|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co ty tam tak prałaś w czasie porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
dziewczynki ratunku potrzebuję rady - jak skutecznie wybielić białe ubranka dziecięce?? dostałam ubranka od rodzinki ale te białe to wg mnie nie są białe tylko szaro bure i aż nie chce się na nie patrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 | ||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=moni_ka.g;40734058]może rzeczywiście zwiększę espumisan. dzisiaj tak ryczał cały dzień, że masakra
![]() [QUOTE] daj espumisan i kup czopki glicerynowe, u mnie od trzech dni bez kupsztala dziecko się pręży wyję ( z wyjątkiem spacerów), dałam o 10 czopka dwa pampersy zasrała i od 10 dalej spi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A druga rzecz- mała spi ze mną starsza tez spała i mam w dupie czy się przyzwyczaja czy nie, jeśli się przy mnie uspokaja wtulając się i daje jej poczucie bezpieczeństwa to mam gdzieś to co się pisze i mówi, lata lecą a takie chwile gdzie dziecko bezgraniczną miłościa opatrzy na matkę już nie wrócą. Cytat:
Widzę że dobrze ja odebrałaś? A gdzie na rehabilitację bedziesz chodzić- bo na Strzeleckiej tez jest i jest tam lekarka Podziorny- cud kobieta- prowadziła mi Oliwkę, w każdej chwili do niej mogłam pójść poradzić się- jak wyszło na bilansie 6 latka że krzywi nóżki, ona mi ustawiała ćwiczenia, przed zapisem do klasy tanecznej ją badała- kobieta anioł. soda plus odplamiacz z biedry
![]() |
![]() |
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- [QUOTE=despa;40740796][QUOTE=moni_ka.g;40734058]może rzeczywiście zwiększę espumisan. dzisiaj tak ryczał cały dzień, że masakra ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My dzis po 2 godzinnym spacerku, w trakcie był wrzask, a ze nie było wpoblizu ławki wypił50ml herbatki koprowej i dalej kima w domu karmienie, przewijaki śpi....te upały działajana Niego usypiająco ![]() W czymspia teraz Wasze maluszki? U mnie cienki pajac na gole ciało i kocyk obleczony w poszewke (w rozek sie nie miesci juz;p) CHyba nie za lekko?W domu mamy ok 23stopnie. Na dwór wychodzimy od dzis w samym pajacu +czapeczka, a wczoraj widziałam w dzieciowy sklepie maluszka ok. 2-3 miesiace w krotkich dposenkach i oszulce na ramiaczkach...to chyba przesada!? Scarlet jake imię nosi ET?Bo mniemam, ze chyba jakies jej nadałaś? ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-05-10 o 12:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
ekstra. pamiętam tak śpiacego brata (wtedy byly inne zalecenia i on byl non stop na brzuchu)
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na Strzeleckiej bedziemy sie rehabilitowac. moze trafimy na aniola ![]() dostalam od kolezanki taka dluga koszule zakonczona gumka. dla mnie to ekstra patent, mlody sie nie rozbudza przy zmianie pieluchy. dokupilam w szmateksach jeszcza dwie takie. Spi pod cienkim kocykiem, ale chyba od dzis bedzie spal w spiworku (z Ikei), bo sie totalnie rozkopal, a katar ma taki ze az chrapie.... ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
PAni zarzuc fote tej koszuli, bo wyobraznia mnie zawodzi...Taka jak kiedys w dawnych czasach ludzie spalil-typowa koszula nocna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też nie lubi na brzuszku, leży tylko po kilka minut i ręcę trzyma wzdłuż tułowia nie chce cwiczyć podnoszenia główki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=scarlett26;40740821]Ja wyprałam moje ubranko do chrztu sprzed 32 lat wyhaftowane przepięknie przez moją Babcię i pożółkłe nieco po takim czasie w zwykłym Persilu do białego i jest śnieżnobiałe. Jeśli piorę coś ET w zwykłym proszku to rzecz jasna więcej płukań i potem jeszcze w jej dziecinnym proszku.
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- [QUOTE=despa;40740796] Cytat:
Nie nie tylko dzieciowe graty.... Nie bylam w tym watku od poczatku- więc nie wiem co Tobą kierowało jak staralaś sie o zdiecko, ale jesli jesteś taka chora, a dziecko tyle jadu wpuściło w Twój organizm, teraz przeszkadzaja Ci dzieciowe graty to może prościej było zaadoptowac odchowane dziecko niż być taką ? Przy odchowanym też miałabyś okazję sprawdzić się jako mama. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
u Torresa to pewnie rozwojowego
![]() nasz ładniej trzymał główkę, przenosił ją prawo-lewo jak był młodszy. teraz jest ryk na brzuszku i mowy nie ma o ćwiczeniach. ale pani doktor pokazała patent na który bym nie wpadła - przytrzymać dziecku pupę (a ja się cieszyłam że taką ładną kołyskę robi ![]()
![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Oliwka jeszcze raz gratuluje
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Czy sa tutaj mamy, ktore zdecydowaly sie nie chrzcic dziecka? Jak udalo sie Wam przekonac otoczenie/partnera? Jakimi argumentami?
![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Pani a jeszcze co do rehabilitacji to my idziemy w czerwcu do Poradni Wczesnej Interwencji dla dzieci (lekarz mówił, że właśnie może Filip będzie musiał mieć rehabilitację tam stwierdzą) to jak do tego czasu nie będzie podnosił albo chociaż chciał próbować to zwrócę tam uwagę na to zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba wychodze na wredna matke zolze, ze nie chce ochrzcic dziecka.. otoczenie mam tez gdzies.. ale jakos przykro mi w stosunku do meza ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Wtajemniczenie
|
u nas jest sprawa prosta, ani ja ani maz nie bedzie wychowywac w wierze. skoro u Ciebie maz by chcial to czemu nie. u mnie po prostu byloby to dziwne - chociaz nie powiem tesciowa sie pytala czy bedziemy chrzcic. ale podobnie bylo ze slubem byly pytania czy koscielny powiedzielismy ze nie i sie skonczylo. pomijam ze jak dziecko mi lezalo na OIOMIE to mi to nawet przez glowe nie przyszlo to teraz tym bardziej bylo by to dla tego ze co? tradycja? przeciez to nie o to w tym ma chodzic?
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mało męskie, ale bardzo praktyczne ![]() Uploaded with ImageShack.us
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
aa takie cudo...bez kitu praktyczne, tylko gdzie takie kupic?Ja się ejszcze nie spotkałam z taka garderobą
![]() Czytam jak ubierac dzieci latem i zglupialam...na jednej stronce pisza, ze 1 warstwa wiecej niz dorosly na innej, ze jedna warstwa mniej...czyli co?na golasa? U nas dzis 27 stopni.., |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
daj adres. jak spotkam w lumpku (dużo tego było) to Wam z chęcią sprezentuję
![]() Nie wiem co będzie z chrztem. Chłop wierzący-praktykujący (tja... a w konkubinacie ponad 10 lat), ja wierząca, ale trudno stwierdzić w co ![]()
![]() |
![]() |
#4521 | ||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Byłyśmy na kontroli pępka. Nie odpada i wcale odpaść nie zamierza ![]() Róża waży 5360, ponad 1,5 kg więcej od wagi urodzeniowej. Wagę ma po tatusiu. A po mamie niestety duże prawdopodobieństwo alergii. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajny opis. Tekst z kupą ![]() Cytat:
ps Świetny powód edycji posta ![]() W body z krótkim rękawem. Na to w środku nocy, jak się robi chłodniej, daję pieluszkę flanelową. A dziś kupiłam w ciuchu kilka body bez rękawków na te upały. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Pani - u nas tez kaza powtarzac po 4 miesiacu bioderka ale skierowania nie mam. Teraz mialam od rodzinnego to znowu brac czy jak raz bylam w tej poradni to juz nie potrzebuje?
A rehabilitacja dlaczego? Moj tez nie lubi na brzuszku. Zlosci sie i obraca na plecy. Despa - czopka nie dam bo kupy sa 1-2 dziennie tylko z bakami problem raczej. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Co do ubierania to ja sie boje rozgolasic dziecko. Niby cieplo ale dopiero maj w dodatku dziecko malutkie. Ma dlugi rekaw body i spiochy caly czas czyli dom spacer sen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamietacie jak pisałam, ze tancze Kacprowi do "tak smakuje życie";p U nas sa kozienalia własnie, a ja mieszkam blisko polibudy i w sobote jest m.i.n Enej;p CHyba urzade wtedy małęmu werandowanie niech sobie posłucha na żywo bo u nas na balkonie wszystko słychac;p wczoraj była impra do 01.00 w nocy a my z męzem na balkoniku on piwko ja soczek i sie relaksowalismy;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
A cos sie u Was juz dzieje, jakies objawy? Karmisz piersia czy MM?
Ja sie strasznie boje, ze moj synus bedzie mial po mamie AZS ![]() ![]()
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
tej wiary mi jakoś najbardziej brak
![]() Cytat:
Cytat:
![]() miałam dziś iść na pochód z Młodym, ale się upału i tłumu wystraszyłam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 | |||||
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W życiu takiego ubrania nie widziałam ! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ej no ale kiedyś odpaść musi, nie ?
![]() |
![]() |
#4528 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Już zaczynam sobie ją wyobrażać jako 18-latkę z takim pępkiem ![]() A co do chrzczenia - ja wciąż nie wiem, rodzina na razie nie pyta. My wierzący, po ślubie kościelnym, ale ze chrzcinami bym się wstrzymała i pozostawiła to jej świadomej decyzji w przyszłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Dzieciowe graty rozgwizdane po całym mieszkaniu owszem przeszkadzają - dlatego tak nie mieszkam, bo lubię mieć porządek - to oczywiście świadczy o tym, że jestem chora i o jadzie w organizmie. Adopcja nie jest wcale taka prosta, widać niewiele wiesz na ten temat, a ja akurat tak, bo trójka moich znajomych adoptowała dzieci to wiem przez co przechodzili. A dziecko czy odchowane czy nie to więcej bałaganu do ogarniania i już. Co do imienia to w papierach ma Zofia, nie wiedziałaś, że to się zdrabnia? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.