|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
w niedziele dostane prezent od kolezanek z pracy! takze to nie koniec wyprawkowych prezentow!
|
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zarąbiste ciuszki! Miło z ich strony! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no a pan serwisman kosztował nas 250 zł. tak, że cudownie.... |
|||
|
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie zależy od kraju tylko od ludzi z którymi sie pracuje. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- No to nie był za tani
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
u mnie juz po burzy, nawet porzadnie popadalo. bylismy na spacerze i po drodze zahaczylismy oczywiscie o sklep. kupilismy lody i ciacha na wieczor:/
wkurzylam sie, bo iron man jest tylko w 3d, ktorego nie znosze. dlaczego robia coraz mniej filmow w zwyklej wesji? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
bez laktatora zamawiałam http://allegro.pl/show_item.php?item=3229156900
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boze... te wszystkie nieprzewidziane koszta to takie mało przyjemne.. U nas w firmie jest tak, ze po urodzeniu mozesz cos kupic za max 300 zł, wystawiasz im fakturę i oni zwracają te koszta.. ale to po urodzeniu i po zobaczeniu aktu urodzenia. Tak było, a jak jest teraz to się muszę zorientować, 300 zł piechotą nie chodzi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ja też za Ciebie trzymam kciuki, abyście szybko doszli do siebie!!!
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
możesz wybrać sobie co Ci się podoba, i akurat coś czego jeszcze nie masz. też fajny pomysł
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny naprawdę super i szefowe też. niby mały prywatny dom starców, ale fajnie mi się tam pracuje, właśnie ze względu na ekipę, dlatego też tak długo zdecydowałam się zostać tam, bo mam tam przyjaciół. czekam do niedzieli teraz na kolejne niespodzianki haha!! muszę im wszystkim po polskich czekoladach, kukułkach i ptasim mleczku w podziękowaniu kupić! |
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pracuje w małej firmie (około 25 pracownikow) to szef zna każdego i sam wychodzi z pomysłami na prezenty
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Domciatko no to tylko pogratulować takich fajnych ludzi. Z fajną ekipą to aż się chce pracować. Ja też bardzo miło wspominam swoją ekipę z pracy w Anglii i szefów też tak się złożyło. Obecnie na szefa narzekać nie mogę dwie dobre koleżanki też mam, ale reszta to w oczy cukruje za plecami doope obsmaruje itp. Długo by opowiadać
|
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podziwiam cię za rodzaj pracy. Trzeba mieć dużo cierpliwości, empatii i miłości do starszych ludzi. Mam babcie z demencja....cieżko jest sie taka osoba opiekować ale jeszcze ciężej patrzeć jak taka osoba jest zagubiona i często przestraszona bo nie wie gdzie sie znajduje itp
|
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
Yupiii!!!
pokropiło chwilkę ale burza przeszła bokiem !!! TZ kopie mój rów dalej, zaraz będzie wiercił dziurę... przed chwilą odbyła się rozmowa z sąsiadem, ale jest takim burakiem, że szkoda pisać... bleeee Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-09 o 20:07 |
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka pewnie masz rację nie ma reguły i zależy na kogo się trafi. Ja akurat w Polsce trafiałam raczej na negatywne przykłady pracodawców szczególnie ostatnio gdy musimy się wykłócać o ostatnią pensję TŻta a i też w pracy sytuacje gdy musiałam pisać wypowiedzenia dziewczynom wracającym z macierzyńskiego bo jeden z drugim prezesem sobie stwierdzili, że oni sobie poradzi bez tego etatu a kasa zostanie. Ale tak jak mówisz w korporacjach niestety często ludzie są pozycją w excelu a nie ludźmi. Co do koleżanek z pracy to częściej właśnie jakieś gesty się takie zdarzały skromnie bo każdy się z kasą szczypie, ale czy to urodziny czy jakieś takie okazje to owszem.
Za granicą za to częściej się spotykała z życzliwością, ale może to zbieg okoliczności
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Burza idzie ![]() Zaraz TZ wraca z pracy idę udać ze coś robię bo zaraz będzie 3 godziny jak "cieżko pracuje" na internecie
|
|
|
#4098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze sporo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio patrzyłam wszędzie na ceny pampersów 1 i najtaniej jest w Rosmanie po 21,99, dużo rzeczy jest tam w fajnych cenach
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toż to cała wyprawka ubraniowa
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-09 o 20:08 |
|
|
|
|
#4100 |
|
Konto usunięte
|
ale widzę, że się błyska nad Wrocławiem... i robi się coraz ciemniejsze niebo więc chyba jednak nas nie ominie ;( kuźwa ..............
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Koocur i Marcelek, oby wszystko dobrze
|
#4102 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Tż kupił dzisiaj wkład do kominka
Trzymajcie kciuki żeby się zgodził bo inaczej będe musiała wyciagnąc przeciwko niemu ciężkie działa ![]() Cytat:
Cytat:
ręce opadają Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. To też spoko że tak można u Ciebie w firmie. 300 zł drogą nie śmiga
|
|||||
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi co ja mam zrobic zeby mała sie uspokoiła chociaż na chwile, buszeje juz bardzo długi czas, melise chyba sobie zaparze
brzuch nadal twardy, wystarczy ze zejde po schodach i juz czuje że coś sie dzieje, neich juz jest jutro
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super prezent |
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynki gratuluję kolejnych tygodni! ![]() En- bluza i bezrękawnik kozackie ![]() Domciatko- ale fajowe szefowe..ile cudnych ciuszków ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- A ja dzisiaj większość dnia poza domem. Pojechałam do pracy zawieźć zwolnienie i 2,5 godziny tam przesiedziałam na pogaduchach z koleżankami Wróciłam i tu zaskoczenie- mąż gotował obiad..fakt, że ziemniaki i jajko sadzone, no ale miło, że choć o tym pomyślał dorobiłam szybką sałatkę i obiadek pierwsza klasa A później fryzjer (mam włoski na boba ) i spotkałam się z przyjaciółką i Idką..do domu wróciłam przed 19.. O dziwo nie jestem wykończona Idę pod prysznic, bo zaraz, jak to mówi Neni, odmóżdżacz 'Przyjaciółki' |
|||
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40725922]Ale dzisiaj zastrzyk bolał :/ Nie umiałam się wbić w skórę, dwa razy musiałam się kłuć prawie...
Oliath, Kejt macie też z tym problem, czy igła łatwo wchodzi? ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Ja mam normy takie: na czczo - 60-90 1 h po posiłku - 120 średnia dobowa glikemia - 95 (to są normy wg książeczki, którą dostałam z programu Słodkie Mamy, dla kobiet w ciąży z cukrzycą ciążową).[/QUOTE] Czasami też mam problem z wkluciem, niekiedy jest to wina igieł, czasami trafiamy w miejsce wcześniejszego wklucia w zrost... Najlepiej kluc się z rozmachem, jakbyś rzucała lotka do tarczy, takimi krótkimi iglami nie trzeba wkluwac się pod kątem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4107 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40725161]no dokładnie ja za każdym razem dziękuję bogu że mam abonament w Luxmedzie i endo mam na cito jak potrzebuję
to dopiero w moim przypadku byłaby tragedia jak bym się nie mogła dostać i nie byłabym pod kontrolą... nawet nie chcę myślec..[/QUOTE] Oooo, ja tez mojej firmie codzien bezglosne dzieki zanosze za Luxmed! Wszystko od reki, bez czekania, bez skierowan, komfortowo szczegolnie TERAZ to doceniam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo juz bylam spakowana, a doszlo tyyyyle prezentow niespodziewanych, ze beczalam jak owca ze wzruszenia. Swietny zwyczaj swoja droga, mysle ze z czasem przyjmie sie i upowszechni rowniez u nas - oby!!
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
malutka butelka jest na mleko jak i na herbatkę. Tam są małe otworki w mtych butelkach bo to na początek karmienia jak będe miała pokarm to nie bedę uzywała butelek , jak skończy mi się pokarm dokupię tylko smoczki żeby się lepiej dziecku piło-jadło. Takie dzieciątko je 60 ml 40 ml także w małej wystarczy zrobić mleczko
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ale u mnie leje, oby burzy nie było bo my z synkiem sami mąż na nocce
|
#4109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak właśnie się wkłuwam, trzymam strzykawkę 3 palcami, jednym kieruję, a dwa trzymają ją po bokach i potem szybko wstrzykuję zawartość. |
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN czekamy na fotę boba..sa - zrymuj sobie sama (podpowiedź...lód Dotki)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

))

juz nie mogęęęęęęęęęęę!

Posłuchałam tylko serduszka z detektora tętna, szyjka trzyma, kolejne rozkładanie nóg 28.05 (Enleve - dopisz mi wizytę, prooooszę). Jeszcze tylko dodam, że mam brać rano no-spę forte (na te twardnienia) i zakupić magnez, tak poza tym wszystko oki, żadnych infekcji czy innych takich. Tyle, pokażę się jak czas pozwoli, bo mam spowolnienie, jakby mi ktoś włączył z piota SLOW
szczegolnie TERAZ to doceniam