|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie nadrabiam więcej Ruszcie od rana swoje seksowne tyłeczki i idźcie na spacery w tą "piękną" pogodę do której tak marzyłyście i tęskniłyście ![]() I nie spamujcie w końcu tyle Dobranoc )
|
|
#4143 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() A jeszcze większy że przez 8 miesięcy nie zmieniłaś lekarza ![]() Cytat:
![]() jak sprawdzałam lata temu i wybierałam termometr to spotkałam się z opiniami że termometr do czoła nie mierzy dokładnie, a jak jest jeszcze do mierzenia temperatury otoczenia, to wychodzę z założenia ze jak jest do wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego i lepiej kupić myślę sobie, zanim się człowiek nauczy wyczuwać temperaturę u maluchów to lepiej posiłkować się termometrem..[COLOR="Silver"] [/QUOTE] Też mam Brauna do ucha. Miałam wcześniej do czoła i nie mierzył dokładnie Dotka- kupując termometr weź pod uwagę, że często przy chorobie dziecka będziesz mierzyć dziecku na śpiocha, więc musi to być szybki i dokładny pomiar tak żeby go nie obudzić a i Ty żebyś mogła iśc spać dalej w miarę szybko. Poza tym jak pisała Teso dziecko nie wysiedzi na tyle długo żeby zmierzyć mu temperaturę termometrem elektronicznym pod pachę ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40726889] kuźwa... głupia jestem jak nie wiem co, ale tak mam że oprócz gadania działam no i wykopałam przed chwilą rów wzdłuż płotu ... aby tam zbierała się woda... ehhh plecy mi zaraz pękną... Tz jeszcze nie ma... miał jeszcze zrobić dziurę w płocie... i sam miał zresztą kopać, ale ja zwykle go ubiegnę z robotą ;( zmęczyłam się Dobrze że nie urodziłaś tam w tym rowie ze szpadlem w ręce Lanie się należy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lecę nadrabiac dalej, bo mi jeszcze została 1 strona ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() Lachryma- ja też nie lubię 3D. Bardzo mnie potem głowa boli i jest mi niedobrze A my dzisiaj korzystając z pogody pojechalismy do Dinoparku, grillowaliśmy w domu, zawiozłam zwolnienie do pracy, załatwiłam zaświadczenie z pracy do przedszkola i zaczęłam oglądać z synem Disco Robaczki Dzień należy do udanych
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-09 o 23:19 |
|||||||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
mam wrazenie, ze mala zmienila pozycje i jest glowa do gory
nie dosc, ze dzis czkawke czulam wyzej niz zawsze, to jeszcze teraz jak leze to kopie nisko, a ostatnio wypychala mnie wysoko nozkami kolo zeber. kurde... mam nadzieje, ze zle to wszystko odczuwam i jednak siedzi sobie po staremu :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Czytałyście wczorajszy opis porodu u majówek? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4589 Szlag by mnie trafił,jakbym na takie położne trafiła.... Do tego dowiadywać się co z dzieckiem dopiero po 2 godz i od salowej,a nie od lekarza? Zeszłabym na zawał jakbym tyle czasu musiała w niepewności czekać na wieści co z moim dzieckiem. Jak widać, "rodzić po ludzku" nie wszędzie się da...
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalnie aż szok i szkoda. ja mam nadzieje, że ja dobrze trafię |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
dzien dobry,
nie spie od 4tej ![]() wspolczuje wszystkim, ktorzy cierpia na bezsennosc, bo zwariowac mozna w tym lozku. nawet nie mam czego nadrabiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA,
za Zuzinke!ITA, za brak skurczy!ROXI, czemu mi to robisz??: Cytat:
![]() Odezwe sie pozniej, czas rodzinke szykowac
|
|
#4150 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jakze ja sie dzisiaj wyspalam w koncu poszlam spac o normalnej porze ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
A w niedziele ma wolne wiec wtedy jest prawidziwy obiad juz wczoraj zlozyłam zamówienie na niedziele ![]() Cytat:
Bezik bedzie swiatowy, bo ubranka z innych czesci 'świata' ![]() Cytat:
ladny gest z ich stronyCytat:
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
a dzisiaj jak sie czujesz?Cytat:
![]() Cytat:
bo potem juz tylko zdjecie głowki, brzuszka i szyjki, aaaa no i siusiaka o tak moge sie pogapic, na to ostatnie
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-10 o 07:55 |
|||||||
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Ach i jeszcze
za wczorajsze wizyty ![]() I za dzisiejsze trzymam kciuki, jesli ktos wizytuje
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!!
![]() Witam z zamglonej Łeby ![]() Ewusia: kochana!!! masakra to co Ci się przytrafiło. Silną kobietką jesteś i bardzo dobrze że z Tymusiem wszystko okey. CC się nie przejmuj kompletnie. Szybkiego powrotu do zdrowia! Ita: jak sie czujesz? i lecę nadrabiać wczorajszy dzień
|
#4153 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj ważny dzień Podpisujemy właściwą umowę kupna działki Pierwszy element dla pięknej przyszłości bez rodziców w jednym domu![]() Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty![]() Cytat:
za wizytę. Ładnie mała rośnie i chyba jest nieśmiała, skoro się tak chowała przed zdjęciem![]() U mnie z dnia na dzień coraz więcej Wcześniej w takim tempie nie tyłam Więc się nie przejmuj.Cytat:
Cytat:
Oby jeszcze się namyślił i pomieszkał u mamusi w brzuszku![]() Cytat:
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
gratuluję udanych wizyt gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() gratuluję spokojnie przespanych nocy zazdroszczę burzy! u mnie duszno, zawiesiście, dobrze że chociaż słońca nie ma wstałam niedawno i co? poszłabym już spać! ruszam zadek (hmm, zad) i biorę się za pracę bo jak tego nie zrobię to zaraz się upchnę koło kici na krześle i pójde w kimono (zmieścimy się, dla chcącego nic trudnego )dobrego dnia
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Miłego Dnia Dziewczynki
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Witam się z rana.Znów kilka dni się się nie odzywałam,ale pogoda jest tak piękna że aż żal siedzieć w domu.Więc cały dzień spędzam na ogrodzie,spacerach. Moje osiedle jest otoczone lasami,przy samej rzece więc upały nie dają się we znaki.Nadrabiam was kiedy tylko mam chwilke.Strasznie się cieszę,że Ewusia sie odezwała i że mimo tego całego nieszczęcia dochodzicie do siebie. Widze,że dzieciaczki rosną jak na drożdzach.Miłego dnia i udanych wizyt!!!!
|
#4157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mąż poczynił kolejny krok jeśli chodzi o jazdę samochodem.. odwiózł mnie 130km od naszego domku... w wielkim korku, wielką burzę z piorunami i przez większość drogi ulewę. A ja niestety kurde coraz mniej nadaję się na prowadzenie auta (a tak lubię). Ten brzuch mnie u góry tak mocnoboli że potem ledwo oddech łapię.
( tym bardziej że trzyma mnie długo.. nawet jak leżę to przynjamniej godzinka dwie aby przeszło..[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40720567]Ja wczoraj elegancko stanęłam przed lustrem (nie żadne tam małe lusterka do wanny, od razu przed dużym lustrem) i jechałam. Trochę dziwnie, bo to jednak odbicie i nie byłam pewna niektórych ruchów, ale muszę powiedzieć, że dość sprawnie mi poszło.[/QUOTE] brawo! mi tak sprawnie nie idzie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
monitoruje bo mnie ten temat mocno interesuje.[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40721407] skosiłam pół ogródka i padam ;( upał niemiłosierny, ale jak sobie pomyślę o deszczu to mi się słabo robi i mam palpitacje serca... ;( myslalam ze sobie odpocznę i odstresuję się na L4 a tu stres za stresem... masakra[/QUOTE]a Ty nie przesadzasz? najpierw rów teraz koszenie? tzn jeśli chodzi o koszenie to też się przymierzam, ale zastanawiam sie jak to zrobić, aby mąż mnie nie nakrył... Cytat:
i 3mam kciukiza umowę!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze że to nic poważnego..
|
|
#4158 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Hej!
Szlag mnie trafi z tym tabletem. Wczoraj próbowałam 6 razy odpisać i ciągle mi zamykało przeglądarkę (na Androidzie chodzi najlepiej Opera Mobile). W końcu się wkur...zyłam, pokłóciłam z TŻem (były 2 tematy zapalne) i poszłam spać. Dzisiaj już korzystam z tej apki, bo mnie coś weźmie... Co do tych infekcji kurde teraz mam zmartwienie :P Bo z wymazu mi nic nie wychodziło nigdy, ale z cytologii mi wyszło zapalenie szyjki macicy. Dostałam na to chyba 6 globulek, wszystkie zużyłam, ale tak sobie myślę, co jeśli tego nie zaleczyły? To były takie beznadziejne globulki i ciężko mi się je zakładało, co jeśli się nie rozpuścił lek? (jak rano szłam siusiu, to zawsze z globulką, ale całą noc miałam je w środku.....). Pocieszcie mnie, bo czuję, że zaczynam schizować... Że zapalenie, że się coś przeniesie, ech...... Cytat:
![]() Jeśli Cię to pocieszy - ja płacę 150 zł co 2 tygodnie, a są dziewczyny, które płacą jeszcze więcej (znam lekarzy, którzy biorą i 350 zł za wizytę). Jeśli mamy $ - spokój najważniejszy, nie przejmuj się gadaniem ojca. On nie wie, jak to jest.... A co do sklepu, u nas jest to samo. Pieniądze idą jak woda. Cytat:
Też mam dylemat taki. Mamy wesele 08.06 i wypadałoby już potwierdzić lub odmówić, a ja wciąż nie wiem, co robić. Nie wysiedzę na pewno dłużej niż 2-3 h, może samego TŻa poślę... No i kwestia $ oczywiście też.... Nie wiem Kejt, co Ci doradzić, bo sama nie wiem, co robić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40735075]Hej!
Szlag mnie trafi z tym tabletem. Wczoraj próbowałam 6 razy odpisać i ciągle mi zamykało przeglądarkę (na Androidzie chodzi najlepiej Opera Mobile). W końcu się wkur...zyłam, pokłóciłam z TŻem (były 2 tematy zapalne) i poszłam spać. Dzisiaj już korzystam z tej apki, bo mnie coś weźmie... Co do tych infekcji kurde teraz mam zmartwienie :P Bo z wymazu mi nic nie wychodziło nigdy, ale z cytologii mi wyszło zapalenie szyjki macicy. Dostałam na to chyba 6 globulek, wszystkie zużyłam, ale tak sobie myślę, co jeśli tego nie zaleczyły? To były takie beznadziejne globulki i ciężko mi się je zakładało, co jeśli się nie rozpuścił lek? (jak rano szłam siusiu, to zawsze z globulką, ale całą noc miałam je w środku.....). Pocieszcie mnie, bo czuję, że zaczynam schizować... Że zapalenie, że się coś przeniesie, ech...... No wg mnie szyjka sama w sobie ma 3 cm, tj. jest sobie pochwa, potem szyjka, a dopiero potem dziecko ![]() Jeśli Cię to pocieszy - ja płacę 150 zł co 2 tygodnie, a są dziewczyny, które płacą jeszcze więcej (znam lekarzy, którzy biorą i 350 zł za wizytę). Jeśli mamy $ - spokój najważniejszy, nie przejmuj się gadaniem ojca. On nie wie, jak to jest.... A co do sklepu, u nas jest to samo. Pieniądze idą jak woda. Też mam dylemat taki. Mamy wesele 08.06 i wypadałoby już potwierdzić lub odmówić, a ja wciąż nie wiem, co robić. Nie wysiedzę na pewno dłużej niż 2-3 h, może samego TŻa poślę... No i kwestia $ oczywiście też.... Nie wiem Kejt, co Ci doradzić, bo sama nie wiem, co robić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, nie przejmuj się globulkami, na pewno dobrze działają przez noc ![]() Co do wesela, to u nas też kwestia $ wchodzi w grę, bo nie dość, że paliwo, prezent, to my w trakcie remontu i przed wyprawką... Chyba odpuścimy, tylko co, zadzwonić i skłamać, że lekarz raczej odradza? Bo kiepska wymówka, że się boję... A ja się witam w 29 tygodniu Trzymam kciuki za wizyty! |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
perse dla mnie to nie jest problem lepiej isc czesciej i placic niz wiesz..tylko ojcoec taki zdziwiony strasznie ze tyle chodze i place itp jakby mi na to musial dawac..a przeciez wszystko ze swoich placimy. wogole to obudzilam sie jak tz wychodzil o6i nie moglam usnac chcialam cos napisac to mi wizaz szwankowal...:-P pytalam lekarza o to jak u niego jest z l4czy dwa tyg prxzed tp trzeba isc na macierzynski(bo wiadomo jacy sa lekarze)czy l4do konca on mowi zebym sie nie martwila ze do konca bedzie mi wypisywal l4fajnie,nie bede marnowac macierz.I wypisal mi to zaswiadczenie do usc mowil ze pare razy sie spotkal z taka sytuacja tez... dzis jedziemy do kolezanki na grila za Krk dopiero tz nas wieczorem odbierze nie piszcie zbytnio duzo:-P ) )trzymam kciuki za wizyty i nowe tyg
|
|
|
|
#4161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie u nas też na tapecie wyprawka. Ale ja strasznie lubię tych ludzi, tym bardziej, że nie mamy zbyt wielu znajomych (jak już pisałam, po # bardzo nam się kontakty przetrzebiły...) i trochę szkoda byłoby mi w ogóle nie iść.. Może ja pójdę na chwilę, TŻ posiedzi dłużej... Zobaczymy. Gratuluję Wszystkim Dziewczynom kolejnych tygodni!!! I trzymam kciuki za wizyty!!!!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
witam i ja z rana.
o 6 rano zostałam skopana przez własne dziecko, jakby wołało "mamo!! wstawamy!" no więc wstałam. witam z rana!!! )
|
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
czesć dziewuszki
ITA zeby skurcze ustąpiły
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie kobiety z brzuchami wskazującymi na aktywne wykonywanie pewnych czynności seksualnych
U nas noc spokojna, mały wstał o 6:45, mamusia wyspana, młoda jeszcze śpi??? Popijam sobie coś kawopodobnego, drugie pranie się kręci, pierwsze już schnie na powietrzu, sierść wykupkana, po 9 muszę na pocztę wyskoczyć (Ghia - for you). Nie mam pomysłu, co z obiadem, chyba szybko pomidorową spłodzę, ale na drugie??? nie mam pojęcia! Zjadłabym placków ziemniaczanych, ale... nowe ziemniaki po prawie 5 zł/kg, a stare syfiaste strasznie, więc chyba dalej szukam inspiracji. Wiem, dla mnie i Norberta zrobię naleśniki z dżemidłem, tylko co z Panem R.??? (Naleśniki tylko na śniadanie...) jak Lilo ma być księżniczką to siedź cicho, licytuj i nie pytaj |
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja z rana
Wojtus odwieziony do przedszkola po porannym przytulaniu A teraz kolejny dzien jezdzenia po lekarzach z tz.
|
#4166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
za wizyty i tygodnieCytat:
Cytat:
Cytat:
ja bym sobie darowała i szybko zadzwonila, zeby młodzi wiedzieli na czym stoja bo w zwiazku ze zmianami i objeciem mam I kwartału podobno te co urodza ok. czerwca beda mogly juz wybrac ... a jak bedzie to zobaczymy |
|||
|
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się też nie chce dziś obiadu robić ale mam bigos jeszcze w słoiku wiec ugotuję ziemniaki i już...mam jeszcze duże jogurty to moze ryż ugotuję do nich-miałam robić mielone ale wczoraj miałam piersi ile tego miecha można jeść![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- dobrze że mój mąż je wszystko naleśniki ryż z jogurtem nie narzeka
|
|
#4168 | |
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! Ita - trzymam kciuki i daj szybko znać co i jak, jesli skurcze nadal są to jedz spokojnie na IP, będzie dobrze Perse - myślę, że do rana globulka zdąży zaaplikować co trzeba, nie stresuj się tym, a na kolejnej wizycie poproś o wymaz czy wszystko jest teraz ok. a ja dziś wybywam z domku, jade odebrać TZ z warsztatu i zawieść do pracy, potem do przyjaciółki w odwiedziny, a potem mam trochę wolnego więc podjadę sobie do IKEI, potem odbieram syna z przedszkola, robimy zakupy i już padnięta wracam do domu ![]() Cytat:
![]() mój TZ już się przyzwyczaił że jestem taka a nie inna i nawet tego nie komentuje bo wie że nic na tym nie zyska i tak bede robic ![]() |
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. Cytat:
Jak dzisiaj się czujesz? Tak czułam, że to zrobisz ![]() ![]() A ja witam się z wami mamusie w 33 tc |
||
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Witam przy wielkiej misce sałatki owocowej (małemu się zachciało :brzyd al .Wczoraj miałam taki doopowaty dzień, że nie chciało mi się nawet nic pisać, żeby nie smęcić. Dzisiaj mam parę rzeczy do załatwienia, to mam nadzieję, że będzie lepiej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

juz nie mogęęęęęęęęęęę!
))

Lanie się należy
Jak myślicie, darować sobie to wesele jednak?

za Zuzinke!