|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Szaja - sza-cun!
ja tez mam dziś dzien dziecka bo tż ma wartę przy łóżeczku ![]() idę dokończyć swojego radlera i spać. Dobrej nocki. Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2013-05-10 o 22:05 |
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny używające pieluch wielorazowych, jakich używacie? z jakim wkładem? i jak sie sprawdzają? też się zastanawiam, bo może to faktycznie jakaś oszczędność... bo tych pampów sporo idzie...
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny to mnie uspokoiłyście z tym tarciem stópek
Byliśmy dzisiaj na zakupach, to przy okazji kupiłam sobie butki na lato o takie http://www.boti.pl/katalog/sandal-bassano-2220095740003 Jutro dziewczyny się chyba nie odezwe bo czeka nas dużo przyjemnych rzeczy, najpierw spotkanie z dziewczynami ze studiów, później idę do fryzjera, a następnie jedziemy na grila do moich rodziców, tak więc już teraz Wam życzę udanego weekendu
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
ehh jednak nie było tak dużo Bokeh wszystkiego naj naj naj Na tej działce jak skończyliśmy grilla palić to komary zaczeły gryźć okropnie, a na dodatek łydki w bablach bo tam jeszcze nie wykoszone i mnóstwo pokrzyw
|
|
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
Szaja pisała, że jej Dorcia też tak robi i że to normalne
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-05-10 o 22:10 |
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszkę mnie pomęczył i się w końcu umówiliśmy na randkę.. :P Ja wtedy byłam po rozstaniu..po 4 letnim związku i miałam dość na tamten moment facetów ![]() A podobać to mi się podobali...ale nie myślałam nigdy, że zwiążę się z czarnoskórym i że jeszcze będę miała z nim dzieci
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, i moja Oliwia też, choć bardzo rzadko i delikatnie, nie tak mocno. I Zosia (córka siostry) też tak robiła, a ma już 2,5 roku i jest cudownym, BARDZO mądrym i dobrze rozwiniętym dzieckiem.
Też poczytałam na ten temat i dzieci tak robią, jak się cieszą lub denerwują. Nie doszukuj się. Oczywiście możesz spytać o to lekarza - neurologa, ale na pewno jest wszystko dobrze. |
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogole wszytskie ciemnoskore dzieci sa piekne po prostu, nie wiem z czego to wynika
|
|
#2199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygodnie sie kapie jak nie ma tz'ta ale nie wstawialam jeszcze do duzej wanny bo mysle,ze jeszcze miesiac i maly bedzie siedziec w waniencelezaczek to kosztuje jakis 11-12 zł Cytat:
![]() Cytat:
ja sobie w koncu kupilam singera na allegro i nie dalam duzo ale tej z tesco nie moge odzalowac i jak jeszcze kiedys bedzie w tak zaj...stej cenie to kupie na pewno ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
dziekuje bardzo nigdy wiecej
|
||||
|
|
|
#2200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749048] E no co ty ale zwyczajnie, wiesz, myśmy wtedy na 4 piętrze pod dachem mieszkali - UPAŁ. 35 stopni w domu... wentylator chodził ciągle, a i tak była masakra, to jak inaczej? zwyczajnie, Agatka pieluchę samą miała i tyle, ew. tetrówką nakryta. A przy wielkich upałach na dworze w cieniu to samo, przecież nie będę grzać dziecka, nie dość, że tyłek zagrzany...Głupie pytanie - do czego płyn micelarny jest? [/QUOTE] Dzieki, zapamietam, w lecie na pewno bede praktykowac ![]() Do zmywania makijazu. Lejesz na wacik i przecierasz twarz (i oczy). Zastepuje zel do mycia twarzy i mleczko do zmywania oczu. Ja o ile jeszcze ogarniam warzywa/owoce tak te wszystkie kaszki sraszki, kleiki, itp ni cholery! Cytat:
![]() Cytat:
djerba, jutro odpisze Ci na pw, padam z nog dzis. Umieram ![]() Wymyslilam sobie, ze bede cwiczyc, a juz po 10min lajtowego skalpela klnelam na pania Chodakowska ![]() Ojj, porozmawialysmy sobie...
|
||||
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pieluszki mam z Bebyyetty nappi me i dwie chinki które akurat najlepiej się sprawdzają choc najtansze były
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, jest prawda - a konkretnie w klapkach i szpilkach, mój tata to kierowca zawodowy, więc zawsze trąbił mojej siostrze, żeby nie jeździła na obcasach, a sam - do pracy latem - zawsze kupował sobie sandały, bo w klapkach niet, nie można. Mandat za to wlepią, i to doooość wysoki.
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
To maja ulubiona pieluszka ze wzgledu na wzór
http://www.babyetta.pl/pl/p/PISZCZELOWKA/867 a z tych jestem super zadowolona http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...209291915.html Mamy krówke i niebieskie koniki
|
#2204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pieluszek to ja ich czasami używam,tylko w domu np jeśli mała ma zaczerwienioną pupkę lub właśnie w takie upały . Mam wkłady z mikrofibry ,szybko przemakają dlatego pielucha jest zmieniana max co 2 godz . mam kieszonki z firmy bobolider. Minus jest tego taki że one są dosyć duże i jeśli mam jakieś obcisłe ubranko to wtedy nie mogę ich małej założyć. |
||
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra była bardzo napalona w ciąży na te pieluchy wielorazowe. I co? Skończyło się na tym, że wydała na nie kupę funtów, bo przywiozła z UK (mieszkała tam 3 lata, dopiero w 7. miesiącu ciąży wróciła) całą masę pieluch w różnych rozmiarach, a użyła ich zaledwie kilka razy, bo za dużo czasu pochłaniały i wolała jednak zwykłe pampersy.
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
To ja dolaczam, Wodz Tepa Pala ze mnie rowniez, ale my rozszerzamy dopiero po 6tym miesiacu
![]() Takze bede sie martwic za 2 miechy ![]() Meduzka, slicznie Ci!!! Bokeh, chrzcimy w ten sam dzien paskudna pogoda ma byc ((Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo. |
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE] o ja, co za bydlak. jakbym miała taką sytuacje to też bym zgłosiła. abstrachując... tam gdzie mieszkalismy wcześniej, w domu naprzeciw mieszka sąsiad ktory zostal sam i chla równo- pies w zime siedział pod domem (taki maly słodki kundelek) bo nie dawał rady wstac zeby go wpuścic, dawałam mu jedzenie przez brame i tez już miałam dzwonic do TOZ-u, ale ma szczescie koles, ze sie jakos narazie w miare trzyma i daje psiakowi jesc itp. bo jak znow bedzie tak jak wczesniej to zgłosze, tylko mi żal ze taki fajny piesio trafi do schroniska, a tam wiadomo jaki żywot... Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tak apropo to co ile godzin zmieniacie pampersa? hmmm coś się towarzystwo rozeszło ide i ja. jutro mamy gości wiec nie wiem czy zajrzę, ale na pewno nadrobię Was w niedziele. Jutro nasz wielki dzień - łyżeczka marchewki ![]() dobranoc, życzę dobrze przespanych nocy
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-10 o 23:04 |
|||
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Lady dzieki ,<wstydnis>
Zmieniam pampery po karmieniu. W nocy tylko sprawdzam czy suche bo zwykle jak spi to nie sika. Szaja dobrze zrobilas!! Czasem kobiecie musi pomoc ktos z zewnatrz skoro sama nie ma sily prosic o pomoc. A mam pytanie. Myslisz, ze moge na jutrzejszy klub kangura isc z nosidlem ergobaby czy mnie zagryza hustomaniaczki wiem, wielkie ma problemy![]() Dobranoc gaduly
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Meduza, jakby poszla w wisiadle to powiesily, ale jak ergonomik to powinno byc ok
![]() Ahhhh tez bym poszla na jakies spotkanko Mam nadzieje, ze w czwartek sie uda w koncu a propos o ktorej sie laski spotykamy i w ktorym miejscu dokladnie?![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
w takim doborowym towarzystwie to i ja bym popracowała, ja do mojej nie chcę wracać, taka atmosfera, że szok, każdy każdego do dyrektorstwa podpiernicza
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nancy; hmmmm gdybys mnie widziala kilka lat temu....ojjjjj powiedzialabys inaczej;p Btw. moze masz ochote na spacer kiedys? tylko raczej potrzebowalabym tz do pomocy wiec musialabys zniesc jego obecnosc;d Dostalam od tz tablet i probuje ogarnac co i jak.. |
||
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
#2214 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się o standardowej dla mnie porze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja piąta na doczepkę i miałam z nich ubaw zawsze.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brak słów normalnie!Cytat:
Cytat:
![]() Bokeh mnie by pasowało koło 13,30, nie wiem jak inne dziewczyny żyrafa ok, tam na pewno się znajdziemy nie wiem, w czym przybędziemy bo Oli ostatnio zaczął protestować w wózku, a spacerówka wydaje mi się za duża jeszcze, no zobaczymy, może chusta.Pożarło mi cytaty i nie pamiętam, co miałam pisać ![]() Szaja Oliwier też się jeszcze nie przewraca z brzuszka. Także czekamy ![]() Kurcze, dziewczyny, jak się wali to wszystko naraz. Jak będę mieć chwilę to skrobnę w klubie, ale prawdopodobnie będziemy musieli wynająć mieszkanie, teściowie robią problemy a to ich mieszkanie gdzie teraz jesteśmy, ogólnie to zachowali się okropnie, szkoda nam nabijać komuś obcemu kieszeń gdy własne mieszkanie będzie puste stało, no ale łaski bez. Damy radę bez nich, no ale co się z ludźmi porobiło, tylko kasa i kasa... ![]() Spadam, dobrej nocki kochane, Bokeh i Lady powodzenia na chrzcinach i oby pogoda była lepsza niż przewidują ![]() wybaczcie jeśli o czymś zapomniałam |
|||||||||
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Yellow ja z wozkiem tak jak Ty
rozczlonkowuje i znosze. W zime to byla masakra bo mala zdarzyla sie rozedrzec z goraca w kombinezonie. Ale teraz staram sie caly wozek sama nosic. Ciezko jak nie wiem a wczoraj nawet kapcia zgubilam jak wlazilam po schodach ale coz Jak sie zostaje matka to sie ma nadprzyrodzone moce![]() Lady dzieki za odp. Mamy z takiego klubu kangura musza byc cudowne jak tak ogladam foty ![]() To nie jest moj najlepszy tydzien... silniczek w medeli mi sie popsul
|
|
|
|
#2216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czasem jak mnie sytuacja zmusi to i w japonkach,szpilkach a nawet na bosaka prowadziłam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE] Szaja brawo za obywatelska postawę! To smutne jak wiele osób nie reaguje na krzywdę tych którzy są obok. Jestem pewną,że uratowałaś dzieci i matkę przed wieloma siniakami... Cytat:
za dużo kobiet w pracy? ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj idę do fryzjera bo jutro mamy komunie męża chrześnicy a za tydzień chrzcimy nasza Blanke. Mąż jedzie do mojej mamy z Mała. Przyleciała moja siostra więc zajmie się Niunia. Ale szlag mnie trafia że muszę oddać mała na tak długo Też tak macie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
hehe widzę,że nie jestem tu sama z rana
mnie nie budzi Leo tylko moj TZ jak stary dziadek wstaje ok 5-6 Meduzza, śliczna ta grzywka a co do Medeli t0 masz na gwarancji? kurde musisz podtrzymać laktacje, może ja Ci pożyczę ręczny laktator a Ty jak dbie naprawisz to mi oddasz, co? ja też dostałam medele od znajomej i myślę,że to ona mi tak laktacje rozbujała dlatego ręczny poszedł w ostawkę choć jego plus był taki,że w 5-10 min mogłam dużo sciągnąć a w medeli troszkę dłużej m to zajmuje no i medela jest delikatniejsza |
|
|
|
#2218 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Zjadlo mi cytaty
![]() Głupi telefon!!! Tak zbieralam cały ranek bo mały nie spi i siedzę cyce dałam, a ją was czytam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Cytat:
mi ukradli przesyłkę zostało same pudełkoCytat:
Cytat:
oooo tak wypilabym winka dobrego i piwko ehhhh Cytat:
Mojej znajomej maluch tak zajadal się kaszką słodką, że przestał mleko jeść, a pił nutramigen. Teraz mają problem bo mleko fe tylko kaszka, a mały pulchny strasznie. Cytat:
Własnie ostatnio nad tym się zastanawiałam Będę cyt fragmentami o! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2219 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Fewciu juz dawno mialam pytac: co to za avatar, nie pasuje do Ciebie ![]() Cytat:
![]() To prawda reczne mocniejsze, w zasadzie w elektryku jest fajne tylko to, ze reka nie boli ![]() A u mnie nie ma co podtrzymywac bo ja sciagam max 100 ml dziennie. Wczesniej 700 ehh to byly czasy dziekuje za troskeCytat:
Jak to ukradli? Sloiczek? Wstydu nie maja?! |
|||
|
|
|
#2220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
nie wiedzialam ja jezdze w kazdych butach, no ale jak nie wolno w klapencjach i szpilkach to chyba bede brala baletki na zmiane. Jedynie nie lubie jeździć w butach Emu.. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE] Super!!!! to samo bym zrobiła!! No i po sloncu, jak zwykle, na weekend... ale dziewczyny od poniedziałku ma byc znowu pięnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

tak więc już teraz Wam życzę udanego weekendu 

Zawsze podobali Ci się czarnoskórzy mężczyźni, czy to wyszło tak spontanicznie? 
Też poczytałam na ten temat i dzieci tak robią, jak się cieszą lub denerwują. Nie doszukuj się.
Oczywiście możesz spytać o to lekarza - neurologa, ale na pewno jest wszystko dobrze. 

wygodnie sie kapie jak nie ma tz'ta ale nie wstawialam jeszcze do duzej wanny bo mysle,ze jeszcze miesiac i maly bedzie siedziec w wanience

((
a ja piąta na doczepkę i miałam z nich ubaw zawsze.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
: chce powystawiac na all ciuszki za małe i mam zagwostke, (nigdy wczesniej nic na all nie sprzedawałam to ciemna masa ze mnie)- jak wyliczyc cene wysyłki? bo pomyslałam, ze powaze ciuszki, potem wejde na strone poczty i porównam co z czym zjesc, ogarne to w ten sposób?