|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
jakoś 6 tydzień i któryś dzień, ale poszłam dlatego że preczytałam, że bardzo często dochodzi do samoistnych poronień, a ja jak nie wiedziałam o ciąży to piłam wino i jak zrobiłam test to tez i się przestraszyłam i jak mi gin powiedział- na następnej wizycie ( miałam iść za 2 tygodnie czyli praktycznie 8 tydzień ) będzie serce iwszystkiego się dowiemy dokładnie, czy zarodek przetrwał to zamarłam. I postanowiłam pójść jeszcze za tydzień- a nóż widelec. No a potem poszłam w 9t2d/12t4d/15t5 i teraz 18t5d bodajże wyjdzie mi wizyta
![]() Mam znajomą która ma córkę i ta ma 2 latka skończone i dalej ssie palucha nawet w dzień aż ma takiego bąbla na kciuku... a jak zasypia to z palcem w nosie
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
no to ja się melduje po wizycie. Dzieciątko ma 7,2 cm i pomierzone wszystko jest ok. niestety nie chciał współpracować bo przez większość czasu spał dopiero pod koniec zaczął skakac-dosłownie jak żabka
łeb ma jak sklep po mnie heheh.. dostaliśmy 15min filmik na którym uwieczniono jak nasze dziecko pokazuje nam środkowy palec hehe. wg USG termin porodu na 11,11,2013. a no i szyjka super bo ma 4,2 cm czyli 1 cm więcej niz ostatnio no ale i tak mam uważać![]() co do brzuszków to spotkałam u mojego lekarza moją kolezank z klasy z liceum, termin ma na 15,11,2013 i wogole po niej nie widać a mnie się spytała czy niedługo rodze...;/ rano byłam w nowej Ikei i wpadłam do h&m i kupilam sobie własnie legginsy ciążowe i kilka rupci dla synka ![]() Gratuluje Dziewczyny też wizyt niestety moja Mała Paskuda nie chciała nam ukazać swojej płci może za mies poznamy. następna wizyta 12,06 znów bede odliczać.I wogóle Tesciowa mnie ostatnio troszkę wkurza czego ogolnie nigdy nie robiła. ciągle tylko teksty typu że wszystko dziecku szkodzi a dzis jak przez skypa jej puscilismy filmik to z tekstem że to USG na pewno dziecku szkodzi....to ja tu chce być miła pokazuje jej swoją macice a ta co? no i na koncu stwierdziła że Maleństwo wygląda jak ufoludek i nie jest za śliczne...a czego sie spodziewala różowych kokardek....wrrr |
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale git że wszystko ok A teściowa.....:/ szkoda gadać. Ja ze swoją też mam nieciekawie :/ nie wiem co im się stało. Ale jestem głupia. Kupilam sobie dzisiaj truskawki i kawałeczek arbuza i zostawiłam w pracy. Jutro będą do niczego. :/ ;( i tylko zmarnowałam 12 złotych. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- dobra dziołszki, ja idę spać. Dobranoc!! ;d
|
|
#934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie będę wspominać jaki wpływ to ssanie miało na mój zgryz.Cytat:
Mój też był jakiś taki śpiący, że aż się martwiłam troszkę, ale jak wszedł TŻ to trochę się rozkręcił. Płci też niestety nie znamy i na połówkowym dopiero się dowiemy. Tak gin powiedział. No nic najważniejsze, że wszystko w porządku. Teściowa do kitu. Jak można powiedzieć, że jest nie za śliczne... Owszem te usg mają do siebie to, że nasze dzidziole wyglądają śmiesznie, ale na miejscu teściowej powstrzymałabym się od takich komentarzy. |
||
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja tylko na chwile bo znów cały dzień poza domem!!Może kiedyś nadrobię te paręnaście!! stron bo piszecie jak oszalałe ![]() Gratuluje!!!! wszystkim Mamusiom udanych wizyt i poznania płci, bo doczytałam, ze mamy kolejnego chłopaka w rodzinie ![]() Ja niestety uciekam - dziś mamy od 8:30 do 19 nauki dla narzeczonych Trzymajcie kciuki, żeby nam się mozgi nie zwichrowały
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciąży w 16 tyg zmieniłam lekarza i mimo iż nie było przeciwwskazań do zwolnienia dostałam je bez problemu. no ale nie każdy lekarz chce wypisywać zwolnienia bez przyczyn a co do imion, to my na córę w brzuchu od samego początku mówiliśmy Malina i się zastanawialiśmy czy tak ją nie nazwać, ale jest Malwina
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca
z herbatką maliową- polecam :d Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Perfuzja!! To dziewczynki dzisiaj pijemy Ja mam w domu wino bezalkoholowe Mój maż wrócił o 3 w nocy do domu kto Go zleje? ;Dpowiedzial mi, ze znajoma jest w ciąży, termin ma na 9 luty. facet jej nie jest zachwycony.. a wrecz załamany. I powiedział,że chyba musimy zmienić imię dla chłopca, bo Kacperków jest pełno a on nie chce zeby w klasie same kacpry byly.. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Witam z rańca z herbatką maliową- polecam :d Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Perfuzja!! To dziewczynki dzisiaj pijemy Ja mam w domu wino bezalkoholowe Mój maż wrócił o 3 w nocy do domu kto Go zleje? ;D
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-11 o 07:43 |
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie spokojnie po co od razu lać!!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!!!!!! PERFUZJO Z CAŁEGO SERCA ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA!!!!!! Ja już po śniadanku, teraz pojadę na bazarek....a później skoczę na ciucholandy bo dziewczyny nie mam w ogóle w czym chodzić, w spodniach mi ciasno, bluzek nie mam żadnych to jest jakaś masakra!!!!! A i nie pochwaliłam się byłam na usg genetycznym, oczywiście robił mi je lekarz, który mnie najpierw odesłał bo dziecko za małe, ale teraz to już było widoczne i oczywiście nie omieszkałam się powiedzieć, że nie należy tak straszyć kobiet w ciąży, zwłaszcza tych, które są w niej po raz pierwszy, bo to wszystko jest dla nas nowe i nie potrzeba mi zmartwień bo i tak sobie je nadprodukuje.... Ale słuchajcie na tej wizycie lekarz był bardzo miły,usg przez brzuszek, dzidzia ma 7,5 cm jest ruchliwa na usg robiła święcę, później składała nóżki po turecku ( to po mnie jak nic, nawet lekarz zapytał czy jestem zawodowo związana z gimnastyką... )ale współpracować nie chciała, więc lekarz trochę ją poszturchał....ale jaki był przy tym zacięty...rozczulił mnie....serduszko bije 158 na min, czyli prawidłowo i słyszałam jak bije to oczywiście się poryczałam a lekarz jakby wiedział, że to się stanie podał mi ligninki kawałek....więc z gabinetu wyfrunęłam na skrzydłach nawet panie, które siedziały w kolejce zaczęły się uśmiechać szerzej....więc jest super, jest super!!!!
|
|
|
|
#939 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Euro2012 też mi się udzieliło bo u Nas była strefa kibica więc też byliśmy tam kilka razy mecze oglądać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() PERFUZJA, JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO NAAAJ LEPSZGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! Rybka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze sie ostatnio nie udzielam ale chociaz staram sie podczytywac Was regularnie .perfuzja wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia !!! ryba ale masz fajny brzuszek pytalas o salatke owocowa, my z mama jak robimy to wrzucamy kiwi,pomarancze, brzoskwinie, banany, ananasa itd i nie dodajemy do tego nic dzidzia gratuluje chlopaka !! Ogolnie gratuluje wszystkich udanych wizyt ![]() Dziewczyny mam pytanie... wczoraj podbiegl do mnie kuzyn (lat 6) i choc wie ze nosze w brzuchu maluszka bo sam mnie o to pytal uderzyl mnie z calej sily piescia w brzuch... caly dzien mnie brzuch bolal a wieczorem nie wytrzymalam i sie poryczalam ze mojemu dziecku moglo sie cos stac czy to mozliwe ? |
|
|
|
#941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już zaczęłyśmy się martwić![]() pewnie, że ętamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam Lilianę
paulinaiazabela gratuluje udanej wizyty! perfuzja wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-05-11 o 09:11 |
|
|
|
#943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zapewne też bałabym się o dzidzie, bo jednak to jest malutki bąbelek, także... pewnie obserwowałabym czy wszystko ok i jakbym miała możliwosc poszłabym do gina jak najszybciej. Cytat:
![]() Ale dzisiaj najazd kontrolerów normalnie przetrzepali cały tramwaj, bez wyjątków i u nas leje, tak dość srogo. No i pytanko, z racji ze za tydzień idę na urodziny, a tam w restauracji obiad i potem tort w domu i jakieś picie%. No ale pewnie nikt o mnie nie będzie pamiętać że ja nie piję i nie kupią mi nawet bezalkoholowego piwa/wina a nawet zwykłego soku ( tam wszyscy poopijają colą) to pasuje mi kupić sobie bavarię, żeby nie siedzieć 'o suchym pysku' czy lepiej nie? no bo jak mam siedzieć i patrzeć jak oni siedzą i chleją i gadają to mi sie wszystkiego odechciewa... nie zrozumcie mnie źle, że wytrzymać bez piwa nie mogę czy coś, chodzi o to że z chęcią bym napiła się z nimi za te urodziny, czy chociaż "toast" z tym ze bez alk. a wiem że sami nie kupią ...?
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda że maluszek nie chciał ujawnić płci. W którym tygodniu jesteś? Mój maluch na USG też ma 7 cm , a jestem w 14 tygodniu Nie przejmuj się teściową, może jest zazdrosna :P
|
|
|
|
|
#945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wizyty ![]() Tesciowe to temat rzeka, dobrze, ze swoją mam raczej na odległość, mam nadzieję, że po urodzenia maleństwa nie zechce nagle przyjeżdżać co 2gi dzień do Krakowa. Cytat:
Cytat:
super gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() wrzucałyście ostatnio listy wyprawkowe, znalazłam na laptopie linka do listy, którą któraś z Was wrzucała w starym wątku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4432 Perfuzjo wszystkie najcudowniejszego na nowej drodze życia, miłości przede wszystkim
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-11 o 09:37 |
||||
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
przede wszystkim Perfuzja również wszystkiego Naj Naj
![]() co do wizyty, wg USG wczoraj był 13t4d a wg OM 13t6d więć blisko jakoś ![]() a Teściowa cóż....nigdy na nią nie narzekalam zawsze była bardzo OK, a teraz nie wiem, TŻ wczoraj powiedział że za bardzo biore to wszystko do siebie i sie czepiam, no to oczywiście się poryczałam i poszlam spać. a jak mi ostatnio powiedziała ze biedne to małe dziecko bo jeszcze sie nie urodziło a JA już je truje bo biore leki na astme i alergie to jak miałam się niby poczuć??? niby nie mówi tego złośliwie wszystkiego ale żart to tez nie jest i boli mnie to. wczoraj tez caly czas gadała tak jakby wyłaącznie to jej syna była zasługa że ciąża przebiega prawidłowo, no szlag mnie trafił i nie wytrzymałam i powiedziałm że jego 1 min roboty Ojcem go nie czyni a to mój organizm się meczy a nie jego i poszłam sobie....nie wiem moze rzeczywiście przesadzam..... Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-05-11 o 09:50 |
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt
Perfuzja wszystkiego naj na nowej drodze życia ![]() magalska mnie gin co wizytę pyta o charakter pracy i czy chcę nadal pracować Dzidzia gratulacje (mam nadzieję, ze jak się okaże że u mnie będzie córka to się nie obrazi )ja dopiero się pewnie dowiem coś o Stukaczu dopiero 27 czerwca, chyba , ze pójdę wcześniej prywatnie ![]() wczoraj sama z siebie zaczęłam się śmiać, jadłam ciastko z lukrem i zagryzałam ogórkiem małosolnym Antibia moim zdaniem nie przesadzasz i nie powinnaś mieć sktupułów, żeby się odgryzać w razie potrzeby. Moja teściowa też do delikatnych nie należy heh
II 23.02.2013 r. Krzyś Edytowane przez kruszynka86 Czas edycji: 2013-05-11 o 09:47 |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tej listy- podoba mi się!, może też wkleić na pierwszą stronę linka? ;>
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kabriela Gratuluję wizyty
. Który tydzień dokładnie? Dzastin mialam bardzo zabiegany tydzień i dużo komplikacji... wiec ciężko mi było brać się za forum, brakowało mi czasu nawet na odpoczynek ![]() Cytat:
Cytat:
.Rybciu ja też zawsze się zaopatruję sama na takie okoliczności. Relax, kupuj i nawet się z tym nie kryj.
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
włąśnie przeczytałam że lech free ma 0,5 % alko. A myślaałam że on nie ma wcale...
|
#951 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty! Cytat:
Aż się nie chcę wierzyć, że schudłaś, heheDzidzia fajne foty! Ale sisiorka to nie umiem tam dostrzec, wierzę Ci na słowo ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję!Cytat:
Perfuzja kochana jeszcze raz wszystkiego dobrego! Mam nadzieje, że nagrodzisz koleżanki forumowe jakąś malutką fotką z tego cudownego dnia... Nie będzie mnie do poniedziałku także błagam dziewczyny nie piszcie zbyt dużo! Buziole
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale mnie dzisiaj brzuch bolał w nocy, az się wystraszyłam
dzisiaj sobie uświadomiłam, że jutro wypadałaby dzień spodziewanej miesiączki gdyby nie było maleństwa.... też tak macie, że w dniu wypadającej miesiączki bardziej boli was brzuch ?teraz już jest lepiej ale za to mdłości dopadły mnie rano żadnych plamień nie mam |
|
|
|
#953 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() De28 ładny brzuszek, ja też jestem w drugiej ciąży, na razie to dopiero 8 tc a już brzuszek mi urósł, aż strach pomyśleć jak będę wyglądać pod koniec roku :P Perfuzja wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia |
||
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam na samym początku, bóle jak na @, ale to w pierwszym trymestrze
Ale leje.
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
A dobra ta Bavaria? Piwem smakuje? Bo mam ochotę na browarka :P
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
mi smakowała
ja piłam tylko jeden rodzaj ale podobno są dwa znajdę, kupię i spróbuję
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie próbowałam ale mam zamiar
z tego co czytałam na innym wątku dziewczyny pisały,ze nawet ma posmak piwa Do tego soczek i jak ta lala;DP.S Nie polecam smakowej, bo piłam jabłkową Bavarię i smakuje jak woda nie gazowana jabłkowa.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-11 o 12:41 |
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Udanych wizyt gratuluję, Coralady cieszę się że wszystko dobrze, moja też udana- dzidziol 8,6 cm, ginek chyba coś wypatrzył bo się śmiał, ale powiedział, że nie może powiedzieć, że to na 100% chłopak i nie może powiedziec, że na 100% dziewuszka
Perfuzja najlepszego na nowej drodze życia, dużo miłości i wzajemnego zrozumienia Anoula plamienia ustały? Ryba mi się alergia nasiliła Bavarii jest nawet więcej niż dwa rodzaje, piłam dwa jeden beznadziejny, ale ten najzwyklejszy to normalne piwko w smaku jak dla mnie |
|
|
|
#960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale co do płci to nadal jedna wielka niewiadoma,tak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

łeb ma jak sklep po mnie heheh.. dostaliśmy 15min filmik na którym uwieczniono jak nasze dziecko pokazuje nam środkowy palec hehe. wg USG termin porodu na 11,11,2013. a no i szyjka super bo ma 4,2 cm czyli 1 cm więcej niz ostatnio no ale i tak mam uważać
bo znów cały dzień poza domem!!
od następnej wizyty mam zamiar iść na L4, co jej powiedzieć? bo ona tego tematu nie zaczyna.... a zmieniać lekarza w 18 tc?
kto Go zleje? ;D

ja tam nie lubie ogladać 

Perfuzjo wszystkie najcudowniejszego na nowej drodze życia, miłości przede wszystkim
nie wiem co mam powiedziec ,żeby nie dźwigać... a nie chce mówić o ciąży bo jutro będę 3 dzień po 6miesiecznym L4
znajdę, kupię i spróbuję