 3 dni nie miałam pokarmu, a potem był nawał to mąż skoczył do apteki i kupił taki najzwyklejszy ręczny (swoją drogą straszne badziewie, ale do użytku sporadycznego mógłby być), żeby tylko odciągnąć nadmiar. Potem okazało się, że mamy problemy z karmieniem, synek nie bardzo chciał ciągnąć, więc zainwestowałam w Mini Electric Medeli - POLECAM!!! Skończyło się na tym, że po 3 miesiącach karmienia piersią przeszłam na odciąganie i karmiłam odciągniętym mlekiem do 10 miesiąca. Gdyby nie laktator elektryczny to w życiu bym tyle nie karmiła. Ale to polecam dopiero jeśli się okaże, że są jakieś problemy z karmieniem, przed porodem raczej nie ma sensu inwestować, bo to wydatek ok. 300zł.
|
|
|
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuje elektryczny Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40722828]Miałam coś dodać od siebie co do wyprawkowych list, ale już wszystko zostało napisane ![]() Jedyne co mogę dodać od siebie to to, że najlepiej sprawdzają się u maluchów pajacyki, kaftaniki z długim rękawem i do tego śpioszki. Nic więcej nie jest potrzebne takiemu maluchowi. Tym bardziej jesienią, zimą. Niedrapki to ogólnie niepotrzebna rzecz- nie wiem po co, dziecku pazurki trzeba obciąć i tyle. Skarpetki raczej też niebardzo bo dzidzie raczej w pajacach ciągle leżą (no chyba, że na wyjście na zewnątrz, ale tu też raczej sprawdzi się ciepły, całościowy kombinezon zimowy). Pieluchy tetrowe to owszem przydatna rzecz, do przewijania w jakimś miejscu, do karmienia piersią itp. Ale nie w jakiejś masakrycznie dużej ilości- my mamy 10. Sterylizatora do butelek nie miałam i córka żyje Podgrzewacz to też wg mnie zbędna rzecz. Butelki dopiero po kilku miesiącach, mieliśmy 2 małe i 1 dużą. Dużo zależy też od smoczków, moja mała np. nie tolerowała tych szerokich tylko podobne do sutka ;pCo do smoczków to jestem przeciwniczką, moja córcia nie dostała smoczka ani razu i nie mieliśmy problemu z oduczaniem jak wiele moich koleżanek (dziecko ze smokiem w wieku 3 lat to dla mnie dziwny widok). Tyle ode mnie. A jeszcze dodam, że mam wizytę w poniedziałek, usg genetyczne i robi mi się smutno, że jadę kolejny raz sama. Mój mąż ciągle pracuje i praktycznie do tej pory nie widział dziecka na usg i wydaje mi się, że przez to jest inaczej niż poprzednio.... Ta ciąża tak bardzo go nie interesuje. Nie rozmawia ze mną o dziecku wcale, chyba, że sama coś zacznę gadać to odpowie, ale tak na odwal... Z córcią wykazywał większe zaangażowanie. Trochę mi smutno z tego powodu...[/QUOTE] Może jakoś uda mu się na następną wizytę? Mój też poszedł ze mną dopiero w 15tc Cytat:
Ja Wam wieczorem podrzucę listę swoją którą właśnie tworze. Powiem szczerze że ja nie chce używać w ogóle kaftaników, oprócz na początku tak jak jedna z dziewczyn napisała do odpadnnięcia pępka czyli jakiś jeden może dwa kupie. POza tym body śpiochy i pajace. NIedrapki będę miała jedne bo więcej nie potrzebuje, jak mała będzie na spacerku to mogę je akurat przeprać. Laktator kupie bo zamierzam też wyjść z domu, choćby na jakieś zakupy i męza zostawić z flachą i odciągniętym mlekiem. Planuje też karmić małego/małą piersią bo wtedy też najwięcej witamin dostarczamy Wklejam body H&M z tygrysem na długi rękaw i kombinezon. te "rękawiczki" i stópki można odpiąć, jest na polarku tak jak widać na jednym ze zdjęc
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się bała tą fridą robić. naprawde. ale używają, widziałam .
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha dziewczyny na pokiereszowane karmieniem sutki polecam smarowanie własnym mlekiem i bieganie po domu toples
Przechodzi w ciągu 1-2 dni. Żadne tam Bephanteny i inne, u mnie się kompletnie nie sprawdziły ![]() A do dupci na codzień jak nie jest odpażona to wystarczy Linomag zielony zamiast Sudocremu
|
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze rozmawiacie o zakupach, my z tż stwierdzilismy ze bedziemy kupować juz teraz zeby nie zostawiac na koniec wszystkiego.
dziś zamówiłam poduche ciążowa motherhood, laktator reczny, sterylizator, podgrzewacz, termometr bezdotykowy, krem palmersa i szorty ciazowe ![]() nie moge sie doczekać az dojdą. mam dzis ochote na pyszneko tureckiego kebaba, niestety u mnie same podróby
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

,dziś o 21-ej decydujące usg-wyjasni sie czy moje dziecko ma wade czy nie.Czy narządy wewnetrzne schowały sie do brzuszka.Mam nadzieję,że jutro wpadnę z dobrymi wieściami

)
KCIUKI DLA ANI
W sumie to było bardzo przyjemne za pierwszym razem,ale teraz to już inaczej na to patrzę

Ślub 25.08.2012