Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 18:50   #1321
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Aha, czyli nie mam się co martwić... A za Twój @ trzymam kciukasy - oby tak dalej

hihi ja byłam pierwszy raz już jak miałam 17 lat, z mamą, też się stresowałam bo bałam się, że będzie mnie chciał badać a ja dziewica ale mi nie pomogł, żadnych badan nie zlecił nic.
Szkoda, że wtedy nie wiedziałam tyle, co teraz....

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Tak
super
też chciałam iść kiedyś na farmację

a czy mogę mieć małe pytanko? bo będę chciała sobie kupić cynk bez recepty tylko które tabletki mają najwięcej cynku w składzie?
(bo ten zincas forte ma 27mg jonów cynku no to chciałam tak w miarę podobnie )

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 18:51   #1322
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Wygońcie mnie stąd! Jutro mam zaliczenie i prezentacje orzeczenia ETS i zamiast się uczyć to na wizażu siedzę
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 18:51   #1323
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
dokładnie

laski mieszkające na sląsku i zagłębiu zapraszam do siebie farbowanie na 1 kolor to cena 55 zł więc chyba nie jest to tragiczna cena
Ja się farbuję z podcięciem za 47zł i się drozsi fryzjerzy chowają

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam Was nadrabiac, ale zupełnie nie daje rady z waszym tempem. Całe szczęście dzisiaj ostatni dzień w pracy i tydzień wolnego

Też tak czasem mam jak patrze na sukienki w rzeczywistości, na zdjęciach wyglądają dużo lepiej
Mierzyłaś coś? Jeśli tak to powiesz jak tam panie w calonach na Jana Pawła? Wybieram sie w przyszłym tygodniu z mamą
W Carmen babki są super! Ale się umów na mierzenie koniecznie telefonicznie, to będą miały czas

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
A ja wpadam się pochwalić :P Niedawno dzwonili do mnie z rmf fm że wygrałam bon travelpass SPA na 500 zł z konkursu na ich stronie byłam na antenie, ale za dużo nie powiedziałam, bo w takim szoku byłam i do tej pory jestem, że aż zaniemówiłam Już nawet nie pamiętam co za głupoty gadałam No to będą wakacje jednak w tym roku, albo chociaż weekend nad morzem z TŻ-tem po obronie pracy Cieszę się jak głupia!
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Jestem głupia wiem, ale właśnie mama odebrała mi wyniki badań krwi i wyniki nie są za dobre, a ja ciesze się jak głupia bo to jest moja nadzieje na przedłużenie L4
To jak się cieszysz to i ja razem z Tobą, ale to chyba nie za dobrze:confused :

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba mam jakiś problem z sukienkami Pochodziłam dziś po Jana Pawła i jestem zdemotywowana, w "greckich" wyglądam źle, "satynowe" mi się nie podobają, muślinowe szału nie ma, mega rozkloszowane księżniczki też odrzucam, poszukuję jakiejś w kształcie litery A no i z górą koronkową ale w miarę drobną i dołem tiulowym żeby ładnie ta koronka przechodziła
i co i masakra wszystkie te sukienki w necie wyglądają ładnie a na tych wieszakach mam wrażenie "wiejsko", "tandetnie", "ordynarnie", za gruba koronka, miliard warstw tiulu...
na tą chwilę jestem załamana, chociaż tyle, że ta w Madonnie mnie urzekła
Ja to tylko nabli asortyment znam na pamięć, więc podrzucam tą http://e-trend.pl/suknie/1533-suknia...a-loretta.html

Dziewczyny jak Was czytam, to na podstawie mojego okresu możnaby zegar atomowy nastawić, a przez wiele lat mi się wydawało, że jest mega nieregularny. Mi się najwięcej w życiu 9 dni spóźnił. Jak jest 3-4 dni po terminie to TŻ delirium dostaje

Padam z nóg, najpierw uczelnia, później ćwiczyłam z przyjacielem jutrzejszy występ na kongresie. Muszę jeszcze raz sobie wieczorem powtórzyć. Dla mnie 7-minutowa prezentacja po angielsku to wielkie wyzwanie, bo wstyd przyznać, ale jestem anty-lingwistyczna Humanistyka nie jest moją mocną stroną. Trzymajcie kciuki za mnie jutro! I żeby publika pytań nie zadawała bo dyskusja też po angielsku
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 18:55   #1324
Blondi2989
Blond forever!

Rozmawiacie o tych suplementach, a mi dzisiaj kochany TŻ kupił magnez, bo ostatnio chodzę wiecznie zmęczona, śpię ponad normę i dzisiaj złapał mnie skurcz w łydce
Mam nadzieję, że szybko uzupełnię ten niedobór magnezu...
Stary 2013-05-10, 18:55   #1325
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

hihi ja byłam pierwszy raz już jak miałam 17 lat, z mamą, też się stresowałam bo bałam się, że będzie mnie chciał badać a ja dziewica ale mi nie pomogł, żadnych badan nie zlecił nic.
Szkoda, że wtedy nie wiedziałam tyle, co teraz....
taaa.... z podejściem mojej mamy to ja do dzisiaj byłabym przed pierwszą wizytą. "Po co chcesz iść skoro zdrowa jesteś?" Moja mama wyznaje zasadę "Ja nie pójdę do lekarza, bo jeszcze coś wykryje... wolę nie wiedzieć" i żadna siła nie jest w stanie tego zmienić, żadne groźby, prośby - NIC
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-05-10, 19:05   #1326
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ja się skuszę ! chociaż z tym olejem ciężko będzie..
olej z dyni można dodać np do sałatki
tylko nie wolno smażyć na tych olejach po stracą swoje właściwości.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tycikata, mi po lekach wypadło jakieś hmmm 60% włosów, jak nie więcej
Dermena mi pomogła (szampon) + picie skrzypu i pokrzywy
o kurcze..a odrosły Ci włosy?
bo mi nie...i mam prześwity... chociaż ostatnio wydaje się, że tak jakby mi trochę zgęstniały ale nigdy już nie "zarosnę" tak, żeby mój przedziałek wyglądał normalnie :/

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
taaa.... z podejściem mojej mamy to ja do dzisiaj byłabym przed pierwszą wizytą. "Po co chcesz iść skoro zdrowa jesteś?" Moja mama wyznaje zasadę "Ja nie pójdę do lekarza, bo jeszcze coś wykryje... wolę nie wiedzieć" i żadna siła nie jest w stanie tego zmienić, żadne groźby, prośby - NIC
moja mama też się boi chodzić.

mnie zaciągnęła, bo widziała co się ze mną działo.

- Loesje
Stary 2013-05-10, 19:09   #1327
wenedka
Zakorzenienie

Opiumalfa, moim zdaniem sukienka jest bardzo ładna Furorę można zrobić nie tylko sukienką, a szczerze powiedziawszy, to nie planuję wywołać ataku serca u ciotki Halszki czy innego członka rodziny na mój widok, więc się tym za bardzo nie kieruję
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 19:12   #1328
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
ee to chyba Cię słyszałam ! Akurat jechałam autem coś mówiłaś o pisaniu pracy magisterskiej ?
Poza tym gratulacje
Tak, poza anteną mnie spytali co robię i powiedziałam zgodnie z prawdą, że właśnie piszę pracę magisterską, a potem ten prezenter na antenie już mnie o to zapytał I jeszcze o psa mi się pytał, bo na zdjęciu które wysłałam na ten konkurs był też labrador mojego TŻ-ta Ogólnie już nawet nie pamiętam co gadałam tak byłam zestresowana

Dziękuję Wam za gratki

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ale miałam dzisiaj sajgon w pracy

Kwiatuszek10031989 gratulacje! Super sprawa zazdroszczę a o której to było? W pracy cały czas mam rmf fm włączone i myślę czy Cię słyszałam... hmmm

Króliczek89 co jest? pewnie, że jedź!
To było po 16 Ale tak bardzo krótko

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kwiatuszek, chyba Cię słyszałam w radiu gratuluję!
Pewnie wygadywałam głupoty

Teraz zamiast pisać pracę siedzę i podniecam się tą wygraną

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 19:13   #1329
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
uwierz, jestem (byłam?) tak zrozpaczona stanem swoich włosów że jestem w stanie zrobić wszystko aby mi przestały wypadać, bo mi już nie ma co wypadać tak ich mało..
no chyba, że tak ja akurat z włosami nigdy nie miałam problemu bo mam mega gęste, nawet aż za gęste mogę Ci oddać trochę

zjadłam właśnie moją hiper zdrową kolacyjkę zupa z brokułów z łososiem zabielona jogurtem mniam, uwielbiam takie zupki
a TŻ się krzywi i popij Cherry Coke

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 19:15   #1330
Dotka90
Zakorzenienie

Tycikata, tak odrosły mi
Mam ich bardzo dużo, są mocne i gęste.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 19:16   #1331
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, poza anteną mnie spytali co robię i powiedziałam zgodnie z prawdą, że właśnie piszę pracę magisterską, a potem ten prezenter na antenie już mnie o to zapytał I jeszcze o psa mi się pytał, bo na zdjęciu które wysłałam na ten konkurs był też labrador mojego TŻ-ta Ogólnie już nawet nie pamiętam co gadałam tak byłam zestresowana

Dziękuję Wam za gratki

To było po 16 Ale tak bardzo krótko
kurde no a u mnie leci rmf non toper ale dzisiaj akurat po 16 się zwijałam szybko do domu póki Szef był na jakimś spotkaniu i sobie już radio wyłączyłam
gratulacje ;D

- Loesje
Stary 2013-05-10, 19:17   #1332
aneczka25057
Rozeznanie

Żadna mnie nie wygania więc sama się wreszcie zbiorę... Już się pewnie nie "spotkamy" przez najbliższe 2 dni, bo jutro szkoła od 11 do 20 a w niedzielę Komunia Chrześniaczki (kiedy zleciało to 9 lat ja się pytam ) więc Życzę Wam miłego weekendu Kochane! i takie małe życzenie mam - żeby w niedzielę ładna pogoda była
A, no i jak już o chrztach mowa to ja swoim chrześniaczkom (mam 2) kupiłam na prezent: 1. krzesełko do karmienia, 2. leżaczek Fisher Price i powiem, że oba prezenty były strzałem w 10!

a teraz lecę już
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-05-10, 19:18   #1333
Kate Noir
Zakorzenienie

hejo ;*

Muszę się pochwalić, że dzisiaj uratowałam tyłek asystentce pani prezes z X firmy Co prawda wyszłam z pracy później ale chyba nikt jeszcze nie był mi tak wdzięczny. Miłe uczucie.

Co do libido - ja mam wysokie jak regularnie biorę witaminy i jak jestem zrelaksowana. Najgorzej jest jak myślę o czymś intensywnie, wtedy nici z łognistego
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 19:19   #1334
Loczek_brown
Zakorzenienie

Witam Was Kochane
nawet nie próbuję Was nadrabiać (wątek ma 3 dni i 45 stron )

Jakieś nowiny???

U nas leje :/

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 19:22   #1335
Kate Noir
Zakorzenienie

Mam pytanie:
znacie jakąś dobrą sól do stóp? albo coś podobnego co przyda się do odświeżenia w upał?
Stary 2013-05-10, 19:24   #1336
wenedka
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiem co zrobić z moim okiem, tzn. dolną powieką. Spuchła mi trochę i jest zaczerwieniona od wewnątrz... Tż po drodze z pracy zaszedł o apteki po rumianek, a aptekarz nie chciał mu sprzedać po tym jak Tż powiedział po co mi ten rumianek...
Wydaje mi się, że opuchlizna trochę schodzi, ale do lekarza nie mogę iść, bo do poniedziałku jest zamknięte (a na pogotowi przecież nie polecę). Poza tym, mi trochę tak głupio iść do lekarza tylko ze spuchniętą powieką

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
znacie jakąś dobrą sól do stóp? albo coś podobnego co przyda się do odświeżenia w upał?
Ja uwielbiam serię produktow z The Body Shop. No ale te ceny
piją!

Stary 2013-05-10, 19:25   #1337
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Jak właśnie farbowałam się na czekoladowy brąz to też jak czarne mi wychodziły... tylko pod słońce refleksy widać było, że jednak to nie czerń... Masakra jest z tym kolorem. Moje włosy już widziałyście... wstawię jeszcze raz..

Misia zapytasz się mamy co sądzi o farbach z loreala? Czy rzeczywiście tego amoniaku tam nie ma? Bo im nie ufam Chodzi mi o ten casting.

1. zdj przed deko
2. jak już wiecie po deko

Na ślub wrócę do ciemnych, bo Tż woli mnie w ciemnych.
masz boski kolor włosów, ten po dekoloryzacji, ja naturalny mam mysi taki, jak dzieckiem byłam to mialam piekny blond kolor, a z czasem mi ściemniały, a później zaczęło się farbowanie... od wody utlenionej (pasemka w podstawówce robiłyśmy z dziewczynami ) do ciemnego blondu aktualnie, bo nie chcę farbować za często przed ślubem, i już mnie ten kolor wkurza, bo chciałabym znów platynkę mieć na głowie, bo w niej się najlepiej czuję i wyglądam
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Nie mam na nic ochoty, nie chce mi się o tym gadać Najlepiej bym się upiła i zapomniała o świecie... Jutro jadę do TŻ, ale szczerze nie wiem czy mam na to ochotę...
dobre wiko nie jest złe, czasami pomaga
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
o znam to nasz kochany Śląsk

mnie się właściwie żadna nie podoba ale wiadomo, każdy ma inny gust. I to Wy będziecie mieli dopiero 2 lata, a ja myślałam, że już dłużej

a to było do moooniiii już mi się wszystko myli. Co do depresji, dziwne, ale być może tak jest ja właściwie jak miałam 18naście lat w ogóle nie miałam zwolnienia żadnego, ani lekarstw
ach, dziwna ta nasza służba zdrowia

polecacie obejrzeć jakiś film? Tak, żeby spędzić miły wieczór z TŻ?
z filmów polecam "Poradnik pozytywnego myślenia", baję "Hotel Transylwania", TŻ mówi że "Django" bardzo dobry (ja zasnęłam bo zmęczona byłam strasznie, a kocham Tarantino), to takie ostatnio oglądane

może poczytam coś na jutrzejszą zerówkę, a co, ambitna trochę będę
Stary 2013-05-10, 19:25   #1338
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Tycikata, tak odrosły mi
Mam ich bardzo dużo, są mocne i gęste.
zazdroszczę

Cytat:
Co do libido - ja mam wysokie jak regularnie biorę witaminy i jak jestem zrelaksowana. Najgorzej jest jak myślę o czymś intensywnie, wtedy nici z łognistego
ja tak miałam wcześniej, że jak mialam za dużo zmartwien to owszem, było fajnie, ale nie mogłam się skupic na przyjemności

a teraz też mam w cholerę do roboty i na uczelni i też się martwię wszystkim....ale kurna tylko seks mi w głowie.... naprawdę

- Loesje
Stary 2013-05-10, 19:27   #1339
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem co zrobić z moim okiem, tzn. dolną powieką. Spuchła mi trochę i jest zaczerwieniona od wewnątrz... Tż po drodze z pracy zaszedł o apteki po rumianek, a aptekarz nie chciał mu sprzedać po tym jak Tż powiedział po co mi ten rumianek...
Wydaje mi się, że opuchlizna trochę schodzi, ale do lekarza nie mogę iść, bo do poniedziałku jest zamknięte (a na pogotowi przecież nie polecę). Poza tym, mi trochę tak głupio iść do lekarza tylko ze spuchniętą powieką [COLOR="Silver"]
aptekarz nie chciał dać rumianku na oczy?? okład z herbaty zwykłej czarnej zrób, a jak mocno spuchniesz to niestety na pogotowie
Stary 2013-05-10, 19:28   #1340
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi się, że opuchlizna trochę schodzi, ale do lekarza nie mogę iść, bo do poniedziałku jest zamknięte (a na pogotowi przecież nie polecę). Poza tym, mi trochę tak głupio iść do lekarza tylko ze spuchniętą powieką
może to jęczmień?

- Loesje
Stary 2013-05-10, 19:29   #1341
Dotka90
Zakorzenienie

Tycikata, ale zajęło mi to w sumie prawie 3 lata od odstawienia leków
No i kosztowało mnie to też obcięcie włosów na bardzo krótko

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

wenedka, ja bym jęczmień obstawiała, tak jak Tycikata mówi.
Stary 2013-05-10, 19:31   #1342
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ja uwielbiam serię produktow z The Body Shop. No ale te ceny
ale jak to nie chciał ci sprzedać rumianku

Cytat:
ja tak miałam wcześniej, że jak mialam za dużo zmartwien to owszem, było fajnie, ale nie mogłam się skupic na przyjemności

a teraz też mam w cholerę do roboty i na uczelni i też się martwię wszystkim....ale kurna tylko seks mi w głowie.... naprawdę
z naturą nie wygrasz
Stary 2013-05-10, 19:57   #1343
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas dzis dlugi weekend sie zaczal a ja pracuje przy obrobce

Tak czytam o odstawieniu tabletek, tez mnie to czeka, a biore juz ponad 10 lat. Ale nie chce teraz, bo co jak wpadniemy ? chcemy dziecko ale po slubie, a z brzuchem to sobie na wesele nie chce isc
Wiec odstawie zaraz po slubie, zeby ewentualne skutki uboczne mnie na sam slub nie zaskoczyly.

Tak btw, to nienawidze slowa "miesiaczka" brrrr.
ja tak samo! a moja mama ciągle tak mówi

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Słuchajcie co można kupić bratanicy na chrzest?
Nie koniecznie chce dawać kasę bo nie wiem co...
Jakieś złote kolczyki?
ja dostałam od mojej chrzestnej złoty pierścionek z różowym oczkiem..jest cudowny mam go do tej pory i jak go teraz zakładam- wchodzi mi do połowy paznokcia na małym palcu, to mi się płakać chce może dziecko na czas obecny niewiele będzie z tego prezentu miało, ale po 20 paru latach wciąż będzie miało pamiątkę Ja jestem nim zachwycona! (a złote kolczyki dostałam też od chrzestnej tylko na roczek też mam je do teraz )

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Gratuluję, ja właśnie przed chwilą wydrukowałam swoją mgr, wczoraj robiłam ostatnie poprawki, a dziś oddaję do promotora

A wiecie co? Znajomi zaprosili nas na wesele w lipcu, będą mieli w tej samej sali co my, sama nie wiem czy się cieszyć czy nie. Z jednej strony zobaczę jak to wszystko wygląda, obsługa, jedzenie itd, a z drugiej boję się, że coś mi się nie spodoba i będę się zadręczać
Gratuluję To już z górki
a co do wesela, pewnie że się cieszyć tak jak dziewczyny pisały

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
No to ja też się mogę w końcu pochwalić...

Dołączam do grona dziewczyn, które skończyły już swoją pracę mgr! Teraz czekam na informację zwrotną odnośnie poprawek i finito

Niech żyje wolność i swoboda!
Super Kasiu!!
to świętujemy

Pięknie Wam idzie dziewczyny!!!

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś mamy 6 rocznicę związku!!!

Ciekawe czy Tż będzie pamiętał W zeszłym roku nie zapomniał
Kolejnych lat w ogromnej miłości!!
my też mieliśmy 6 niedawno

Cytat:
A ja wpadam się pochwalić :P Niedawno dzwonili do mnie z rmf fm że wygrałam bon travelpass SPA na 500 zł z konkursu na ich stronie byłam na antenie, ale za dużo nie powiedziałam, bo w takim szoku byłam i do tej pory jestem, że aż zaniemówiłam Już nawet nie pamiętam co za głupoty gadałam No to będą wakacje jednak w tym roku, albo chociaż weekend nad morzem z TŻ-tem po obronie pracy Cieszę się jak głupia!
Super sprawa! To sobie odpoczniecie! Gratuluję!

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:01   #1344
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Tycikata wiem...muszę iść do lekarza...już przed ostatnim @ miałam iść ale dzień przed ustaleniem terminu jednak @ przyszedł...
no ale teraz to przegięcie...
mam ostatnio dużo spraw na głowie..dużo stresów...no ale bez przesady...

i spróbuje tego co napisałaś... dziękuję w ogóle za odpowiedź

i cieszę się, że u Ciebie lepiej i że lekarz w porządku!

trzymam kciuki, żeby włosy piękniały i się dobrze trzymały

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:33   #1345
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Chyba się poddaję

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:35   #1346
Dotka90
Zakorzenienie

Króliczku, aż tak źle?
Stary 2013-05-10, 20:35   #1347
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Wenedka ja tak miałam! I było to zapalenie oka jak dobrze pamiętam i dostałam na to jakieś krople 3 razy dziennie. Oko mnie strasznie bolało i właśnie dolna powieka puchła.

Króliczku trzymaj się słoneczko :-* może potrzebujecie tylko wyjaśnić sobie kilka spraw. Trzymam kciuki aby tak było :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Edytowane przez Kishlaczkowa
Czas edycji: 2013-05-10 o 20:37
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:38   #1348
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Wenedka - ja tak miałam jakoś przed weekendem majowym - w jeden dzień spuchła mi górna powieka lewego oka, zniknęło szybko po przyłożeniu zimnego okładu. Na drugi dzień rano obudziłam się z opuchniętą powieką dolną prawego oka! Okład nie pomógł, wyglądałam jakbym dostała pod oko, tylko siniaka brakowało. Zażyłam jakiś lek bez recepty niby antyalergiczny i opuchlizna na drugi dzień zmalała i zniknęła. Ale nie mam pojęcia do dziś co to było i czemu z oka na oko?

Jak jęczmień się robi na oku to moja babcia zawsze mówiła, żeby pocierać złotem
Stary 2013-05-10, 20:39   #1349
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Wenedka ja tak miałam! I było to zapalenie oka jak dobrze pamiętam i dostałam na to jakieś krople 3 razy dziennie. Oko mnie strasznie bolało i właśnie dolna powieka puchła.

Króliczku trzymaj się słoneczko :-* może potrzebujecie tylko wyjaśnić sobie kilka spraw. Trzymam kciuki aby tak było :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Chyba za dużo jest tych spraw do wyjaśniania

i chyba oboje powoli zaczynamy mieć ich dosyć... ;(

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:51   #1350
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
aptekarz nie chciał dać rumianku na oczy?? okład z herbaty zwykłej czarnej zrób, a jak mocno spuchniesz to niestety na pogotowie

Cytat:
ale jak to nie chciał ci sprzedać rumianku
:
No nie chciał, bo wg tutejszych lekarzy i farmaceutów okłady z czegokolwiek innego niż woda mogą doprowadzić do zapalenia...
Cytat:
może to jęczmień?
Kurcze, nie wiem...
Cytat:

wenedka, ja bym jęczmień obstawiała, tak jak Tycikata mówi.
No i co mam z tym zrobić?

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ale mnie oko nie boli (chyba że masz na myśli spojówki), tylko powieka jest spuchnięta trochę i wrażliwa/troszkę boli przy dotykaniu.
Jaiś czas temu przechodziłam ostre zapalenie spojówek, ale przy zapaleniu spojówek pojawia się wydzielina z oka i w końcu suchość.
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Wenedka - ja tak miałam jakoś przed weekendem majowym - w jeden dzień spuchła mi górna powieka lewego oka, zniknęło szybko po przyłożeniu zimnego okładu. Na drugi dzień rano obudziłam się z opuchniętą powieką dolną prawego oka! Okład nie pomógł, wyglądałam jakbym dostała pod oko, tylko siniaka brakowało. Zażyłam jakiś lek bez recepty niby antyalergiczny i opuchlizna na drugi dzień zmalała i zniknęła. Ale nie mam pojęcia do dziś co to było i czemu z oka na oko?

Jak jęczmień się robi na oku to moja babcia zawsze mówiła, żeby pocierać złotem
No mi to się wczoraj zaczęło. Czułam jak gdyby mnie krosteczka bolała, ale jeszcze nic nie było. Wieczorem czułam, że puchnie, rano było gorzej, ale się nie pogarsza...
Chyba przejdę się do apteki jutro, choć o rumianku mogę zapomnieć

EDIT: Kurka wodna. To chyba jęczmień jednak Nawet umalować się człowiek nie może
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości