|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jak ogladam zdjecia na watku maj czerwiec tych dzieci to juz taaaaak strasznie bym chciala miev Zuzinke przy sobie
)mam nadzieje ze te tyg ostatnie szybko zleca ide sniadanie spalaszowac:-P |
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559]
Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! Ita - trzymam kciuki i daj szybko znać co i jak, jesli skurcze nadal są to jedz spokojnie na IP, będzie dobrze Perse - myślę, że do rana globulka zdąży zaaplikować co trzeba, nie stresuj się tym, a na kolejnej wizycie poproś o wymaz czy wszystko jest teraz ok. a ja dziś wybywam z domku, jade odebrać TZ z warsztatu i zawieść do pracy, potem do przyjaciółki w odwiedziny, a potem mam trochę wolnego więc podjadę sobie do IKEI, potem odbieram syna z przedszkola, robimy zakupy i już padnięta wracam do domu ![]() koszenie było najpierw, potem kopanie rowu ![]() mój TZ już się przyzwyczaił że jestem taka a nie inna i nawet tego nie komentuje bo wie że nic na tym nie zyska i tak bede robic ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]()
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w ten słoneczny poranek
Wczoraj zapowiadała się u mnie burza i ulewa, ale chyba przesło bokiem ![]() Cytat:
![]() Perse, jeśli faktycznie bardzo cię martwi to, że jednak jakieś świństwo możesz tam mieć, to może poproś o ponowne zrobienie cytologii, z pewnością cię to uspokoi Zaciskam za dzisiejsze wizyty i postaram się trochę nadrobić wczorajszy dzień
|
|
|
|
|
#4174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj kończe 28 lat kiedy to minęło??? jeszcze nie tak dawno miałam 20 i wydawało mi się, że jestem taka staraTrzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się. |
|||
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Witam sie z rana ![]() Trzymam za wizyty-Madi,iwona 335 ![]() Sama juz prawie gotowa jestem Kobityy jestem nieprzytomna Od 2 w nocy rzucałam sie z boku na bok,w koncu Tz nie mogl przeze mnie spac i zasugerowal zebym sie czyms zajela no to rzucil mi pomysl i poszłam o 3 sie kąpac i depilowac itp . Lezalam od 4-5 z otwartymi oczami az po 5 wstalam ,zrobilam mu kawe,sniadanko.....O 6 sie polozylam ale po pol godzinki drzemki karteka mnie zbudzila i juz nie zasnelam................. ... Chyba jak wroce od gina to pojde odsypiac.Juz drugi czy trzeci dzien mam problem z zasnieciem i snem w nocy Co za makabra......Trudno,bd odsypiac w dzien a na noc trzeba bedzie sobie zajecia szukac .......
|
#4176 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40725161]no dokładnie ja za każdym razem dziękuję bogu że mam abonament w Luxmedzie i endo mam na cito jak potrzebuję
to dopiero w moim przypadku byłaby tragedia jak bym się nie mogła dostać i nie byłabym pod kontrolą... nawet nie chcę myślec..[/QUOTE] ja tez składam dzieki za to! balonik: masakra z tym Twoim lekarzem, mam nadzieję że znajdziesz jakiegoś sensownego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tez właśnie se zastanawiam. Kocuuurku!!! odezwij się... No i Raptowna.. mam nadzieję że też się odezwie. Cytat:
brawa za wizytę! Cytat:
![]() Cytat:
fiazo: jak Ci idzie pisanie?
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina wszystkiego najlepszego
)))lekkiego porodu i spelnienia marzen:-*:-*Dorotka z Zuzia Ci zycza:-***
|
|
|
|
#4178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ano.Widzisz jak ladnie nam sie wizyty zgrały
![]() Cytat:
Ciezko mi jest doradzic bo trudno podjac dezcyzje...rownie dobrze 18 mozesz sie czuc rewelacyjnie.... A mialabys tam warunki zeby ew. isc sie gdzies przekimac w ciagu wesela w razie gdybys sie gorzej czula????Juz pisze o spokojnym weselu bez hulanek. A gdybyscie sie zdecydowali odmowic to mysle ze jak powiesz przyjaciolce prawde- o tym ze miewasz skurcze i nie czujesz sie na silachj ,obawiasz o zdrowko to mysle ze zrozumie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559] Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! ][/QUOTE] witam w klubie 8 miesiąca ![]() Ita - -niech skurcze odpuszczą
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
teso: pracowita babeczka z Ciebie!
przodujecie z Oliath na wątku naszymidzia: no mam nadzieję, ze właśnie ze względu na mamy z I kwartału ustawa wejdzie na początku czerwca i będziemy mogły już się określić w tym temacie. anulka: brawa za tygodnie!! magolinka: wszystkiego wszystkiego najlepszego!!! Dużo uśmiechu radości, lekkiego porodu, zdrowego bobaska!!
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559] Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! [/QUOTE]
|
||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z rana ja tylko na chwilke bo trzeba sie uczyc
gratuluje szczystkim rozpoczetych tygodni i miesiecy ![]() trzymam mocno kciuki za wizyty ![]() Ita jak sytuacja ![]() ![]() zacisniete mam nadzieje ze wszystko juz dobrze ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559] Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! Ita - trzymam kciuki i daj szybko znać co i jak, jesli skurcze nadal są to jedz spokojnie na IP, będzie dobrze Perse - myślę, że do rana globulka zdąży zaaplikować co trzeba, nie stresuj się tym, a na kolejnej wizycie poproś o wymaz czy wszystko jest teraz ok. a ja dziś wybywam z domku, jade odebrać TZ z warsztatu i zawieść do pracy, potem do przyjaciółki w odwiedziny, a potem mam trochę wolnego więc podjadę sobie do IKEI, potem odbieram syna z przedszkola, robimy zakupy i już padnięta wracam do domu ![]() koszenie było najpierw, potem kopanie rowu ![]() mój TZ już się przyzwyczaił że jestem taka a nie inna i nawet tego nie komentuje bo wie że nic na tym nie zyska i tak bede robic ![]() [/QUOTE] za 8 miesiac
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ostatnio tyły z newsami ![]() Cytat:
Sto lat kochana!!!!!!!!!!!! Lekkiego porodu,zdrowego maluszka ,szczescia i spelnienia marzen
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzien---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
niestety lece bo czas goni a materialu nie ubywa
|
#4186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Wczoraj siostrę z przyszłym szwagrem odebrałam z dworca, zakupki, obiadek, SR i tak byłam w domu po 21. Ale moja siostra Małgosię obkupiła Ona jest jej chrzestną i widać, że mała jest do niej podobna bo tak samo po ciuchach chodzą i wybierają Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4187 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Magolina: wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń, a zwłaszcza tego jednego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4188 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559]
Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! Ita - trzymam kciuki i daj szybko znać co i jak, jesli skurcze nadal są to [/QUOTE] ![]() Zdaj relacje, jakie wrażenie na tobie zrobiła nowa Ikea ![]() ![]() Cytat:
Zazdroszczę usg 3d![]() Cytat:
Cytat:
, żeby przeszłymagolina 100 LAT 100 LAT niech żyje żyje nam..... |
|||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky no jednak Zuzinek zostal
:-P
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
zamiast pisać prackę weszłam na oswojoną poczytać o chusteczkach (na wszelki kupię jedno opakowanie) i filtrach.
Czarownica: znalazłam z SR notatki - dla noworodka i małego dzieciaczka do 3 mieś. najlepiej filtry naturalne mineralne tylko. Poczytałam jeszcze Srokę i wyszło mi że Mustela SPF 50+ tylko na poczatek... ewentualnie La roche Posay: authelios demo Pediatric 50+ aerosol (ale ten aerosol trochę mnie odstrasza... bo jak ja dziecku takiemu maleńkiemu będę po twarzy psikać...) Brzuchatki, tak z ciekawości, która ze względu na alergie będzie w ostatnim miesiącu zażywac Dicoflor? u mnie Wojtek jest alergikiem bardzo dużym (jak będę się chciała go pozbyc to kota do domu przyniosę:P) i mały przez ma 40% szansy że też będzie..a wolałabym się zabezpieczyć pod każdym względem.. (odpowiednie pokarmy.. itd..np. na ostatni miesiąc zero mleka krowiego)
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
A wizaż wciąga bezlitośnie
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- No i super Mamy w rodzinie Zuzinke i fajna z niej łobuziara
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, ja jak zwykle do tyłu
![]() magolinko! ![]() Wszystkiego najlepszego dla ciebie i Twojego maleństwa, żeby rosło zdrowe i silne, posiedziało w brzuszku do daty porodu i co równie ważne, kiedy już postanowi sobie wyjść, nie wymęczyło Cię zbytnio Sto lat kochanaWszystkim kobietkom zaczynającym nowe miesiące i tygodnie też Pędzi ten czas
|
#4193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rujnujesz mi finanse, juz mialam nic nie kupowac.Teraz mam jeszcze zmartwienie z wozkiem pisalam Wam, ze jestem po porazeniu opon mozgowych w niemowlectwie i m.in. mam prawe ramie od lokcia do ramienia praktycznie pozbawione miesni wiec MUSZE miec wozek, ktory lekko sie prowadzi i lekko wjezdza na krawezniki/ zakreca/ etc., na pompowanych i nieskretnych kolach - bo z twardym i ciezkim sie zamecze, nie mowiac, ze zwyczajnie moge nie dac rady. Na dodatek jestem niziutka, 1,58. Najlepszy dla mnie bylby miekko zawieszony, na paskach lub tzw. wahaczu - a Espiro Atlantic, ktory dostalismy jest sztywny, na sprezynach, podwozie ma jak traktor, ledwo po domu nim zakrecam, a co z chodnikami??!! No i sie martwie i lookam na wozki, duzo nie moge wydac i tylko uzywki, wiec obczajam te piekne wymarzone retro wozki z delikatnym stelazem, raz ze moje marzenie wizualnie, dwa idealne zdrowotnie. No i mam takie trzy/cztery na oku, same gondole, jak w zalacznikach... zalezy od ceny ofkozzz... w tym Inglesina Classica Ballestrina (ostatnia fota) za 4 stowki plus kurier, kiedy one normalnie chodza 2-3-4 razy drozej!!! Co robic?... ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559] koszenie było najpierw, potem kopanie rowu ![]() mój TZ już się przyzwyczaił że jestem taka a nie inna i nawet tego nie komentuje bo wie że nic na tym nie zyska i tak bede robic [/QUOTE]Gratki za miesiac osmy ![]() Moj maz tez juz odpuscil komentarze i oferowanie pomocy, bo wtedy wsciekle warcze, zeby ani sie wazyl, bo nie zna moich koncepcji ![]() Cytat:
Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-10 o 09:40 |
|||
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki uzywacie czegos na komary ale ,,do prądu"???Mozecie mi cos polecic do prądu i tez do smarowania skóry?te bestie zjadają mnie zywcem....Podobno ,,Bros " czy jakos tak jest dobry....... : noniewiem:
|
#4195 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno! i jak dzisiaj się czujesz?? Cytat:
Cytat:
dobrze, że zrobił to delikatnie, bo bym pomyślała, że mi liścia strzelił Jaaaa.. jesteś nad morzem! idziecie na na pustynię? ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40735075] Co do tych infekcji kurde teraz mam zmartwienie :P Bo z wymazu mi nic nie wychodziło nigdy, ale z cytologii mi wyszło zapalenie szyjki macicy. Dostałam na to chyba 6 globulek, wszystkie zużyłam, ale tak sobie myślę, co jeśli tego nie zaleczyły? To były takie beznadziejne globulki i ciężko mi się je zakładało, co jeśli się nie rozpuścił lek? (jak rano szłam siusiu, to zawsze z globulką, ale całą noc miałam je w środku.....). Pocieszcie mnie, bo czuję, że zaczynam schizować... Że zapalenie, że się coś przeniesie, ech...... [/QUOTE] Globulki przez noc na pewno zdążyły się rozpuścić i zadziałać [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40735559] Witam się z rana w 8 miesiącu ciąży ! [/QUOTE] ![]() no wow! ![]() Cytat:
Wszystkiego dobrego... zdrówka Tobie i Dzidziolowi!..rośnijcie pięknie do samego TP, a ten niech będzie lekki i szybki Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny paczcie co znalazłam:
http://dlaczegoplacze.wordpress.com/...placz-dziecka/ zobaczcie sobie, czego to ludzie nie wymyślą, maszynka do rozpoznawania płaczu dziecka. |
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ten trzeci wiklinowy mi się podoba
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia, jest w licytacji od 99 pln, ale jeszcze 11 dni do konca, wiec dobije wyzej
sliczny jest
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ani jeden w tym roku jeszcze nie dopadł, a zawsze jestem jedną z pierwszych ofiar![]() Tak tylko z doświadczenia, że u nas niestety nigdy nie pomagały ani spraye ani nic do prądu, trzeba było po prostu wstawiać siatki w okna, bo inaczej cała w bąblach chodziłam ![]() Cytat:
Toż ty jesteś w mojej grupie wzrostowej Ja sobie ubzdurałam, że z ciebie jest kobitka powyżej 170cm![]() Co do wózka, to ja się oczywiście nieznaju, ale jeżeli znalazłaś ciekawą alternatywę dla wózka, który macie obecnie w całkiem niezłej cenie, to chyba brać, nie?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

)mam nadzieje ze te tyg ostatnie szybko zleca

klask i:

nie dosc, ze dzis czkawke czulam wyzej niz zawsze, to jeszcze teraz jak leze to kopie nisko, a ostatnio wypychala mnie wysoko nozkami kolo zeber. kurde... mam nadzieje, ze zle to wszystko odczuwam i jednak siedzi sobie po staremu :/
za dzisiejsze wizyty i postaram się trochę nadrobić wczorajszy dzień
kiedy to minęło??? jeszcze nie tak dawno miałam 20 i wydawało mi się, że jestem taka stara
i zakryla sie reka a pozniej ssala kciuka i zakrywala sie reszta palcow ha ... wiec nici ze zdjecia no ale wazne ze ja widzialysmy chwile... a tak to wszystko wporzadku-niunia wazy 1620 

Nie wiem co robić.... Oprócz dużych upławów zauważyłam dziś zaczerwienienie w pochwie i jest bardzo tkliwa... Czy z czymś takim można jechać na IP? Błagam, poradźcie coś,bo zaraz zwariuję z nerwów... Ten mój ginekolog jak mówiłam o upławach,przepisał mi globulki Gyno Peravyl 50 ostatnio,ale to jest na grzybicę... Nie zrobił żadnych badań,nie wiem czy mam je stosować, z tego co czytam takie objawy jak mam mogą też wskazywać na bakteryne zakażenie pochwy,które może być groźne dla płodu. Boże jak można być takim tłumokiem i zapisywać coś bez zrobienia badań...
powinien pobrać Ci wymaz i zrobić posiew, żeby wiedzieć jak leczyć. Ja bym jednak na Twoim miejscu spróbowała tych globulek albo zadzwoniła i się upewniła. Nie wiem czy Cię na IP z tym przyjmą

Toż ty jesteś w mojej grupie wzrostowej