Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 09:20   #751
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ufff nawet Was chyba nie nadrobię gaduły.
Witamy się w 9t0d!

Z teego co pamiętam:

EMOLIENTY: Czytałam fajny artykuł na temat tego, że właściwie TYLKO Oilatum nadaje się do codziennej kąpieli dziecka, inne Emoliumy itp to są produkty lecznicze i lepiej nie używać do codziennej kąpieli. Chodzi o to, że skóra dziecka się.. "uzależni" i gdy odstawimy ten produkt skóra może być bardzo sucha bo będzie jej go brakować. Inne produkty to typowe dla dzieci z problemami skórnymi.
O znalazłam artykuł, poczytajcie bo świetny:
http://www.sosrodzice.pl/testujemy-emulsje-do-kapieli/

My chyba będziemy stosować Oilatum, bo po tym nie trzeba już oliwkować ani nic.

Słów kilka o Sudocremie: podobnie jak emolienty powinien być stosowany jako produkt leczniczy, a nie jako krem do codziennej pielęgnacji bo do niego skóra także lubi przywyknąć i w chwili odparzenia przestaje po prostu działać.
Dodatkowo czytałam i pediatra potwierdził to u mojej chrześnicy, że rodzice zwykle nie wiedzą jak sudocrem się nakłada: Powinno nałożyć się małą ilość i wmasować ją w skórę żeby nie pozostał biały kolor kremu na ciele, bo wtedy skóra spod niego źle oddycha.

My pewnie będzie stosować znany od dawien dawna linomag, ja też miałam nim smarowaną pupkę Moja przyjaciółka stosowała też krem z HIPP:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...parzeniom.html i była zadowolona, a jak pojawiały się odparzenia to sudocrem i po sprawie

Corolady mam nadzieję że na usg wszystko wyszło dobrze i Maluszek jest zdrowy.

Ilona z witaminami nie pomogę, bo mój gin twierdzi, że przy dobrej morfologii wystarczą witaminy z pożywienia, nie trzeba paść się sztucznymi, bo później dzieci rodzą się po 5 kg. Skonsultuj z lekarzem, na pewno pomoże.

Trele za usg i żeby Maja nie miała jajuszek :P

Anoula gratuluję daty ślubu Lipiec jest fajnym miesiącem ślubnym

Nasza wizyta dopiero za 1.5 tygodnia, chyba nie wytrzymam, już bym chciała mieć usg i widzieć jak tam Kropek...
Stary 2013-05-10, 09:24   #752
kasias_84
Raczkowanie

Dzieczyny czy to normalne - jestem w 13 tygodniu w sobote jeszcze wyglądałam normalnie, w poniedziałek miałam juz ciasne spodnie w dziś mam brzuszek i to juz taki całkiem widoczny.
we wtorek musialam kupic sobie spodnie ciazowe bo juz nie dawałam rady
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:25   #753
perfuzja
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam!

Gratuluje udanych wizyt !

U mnie też udana.Dzidziuś nie ma już przepukliny Wszystko sie wchłonęło do brzuszka.Kamień spadł mi z serca
Ekstra!
Stary 2013-05-10, 09:29   #754
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Ja też nie piję kawy a mam niskie ciśnienie ...kilka razy w roku napije sie takiej 3w1 ale to prawie pól na pól z mlekiem

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Już wcześniej pisałam
patrze na skład i w tym natal clasic nie ma tylko L-metylofolianu wapnia a dodatkowo jest beta karoten wit.D magnez żelazo cynk miedz i mangan....i na classicu pisze ze dla kobiet planujących ciążę w ciąży i karmiących piersią... a na natal 1 dla kobiet planującuch ciążę i do końca 12 tygodnia ciązy...

mnie się wydaje ,że chyba moge normalnie to brac ....ale wolę się z wami skonsultować...
myślę że spokojnie możesz łykać
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja próbuję się dodzwonić do przychodni żeby sie zarejestrować na USG ale póki co nikt łaskawie nie chce odebrać nie wiem od której jest czynna tam rejestracja, bo ja chodzę do oddziału tej przychodni ale w inne miejsce, a na USG mi daje doktorek skierowanie gdzie indziej.

Dodzwoniłam się
Anoula bardzo bym prosiła o wpisanie USG połówkowego 28.05 g. 15:25, a wizytę mam 29.05 o godz. 16:10 Pani chciała mi dać termin na 4 czerwca ale chciałam USG przed wizytą, bo kolejny raz tak z niczym iść na wizytę i tylko po to żeby doktorek mnie sprawdził to mi się nie chce.Oj ale chciałabym poznać płeć ciekawe czy dzidziuś będzie chciał współpracować
no oby dał sobie zajrzeć między nóżki
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U mnie szalone nerwy - dzisiaj wizyta - baaardzo chciałabym miec od razu usg, inaczej to troche bez sensu bedzie

A jutro ślub, maszyna ruszyła, zjeżdżają sie goście. Generalnie są emocje
ślub.. też bym chciała swój jeszcze raz
Cytat:
Witam!

U mnie też udana.Dzidziuś nie ma już przepukliny Wszystko sie wchłonęło do brzuszka.Kamień spadł mi z serca
super

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:29   #755
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

Czyli dzidzia grzecznie słuchala co mama mowiła? Super , bardzo sie ciesze Bo cały czas wierzyłam że wszystko bedzie w porzadku ;***

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:35   #756
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
Dzieczyny czy to normalne - jestem w 13 tygodniu w sobote jeszcze wyglądałam normalnie, w poniedziałek miałam juz ciasne spodnie w dziś mam brzuszek i to juz taki całkiem widoczny.
mi brzuch rósł stopniowo, nie było tak że jednego dnia go nie było a nast był

ostatnio taką anegdotkę czytałam:
jak kobieta jest w pierwszej ciąży to jak najszybciej chce zacząć nosić ciążowe ubrania, żeby pokazać że jest w ciąży,
jak kobieta jest w drugiej ciąży to ubrania ciążowe chce zacząć nosić jak najpóźniej, żeby nie było że przytyła,
jak kobieta jest w trzeciej ciąży jej ubrania ciążowe są jej ubraniami na codzień..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 09:37   #757
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak, bo u mnie jest to samo - dziś zaczęłam co prawda 16 tydzień, ale tak jak jeszcze 4 czy 5 dni temu spodnie były dobre, także teraz na gwałt latam po allegro i szukam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:39   #758
kasias_84
Raczkowanie

moze cos w tym jest ale ja naprawde mam brzuszek....
Stary 2013-05-10, 09:39   #759
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszłam wczoraj na przerwie do apteki zorientować się po ile tam jest duphaston i femibion...co apteka to inne ceny.... i depek 28zł a wczesniej płaciłam 34zł.....a femibion 19,90!!!!! a wcześniej kupiłam za 37zł......rzuciłam się na femibion bo bez recepty przyszłam do domu patrze a ja mam femibion natal 1 a ten co kupiłam to femibion natal classic....jak zobaczyłam cene to już oślepłam i nawet nie sprawdzałam co tam pisze hahhaha bo przeciez 19,90 ..i to jeszcze 60 tabletek....a skakałam w pracy ile to zaoszczedziłam bo w tamtym jest 30 tabletek ale tak patrze na skład i w tym natal clasic nie ma tylko L-metylofolianu wapnia a dodatkowo jest beta karoten wit.D magnez żelazo cynk miedz i mangan....i na classicu pisze ze dla kobiet planujących ciążę w ciąży i karmiących piersią... a na natal 1 dla kobiet planującuch ciążę i do końca 12 tygodnia ciązy...

Jak myślicie jak mi się skończy to normalnie mogę brać ten femibion natal classic????
Ja też biorę femibion classic, czytałam na forum że spokojnie można go brać przez całą ciążę zamisat I i II (bo ponoć I i II to tylko naciąganie na kasę)

Cytat:
U mnie szalone nerwy - dzisiaj wizyta - baaardzo chciałabym miec od razu usg, inaczej to troche bez sensu bedzie

Już teraz życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia no i oczywiście 3mam kciuki za wizytę,może doktorek zrobi prezent ślubny w postaci USG

Cytat:
Witam!

Cieszymy się razem z Tobą!!!

Witam z rana

za dzisiejsze wizyty!!!

Ja już po kąpieli i śniadanku... Niedługo się zbieram i wybywam na jakieś zakupy z kuzynką.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:39   #760
kasias_84
Raczkowanie

nie wiem jak to mzoliwe bo nie przytułam ale w spodnie sie nie mieszcze
Stary 2013-05-10, 09:48   #761
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny u mnie cos dziwnego z brzuszkiem, zawsze mialam super plaski a dzisiaj rano jak wstalam i zobaczylam w lustrze to mam odstajacy na samym dole i to wcale nie malo no i brzuch nawet ciezko mi wciagnac, przeciez dopiero zaczynam 9 tc
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:51   #762
magalska
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem jak to mzoliwe bo nie przytułam ale w spodnie sie nie mieszcze
hehe a może po prostu macica Ci poszła do góry i dlatego...
ja właśnie kończe 17 tc i już czasem ciężko mi się schylić co dopiero będzie potem, a na razie przytyłam 1,5kg...
w ogóle nie mam co myśleć o spodniach nie ciążowych, wczoraj było tak cieplutko i chciałam włożyć swoje lniane spodnie i masakra ledwo na dupę włożyłam a o dopięciu to mogłam tylko pomarzyć.... ehhh...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 09:55   #763
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Weronisiek głowa do góry! A może spróbowałabyś z nim o tym pogadać?
Próbuję, próbuję... zawsze odpowiada mi to samo "przecież się interesuję". Ale tak nie jest. Nie rozmawiamy na temat dziecka. Ech... wiecie co przyznam Wam się do czegoś, mój mąż jest jedynakiem i chciał by nasza córka też była. A tu niespodzianka. Gdy mu powiedziałam, że jestem w ciąży to przez 3 dni nie odzywał się do mnie wcale...
Nie rozumiem tego, jesteśmy 4 lata po ślubie, mamy dobrą sytuację finansową, własny dom, córcię odchowaną- no nie rozumiem i już!

Lista po modyfikacji bardzo dobra

Wiecie co, ja się jakoś napaliłam, że może w poniedziałek poznam płeć dziecka Będzie 13 tydzień i pewnie nie poznam. Z córcią poznaliśmy w 5 miesiącu bo się wierciła i nie chciała dupki pokazać, ale teraz mam taką nadzieję, że może...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:00   #764
magalska
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40736551]Próbuję, próbuję... zawsze odpowiada mi to samo "przecież się interesuję". Ale tak nie jest. Nie rozmawiamy na temat dziecka. Ech... wiecie co przyznam Wam się do czegoś, mój mąż jest jedynakiem i chciał by nasza córka też była. A tu niespodzianka. Gdy mu powiedziałam, że jestem w ciąży to przez 3 dni nie odzywał się do mnie wcale...
Nie rozumiem tego, jesteśmy 4 lata po ślubie, mamy dobrą sytuację finansową, własny dom, córcię odchowaną- no nie rozumiem i już!

Lista po modyfikacji bardzo dobra

Wiecie co, ja się jakoś napaliłam, że może w poniedziałek poznam płeć dziecka Będzie 13 tydzień i pewnie nie poznam. Z córcią poznaliśmy w 5 miesiącu bo się wierciła i nie chciała dupki pokazać, ale teraz mam taką nadzieję, że może... [/QUOTE]
Też jestem jedynaczką i właśnie z tego względu nie wyobrażam sobie abym miała tylko jedno dziecko, minimum to 3 dodatkowo jak macie dom, dobrą sytuację finansową to przykro mi ale Twego męża nie rozumiem...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 10:01   #765
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A gdzie się Dzidzia i De podziały?
Dzidzia ma chorą córeczkę chyba, więc za pewne nie ma czasu aby wejść...ale wszystko u niej w porządku

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Ja również zakupy mam z głowy bo praktycznie wszytsko po starszaku (1,5 roku).

Ja np kaftaników nie używałam wogóle a miałam chyba z 8 kupionych. Mój synek to była straszna wiercipięta i moment a on wszytsko miał pod pachami dlatego od samego początku pobytu w domu nosiliśmy bodziaczki. W szpitalu mały miał same pajace (szpitalne).

Laktator mam z Aventu poszkujacie na all ja kupiłam w zestawie z butelkami za 120zł ale to w 2011 roku było teraz nie orientuje sie jaka jest cena. No ale w sklepie widziałam sam laktator w takiej cenie a gdzie 4 butelki jeszcze?? a z Aventu są dość drogie także mi udał sie zakup.

Na dupeczke do codziennej pielęgnacji stosowałam krem z AA na odparzenia super sprawa mały nigdy niemiał większych problemów tyle, że ja jestem przeciwnikiem sudokremu.

Do kąpieli mój synek nie mógł mieć żadnych Oilatan Emolim czy jakieś takie bo okropnie mu wysuszały skóre i w końcu skończyliśmy na Nivea i do dziś stosujemy.
Ja myślę, że z tymi ubrankami to wyjdzie w praniu, bo to też wszystko zależy od pory roku. Jak urodziłam synka to były upały i zakladałam rampersy albo nawet czasem jak nie dało się wytrzymać to w samej pieluszce leżał przykryty tetrą ale pamiętam, że potem jak upały się skończyły a miał jeszcze klamerkę na pępku, to body nie były wygodne tylko kaftanik. Jak tylko odpadł to body, bo się nie zsuwają. Teraz będzie na zimę poród, to koniecznie pod śpioszki trzeba coś założyć.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tylko jedno napisze Wam bo wczoraj już zapomniałam z tego wszystkiego.
Wczoraj wjechałam przy cofaniu w latarnięZbiłam reflektor,małe wgniecenie i trochę obrysowane na zderzaku...Zdarzyło mi się to pierwszy raz odkąd mam prawko(od kilku lat)
I to było po usg,zadzwoniłam do Tżta rozpłakałam się tak mi nerwy puściły że hej.Płakałam ze szczęście że wszystko ok z Dzidziolem,poszłam do lumpka żeby się rozerwać i uspokoić.No tak się uspokoiłam że wsiadłam do samochodu zaczęłam spokojnie cofać i bach latarnia(a przecież jej wcześniej tam nie było,nie widziałam jej w ogóle!!!)
Ale się zwyzywałam o matko

Anoula,Miki

A tak w ogóle mamy dużo ślubów na wątku
przepraszam ale tak się uśmiałam z tej sytuacji, bo zabawnie opisałaś

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Powiem Wam że ja w pracy i w rodzinie spotkałam się z tym katarkiem do odkurzacza, a dla mojego młodszego brata miałam fridę.
a co to ten katarek? bo ja mialam fridę i nie wiem

Cytat:
Już wcześniej pisałam
patrze na skład i w tym natal clasic nie ma tylko L-metylofolianu wapnia a dodatkowo jest beta karoten wit.D magnez żelazo cynk miedz i mangan....i na classicu pisze ze dla kobiet planujących ciążę w ciąży i karmiących piersią... a na natal 1 dla kobiet planującuch ciążę i do końca 12 tygodnia ciązy...

mnie się wydaje ,że chyba moge normalnie to brac ....ale wolę się z wami skonsultować...
moim zdaneim możesz brać

Cytat:
Witam!

cudowna wiadomość! gratuluję.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:02   #766
coralady
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny! Tak się cieszę,że wszystko z Dzidzią ok.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
mi brzuch rósł stopniowo, nie było tak że jednego dnia go nie było a nast był

ostatnio taką anegdotkę czytałam:
jak kobieta jest w pierwszej ciąży to jak najszybciej chce zacząć nosić ciążowe ubrania, żeby pokazać że jest w ciąży,
jak kobieta jest w drugiej ciąży to ubrania ciążowe chce zacząć nosić jak najpóźniej, żeby nie było że przytyła,
jak kobieta jest w trzeciej ciąży jej ubrania ciążowe są jej ubraniami na codzień..

magalska coś w tym jestJa mam nadzieję,że spodnie ciążowe zaczne nosic jak najpóźniej Mam już mały brzuszek,ale mocno wierzę w to,że lato obejdzie sie bez spodni ciązowychOczywiście kupię sobie np.leginsy i tuniki,sukienki będe nosić,bo spodnie mam 2 pary dzinsów i raczej mi latem w nich ciepło będzie,ale zobaczymy jak to będzie.

Narazie schudłam 2kg.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:13   #767
Dzastin08
Wtajemniczenie

A ja zaczęłam sobie mierzyć obwód w brzuchu więc będe wiedzieć jak rośnie
Póki co u mnie 16 tydz i nie mam jakiegoś ogromnego brzucha ale już się ładnie zaokrągla i jest nawet widoczny jak założe bluzkę.
Co do wagi, to wczoraj się ważyłam i na razie + 1kg.

Mieszczę się jeszcze w jeansy itp ale ich nie noszę bo mi strasznie nie wygodnie...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-10 o 10:22
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:18   #768
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość

Anoula gratuluję daty ślubu Lipiec jest fajnym miesiącem ślubnym
Dzięki

Cytat:

i za wizytę i za ślub jutrzejszy mam nadzieję ze się pochwalisz jakimiś zdjęciami.

Ja się trochę martwię bo mam jakieś brązowe plamienia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:23   #769
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Trele już zobaczyłam fajnie że tak z rana daj znać jak będziesz po

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

to rybciu dodaj post trele tam gdzie trzeba
Mogę dać, nie ma problemu ale już wszystko wypisane dokładnie jest? czy coś dodajemy

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze mi powiedza wogole plec bo tutaj to roznie bywa .. Czasami nie chca powiedziec ze wzgledu na rozne religie , gdzie nie zawsze ktos jest zadowolony z kolejnej corki!! A co aborcji droga otwarta do 23 tygodnia? Nie moge sobie nawet wyobrazic ze ludzie to robia .. A wizyte mam na 8.40

COOOOOOOOOOOOOOO????????? ?? kto robi aborcje w 23 tygodniu????????? nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Cytat:
Tak wlasnie sprobuje zdrobic .. A następna wizyta ? Jak wszystko ksiazkpwo to to ostatnie usg. Super nie ? I tak pojde prywatnie do Polki tylko ze 100funtow nie moje

bez sensu że to ostatnie USG ja bym pewnie z minimum dwa razy prywatnie poszła.. no ale 100 funtów...
Cytat:
Witam!

Super! wiedziałam,ze będzie dobrze.

Cytat:
normalne
Stary 2013-05-10, 10:25   #770
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja zaczęłam sobie mierzyć obwód w brzuchu więc będe wiedzieć jak rośnie
Póki co u mnie 16 tydz i nie mam jakiegoś ogromnego brzucha ale już się ładnie zaokrągla i jest nawet widoczny jak założe bluzkę.
Co do wagi, to wczoraj się ważyłam i na razie + 1kg.

Mieszczę się jeszcze w jeansy itp ale ich nie noszę bo mi strasznie nie wygodnie...
jest to jakaś myś z tym obwodem chyba tez zaczne mierzyć....
Stary 2013-05-10, 10:25   #771
ryba91
Zakorzenienie

anoula- odpoczywaj i sprawdzaj czy się nasilają, jak coś to IP bo jakoś ostatnio to i ja zaczęłam się o wszystko martwić i wolę sprawdzać nawet dziennie na IP niż potem płakać przez x czasu.
Stary 2013-05-10, 10:27   #772
kasias_84
Raczkowanie

ja sie ciesze ze juz po mnie widać to fajne bo mam porawie 29 lat i to moje pierwsze dziecko - bardzo wyczekane...
nie bardzo mam apetyt ale wieczorkiem zawsze brzuszek wyskakuje większy.... fajnie w pracy wszyscy gratulują super uczucie
Stary 2013-05-10, 10:29   #773
Trele_Morele
Zakorzenienie

Bedzie piekna I zdrowa dxiewczynka ! Przetrzepana z gory na dol , wszystkie narzady wew sprawdzone , takze skan ostatni! Lece dzwonic tu I tam ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:31   #774
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Bedzie piekna I zdrowa dxiewczynka ! Przetrzepana z gory na dol , wszystkie narzady wew sprawdzone , takze skan ostatni! Lece dzwonic tu I tam ..

Gratulacje!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:33   #775
magalska
Zadomowienie

właśnie zamówiłam kołyskę powinna gdzieś przyjść do mnie około środy, to od razu zrobię foteczki

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

gratulacje

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-10, 10:34   #776
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
anoula- odpoczywaj i sprawdzaj czy się nasilają, jak coś to IP bo jakoś ostatnio to i ja zaczęłam się o wszystko martwić i wolę sprawdzać nawet dziennie na IP niż potem płakać przez x czasu.
taki mam właśnie zamiar

Cytat:

Super ze się potwierdziło

Cytat:
właśnie zamówiłam kołyskę powinna gdzieś przyjść do mnie około środy, to od razu zrobię foteczki
Czekam na fotki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 10:36   #777
ryba91
Zakorzenienie

Wyposazenie:
Wozek
fotelik
Lozeczko
Materac
Posciel - wg mnie lepiej śpiworek na początku albo w samym rożku spać może a potem pościel
Poszwy na posciel, prześcieradła. POszwy na później, prześcieradła kilka sztuk- 2-4
Przewijak sztywny
Wanienka
Niezbędnik na łóżeczko ( jak ktoś chce ale wg mnie ułatwia życie)
Ochraniacze na łóżeczko (jak ktoś chce)

Przybory, kosmetyki:
Kocyk x 2
rożek
Pieluszki tetrowe x10
Pieluszki flanelowe x5
Recznik z kapturkiem
Termometr do ciala najlepiej bezdotykowy, albo taki do ucha co szybko mierzy
Nozyczki do paznokci
Frida
Szczoteczka
Proszek do prania
Plyn do kapiel
linomag na pupcię
Patyczki higieniczne
Chusteczki nawilzane do pupy
Pampersy, jeszcze nie wiem jakie?? bo jest taki wybór i różnica cenowa
Butelki małą i duża do odciągniętego mleka i np. herbatki z kopru
Smoczek
Szczotka do mycia butelek
Sliniaczki (ale to dopiero tak koło 6 miesiąca jak je już marchew i inne takie
Lakaktor - mam zamiar odciągać

UBRANKA :
body - spiochy-pajac r. 56- po 3 sztuki

body - spiochy-pajac r. r.62 - po 6 sztuk

body - spiochy-pajac r. 68 - po 6 sztuk ale to też później

czapeczki 2 cienki i 2 grubsze

ze dwa kaftaniki jeden 56 i 1 62 rozmiar

niedrapki 1 para ( choć mąż uważa ze 3 minimum... )

I jak ktoś chce :
Karuzelka do łóżeczka
Lezaczek
mata taka kolorowa, najlepiej oczoje*na

to tak już moje na koniec, jeśli chodzi o rzeczy dla dzidzi, tak też będę się zaopatrywać. Jeśli chodzi o mnie to napewno kapturki, napewno jakies podkłady, majtki z siatki bo czytalam ze też potrzebne... itd
Stary 2013-05-10, 10:37   #778
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:

Cudnie! Gratulację!!! a termin porodu potwiedzili?
Stary 2013-05-10, 10:40   #779
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Super

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

gratulacje
czekamy na fotki
Stary 2013-05-10, 10:40   #780
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:

cudownie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości