Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 12:51   #2041
marta00537
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

jak pomyślę jak byłam bliska tego to aż mam ciarki. Mnie też przetrzymali bez wód 2 dni, Mały dostał w pierwszej minucie tylko 6 punktów i musiał mieć normowany oddech i w ogóle pomagali mu bo siny był
onaella wiem co czujesz mój Filipińczyk też dostał tylko 6 punktów i przez 5 minut go wentylowali z tym, że ja się o tym dowiedziałam po fakcie, bo miałam znieczulenie ogólnie, w sumie może i lepiej ze tego nie widziałam, bo bym im tam chyba zeszła na tym stole operacyjnym. W zwiazku z tym mam pytanie, z małym neurologicznie jest wszystko w porządku?? Boję się, ze przez to, że nie mógł złapać oddechu, mógłby być niedotleniony i będzie to miało jakieś konsekwencje

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:53   #2042
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Bokeh - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
bokeh STO LAT!!!!!!
dziękuję !

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny siędzę i rycze, nie wiem czy wam pisałam, moja kużynka 10 lat temu była w ciąży, zmarła jej mama i poroniła w 3 msc, teraz doczekali się 2 dziewczynek, bliźniaczek i dopiero dowiedziałam się że za długo je przetrzymali i podobno mają porazenie, jedna lżejsze, druga mocniejsze, nic więcej nie wiem tylko że są w warszawie w szpitalu, dlaczego ci lekarze są tak beznadziejni?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O ho BOKEH- co stawiasz?
Wszystkiego najlepszego

W ogóle ostatnio jestem tak zakręcona że jak wstawałam do Oskara w nocy-jakimś cudem spadłam z łóżka
Nawet po pijaku mi się jeszcze nie zdarzyło
Potem się ramoliłam między łożeczkiem a łóżkiem jak pijany zając w kapuście
A co chcesz?

Cytat:
Dziewczyny , co do spotkania w parku jednak mi 15-go nie pasuje bo zapomniałam że dentystę mam. A 16-go??? Czwartek???
mi pasi

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Witam się i ja popołudniowo. Przeleciałam to co od wczoraj żescie napłodziły, ale nie mam czasu na wszystkie cytaty, bo mąż mnie pogania.

nie nie pstryniu nie niania, nie będzie miała skąd dziecia wypożyczyć, żeby na spotkanie przyprowadzić

bokeh, - 100 lat masz dla nas jakiś torcik ?

Black, ale żeś zaszalała kobieto a jak temat zaproszeń, udało się coś wyjaśnić?

misia1505, masakra... ja też się strasznie bałam niedotlenienia tak jak Deli, a jak rodziłam to się okazało, że mała pępowiną owinięta. To wtedy parłam jak czołg w dupie miałam ze mnie boli, chciałam zeby jak najszybciej jej tą pępowine położna odwineła...

co do ubierania na noc, to moja śpi w bodach z krótkim rękawem i pod kocykiem, ale i tak się rozkopuje. Mamy sypialnie na poddaszu, wiec nie musze mówić jak sie nagrzeje przez cały dzień.. dobrze, że na noc udaje sie nam jeszcze troche wywietrzyc i zbić temp.

jedziemy zaraz na małe zakupy, bo jak pisałam kryzys w portfelu Julka jutro kończy 4 m-ce czy to znaczy, że możemy sobie strzelić słoiczek z marchewką ?
i nie wiem jak ją ubrać... troche wiatr powiewa, chyba nie zmarznie w body z krótkim i w bluzeczce takiej cienkiej z długim+portki +skarpetki i jak zwykle mam problem z głową bo nie wiem czy czapke jej zakładać.....

dziewczyny robicie może zakupy w ALDI? o ile u którejś jest. jeśli tak to co tam kupujecie i polecacie?
torcik na blogU:P
Stary 2013-05-10, 12:55   #2043
pstryczek84
Zakorzenienie

czytam greja, bardzo powoli co prawda bo dopiero jestem na etapie Sijatel
generalnie wiedzialam ze ksiazka jest o ale i tak ten dialog powalil mnie na cycki
-bedziesz sie ze mna dzis kochac?
-ja sie nie kocham. ja sie pie.prze... i o ostro!

a ja myslalam ze to bedzie o romantycznej milosci az po grob

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:57   #2044
ewulkaaa
Wtajemniczenie

bokeh - sto lat!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:14   #2045
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
obecnie waży 5880g
Ewulka, ja myślę że Twoja Ania nie waży za mało. Rodziłaś po mnie. A moja Daria waży 5900.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to może dlatego :/ no nic, może jeszcze się na nie natknę a w jakim rejonie rossmana można to znaleźć? na rzeczach dzieciowych? Tam gdzie kaszki i pieluchy? Ja wczoraj szukałam i nie mogłam znaleźć, chciałam nawet zapytać kogoś z obsługi ale oczywiście Kubuś zaczął swoje histerie więc musieliśmy wyjść. Wyszliśmy i co? i zasnął
W dziale dziecięcym. Na półkach z mlekami.

Cytat:
W ogóle ostatnio jestem tak zakręcona że jak wstawałam do Oskara w nocy-jakimś cudem spadłam z łóżka

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

jak pomyślę jak byłam bliska tego to aż mam ciarki. Mnie też przetrzymali bez wód 2 dni, Mały dostał w pierwszej minucie tylko 6 punktów i musiał mieć normowany oddech i w ogóle pomagali mu bo siny był
Kurcze Co Ci lekarze tak ryzykują i przytrzymują do ostatniej chwili?????

Cytat:
ta, yhy, dentyste, na bank!
przyznaj sie ze niania wtedy nie moze przyjsc do Ciebie
no i wydało się!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
No to się chwalę
1) chinosy i rozpinana bawełniana bluzka H&M rozm 74
2) bluzka H&M rozm 74
3) bluza Nike rozm 86
4) http://allegro.pl/spodnie-szelki-hm-...088980026.html i jeszcze takie spodnie na szelkach H&M (rozm 86) za 6 zł ale zdjęcia nie zrobiłam bo mi bateria padła
SUPER Łowy!!

Cytat:
dziewczyny robicie może zakupy w ALDI? o ile u którejś jest. jeśli tak to co tam kupujecie i polecacie?
Ja mam ten sklep niedaleko siebie,ale tylko raz tam byłam. Jakoś nie spasował mi ten sklep. Wole lidl albo biedronke. No i netto (a budują obok mnie, pod koniec maja otwarcie)

A co do zakupów. Kupiłam sobie wreszcie wczoraj strój tankini w pepco

A znacie sklep kik ?? Bardzo podobny do pepco.
http://www.kik-textilien.pl/
kupiłam dwa biustonosze. Wreszcie bo do wszystkich które miałam przed ciążą nie mieszczę się
Zapłaciłam w sumie za nie 29zl

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-10 o 13:23
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:17   #2046
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
dziewczyny czy wasze dzieci też głośno ziewają, moja ostatnio przy każdym ziewaniu wydaje dzwięki to takie słodkie ale i zabawne jak gdzieś jesteśmy ;-)
tak jakby chciała powiedzieć mamo jestem śpiąca, teraz jest w pokoju obok i słyszę jak ziewa

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

moja podobnie

moja też, słodki dźwięk

Cytat:

ja pytałam, śliczne właśnie w takich butach sobie Ciebie wyobrażałam

o to ciekawe, czemu

Cytat:
tort tęczowy jest faktycznie tęczowy

ja wczoraj zjadłam loda :/ i Mały dziś niespokojny jak fix :/ 3 razy od rana kupsko robił takie rzadkie strasznie. Głupia tępa matka

rany, biedna..ja już jem wszystko i Mała ok.
A zakupy na all lubię, ten dreszczyk emocji:p tylko raz wymienialam rozmiar butów.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40737126]

A propos, które dziecko jeszcze się nie przekręca? moja tylko czy jeszcze ktoś?
[/QUOTE]

Moja też nie. Ale chyba próbuje bo ją ostatnio znajduje w poprzek lozeczka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:18   #2047
Lenova
Wtajemniczenie

Witam
Znowu Was przeleciałam pobieżnie bo nie wiem ile mam czasu :P, wszystko robię w biegu bo mała maruda nic mi nie pozwala zrobić.
Wczoraj jak Wam pisałam miała dzień marudy i to mega w nocy niestety to samo, siedziałam już i wyłam nie wiedziałam o co chodzi
W końcu tż wstał wziął ją na ręce i położył do łóżeczka jeszcze trochę pokwiliła i zasnęła... koło mnie na łóżku nie chciała a jak tatuś do łóżeczka przełożył to był spokoj, nie ogarniam tego, może ona obrażona że jej cyca nie daje?

Jak dzisiaj będzie tak płakać to chyba się na ip przejedziemy bo już padam, a jutro do szkoły idę na cały dzień i się martwię jak ona się bedzię zachowywać

Jest tak gorąco że chyba sobie odpuścimy spacerek, bo Blanka strasznie się poci, włosy to ma non stop mokre.

Szaja-moja też się jeszcze nie przekręca. 2 razy chyba jej się nieświadomie udało ale tak normalnie to nie. Ale "brzuszki" to już fest robi

Tak Was dziewczyny czasem czytam to się śmieje sama do siebie w monitor , niektóe teksty powalają na kolana.

Przytulam mocno wszystkie marudzące i płaczące dzieciaczki, oraz ich mamusie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:28   #2048
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
blogerka
no tam maja fajne ciuszki tylko nie nakupuj za duzo bo 22 czerwca zaczynaja sie przeceny

a tez tak macie ze zamiast sobie ciuch kupujecie dziecku? to przejdzie czy juz tak zawsze bede miec?

fewcia moj nauczyl sie podnosic glowke dzieki oslonce na lozeczko z ikei takie jaskrawe zwierzaki tam sa - bo tak to odrazu zasypiak a te zwierzaki go zaintersowaly bo cos innego tez niz zawsze sie bawil. probuj probuj a pewno sie uda, a swoja droga kazde dziecko ma swoje tempo

mala
moj maz pierwszy raz dostal mandat w dniu naszego slubu
Pewnie
Ale w dużej mierze dlatego, że ciężko mi na siebie coś znaleźć zawsze, bo 156cm tylko mam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Moj spi w dlugim bodziaku+spodenki lub w pajacyku, a i tak budzi sie mokry.
Mamy strasznie cieplo w pokoju (ja spie bez koldry) i nie wiem juz jak go ubierac...

NIE ubierać? w upały Agu spała w pielusze samej.

Cytat:
dziewczyny siędzę i rycze, nie wiem czy wam pisałam, moja kużynka 10 lat temu była w ciąży, zmarła jej mama i poroniła w 3 msc, teraz doczekali się 2 dziewczynek, bliźniaczek i dopiero dowiedziałam się że za długo je przetrzymali i podobno mają porazenie, jedna lżejsze, druga mocniejsze, nic więcej nie wiem tylko że są w warszawie w szpitalu, dlaczego ci lekarze są tak beznadziejni?
O mamo...

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no aleeee... oczywiście mam zastrzeżenia do mojej lekarki ja nie wiem, może wy poradzicie bo ona to o kant du.py roztrzaść a więc mamy podejrzenie (tzn ja mam podejrzenie) u Ani skazy białkowej - pieniste i strzelające kupy, zmiany skórne już w zasadzie na całym ciele (taka kaszka manna, a gdzieniegdzie taki jakiby... liszaje, plamy). Pytam się jej o to a ona: no możliwe, że skaza, ale nie przejmować się, bo najlepsze jest karmienie piersią więc nie wprowadzamy zmian pytam się czy mam odstawić nabiał czy co - nie, i tak to nic nie da, smarować ciałko, kąpać w krochamlu i dalej pierś Ania przytyła w 4 tygodnie tylko 400 gram obecnie waży 5880g, więc się pytam, czy jej nie dokarmiać, mówię, że ona zamiast coraz lepiej, to coraz gorzej śpi, domaga się cycka i co pół godziny, a ona - nieee, nie dokarmiamy, mogłaby przytyć z 200 gram więcej, no ale jak na piersi to może być. Soczki proszę zacząć podawać! no to mówię jej, że ona dopiero 3 miesiące skończyła tydzień temu, a ta - no to spokojnie soczki można zacząć wprowadzać i banana, marchewkę, jabłko i jagody - to są bezpieczne produkty... na pewno jej teraz tego nei wprowadzę, czekam aż skończy 4 miechy
no a co wy o tym myślicie?
Szaja - matko? pomóż!

Poszłabym do innego lekarza. Słaboe przybieranie/nieprzybieranie na wadze jest jednym z objawów nietolerancji pokarmowej i przy takiej, w dodatku nie leczonej nie wprowadza się nowych produktów.

Cytat:
O ho BOKEH- co stawiasz?
Wszystkiego najlepszego

No nam to nie bardzo stawia, mężowi raczej

Cytat:

jedziemy zaraz na małe zakupy, bo jak pisałam kryzys w portfelu Julka jutro kończy 4 m-ce czy to znaczy, że możemy sobie strzelić słoiczek z marchewką ?
i nie wiem jak ją ubrać... troche wiatr powiewa, chyba nie zmarznie w body z krótkim i w bluzeczce takiej cienkiej z długim+portki +skarpetki i jak zwykle mam problem z głową bo nie wiem czy czapke jej zakładać.....

możecie sobie zapodać albo z japcem. albo bananem. albo kaszencję

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
onaella wiem co czujesz mój Filipińczyk też dostał tylko 6 punktów i przez 5 minut go wentylowali z tym, że ja się o tym dowiedziałam po fakcie, bo miałam znieczulenie ogólnie, w sumie może i lepiej ze tego nie widziałam, bo bym im tam chyba zeszła na tym stole operacyjnym. W zwiazku z tym mam pytanie, z małym neurologicznie jest wszystko w porządku?? Boję się, ze przez to, że nie mógł złapać oddechu, mógłby być niedotleniony i będzie to miało jakieś konsekwencje
marta, nie wiem, ciężko powiedzieć. Na koniec ile ptków dostał? u neurologa byliście? pediatra co mówi o rozwoju?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:34   #2049
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40741029]Pewnie
Ale w dużej mierze dlatego, że ciężko mi na siebie coś znaleźć zawsze, bo 156cm tylko mam

[/QUOTE]

tez mam ten problem ze wzrostem chociaz teraz w CH mam takie sklepy typu bershka i tally weijl- tam są małe rozmiarówki, zawsze coś upoluje )

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:39   #2050
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
to może dlatego :/ no nic, może jeszcze się na nie natknę a w jakim rejonie rossmana można to znaleźć? na rzeczach dzieciowych? Tam gdzie kaszki i pieluchy? Ja wczoraj szukałam i nie mogłam znaleźć, chciałam nawet zapytać kogoś z obsługi ale oczywiście Kubuś zaczął swoje histerie więc musieliśmy wyjść. Wyszliśmy i co? i zasnął

o mój Boże... rodziła sn?
Kolo kaszek, mleka, itp

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Szok... ja się najbardziej wlasnie bałam niedotlenienia u mojej dzidzi...
Ja to samo...

Cytat:
Tak chodzę z Igim
Faaajjnie, u mnie wszystkie lumpy sa po schodkach w dol

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-10 o 13:43
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:42   #2051
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Probuj, probuj, miod fajnie nawilza wlosy tylko daj bardzo niewiele wody, bo wyjdzie Ci za rzadkie i bedzie splywalo z wlosow.

Ja tez olejuje na noc, w dzien za bardzo mi sie dluzy

zrobilam ta maseczke z miodu ale juz podczas splukiwanai mialam wrazenie, ze wlosy nie sa tak gladkie jak po samej odzywce.
ale zobacze jak mi wlosy wyschna i sporbuje kika razy jeszcze przy nast myciach
Stary 2013-05-10, 13:43   #2052
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Rodzice z siostra wlasnie pojechali, a ja siedze i wyje

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A ja w ogóle nie patrzę. Po co mam się załamywać?
Też mam taką nadzieję
Ja też nie patrzę Ale wczoraj Rodzice kupili mi sukienkę i jak mierzyłam to się załamałam. Jakie ja mam cycki! Jakieś takie ogromne, kurde nawet pasuje stwierdzenie rozłożyste bllleeee, nie podobają mi się szkoda, że latem się nie da nic ukryć

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U nas tez chyba zatkany kanalik :/ najpierw lzawilo oczko potem ta ropa straszna a teraz juz kropelki pomogly ale znow lzawi, albo ma takie jakby na powierzchni galki miala wode probuje jej masowac ale bez zmian poki co
U mnie właśnie tak samo, jak nie ma ropy to takie wodnite jest.

Cytat:
A masujesz ten kanalik? U nas też był zatkany, ciągle zbierała się ropa, żółta, zielona- różnie. Pomogło właśnie masowanie tego kanalika. Proponowane są też takie lekkie uciski- 10 razy palcem wskazującym.
Narazie mamy spokój- mam nadzieje, że się znów nie zatka.

aaa i pytanko- w sobote mamy gosci i sie zastanawiam co dobrego i w miare taniego moge zaserwować do jedzenia, co polecacie?
Masuję, a Ty długo masowałaś zanim pomogło?

Ja kiedyś zrobiłam mnóstwo piersi z kurczaka w krakersach, upieczone w piekarniku i do tego jakieś sosy i sałatka Takiego kurczaka uwielbiam, dobry i na ciepło i na zimno
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ojej, brzmi strasznie. Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne
Dziękuję

Cytat:

O kurcze Trzymam kciuki aby się poprawiło
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o rany, jak sobie to wyobraziłam, to mi ciarki przeszły..... dlatego wlasnie przy myciu trzeba wacik od uszka do kącika oka kierowac. a jeszcze jak byłam w szpitalu po porodzie to dziewczynce z sali obok zaczeło ropiec, pediatra neonatolog kazała tej mamie masowac to oczko wlasnie w kierunku uszko-kącik oka
No właśnie tak myjemy i masujemy już długo, ale póki co nie pomaga niestety

Fewciu bardzo się cieszę, że widać efekty w leczeniu oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja tez nie dzialam uspokajajaco na moja J. Tzn. uspokoic w koncu uspokoje ale nie jest to taki spektakularny efekt jak u TZ-bierze mala i od razu cisza
Przykro mi jest wtedy bardzo. TZ juz raz mi powiedzial, ze wlasnego dziecka nie umiem uspokoic, nigdy mu tego nie zapomne ale fakt jest faktem. Nie wiem co robie zle, moze sie za bardzo denerwuje albo mam za kosciste rece i jej nie wygodnie
Nakopałabym do dupy za taki tekst

Cytat:
hej!
wczoraj zniknelam nagle bo przyszla burza - ciemne chmury, wiatrzysko i co? zagrzmialo w oddali ze 2 razy i koniec
a ja juz panika - wszystko z sieci odlaczylam, rolexy zaciagnelam az za parapet wystawaly polozylam sie z malym i czekalam na armagedon

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem cos słabo chodził mi net, przy czytaniu i cytowaniu zeżarłam paczkę bonitków
Nowa promocja - słabszy net, ale paczka bonitków gratis

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40736317]
http://www.mojewypieki.com/przepis/t...szkopcie#dodaj na urodziny Agatki zrobię [/QUOTE]

Ja chcę to na roczek zrobić a na chrzest robiłam biszkopt z tego przepisu, ale bez barwników i bardzo dobry wyszedł W ogóle jak dostanę zdjęcia to się Wam pochwalę bo zrobiłam piętrowy tort

Cytat:
Mam pytanie. W czym i pod czym spia Wasze malenstwa w taka pogode? Moj juz drugi dzien z rzedu budzi sie z mokrym karkiem i wloskami...
Moja w pajacyku dalej bo w nocy wietrzę za to przykrywam leciutko, albo wcale (bo się sama rozkopuje).

Ja jestem cierpliwa, ale dostanę szału za chwilę. Od poniedziałku, codziennie mam koszony trawnik, to jest nie do wytrzymania już. Budzi mnie wyrczenie tej cholernej kosiarki i mam do wyboru albo hałas, albo duchotę

Dobra, nadrabiam dalej
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:44   #2053
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie była dwa razy położna, głupia babka, nic nie znająca się... Za pierwszym razem to obejrzała Amelke a za drugim to tylko przyszła, zapytała jak tam i poszła sobie po 3 minutach. A teraz była jakaś pielegniarka srodowiskowa, tez zapytala jak tam itd. i tyle.

boze, mam nadzieje, ze do nas nie zawita...
u nas w domu w tygodniu jest taki syf, ze masakra .. ale postanowilam ze nie bede juz w tygodniu sprzeatac, tyle co po sobie. bo tz twierdzi ze ja nic nie robie, a zajmowanie sie dzieckiem nie jest takie trudne wcale, wiec niech sobiue zyje w syfie
Stary 2013-05-10, 13:45   #2054
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Bokeh bokeh bokeh, sto lat kochana!!!!!! Opijamy w czwartek?

Ewulka, Szajka, Szklanka, Yellow, ktora jeszcze zeSlaska, noooo umawiamy sie kochane!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:46   #2055
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A znacie sklep kik ?? Bardzo podobny do pepco.
http://www.kik-textilien.pl/
kupiłam dwa biustonosze. Wreszcie bo do wszystkich które miałam przed ciążą nie mieszczę się
Zapłaciłam w sumie za nie 29zl
Nie wiedzialam, ze jest w PL, widzialam go tylko w Niemczech.
W Gdansku oczywiscie nie ma :/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40741029]
NIE ubierać? w upały Agu spała w pielusze samej.
[/QUOTE]
Mowisz?
Ty to wywrotowa mama jestes

Kurcze, jakis czas temu kupilam plyn micelarny z Biedry (ten robiony przez Tolpe). Normalnie hit - oczy nie szczypia, buzka fajna, a cena smieszna!
I co sie okazuje? Wycofuja go

Stary 2013-05-10, 13:50   #2056
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh bokeh bokeh, sto lat kochana!!!!!! Opijamy w czwartek?

Ewulka, Szajka, Szklanka, Yellow, ktora jeszcze zeSlaska, noooo umawiamy sie kochane!

Opijamy!
Stary 2013-05-10, 13:53   #2057
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
zrobilam ta maseczke z miodu ale juz podczas splukiwanai mialam wrazenie, ze wlosy nie sa tak gladkie jak po samej odzywce.
ale zobacze jak mi wlosy wyschna i sporbuje kika razy jeszcze przy nast myciach
Moze poprobuj w roznych zestawieniach? Z inna odzywka?
Robilas po myciu czy przed?

Niektore wlosy pusza sie po miodzie i na to nic nie mozna poradzic niestety. Ale jednak sporej ilosci osob miod sluzy, u mnie w rodzinie wszystkim sluzy

Stary 2013-05-10, 13:55   #2058
marta00537
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40741029]
marta, nie wiem, ciężko powiedzieć. Na koniec ile ptków dostał? u neurologa byliście? pediatra co mówi o rozwoju?[/QUOTE]
po 5 minucie dostał już 9 punktów (za zabarwienie skóry dostał 1)
Nasz pediatra nie ma zastrzeżeń do rozwoju, jak byliśmy z tym zapaleniem oskrzeli w szpitalu to jak codziennie go lekarka badała to też nie miała zastrzeżeń.
U neurologa nie byliśmy Jeżeli tylko pediatra miała by jakieś zastrzeżenia to byśmy poszli, w sumie to niem wiem czy dobrze zrobiliśmy ze nie byliśmy. Tylko, ze od pewnego czasu mały zaczął krzyżować stópki i strasznie jedną o drugą pociera. Mówiłam o tym lekarzowi i powiedziała, że dziecko w ten sposób poznaje siebie, a ja czytałam że właśnie może to być coś neurologicznego. Cholera ja chyba pójde jednak do tego neurologa, bedę spokojniejsza.

Stary 2013-05-10, 13:56   #2059
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze poprobuj w roznych zestawieniach? Z inna odzywka?
Robilas po myciu czy przed?

Niektore wlosy pusza sie po miodzie i na to nic nie mozna poradzic niestety. Ale jednak sporej ilosci osob miod sluzy, u mnie w rodzinie wszystkim sluzy
robilam po myciu, juz mi podeschly wlosy i mam wlasnie wrazenie ze sa takie przesuszone, po odzywce z reguly sa sliskie
Stary 2013-05-10, 14:01   #2060
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh kochanie sto lat i duuuużo dzieci

Cytat:
Pokaż
kochana tak szybko telefonem walnęłam nie wiem czy dobrze widać

acha wstawiam do klubu fotke,gdzie kąpałam wczoraj Leosia
mieliśmy awarie w łazience bo coś się w kanalizacji cofnęło i waliło jakby kota rozwerwało więc łazienka wczoraj była zamknięta

Dziewczyny mam nawał pokarmu nigdy nie miałam po porodzie a od wczoraj to apogeum, ciągle ściągam i mroże, ja pierdziu co chwilę muszę się pompować aż chłopaki w robocie się ze mnie śmieją,że jak im do kawy braknie to będzie jak znalazł
a jeden wymyślił,że jutro do pracy płatki kukurydziane przyniesie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body hilfiger.jpg (28,5 KB, 35 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:06   #2061
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

o mój Boże... rodziła sn?
nic narazie nie wiem
Stary 2013-05-10, 14:09   #2062
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40737126]
[/QUOTE]

Moja narywa Ją do siadu i z plecków na bok, ale z brzucha na plecy nie

Cytat:

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wczoraj siedziałam i was nadrabiałam aż bateria w tel mi padła-przeczytałam wszystko od dechy do dechy już nie wspominając o tym jaka byłam z siebie dumna Byłam głodna jak diabli,żołądek do krzyża mi przyrósł ale dzielnie siedziałam... Miałam odpisywać i ta bateria...
Dzisiaj wchodzę a tu kolejne pińcet do nadrobienia-nie dam rady przeczytać teraz bo mamy ostatnio ograniczenie czasowe- Oskar strasznie przechodzi ząbkowanie. Jest marudny'ciągle płacze i ciągle na rękach. Ostatnio udało mi się zjeść tylko śniadanie a obiado-kolację jadłam dopiero jak mąż wrócił z pracy o 21. Byłam już tak słaba że jak wstałam z łóżka prawie zemdlałam.
Poza tym Oskar napewno trochę też tęskni za tatą- mąż odjeżdża jak JESZCZE śpi a wraca jak JUŻ śpi. Wcale go nie widuje ostatnio biedny mój A mąż pracuje po 13-14 godzin dziennie... Już nie pamiętam kiedy ostatnio jedliśmy razem obiad czy spędzalismy czas. Wygląda to tak że on ma swoje życie w pracy a ja swoje w domu z synkiem.
Jejku to przykre

Cytat:
A co do spotkania w parku chorzowskim....to ja czekam i czekam....ostatnio znów proponowałam i pytałam jaki dzień by Wam pasował. Lady akurat nie mogła. LASECZKI umawiamy się czy nie?? Ja mam czas i dostosuję się do WAS RAZ DWA!!
Kurde, ja chyba 15 nie dam rady, postaram się, ale nie wiem jak wyjdzie doczytałam, że też nie pasuje Ci 15 to ja jestem za tym 16

Cytat:
U mnie była dwa razy położna, głupia babka, nic nie znająca się... Za pierwszym razem to obejrzała Amelke a za drugim to tylko przyszła, zapytała jak tam i poszła sobie po 3 minutach. A teraz była jakaś pielegniarka srodowiskowa, tez zapytala jak tam itd. i tyle.
U mnie też była położna dwa razy. Za pierwszym razem Małą obejrzała i pogadałyśmy o wszystkim, dosyć długo była. Dała nr telefonu i spytała czy potrzebuję pomocy w czymś. Mówię, że nie, że sobie spokojnie radzę to następnym razem tylko mi receptę przyniosła i tyle. Ja tam jestem szczęśliwa, że mi nikt po domu nie chodzi, bo mnie stresują takie rzeczy A w razie czego zawsze mogłam dzwonić czy podejść do przychodni

Cytat:
Ja mam ten sklep niedaleko siebie,ale tylko raz tam byłam. Jakoś nie spasował mi ten sklep. Wole lidl albo biedronke. No i netto (a budują obok mnie, pod koniec maja otwarcie)
Wczoraj jechałam koło tego Netto
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:09   #2063
scotasia
Wtajemniczenie

Ja tak z doskoku, dziękuje za odpowiedzi

Cytat:
Moja siostrzenica tez od razu po porodzie była zabrana do inkubatora, owinięta była pepowiną i podobno sina troszkę była, a teraz 5-latka -żywe srebro, wszedzie jej pełno i buzia się nie zamyka. Moj mały tez był owinięty raz pepowiną, a dowiedziałam się o tym z karty wypisu. Nikt mi wczesniej nie powiedzial..moze i dobrze.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:10   #2064
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Bokeh kochanie sto lat i duuuużo dzieci

kochana tak szybko telefonem walnęłam nie wiem czy dobrze widać

mieliśmy awarie w łazience bo coś się w kanalizacji cofnęło i waliło jakby kota rozwerwało więc łazienka wczoraj była zamknięta

Dziewczyny mam nawał pokarmu nigdy nie miałam po porodzie a od wczoraj to apogeum, ciągle ściągam i mroże, ja pierdziu co chwilę muszę się pompować aż chłopaki w robocie się ze mnie śmieją,że jak im do kawy braknie to będzie jak znalazł
marsi, rozwalają mnie Twoje teksty o jaaaa

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:27   #2065
scotasia
Wtajemniczenie

Aha i moj tez się nie chce przekrecać z brzuszka na plecki. Dobrze, ze chociaz głowę zaczął na brzuszku podnosić. Bo zabawki tez go nie interesują, nie chce ich łapać a konczy w niedziele 3mce. Za to dziś fajnie krzyczy na różnych tonacjach, prawie piszczy
Wogole to zła jestem, bo nasze wyjscie na spacer to teraz niezła wyprawa. Do tej pory zostawialiśmy wózek na parterze na klatce schodowej i było ok (wszyscy tak robili) ale zaczęły się kradzieże i teraz musze zap.talać do piwinicy po stelaż, znieść gondolkę z 3 piętra i na końcu małego. I jeszcze wzystko z duszą na ramieniu czy mały już wrzeszczy sam w mieszkaniu czy jeszcze nie musze go zostawiać na tą chwilę, bo nie mam innego wyjscia
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:32   #2066
marta00537
Raczkowanie

tutaj filmik jak pociera stópki
http://www.youtube.com/watch?v=uDrqZ...ature=youtu.be

sorki za jakość

Stary 2013-05-10, 14:36   #2067
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40737126]podejrzewam, że zwyczajnie twój niepokój wyczuwa, norma z czasem obie się siebie lepiej nauczycie

pięknie pierwsze koty za płoty

pisałam - może bostonka?

Ja chodzę na lumpki z dzieciarnią.

Bodziak z długim, legginsy cienkie, nakryta kocykiem. Ale u nas chłodno dość, bo słońca niewiele i pokój się nie nagrzewa. Tzn. 20 stopni, chłodno w sensie nienagrzewania się właśnie, sprawdzam karczek jest przyjemnie ciepły, w sam raz. Latem rzecz jasna będzie lekko ubrana, ale teraz są noce że się wychładza!

w smaku po prostu... słodki

ooooo [/QUOTE]

No i się okazało, że to jednak liszajec zakaźny...chociaż mi w ogóle na to nie wygląda.. i ma zapalenie gardła.. Jest teraz na antybiotykach i antybiotykowych maściach. W środę do kontroli
Dzisiaj podeszłam do przedszkola i okazało się, że kolejna 2jka dzieci nie przyszła...jakiś wirus panuje ale skąd ten liszajec...
Stary 2013-05-10, 14:50   #2068
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

sorki za jakość
kurcze, nie jestem expertem ale dla mnie to nie wyglada groźnie

Cytat:

nie nie pstryniu nie niania, nie będzie miała skąd dziecia wypożyczyć, żeby na spotkanie przyprowadzić

-----------------------------
ja tez dzis dostalam okresu
ostatni byl 29.04.2012 roku, ehhhhh

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
No i się okazało, że to jednak liszajec zakaźny...chociaż mi w ogóle na to nie wygląda.. i ma zapalenie gardła.. Jest teraz na antybiotykach i antybiotykowych maściach. W środę do kontroli
Dzisiaj podeszłam do przedszkola i okazało się, że kolejna 2jka dzieci nie przyszła...jakiś wirus panuje ale skąd ten liszajec...
wygooglalam tego liszajca, no niezaciekawie to wyglada. mam nadzieje ze u Was bedzie mial lekka postac szkoda biedulki malej... ale to bolesna sprawa jest? czy "tylko" takie wykwity na skorze sa i tyle...?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:52   #2069
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Nigdy Was nie nadrobie!!! co troche przeczytam zadowolona i dumna jak paw to Wy kolejne strony dowalacie. jestrm jakies 1500 postow do tylu najpierw byl majowy weekend,jezdzilismy po ciociach i babciach,potem umarl wujek tzta i tak nie moge Was ogarnac.
fewcia-super,ze sa postepy,bedzie coraz lepiej
silver-ja tez Cwicze z rana,o 6:p maly jeszcze kima,albo wlasnie jest w lepszym nastroju tak,ze przyglada mi sie z bujaczka ale juz noe cwicze killera ewki,teraz cwicze z zuzka light i jillian naprzemiennie prze 6 dni w tygodniu +obciazenia do cwiczen
szaja,ja tez bede robic ten tort teczowy na komunie mojego szwagra najmlodszego robilam kiedys ten poprzedni teczowy co tez jest na moich wypiekach,ale mialam barwniki tylko w plynie.
ehh dziewczyny ile moze trwac zabkowanie,ten proces wyrzynania sie.zabka jesli juz bylo takie pytanie to przepraszam. Marcin jest ogolnie naprawde aniolkiem,ale te zeby mnie wykanczaja czasem...
sutki mam poszarpane tak,ze plakac juz czasem mi sie chce i wieczorem mam ochote wyjac sobie kregoslup:p juz pewnie okolo 6,5kg wazy moj lysol.
meduzzka taka z Ciebie naprawde fajna dziewczyna przykro mi jak czytam o tz i o tym jak bardzo czujesz sie tu samotna i skazana na niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1368190171628.jpg (66,7 KB, 21 załadowań)
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:53   #2070
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mi pasi
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kurde, ja chyba 15 nie dam rady, postaram się, ale nie wiem jak wyjdzie doczytałam, że też nie pasuje Ci 15 to ja jestem za tym 16

No więc 16-go w czwartek
Dziewczyny ze Śląska. Która jeszcze jedzie?

Cytat:
czytam greja, bardzo powoli co prawda bo dopiero jestem na etapie Sijatel
generalnie wiedzialam ze ksiazka jest o ale i tak ten dialog powalil mnie na cycki
-bedziesz sie ze mna dzis kochac?
-ja sie nie kocham. ja sie pie.prze... i o ostro!

a ja myslalam ze to bedzie o romantycznej milosci az po grob

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40741029]No nam to nie bardzo stawia, mężowi raczej [/QUOTE]

hahahahahaha no racja

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja też nie patrzę Ale wczoraj Rodzice kupili mi sukienkę i jak mierzyłam to się załamałam. Jakie ja mam cycki! Jakieś takie ogromne, kurde nawet pasuje stwierdzenie rozłożyste bllleeee, nie podobają mi się szkoda, że latem się nie da nic ukryć
Ja też teraz nie mogę patrzeć na moje piersi Masakra. A miałam takie śliczne,zgrabne,jędrne miseczkę C .... chcę je spowroteeeeeem!!

Cytat:

OMG! Marsi jak Ty coś napiszesz to

Cytat:

sorki za jakość

mi też to nie wygląda groźnie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-10 o 14:54
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości