MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 11:53   #4501
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Wczoraj bylo wazenie i pieknie przybieramy Marcel ma dzis 3 tygodnie i wazy juz 4230g, czyli 800g na plusie od wagi urodzeniowej + 100g, ktore stracil w pierwszej dobie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam Kochane

teraz opiszę mój poród

Po pierwszym paqrciu oddech i 2 parcie główka już na świecie prę prę i nagle położna że mam zatrzymać parcie więc zatrzymuję i trzymam nie wiem jak ale trzymałam nie puściłam w tym momencie mnie nacięła nic nie czułam. I mówi żebym doprała więc doprałam i puściło więc czekamy na 3 skurcz ledwo się zaczął tak naprałam że mała od razu znalazła się na świecie. I momentalna ulga.
dla was i dla przyjaciółki
a co ty tam tak prałaś w czasie porodu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarki Torres dał koncert jakich mało (spał jak przyszliśmy i pani doktor kazała wybudzić). Powiedziała, że od 40 lat (Despa, ile ona może mieć lat?! dla mnie na 40 wygląda...) słucha płaczu i na bank nie jest to płacz dziecka niedotlenionego
Wszystko OK, ale skoro mamy leniuszka (na brzuszku to on leżeć nie lubi, oj nie lubi...) to dała skierowanie na rehabilitację.
za wizytę, a to leniuszek twój nie lubi leżec na brzuchu a mój już 2 godzinę śpi na brzuchu muszę go zaraz obudzić bo mi później nie uśnie jak po Julkę bede szła
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 11:53   #4502
klauda88
Raczkowanie

dziewczynki ratunku potrzebuję rady - jak skutecznie wybielić białe ubranka dziecięce?? dostałam ubranka od rodzinki ale te białe to wg mnie nie są białe tylko szaro bure i aż nie chce się na nie patrzeć
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:19   #4503
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=moni_ka.g;40734058]może rzeczywiście zwiększę espumisan. dzisiaj tak ryczał cały dzień, że masakra

[QUOTE]

daj espumisan i kup czopki glicerynowe, u mnie od trzech dni bez kupsztala dziecko się pręży wyję ( z wyjątkiem spacerów), dałam o 10 czopka dwa pampersy zasrała i od 10 dalej spi...

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziś pochmurno ale jak nie lunie deszcz to wybieram się na spacerek.

Mój Mikołajek męczy się z bączkami i kupkami. Nie płacze, nie ma napiętego brzuszka tylko biedny stęka i widać, że go to męczy. Więc to chyba nie typowa kolka. Piję herbatkę koperkową ale widzę, że chyba średnio mu to pomaga. Macie może jeszcze jakieś sposoby na to żeby ulżyć maluszkowi?

ale duzo herbaty koperkowej=zaparcia (można jedną)

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki!
Witam się po długiej nieobecności,w środę dopiero wyszłam ze szpitala
Nie wiem czy pisałam ale 29 kwietnia,tydzień po terminie miałam się zgłosić do szpitala.
Przez tydzień próbowali wywołać poród trzema kroplówkami z oksytocyną,jednak ruszyło się coś dopiero w niedzielę w nocy po założeniu cewnika Foleya.
I tak jak o 3 w nocy można powiedzieć że poród naturalny się rozpoczął,tak skończył po 15 godzinach o godzinie 18.Niestety skończyło się na cesarce.
Miałam 10 cm rozwarcia,ale główka małego nie chciała schodzić do kanału rodnego,musieli też przebić mi pęcherz płodowy.
Żeby nie męczyć dłużej Maluszka i mnie,zdecydowali że będą ciąć i tak 5 maja o 18:39,przyszedł na świat Iwo 3860g,58 cm
Ja na razie dochodzę do siebie po cesarce.Maluszek jest kochany,dużo śpi
O dziwo jest ciemnym blondynem, a wszyscy obstawiali że będzie miał ciemne kudełki po mnie
Później dodam jakieś zdjęcie maluszka
włoski mu się i tak wytrą i wyrosną nowe- Oliwka miała czarne po urodzeniu po wytarciu urosły blond loczki- w podstawówce zaczęły ciemnieć.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ET od urodzenia śpi w swoim pokoju, ma monitor oddechu więc wiemy, że dycha. Jutro ma 7 tygodni, jakieś 2-3 razy na dobę nie zasypia między karmienia mi i nie wyobrażam sobie tego w nocy w naszej sypialni - musi mieć zapalone światło, karuzelę czy matę edukacyjną w ramach wesolego miasteczka i TŻta wiszącego nad nią, więc niech się bawią radośnie, ale w innym pokoju. Zależy też co masz dla dziecka jeśli chodzi o meble - czy np. Przewijak na łóżeczku, komodzie itd czy wszystko osobne - ja chciałam osobne więc musiałabym sypialnię chyba urządzić w salonie żeby się ze wszystkim pomieścić. No i jeszcze kwestia czy chcesz mieć porozwlekane te wszystkie dziecięce duperele po całym mieszkaniu, bo można szybko mieć wrażenie, że mieszkasz w żłobku (pod opatrzone u znajomych których dziecko jest wszędzie tylko nie w swoim pokoju).
miałam i poprzednio i teraz łózeczko w pokoju, moje dzieci miały i maja ubrań i zabawek w brud- i nigdy nie leżały rozpirzone, zawsze wszystko było ogarnięte i nikt nigdy nie miał wrażenia że jest w złobku ( poza tym woidocznie warunków żłobkowych nie znasz...)

A druga rzecz- mała spi ze mną starsza tez spała i mam w dupie czy się przyzwyczaja czy nie, jeśli się przy mnie uspokaja wtulając się i daje jej poczucie bezpieczeństwa to mam gdzieś to co się pisze i mówi, lata lecą a takie chwile gdzie dziecko bezgraniczną miłościa opatrzy na matkę już nie wrócą.

Cytat:
dla Miśki!

gratuluję!

hehe lubią wystawiać na widok publiczny swoje klejnoty rodowe

jeszcze raz gratuluję!

Byliśmy u lekarki Torres dał koncert jakich mało (spał jak przyszliśmy i pani doktor kazała wybudzić). Powiedziała, że od 40 lat (Despa, ile ona może mieć lat?! dla mnie na 40 wygląda...) słucha płaczu i na bank nie jest to płacz dziecka niedotlenionego
Wszystko OK, ale skoro mamy leniuszka (na brzuszku to on leżeć nie lubi, oj nie lubi...) to dała skierowanie na rehabilitację.

aaa, i powiedziała, że teraz jest odgórne zalecenie by USG bioderek powtarzać w 4 miesiącu życia... czyli pani doktor która wczoraj nie dała nam skierowania, po prostu chciała NFZowi przyoszczędzić... szkoda... jak znam chłopa to po prostu zrobimy prywatnie... heh.
Pani, na bank ma więcej bo ma syna, który jest dobrze po 30- jest jakimś trenerem młodzików Cracovi, ale dobrze wygląda to fakt.
Widzę że dobrze ja odebrałaś?

A gdzie na rehabilitację bedziesz chodzić- bo na Strzeleckiej tez jest i jest tam lekarka Podziorny- cud kobieta- prowadziła mi Oliwkę, w każdej chwili do niej mogłam pójść poradzić się- jak wyszło na bilansie 6 latka że krzywi nóżki, ona mi ustawiała ćwiczenia, przed zapisem do klasy tanecznej ją badała- kobieta anioł.

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dziewczynki ratunku potrzebuję rady - jak skutecznie wybielić białe ubranka dziecięce?? dostałam ubranka od rodzinki ale te białe to wg mnie nie są białe tylko szaro bure i aż nie chce się na nie patrzeć
soda plus odplamiacz z biedry
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:27   #4504
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyprałam moje ubranko do chrztu sprzed 32 lat wyhaftowane przepięknie przez moją Babcię i pożółkłe nieco po takim czasie w zwykłym Persilu do białego i jest śnieżnobiałe. Jeśli piorę coś ET w zwykłym proszku to rzecz jasna więcej płukań i potem jeszcze w jej dziecinnym proszku.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

[QUOTE=despa;40740796][QUOTE=moni_ka.g;40734058]może rzeczywiście zwiększę espumisan. dzisiaj tak ryczał cały dzień, że masakra

Cytat:

daj espumisan i kup czopki glicerynowe, u mnie od trzech dni bez kupsztala dziecko się pręży wyję ( z wyjątkiem spacerów), dałam o 10 czopka dwa pampersy zasrała i od 10 dalej spi...

ale duzo herbaty koperkowej=zaparcia (można jedną)

włoski mu się i tak wytrą i wyrosną nowe- Oliwka miała czarne po urodzeniu po wytarciu urosły blond loczki- w podstawówce zaczęły ciemnieć.

miałam i poprzednio i teraz łózeczko w pokoju, moje dzieci miały i maja ubrań i zabawek w brud- i nigdy nie leżały rozpirzone, zawsze wszystko było ogarnięte i nikt nigdy nie miał wrażenia że jest w złobku ( poza tym woidocznie warunków żłobkowych nie znasz...)

A druga rzecz- mała spi ze mną starsza tez spała i mam w dupie czy się przyzwyczaja czy nie, jeśli się przy mnie uspokaja wtulając się i daje jej poczucie bezpieczeństwa to mam gdzieś to co się pisze i mówi, lata lecą a takie chwile gdzie dziecko bezgraniczną miłościa opatrzy na matkę już nie wrócą.

Pani, na bank ma więcej bo ma syna, który jest dobrze po 30- jest jakimś trenerem młodzików Cracovi, ale dobrze wygląda to fakt.

A gdzie na rehabilitację bedziesz chodzić- bo na Strzeleckiej tez jest i jest tam lekarka Podziorny- cud kobieta- prowadziła mi Oliwkę, w każdej chwili do niej mogłam pójść poradzić się- jak wyszło na bilansie 6 latka że krzywi nóżki, ona mi ustawiała ćwiczenia, przed zapisem do klasy tanecznej ją badała- kobieta anioł.

soda plus odplamiacz z biedry
No ale śpiąc z dzieckiem w pokoju masz chyba rzeczy dziecinne w sypialni - czy masz tam tylko łóżeczko? Warunków żłobkowych mam nadzieję nie poznawać, ale pewnie się nie myślę, że co pomieszczenie to jakieś dzieci owe graty?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:28   #4505
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
dzięki, dzięki... ile łez się leje to nie piszę Bo to okropnie deprymujące jak człowiek się stara, karmi na każde jęknięcie z bolącymi cycorami, a maluch nie chce się spaść Może jednak istnieje chude mleko
Łaciate 0%
.
Cytat:
Witam Kochane

Ja później nadrobię o ile dam radę mała zajmuje mój cały czas ale o tym później

teraz opiszę mój poród
Ależ opis! brawa!!
Cytat:
dodaj sody oczyczonej ze 2 łyżi- powinno wybielic chociaz troche i bezpieczne dla Malucha.

My dzis po 2 godzinnym spacerku, w trakcie był wrzask, a ze nie było wpoblizu ławki wypił50ml herbatki koprowej i dalej kima w domu karmienie, przewijaki śpi....te upały działajana Niego usypiająco
W czymspia teraz Wasze maluszki? U mnie cienki pajac na gole ciało i kocyk obleczony w poszewke (w rozek sie nie miesci juz;p) CHyba nie za lekko?W domu mamy ok 23stopnie. Na dwór wychodzimy od dzis w samym pajacu +czapeczka, a wczoraj widziałam w dzieciowy sklepie maluszka ok. 2-3 miesiace w krotkich dposenkach i oszulce na ramiaczkach...to chyba przesada!?

Scarlet jake imię nosi ET?Bo mniemam, ze chyba jakies jej nadałaś?

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-05-10 o 12:31
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:49   #4506
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a mój już 2 godzinę śpi na brzuchu
ekstra. pamiętam tak śpiacego brata (wtedy byly inne zalecenia i on byl non stop na brzuchu)

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

odebrałam dobrze, ale tak jak pisalas - bez pitu-pitu i trelow do dziecka. konkret i rozstawianie personelu po katach mozna sie jej bac

na Strzeleckiej bedziemy sie rehabilitowac. moze trafimy na aniola

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
W czymspia teraz Wasze maluszki?
dostalam od kolezanki taka dluga koszule zakonczona gumka. dla mnie to ekstra patent, mlody sie nie rozbudza przy zmianie pieluchy. dokupilam w szmateksach jeszcza dwie takie.

Spi pod cienkim kocykiem, ale chyba od dzis bedzie spal w spiworku (z Ikei), bo sie totalnie rozkopal, a katar ma taki ze az chrapie....

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
ma syna, który jest dobrze po 30- jest jakimś trenerem młodzików Cracovi
BTW a miałam dzis ubrac Torresa w bodziaka Wisły

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:53   #4507
klementyna1
Zakorzenienie

PAni zarzuc fote tej koszuli, bo wyobraznia mnie zawodzi...Taka jak kiedys w dawnych czasach ludzie spalil-typowa koszula nocna?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 13:00   #4508
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A rehabilitacje z jakiego względu?
Mój też nie lubi na brzuszku, leży tylko po kilka minut i ręcę trzyma wzdłuż tułowia nie chce cwiczyć podnoszenia główki.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 13:03   #4509
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=scarlett26;40740821]Ja wyprałam moje ubranko do chrztu sprzed 32 lat wyhaftowane przepięknie przez moją Babcię i pożółkłe nieco po takim czasie w zwykłym Persilu do białego i jest śnieżnobiałe. Jeśli piorę coś ET w zwykłym proszku to rzecz jasna więcej płukań i potem jeszcze w jej dziecinnym proszku.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

[QUOTE=despa;40740796]
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
może rzeczywiście zwiększę espumisan. dzisiaj tak ryczał cały dzień, że masakra

No ale śpiąc z dzieckiem w pokoju masz chyba rzeczy dziecinne w sypialni - czy masz tam tylko łóżeczko? Warunków żłobkowych mam nadzieję nie poznawać, ale pewnie się nie myślę, że co pomieszczenie to jakieś dzieci owe graty?
mam łóżeczko na nim przewijak- wszystko inne schowane ale w zasięgu ręki.
Nie nie tylko dzieciowe graty....

Nie bylam w tym watku od poczatku- więc nie wiem co Tobą kierowało jak staralaś sie o zdiecko, ale jesli jesteś taka chora, a dziecko tyle jadu wpuściło w Twój organizm, teraz przeszkadzaja Ci dzieciowe graty to może prościej było zaadoptowac odchowane dziecko niż być taką ? Przy odchowanym też miałabyś okazję sprawdzić się jako mama.

Cytat:
Ależ opis! brawa!!

dodaj sody oczyczonej ze 2 łyżi- powinno wybielic chociaz troche i bezpieczne dla Malucha.

Gdzieś widziałam jak koleżanka pisała o córce - Zosia (uwaga nie Zofia tylko Zosia)

Cytat:
ekstra. pamiętam tak śpiacego brata (wtedy byly inne zalecenia i on byl non stop na brzuchu)

odebrałam dobrze, ale tak jak pisalas - bez pitu-pitu i trelow do dziecka. konkret i rozstawianie personelu po katach mozna sie jej bac

na Strzeleckiej bedziemy sie rehabilitowac. moze trafimy na aniola

BTW a miałam dzis ubrac Torresa w bodziaka Wisły
Oby, oby....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 13:10   #4510
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
PAni zarzuc fote tej koszuli, bo wyobraznia mnie zawodzi...Taka jak kiedys w dawnych czasach ludzie spalil-typowa koszula nocna?
coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-10 14.03.27.jpg (64,5 KB, 42 załadowań)

Stary 2013-05-10, 13:16   #4511
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A rehabilitacje z jakiego względu?
u Torresa to pewnie rozwojowego

nasz ładniej trzymał główkę, przenosił ją prawo-lewo jak był młodszy. teraz jest ryk na brzuszku i mowy nie ma o ćwiczeniach.
ale pani doktor pokazała patent na który bym nie wpadła - przytrzymać dziecku pupę (a ja się cieszyłam że taką ładną kołyskę robi ), wtedy się wymusza ćwiczenia karku. i kiziać po pleckach (wzdłuż kręgosłupka)...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 13:32   #4512
Moderna
Zakorzenienie

Oliwka jeszcze raz gratuluje fajny mialas porod

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co ty tam tak prałaś w czasie porodu

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:

ale jak to wytra?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Czy sa tutaj mamy, ktore zdecydowaly sie nie chrzcic dziecka?
Jak udalo sie Wam przekonac otoczenie/partnera? Jakimi argumentami?
Stary 2013-05-10, 13:48   #4513
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
u Torresa to pewnie rozwojowego

nasz ładniej trzymał główkę, przenosił ją prawo-lewo jak był młodszy. teraz jest ryk na brzuszku i mowy nie ma o ćwiczeniach.
ale pani doktor pokazała patent na który bym nie wpadła - przytrzymać dziecku pupę (a ja się cieszyłam że taką ładną kołyskę robi ), wtedy się wymusza ćwiczenia karku. i kiziać po pleckach (wzdłuż kręgosłupka)...
Właśnie mój też wcześniej przenosił główkę z jednej strony na drugą i nawet kilka sekund podniósł do góry a teraz nic. Jak Go położę na brzuszku to kilka razy uderza buzią o materac i zaczyna krzyczeć. I też pupę podnosi do góry z nóżkami, także nogi są wyżej niż głowa, spróbuję tak jak mówisz może coś pomoże.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Pani a jeszcze co do rehabilitacji to my idziemy w czerwcu do Poradni Wczesnej Interwencji dla dzieci (lekarz mówił, że właśnie może Filip będzie musiał mieć rehabilitację tam stwierdzą) to jak do tego czasu nie będzie podnosił albo chociaż chciał próbować to zwrócę tam uwagę na to zobaczymy.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 13:51   #4514
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

ale jak to wytra?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

my nie chrzcimy, partner ma takie samo zdanie, otoczenie mam gdzies
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 13:56   #4515
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
my nie chrzcimy, partner ma takie samo zdanie, otoczenie mam gdzies
moj maz bardzo chce
i chyba wychodze na wredna matke zolze, ze nie chce ochrzcic dziecka..
otoczenie mam tez gdzies.. ale jakos przykro mi w stosunku do meza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 14:16   #4516
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
moj maz bardzo chce
i chyba wychodze na wredna matke zolze, ze nie chce ochrzcic dziecka..
otoczenie mam tez gdzies.. ale jakos przykro mi w stosunku do meza
u nas jest sprawa prosta, ani ja ani maz nie bedzie wychowywac w wierze. skoro u Ciebie maz by chcial to czemu nie. u mnie po prostu byloby to dziwne - chociaz nie powiem tesciowa sie pytala czy bedziemy chrzcic. ale podobnie bylo ze slubem byly pytania czy koscielny powiedzielismy ze nie i sie skonczylo. pomijam ze jak dziecko mi lezalo na OIOMIE to mi to nawet przez glowe nie przyszlo to teraz tym bardziej bylo by to dla tego ze co? tradycja? przeciez to nie o to w tym ma chodzic?
15.10. 2011.

Stary 2013-05-10, 14:21   #4517
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Pani a jeszcze co do rehabilitacji to my idziemy w czerwcu do Poradni Wczesnej Interwencji dla dzieci
na pewno tam wszystko sprawdzą

Mało męskie, ale bardzo praktyczne

Uploaded with ImageShack.us

Stary 2013-05-10, 15:00   #4518
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:

ale jak to wytra?

Ja nie będę chrzcić dziecka;-) stwierdziliśmy że skoro sami jesteśmy niewierzący to po co udawać że jest inaczej?Żeby rodzina nie gadała?;-) tak powiedziałam rodzicom i nic nie mówili.Reszta rodziny wie że mamy tylko ślub cywilny,więc zaskoczenia jakiegoś chyba nie będzie.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 15:02   #4519
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
coś takiego
aa takie cudo...bez kitu praktyczne, tylko gdzie takie kupic?Ja się ejszcze nie spotkałam z taka garderobą
Czytam jak ubierac dzieci latem i zglupialam...na jednej stronce pisza, ze 1 warstwa wiecej niz dorosly na innej, ze jedna warstwa mniej...czyli co?na golasa? U nas dzis 27 stopni..,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 15:06   #4520
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
aa takie cudo...bez kitu praktyczne, tylko gdzie takie kupic?
daj adres. jak spotkam w lumpku (dużo tego było) to Wam z chęcią sprezentuję

Nie wiem co będzie z chrztem. Chłop wierzący-praktykujący (tja... a w konkubinacie ponad 10 lat), ja wierząca, ale trudno stwierdzić w co na pewno nie będę stawać okoniem... ale nie wiem jak zdzierżę hipokryzję...

Stary 2013-05-10, 15:07   #4521
maria28
Kniaginia

Witam

Byłyśmy na kontroli pępka. Nie odpada i wcale odpaść nie zamierza Następna wizyta za kilka dni.
Róża waży 5360, ponad 1,5 kg więcej od wagi urodzeniowej. Wagę ma po tatusiu. A po mamie niestety duże prawdopodobieństwo alergii.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Także przed chwilą zrobiłam jeszcze 8min abs, codziennie będę je robić
Do tego Skalpel na zmianę z total fitness, plus killer ile dam rady zrobić.
Sobota i niedziela to czas na konie.
No i marszo-spacery -10km z synciem
Czuję się jak leń patentowany

Cytat:
a Dziewczyny mam pytanie - czy któraś z Was ma łóżeczko z dzieckiem nie w sypiali??
U nas dziecko śpi w drugim pokoju, ale układ mieszkania jest taki, że otwarte drzwi do jej pokoiku sa bezpośrednio przy naszym łóżku. W pierwszych dniach po szpitalu kilka razy spała z nami tak po pół nocy. Teraz śpi w swoim łóżeczku całą noc. Czasem ranne karmienie jest w naszym łóżku i już tak śpimy do 8. Jak zmienimy mieszkanie, to nie wiem jak będzie, bo tam sypialnia też mała, łóżeczko ledwo wejdzie.

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki!
Witam się po długiej nieobecności,w środę dopiero wyszłam ze szpitala
Nie wiem czy pisałam ale 29 kwietnia,tydzień po terminie miałam się zgłosić do szpitala.
Przez tydzień próbowali wywołać poród trzema kroplówkami z oksytocyną,jednak ruszyło się coś dopiero w niedzielę w nocy po założeniu cewnika Foleya.
Gratuluje! Długo wywoływali.

Cytat:
teraz opiszę mój poród
Fajny opis. Tekst z kupą

Cytat:
Ale dlaczego rehabilitacja.
ps Świetny powód edycji posta

Cytat:
W czymspia teraz Wasze maluszki?
W body z krótkim rękawem. Na to w środku nocy, jak się robi chłodniej, daję pieluszkę flanelową. A dziś kupiłam w ciuchu kilka body bez rękawków na te upały.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 15:12   #4522
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem co będzie z chrztem. Chłop wierzący-praktykujący (tja... a w konkubinacie ponad 10 lat), ja wierząca, ale trudno stwierdzić w co na pewno nie będę stawać okoniem... ale nie wiem jak zdzierżę hipokryzję...
jak to w co??? w siebie
15.10. 2011.

Stary 2013-05-10, 15:17   #4523
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - u nas tez kaza powtarzac po 4 miesiacu bioderka ale skierowania nie mam. Teraz mialam od rodzinnego to znowu brac czy jak raz bylam w tej poradni to juz nie potrzebuje?

A rehabilitacja dlaczego? Moj tez nie lubi na brzuszku. Zlosci sie i obraca na plecy.

Despa - czopka nie dam bo kupy sa 1-2 dziennie tylko z bakami problem raczej.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Co do ubierania to ja sie boje rozgolasic dziecko. Niby cieplo ale dopiero maj w dodatku dziecko malutkie. Ma dlugi rekaw body i spiochy caly czas czyli dom spacer sen.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 15:18   #4524
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Ach dzięki dobra kobieto,ale najpier sama pi ciuchach poszperam, bo mówiąc szczerze nawet za takim czyms sie nie rozgladałam ALe jak coś bed epamietac o Twym dobrym sercu;p
Pamietacie jak pisałam, ze tancze Kacprowi do "tak smakuje życie";p U nas sa kozienalia własnie, a ja mieszkam blisko polibudy i w sobote jest m.i.n Enej;p CHyba urzade wtedy małęmu werandowanie niech sobie posłucha na żywo bo u nas na balkonie wszystko słychac;p wczoraj była impra do 01.00 w nocy a my z męzem na balkoniku on piwko ja soczek i sie relaksowalismy;D
Stary 2013-05-10, 15:24   #4525
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A po mamie niestety duże prawdopodobieństwo alergii.
A cos sie u Was juz dzieje, jakies objawy? Karmisz piersia czy MM?

Ja sie strasznie boje, ze moj synus bedzie mial po mamie AZS alergie wziewna przezyje, z tym mozna w miare normalnie funkcjonowac.. ale atopowe zatruwa zycie
Stary 2013-05-10, 15:27   #4526
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak to w co??? w siebie
tej wiary mi jakoś najbardziej brak

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Teraz mialam od rodzinnego to znowu brac czy jak raz bylam w tej poradni to juz nie potrzebuje?
hm... ciekawe. w zasadzie powinno się teraz uderzać bezpośrednio do poradni (bo skierowanie wszak u nich zostaje)...

Cytat:
CHyba urzade wtedy małęmu werandowanie niech sobie posłucha na żywo
hehe pierwsze Juvenalia
miałam dziś iść na pochód z Młodym, ale się upału i tłumu wystraszyłam.

Stary 2013-05-10, 15:54   #4527
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
dzięki, dzięki... ile łez się leje to nie piszę Bo to okropnie deprymujące jak człowiek się stara, karmi na każde jęknięcie z bolącymi cycorami, a maluch nie chce się spaść Może jednak istnieje chude mleko
Ee tam ja myślę, że on ma po prostu świętną przemianę materii a ile łez to sonie wyobrażam, jakbyś czasem chciała pomarudzić to jednak nie krępuj się, po to tu jesteśmy

Cytat:
Dziewczyny uwżajcie z tymi czopkami i espimusanem jak nie ma potrzeby - zaparcie u takiego dziecka to dopiero po 5-6 dniach i można to stwierdzić po kupce, a takie nieprzemyślane faszerowanie lekami może doprowadzić do zaparć nawykowych i opóźnienia w rozwijaniu się układu pokarmowego, każdy chce ulżyć dzieciakowi, ale te jak wy to nazywacie "zaparcia" - które wd mnie wcale nimi nie są, gazy, problemy trawienne czemuś służą... nie ma co pochopnie leków wprowadzać, a ja konieczność czopków, które są poważną interwencją skonsultowałabym jednak z lekarzem... potem taki naród lekomanów..

Cytat:
coś takiego
W życiu takiego ubrania nie widziałam !

Cytat:
[/COLOR]Czy sa tutaj mamy, ktore zdecydowaly sie nie chrzcic dziecka?
My nie chrzcimy i dokładnie tak jak napisała Ptaszysko (Ptaszysko )

Cytat:
u nas jest sprawa prosta, ani ja ani maz nie bedzie wychowywac w wierze. skoro u Ciebie maz by chcial to czemu nie. u mnie po prostu byloby to dziwne - chociaz nie powiem tesciowa sie pytala czy bedziemy chrzcic. ale podobnie bylo ze slubem byly pytania czy koscielny powiedzielismy ze nie i sie skonczylo. pomijam ze jak dziecko mi lezalo na OIOMIE to mi to nawet przez glowe nie przyszlo to teraz tym bardziej bylo by to dla tego ze co? tradycja? przeciez to nie o to w tym ma chodzic?
Ja bym nie zniosła takiej hipokryzji, znajomi nie pytają - w moim środowisku raczej więcej osób nie chrzci, rodzice szanują decyzje bo znają nasze poglądy, Babcie męża coś zapytały delikatnie, ale jak poznały decyzję nie drążą, wiedzą że mamy swoje zdanie i że uparci.

Cytat:

Byłyśmy na kontroli pępka. Nie odpada i wcale odpaść nie zamierza Następna wizyta za kilka dni.
Róża waży 5360, ponad 1,5 kg więcej od wagi urodzeniowej. Wagę ma po tatusiu. A po mamie niestety duże prawdopodobieństwo alergii.
za wagę

ej no ale kiedyś odpaść musi, nie ?
Stary 2013-05-10, 16:08   #4528
maria28
Kniaginia

Cytat:
A cos sie u Was juz dzieje, jakies objawy? Karmisz piersia czy MM?

Ja sie strasznie boje, ze moj synus bedzie mial po mamie AZS alergie wziewna przezyje, z tym mozna w miare normalnie funkcjonowac.. ale atopowe zatruwa zycie
Karmię tylko piersią, co jest na plus w tym przypadku. Niby alergia ujawnia sie od 3 miesiąca, ale położna stwierdziła, że moja może mieć tendencję, bo na brwiach i powyżej łuszczy jej się skórka. No i dodatkowe obciążenie to moje AZS.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
ej no ale kiedyś odpaść musi, nie ?

Już zaczynam sobie ją wyobrażać jako 18-latkę z takim pępkiem

A co do chrzczenia - ja wciąż nie wiem, rodzina na razie nie pyta. My wierzący, po ślubie kościelnym, ale ze chrzcinami bym się wstrzymała i pozostawiła to jej świadomej decyzji w przyszłości.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 16:31   #4529
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Róża waży 5360, ponad 1,5 kg więcej od wagi urodzeniowej.

Cytat:
Karmię tylko piersią, co jest na plus w tym przypadku. Niby alergia ujawnia sie od 3 miesiąca, ale położna stwierdziła, że moja może mieć tendencję, bo na brwiach i powyżej łuszczy jej się skórka. No i dodatkowe obciążenie to moje AZS.
nam tez sie luszczy skorka na brwiach i troche na glowce,myslalm ze ciemieniucha ale nie. i polozna nic nie wspominala ze to moze byc jakas alergia ja nie mam, tż nie ma. może to nie ma nic do rzeczy. moja mowila ze nie ktore dzieci tak maja i tyle

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 17:00   #4530
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

[QUOTE=despa;40741643][QUOTE=scarlett26;40740821]Ja wyprałam moje ubranko do chrztu sprzed 32 lat wyhaftowane przepięknie przez moją Babcię i pożółkłe nieco po takim czasie w zwykłym Persilu do białego i jest śnieżnobiałe. Jeśli piorę coś ET w zwykłym proszku to rzecz jasna więcej płukań i potem jeszcze w jej dziecinnym proszku.

Cytat:

mam łóżeczko na nim przewijak- wszystko inne schowane ale w zasięgu ręki.
Nie nie tylko dzieciowe graty....

Nie bylam w tym watku od poczatku- więc nie wiem co Tobą kierowało jak staralaś sie o zdiecko, ale jesli jesteś taka chora, a dziecko tyle jadu wpuściło w Twój organizm, teraz przeszkadzaja Ci dzieciowe graty to może prościej było zaadoptowac odchowane dziecko niż być taką ? Przy odchowanym też miałabyś okazję sprawdzić się jako mama.

Gdzieś widziałam jak koleżanka pisała o córce - Zosia (uwaga nie Zofia tylko Zosia)

Oby, oby....
Skąd ten sarkazm?

Dzieciowe graty rozgwizdane po całym mieszkaniu owszem przeszkadzają - dlatego tak nie mieszkam, bo lubię mieć porządek - to oczywiście świadczy o tym, że jestem chora i o jadzie w organizmie. Adopcja nie jest wcale taka prosta, widać niewiele wiesz na ten temat, a ja akurat tak, bo trójka moich znajomych adoptowała dzieci to wiem przez co przechodzili. A dziecko czy odchowane czy nie to więcej bałaganu do ogarniania i już.

Co do imienia to w papierach ma Zofia, nie wiedziałaś, że to się zdrabnia?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości