|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
heheh
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
djerba z lovi sa 0+ 3+ 6+ nie ma innych ten 0 mu zostawilam w malej butelce na herbatke poprobuje te 3+ jeszcze moze sie przyzwyczai. a ta 2 co mowisz to ciekawe czy to odpowiednik mojego 0 czy 3.
fewcia sluchaj lekarza wiadomo sa rozne wady u niektorych dzieci moze trzeba cos wiecej, ale mozesz popytac o te cw - moj je bardzo lubi a widze ze daly efekt |
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
O kurczę, ale pędzicie! Nie mam szans cytować, nadrabiam tylko tak pobieżnie.
Moja młoda histeryzowała wczoraj i dziś, jeść nie chciała, zachowywała się zupełnie jak nie ona. Tak czułam, że coś jest nie tak i pojechałam z nią do pediatry - ma drobne zapalenie ucha i gardła. Dostałyśmy syropek, Nurofen i podobno po 3-4 dniach powinna być poprawa. Biedna ta moja malutka, widzę jak się męczy. Zajrzę później jak dam radę. |
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Nie predko... Pojecia nie mam. Co do mojej porannej histerii - zal mi, ze juz jada... Byli prawie tydzien (siostra dwa), ale to wciaz malo. Niestety mieszkamy na dwoch krancach Polski - 550km nas dzieli... Z mojej glupoty notabene A po drugie... Fakt, bylo nam ciasno, ale chociaz cos sie dzialo. A teraz? Znow cale dnie sama, bo TZ pracuje... Dobrze, ze tylko 2 dni i zaczyna urlop, ktory mam zamiar poswiecic na licencjat :/ Kubus przechodzi dzis samego siebie. Wstal o 6:30 (zawsze przed 9), zwykle zasypia na spacerze kolo 12 i spi do 15-16, ale dzis mu sie odwidzialo i obudzil sie po 20min :/ Teraz w koncu zasnal, oczywiscie podczas karmienia. Straszny problem z nim mam, bo wcale nie chce spac w domu. Na poduszce do karmienia oczywiscie zasnie, ale jak odloze to budzi sie po 5-10min i udaje wielce wyspanego.... Dotychczas spal jedynie na dworze (i to tylko jak z nim jezdze, jak siadam na lawce to za chwile oczy otwarte). Ale dzis i to mu sie odwidzialo... Czy to sie kiedys zmieni? Jedyne pocieszenie, ze w nocy zaczyna ladnie spac (obym nie powiedziala tego w zla godzine ).Drugi dzien z rzedu spal 6h, a potem 3h i pobudka. Dla Was to nic, dla nas sukces
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-09 o 16:14 |
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
nafi moze sie do bujania wozkiem przyzwyczail?
|
|
|
|
#1776 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja bym wolała nie mieć, może wyglądałabym bardziej dorośle
![]() Cytat:
tylko póki co leży w szafie i czeka aż Kubuś podrośnie ![]() Cytat:
dla AmelkiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za dzielność ![]() a ta zabawka bardzo fajna, jak się nazywa? |
|||||||
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja "tylko" 6kg.... może to mało? przeciez miedzy nimi pare dni różnicy....
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pięknie przesypiane noce, u nas było już ładnie a teraz znów jest nieładnie ![]() a myślisz o powrocie (kiedyś) w rodzinne strony? co do zasypiania w wózku, u nas ładnie w wózku śpi, jak staję gdzieś (w kolejce do sklepu czy coś wybieram) to od razu się budzi, najpierw się rozgląda a potem uskutecznia płacz :/ |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, ale Twoja to dziewczynka.
One zazwyczaj są mniejsze. Aga http://allegro.pl/mata-bright-starts...205880390.html Djerba, moja urodziła się, mając 53cm, a we wtorek miała 62. 9cm w 3 miesiące, chyba dobry przyrost. |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
bounce time turtle
![]() po polsku to chyba po prostu żółw skoczek
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Mozliwe
![]() Ale co ja moge zrobic? Wkurza mnie jak slysze "nauczylas go na raczkach". Kiedy?! Pytam sie! Kuba jest u mnie na rekach tylko wtedy, gdy go karmie (na poduszce). Nie ma czegos takiego, ze chodze po mieszkaniu, nosze, lulam (to dzialka tesciowej ). Wiec mam go karmic w powietrzu czy jak? Cytat:
).Ja bym chciala, ale TZ chyba by nie mogl... Chyba ze zaproponowaliby mu to z pracy - jest jakas nikla szansa na to w przyszlosci. U nas tak samo z wozkiem, poza placzem... Budzi sie i smieje sie ze mnie ![]() Moje szalone dziecko znow pospalo 5 min i ma dosc. I nie mowcie, ze taki dzien, jutro bedzie lepiej, bo on tak ma codziennie
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
a mi nie mierzą długości... tylko obwód główki i klatki piersiowej
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() NIe oddzywam się, bo po 3 tygodniach remontu wreszcie dziś wróciłam do swojej kuchni Nie jestem na bierząco- może jutro się uda, bo dziś mam jeszcze maaaasę rzeczy do ogarnięcia. Miłej reszty dnia Mamuśki
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
U mnie jest teraz tata i tez nie wyobrazam sobie jak wyjedzie. Jestesmy bardzo blisko, a widzielismy sie pierwszy raz od przeszlo roku. Dwa krance Polski, to jeszcze nie koniec swiata. Wiem, ze to niewielkie pocieszenie, ale pomysl sobie, ze ja mam 20 razy dalej i juz nie wspomne ile razy drozszy jest bilet do domu. Glupi telefon do domu sprawia wiele trudnosci. Lada moment Kubus podrosnie i bedzieie mogli jechac w odwiedziny. |
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo-też nie mierzą.
Co do wagi to tak jak dziewczyny piszą- nie martw się
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nawet przy porodzie nie mierzą
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Kobity, nie znacie litosci
bede nadrabiac wieczortem dzisiejszy dzien, przy bonitkach ![]() tak na szybko tylko pochwale sie, ze z bioderkami u nas w porząsiu, kazała darowac sobie trzecie badanie, młody waży rowniutkie 7 kilo poz djeciu pampersa w celu oglądniecia jajeczek kulturalnie osikal panią doktor sikiem łukowatym o ludzie, uspokoic go nie mogłam nijak ![]() a na 19 jade sie obciąc ![]() do popisania wieczorkiem |
|
|
|
#1789 |
|
Lurker ;)
|
Kurna bylismy gotowi do wyjscia, mala juz w wozku a tu co? Burza z gradem !!!
U nas tez nie mierza, ale jak probowalam sama to wychodzilo okolo 67 cm ( od czubka glowy do pietki) a przy urodzeniu bylo 58. Kluska dzisiaj prawie sie obrocila z brzuszka na plecki Prawie, bo zajarzyla ze jej nie idzie byl ryk ![]() Ktos sie wprowadzil obok nas ;/ Tzn u nas jest tak ze jest glowna klatka i w srodku kamienicy sa osobne, taki jakby przedpokoj/korytarz dla 2 mieszkan. Odkad sie wprowadzilam do TZa to nikt tam nie mieszkal. Ale dzis chyba wprowadzila sie corka poprzedniej sasiadki i caly czas chodzi, mam wrazenie jakby ktos mi po mieszkaniu lazil...
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam, ze dajesz rade! Nigdy nie zalowalas swojego wyboru? Cytat:
![]() To moje dziecie mnie rozwala. Nachylam sie do niego i mowie, ze sredniogrzeczny dzis jest i prosze go, zeby poszedl spac i pozwolil mi cos zrobic w domu, a ten sie szczerzy od ucha do ucha ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-09 o 18:01 |
||
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabawka super, zdawało mi się,że widziałam jakiś skoczki u nas na allegro ale szukałam wtedy huśtawki więc nie przyjżałam się Cytat:
|
||
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie co upolowałam na szafce
-> http://szafka.pl/c1143882-cudny-letn...kropki-68.html i http://szafka.pl/c1119027-przesliczn...ampers-68.html
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
bylismy u gastrologa, wprawdzie 540, ktore przybral w ciagu miesiaca to malo, ale powiedziala ze wyglada juz zdecydowanie lepiej niz yten miesiac temu i ze prawdopodobnie u niego refluks jest fizjologiczny, a ostatnio nasilone ulewanie zwiazane jest z tym ze juz "probuje siadac" i naciska tym samym na brzuszek.
poza tym dostalismy zielone swiatlo na wprowadzanie nowych pokarmow ![]() najpierw kaszka sinlac albo mima raz dziennie 150 ml, po tygodniu mam dodawac do teg lyzeczke marchewki, az dojdziemy do 5, a nastepmnie jabluszko. no i w piatym miesiacu juz zupki. poza tym nie ma koneicznosci dalszej kontroli no chyba, ze cos by sie dzialo, ale wg gastrolog po wprowadzeniu kaszki ma byc mniej juz tego ulewania. miejmy nadzieje poza tym stwierdzilam, ze ta gastriolog to naprawde bardzo mila kobieta a Borys byl bardzo grzeczny, mimo ze bylo godzinne opoznienie to daly czas na korytarzu siedzial mi na raczkach i smial sie a na sama wizyte juz usnal i obudzil sie pod sam koniec na badaniewieczorem Was nadrobie, bo jak wyszlismy o 9 do lekarza, to dopiero 5 minut temu wrocilismy ale byla tez pizza - na ktorej maly spal na kanapie obok mnie, byla kawa w starbucksie, trzymalam go na rekach az siostra mowi do mnie, ze on spi ale bylam w szoku, bo juz nie pamietam keidy tak sam z siebie zasnal w ciagu dnia.mialam dzisiaj idealne dziecko, az sama nie wierze ... ale pewnie da mi popalic przy okazji
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-05-09 o 18:24 |
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja po urodzeniu miała 59cm, dzisiaj zmierzona - 64. Miesiąc temu ta sama pani zmierzyła ją i wyszło jej 66 więc też mi się dziecko kurczy Jak jej to powiedziałam, to stwierdziła, że dopiero od 4 miesiąca się dzieci mierzy bo wcześniejsze pomiary są nie miarodajne Natka za 5 dni skończy 4 miesiącenancykenator - kremik firmy Ziołolek, tej samej, która Linomag zielony - maść do pupy na przykład produkuje. Głupie porównanie ale stwierdziłam, że skoro maść tej firmy nie uczula zadka, szampon też jest ok to buzi ta sama linia też nie powinna uczulić - ot taka moja mądrość ![]() a smoczek do butelki też zmieniłam w tym tygodniu na doroślejszy, lovi 3+ (bo tam na miesiące są smoczki "przeliczane"). Poza wszystkim to mam małego żarłoka w domu!!! Do tej pory zjadała 120ml 6 razy dziennie (większą ilośćią skutecznie pluła) a od kilku dni już dobiłysmy do 150ml i dopiero jest usmiech na buzi po jedzonku. Czy to taki czas jakiś dziwny?? Może natura każe jakies inne jedzonko wprowadzać??? ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- delicjanka - cudna kiecunia - podobną niedawno kupiłam swojej malej w Pepco, tylko bez majtasków ![]() zasnęło mi maleństwo przed oknem na leżaku a mi wyrodnej matki szkoda jej teraz przekładać. Marudna jest po porannym szczepieniu. a niech tam, jedno spanie w leżaczku może jej plecków nie skrzywi
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2013-05-09 o 18:33 |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
al moze w koncu po stalych pokarrmach zacznie ladniej przybierac
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
próbuję załączyć zdjęcie mojej Natalki....może mi sie uda
|
|
|
|
#1797 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odpowiedź Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój ma jakieś 68 a ma 4 miesiące i tydzień (mierzę do pięt)Mi też ale ja w domu sama mierzę. Cytat:
Cytat:
Oho to ciekawe kiedy do mnie dojdzie... My po szczepieniu. Płakał biedaczek, nie był taki dzielny jak Oskar małej ale utuliłam go i szybko dał się uspokoić. Igorek ma 4 miesiące i tydzień i waży 7450 g. Porozmawiałam o rozszerzaniu diety w kontekście tego że ja karmię tylko piersią a przed powrotem do pracy chciałabym żeby młody już ładnie jadł inne pokarmy jak mnie nie będzie bo o n butli nie chce. Powiedziała że za tydzień jak będzie miał 4,5 miesiąca to mam wprowadzać słoiczki a jak skończy 5 miesięcy to kaszki. Sprawdzała też trzymanie główki w leżeniu na brzuchu i przy podciąganiu za rączki do siadu. No i byliśmy później w oszołomie i jak wpadłam na dział słoiczkowy to nabrałam trochę tego : samą marchewkę, same jabłuszko, marchewkę z jabłkiem, marchewkę z ziemniakiem, jabłko z dynią, jabłko z marchewką i dynię z ziemniaczkiem. Na początek styknie chyba I jeszcze wzięłam przez pomyłkę marchewkę z ryżem z boovity bo myślałam że to sama marchewka (nazywa się to obiadek delikatna marchewka) a w składzie dopiero w domu zobaczyłam że jest ryż. Dawać to? Napisali na tym że po 4 miesiącu. Muszę jeszcze kaszki Holle zamówić. I jeszcze coś: jak Igi się rozryczał w samochodzie dziś to ujrzałam dwie białe kreski na dziąsełkach w miejscu dolnych jedynek. Ciekawe kiedy zębale wylazą jak już widać takie wyraźne krechy.
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
A u Nas dziś w nocy pyknie rok od zrobienia Hani, bo to taki gift był (potem tak mówił
![]() ) już się mnie tż pytał czy dziś się kochamy tak jak rok temu że on chce Laurę..... a pf a śniło mi się dziś w nocy że na porodówce zaczynałam rodzić i pierwsze co pomyslałam to "o nie znów lewatywa" haha
|
#1799 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ale mielismy akcje! tzn babcia miala
![]() mialam korki no i jak zwykle z malym siedziala babcia. zdazylam nakarmic malego, przyszedl uczen i babcia go przejela. pol godz bylo ok. potem slysze z pokoju ze maly zaczyna plakusiac ale mysle nie pierwszy raz, spoko, przejdzie. aha, po 5 minutach placz nie przestaje, wrecz sie nasila wiec wyszlam do nich no i jak maly mnie zobaczyl to sie w miare uspokoil. no to wrocilam do ucznia. po chwili RYK NIE Z TEJ ZIEMI!!!! myslem poczekam chwile, moze przejdzie... taaaaa maly w histerie niemilosierna wpadl, krztusi sie, dusi no to wyszlam drugi raz. patrze na babcie (mame) spocona jak mops dzieciak az siny bo tchu zlapac nie moze, olabogarety!wzielam go na spokojnie, przytulilam, poszlismy do lazienki, wlaczylam suszarke a ten jak sie we mnie wtulil wiecie jak sie poczulam?????? jak prawdziwa matka och ach i ech!!! teraz juz wiem ze co by sie nie dzialo to takie malenstwo wlasnie u mamy zawsze odnajdzie spokoj i poczuje te wyjatkowa więź a babcia po calej akcji to z 15 min siedziala sztywna na fotelu i dojsc do siebie nie mogla ![]() spokój, spokój i jeszcze raz spokój! Cytat:
za bioderka i wage! no i czekamy na fotorelacje z fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
he he, no ba, dobowqurw musi byc zachowany, a jakze! ![]() o jaka sliczniutka! a jaki zaciesz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj ostatnio na szczepieniu (skonczone 3 mce) mial 66cmCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hm hm hm, maz kupil oballa w smyku (sam sie domyslil!!!! Spodobalo mu sie, ze to gryzako trzymaczo grzechotka w jednym i kupil
) iiiiiii oball jest hitem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

heheh

marzenie...
dla Amelki

przeciez miedzy nimi pare dni różnicy....

). Wiec mam go karmic w powietrzu czy jak? 
Mała histeria bo już pora karmienia, ja histeria, że nas okradną, lecę z tym rozwrzeszczanym dzieciakiem, nie mogę nawet zadzwonić bo koleżanka się boi wziąć małą na chwilę;/ Do teściowej do pracy (szczęście, że blisko) no i dała klucze. TZ ma kupić zamek po pracy nowy
och ach i ech!!!