Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 12:24   #1231
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
ok, dzięki Kasia... mam nadzieje ze w nic zlego sie nie wpakuje (jak to ja) Na razie jeszcze nie wiadomo czy do mnie zadzwonia..ok. 14 mowili ze beda dzwonic...
trzymam kciuki !!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:50   #1232
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś mamy 6 rocznicę związku!!!

Ciekawe czy Tż będzie pamiętał W zeszłym roku nie zapomniał
Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy

Mam dokument tekstowy w wordzie, który muszę pouzupełniać.
I jest np. Imię i nazwisko ......................... ......................... .......

To jest dokument który powinien być wydrukowany i napisane ręcznie w tych kropkach imię i nazwisko, ale muszę to zrobić komputerowo i wiem, że będę jeszcze nie raz takie coś robić. Jak powymazuję kropki, żeby mieć taki "szablon" to mi się wszystko przesuwa i nie wygląda tak jak powinno. A wymazywanie za każdym razem i wpisywanie jest denerwujące.
I w związku z tym mam pytanie czy da się jakoś w wordzie zrobić takie "okienka", że otwieram dokument i wpisuję w określone miejsca co trzeba, bo tam jest na te rzeczy miejsce?
Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam, ale to ważne dla mnie
Zrób tak jak dziewczyny Ci doradzały z polem tekstowym, bądź najprościej wstaw tabelkę bez obramowań (bez kontur) i wtedy będzie wszystko się sztywno trzymać

A jak coś to podeślij mi, zrobię Ci to

Cytat:
No i u mnie na tej rozmowie tak bylo.. identycznie.
W większości korporacji tak wygląda rozmowa - omówienie CV, sprawdzenie podanej w CV wiedzy (języki, Word, Excel etc.), sprawdzenie wytrzymałości osoby na stres i jej komunikatywność.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:51   #1233
misia880
Zakorzenienie

własnie się dowiedziałam, że wyłączają mi internet w pracy (((
Tragedia. od przyszłego tyg, zero neta

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 12:55   #1234
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
własnie się dowiedziałam, że wyłączają mi internet w pracy (((
uuuu;/
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-10, 12:58   #1235
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Moje dziwne - ale śliczne tulipany nowy bukiecik

słabe zdj. bo telefonem robione takim sprzed wojny:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (68,4 KB, 20 załadowań)

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.

Edytowane przez kulbensikowa
Czas edycji: 2013-05-10 o 12:59
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:08   #1236
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Zrób tak jak dziewczyny Ci doradzały z polem tekstowym, bądź najprościej wstaw tabelkę bez obramowań (bez kontur) i wtedy będzie wszystko się sztywno trzymać

A jak coś to podeślij mi, zrobię Ci to
To może ja Ci to podeślę a Ty mi powiesz jak to najlepiej zrobić bo na razie to się poddałam i wymazuję kropki... Na PW możesz mi maila wysłać.
Jak mi powiesz jak najlepiej to zrobić to już mogę sama
Stary 2013-05-10, 13:10   #1237
Blondi2989
Blond forever!

Miałam cytować, ale się poddałam
Witam wszystkie nowe PM
Dla tych co miały urodziny - sto lat
Dla tych co mają rocznice - sto lat z TŻ
Dla tych co kupiły mieszkanie - gratuluję
Dla tych co napisały prace - gratuluję I zazdroszczę

I teraz odniosę się do kilku tematów, które się przewinęły:
- wódka Żubrówka - póki co nasz numer 1 - tania, dobra, na wielu imprezach rodzinnych się u nas pojawia, czyli w rodzinie znana, a i butelka moim zdaniem jest w miarę elegancka
- mieszkanie - u nas się zrobił kogiel - mogiel, póki co temat czeka do wakacji, aż się spotkamy z naszymi rodzicami wszyscy w kupie i będziemy móżdżyć
- płatne szkolenie - ja się różnie spotkałam. W jednej pracy miałam normalnie płatne szkolenie (w sensie szkolenie zaczynało się w poniedziałek, trwało 1,5 tygodnia to miałam płacone od poniedziałku + nawet obiady wtedy dostawaliśmy ), a w innej robocie, której nie przyjęłam szkolenie było płatne, ale zwrot za nie było dopiero po przepracowaniu 3 miesięcy.
- pytanie o zarobki - mi się wydaje, że znalazłam dobry sposób na wybrnięcie z twarzą z tej sytuacji - kiedy pada magiczne pytanie: "ile chce Pani zarabiać?", wtedy ja pytam o dokładny opis stanowiska (jeżeli nie był wcześniej opisany) - zakres obowiązków, czas pracy, czy płacone jest godzinowo, jaka umowa, czy jest okres próbny, itp. Jak już wiem wszystko to niejako "wyceniam" swoją pracę, zawsze w widełkach około 300zł, czyli np. 1700 - 2000 i zawsze mówię kwotę brutto. Polecam
- rozjaśnianie - ja mam naturalnie blond włosy, nigdy nie skażone farbowaniem Od kiedy nie męczę ich prostownicą to są całkiem ładne. Ostatnio tylko kupiłam sobie coś takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...lex-blond.html Czytałam opinie o tym, że niszczy włosy, ale ostatnio brakuje mi tych słonecznych refleksów, a idę na wesele, więc kupiłam na okazję, nie będę tego używać regularnie.
- narzeczony - ja baaardzo lubię o TŻ tak mówić Mi się podoba i szkoda, że tak krótko mogę o nim tak mówić (jeszcze tylko rok)

Kulbensikowa za telefon z pozytywnymi wieściami

Ja dzisiaj też wysłałam kilka CV, zobaczymy na dniach, czy coś będzie pozytywnego...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 13:14   #1238
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Np. moja mama nie farbuje w ogóle włosów u fryzjera
Bo mają słabe farby - strasznie szybko się wypłukują, a sorry, chodzić raz na 2 tygodnie do fryzjera na farbowanie, to głupota, bo raz, że czas, dwa że kasa, no bez sensu.
Dlatego idzie, on ją obcina, a ona się farbuje sama w domu. W dobie tych wszystkich farb w piankach itd, to naprawdę nie problem
Jedynie teraz idzie w przyszłym tygodniu na farbę, bo musi sobie dekoloryzację zrobić, bo będzie kolor zmieniać. Teraz ma taki cieeeeemny, lekko w bordo wpadający, a chce jasny rudy, bliżej marchewki
Aż jestem ciekawa jak będzie wyglądać
właśnie w zeszłym roku moja mama schodziła z takiego ciemnego bordo do jasno rudego w salonie zrobili jej to takim peelingiem i efekt osiągnęła od razu taki jaki chciała, a włosy nie były zniszczone ciężko mi tylko powiedzieć ile to kosztuję bo miała wykupionego groupona na obcięcię i farbę a na inne usługi miała 15% rabatu. Więc razem z tym grouponem wyszło ok 200zł. Ale była bardzo zadowolona z efektu

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
mój mówi do mnie moja narzeczona gdy chce sie podlizać lubię to

to może ja coś powiem doradztwo zawodowe i personalne, praca przy rekrutacji
Spokojnie! z mojego doświadczenia wiem, że pytanie to pada na rozmowach kwalifikacyjncyh z dwóch powodów - po pierwsze po to aby sprawdzić czy z kanydyatem warto w ogole rozmawiać dalej i poświecać mu czas, bo teraz wiele rekrutacji ma kilka etapów, co jest kosztowne dla firmy, wiec jezeli firma może na pracownika przeznaczyc 3000 a na tej pierwszej rozmowie kandydat mówi 4000 to już dalej nie bierze się go pod uwagę, więc bardzo dobrze zrobiłaś, że nie powiedziałaś więcej... sama wielokrotnie przeprowadzałam nawet wywiady telefoniczne, gdzie musialo paść to pytanie, a na rozmowe zaproaszane były osoby ktore zmiesiły sie w przedziale
Rzeczywiście z drugiej strony sprawdza się też jak pracownik cenii swoje umiejętności... ale jeżeli firma ma przeznaczyć te 3000 a ty powiesz 2500 to i tak pewnie te 3000 dostaniesz to zależy też od kultury organizacyjnej przedsiebiorstwa, także spokojnie

absolutnie sie nie zgadzam, patrz wyżej ale pewnie sa różne szkoły i wielu "ekspertów" może radzić inaczej, ja to mowie na własnej wiedzy i doświadczeniu

boże jakie boskie!!!! jak o nie dbasz?
no właśnie, moim zdaniem to zalezy od firmy w pracy mojego TŻta chłopak, który pracuję na tym samym stanowisku ma prawie 1000zł mniej, najprawdopodobniej dlatego, że na rozmowie powiedział, że chce mniej więc tyle mu dali oczywiście pracownicy nie chwalą się zarobkami, ale mój TŻ to hakier więc odszukał sobie w systemie tabelke płac

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
jak pracowałam w salonie w Katowicach to cena za farbę (1 kolor) zaczynała się od 170 zł a i tak zazwyczaj płaciły ok. 220 zł nigdy w zyciu bym sama tyle nie dała
no ja dawałam zawsze ok 220zł a teraz kupuje sobie tą samą farbę co w salonie i płacę za nią 40 zł

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś mamy 6 rocznicę związku!!!

Ciekawe czy Tż będzie pamiętał W zeszłym roku nie zapomniał
Gratulacje pewnie, że będzie pamiętał My to zawsze już na miesiąc przed rocznicą planujemy jak ją spędzimy w zeszłym roku fundnęliśmy sobie weekend w Ostravie i rocznice spędziliśmy w jacuzzi z przemyconym szampanem

Cytat:
KaEs mama mówi, że ma dobre zdanie o farbach z loreal. Nie wie czy maja ten amoniok czy nie, ale mówi że jak maja to bardzo malutko
ja nie pamiętam jakim lorealem kiedyś sobie zafarbowałam włosy, ale miałam je okropne mega siano, przesuszone... nigdy więcej nie zdecyduje się już na żadnego loreala

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
To chyba też zależy od branży i regionu.
To nie jest moja pierwsza praca więc mam też pewne doświadczenie. Wiem że na okresie próbnym zarabia się mniej ale myślę że gdybym powiedziała większą kwotę na rozmowie kwalifikacyjnej to dostałabym te pieniądze już na początek. Mój okres próbny trwa 7 miesiąc więc przez ten czas mogłam zarobić dość fajną kasę...
Tutaj jest spora konkurencja, ludzie godzą się pracować za naprawdę niskie kwoty. A pracodawcy nie próbują dawać więcej, niestety... Branża mojego TŻ jest idealnym przykładem na to. To są w większośći małe prywatne firmy, jeśli dają ogłoszenie z myślą że przeznaczą na pracownika 2000 zł (bo tyle miał poprzednik) a znajdzie się ktoś kto chce dostać tylko 1600 zł, to tyle dostanie. To absurd ale z roku na rok proponują coraz niższe stawki bo jest coraz wi8ęcej chętnych do pracy i ludzie zdają sobie sprawę, że jak obniżą swoje wymagania finansowe to będą mieli większą szansę na zdobycie pracy.
Nie wiem z jakich Wy jesteście regionów i z jakiej branży, ja mówię z naszego doświadczenia.
Cytat:
ja mam te 2 plus jeszcze respect - też bardzo fajna wlasciwie mając te 3 mam juz wszytsko tak fajnie sie uzupełniają (nie mam tylko niebieskich odcieni, ale jako niebieskooka tak sie nie maluję uważam, że nie ma nic gorszego od błekitnych oczu i błekitnego makijażu, fuuuu (Co innego chabrowa kredka)

wiem, że wiele firm, szczegolnie małych i prywatnych tak robi, ale to jest neizgodne z prawem! kodeks pracy wyarźnie mówi, że za te same obowiązki i to samo doswiadczenie pracpwnicy powinni otrzymywac takie samo wynagrodzenie. jesli w firmie jest kilku pracownik,ow z takimi samymi kwalifikacjami i obowiązkami, ktorzy wykonują tą samą pracę a zarobki mają różne, można firmę oskarżyć

Ja przedstawiłam tylko 2 argumenty dlaczego zadaje sie takie pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej. Nie dlatego aby dac mu mniej, tylko dlatego by sprawdzić, czy warto dalej poswiecac czas i pieniądze na tego kandydata. Czasem nie zdajemy sobie sprawy ile pieniedzy kosztuje sama rekrutacja (szczegolnie jesli zleca się to innym specjalistom), a rektutacje mają czasem i 5 etapów - ile pieniedzy może pojść w bloto z punktu widzenia firmy, jesli zainwestuje sie w rekrutacje pracownika, którego i tak nie zatrudnimy, bo nas na niego nie bedzie stać, bo za 3000 nie bedzie pracował
pewnie dlatego sobie na to pozwalają, że w umowach jest zapis o tajności zarobków

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
gratuluje ;-)
my dopiero 6 lat mamy w listopadzie ;-)

no wlasnie zauwazylam ze wlasnie mam @ :-P boli :-(:-(:-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

doradzcie mi :-( zwalnia sie super mieszkanie od wrzesnia... cena odstepnego to 300zl i teraz niewiem czy dcydowac sie z tz na go mieszkanie... wiem ze ciezko bedzie zbierac kase na wesele bo pewnie malo nam zostanie ale i tak od stycznia chcielismy isc na swoje juz.... sama niewiem co robic... dziewczyny pomocy ;-)

no właśnie, odstępne to chyba pod wynajem to mieszkanie? Ile m2? jaki koszt miesięczny itp?

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
jestem w trakcie nadrabiania, i tyle sobie włączyłam stron do cytowania, że nie wyrobie za chwilkę, więc będzie znowu stopniowo
W De wczoraj był dzień wolny, więc kawał dnia nad jeziorem spędziliśmy Ale za to od 19 do teraz ciągle pada...;/ Podczytywałam Was troszkę, ale w między czasie dochodziło coraz to więcej stron no i trochę mi to jeszcze zajmie

vixena
spóźnione ale szczerze! Najserdeczniejsze życzenia! Spełnienia marzeń i wiecznej miłości!!

kulbensikowa ściskam kciuki!!

dodaja jestem z Ciebie dumna! Niedługo będziesz miała spokój Dasz radę!!

Waniliova ja już Ci kiedyś pisałam, że my od początku jechaliśmy na tabletkach..po 5 latach odstawiłam je teraz w styczniu i zmiany jakie zauważyłam: lepiej się czuję, libido dużo lepiej, włosy jakoś bardziej nie wypadają- tak jak wcześniej właściwie ALE! cera mi się popsuła...ostatnio nie mogę patrzeć na boje odbicie w lustrze...nie miałam nigdy problemu z trądzikiem a teraz od ponad tygodnia męczę się z czterema (wiem, że to nie tragedia, ale dla mnie to zmiana..) czerwo-różowymi kropkami, które nie chcą się zagoić...i to tak głupio są rozmieszczone, że wszystko psują nad lewą brwią, nad lewym kącikiem ust, na brodzie i pomiędzy brwiami...oprócz tego na plecach się pojawiły i nie jakieś wypryski ale takie plamki skupione na policzku...też nie potrafię nic z tym zrobić...
no i wróciło to co przed stosowaniem tabletek, czyli mega nieregularny okres...zaczęłam brać tabsy, bo okresu nie miałam od 4 miesięcy..przy tabletkach, wiadomo wszystko było ok z @. a teraz odstawiłam w styczniu- był @ z odstawienia, później spóźnił mi się o 20 dni...i teraz za trzy dni minie miesiąc kiedy powinnam okres dostać..w ciąży nie jestem. Muszę iść do gin, ale pewnie coś z hormonami jest nie tak...

pysia trzymam kciuki! fajnie, że ciągle się coś dzieje w tym temacie

misia również kciukasy ode mnie!!
dzięki

Cytat:
własnie się dowiedziałam, że wyłączają mi internet w pracy

ja dopiero teraz dorwałam się do kompa bo o 9.30 jak leżałam jeszcze zadzwoniła Babcia TŻta czy może przyjechac odwiedzić koty więc nie wypadało odmówić i dopiero niedawno poszła
i na szybko rano musiała jeszcze sprzątać i ogarniać całe mieszkanie, żeby się nie miała do czego doczepić ale tak jak czasami jest upierdliwa i mnie wkurza, tak dziś było nawet miło
powiedziała, że ona widzi jak G. zmienił się pod moim wpływem i mimo, że ma trudny charakter to na pewno mnie bardzo kocha
miło mi się zrobiło

a z pracy żadnej nie dzwonią

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:17   #1239
ane3kaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nie rozumiem o co chodzi z tym odstepnym ? ile kosztuje mieszkanie ? bedzie wasze na własność czy jak ?

ja zaraz wychodzę i siedzę do 21 w pracy
to jest wynajem ;-) mieszkanie ma dwa duze pokoje, kuchnia j lazienka ;-) odstepne 300+czynszok.400 + jakies tam media ;-)

ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:19   #1240
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Cytat:
to jest wynajem ;-) mieszkanie ma dwa duze pokoje, kuchnia j lazienka ;-) odstepne 300+czynszok.400 + jakies tam media ;-)

ale te odstępne to jednorazowe, czy co miesiąc?
Chodź moim zdaniem tak czy siak czy 700zł czy 400zł to bardzo dobra cena wynajmowanego mieszkania. Brałabym

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-10, 13:21   #1241
Opiumalfa
Zakorzenienie

posmece wam.

jak bylam w PL nakupowalam naturalnych szamponow itp i zaczelam zuzywac"zle" i mialam piekniejsze wlosy i skore. U mnie w domu rodzinnym woda jest ze studni glebinowej.

przyjechalam do siebie i jest coraz gorzej. mamy bardzo twarda wode z kamieniem. Wlosy myje tym samym szamponem co w pl, mylam OMO wiec przezucilam sie na cos mniej obciazajacego. Umylam dzis wlosy i czuje, ze jutro juz beda tluste a normalnie myje co drugi dzien. Nie sa tak puszyste jak w PL i sklap mi sie podraznil i jest niewielki lupiez.

czy to cos ma wspolnego z twardoscia wody? hormonami, cyklem? ktoras sie na tym zna?

masakra jakas....na twarz na noc zaczelam olejowac zamiast kremu i rano sie budze z sucha, nie fajna buzia.

co ja robie nie tak? czym bardziej sie staram tym jest gorzej.
o.
i czekam na @ i wszystko mnie wkurrr***ia.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 13:22   #1242
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
po pierwsze po to aby sprawdzić czy z kanydyatem warto w ogole rozmawiać dalej i poświecać mu czas, bo teraz wiele rekrutacji ma kilka etapów, co jest kosztowne dla firmy, wiec jezeli firma może na pracownika przeznaczyc 3000 a na tej pierwszej rozmowie kandydat mówi 4000 to już dalej nie bierze się go pod uwagę, więc bardzo dobrze zrobiłaś, że nie powiedziałaś więcej... sama wielokrotnie przeprowadzałam nawet wywiady telefoniczne, gdzie musialo paść to pytanie, a na rozmowe zaproaszane były osoby ktore zmiesiły sie w przedziale
Rzeczywiście z drugiej strony sprawdza się też jak pracownik cenii swoje umiejętności... ale jeżeli firma ma przeznaczyć te 3000 a ty powiesz 2500 to i tak pewnie te 3000 dostaniesz to zależy też od kultury organizacyjnej przedsiebiorstwa, także spokojnie

:
Dokładnie tak jest. Mogłabym sypać przykładami... jest ich mnóstwo. U mnie na studiach rownież ten temat się pojawiał.

Cytat:
włoski super

a mam też pytanie z tak zwanej jaki to kolor farby na ścianie z tyłu za Toba? [COLOR="Silver"]
o kurczaczek... nie wiem zdjęcie było zrobione w wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu, także nie pomogę...

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Hej
Dołączam do Was
Datę ślubu mamy na 30.08.2014 narazie tylko sala zamówiona, trzeba się wybrać do księdza itd
Moja data!!
wreszcie ktoś się pojawił z moją piękną datą!! Nie będę sama przeżywać stres w tym dniu

Narobię Wam smaczka, pycha

Uciekam na rower
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0156.jpg (114,9 KB, 35 załadowań)

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:26   #1243
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Witam

Widzę, że przewijał się temat rozjaśniania włosów. Ja mam blond (niespecjalnie jasne) i nigdy ich nie farbowałam Nie muszę też ich prostować, bo są idealnie proste, ale za to bardzo sztywne. Gdyby ktoś mi dał prostownicę, to pewnie nie wiedziałabym co z nią zrobić i jak się nią posługiwać
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:29   #1244
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jest. Mogłabym sypać przykładami... jest ich mnóstwo. U mnie na studiach rownież ten temat się pojawiał.

o kurczaczek... nie wiem zdjęcie było zrobione w wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu, także nie pomogę...

Moja data!!
wreszcie ktoś się pojawił z moją piękną datą!! Nie będę sama przeżywać stres w tym dniu

Uciekam na rower
napewno jeszcze nie jedna PM z tą datą się pojawi do końca roku będzie nas pewnie z 2 razy więcej
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-10, 13:42   #1245
aniuska18032
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

no właśnie, moim zdaniem to zalezy od firmy w pracy mojego TŻta chłopak, który pracuję na tym samym stanowisku ma prawie 1000zł mniej, najprawdopodobniej dlatego, że na rozmowie powiedział, że chce mniej więc tyle mu dali oczywiście pracownicy nie chwalą się zarobkami, ale mój TŻ to hakier więc odszukał sobie w systemie tabelke płac

Cytat:

Moja data!!
Postresujemy się razem

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Witaj miło Cię poznać

Cytat:
nie prostuje i nie kręce. Farbuje czasami ( u fryzjera) na czekoladowy brąz, żeby były bardziej lśniące.
cudowne włosy !! marzę o takich...i na marzeniach się skończy

Cytat:

w ogóle gdybym teraz zdawała maturę to oblałabym na 100% matematykę

Ja też bym oblała

Nie nadrabiam wszystkiego bo nie dam rady. Właśnie zrobiłam obiad (zupa-krem z brokułów) i zaraz padnę na twarz...@ mnie wykończy kiedyś...jeszcze do tego mam ochotę cały czas jeść wrrrr

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:45   #1246
alloffkowa
Zakorzenienie

Przeczytałam gdzieś wypowiedź Poznanianki i podrzuciła mi do głowy fajny pomysł Żeby na facebooku przed ślubem wstawić zdjęcie z zawiadomieniem o slubie
Nie chciałam tworzyć specjalnie wydarzenia na tą okazję bo mi się to nie podoba, ale wstawienie zdjęcia w formie zawiadomienia mi się podoba
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-10, 13:46   #1247
Agata_2810
Raczkowanie

Nie ma opcji żeby to wszystko nadrobiła i już nowy wątek jest:P
te 1,5 tygodnia to była masakra:/ miałam wszystko rozplanowane do nauki na to kolokwium, bo materiału więcej niż na niejeden egzamin i oczywiście musiał gość z egzaminem wyskoczyć jak sesja zaczyna się w połowie czerwca...i siedziałam dzień i noc w książkach ale opłacało się
Stary 2013-05-10, 13:47   #1248
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja data!!

Uciekam na rower
KaEs idź precz złą kobieto! My tu się katujemy dietami, Mel B a Ty chudzino wrzucasz zdjęcie big lodów

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 13:53   #1249
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Ja też tak późno kończę...
No to witam w klubie
Ja dziś wyjątkowo tak długo, bo są wydłuzone godziny pracy. Tak to zawsze do 21.

Gary umyłam, ogarnęłam się i melduję się z pracy
Ale mnie żołądek dziś booooli A nie jadłam nic ciężkiego
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:23   #1250
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dziewczyny chyba mam jakiś problem z sukienkami Pochodziłam dziś po Jana Pawła i jestem zdemotywowana, w "greckich" wyglądam źle, "satynowe" mi się nie podobają, muślinowe szału nie ma, mega rozkloszowane księżniczki też odrzucam, poszukuję jakiejś w kształcie litery A no i z górą koronkową ale w miarę drobną i dołem tiulowym żeby ładnie ta koronka przechodziła
i co i masakra wszystkie te sukienki w necie wyglądają ładnie a na tych wieszakach mam wrażenie "wiejsko", "tandetnie", "ordynarnie", za gruba koronka, miliard warstw tiulu...
na tą chwilę jestem załamana, chociaż tyle, że ta w Madonnie mnie urzekła
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 14:42   #1251
alloffkowa
Zakorzenienie

namówiłam tż i przed próbą chóru pójdziemy do restauracji która ma nas karmić na ślubie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-10, 14:42   #1252
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale te odstępne to jednorazowe, czy co miesiąc?
Chodź moim zdaniem tak czy siak czy 700zł czy 400zł to bardzo dobra cena wynajmowanego mieszkania. Brałabym

odstępne to jest kasa którą bierze właściciel mieszkania tak co miesiac
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 15:23   #1253
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Co do włosów to ja miałam różne odcienie. Moh naturalny kolor to ciemny blond. Zaczęłam targować włosy w 2 klasie liceum. Najpierw szamponem koloryzującym na jasny brąz, potem farbą na karmelowy blond, a potem kasztan. I ten kolor miałam przez kilka lat. Sama farbowalam w domu. Potem do mnie do domu przyjeżdżał fryzjer i mi farbowal na ciemny blond ale złocisty, na nim robił refleksy. A od jakiegoś czasu korzystam z gruponów. Za 59 zł mam refleksy (teraz w czerwcu baleyage, bo die napaliłam :p A po drugie chce na całej glowie mieć te pasma a nie tylko na wierzchu bo w upieciu ślubnym by to źle wyglądało...), strzyzenie (podcinam tylko końcówki bo zapuszczam włosy) i modelowanie. Opłaca sie!

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 15:24   #1254
tajik girl
Raczkowanie

Dziewczyny, miałam Was nadrabiac, ale zupełnie nie daje rady z waszym tempem. Całe szczęście dzisiaj ostatni dzień w pracy i tydzień wolnego

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba mam jakiś problem z sukienkami Pochodziłam dziś po Jana Pawła i jestem zdemotywowana, w "greckich" wyglądam źle, "satynowe" mi się nie podobają, muślinowe szału nie ma, mega rozkloszowane księżniczki też odrzucam, poszukuję jakiejś w kształcie litery A no i z górą koronkową ale w miarę drobną i dołem tiulowym żeby ładnie ta koronka przechodziła
i co i masakra wszystkie te sukienki w necie wyglądają ładnie a na tych wieszakach mam wrażenie "wiejsko", "tandetnie", "ordynarnie", za gruba koronka, miliard warstw tiulu...
na tą chwilę jestem załamana, chociaż tyle, że ta w Madonnie mnie urzekła
Też tak czasem mam jak patrze na sukienki w rzeczywistości, na zdjęciach wyglądają dużo lepiej
Mierzyłaś coś? Jeśli tak to powiesz jak tam panie w calonach na Jana Pawła? Wybieram sie w przyszłym tygodniu z mamą
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 15:32   #1255
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Niulka, gratuluję rocznicy
Tylko ja mam tutaj taki mały staż związku? :p

Alloffkowa, ją sie nad wydarzeniem zastnawiam. A te fotki mam już na kompie zrobione jakchcesz mogę Ci dla przykładu wysłać

Moniczka, 8 osób i aż 10 tys? Mega dużo...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 15:38   #1256
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Co do włosów to ja miałam różne odcienie. Moh naturalny kolor to ciemny blond. Zaczęłam targować włosy w 2 klasie liceum. Najpierw szamponem koloryzującym na jasny brąz, potem farbą na karmelowy blond, a potem kasztan. I ten kolor miałam przez kilka lat. Sama farbowalam w domu. Potem do mnie do domu przyjeżdżał fryzjer i mi farbowal na ciemny blond ale złocisty, na nim robił refleksy. A od jakiegoś czasu korzystam z gruponów. Za 59 zł mam refleksy (teraz w czerwcu baleyage, bo die napaliłam :p A po drugie chce na całej glowie mieć te pasma a nie tylko na wierzchu bo w upieciu ślubnym by to źle wyglądało...), strzyzenie (podcinam tylko końcówki bo zapuszczam włosy) i modelowanie. Opłaca sie!

ja jeszcze większy przekrój od blond pasemek, baleyage, naturalnego jasnego brązu, poprzez różne czerwienie, różne brązy do czarnego włącznie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:

Alloffkowa, ją sie nad wydarzeniem zastnawiam. A te fotki mam już na kompie zrobione jakchcesz mogę Ci dla przykładu wysłać

poproszę na maila?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-10, 15:39   #1257
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam Was nadrabiac, ale zupełnie nie daje rady z waszym tempem. Całe szczęście dzisiaj ostatni dzień w pracy i tydzień wolnego

Też tak czasem mam jak patrze na sukienki w rzeczywistości, na zdjęciach wyglądają dużo lepiej
Mierzyłaś coś? Jeśli tak to powiesz jak tam panie w calonach na Jana Pawła? Wybieram sie w przyszłym tygodniu z mamą
nie mierzyłam bo nic mnie nie zachwyciło, sukienki wywieszone w salonach oglądałam i na tym moja wizyta się skończyła, Panie niby miłe ale w niektórych nie odczułam zainteresowania klientem może po prostu źle nastawiona tam poszłam
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 15:40   #1258
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Dziewczyny odpuszczam jakiekolwiek przygotowania narazie. Znikam stąd na pewien czas. Mamy z TŻ ostatnio kryzys. Nic nam się nie układa. Kłócimy się częściej niż widzimy. Mam wszystkiego dosyć.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 15:49   #1259
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
posmece wam.

jak bylam w PL nakupowalam naturalnych szamponow itp i zaczelam zuzywac"zle" i mialam piekniejsze wlosy i skore. U mnie w domu rodzinnym woda jest ze studni glebinowej.

przyjechalam do siebie i jest coraz gorzej. mamy bardzo twarda wode z kamieniem. Wlosy myje tym samym szamponem co w pl, mylam OMO wiec przezucilam sie na cos mniej obciazajacego. Umylam dzis wlosy i czuje, ze jutro juz beda tluste a normalnie myje co drugi dzien. Nie sa tak puszyste jak w PL i sklap mi sie podraznil i jest niewielki lupiez.

czy to cos ma wspolnego z twardoscia wody? hormonami, cyklem? ktoras sie na tym zna?

masakra jakas....na twarz na noc zaczelam olejowac zamiast kremu i rano sie budze z sucha, nie fajna buzia.

co ja robie nie tak? czym bardziej sie staram tym jest gorzej.
o.
i czekam na @ i wszystko mnie wkurrr***ia.
na szamponach się nie znam, ale jeśli chodzi o twardość wody to mega dużo daje ja np na śląsku nie rozczesłabym włosów bez odżywki, woda jest taka twarda, a z kolei w rejonach gdzie woda jest czystsza nawet bez odżywki włosy sa miękkie np jak byłam w sanatorium w Wysowej Zdrój, tam właściwie powietrze i woda w ogóle nie są skażone, ponieważ tam nie ma żadnego przemysłu itp to włosy i cerę miałam super tylko na początek brzuszek wariował od nadmiaru czystej wody ale potem się unormowało

Cytat:
odstępne to jest kasa którą bierze właściciel mieszkania tak co miesiac
i tak moim zdaniem się opłaca

Cytat:

moim zdaniem wcale nie mega dużo niektóre koszty są takie same jak u tych, którzy mają wesele na 200 osób
np obrączki, suknia, garnitur, opłaty w kościele, wystrój w kościele, auto do ślubu, fotograf (o ile chca mieć i będzie normalna sesja), makijaż, fryzura- to się nie zmienia, jedynie fotograf za krótszą imprezę weźmie trochę mniej.
Tak naprawdę tylko za talerzyk wtedy jest mniej, za zespół, za alkohol.

wiem bo ja tez już na biede o takim czymś myślałam i koszty wychodziły podobne, a nawet trochę wyższe

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odpuszczam jakiekolwiek przygotowania narazie. Znikam stąd na pewien czas. Mamy z TŻ ostatnio kryzys. Nic nam się nie układa. Kłócimy się częściej niż widzimy. Mam wszystkiego dosyć.
co się dzieje? nie opuszczaj nas przecież ostatnio było już lepiej...

a jeśli chodzi o kolory włosów to ja farbuje od 13nastego roku życia (kiedyś przyjechałam z kolonii ruda jak wiewióra ) i miałam od tego czasu już czerwone, ciemny brąz, wszystkie mahonie, czekolady, blondy a jakieś 3,5 roku temu wróciłam do rudego blondu i jednak w tym kolorze czuje się najlepiej

właśnie buszuje po necie, szukam jakiś fajnych spodni albo kiecki albo czegokolwiek

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-10, 15:50   #1260
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

A ja wpadam się pochwalić :P Niedawno dzwonili do mnie z rmf fm że wygrałam bon travelpass SPA na 500 zł z konkursu na ich stronie byłam na antenie, ale za dużo nie powiedziałam, bo w takim szoku byłam i do tej pory jestem, że aż zaniemówiłam Już nawet nie pamiętam co za głupoty gadałam No to będą wakacje jednak w tym roku, albo chociaż weekend nad morzem z TŻ-tem po obronie pracy Cieszę się jak głupia!

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości