Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 23:00   #4141
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej brzuszki ja tylko na chwilke -mam coraz czestsze skurcze:-( znow wzielam nospe i magnez i leze z dupka w gorze jak jutro nie bedzie lepiej to jade do szpitala wiec trzymac kciuli za mnie i malucha zeby te slurcze soe uspokoily
O rety, Ita, trzymamy kciuki:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 23:01   #4142
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
rozpływam się
Cały dzien w biegu, nogi bolą, cała mokra jak mysz i do tego brzuch mnie znowu ciągnie w dół
Ale za to mama wróciła z Sycylii i kupiła dwa małe cuda bluzę dla Bezika na 3-6msc i bezrękawnik w kolorze cudownie ciemno błękitnym na wymiary 9-12, ale z racji tego, ze we Włoszech mała rozmiarówka to spokojnie się nawet zmieści
Musiałam się pochwalić.. a chyba zaraz wlezę pod prysznic juz nie mogęęęęęęęęęęę!
Śliczne
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny, wpadam do Was aby sie pochwalic))

dzis ostatni raz w pracy widziałam moje szefowe i one dały mi prezenty dla mojej małej.
one nie pracuja w weekend, wiec dzis byla ostatnia moja zmiana z nimi.
zawolały mnie do biura i dały ogromne pudło.
mało nie padłam na głowę!!!

więc się Wam chwalę, bo szaleję z radości
patrzcie co dostałam!!!
Jej... nawet brakuje słów na taki prezent
Cytat:
hej brzuszki ja tylko na chwilke -mam coraz czestsze skurcze:-( znow wzielam nospe i magnez i leze z dupka w gorze jak jutro nie bedzie lepiej to jade do szpitala wiec trzymac kciuli za mnie i malucha zeby te slurcze soe uspokoily

Nie nadrabiam więcej
Ruszcie od rana swoje seksowne tyłeczki i idźcie na spacery w tą "piękną" pogodę do której tak marzyłyście i tęskniłyście
I nie spamujcie w końcu tyle
Dobranoc )

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 23:07   #4143
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
teso ja jeszcze nie zaczęłam stosowac tych globulek,nawet ich nie wykupiłam jeszcze.[COLOR="Silver"]
Dla mnie to szok, że przez całą ciążę lekarz nie zbadal Ci stanu szyjki macicy i nie zobaczył czy nie ma tam żadnych infekcji czy nadżerek
A jeszcze większy że przez 8 miesięcy nie zmieniłaś lekarza

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dzieeczyny a kupujecie termometr dla dzieci?ostatnio kuzynka pokazywala mi taki fajny do czola co oprocz temp ciala/czola mierzy tez np temp w pokoju itp.niewiem czy trzeba to kupic czy nie...
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40724513]ja mam do mierzenia temperatury w uchu Brauna, polecam

jak sprawdzałam lata temu i wybierałam termometr to spotkałam się z opiniami że termometr do czoła nie mierzy dokładnie, a jak jest jeszcze do mierzenia temperatury otoczenia, to wychodzę z założenia ze jak jest do wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego

i lepiej kupić myślę sobie, zanim się człowiek nauczy wyczuwać temperaturę u maluchów to lepiej posiłkować się termometrem..[COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

Też mam Brauna do ucha. Miałam wcześniej do czoła i nie mierzył dokładnie
Dotka- kupując termometr weź pod uwagę, że często przy chorobie dziecka będziesz mierzyć dziecku na śpiocha, więc musi to być szybki i dokładny pomiar tak żeby go nie obudzić a i Ty żebyś mogła iśc spać dalej w miarę szybko. Poza tym jak pisała Teso dziecko nie wysiedzi na tyle długo żeby zmierzyć mu temperaturę termometrem elektronicznym pod pachę A w nocy jak dziecko jest chore, marudne i śpiące to już w ogóle mission impossible

Cytat:
dobra pytanie za sto pkt jak od blondynki..

dziecku sie mierzy temp tylko jak je coś rozklada/ jak jest chore nie? przeciez nie codziennie itp?
Jak coś rozkłada lub chore

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40726889]
kuźwa... głupia jestem jak nie wiem co, ale tak mam że oprócz gadania działam no i wykopałam przed chwilą rów wzdłuż płotu ... aby tam zbierała się woda... ehhh plecy mi zaraz pękną...
Tz jeszcze nie ma... miał jeszcze zrobić dziurę w płocie... i sam miał zresztą kopać, ale ja zwykle go ubiegnę z robotą ;(
zmęczyłam się [/QUOTE]

Dobrze że nie urodziłaś tam w tym rowie ze szpadlem w ręce Lanie się należy

Cytat:
rozpływam się
Cały dzien w biegu, nogi bolą, cała mokra jak mysz i do tego brzuch mnie znowu ciągnie w dół
Ale za to mama wróciła z Sycylii i kupiła dwa małe cuda bluzę dla Bezika na 3-6msc i bezrękawnik w kolorze cudownie ciemno błękitnym na wymiary 9-12, ale z racji tego, ze we Włoszech mała rozmiarówka to spokojnie się nawet zmieści
Musiałam się pochwalić.. a chyba zaraz wlezę pod prysznic juz nie mogęęęęęęęęęęę!
Ale cuda

Cytat:

dzis ostatni raz w pracy widziałam moje szefowe i one dały mi prezenty dla mojej małej.

patrzcie co dostałam!!!
No oczu nie mogę oderwać!!!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dylemat...
18 maja moja przyjaciółka ma ślub i wesele. Problem jest taki, że 150 km od nas. 2 tyg. temu potwierdziliśmy, że będziemy, ale w tym tygodniu jak intensywnie chodziłam to zaczęły mi się skurcze macicy... i nie wiem co robić Jak myślicie, darować sobie to wesele jednak?
Ja bym nie jechała Lepiej siedzieć na tyłku na miejscu niz potem robic sobie wyrzuty

Lecę nadrabiac dalej, bo mi jeszcze została 1 strona

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:

Lachryma- ja też nie lubię 3D. Bardzo mnie potem głowa boli i jest mi niedobrze

A my dzisiaj korzystając z pogody pojechalismy do Dinoparku, grillowaliśmy w domu, zawiozłam zwolnienie do pracy, załatwiłam zaświadczenie z pracy do przedszkola i zaczęłam oglądać z synem Disco Robaczki Dzień należy do udanych

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-05-09 o 23:19
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 23:32   #4144
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

mam wrazenie, ze mala zmienila pozycje i jest glowa do gory nie dosc, ze dzis czkawke czulam wyzej niz zawsze, to jeszcze teraz jak leze to kopie nisko, a ostatnio wypychala mnie wysoko nozkami kolo zeber. kurde... mam nadzieje, ze zle to wszystko odczuwam i jednak siedzi sobie po staremu :/
Stary 2013-05-10, 00:23   #4145
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dla mnie to szok, że przez całą ciążę lekarz nie zbadal Ci stanu szyjki macicy i nie zobaczył czy nie ma tam żadnych infekcji czy nadżerek
A jeszcze większy że przez 8 miesięcy nie zmieniłaś lekarza
Próbowałam zmienić.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Czytałyście wczorajszy opis porodu u majówek? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4589 Szlag by mnie trafił,jakbym na takie położne trafiła.... Do tego dowiadywać się co z dzieckiem dopiero po 2 godz i od salowej,a nie od lekarza? Zeszłabym na zawał jakbym tyle czasu musiała w niepewności czekać na wieści co z moim dzieckiem. Jak widać, "rodzić po ludzku" nie wszędzie się da...
Stary 2013-05-10, 00:41   #4146
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Czytałyście wczorajszy opis porodu u majówek? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4589 Szlag by mnie trafił,jakbym na takie położne trafiła.... Do tego dowiadywać się co z dzieckiem dopiero po 2 godz i od salowej,a nie od lekarza? Zeszłabym na zawał jakbym tyle czasu musiała w niepewności czekać na wieści co z moim dzieckiem. Jak widać, "rodzić po ludzku" nie wszędzie się da...
ojejku
normalnie aż szok i szkoda.

ja mam nadzieje, że ja dobrze trafię

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 00:45   #4147
fiazo
Zakorzenienie

Dopiero wróciłam.film nawet ok niepamięć chyba się nazywał.nadrobię zaległości rano

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 05:47   #4148
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz

dzien dobry,
nie spie od 4tej
wspolczuje wszystkim, ktorzy cierpia na bezsennosc, bo zwariowac mozna w tym lozku.
nawet nie mam czego nadrabiac

Stary 2013-05-10, 06:03   #4149
Oliath
Zakorzenienie

DOTKA, za Zuzinke!

ITA, za brak skurczy!

ROXI, czemu mi to robisz??:
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Oliath!!!!!
Patrz! Śliniak dla Lilo! http://allegro.pl/bajeczny-sliniak-d...237826187.html
Zalicytowalam...

Odezwe sie pozniej, czas rodzinke szykowac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:15   #4150
ona8686
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jakze ja sie dzisiaj wyspalam w koncu poszlam spac o normalnej porze

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Sory..... a czemu tylko w niedziele?
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
To caly tydzien nic nie jesz?tzn.obiadow?

nie jem obiadow bo nie ma kto gotowac, maz od rana do nocy w pracy. A czy obiadem mozna nazwac kanapke? Eee jakos tak niebardzo
A w niedziele ma wolne wiec wtedy jest prawidziwy obiad juz wczoraj zlozyłam zamówienie na niedziele

Cytat:
rozpływam się
Bezik bedzie swiatowy, bo ubranka z innych czesci 'świata'

Cytat:

patrzcie co dostałam!!!
Śliczne ladny gest z ich strony

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Przesłodkie ciuszki i jaki fajny leżaczek do kąpania rewelacyjne Brawo dla szefowych
I dokładnie w PL to można pomarzyć o takich gestach

Enlevee no to mi gula narobiłaś takimi cudeńkami. Uwielbiam sportowe ciuszki dla maluchów Bosssskie
Nie wszedzie, u mnie w pracy jest tak ze po nardzodzinach kupuja jakies ubranko z 'wyzszej polki'. Jedno bo jedno, ale zawsze cos [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
a dzisiaj jak sie czujesz?

Cytat:
18 maja moja przyjaciółka ma ślub i wesele. Problem jest taki, że 150 km od nas. 2 tyg. temu potwierdziliśmy, że będziemy, ale w tym tygodniu jak intensywnie chodziłam to zaczęły mi się skurcze macicy... i nie wiem co robić Jak myślicie, darować sobie to wesele jednak?
ja bym sobie darowala, to jednak daleka trasa, a potem zabawa i tez nie bedzisz siedziala caly czas. Chyba, ze czujesz sie na silach i dasz rade, to czemu nie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja mam tylko foto z 12tc
I czasami też się w nie wpatruje I wyobrażam, że ten mały Skarb niedługo będzie z nami Że Tatuś oszaleje na jego punkcie i Dziadkowie
Jej jakie to małe Szczęście jest

Ach... coś mnie na sentymenty wzięło, tzn. że już zbyt długo nie widzę się z Tż i pora wracać do mojego Ulubionego Marzenia
Ty chociaz masz z 12tc, a ja mam z 8tc bo potem juz tylko zdjecie głowki, brzuszka i szyjki, aaaa no i siusiaka o tak moge sie pogapic, na to ostatnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-10 o 07:55
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:18   #4151
ona8686
Zakorzenienie

Ach i jeszcze za wczorajsze wizyty
I za dzisiejsze trzymam kciuki, jesli ktos wizytuje

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:27   #4152
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry!!
Witam z zamglonej Łeby

Ewusia: kochana!!! masakra to co Ci się przytrafiło. Silną kobietką jesteś i bardzo dobrze że z Tymusiem wszystko okey. CC się nie przejmuj kompletnie. Szybkiego powrotu do zdrowia!

Ita: jak sie czujesz?

i lecę nadrabiać wczorajszy dzień

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:30   #4153
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas dzisiaj ważny dzień Podpisujemy właściwą umowę kupna działki Pierwszy element dla pięknej przyszłości bez rodziców w jednym domu O 11 mamy spotkanie u notariusza

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty

Cytat:
przyszlam Wam zdac relacje z wizyty.. Wszystko ok Mala lezy głowka w dol tak jak juz od jakiegoś czasu,nogi wpycha pod zebra wiadomo.. na samolocie badanie ok zadnego grzybka nic... ( wkoncu) .. mialam usg dopochwowe bo chcial "ocenic" szyjke tak tez, szyjka 3 cm... pytalam go czy to dobrze czy zle on mowil ze norma to tak od 2,5 wiec spoko ale ze nadal utrzymuje to ze mniej wiecej koncowka czerwca juz moge zaczac rodzic.. zobaczymy.Pozniej na usg poprosilam o 3d oczywiscie wlaczył powiedzial ze jak bedzie widzial mala to zrobi zdjecie nam ladne .. mama siedziala i patrzyla tez.. a mala co? 5 sekund pokazala buzke... jest taka sliczna ma moj nosek usteczka takie slodziutkie ale tylko chwileczke ja widzialam bo ... pokazala jezyk i zakryla sie reka a pozniej ssala kciuka i zakrywala sie reszta palcow ha ... wiec nici ze zdjecia no ale wazne ze ja widzialysmy chwile... a tak to wszystko wporzadku-niunia wazy 1620 ( wiec raczej bedzie po mamusi wagowo a nie po tatusiu na szczescie) a ja waze 70 kg wiec 9 do przodu :P
za wizytę. Ładnie mała rośnie i chyba jest nieśmiała, skoro się tak chowała przed zdjęciem

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
U mnie kolejne 2 kg na plusie czyli mam już 78 kg
U mnie z dnia na dzień coraz więcej Wcześniej w takim tempie nie tyłam Więc się nie przejmuj.

Cytat:
My nie byliśmy już na weselu 4.05. Brzuch mnie ciągnie przy 15min spacerze i wiedziałam, że nie dam rady się wybawić do rana. No i moja ginka powiedziała miesiąc temu jak wyjeżdżaliśmy, że to ostatni wyjazd na jaki się zgadza - a jechaliśmy 200km. Więc ja bym chyba odpuściła...

Cytat:
Coś te maluchy nie chcą siedzieć w brzuszkach Oby jeszcze się namyślił i pomieszkał u mamusi w brzuszku

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam wrazenie, ze mala zmienila pozycje i jest glowa do gory nie dosc, ze dzis czkawke czulam wyzej niz zawsze, to jeszcze teraz jak leze to kopie nisko, a ostatnio wypychala mnie wysoko nozkami kolo zeber. kurde... mam nadzieje, ze zle to wszystko odczuwam i jednak siedzi sobie po staremu :/
A może macha rączkami? Ja też czuję ruchy czasami tak niziutko, a mały czas główką w dół. Spokojnie, teraz to już nie takie łatwe zmienić pozycję... Ale może wybierz się do lekarza to sprawdzić?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:30   #4154
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry,
gratuluję udanych wizyt
gratuluję rozpoczętych tygodni
gratuluję spokojnie przespanych nocy
zazdroszczę burzy!
u mnie duszno, zawiesiście, dobrze że chociaż słońca nie ma
wstałam niedawno i co? poszłabym już spać!

ruszam zadek (hmm, zad) i biorę się za pracę bo jak tego nie zrobię to zaraz się upchnę koło kici na krześle i pójde w kimono (zmieścimy się, dla chcącego nic trudnego )
dobrego dnia
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:53   #4155
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Miałam niedawno podobnego stracha, bo czkawka była dl a mnie nie w tym miejscu, w którym powinna, ale po 2 dniach czkawka wróciła na swoje miejsce ))

Miłego Dnia Dziewczynki

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:06   #4156
kayka11
Raczkowanie

Hej dziewczyny!Witam się z rana.Znów kilka dni się się nie odzywałam,ale pogoda jest tak piękna że aż żal siedzieć w domu.Więc cały dzień spędzam na ogrodzie,spacerach. Moje osiedle jest otoczone lasami,przy samej rzece więc upały nie dają się we znaki.Nadrabiam was kiedy tylko mam chwilke.Strasznie się cieszę,że Ewusia sie odezwała i że mimo tego całego nieszczęcia dochodzicie do siebie. Widze,że dzieciaczki rosną jak na drożdzach.Miłego dnia i udanych wizyt!!!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:10   #4157
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Wczoraj mąż poczynił kolejny krok jeśli chodzi o jazdę samochodem.. odwiózł mnie 130km od naszego domku... w wielkim korku, wielką burzę z piorunami i przez większość drogi ulewę. A ja niestety kurde coraz mniej nadaję się na prowadzenie auta (a tak lubię). Ten brzuch mnie u góry tak mocnoboli że potem ledwo oddech łapię. ( tym bardziej że trzyma mnie długo.. nawet jak leżę to przynjamniej godzinka dwie aby przeszło..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40720567]Ja wczoraj elegancko stanęłam przed lustrem (nie żadne tam małe lusterka do wanny, od razu przed dużym lustrem) i jechałam. Trochę dziwnie, bo to jednak odbicie i nie byłam pewna niektórych ruchów, ale muszę powiedzieć, że dość sprawnie mi poszło.[/QUOTE]

brawo! mi tak sprawnie nie idzie...

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
mało piszę bo piękna pogoda i nie siedzę zbyt często na kompie...i ten weekend majowy...ale podczytuje
Zaraz też idę odebrać siostrzeńca z Zerówki później obiad itd...ale wieczorem jeszcze zajrzę .
gratuluję tygodnia! i korzystaj z pogody zamiast przy kompie siedziec

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Laski czy wy wiecie, ze byc moze bedziemy mogly zdecydowac sie od razu na roczny macierzynski 80%?
na tą chwilę nie można monitoruje bo mnie ten temat mocno interesuje.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40721407]

skosiłam pół ogródka i padam ;(
upał niemiłosierny, ale jak sobie pomyślę o deszczu to mi się słabo robi i mam palpitacje serca... ;(
myslalam ze sobie odpocznę i odstresuję się na L4 a tu stres za stresem... masakra[/QUOTE]
a Ty nie przesadzasz? najpierw rów teraz koszenie? tzn jeśli chodzi o koszenie to też się przymierzam, ale zastanawiam sie jak to zrobić, aby mąż mnie nie nakrył...

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie
Na razie napiszę tylko, że kociuch przyszedł rano Tak się rzucił na jedzenie, że w szoku byłam, a potem poszedł spać. Za to jak wróciliśmy z miasta to mieliśmy wieeelką niespodziankę na środku przedpokoju w postaci wielkiego gówna.

Od rana mamy dużo załatwiania, bo jutro podpisujemy umowę kupna działki (pamiętacie faceta "skoro macie, a mi brakuje, to dajcie wcześniej"?). Byliśmy w banku po kasę, bo zażyczył sobie w gotówce, potem sprawdzić kilka rzeczy w Urzędzie Gminy i tak dopiero jestem w domu.

Odebrałam też wyniki badań krwi i hemoglobina ładne wzrosła do 12,2

A teraz lecę czytać co naskrobałyście
fajnie że kicia wrócila i 3mam kciukiza umowę!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
I przepraszam za błędy bo piszę z telefonu a on jakiś taki że sam słowa zmienia i dlatego w moich postach później ciężko się doczytac. Mam nadzieję że nie porazilo Was jakoś strasznie po oczach.
tym to się kompletnie nie przejmuj! sporo z nas pisze z tel i często błedy robi..najważniejsze abyś czasem się do nas odezwała i zdrowiała szybciutko!

Cytat:
Ojciec do mnie czy mam torbe do szpitala spakowana he...

wogole pare dni temu lezalam za lewej stronie i tz plecami do mnie i wypiol troche tylek taki zgiety byl i dotykal mojego brzucha a mloda go kopla mocno hahaha tzn mnie az on czuli przez sen mowi "poczulem"hahaha
my tak często śpimy i Igorek nawala tatę zdrowo

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Helloł żabcie
Juz odzyskałam neta
Nie dam rady nadrobic 30 stron Tak sie kijowo mi ulozyło ze mało bywałam w tym wątku ale w nastepnym bd spamowac jak za starych dobrych czasów

A my z Laurą wczoraj wkroczyłyśmy w 8 miesiąc i 33 tc [COLOR="Silver"]
gratki 8mego miesiąca! i fajnie że odzyskalaś neta.

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
najważniejsze że to nic poważnego..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:19   #4158
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Hej!

Szlag mnie trafi z tym tabletem. Wczoraj próbowałam 6 razy odpisać i ciągle mi zamykało przeglądarkę (na Androidzie chodzi najlepiej Opera Mobile). W końcu się wkur...zyłam, pokłóciłam z TŻem (były 2 tematy zapalne) i poszłam spać.

Dzisiaj już korzystam z tej apki, bo mnie coś weźmie...

Co do tych infekcji kurde teraz mam zmartwienie :P
Bo z wymazu mi nic nie wychodziło nigdy, ale z cytologii mi wyszło zapalenie szyjki macicy. Dostałam na to chyba 6 globulek, wszystkie zużyłam, ale tak sobie myślę, co jeśli tego nie zaleczyły? To były takie beznadziejne globulki i ciężko mi się je zakładało, co jeśli się nie rozpuścił lek? (jak rano szłam siusiu, to zawsze z globulką, ale całą noc miałam je w środku.....).
Pocieszcie mnie, bo czuję, że zaczynam schizować... Że zapalenie, że się coś przeniesie, ech......

Cytat:
Jakod tak przez chwile bylo mi smutno,juz przrchodzi..wkurza mnie to ze idzie sie do sklepu nic sie nie kupuje a sto za stowka leci...ojciec moj tez mowi zr "to ostatnie badanie w ciazy nie?"a ja mowir ze nie ze teraz co 3tyg trzeba chodzic a in i co na kazdejwizycie 100...a ja ze tak..czepia sie jakby cinajmniej on placil za te wizyty...:-/ ogolnie jestem szczesliea z wizyty i pewnie jakbym miala zdjecie to gapilabym sie calutki czas w nie,moze nastepnym razem uda sie foto zrobic...
En dopiszesz mi wizyte na 30,05?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A szyjka 3cm ti znaczy ze od wejscia kapy:-P do glowki malej mniej wiecej jest 3cm?:-P ale rozkmina.lece do jutra.
No wg mnie szyjka sama w sobie ma 3 cm, tj. jest sobie pochwa, potem szyjka, a dopiero potem dziecko

Jeśli Cię to pocieszy - ja płacę 150 zł co 2 tygodnie, a są dziewczyny, które płacą jeszcze więcej (znam lekarzy, którzy biorą i 350 zł za wizytę). Jeśli mamy $ - spokój najważniejszy, nie przejmuj się gadaniem ojca. On nie wie, jak to jest....
A co do sklepu, u nas jest to samo. Pieniądze idą jak woda.

Cytat:

Też mam dylemat taki. Mamy wesele 08.06 i wypadałoby już potwierdzić lub odmówić, a ja wciąż nie wiem, co robić. Nie wysiedzę na pewno dłużej niż 2-3 h, może samego TŻa poślę... No i kwestia $ oczywiście też....
Nie wiem Kejt, co Ci doradzić, bo sama nie wiem, co robić.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:30   #4159
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40735075]Hej!

Szlag mnie trafi z tym tabletem. Wczoraj próbowałam 6 razy odpisać i ciągle mi zamykało przeglądarkę (na Androidzie chodzi najlepiej Opera Mobile). W końcu się wkur...zyłam, pokłóciłam z TŻem (były 2 tematy zapalne) i poszłam spać.

Dzisiaj już korzystam z tej apki, bo mnie coś weźmie...

Co do tych infekcji kurde teraz mam zmartwienie :P
Bo z wymazu mi nic nie wychodziło nigdy, ale z cytologii mi wyszło zapalenie szyjki macicy. Dostałam na to chyba 6 globulek, wszystkie zużyłam, ale tak sobie myślę, co jeśli tego nie zaleczyły? To były takie beznadziejne globulki i ciężko mi się je zakładało, co jeśli się nie rozpuścił lek? (jak rano szłam siusiu, to zawsze z globulką, ale całą noc miałam je w środku.....).
Pocieszcie mnie, bo czuję, że zaczynam schizować... Że zapalenie, że się coś przeniesie, ech......

No wg mnie szyjka sama w sobie ma 3 cm, tj. jest sobie pochwa, potem szyjka, a dopiero potem dziecko

Jeśli Cię to pocieszy - ja płacę 150 zł co 2 tygodnie, a są dziewczyny, które płacą jeszcze więcej (znam lekarzy, którzy biorą i 350 zł za wizytę). Jeśli mamy $ - spokój najważniejszy, nie przejmuj się gadaniem ojca. On nie wie, jak to jest....
A co do sklepu, u nas jest to samo. Pieniądze idą jak woda.

Też mam dylemat taki. Mamy wesele 08.06 i wypadałoby już potwierdzić lub odmówić, a ja wciąż nie wiem, co robić. Nie wysiedzę na pewno dłużej niż 2-3 h, może samego TŻa poślę... No i kwestia $ oczywiście też....
Nie wiem Kejt, co Ci doradzić, bo sama nie wiem, co robić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse, nie przejmuj się globulkami, na pewno dobrze działają przez noc
Co do wesela, to u nas też kwestia $ wchodzi w grę, bo nie dość, że paliwo, prezent, to my w trakcie remontu i przed wyprawką...
Chyba odpuścimy, tylko co, zadzwonić i skłamać, że lekarz raczej odradza? Bo kiepska wymówka, że się boję...

A ja się witam w 29 tygodniu
Trzymam kciuki za wizyty!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:31   #4160
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc

perse dla mnie to nie jest problem lepiej isc czesciej i placic niz wiesz..tylko ojcoec taki zdziwiony strasznie ze tyle chodze i place itp jakby mi na to musial dawac..a przeciez wszystko ze swoich placimy.

wogole to obudzilam sie jak tz wychodzil o6i nie moglam usnac chcialam cos napisac to mi wizaz szwankowal...:-P
pytalam lekarza o to jak u niego jest z l4czy dwa tyg prxzed tp trzeba isc na macierzynski(bo wiadomo jacy sa lekarze)czy l4do konca on mowi zebym sie nie martwila ze do konca bedzie mi wypisywal l4fajnie,nie bede marnowac macierz.I wypisal mi to zaswiadczenie do usc mowil ze pare razy sie spotkal z taka sytuacja tez...

dzis jedziemy do kolezanki na grila za Krk dopiero tz nas wieczorem odbierze nie piszcie zbytnio duzo:-P ))

trzymam kciuki za wizyty i nowe tyg

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:33   #4161
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse, nie przejmuj się globulkami, na pewno dobrze działają przez noc
Co do wesela, to u nas też kwestia $ wchodzi w grę, bo nie dość, że paliwo, prezent, to my w trakcie remontu i przed wyprawką...
Chyba odpuścimy, tylko co, zadzwonić i skłamać, że lekarz raczej odradza? Bo kiepska wymówka, że się boję...

A ja się witam w 29 tygodniu
Trzymam kciuki za wizyty!
Tzn. ja je już dawno brałam (swoją drogą cena też była powalająca, ponad 30 zł za 6 sztuk, jakieś Fluomizin czy coś), ale jak szłam rano do toalety, to zawsze wypadało i teraz jak Balonik o tym wspomniała, to się zaczęłam zastanawiać..

No właśnie u nas też na tapecie wyprawka. Ale ja strasznie lubię tych ludzi, tym bardziej, że nie mamy zbyt wielu znajomych (jak już pisałam, po # bardzo nam się kontakty przetrzebiły...) i trochę szkoda byłoby mi w ogóle nie iść.. Może ja pójdę na chwilę, TŻ posiedzi dłużej... Zobaczymy.

Gratuluję Wszystkim Dziewczynom kolejnych tygodni!!!
I trzymam kciuki za wizyty!!!!!!!

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:37   #4162
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

witam i ja z rana.
o 6 rano zostałam skopana przez własne dziecko, jakby wołało "mamo!! wstawamy!"
no więc wstałam.

witam z rana!!! )

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:40   #4163
sarna405
Zadomowienie

czesć dziewuszki
ITA zeby skurcze ustąpiły
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:44   #4164
roxi1980
Zakorzenienie

Witam wszystkie kobiety z brzuchami wskazującymi na aktywne wykonywanie pewnych czynności seksualnych

U nas noc spokojna, mały wstał o 6:45, mamusia wyspana, młoda jeszcze śpi??? Popijam sobie coś kawopodobnego, drugie pranie się kręci, pierwsze już schnie na powietrzu, sierść wykupkana, po 9 muszę na pocztę wyskoczyć (Ghia - for you).
Nie mam pomysłu, co z obiadem, chyba szybko pomidorową spłodzę, ale na drugie??? nie mam pojęcia! Zjadłabym placków ziemniaczanych, ale... nowe ziemniaki po prawie 5 zł/kg, a stare syfiaste strasznie, więc chyba dalej szukam inspiracji. Wiem, dla mnie i Norberta zrobię naleśniki z dżemidłem, tylko co z Panem R.??? (Naleśniki tylko na śniadanie...)

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ROXI, czemu mi to robisz??:

Zalicytowalam...
jak Lilo ma być księżniczką to siedź cicho, licytuj i nie pytaj A poważnie, to zawsze jak widzę coś "retro" to myślę o Was

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:52   #4165
skylie
Wtajemniczenie

Witam sie i ja z rana

Wojtus odwieziony do przedszkola po porannym przytulaniu Ach te male raczki

A teraz kolejny dzien jezdzenia po lekarzach z tz.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:55   #4166
idzia111
Zakorzenienie

Dzien dobry,

za wizyty i tygodnie

Cytat:

patrzcie co dostałam!!!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Potem zrobiłyśmy sobie grilka z drugą babcią i mówiła, że jakaś znajoma (wnuczka sąsiadki) urodziła niedawno Dzidziulka o wadze 3500, a termin miała na 11.06 Ponad miesiąc przed terminem taka waga?
moze miała cukrzycę, wtedy dzieci rodza sie duze lub to kolejne dziecko to tez moze byc wieksze

Cytat:

ja bym sobie darowała i szybko zadzwonila, zeby młodzi wiedzieli na czym stoja

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

na tą chwilę nie można monitoruje bo mnie ten temat mocno interesuje.
szybciutko!
bo w zwiazku ze zmianami i objeciem mam I kwartału podobno te co urodza ok. czerwca beda mogly juz wybrac ... a jak bedzie to zobaczymy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:59   #4167
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobiety z brzuchami wskazującymi na aktywne wykonywanie pewnych czynności seksualnych

U nas noc spokojna, mały wstał o 6:45, mamusia wyspana, młoda jeszcze śpi??? Popijam sobie coś kawopodobnego, drugie pranie się kręci, pierwsze już schnie na powietrzu, sierść wykupkana, po 9 muszę na pocztę wyskoczyć (Ghia - for you).
Nie mam pomysłu, co z obiadem, chyba szybko pomidorową spłodzę, ale na drugie??? nie mam pojęcia! Zjadłabym placków ziemniaczanych, ale... nowe ziemniaki po prawie 5 zł/kg, a stare syfiaste strasznie, więc chyba dalej szukam inspiracji. Wiem, dla mnie i Norberta zrobię naleśniki z dżemidłem, tylko co z Panem R.??? (Naleśniki tylko na śniadanie...)

jak Lilo ma być księżniczką to siedź cicho, licytuj i nie pytaj A poważnie, to zawsze jak widzę coś "retro" to myślę o Was

Mi się też nie chce dziś obiadu robić ale mam bigos jeszcze w słoiku wiec ugotuję ziemniaki i już...mam jeszcze duże jogurty to moze ryż ugotuję do nich-miałam robić mielone ale wczoraj miałam piersi ile tego miecha można jeść

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

dobrze że mój mąż je wszystko naleśniki ryż z jogurtem nie narzeka
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:03   #4168
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży !

Ita - trzymam kciuki i daj szybko znać co i jak, jesli skurcze nadal są to jedz spokojnie na IP, będzie dobrze

Perse - myślę, że do rana globulka zdąży zaaplikować co trzeba, nie stresuj się tym, a na kolejnej wizycie poproś o wymaz czy wszystko jest teraz ok.

a ja dziś wybywam z domku, jade odebrać TZ z warsztatu i zawieść do pracy, potem do przyjaciółki w odwiedziny, a potem mam trochę wolnego więc podjadę sobie do IKEI, potem odbieram syna z przedszkola, robimy zakupy i już padnięta wracam do domu

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a Ty nie przesadzasz? najpierw rów teraz koszenie? tzn jeśli chodzi o koszenie to też się przymierzam, ale zastanawiam sie jak to zrobić, aby mąż mnie nie nakrył...
koszenie było najpierw, potem kopanie rowu
mój TZ już się przyzwyczaił że jestem taka a nie inna i nawet tego nie komentuje bo wie że nic na tym nie zyska i tak bede robic
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:03   #4169
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
przyszlam Wam zdac relacje z wizyty.. Wszystko ok Mala lezy głowka w dol tak jak juz od jakiegoś czasu,nogi wpycha pod zebra wiadomo.. na samolocie badanie ok zadnego grzybka nic... ( wkoncu) .. mialam usg dopochwowe bo chcial "ocenic" szyjke tak tez, szyjka 3 cm... pytalam go czy to dobrze czy zle on mowil ze norma to tak od 2,5 wiec spoko ale ze nadal utrzymuje to ze mniej wiecej koncowka czerwca juz moge zaczac rodzic.. zobaczymy.Pozniej na usg poprosilam o 3d oczywiscie wlaczył powiedzial ze jak bedzie widzial mala to zrobi zdjecie nam ladne .. mama siedziala i patrzyla tez.. a mala co? 5 sekund pokazala buzke... jest taka sliczna ma moj nosek usteczka takie slodziutkie ale tylko chwileczke ja widzialam bo ... pokazala jezyk i zakryla sie reka a pozniej ssala kciuka i zakrywala sie reszta palcow ha ... wiec nici ze zdjecia no ale wazne ze ja widzialysmy chwile... a tak to wszystko wporzadku-niunia wazy 1620 ( wiec raczej bedzie po mamusi wagowo a nie po tatusiu na szczescie) a ja waze 70 kg wiec 9 do przodu :P

Lece bo nie mam wogole humoru i wsumie coś mi smutno..Nadrobie jutro.Paaa
za wizytę.

Cytat:
Trzymam kciuki Jak dzisiaj się czujesz?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zalicytowalam...
Tak czułam, że to zrobisz

A ja witam się z wami mamusie w 33 tc
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:05   #4170
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć laseczki
Witam przy wielkiej misce sałatki owocowej (małemu się zachciało:brzyd al.
Wczoraj miałam taki doopowaty dzień, że nie chciało mi się nawet nic pisać, żeby nie smęcić. Dzisiaj mam parę rzeczy do załatwienia, to mam nadzieję, że będzie lepiej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości