Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 19:04   #691
koala19
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

o kurcze do tesco mam ponad godzine jazdy
ale wybieram sie tam bo ostatnio widzialam tanie kombinezony zimowe i planuje kupic ze dwa takie ale narazie poczekam na płeć

a zapomnialam kupic nutelle, tż mnie zabije
Stary 2013-05-09, 19:11   #692
basiula19
Zadomowienie

Ja również zakupy mam z głowy bo praktycznie wszytsko po starszaku (1,5 roku).

Ja np kaftaników nie używałam wogóle a miałam chyba z 8 kupionych. Mój synek to była straszna wiercipięta i moment a on wszytsko miał pod pachami dlatego od samego początku pobytu w domu nosiliśmy bodziaczki. W szpitalu mały miał same pajace (szpitalne).

Laktator mam z Aventu poszkujacie na all ja kupiłam w zestawie z butelkami za 120zł ale to w 2011 roku było teraz nie orientuje sie jaka jest cena. No ale w sklepie widziałam sam laktator w takiej cenie a gdzie 4 butelki jeszcze?? a z Aventu są dość drogie także mi udał sie zakup.

Na dupeczke do codziennej pielęgnacji stosowałam krem z AA na odparzenia super sprawa mały nigdy niemiał większych problemów tyle, że ja jestem przeciwnikiem sudokremu.

Do kąpieli mój synek nie mógł mieć żadnych Oilatan Emolim czy jakieś takie bo okropnie mu wysuszały skóre i w końcu skończyliśmy na Nivea i do dziś stosujemy.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 19:18   #693
koala19
Raczkowanie

basiula19 mogłabyś mi powiedzieć coś wiecej o tym sudocremie dlaczego niechcesz go używać? rzecz jasna w celach informacyjnych nie ze sie czepiam czy cos
moja babcia go używała jak ją stanik odparzał
Stary 2013-05-09, 19:22   #694
basiula19
Zadomowienie

sudokrem jest dobry posmarować raz czy dwa dziennie jak jest odparzenie a nie do codziennej pielęgnacji. On ma działanie wysuszające i nawet przy odparzeniu może działać drażniąco na delikatną skórkę. Nam połozna radziła z umiarem stosować go. Jak dziecko ma odparzenie( mały miał raz niewielkie po wyjściu ze szpitala zaraz) to radziła stosować linomag, tormentiol, sudokrem i jaki masz krem do codziennej pielęgnacji na zmiane. Nam bardzo pomógł tormentiol ale jego też tak z 2-3 razy dziennie tylko.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 19:25   #695
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
o kurcze do tesco mam ponad godzine jazdy
ale wybieram sie tam bo ostatnio widzialam tanie kombinezony zimowe i planuje kupic ze dwa takie ale narazie poczekam na płeć

a zapomnialam kupic nutelle, tż mnie zabije
Taaaak, z F&F były wczoraj przeceny kombinezoników zimowych kosztowały coś koło 30-40 złotych a fajne były

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Ja również zakupy mam z głowy bo praktycznie wszytsko po starszaku (1,5 roku).

Ja np kaftaników nie używałam wogóle a miałam chyba z 8 kupionych. Mój synek to była straszna wiercipięta i moment a on wszytsko miał pod pachami dlatego od samego początku pobytu w domu nosiliśmy bodziaczki. W szpitalu mały miał same pajace (szpitalne).

Laktator mam z Aventu poszkujacie na all ja kupiłam w zestawie z butelkami za 120zł ale to w 2011 roku było teraz nie orientuje sie jaka jest cena. No ale w sklepie widziałam sam laktator w takiej cenie a gdzie 4 butelki jeszcze?? a z Aventu są dość drogie także mi udał sie zakup.

Na dupeczke do codziennej pielęgnacji stosowałam krem z AA na odparzenia super sprawa mały nigdy niemiał większych problemów tyle, że ja jestem przeciwnikiem sudokremu.

Do kąpieli mój synek nie mógł mieć żadnych Oilatan Emolim czy jakieś takie bo okropnie mu wysuszały skóre i w końcu skończyliśmy na Nivea i do dziś stosujemy.
No ja nie wiem czy akurat oilatum kupie, ale chodzi mi że coś w tym sensie
ja znalazłam na all : http://allegro.pl/avent-zestaw-start...205649647.html zestaw avent a laktator też ok 50 złotych kosztuje na all

A czemu jesteś przeciwniczką sudocremu?

Dalej mnie to gardło boli

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

aaa już widzę. No moja siostra też linomag używała, ale dostałam od lekarza właśnie próbkę z ulotką i książeczką na ten temat i wydawał mi się wporządku.
Stary 2013-05-09, 19:28   #696
koala19
Raczkowanie

oki dziekuje za odpowiedz
oby tym razem tez wam sie udało bez wiekszych odparzen
Stary 2013-05-09, 19:38   #697
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

podczytałam ostatnie wpisy tak pobieżnie.

Dziękuję za wsparcie dziewczyny- faceci chyba tak mają, nie mają instynktu sami z siebie.

Co do kremów to ja próbowałam wielu i na pupkę i jakieś suchości u dzidzi Linomag najlepszy. Do kąpieli dziecka najlepszy emolienty- nie są najtańsze (Emolium, Oliatum), ale najlepsze dla dzieci. Żadne Johnsony bo strasznie wysuszają skórę dziecka i często uczulają!

Do podcierania kupowałam najpierw chusteczki pampersa, ale to się ciągnie wieki, a budżet płacze więc potem przerzuciłam się na Bambino i też było dobrze, a taniej.

A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 19:41   #698
perfuzja
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
jak tam reszta dziewczyn po wizytach ?;D dajcie znać :P
Ja mam jutro pierwsza. Ale cos czuje, ze to bedzie tylko pogadanka, bez usg.
Stary 2013-05-09, 19:47   #699
paulinaizabela
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]
A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE]

Też tak mam to w ciąży normalne...ja jestem zakręcona i mam sklerozę

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To kciuki za wizytę i oby się udało podejrzeć maluszka

Ja też mam wizytę jutro...ciekawe jak to będzie w tym irlandzkim szpitalu... 3 lata temu byłam z koleżanką jako tłumaczka właśnie na tej pierwszej wizycie. Trochę się tam schodzi...
Stary 2013-05-09, 19:47   #700
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ! Czy można się do Was dołączyć ? : ) To moja pierwsza ciąża, przedwczoraj byliśmy na USG genetycznym i wszystko jest ok Maluszek ma 7 cm i to prawdopodobnie chłopak U mnie OM to 2.02.2013 natomiast TP 9.11.2013 . Pozdrawiam Was
Witamy kolejną mamusię

Ja jestem po wizycie. Tak jak myślałam USG nie było, ale pan doktorek swoim magicznym urządzeniem posłuchał serduszka i ja oczywiście razem z nim więc wiem że z bąbelkiem jest ok. Dostałam skierowanie na USG połówkowe, jutro będę dzwonić i się umawiać. Mam iść między 25 maja a 15 czerwca. Mam niskie ciśnienie i chyba dlatego jestem ciągle senna, w ciąży utrzymuje mi się tak 105/70, poprosiłam już męża żeby mi kupił pepsi bo naprawdę muszę chociaż szklankę bo padam, w ciągu dnia jest ciężko. No i jeszcze się ważyłam jak co wizytę i na chwilę obecną mamusia przytyła 3,5 kg. Aha jeszcze mi mierzył hmmmmm w sumienie wiem wysokość macicy? nie wiem czego wymierzył mi 16 cm i powiedział że jest ok, ale w sumie ja się nie dopytywałam co mierzył, jak wziął centymetr to już myślałam że mi chce brzuch mierzyć ;P ;P ;P

Aha i poproszę o wpisanie mi wizyty 29 maja o godzinie 16:10, a jak będę wiedziała kiedy się załapię na połówkowe to dam znać

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-09 o 19:49
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 19:52   #701
lusesita23
Zakorzenienie

wpadlam tylko napisac,ze badania okwszystko w normie zadnych ukrytych schorzen
no i dzis juz nie mam plamień

trzymam kciuki za kolejne wizyty, gratuluję tych co byly i witam nowe mamusie
Stary 2013-05-09, 20:02   #702
kruszynka86
Raczkowanie

hej dziewczyny

Ja po wizycie, niestety z mega krótkim usg tzn. było ważenie, ciśnienie. Gin przepisał dla mnie i Tżta leki na grzybka i szybki podgląd na Dzidziaka, jak serduszko. Szkoda, że tak krótko widziałam maleństwo i nawet nie zmierzone było, choć na oko to już spore a na pewno większe jest niż ostatnio. Ogólnie to ok jest ale najgorsze, że następne usg będę miała dopiero połówkowe 27 czerwca a wizytę dopiero 6 czerwca buuu...coś czuję, ze szybciej się wybiorę na 3d prywatnie chciałabym wiedzieć kto mieszka w brzuszku, na razie tajemnica pewnie do połowy czerwca się nie dowiem.

Piszecie o zakupach a ja nic nie mam , ale zaczniemy zakupy pewnie w lipcu dopiero jak będziemy znać płeć.

Trzymam kciuki za wizyty zwłaszcza corlandy i ilony

Gratulacje dla dziewczyn, które już po wizytach

Podczytuje was ale na koniec już jestem taka zmęczona, że już nie mam sama pisać dobrze, że już jutro piątek i w końcu weekend

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:10   #703
ryba91
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]podczytałam ostatnie wpisy tak pobieżnie.

Dziękuję za wsparcie dziewczyny- faceci chyba tak mają, nie mają instynktu sami z siebie.

Co do kremów to ja próbowałam wielu i na pupkę i jakieś suchości u dzidzi Linomag najlepszy. Do kąpieli dziecka najlepszy emolienty- nie są najtańsze (Emolium, Oliatum), ale najlepsze dla dzieci. Żadne Johnsony bo strasznie wysuszają skórę dziecka i często uczulają!

Do podcierania kupowałam najpierw chusteczki pampersa, ale to się ciągnie wieki, a budżet płacze więc potem przerzuciłam się na Bambino i też było dobrze, a taniej.

A tak jeszcze z moich przemyśleń to może to głupio zabrzmi... ale czy nie macie wrażenia, że w ciąży się głupieje? ;p Ja czasem mam taką zaćmę, że szok ;p W urzędach nie wiem co do czego, a jestem po administracji i znam dobrze przepisy itp. Ktoś do mnie mówi, a ja nie czaję o co chodzi... ;p Chyba myślami jestem gdzieś indziej[/QUOTE]
też mi się wydaje, że głupieję brakuje mi określeń na czynności, rzeczy itp. Nie czaje co do mnie niektorzy mówią

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Też tak mam to w ciąży normalne...ja jestem zakręcona i mam sklerozę

To kciuki za wizytę i oby się udało podejrzeć maluszka

Ja też mam wizytę jutro...ciekawe jak to będzie w tym irlandzkim szpitalu... 3 lata temu byłam z koleżanką jako tłumaczka właśnie na tej pierwszej wizycie. Trochę się tam schodzi...

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witamy kolejną mamusię

Ja jestem po wizycie. Tak jak myślałam USG nie było, ale pan doktorek swoim magicznym urządzeniem posłuchał serduszka i ja oczywiście razem z nim więc wiem że z bąbelkiem jest ok. Dostałam skierowanie na USG połówkowe, jutro będę dzwonić i się umawiać. Mam iść między 25 maja a 15 czerwca. Mam niskie ciśnienie i chyba dlatego jestem ciągle senna, w ciąży utrzymuje mi się tak 105/70, poprosiłam już męża żeby mi kupił pepsi bo naprawdę muszę chociaż szklankę bo padam, w ciągu dnia jest ciężko. No i jeszcze się ważyłam jak co wizytę i na chwilę obecną mamusia przytyła 3,5 kg. Aha jeszcze mi mierzył hmmmmm w sumienie wiem wysokość macicy? nie wiem czego wymierzył mi 16 cm i powiedział że jest ok, ale w sumie ja się nie dopytywałam co mierzył, jak wziął centymetr to już myślałam że mi chce brzuch mierzyć ;P ;P ;P

Aha i poproszę o wpisanie mi wizyty 29 maja o godzinie 16:10, a jak będę wiedziała kiedy się załapię na połówkowe to dam znać

masz normalnie napisane : USG połówkowe czy jakoś inaczej? ;D

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

super że plamień nie ma
Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Ja po wizycie, niestety z mega krótkim usg tzn. było ważenie, ciśnienie. Gin przepisał dla mnie i Tżta leki na grzybka i szybki podgląd na Dzidziaka, jak serduszko. Szkoda, że tak krótko widziałam maleństwo i nawet nie zmierzone było, choć na oko to już spore a na pewno większe jest niż ostatnio. Ogólnie to ok jest ale najgorsze, że następne usg będę miała dopiero połówkowe 27 czerwca a wizytę dopiero 6 czerwca buuu...coś czuję, ze szybciej się wybiorę na 3d prywatnie chciałabym wiedzieć kto mieszka w brzuszku, na razie tajemnica pewnie do połowy czerwca się nie dowiem.

Piszecie o zakupach a ja nic nie mam , ale zaczniemy zakupy pewnie w lipcu dopiero jak będziemy znać płeć.

Trzymam kciuki za wizyty zwłaszcza corlandy i ilony

Gratulacje dla dziewczyn, które już po wizytach

Podczytuje was ale na koniec już jestem taka zmęczona, że już nie mam sama pisać dobrze, że już jutro piątek i w końcu weekend

a ja siedzę i płaczę jak bóbr, nie mogę przestać myśleć o tej dziewczynie co straciła dziecko w 37tc. Straszna tragedia i co chwilę sobie przypominam i płaczę. Dlaczego to spotyka ludzi??? ktorzy dbają o swoje dzieci, ciaże, nie piją alkoholu nie ćpają itd..????
czemu ten świat jest taki niesprawiedliwy!??
Stary 2013-05-09, 20:17   #704
koala19
Raczkowanie

jezu wy tu o głupieniu mowicie a ze mnie to dopiero teraz dopa wołowa
zachowuje sie czesto jak niedorozwinieta jakas, ostatnio duzo kapusty mi sie w domu przewijało i za kazdym razem zamiast powiedziec Kapusta mowiłam Kiełbaski a na czarne oliwki mowie czerwone. codziennie palne jakas glupote.
zamawialam dzis malego hotdoga i pani w okienku zapytala z czym ten hot dog i wymienila sosy do wyboru to juz mi calkiem jezyka w gebie zabrakło
Stary 2013-05-09, 20:23   #705
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
t
masz normalnie napisane : USG połówkowe czy jakoś inaczej? ;D
Mam wpisane położnicze, a lekarz mi powiedział że to połówkowe jest.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:40   #706
ryba91
Zakorzenienie

aaa, pytam bo właśnie się zastanawiam nad tym czy będę robiłą dwa- jedno połówkowe i drugie dopplerowskie czy jednak to to samo..
Stary 2013-05-09, 20:45   #707
nemosek
Zakorzenienie

Ja dzisiaj cały dzień poza domem,opiekowałam się 2 letnią dziewczynką.Troche sie zmordowałam nie powiem.Upał był okrutny.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
No i oczywiście pochwalę się wizytą. Mój potomek ma ponad 5 cm, piękne nóżki, rączki, nosek, kręgosłup, nawet język wystawiło Usg miałam przez brzuch i w końcu wpuszczono męża. Nie sądziłam, że aż tak będzie się cieszył. Ogólnie wszystko jest jak najbardziej w porządku, tak zostałam poinformowana. Trochę leniwe to moje dziecko było, ale pewnie po tatusiu tak ma
Z tego wszystkiego poleciałam kupić spodnie ciążowe do H&M. Byłam w szoku, bo myślałam, że będę musiała w jakiś barchanach chodzić, a tu piękne rureczki rozmiar 34. Oprócz tego pasa, nie różnią się niczym od moich innych jeansów. Były tak wygodne, że miałam ochotę kupić od razu 3 pary, ale powstrzymałam się i wyszłam z jedną.
za wizytę
Masz taki mały rozmiar chudzinko

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny! Powodzenia na wizytach, czekamy na same dobre wieści!

Nie, miałam zwykłe usg dowcipne i przez brzuch, ale mały tak się ułożył, że było mniej więcej widać. W sumie to się zdziwiłam, że tak wcześnie już nam coś powiedział. Załączam fotki.

Wczoraj byłam tak podekscytywana tymi dobrymi wiadomościami, że po raz pierwszy zrobiłam większe zakupy dla juniora. Co prawda w sh ale udało mi się kupić nowy welurowy komplecik- czapeczka+ rękawiczki + buciki/kapcie oraz w idealnym stanie śliniaczek w samochodziki, welurowy pajacyk i super gruby śpiworek z osiołkiem, wszystko niebieskie. Dałam za całość 36 zł. Do tego edukacyjną zabawkę Fisher Price za całe 2 zł

babku a ile zapłaciłaś za te spodnie z h&m? Są elastyczne, tzn. maja w składzie elastan lub lycre?
Ale piękna Dzidzia
Poszalałaś z zakupami, no i dobrze w końcu należał się nagroda dla Malucha i przyjemność z kupowania dla mamusi.
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Wczoraj już nie dałam rady napisać o wizycie, bo po niej wybraliśmy się z TŻtem do sklepu żeby jakieś ciuszki dla mnie znaleźć i jak wróciliśmy to od razu poszliśmy spać
W każdym razie czego się dowiedziałam, że wg OM wczoraj zaczęłam 11 tydzień, a wg USG wczoraj miałam 8t3d, więc TP przesunął mi się z 04.12 na 15.12 :/ Na szczęście wszystko w porządku, Maluszek rośnie jak trzeba i serduszko bije.
Trochę mi było przykro, bo serduszko widział tylko TŻ, a ja nie, bo monitor ginka miała przekręcony tak, że nic nie mogłam zobaczyć, a jak poprosiłam żeby pokazała też mi, to powiedziała, że mi wydrukuje A tak się nastawiałam, że zobaczę jak bije serduszko TŻ chce mnie zabrać gdzieś na samo USG żebym też zobaczyła

I przekonałam się i wstawiam też swój brzuszek, chociaż połowę z niego miałam już przed ciążą, ale i tak szybko rośnie, bo przybyło mi w pasie +4cm. Wcześniej bym się chyba załamała, ale teraz jak wiem, że to Maluszek to nawet mnie to cieszy
Fajną masz kuleczkę,najważniejsze że z Maluchem ok.

Magalska Czas leci nawet nie wiadomo kiedy,jeszcze okrągła 5 i powitasz maluszka

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej a ja nie wytrzymam z tą swoją niepewnością i zapisałam się do tego swojego gina prywatnie na poniedziałek wieczór. W sumie ostatecznie by mnie przyjął nawet dziś o 14 ale średnio mu pasowało, więc zgodziłam się na poniedziałek. Nie wytrzymam dłużej czy wszystko ok, bo ostatnie usg miałam 11.04... wolę pójść i zapłacić niz sie zamartwiać.
dokładnie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wy już szalejecie a ja jeszcze nie mam kompletnie nic dla naszego dzieciątka...
Ja też nie ale jak się rozkręcę to nie będę mogła skończyć.Te piękne malutkie rzeczy,słodkie pajace,body koloroweW chwilach zakupów szczególnie takich dzidziusiowych zdrowy rozsądek się schowa

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Polecam ciekawy artykuł:
http://ekoswiat.org/pl/ekoswiat-ekod...-i-owoc%C3%B3w

Teraz zupka kalafiorowa już gotuje się, szparagi też, wszystkie warzywa umyte standardowo w wodzie, ale chyba zaopatrzę się w kwasek cytrynowy i sodę kuchenną i będę na drugi raz usuwać pestycydy
No właśnie miałam pytać jak to się robizaraz poczytam.A w artykule nawet nasza wizażowa Rybka występuje
Uwielbiam kalafiorową!!!!
Trele za listę

Magalska Ja kupię elektryczny, siedzisz sobie i pyka za Ciebie.Nie wyobrażam sobie ręcznego ,mojej siostrze odciski sie od pompowania porobiły.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!

Co do wyprawki to ja prawie wszystko mam,więc nie wpadam w szał zakupów. W sumie to było bardzo przyjemne za pierwszym razem,ale teraz to już inaczej na to patrzę

Proszę o kciuki,dziś o 21-ej decydujące usg-wyjasni sie czy moje dziecko ma wade czy nie.Czy narządy wewnetrzne schowały sie do brzuszka.Mam nadzieję,że jutro wpadnę z dobrymi wieściami

Weronisiek ja też byłam sama na usg niestety,mimo że bardzo nie chciałam tego.Ale u nas trochę inna sytuacja.Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl to to że może Twój mąż jest zmęczony skoro tak dużo pracuje

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie 2 latka przy piersi

mój tż też mówi że to będzie wygoda w nocy bo mleczko od razu ciepłe podane

Ostatnio widziałam film gdzie matka karmiła 8 latkę!!!!
Działo się to w Anglii.

Rybko Ale piękne zakupy

Hej Olenka Ty też już znasz płeć?wow

Nie przejmuj się,ja idąc do sklepu zapominam co mam kupić,chodzę rozkojarzona,nie rozumiem słów innych.Czasem to czarna dziura
Ostatnio w spożywczaku zamiast sześciu parówek powiedziałam poproszę 6 BIEDRONEKAle babki miały ze mnie ubaw no i ja też

Maomai
Ja tez mam niskie ciśnienie,90/60 ratuję się kawką bo nieraz śpię na stojąco,narkolepsja po prostu.
Brawo za wizytę

Kruszynkoja tez planuje iść wcześniej na usg,około 16 tyg.Nie wytrzymam dłużej,no way.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:45   #708
Michalowa79
Raczkowanie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Matko ale pędzicie! Próbuje was dzisiaj odczytać ale padam powoli. Gratulacje za udane wizyty! U mmie rewolucja życiowa i biurokracja mnie przerosła. Ale jestem z Wami sercem i brzuchem od poniedziałku jestem bez niani wiec bede miała więcej czasu na forum

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:48   #709
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki,dziś o 21-ej decydujące usg-wyjasni sie czy moje dziecko ma wade czy nie.Czy narządy wewnetrzne schowały sie do brzuszka.Mam nadzieję,że jutro wpadnę z dobrymi wieściami
trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
zrobiło mi się strasznie miło nic by się nie stało jak raz bym nie wzieła ale wczoraj byłam taka zła
To miło i ze strony TŻ i szwagra

Cytat:
wydaje mi się że elektryczny- nie treba się męczyć ręcznie i chyba szybciej, bo pewnie skutki uboczne takie same
Ja planuje elektryczny

Wklejam body H&M z tygrysem na długi rękaw i kombinezon. te "rękawiczki" i stópki można odpiąć, jest na polarku tak jak widać na jednym ze zdjęc
Ja jako że planuję chodzić na uczelnie to elektryczny laktator zamierzam kupić

Ryba słodkie te ubranka

Cytat:
Hej Dziewczyny ! Czy można się do Was dołączyć ? : ) To moja pierwsza ciąża, przedwczoraj byliśmy na USG genetycznym i wszystko jest ok Maluszek ma 7 cm i to prawdopodobnie chłopak U mnie OM to 2.02.2013 natomiast TP 9.11.2013 . Pozdrawiam Was
Witamy u nas

Też mi sie tak wydaje, dziś Tz mi powiedział, ze tak źle jak dziś to nigdy nie jeździłam, ogólnie jestem nawet niezłym kierowcą.

Cytat:
Witamy kolejną mamusię

gratuluje wizyty

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

to super gratulacje

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Krótkie USG ale mimo wszystko gratuluje wizyty

My dziś załatwiliśmy sprawy w USC, bierzemy ślub 20 lipca teraz musimy zarezerwować jakąś restaurację na obiad
Przyszła mi dziś książka "W oczekiwaniu na dziecko", więc biorę się do czytania
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:51   #710
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi się że elektryczny- nie treba się męczyć ręcznie i chyba szybciej, bo pewnie skutki uboczne takie same
Ja planuje elektryczny

Może jakoś uda mu się na następną wizytę? Mój też poszedł ze mną dopiero w 15tc

no to się zrehabilitował

Ja Wam wieczorem podrzucę listę swoją którą właśnie tworze. Powiem szczerze że ja nie chce używać w ogóle kaftaników, oprócz na początku tak jak jedna z dziewczyn napisała do odpadnnięcia pępka czyli jakiś jeden może dwa kupie. POza tym body śpiochy i pajace. NIedrapki będę miała jedne bo więcej nie potrzebuje, jak mała będzie na spacerku to mogę je akurat przeprać. Laktator kupie bo zamierzam też wyjść z domu, choćby na jakieś zakupy i męza zostawić z flachą i odciągniętym mlekiem. Planuje też karmić małego/małą piersią bo wtedy też najwięcej witamin dostarczamy

Wklejam body H&M z tygrysem na długi rękaw i kombinezon. te "rękawiczki" i stópki można odpiąć, jest na polarku tak jak widać na jednym ze zdjęc
Super zdobycze

Cytat:

Hej,jasne że można Gratuluję synka

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
My niedawno wróciliśmy z zakupów i lodów

Anoula,super że termin zarezerwowany teraz pozostaje tylko znaleść restauracje i odliczać dni;-)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-09 o 20:53
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:57   #711
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Cytat:
Witamy kolejną mamusię

Ja miałam ostatnio 90/60 ale dziś wypiłam filiżankę słabej kawki i od razu lepiej czuję się
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 20:59   #712
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

My dziś załatwiliśmy sprawy w USC, bierzemy ślub 20 lipca teraz musimy zarezerwować jakąś restaurację na obiad
Piona My tego samego dnia

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:16   #713
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
No to Mamuśki pijemy na dwòch weselach jednoczesnie ;D mòwie o mleku oczywiscie ;D

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Ja nadrobie Was jak wroce do domu . Poprawie liste wedlug waszych zalecen . Kurde ja mam jutro USG ! Ale sie schizuje ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:16   #714
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi sie tak wydaje, dziś Tz mi powiedział, ze tak źle jak dziś to nigdy nie jeździłam, ogólnie jestem nawet niezłym kierowcą.
Ja jeszcze tylko jedno napisze Wam bo wczoraj już zapomniałam z tego wszystkiego.
Wczoraj wjechałam przy cofaniu w latarnięZbiłam reflektor,małe wgniecenie i trochę obrysowane na zderzaku...Zdarzyło mi się to pierwszy raz odkąd mam prawko(od kilku lat)
I to było po usg,zadzwoniłam do Tżta rozpłakałam się tak mi nerwy puściły że hej.Płakałam ze szczęście że wszystko ok z Dzidziolem,poszłam do lumpka żeby się rozerwać i uspokoić.No tak się uspokoiłam że wsiadłam do samochodu zaczęłam spokojnie cofać i bach latarnia(a przecież jej wcześniej tam nie było,nie widziałam jej w ogóle!!!)
Ale się zwyzywałam o matko

Anoula,Miki

A tak w ogóle mamy dużo ślubów na wątku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-09, 21:34   #715
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Anoula,super że termin zarezerwowany teraz pozostaje tylko znaleść restauracje i odliczać dni;-)
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
O jak fajnie piąteczka

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tylko jedno napisze Wam bo wczoraj już zapomniałam z tego wszystkiego.
Wczoraj wjechałam przy cofaniu w latarnięZbiłam reflektor,małe wgniecenie i trochę obrysowane na zderzaku...Zdarzyło mi się to pierwszy raz odkąd mam prawko(od kilku lat)
I to było po usg,zadzwoniłam do Tżta rozpłakałam się tak mi nerwy puściły że hej.Płakałam ze szczęście że wszystko ok z Dzidziolem,poszłam do lumpka żeby się rozerwać i uspokoić.No tak się uspokoiłam że wsiadłam do samochodu zaczęłam spokojnie cofać i bach latarnia(a przecież jej wcześniej tam nie było,nie widziałam jej w ogóle!!!)
Ale się zwyzywałam o matko

Anoula,Miki

A tak w ogóle mamy dużo ślubów na wątku
Oj współczuję tej latarni, ja jestem teraz na drodze strasznie nerwowa, wkurza mnie każde cwaniactwo i próba wymuszania. A jak się denerwuje to gorzej jeżdżę a dziś jeszcze jak TŻ pokusił się na komentowanie to już tragedia była.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:54   #716
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
sudokrem jest dobry posmarować raz czy dwa dziennie jak jest odparzenie a nie do codziennej pielęgnacji. On ma działanie wysuszające i nawet przy odparzeniu może działać drażniąco na delikatną skórkę. Nam połozna radziła z umiarem stosować go. Jak dziecko ma odparzenie( mały miał raz niewielkie po wyjściu ze szpitala zaraz) to radziła stosować linomag, tormentiol, sudokrem i jaki masz krem do codziennej pielęgnacji na zmiane. Nam bardzo pomógł tormentiol ale jego też tak z 2-3 razy dziennie tylko.
jesli chodzi o Sudocrem to ja go stosuje juz 7 lat i to na wszystko na odparzenia, na przetarcia, na pryszcze a nawet na Mięczaka mojego Synka bo mu najlepiej pomaga. jak był mały to smarowałam mu dupke zawsze po kapieli ale w środku nie całą i zawsze jak kupke zrobił, no i czasem w pachwinach ale tam czesciej to brałam kropelke oliwki rozcierałam w rekach i wystarczało. powiem szczerze że nie miałam z nim specjalnych problemów jesli chodzi wlasnie o odparzenia.
Tormentiol to pamietam jak byłam małą dziewczynką i sobie usta smarowałam że to niby szminka bo taki ładny bezowy kolor hehhe. ale osobiście uważam że Tormentiol o wiele bardziej wysusza niż Sudocrem i stosuje go czasem tylko na syfki na moje ATS.
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 22:09   #717
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Oj współczuję tej latarni, ja jestem teraz na drodze strasznie nerwowa, wkurza mnie każde cwaniactwo i próba wymuszania. A jak się denerwuje to gorzej jeżdżę a dziś jeszcze jak TŻ pokusił się na komentowanie to już tragedia była.
Na szczęście samochód rzecz nabyta,się zrobi wszystko i nawet koszty do przeżycia.
Ludzie jeżdżą bez pojęcia czasem to fakt,często wyjeżdżam i jak widzę co się dzieje min na autostradach to normalnie ciary.Jak można tak szastać swoim życiem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-09, 22:10   #718
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
daj spróbować

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

a chętnie dziś się obyło bez niespodzianek

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40728472]podczytałam ostatnie wpisy tak [/QUOTE]

ja już dziś pisałam, że mi dzidziol chyba z połowę IQ podebrał

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się,ja idąc do sklepu zapominam co mam kupić,chodzę rozkojarzona,nie rozumiem słów innych.Czasem to czarna dziura
Ostatnio w spożywczaku zamiast sześciu parówek powiedziałam poproszę 6 BIEDRONEKAle babki miały ze mnie ubaw no i ja też
.

Cytat:
trzymam mocno

Super dziewczynki, że dobre wieści z wizyt. Ja jutro i tez już nerwówka jest

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 22:15   #719
nemosek
Zakorzenienie

(Widzę że część dziewczyn wpisana na listę wizyt, a część nie więc już chyba nie będę wymieniała z ników)

za jutrzejsze usg i wizyty.Oby były tylko i wyłącznie same pozytywne wieści

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-09, 22:24   #720
ktosiula
Wtajemniczenie

Wyprawki super! Już pozwoliłam sobie skopiować i będę się później zagłębiać w temat A rady mam bezcenne, dziękuje Wam! Wszystkie wasze rady i opinie są nieocenione .
Magalska gratuluję wizyty
Coralady trzymam kciuki cholernie mocno!
Weronisek głowa do góry! A może spróbowałabyś z nim o tym pogadać?
Ilonka jaka fajna historia dbają o Ciebie chłopaki! A co z wizyta? Byłaś? Ciągle o Tobie myślę.
Koala zakupowe szaleństwo! To i ja się pochwalę – dzisiaj zakupiłam jeansy ciążowe ale panel jeszcze wisi sobie smętnie :P mam nadzieję, że na później będą dobre. Takie ładne proste, ciemne rureczki Będę ciężarna jak ta lala, hehehe
Witaj Oleńka! Ciągle nowe mamy się nam ujawniają I to mama synusia, super!
Maomami, Kruszynka fajnie, że na wizytach same dobre wieści, tak trzymać.
U nas dzisiaj długi i męczący dzień. Ledwo Was przeczytałam i lecę do łożka! Dobranoc

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości