|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dobra dziewczyny idę spać bo mózg mi się już wiesza
![]() Dobrej nocy
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie to kuszą te dziecięce rzeczy co mają być.. :P np kocyk (żałuje, że wtedy nie kupiłam dwóch) ciekawe czy te będą takie same albo ta piłka.. teraz z tego nowego mieszkania mam troche daleko do biedry, a z wózkiem to juz w ogóle... bo bym musiała poboczem iść.....
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
zostałam zmuszona do przejscia na body 74, bo 68 nie dopinają sie juz młodemu w kroku
![]() mam pytanie, tylko sie nie smiejscie : chce powystawiac na all ciuszki za małe i mam zagwostke, (nigdy wczesniej nic na all nie sprzedawałam to ciemna masa ze mnie)- jak wyliczyc cene wysyłki? bo pomyslałam, ze powaze ciuszki, potem wejde na strone poczty i porównam co z czym zjesc, ogarne to w ten sposób?
|
|
|
|
#2165 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wodę, jak rozszerzę dietę to można też np sok przecierowy rozcieńczony dać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
sinlac się robi na wodzie, dlatego ma już witaminy.Cytat:
samego nie ma, za to widzę, że bobovita ma nowości: sam kalafior, brokuły, groszek zielony... Cytat:
Agatka na nutra była i tak właśnie robiłam kaszki. Na normalnym mm też się tak bezmleczne kaszki daje. Cytat:
tam jest wszystko napisane.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ilussion dzięki za komplement ![]() Kaszki kaszki jak mi się ten temat wydaje odległy a tu już trzeba się zastanawiać co i jak Ja na pewno postawię na bezsmakowe, bezcukrowe itd żeby dziecko się nauczyło jeść normalnych rzeczy. Tak samo najpierw warzywa później owoce. Najpierw woda, później soczki A jak będzie w przyszłości to zobaczymy, już tyle miałam postanowień i co?!![]() Marsi padłam z tym Leo w zlewie! A taki fotelik fajny? Bo nasza się już zaczyna nie mieścić w maciupeńkiej wanience ![]() Jutro w Szczecinie na błoniach spotkanie mam z Klubu Kangura. Ciekawe jaka będzie pogoda, wybrałabym się poobcować z innymi mamami
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-05-10 o 21:42 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, chyba niezbyt...
Za miękkie, jak na mój gust. Nawijko, to prawda, wycofują go - jutro jadę kupić na zapas, jeśli dorwę u siebie w Biedro, ale w tej, w której ja robię zakupy, akurat zawsze dużo go było, więc jest nadzieja, że go jutro dostanę.
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wlasnie marsi u was byly zaparcia.... minely? co ile maly robi Ci kupe i czy sie meczy steka przy niej? i tylko wode dajesz czy jeszcze cos na to ? najlepszego tyle na dzis nadrabiania pora isc do spania reszte postaram sie jutro tylko pewnie dojdzie drugie tyle ![]() Cytat:
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bokeh STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio miałam okazję, aby ubrać szpilki i jadąc na uroczystość..jechałam : lewa noga (brak sprzęgła) - szpilka, prawa - trampek w szpilach nie umiem za cholerę jeździć i nigdy się nie nauczę ;]
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749488]Osobno. Jak coś uczuli to będziesz wiedziała, co.
Wodę, jak rozszerzę dietę to można też np sok przecierowy rozcieńczony dać. Tak, bo sinlac jest produkowany m.in. dla dzieci i dorosłych z niską masą ciała, to jest produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego. On ma naprawdę dużo kalorii i głównie o nie w nim chodzi. Ogólnie - cukier uzależnia, powoduje rozdrażnienie (głównie u dzieci!), tycie, i tak dalej. Ze wględu na niską masę wam to przepisała i to mnie nie dziwi, to nie jest rewelacyjny produkt, ale też nie trucizna i w takich sysuacjach własnie się go stosuje. ale holle możesz z powodzeniem na nutra robić, a nutra ma wszelkie witaminy potrzebne sinlac się robi na wodzie, dlatego ma już witaminy.a trzeba było powiedzieć, że pewnie, że można, tak samo jak można kupić gotowego samego nie ma, za to widzę, że bobovita ma nowości: sam kalafior, brokuły, groszek zielony... napisałam wyżej - dodatków bezmleczne nie zawierają, ale ich nie robisz na wodzie tylko na mleku/nutramigenie. Agatka na nutra była i tak właśnie robiłam kaszki. Na normalnym mm też się tak bezmleczne kaszki daje. Bo sinlac robi się na wodzie. On nie tylko dla dzieci jest, on też dla dorosłych np. po chemii, a także dla dzieci ze skazą przecież - nie można go robić na zwykłym mm, więc musi zawierać wszelkie składniki potrzebne już. Ty w ogóle przeczytałaś opakowanie? tam jest wszystko napisane.uwielbiam ten film ![]() patrz w aptekadziecka.pl szybko wysyłają, zawsze biorę kurierem- za 3 opakowania + wysyłkę koło 50zł daję, a to ci starczy na długo przy maluchu takim dziekuje za odpowiedzi ![]() opakowanie czytalam teraz mam jeszcze wieksze watpliwosci, skoro lepiej bedzie tyl po tym sinlaku, to bylabym sklonna mu podawac ta wlasnie kaszke .. ale z drugiej strony skoro ma duzo gorszy sklad niz holle, to juz sama zwatplilam. a i jeszcze wyczytalam gdzies, ze holle na nutramigenie nie gestnieje
|
#2172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet położna Maria, to co też do Ciebie przychodziła mówiła,żeby pierwzych posiłkow nie zaczynać od słodkiego ale wiesz co, ja uważam,że mimo tego nieszczęsnego cukru powinnaś trzymać się tego sinlaca a to dlatego,że w Waszym przypadku refluks może mieć podłoże alergiczne naprawdę poczekaj z innymi kaszkami, jeszcze mały będzie jadl tyle,że nie ogarnisz a na razie powinnaś przynajmniej moim zdaniem trzymać się zaleceń lekarza bo u Was sytuacja jest naprawdę wyjątkowa ja podaje zwykły kleik ryżowy na mm i mały po nim nie ulewa Cytat:
ja tam w dupie mam takie uwagi i głośne komentarze, a tak wogole to ja dostałam od sąsiadku ziemniaczki z ogrodka bez nawozów i zamierzam właśnie jako pierwsze warzywo (heheh właściwie dodatek skrobiowy Eff mój młody jak robił po 3-5 razy dziennie tak po skończonym 3 miesiącu zamurowało gościa i robił raz na 10 dni podawaliśmy biogaje i odstawiliśmy zagęstniki na ulewania, włączyłam kaszkę kukurydzianą i jest git- raz dziennie ale po uszy Illusion we Wrocławiu nie ma Bomi a szkoda bo mają tam pyszna sałatkę z owocami morza
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-10 o 21:49 |
||
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749488]
uwielbiam ten film ![]() [/QUOTE] kurcze, Szaja, Ty rzeczywiscie duzo wiesz a ten film jest tak głupi, że cycki opadają ale ja tez go lubie Cytat:
ech, życie ![]() ja tez uciekam lulac |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- MARSI ta maszyna do szycia co kiedys cię pytałam to taka http://www.tesco.com/direct/tesco-ms...e/211-2499.prd jutro wysyłam Tz po nia i chce mu pokazac obrazek bo inaczej 100 razy zadzwoni z tysiącem pytań
|
|
#2177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
codziennie wieczorem przy wazeniu stresuje sie ;| ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
i tak mamy to opakowanie niech zje, jak zacznie przybierac to sprobuje innej kaszki chociaz wtedy juz pewnie nei bedzie chcial bo ten sinlac w porownaniu z nutramigenem to jest cos pysznego normalnie!!!
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomast szacun dla tych, co prowadzą w japonkach- jakim cudem im sie to udaje ![]() Cytat:
![]() dzieki dziewczyny za opinie, daruje je sobie jako butki do prowadzenia |
||
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa jeszcze zapomniałam napisać: wiecie co dziś znalazłam w skrzynce pocztowej? Przesyłkę od pampers a w środku w rozmiarze 3 pampersik active baby i pampersik premium care w folijkach zapakowane oczywiście. Z jakiej to okazji? Któraś dostała też?
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi - mi nic nie mowila o wprowadzaniu posilkow, nasze spotkanai sprowadzaly sie do tego czy Borys nadal ulewa / chlusta i w jakich ilosciach i ciagle zmiany mleka.
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Szaja -
A co do mózgu to zapewne jakis twardy dysk dodatkowy masz, przyznaj się
|
|
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w japonkach też nie umiem ![]() kolega mojego męża (czarnoskóry też) prowadził w zimę autko w skarpetach bo w zimowych butach nie miał wyczucia hahaha ![]()
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę spać. I wyśpię się bo jutro sobota i mąż weźmie młodego rano z sypialni a ja będę spałaaa
W tym tygodniu 4 razy o 5:30 była pobudka i tylko raz o 6:20. Ciekawe do której jutro synek da pospać tatusiowi
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, a jak Wy się poznaliście?
Zawsze podobali Ci się czarnoskórzy mężczyźni, czy to wyszło tak spontanicznie? ![]() Nie ma to jak zamówienie w Cocolicie.
|
|
|
|
#2189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie, no pisałam, adhd mam :d i mega podzielną uwagę, tym samym wiele pierdół zapamiętuję. |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
: chce powystawiac na all ciuszki za małe i mam zagwostke, (nigdy wczesniej nic na all nie sprzedawałam to ciemna masa ze mnie)- jak wyliczyc cene wysyłki? bo pomyslałam, ze powaze ciuszki, potem wejde na strone poczty i porównam co z czym zjesc, ogarne to w ten sposób?

sinlac się robi na wodzie, dlatego ma już witaminy.
(

tam jest wszystko napisane.