Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 21:36   #2161
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dobra dziewczyny idę spać bo mózg mi się już wiesza

Dobrej nocy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:36   #2162
djerba
Wtajemniczenie

Bokeh - wszystkiego najjjjjjjbardziej pozytywnego in all ur life
Stary 2013-05-10, 21:36   #2163
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...ado%C5%9Bnie/4
myslicie, ze zdadzą egzamin jako cichobiegi do auta?
a nie za ciepło bedzie jak bedzie gorąco?

mnie to kuszą te dziecięce rzeczy co mają być.. :P np kocyk (żałuje, że wtedy nie kupiłam dwóch) ciekawe czy te będą takie same albo ta piłka..

teraz z tego nowego mieszkania mam troche daleko do biedry, a z wózkiem to juz w ogóle... bo bym musiała poboczem iść.....

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:38   #2164
sylwietta1988
Zakorzenienie

zostałam zmuszona do przejscia na body 74, bo 68 nie dopinają sie juz młodemu w kroku

mam pytanie, tylko sie nie smiejscie: chce powystawiac na all ciuszki za małe i mam zagwostke, (nigdy wczesniej nic na all nie sprzedawałam to ciemna masa ze mnie)- jak wyliczyc cene wysyłki? bo pomyslałam, ze powaze ciuszki, potem wejde na strone poczty i porównam co z czym zjesc, ogarne to w ten sposób?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:39   #2165
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, więc kaszka odpada.

a jak np. dam jej kaszkę (kupię nową oczywiście) to tego samego dnia moge jej dać tą marchewke czy to musi byc osobno wszystko wprowadzane w senie dzisiaj kaszka jutro marchewka? jakie to zagmatwane, aż się boje tego nowego żarełka

sprawdziłam i ma cukier faktycznie, to jest nestle kaszka ryżowa malinowa bezglutenowa po 4 m-cu- no ale i tak odpada :P

kurde, tak teraz myśle... daje Julce do picia herbatkę ułatwiająca trawienie z hippa i tam chyba tez jest cukier... hmm to nie dawać jej ? to co Wy dajecie dzieciom do picia? samą wode czy są jakieś inne herbatki bez cukrowe? koper u nas odpada bo niestety nie zasmakował...- chociaż może jutro spróbuje jeszcze raz..
Osobno. Jak coś uczuli to będziesz wiedziała, co.
Wodę, jak rozszerzę dietę to można też np sok przecierowy rozcieńczony dać.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
sinlac również jest dosładzany - w składzie sacharoza, maltodekstryna i syrop glukozowy.
Tak, bo sinlac jest produkowany m.in. dla dzieci i dorosłych z niską masą ciała, to jest produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego. On ma naprawdę dużo kalorii i głównie o nie w nim chodzi.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiem! czytałam dzisiaj skład.
a są jakieś inne kaszki bezglutenowe i takie ktore rozrabia sie z woda?
sama kupilabym moze jakas inna ale boje sie, bo mamy ten refluks i jeszcze alergie pokarmowa ..
a co jest zlego w tym cukrze?
mam nadzieje, ze gastrolog wiedziala co nam przepisuje
Ogólnie - cukier uzależnia, powoduje rozdrażnienie (głównie u dzieci!), tycie, i tak dalej. Ze wględu na niską masę wam to przepisała i to mnie nie dziwi, to nie jest rewelacyjny produkt, ale też nie trucizna i w takich sysuacjach własnie się go stosuje.

Cytat:
no tak, sład ma prosty! ale tez nie ma tylu witamin co ta sinlac, ma tylko B1 w skladzie ta holle,
kurcze, chyba nie bede zmieniac, bo mamy problem z przybieraniem,
a co zlego moze wyrzadzic ten cukier?
ale holle możesz z powodzeniem na nutra robić, a nutra ma wszelkie witaminy potrzebne sinlac się robi na wodzie, dlatego ma już witaminy.

Cytat:

Ja: poszukajmy jeszcze ziemniaczka- może jest też
a ta baba: ZIEMNIAKA NIE MA!! ZIEMNIAKA TO MOŻNA SAMEMU W DOMU DZIECKU UGOTOWAC!!!
z taką pretechą na mnie najechała, że aż mi sie gorąco zrobiło.....
i sie poczułam jak wyrodna matka co chce dziecku słoiki dawać zamiast samemu gotować...(

a tak apropo- jest sam ziemniak ?

moja mała dzisiaj maruda.. nic jej nie pasuje, wszystko pcha do buzi... może zęby jej idą. zasneła jakies 20 min temu i juz sie budzi.. a myślałam ze pośpi chociaz do 12 w nocy... zawsze była taka grzeczna... powiem Wam, że nie jestem przyzwyczajona do aż tak marudnego dziecia.. zawsze była grzeczna a jak tak marudzi to ja nie wiem co robic... jak juz wszystko zawodzi...
a trzeba było powiedzieć, że pewnie, że można, tak samo jak można kupić gotowego
samego nie ma, za to widzę, że bobovita ma nowości: sam kalafior, brokuły, groszek zielony...

Cytat:
illusion
szaja

te kaszki holle zawieraja wszytskie niezbedne witaminy i mineraly?
bo chyba wyrzuce ta nestke i kupie ta jaglana
napisałam wyżej - dodatków bezmleczne nie zawierają, ale ich nie robisz na wodzie tylko na mleku/nutramigenie.
Agatka na nutra była i tak właśnie robiłam kaszki. Na normalnym mm też się tak bezmleczne kaszki daje.

Cytat:
hmm .. no to ja nie rozumiem w tym momencie dlaczego mam rozrabiac z woda a nie nutramigenem??
jaka to roznica czy z mlekiem czy woda?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

no wlasnie nie wiem dlaczego gastrolog kazala nam na wodzie
Bo sinlac robi się na wodzie. On nie tylko dla dzieci jest, on też dla dorosłych np. po chemii, a także dla dzieci ze skazą przecież - nie można go robić na zwykłym mm, więc musi zawierać wszelkie składniki potrzebne już. Ty w ogóle przeczytałaś opakowanie? tam jest wszystko napisane.

Cytat:
Mała, litosci
czytam wasze mądrosci na temat rozszerzania diety i coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że ze mnie Wódz Tępa Pała, jak ja to ogarne
uwielbiam ten film

Cytat:
czyli nie ma szans na nia w normalnym markecie?
albo chociaz aptece?
koniecznie od jutra chcialam wystartowac a jak zamowie w necie to kilka dni zejdzie pewnie
patrz w aptekadziecka.pl szybko wysyłają, zawsze biorę kurierem- za 3 opakowania + wysyłkę koło 50zł daję, a to ci starczy na długo przy maluchu takim
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:39   #2166
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
meduzzka taka z Ciebie naprawde fajna dziewczyna przykro mi jak czytam o tz i o tym jak bardzo czujesz sie tu samotna i skazana na niego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No niestety miłość jest ślepa

Ilussion dzięki za komplement

Kaszki kaszki jak mi się ten temat wydaje odległy a tu już trzeba się zastanawiać co i jak Ja na pewno postawię na bezsmakowe, bezcukrowe itd żeby dziecko się nauczyło jeść normalnych rzeczy. Tak samo najpierw warzywa później owoce. Najpierw woda, później soczki A jak będzie w przyszłości to zobaczymy, już tyle miałam postanowień i co?!

Marsi padłam z tym Leo w zlewie! A taki fotelik fajny? Bo nasza się już zaczyna nie mieścić w maciupeńkiej wanience

Jutro w Szczecinie na błoniach spotkanie mam z Klubu Kangura. Ciekawe jaka będzie pogoda, wybrałabym się poobcować z innymi mamami

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:42
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:40   #2167
BlackSanctum
Zakorzenienie

Sylwietta, chyba niezbyt... Za miękkie, jak na mój gust.

Nawijko,
to prawda, wycofują go - jutro jadę kupić na zapas, jeśli dorwę u siebie w Biedro, ale w tej, w której ja robię zakupy, akurat zawsze dużo go było, więc jest nadzieja, że go jutro dostanę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:42   #2168
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja daje ale nie zawsze chce pić
u nas lekarka kazała przepajać mimo,że jest na piersi ale to z powodu zaparć
poza tym moja teściowa się boi,że on kaszką się zatka więc herbatką trzeba popchać

ja to wręcz się cieszę,że nie mam fejsa
tylko wkurza mnie,że teraz wszystkie konkursy i ważne rzeczy dzieją się na fb to nie jest w porządku

u mnie jest masa komarów ale to dlatego,że ja mieszkam blisko lasu
wczoraj poszłam z Leo na konwalie, przed samą burzą, spsikaliśmy się offem ale kuźwa wiałam z tego lasu, bo wszystkie komary pochowały się wlaśnie w konwalie
kurde nic mi się nie udało zebrać tak spieprzaliśmy

witaj w klubie, ja mam od dziecka a najgorsze jest to,że z wiekem się pogarsza

o wlasnie marsi u was byly zaparcia.... minely? co ile maly robi Ci kupe i czy sie meczy steka przy niej? i tylko wode dajesz czy jeszcze cos na to ?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Bokeh - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !
najlepszego

tyle na dzis nadrabiania pora isc do spania reszte postaram sie jutro tylko pewnie dojdzie drugie tyle

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny siędzę i rycze, nie wiem czy wam pisałam, moja kużynka 10 lat temu była w ciąży, zmarła jej mama i poroniła w 3 msc, teraz doczekali się 2 dziewczynek, bliźniaczek i dopiero dowiedziałam się że za długo je przetrzymali i podobno mają porazenie, jedna lżejsze, druga mocniejsze, nic więcej nie wiem tylko że są w warszawie w szpitalu, dlaczego ci lekarze są tak beznadziejni?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:43   #2169
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba za cienkie

Bokeh STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:44   #2170
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się źle jeździ w balerinach itp.. ja wolę trampki hehe
ostatnio miałam okazję, aby ubrać szpilki i jadąc na uroczystość..jechałam : lewa noga (brak sprzęgła) - szpilka, prawa - trampek w szpilach nie umiem za cholerę jeździć i nigdy się nie nauczę ;]
Stary 2013-05-10, 21:45   #2171
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749488]Osobno. Jak coś uczuli to będziesz wiedziała, co.
Wodę, jak rozszerzę dietę to można też np sok przecierowy rozcieńczony dać.

Tak, bo sinlac jest produkowany m.in. dla dzieci i dorosłych z niską masą ciała, to jest produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego. On ma naprawdę dużo kalorii i głównie o nie w nim chodzi.

Ogólnie - cukier uzależnia, powoduje rozdrażnienie (głównie u dzieci!), tycie, i tak dalej. Ze wględu na niską masę wam to przepisała i to mnie nie dziwi, to nie jest rewelacyjny produkt, ale też nie trucizna i w takich sysuacjach własnie się go stosuje.

ale holle możesz z powodzeniem na nutra robić, a nutra ma wszelkie witaminy potrzebne sinlac się robi na wodzie, dlatego ma już witaminy.

a trzeba było powiedzieć, że pewnie, że można, tak samo jak można kupić gotowego
samego nie ma, za to widzę, że bobovita ma nowości: sam kalafior, brokuły, groszek zielony...

napisałam wyżej - dodatków bezmleczne nie zawierają, ale ich nie robisz na wodzie tylko na mleku/nutramigenie.
Agatka na nutra była i tak właśnie robiłam kaszki. Na normalnym mm też się tak bezmleczne kaszki daje.

Bo sinlac robi się na wodzie. On nie tylko dla dzieci jest, on też dla dorosłych np. po chemii, a także dla dzieci ze skazą przecież - nie można go robić na zwykłym mm, więc musi zawierać wszelkie składniki potrzebne już. Ty w ogóle przeczytałaś opakowanie? tam jest wszystko napisane.

uwielbiam ten film

patrz w aptekadziecka.pl szybko wysyłają, zawsze biorę kurierem- za 3 opakowania + wysyłkę koło 50zł daję, a to ci starczy na długo przy maluchu takim [/QUOTE]

dziekuje za odpowiedzi
opakowanie czytalam
teraz mam jeszcze wieksze watpliwosci, skoro lepiej bedzie tyl po tym sinlaku, to bylabym sklonna mu podawac ta wlasnie kaszke ..
ale z drugiej strony skoro ma duzo gorszy sklad niz holle, to juz sama zwatplilam.
a i jeszcze wyczytalam gdzies, ze holle na nutramigenie nie gestnieje
Stary 2013-05-10, 21:47   #2172
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwia...ale to są takie miękkie paputki do chodzenia po domu raczej. Podeszwy sztywnej to nie ma
Cytat:

mam pytanie, tylko sie nie smiejscie: chce powystawiac na all ciuszki za małe i mam zagwostke, (nigdy wczesniej nic na all nie sprzedawałam to ciemna masa ze mnie)- jak wyliczyc cene wysyłki? bo pomyslałam, ze powaze ciuszki, potem wejde na strone poczty i porównam co z czym zjesc, ogarne to w ten sposób?
Przede mną też debiut i tak samo to sobie to wymyśliłam jak Ty. Zważę, zobaczę w cennik poczty + doliczę kopertę.
Stary 2013-05-10, 21:47   #2173
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, sład ma prosty! ale tez nie ma tylu witamin co ta sinlac, ma tylko B1 w skladzie ta holle,
kurcze, chyba nie bede zmieniac, bo mamy problem z przybieraniem,
a co zlego moze wyrzadzic ten cukier?
próchnicę, otyłość i wogóle zły nawyk,że dziecko zaczyna od słodkiego
nawet położna Maria, to co też do Ciebie przychodziła mówiła,żeby pierwzych posiłkow nie zaczynać od słodkiego

ale wiesz co, ja uważam,że mimo tego nieszczęsnego cukru powinnaś trzymać się tego sinlaca a to dlatego,że w Waszym przypadku refluks może mieć podłoże alergiczne
naprawdę poczekaj z innymi kaszkami, jeszcze mały będzie jadl tyle,że nie ogarnisz a na razie powinnaś przynajmniej moim zdaniem trzymać się zaleceń lekarza bo u Was sytuacja jest naprawdę wyjątkowa

ja podaje zwykły kleik ryżowy na mm i mały po nim nie ulewa

Cytat:

apropo jeszcze tych słoiczków. Stoimy z TŻ na tym dziale gdzie są te kaszki słoiczki itp. Julka w foteliku.. i tak szukamy tej marchewki jabłuszka itp. i w miedzy czasie babka wykłada te słoiki na półke.

Ja: poszukajmy jeszcze ziemniaczka- może jest też
a ta baba: ZIEMNIAKA NIE MA!! ZIEMNIAKA TO MOŻNA SAMEMU W DOMU DZIECKU UGOTOWAC!!!
z taką pretechą na mnie najechała, że aż mi sie gorąco zrobiło.....
i sie poczułam jak wyrodna matka co chce dziecku słoiki dawać zamiast samemu gotować...(

a tak apropo- jest sam ziemniak ?

.
eeeeee, ja uważam,że po to są te słoiczki żeby je kupować i są dla dzieci
ja tam w dupie mam takie uwagi i głośne komentarze,

a tak wogole to ja dostałam od sąsiadku ziemniaczki z ogrodka bez nawozów i zamierzam właśnie jako pierwsze warzywo (heheh właściwie dodatek skrobiowy ) podać małemu

Eff mój młody jak robił po 3-5 razy dziennie tak po skończonym 3 miesiącu zamurowało gościa i robił raz na 10 dni
podawaliśmy biogaje i odstawiliśmy zagęstniki na ulewania, włączyłam kaszkę kukurydzianą i jest git- raz dziennie ale po uszy
Illusion we Wrocławiu nie ma Bomi a szkoda bo mają tam pyszna sałatkę z owocami morza

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:49
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:47   #2174
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749488]

uwielbiam ten film
[/QUOTE]
kurcze, Szaja, Ty rzeczywiscie duzo wiesz a ten film jest tak głupi, że cycki opadają ale ja tez go lubie
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Kaszki kaszki jak mi się ten temat wydaje odległy a tu już trzeba się zastanawiać co i jak Ja na pewno postawię na bezsmakowe, bezcukrowe itd żeby dziecko się nauczyło jeść normalnych rzeczy. Tak samo najpierw warzywa później owoce. Najpierw woda, później soczki A jak będzie w przyszłości to zobaczymy, już tyle miałam postanowień i co?!
Meduza, ja tez głowe nabitą mam mądrosciami z forum i gazet dzieciowych, a jak wyjdzie to sie okaze ech, życie

ja tez uciekam lulac
Stary 2013-05-10, 21:47   #2175
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

mamy kp co ile dni wasze dzieci robia kupe? moj chyba zdecydowanie za rzadko ;/
Odkąd odstawiłam biogaie to robi codziennie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:49   #2176
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za odpowiedzi
opakowanie czytalam
teraz mam jeszcze wieksze watpliwosci, skoro lepiej bedzie tyl po tym sinlaku, to bylabym sklonna mu podawac ta wlasnie kaszke ..
ale z drugiej strony skoro ma duzo gorszy sklad niz holle, to juz sama zwatplilam.
a i jeszcze wyczytalam gdzies, ze holle na nutramigenie nie gestnieje
Ja daje Sinlac kilka dni juz ale Julek drobnica jest 6,350 a 4,5 miesiąca wiec troche trzeba go podtuczyc

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

MARSI ta maszyna do szycia co kiedys cię pytałam to taka
http://www.tesco.com/direct/tesco-ms...e/211-2499.prd
jutro wysyłam Tz po nia i chce mu pokazac obrazek bo inaczej 100 razy zadzwoni z tysiącem pytań
Stary 2013-05-10, 21:51   #2177
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja daje Sinlac kilka dni juz ale Julek drobnica jest 6,350 a 4,5 miesiąca wiec troche trzeba go podtuczyc

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

MARSI ta maszyna do szycia co kiedys cię pytałam to taka
http://www.tesco.com/direct/tesco-ms...e/211-2499.prd
jutro wysyłam Tz po nia i chce mu pokazac obrazek bo inaczej 100 razy zadzwoni z tysiącem pytań
borys za dwa dni konczy 4 miesiaca a wazy 5740
codziennie wieczorem przy wazeniu stresuje sie ;|

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
próchnicę, otyłość i wogóle zły nawyk,że dziecko zaczyna od słodkiego
nawet położna Maria, to co też do Ciebie przychodziła mówiła,żeby pierwzych posiłkow nie zaczynać od słodkiego

ale wiesz co, ja uważam,że mimo tego nieszczęsnego cukru powinnaś trzymać się tego sinlaca a to dlatego,że w Waszym przypadku refluks może mieć podłoże alergiczne
naprawdę poczekaj z innymi kaszkami, jeszcze mały będzie jadl tyle,że nie ogarnisz a na razie powinnaś przynajmniej moim zdaniem trzymać się zaleceń lekarza bo u Was sytuacja jest naprawdę wyjątkowa

ja podaje zwykły kleik ryżowy na mm i mały po nim nie ulewa

eeeeee, ja uważam,że po to są te słoiczki żeby je kupować i są dla dzieci
ja tam w dupie mam takie uwagi i głośne komentarze,

a tak wogole to ja dostałam od sąsiadku ziemniaczki z ogrodka bez nawozów i zamierzam właśnie jako pierwsze warzywo (heheh właściwie dodatek skrobiowy ) podać małemu

Eff mój młody jak robił po 3-5 razy dziennie tak po skończonym 3 miesiącu zamurowało gościa i robił raz na 10 dni
podawaliśmy biogaje i odstawiliśmy zagęstniki na ulewania, włączyłam kaszkę kukurydzianą i jest git- raz dziennie ale po uszy
Illusion we Wrocławiu nie ma Bomi a szkoda bo mają tam pyszna sałatkę z owocami morza
tak chyba zrobie
i tak mamy to opakowanie niech zje, jak zacznie przybierac to sprobuje innej kaszki
chociaz wtedy juz pewnie nei bedzie chcial bo ten sinlac w porownaniu z nutramigenem to jest cos pysznego normalnie!!!
Stary 2013-05-10, 21:52   #2178
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
mi się źle jeździ w balerinach itp.. ja wolę trampki hehe
ostatnio miałam okazję, aby ubrać szpilki i jadąc na uroczystość..jechałam : lewa noga (brak sprzęgła) - szpilka, prawa - trampek w szpilach nie umiem za cholerę jeździć i nigdy się nie nauczę ;]
je nie trampkowa, nigdy w zyciu ich na nogach nie miałam, a ja lubie jezdzic w szpilkach natomast szacun dla tych, co prowadzą w japonkach- jakim cudem im sie to udaje
Cytat:
Sylwia...ale to są takie miękkie paputki do chodzenia po domu raczej. Podeszwy sztywnej to nie ma

Przede mną też debiut i tak samo to sobie to wymyśliłam jak Ty. Zważę, zobaczę w cennik poczty + doliczę kopertę.
ha! to nie tak głupio pomyslałam

dzieki dziewczyny za opinie, daruje je sobie jako butki do prowadzenia
Stary 2013-05-10, 21:52   #2179
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aaa jeszcze zapomniałam napisać: wiecie co dziś znalazłam w skrzynce pocztowej? Przesyłkę od pampers a w środku w rozmiarze 3 pampersik active baby i pampersik premium care w folijkach zapakowane oczywiście. Z jakiej to okazji? Któraś dostała też?
Stary 2013-05-10, 21:53   #2180
blogerka
Wtajemniczenie

marsi - mi nic nie mowila o wprowadzaniu posilkow, nasze spotkanai sprowadzaly sie do tego czy Borys nadal ulewa / chlusta i w jakich ilosciach i ciagle zmiany mleka.
Stary 2013-05-10, 21:53   #2181
Kasiorek211
Zadomowienie

Szaja - poobserwuję czy głodomorra minie czy zostanie. A w słoiczki zaopatrzę się i jak zbiorę się na odwagę to zacznę podawać.
A co do mózgu to zapewne jakis twardy dysk dodatkowy masz, przyznaj się
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:56   #2182
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
je nie trampkowa, nigdy w zyciu ich na nogach nie miałam, a ja lubie jezdzic w szpilkach natomast szacun dla tych, co prowadzą w japonkach- jakim cudem im sie to udaje

ja uwielbiam trampeczki..takie za kostkę mmm
w japonkach też nie umiem
kolega mojego męża (czarnoskóry też) prowadził w zimę autko w skarpetach bo w zimowych butach nie miał wyczucia hahaha
Stary 2013-05-10, 21:57   #2183
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tutaj filmik jak pociera stópki
http://www.youtube.com/watch?v=uDrqZ...ature=youtu.be

sorki za jakość
Moja tez tak nie raz robi
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:58   #2184
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja uwielbiam trampeczki..takie za kostkę mmm
w japonkach też nie umiem
kolega mojego męża (czarnoskóry też) prowadził w zimę autko w skarpetach bo w zimowych butach nie miał wyczucia hahaha

Stary 2013-05-10, 21:59   #2185
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
borys za dwa dni konczy 4 miesiaca a wazy 5740
codziennie wieczorem przy wazeniu stresuje sie ;|

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

tak chyba zrobie
i tak mamy to opakowanie niech zje, jak zacznie przybierac to sprobuje innej kaszki
chociaz wtedy juz pewnie nei bedzie chcial bo ten sinlac w porownaniu z nutramigenem to jest cos pysznego normalnie!!!
A u nas nie smakowało za słodkie chyba ale z jabuszkiem przeszło ale nie duze ilosci licze ze z kazdym dniem zje więcej

Cytat:

Ja na poczatku jezdziłam boso
Stary 2013-05-10, 21:59   #2186
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lecę spać. I wyśpię się bo jutro sobota i mąż weźmie młodego rano z sypialni a ja będę spałaaa W tym tygodniu 4 razy o 5:30 była pobudka i tylko raz o 6:20. Ciekawe do której jutro synek da pospać tatusiowi
Stary 2013-05-10, 22:01   #2187
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Lecę spać. I wyśpię się bo jutro sobota i mąż weźmie młodego rano z sypialni a ja będę spałaaa W tym tygodniu 4 razy o 5:30 była pobudka i tylko raz o 6:20. Ciekawe do której jutro synek da pospać tatusiowi
zazdroszczę męża
Stary 2013-05-10, 22:01   #2188
BlackSanctum
Zakorzenienie

Djerba, a jak Wy się poznaliście? Zawsze podobali Ci się czarnoskórzy mężczyźni, czy to wyszło tak spontanicznie?

Nie ma to jak zamówienie w Cocolicie. Kolejne 250zł poszło z portfela.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:02   #2189
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
kurcze, Szaja, Ty rzeczywiscie duzo wiesz a ten film jest tak głupi, że cycki opadają ale ja tez go lubie

Meduza, ja tez głowe nabitą mam mądrosciami z forum i gazet dzieciowych, a jak wyjdzie to sie okaze ech, życie

ja tez uciekam lulac
oj tam, ja mam cholernie wybiórczą wiedzę a film naprawdę cudo :d

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Szaja - poobserwuję czy głodomorra minie czy zostanie. A w słoiczki zaopatrzę się i jak zbiorę się na odwagę to zacznę podawać.
A co do mózgu to zapewne jakis twardy dysk dodatkowy masz, przyznaj się
nie, no pisałam, adhd mam :d i mega podzielną uwagę, tym samym wiele pierdół zapamiętuję.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:03   #2190
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahh...ja muszę poczekać jeszcze do 5go czerwca i też będę miała takie przyjemności

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości