|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
skad Wy ten rabarbar bierzecie?? gdzie go mozna kupic??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Wtajemniczenie
|
ja mam swoj prywatny na ogródku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko ok i sie uspokoiłaś ![]() Cytat:
![]() Koniecznie odpocznij ![]() Ja własnie zjadłam pół litra pysznych lodów śmietankowych z suchymi waflami ![]() ![]() Kathe rozwaliłas mnie tym plackiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ad.2. Jeszcze się waham.. ad.3 szczoty jeszcze nie nabyłam ad.4. no własnie???? A ja juz po wizycie. Mały ma jakies 1400 gram tak, ze rośnie mały byczek ![]() poza tym wsio ok, szyjka macica itp. Mam zażywać 2*dziennie magnez, bo powiedziałam, ze jak chodze to mnie brzuch ciągnie i to takie średno przyjemne. Dzieki bardzo za kciuki możecie puscić ![]() Cynamonko mój tez dzis mało ruchawy...ale widziałam go więc spoko taki ma dzien leniwiec jeden....a u Was po złożeniu sie w kulke kto pierwszy skapitulował?:P ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czym dzielisz bo chyba mi umknęło? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak skończysz to pokaż ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-10 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was kupiła pościel w biedronce?
jak tak to dajcie znać jak ona wyglada jakosciowo, moze jutro Tż skoczy po nią jak bedzie fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dzięęęękiii... ![]() Cytat:
![]() ![]() Początkowo sobie pomyślałam- znajdź sobie swojego odbiorcę zgagi ale po chwili ruszyło mnie i zgadzam się- możemy oddawać 50/50 ![]() ![]() ![]() A na anemię polecam świeżo wyciśnięty sok z buraka i cytryny- też się zmagam z tym dziadostwem niestety ![]() Cytat:
![]() No następna... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Po złożeniu w kulkę Adaś skapitulował ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Kocham drożdżowe z rabarbarem i nie umiem takiego zrobić. Nie umiem rabarbaru przygotować. A kupić można pewnie w warzywniaku lub markecie.
Cytat:
Musiałam sobie zrobić jajecznicę na szyneczce bo coś mi się chciało i nie wiedziałam co. Nadal nie wiem czy to o to chodziło, ale przynajmniej coś zjadłam. Aha koleżanka dzwoniła, w nd może oddać mi trochę kasy ze swojego długu po 2 latach ![]() ![]()
![]() |
#4395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam kompot z rabarbaru i jabłek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
Ewusia - tak strasznie się cieszę, że wszystko ok. Boże święty ...przykro mi, że tyle się złego wydarzyło.
Uff jestem w domu...oczywiście już bym zaczęła sprzątać ![]() Dziękuję Wam kochane za ciepłe słowa...bo chwile były dla mnie straszne... Marcelek nas nieźle nastraszył...w wypisie mamy napisane "poród przedwczesny zagrażający" Uspokoiło się ładnie wszystko, nawet szyja wróciła na swój poziom.. w co ciężko mi było uwierzyć. Co mnie zdziwiło to na USG mówiła, że młody jest główka do góry znowu...a od 20 tygodnia wciąż był w dół..no i łożysko 2 stopnia a jeszcze przed majówką było 1?? Nie wiem czy w to łożysko wierzyć bo robiła USG na słabym sprzęcie ![]() Oczywiście muszę się strasznie oszczędzać ![]() Posiłki w szpitalu standardowo- "takie se" cukry miałam z kosmosu, ale co się dziwić jak ciśnienie miałam wysokie i byłam tak zdenerwowana, że młodemu za szybko serce waliło?? Dziś już wszystko się uspokoiło ciśnienie 90/50, serduszko Marcelka ok, ja też spokojniejsza.. leże.. Także laseczki zero strasu, nie wychodzimy na upał i duuużo odpoczywamy.. Bo nie znamy dnia ani godziny!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Cześć Brzuszki Pączuszki.
Ja dziś z opóźnieniem. Rano trochę popracować musiałam. Szef przez te swoje problemy ze zdrowiem jakoś mniej ma głowę do pracy czemu się nie dziwię. Najadłam się pysznościowych łazanek teraz poprawiłam pomarańczem i teraz poszłabym spać ![]() Ponadrabiam Was troszkę i się zdrzemnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jesteś już w domu ![]() ![]()
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
|
Dobrze, że wszystko tak się skończyło
![]() ![]() Miłej drzemki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra Kobietki- ja uciekam. Zaraz mnie chyba ta piekielna alergia wykończy ![]() Miłego popołudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
koocur no i dobrze, że już wszystko pod kontrolą.
super! witamy w domu i u nas na forum znów ![]() a mogę się znów czymś pochwalić?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja pospałam, przy tej dzisiejszej pogodzie strasznie się spać chce, ale co tu robić jak leje cały dzień
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
kupilismy dziś wanienkę!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie !!!
![]() ![]() ![]() Czytałam od rana z telefonu, a teraz pierwszy raz po szpitalu korzystam z komputera, nadal słabo widzę ale i tak z komputera wygodniej niż z telefonu ![]() Nie wiem czy ja Wam pisałam ale obecnie mieszkam u teściów bo Męża Mama zaoferowała się mną opiekować i powiem Wam, że naprawdę mam tutaj jak na wakacjach, cały dzień się o mnie troszczą, przygotowują i podają posiłki, zawsze pytają na co mam ochotę ze sklepu i spełniają wszystkie moje zachcianki... naprawdę bardzo jestem wdzięczna za to wsparcie i pomoc bo bardzo mam tutaj wygodnie, a w moim obecnym stanie jest to bardzo potrzebne, nie wiem czy Wam pisałam, że moje zdrowie jest tak kruche że nie mogę sama chodzić przez te zawroty głowy, czekam tutaj w spokoju aż te objawy miną bo oczywiście nie ma lekarstwa, tylko wszystko ma się samo zregenerować i ustąpić z czasem. Więc się kuruję tutaj u teściów na wsi i naprawdę mam tutaj super opiekę. Nasz Tymuś czuć że z dnia na dzień coraz silniejszy, tak fajnie się wypycha, czasem normalnie widać gulki na brzuchu jak rusza nóżkami, a czasem to całym ciałkiem się tak rozpycha, ciekawi mnie czy Wasze Maluszki też tak się już zachowują. U nas już 8 miesiąc i powoli zaczyna mnie przerażać, że wszystko nie przygotowane na przyjście Tymusia. Troszę wyprawki i rzeczy do szpitala kupiłam i leżą w mieszkaniu, ale torby nadal nie spakowane. Ubranka będę prać i prasować jak trochę ozdrowieje i może wróci mi wzrok, bo narazie kiepsko widzę i przez to źle operuję. Ze mną ogólnie teraz jak z dzieckiem muszę uważać bardzo, aby się nie przewrócić, albo nie oparzyć itp. Czekam z utęsknieniem, kiedy te objawy miną i będę w pełni sił mogła się przygotować na przywitanie Tymusia. Jestem bardzo szczęśliwa że z ciążą wszystko dobrze, skurczy narazie nie mam żadnych nawet przepowiadaczy, więc liczę na spokojne 6 tygodni i później skierowanie do szpitala na cc. Gin ostatnio powiedział, że jeszcze 3 wizyty co 2 tygodnie ( bo teraz mam wizyty co 2 tygodnie) i rozwiązanie. Mam nadzieję że te 6 tygodni mi wystarczy na ozdrowienie i powrót do samodzielności. Teraz to już praktycznie pewne, że dołączę do mamuś czerwcowych bo będę mieć robione cc wcześniej w 37 lub 38 tc. Co do spraw praktyczno-wyprawkowych: ja kupiłam zwykłą szczotkę do butelek, a butelki TT 2 sztuki antykolkowe. Nie wiem oczywiście czy i kiedy będą potrzebne ale chciałam się zaopatrzyć ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
Wtajemniczenie
|
no wymyslamy nowy tytul???
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Ewusia709 nawet nie wiesz jak sie ciesze, że wracasz do zdrowia i z Tymkiem wszystko dobrze
![]() o prasowaniu i praniu zapomnij, niech ktoś Ci pomoże, odpoczywaj bo za 6 tygodni czeka Cie wieeelka "praca" przy maluchu w klubie są dwa filmiki jak dziewczynom maluchy buszują w brzuchu, sobei zobacz a bedziesz miec porównanie jak to wyglada u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliath obserwuję twoją aukcję i mnie w sercu kłuje, że nie wygram. Zawsze zapominam o aukcjach no i w nd akurat nie będzie mnie bo będę na komunii.
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
kocurku super, ze juz w domku jestes
![]() madi kawał chłopa z twojego synka ![]() ewusia odpoczywaj, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba roxi wymyślała fajne, trzeba by jak zwykle zrobić głosowanie wróciłam z biedronki kupiłam chleb i herbatę ziołową po drodze wstąpiłam do warzywniaka i kupiłam piękną sałate-zaraz się do niej dobiorę po jedzonku czeka mnie kolejna praca do napisania, ale już się załamuję bo zaczęłam szukać info na necie i nic nie mogę znaleźć na 2 tematy do wyboru ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że jesteś pod czułą opieką z Tymusiem, szybciej wrócisz do zdrowia i pełna sił wkroczysz w mamusiowe obowiązki. Jeszcze tylko poród, ale to już wszystko pestka w porównaniu z tym co przeszłaś. Mój Lokatorek też się rozpycha ale mniej to widoczne bo przez moje sadełko ciężko się przepchnąć ![]() ![]() ![]() Odpoczywaj, nie szarp się i leń ile wlezie i w miarę możliwości zdawaj nam raport z co raz lepszego samopoczucia ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Kocurku, fajowo że już jesteście w domu ![]() Ty też się oszczędzaj, lenistwo na maksa powinni Ci przepisać ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Fiazo, w króliczka się będziesz zabawiać z tą sałatą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.