|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
o kurcze do tesco mam ponad godzine jazdy
![]() ale wybieram sie tam bo ostatnio widzialam tanie kombinezony zimowe i planuje kupic ze dwa takie ale narazie poczekam na płeć ![]() a zapomnialam kupic nutelle, tż mnie zabije
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Ja również zakupy mam z głowy bo praktycznie wszytsko po starszaku (1,5 roku).
Ja np kaftaników nie używałam wogóle a miałam chyba z 8 kupionych. Mój synek to była straszna wiercipięta i moment a on wszytsko miał pod pachami dlatego od samego początku pobytu w domu nosiliśmy bodziaczki. W szpitalu mały miał same pajace (szpitalne). Laktator mam z Aventu poszkujacie na all ja kupiłam w zestawie z butelkami za 120zł ale to w 2011 roku było teraz nie orientuje sie jaka jest cena. No ale w sklepie widziałam sam laktator w takiej cenie a gdzie 4 butelki jeszcze?? a z Aventu są dość drogie także mi udał sie zakup. Na dupeczke do codziennej pielęgnacji stosowałam krem z AA na odparzenia super sprawa mały nigdy niemiał większych problemów tyle, że ja jestem przeciwnikiem sudokremu. Do kąpieli mój synek nie mógł mieć żadnych Oilatan Emolim czy jakieś takie bo okropnie mu wysuszały skóre i w końcu skończyliśmy na Nivea i do dziś stosujemy.
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
basiula19 mogłabyś mi powiedzieć coś wiecej o tym sudocremie dlaczego niechcesz go używać? rzecz jasna w celach informacyjnych nie ze sie czepiam czy cos
![]() moja babcia go używała jak ją stanik odparzał
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
sudokrem jest dobry posmarować raz czy dwa dziennie jak jest odparzenie a nie do codziennej pielęgnacji. On ma działanie wysuszające i nawet przy odparzeniu może działać drażniąco na delikatną skórkę. Nam połozna radziła z umiarem stosować go. Jak dziecko ma odparzenie( mały miał raz niewielkie po wyjściu ze szpitala zaraz) to radziła stosować linomag, tormentiol, sudokrem i jaki masz krem do codziennej pielęgnacji na zmiane. Nam bardzo pomógł tormentiol ale jego też tak z 2-3 razy dziennie tylko.
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fajne były Cytat:
ja znalazłam na all : http://allegro.pl/avent-zestaw-start...205649647.html zestaw avent a laktator też ok 50 złotych kosztuje na all A czemu jesteś przeciwniczką sudocremu? Dalej mnie to gardło boli ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- aaa już widzę. No moja siostra też linomag używała, ale dostałam od lekarza właśnie próbkę z ulotką i książeczką na ten temat i wydawał mi się wporządku.
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
oki dziekuje za odpowiedz
oby tym razem tez wam sie udało bez wiekszych odparzen
|
#697 |
|
Konto usunięte
|
podczytałam ostatnie wpisy tak pobieżnie.
Dziękuję za wsparcie dziewczyny- faceci chyba tak mają, nie mają instynktu sami z siebie. Co do kremów to ja próbowałam wielu i na pupkę i jakieś suchości u dzidzi Linomag najlepszy. Do kąpieli dziecka najlepszy emolienty- nie są najtańsze (Emolium, Oliatum), ale najlepsze dla dzieci. Żadne Johnsony bo strasznie wysuszają skórę dziecka i często uczulają! Do podcierania kupowałam najpierw chusteczki pampersa, ale to się ciągnie wieki, a budżet płacze więc potem przerzuciłam się na Bambino i też było dobrze, a taniej. A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja mam jutro pierwsza. Ale cos czuje, ze to bedzie tylko pogadanka, bez usg.
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]
A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE] Też tak mam to w ciąży normalne...ja jestem zakręcona i mam sklerozę ![]() Cytat:
![]() Ja też mam wizytę jutro...ciekawe jak to będzie w tym irlandzkim szpitalu... 3 lata temu byłam z koleżanką jako tłumaczka właśnie na tej pierwszej wizycie. Trochę się tam schodzi... |
|
|
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem po wizycie. Tak jak myślałam USG nie było, ale pan doktorek swoim magicznym urządzeniem posłuchał serduszka i ja oczywiście razem z nim więc wiem że z bąbelkiem jest ok. Dostałam skierowanie na USG połówkowe, jutro będę dzwonić i się umawiać. Mam iść między 25 maja a 15 czerwca. Mam niskie ciśnienie i chyba dlatego jestem ciągle senna, w ciąży utrzymuje mi się tak 105/70, poprosiłam już męża żeby mi kupił pepsi bo naprawdę muszę chociaż szklankę bo padam, w ciągu dnia jest ciężko. No i jeszcze się ważyłam jak co wizytę i na chwilę obecną mamusia przytyła 3,5 kg. Aha jeszcze mi mierzył hmmmmm w sumienie wiem wysokość macicy? nie wiem czego wymierzył mi 16 cm i powiedział że jest ok, ale w sumie ja się nie dopytywałam co mierzył, jak wziął centymetr to już myślałam że mi chce brzuch mierzyć ;P ;P ;PAha i poproszę o wpisanie mi wizyty 29 maja o godzinie 16:10, a jak będę wiedziała kiedy się załapię na połówkowe to dam znać
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-09 o 19:49 |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam tylko napisac,ze badania ok
zadnych ukrytych schorzen![]() no i dzis juz nie mam plamień ![]() trzymam kciuki za kolejne wizyty, gratuluję tych co byly i witam nowe mamusie
|
|
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Ja po wizycie, niestety z mega krótkim usg tzn. było ważenie, ciśnienie. Gin przepisał dla mnie i Tżta leki na grzybka i szybki podgląd na Dzidziaka, jak serduszko. Szkoda, że tak krótko widziałam maleństwo i nawet nie zmierzone było, choć na oko to już spore a na pewno większe jest niż ostatnio. Ogólnie to ok jest ale najgorsze, że następne usg będę miała dopiero połówkowe 27 czerwca chciałabym wiedzieć kto mieszka w brzuszku, na razie tajemnica pewnie do połowy czerwca się nie dowiem.Piszecie o zakupach a ja nic nie mam Trzymam kciuki za wizyty zwłaszcza corlandy i ilony Gratulacje dla dziewczyn, które już po wizytach Podczytuje was ale na koniec już jestem taka zmęczona, że już nie mam sama pisać dobrze, że już jutro piątek i w końcu weekend
|
#703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]podczytałam ostatnie wpisy tak pobieżnie.
Dziękuję za wsparcie dziewczyny- faceci chyba tak mają, nie mają instynktu sami z siebie. Co do kremów to ja próbowałam wielu i na pupkę i jakieś suchości u dzidzi Linomag najlepszy. Do kąpieli dziecka najlepszy emolienty- nie są najtańsze (Emolium, Oliatum), ale najlepsze dla dzieci. Żadne Johnsony bo strasznie wysuszają skórę dziecka i często uczulają! Do podcierania kupowałam najpierw chusteczki pampersa, ale to się ciągnie wieki, a budżet płacze więc potem przerzuciłam się na Bambino i też było dobrze, a taniej. A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE] też mi się wydaje, że głupieję brakuje mi określeń na czynności, rzeczy itp. Nie czaje co do mnie niektorzy mówią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz normalnie napisane : USG połówkowe czy jakoś inaczej? ;D Cytat:
Cytat:
a ja siedzę i płaczę jak bóbr, nie mogę przestać myśleć o tej dziewczynie co straciła dziecko w 37tc. Straszna tragedia i co chwilę sobie przypominam i płaczę. Dlaczego to spotyka ludzi??? ktorzy dbają o swoje dzieci, ciaże, nie piją alkoholu nie ćpają itd..???? czemu ten świat jest taki niesprawiedliwy!??
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
jezu wy tu o głupieniu mowicie a ze mnie to dopiero teraz dopa wołowa
![]() zachowuje sie czesto jak niedorozwinieta jakas, ostatnio duzo kapusty mi sie w domu przewijało i za kazdym razem zamiast powiedziec Kapusta mowiłam Kiełbaski a na czarne oliwki mowie czerwone. codziennie palne jakas glupote.zamawialam dzis malego hotdoga i pani w okienku zapytala z czym ten hot dog i wymienila sosy do wyboru to juz mi calkiem jezyka w gebie zabrakło
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wpisane położnicze, a lekarz mi powiedział że to połówkowe jest.
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, pytam bo właśnie się zastanawiam nad tym czy będę robiłą dwa- jedno połówkowe i drugie dopplerowskie czy jednak to to samo..
|
#707 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj cały dzień poza domem,opiekowałam się 2 letnią dziewczynką.Troche sie zmordowałam nie powiem.Upał był okrutny.
Cytat:
za wizytę Masz taki mały rozmiar chudzinko ![]() Cytat:
Poszalałaś z zakupami, no i dobrze w końcu należał się nagroda dla Malucha i przyjemność z kupowania dla mamusi. Cytat:
Magalska Czas leci nawet nie wiadomo kiedy,jeszcze okrągła 5 i powitasz maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz poczytam.A w artykule nawet nasza wizażowa Rybka występujeUwielbiam kalafiorową!!!! Trele za listęMagalska Ja kupię elektryczny, siedzisz sobie i pyka za Ciebie.Nie wyobrażam sobie ręcznego ,mojej siostrze odciski sie od pompowania porobiły. Cytat:
![]() Weronisiek ja też byłam sama na usg niestety,mimo że bardzo nie chciałam tego.Ale u nas trochę inna sytuacja.Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl to to że może Twój mąż jest zmęczony skoro tak dużo pracuje ![]() Cytat:
Ostatnio widziałam film gdzie matka karmiła 8 latkę!!!! Działo się to w Anglii. Rybko Ale piękne zakupy ![]() Hej [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472] A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE] Nie przejmuj się,ja idąc do sklepu zapominam co mam kupić,chodzę rozkojarzona,nie rozumiem słów innych.Czasem to czarna dziura ![]() Ostatnio w spożywczaku zamiast sześciu parówek powiedziałam poproszę 6 BIEDRONEK ![]() Maomai Ja tez mam niskie ciśnienie,90/60 ratuję się kawką bo nieraz śpię na stojąco,narkolepsja po prostu. Brawo za wizytę ![]() Kruszynko ja tez planuje iść wcześniej na usg,około 16 tyg.Nie wytrzymam dłużej,no way.
|
||||||||
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Matko ale pędzicie! Próbuje was dzisiaj odczytać ale padam powoli. Gratulacje za udane wizyty! U mmie rewolucja życiowa i biurokracja mnie przerosła. Ale jestem z Wami sercem i brzuchem od poniedziałku jestem bez niani wiec bede miała więcej czasu na forum
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#709 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ryba słodkie te ubranka ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472] A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE] Też mi sie tak wydaje, dziś Tz mi powiedział, ze tak źle jak dziś to nigdy nie jeździłam, ogólnie jestem nawet niezłym kierowcą. Cytat:
gratuluje wizyty ![]() Cytat:
to super gratulacjeCytat:
![]() My dziś załatwiliśmy sprawy w USC, bierzemy ślub 20 lipca Przyszła mi dziś książka "W oczekiwaniu na dziecko", więc biorę się do czytania
|
|||||||
|
|
|
#710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej,jasne że można Gratuluję synka![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt! ![]() My niedawno wróciliśmy z zakupów i lodów ![]() Anoula,super że termin zarezerwowany teraz pozostaje tylko znaleść restauracje i odliczać dni;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-09 o 20:53 |
||
|
|
|
#711 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale dziś wypiłam filiżankę słabej kawki i od razu lepiej czuję się
|
||
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tego samego dnia
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
No to Mamuśki pijemy na dwòch weselach jednoczesnie ;D mòwie o mleku oczywiscie ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Ja nadrobie Was jak wroce do domu . Poprawie liste wedlug waszych zalecen . Kurde ja mam jutro USG ! Ale sie schizuje .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wjechałam przy cofaniu w latarnię I to było po usg,zadzwoniłam do Tżta rozpłakałam się tak mi nerwy puściły że hej.Płakałam ze szczęście że wszystko ok z Dzidziolem,poszłam do lumpka żeby się rozerwać i uspokoić.No tak się uspokoiłam że wsiadłam do samochodu zaczęłam spokojnie cofać i bach latarnia(a przecież jej wcześniej tam nie było,nie widziałam jej w ogóle!!!) Ale się zwyzywałam o matko Anoula,Miki A tak w ogóle mamy dużo ślubów na wątku
|
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jak fajnie piąteczka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tormentiol to pamietam jak byłam małą dziewczynką i sobie usta smarowałam że to niby szminka bo taki ładny bezowy kolor hehhe. ale osobiście uważam że Tormentiol o wiele bardziej wysusza niż Sudocrem i stosuje go czasem tylko na syfki na moje ATS. |
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie jeżdżą bez pojęcia czasem to fakt,często wyjeżdżam i jak widzę co się dzieje min na autostradach to normalnie ciary.Jak można tak szastać swoim życiem
|
|
|
|
|
#718 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś się obyło bez niespodzianek ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]podczytałam ostatnie wpisy tak [/QUOTE] ja już dziś pisałam, że mi dzidziol chyba z połowę IQ podebrał Cytat:
Cytat:
![]() Super dziewczynki, że dobre wieści z wizyt. Ja jutro i tez już nerwówka jest
|
|||
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
(Widzę że część dziewczyn wpisana na listę wizyt, a część nie więc już chyba nie będę wymieniała z ników)
za jutrzejsze usg i wizyty.Oby były tylko i wyłącznie same pozytywne wieści |
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyprawki super! Już pozwoliłam sobie skopiować i będę się później zagłębiać w temat
A rady mam bezcenne, dziękuje Wam! Wszystkie wasze rady i opinie są nieocenione .Magalska gratuluję wizyty ![]() Coralady trzymam kciuki cholernie mocno! Weronisek głowa do góry! A może spróbowałabyś z nim o tym pogadać? Ilonka jaka fajna historia dbają o Ciebie chłopaki! A co z wizyta? Byłaś? Ciągle o Tobie myślę.Koala zakupowe szaleństwo! To i ja się pochwalę – dzisiaj zakupiłam jeansy ciążowe ale panel jeszcze wisi sobie smętnie :P mam nadzieję, że na później będą dobre. Takie ładne proste, ciemne rureczki Będę ciężarna jak ta lala, heheheWitaj Oleńka! Ciągle nowe mamy się nam ujawniają I to mama synusia, super!Maomami, Kruszynka fajnie, że na wizytach same dobre wieści, tak trzymać. U nas dzisiaj długi i męczący dzień. Ledwo Was przeczytałam i lecę do łożka! Dobranoc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

za wizytę 

zaraz poczytam.A w artykule nawet nasza wizażowa Rybka występuje
,dziś o 21-ej decydujące usg-wyjasni sie czy moje dziecko ma wade czy nie.Czy narządy wewnetrzne schowały sie do brzuszka.Mam nadzieję,że jutro wpadnę z dobrymi wieściami