Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 22:04   #2191
Kasiorek211
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Szaja - sza-cun!

ja tez mam dziś dzien dziecka bo tż ma wartę przy łóżeczku
idę dokończyć swojego radlera i spać. Dobrej nocki.

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2013-05-10 o 22:05
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:04   #2192
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dziewczyny używające pieluch wielorazowych, jakich używacie? z jakim wkładem? i jak sie sprawdzają? też się zastanawiam, bo może to faktycznie jakaś oszczędność... bo tych pampów sporo idzie...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:06   #2193
marta00537
Raczkowanie

Dziewczyny to mnie uspokoiłyście z tym tarciem stópek
Byliśmy dzisiaj na zakupach, to przy okazji kupiłam sobie butki na lato o takie http://www.boti.pl/katalog/sandal-bassano-2220095740003
Jutro dziewczyny się chyba nie odezwe bo czeka nas dużo przyjemnych rzeczy, najpierw spotkanie z dziewczynami ze studiów, później idę do fryzjera, a następnie jedziemy na grila do moich rodziców, tak więc już teraz Wam życzę udanego weekendu

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:08   #2194
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nadrobiłam ehh jednak nie było tak dużo

Bokeh wszystkiego naj naj naj

Na tej działce jak skończyliśmy grilla palić to komary zaczeły gryźć okropnie, a na dodatek łydki w bablach bo tam jeszcze nie wykoszone i mnóstwo pokrzyw
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:09   #2195
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moja tez tak nie raz robi
Szaja pisała, że jej Dorcia też tak robi i że to normalne

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-05-10 o 22:10
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:11   #2196
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Djerba, a jak Wy się poznaliście? Zawsze podobali Ci się czarnoskórzy mężczyźni, czy to wyszło tak spontanicznie?

Nie ma to jak zamówienie w Cocolicie. Kolejne 250zł poszło z portfela.
Na poczcie żeśmy się poznali... takiej głównej w Gdyni.. ja tam pracowałam on przyłaził po bilety miesięczne, bo kiedyś były takie na karteczkach..
Troszkę mnie pomęczył i się w końcu umówiliśmy na randkę.. :P

Ja wtedy byłam po rozstaniu..po 4 letnim związku i miałam dość na tamten moment facetów
A podobać to mi się podobali...ale nie myślałam nigdy, że zwiążę się z czarnoskórym i że jeszcze będę miała z nim dzieci
Stary 2013-05-10, 22:12   #2197
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marta, i moja Oliwia też, choć bardzo rzadko i delikatnie, nie tak mocno. I Zosia (córka siostry) też tak robiła, a ma już 2,5 roku i jest cudownym, BARDZO mądrym i dobrze rozwiniętym dzieckiem. Też poczytałam na ten temat i dzieci tak robią, jak się cieszą lub denerwują. Nie doszukuj się. Oczywiście możesz spytać o to lekarza - neurologa, ale na pewno jest wszystko dobrze.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:13   #2198
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Na poczcie żeśmy się poznali... takiej głównej w Gdyni.. ja tam pracowałam on przyłaził po bilety miesięczne, bo kiedyś były takie na karteczkach..
Troszkę mnie pomęczył i się w końcu umówiliśmy na randkę.. :P

Ja wtedy byłam po rozstaniu..po 4 letnim związku i miałam dość na tamten moment facetów
A podobać to mi się podobali...ale nie myślałam nigdy, że zwiążę się z czarnoskórym i że jeszcze będę miała z nim dzieci
dzieci z takich zwiazkow sa sliczne
w ogole wszytskie ciemnoskore dzieci sa piekne po prostu, nie wiem z czego to wynika
Stary 2013-05-10, 22:15   #2199
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Marsi padłam z tym Leo w zlewie! A taki fotelik fajny? Bo nasza się już zaczyna nie mieścić w maciupeńkiej wanience
pisalam wlasnie calejwdeszczu w klubie pod zdjeciem,ze tego fotelika do kapieli uzywam od urodzenia bo mi kiedys maly zjechal z reki wygodnie sie kapie jak nie ma tz'ta ale nie wstawialam jeszcze do duzej wanny bo mysle,ze jeszcze miesiac i maly bedzie siedziec w wanience
lezaczek to kosztuje jakis 11-12 zł

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
o wlasnie marsi u was byly zaparcia.... minely? co ile maly robi Ci kupe i czy sie meczy steka przy niej? i tylko wode dajesz czy jeszcze cos na to ?

najlepszego

tyle na dzis nadrabiania pora isc do spania reszte p
ostaram sie jutro tylko pewnie dojdzie drugie tyle
tak kochana minely,pisalam chyba dwa posty wyzej o tym

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

[/COLOR]MARSI ta maszyna do szycia co kiedys cię pytałam to taka
http://www.tesco.com/direct/tesco-ms...e/211-2499.prd
jutro wysyłam Tz po nia i chce mu pokazac obrazek bo inaczej 100 razy zadzwoni z tysiącem pytań
bardzo podobna ale to nie ta bo ta,ktora pokazujesz jest miniaturowa ale ponoc do drobnych przerobej jest ok
ja sobie w koncu kupilam singera na allegro i nie dalam duzo ale tej z tesco nie moge odzalowac i jak jeszcze kiedys bedzie w tak zaj...stej cenie to kupie na pewno

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny używające pieluch wielorazowych, jakich używacie? z jakim wkładem? i jak sie sprawdzają? też się zastanawiam, bo może to faktycznie jakaś oszczędność... bo tych pampów sporo idzie...
ja uzywalam przy samuelu za namowa mjej mamy

dziekuje bardzo nigdy wiecej
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:18   #2200
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja to rozumuję tak:
- kaszki bezmleczne: 1) jeśli dziecko nie może zwykłego mm tylko nutramigen jak np. Borys blogerki, 2) jeśli mama chce przygotować na swoim mleku (ale ja juz zrezygnowałam bo to dużo zachodu ponoć bo nie gęstnieje) 3) jeśli mama chce przygotowywać na tym mleku modyfikowanym które maluch pił do tej pory a kaszki są z innej firmy niż mm.
- kaszki mleczne - wygodne bo tylko wystarczy dodać wody jeśli dla kogoś nie ma znaczenia na jakim mm są produkowane.

Dlatego też ja wybieram mleczne Holle bo na swoim mleku robić nie będę a na jakim mm nie ma dla mnie znaczenia bo Iguś nie pił ani razu żadnego mm jak dotąd.
Dziekuje

Cytat:
mamy kp co ile dni wasze dzieci robia kupe? moj chyba zdecydowanie za rzadko ;/
3 razy dziennie co najmniej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749048]
E no co ty ale zwyczajnie, wiesz, myśmy wtedy na 4 piętrze pod dachem mieszkali - UPAŁ. 35 stopni w domu... wentylator chodził ciągle, a i tak była masakra, to jak inaczej? zwyczajnie, Agatka pieluchę samą miała i tyle, ew. tetrówką nakryta. A przy wielkich upałach na dworze w cieniu to samo, przecież nie będę grzać dziecka, nie dość, że tyłek zagrzany...

Głupie pytanie - do czego płyn micelarny jest?
[/QUOTE]
Dzieki, zapamietam, w lecie na pewno bede praktykowac

Do zmywania makijazu.
Lejesz na wacik i przecierasz twarz (i oczy).
Zastepuje zel do mycia twarzy i mleczko do zmywania oczu.

Cytat:
a ja Wódz Tępa Pała 2
Ja o ile jeszcze ogarniam warzywa/owoce tak te wszystkie kaszki sraszki, kleiki, itp ni cholery!

Cytat:
ja pamiętam jak moja miała ze 2 miesiące to wiece ile na raz wypiła? 220 ml!! musiałam tez dorabiac i w wielkim szoku byłam i od tamtej pory się to nie powtórzyło
Moj szaleniec jednego wieczoru oproznil cyca, wciagnal 100ml mojego odciagnietego pokarmu i jeszcze butle 90ml

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
mi się źle jeździ w balerinach itp.. ja wolę trampki hehe
ostatnio miałam okazję, aby ubrać szpilki i jadąc na uroczystość..jechałam : lewa noga (brak sprzęgła) - szpilka, prawa - trampek w szpilach nie umiem za cholerę jeździć i nigdy się nie nauczę ;]
Hmm wiec to jednak nie jest prawda, ze nie wolno jezdzic w japonkach i szpilkach???
djerba, jutro odpisze Ci na pw, padam z nog dzis.

Umieram
Wymyslilam sobie, ze bede cwiczyc, a juz po 10min lajtowego skalpela klnelam na pania Chodakowska
Ojj, porozmawialysmy sobie...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:19   #2201
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam głównie kieszonek bo wygodnie a wkład mikrofibra lub bambus z mikrofibra ale musze cos bardziej chłonnego poszukac bo juz zaczyna przesikiwac a mam tez kilka formowanek plus otulacz na poczatku jeszcze tetre składałam ale jakoś teraz nie chce mi sie za bardzo wogóle odpusciłam wielo na jakis czas i teraz wracam bo pampki mnie denerwuja ostatnio
A pieluszki mam z Bebyyetty nappi me i dwie chinki które akurat najlepiej się sprawdzają choc najtansze były
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:19   #2202
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, jest prawda - a konkretnie w klapkach i szpilkach, mój tata to kierowca zawodowy, więc zawsze trąbił mojej siostrze, żeby nie jeździła na obcasach, a sam - do pracy latem - zawsze kupował sobie sandały, bo w klapkach niet, nie można. Mandat za to wlepią, i to doooość wysoki.
Stary 2013-05-10, 22:26   #2203
mikakrolikowa
Zakorzenienie

To maja ulubiona pieluszka ze wzgledu na wzór
http://www.babyetta.pl/pl/p/PISZCZELOWKA/867

a z tych jestem super zadowolona
http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...209291915.html
Mamy krówke i niebieskie koniki
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:34   #2204
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
O to my w bomi poszukamy bo tż jedzie jutro do Krakowa to poszuka a w Almie mogą być ??? Bo w naszej dziurze niestety nie ma

Ja nr 3 ale jabko już za nami

Lenova dzis dostałam list dziekuje bardzooo....: cmok:
Napisz mi nr konta to zwróce za przesyłkę
Widziałam zdjecie Blanki na fb jaką ma ładną pieluszke jaka firma?? nie chwaliłaś się ze uzywacie wielo
Ja mam kilka i uzywam wymiennie z pampkami
Cytat:
Mika groszowe sprawy, nic mi nie przelewaj

Co do pieluszek to ja ich czasami używam,tylko w domu np jeśli mała ma zaczerwienioną pupkę lub właśnie w takie upały .
Mam wkłady z mikrofibry ,szybko przemakają dlatego pielucha jest zmieniana max co 2 godz . mam kieszonki z firmy bobolider.
Minus jest tego taki że one są dosyć duże i jeśli mam jakieś obcisłe ubranko to wtedy nie mogę ich małej założyć.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:37   #2205
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moja siostra była bardzo napalona w ciąży na te pieluchy wielorazowe. I co? Skończyło się na tym, że wydała na nie kupę funtów, bo przywiozła z UK (mieszkała tam 3 lata, dopiero w 7. miesiącu ciąży wróciła) całą masę pieluch w różnych rozmiarach, a użyła ich zaledwie kilka razy, bo za dużo czasu pochłaniały i wolała jednak zwykłe pampersy.
Stary 2013-05-10, 22:37   #2206
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

To ja dolaczam, Wodz Tepa Pala ze mnie rowniez, ale my rozszerzamy dopiero po 6tym miesiacu
Takze bede sie martwic za 2 miechy

Meduzka, slicznie Ci!!!

Bokeh, chrzcimy w ten sam dzien paskudna pogoda ma byc ((

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:40   #2207
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Umieram
Wymyslilam sobie, ze bede cwiczyc, a juz po 10min lajtowego skalpela klnelam na pania Chodakowska
Ojj, porozmawialysmy sobie...
rozbawiłaś mnie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 22:52   #2208
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE]

o ja, co za bydlak. jakbym miała taką sytuacje to też bym zgłosiła.

abstrachując...
tam gdzie mieszkalismy wcześniej, w domu naprzeciw mieszka sąsiad ktory zostal sam i chla równo- pies w zime siedział pod domem (taki maly słodki kundelek) bo nie dawał rady wstac zeby go wpuścic, dawałam mu jedzenie przez brame i tez już miałam dzwonic do TOZ-u, ale ma szczescie koles, ze sie jakos narazie w miare trzyma i daje psiakowi jesc itp. bo jak znow bedzie tak jak wczesniej to zgłosze, tylko mi żal ze taki fajny piesio trafi do schroniska, a tam wiadomo jaki żywot...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mika groszowe sprawy, nic mi nie przelewaj

Co do pieluszek to ja ich czasami używam,tylko w domu np jeśli mała ma zaczerwienioną pupkę lub właśnie w takie upały .
Mam wkłady z mikrofibry ,szybko przemakają dlatego pielucha jest zmieniana max co 2 godz . mam kieszonki z firmy bobolider.
Minus jest tego taki że one są dosyć duże i jeśli mam jakieś obcisłe ubranko to wtedy nie mogę ich małej założyć.
Cytat:
Ja używam głównie kieszonek bo wygodnie a wkład mikrofibra lub bambus z mikrofibra ale musze cos bardziej chłonnego poszukac bo juz zaczyna przesikiwac a mam tez kilka formowanek plus otulacz na poczatku jeszcze tetre składałam ale jakoś teraz nie chce mi sie za bardzo wogóle odpusciłam wielo na jakis czas i teraz wracam bo pampki mnie denerwuja ostatnio
A pieluszki mam z Bebyyetty nappi me i dwie chinki które akurat najlepiej się sprawdzają choc najtansze były
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

no to chyba zrezygnuje po tym co napisałyście,
a tak apropo to co ile godzin zmieniacie pampersa?

hmmm coś się towarzystwo rozeszło
ide i ja. jutro mamy gości wiec nie wiem czy zajrzę, ale na pewno nadrobię Was w niedziele.
Jutro nasz wielki dzień - łyżeczka marchewki

dobranoc, życzę dobrze przespanych nocy

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-10 o 23:04
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 23:08   #2209
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Lady dzieki ,<wstydnis>

Zmieniam pampery po karmieniu. W nocy tylko sprawdzam czy suche bo zwykle jak spi to nie sika.

Szaja dobrze zrobilas!! Czasem kobiecie musi pomoc ktos z zewnatrz skoro sama nie ma sily prosic o pomoc.
A mam pytanie. Myslisz, ze moge na jutrzejszy klub kangura isc z nosidlem ergobaby czy mnie zagryza hustomaniaczki wiem, wielkie ma problemy

Dobranoc gaduly
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 23:14   #2210
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meduza, jakby poszla w wisiadle to powiesily, ale jak ergonomik to powinno byc ok

Ahhhh tez bym poszla na jakies spotkanko
Mam nadzieje, ze w czwartek sie uda w koncu a propos o ktorej sie laski spotykamy i w ktorym miejscu dokladnie?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 23:40   #2211
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
marsi a nie szukacie kogoś do pracy???
w takim doborowym towarzystwie to i ja bym popracowała, ja do mojej nie chcę wracać, taka atmosfera, że szok, każdy każdego do dyrektorstwa podpiernicza

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meduza, jakby poszla w wisiadle to powiesily, ale jak ergonomik to powinno byc ok

Mam nadzieje, ze w czwartek sie uda w koncu a propos o ktorej sie laski spotykamy i w ktorym miejscu dokladnie?

zazdraszczam spotkanka
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 23:42   #2212
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem strasznie w tyle i powoli nadrabiam

wow zazdroszcze tego spania, moj najpozniej budzi sie o 3 w nocy i jestem w tedy zachwycona. Dzis niestety od 4 rano malo co pospalismy ;/

OMG ich wyobraznia glodowa nie zna granic

pewnie ze tak pisz jak najczesciej

mamy kp co ile dni wasze dzieci robia kupe? moj chyba zdecydowanie za rzadko ;/
moja robi 2 -4 dziennie.

Cytat:
pisalam wlasnie calejwdeszczu w klubie pod zdjeciem,ze tego fotelika do kapieli uzywam od urodzenia bo mi kiedys maly zjechal z reki wygodnie sie kapie jak nie ma tz'ta ale nie wstawialam jeszcze do duzej wanny bo mysle,ze jeszcze miesiac i maly bedzie siedziec w wanience
lezaczek to kosztuje jakis 11-12 zł

tak kochana minely,pisalam chyba dwa posty wyzej o tym

bardzo podobna ale to nie ta bo ta,ktora pokazujesz jest miniaturowa ale ponoc do drobnych przerobej jest ok
ja sobie w koncu kupilam singera na allegro i nie dalam duzo ale tej z tesco nie moge odzalowac i jak jeszcze kiedys bedzie w tak zaj...stej cenie to kupie na pewno

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

dlaczego nigdy wiecej?

Nancy; hmmmm gdybys mnie widziala kilka lat temu....ojjjjj powiedzialabys inaczej;p

Btw. moze masz ochote na spacer kiedys?
tylko raczej potrzebowalabym tz do pomocy wiec musialabys zniesc jego obecnosc;d

Dostalam od tz tablet i probuje ogarnac co i jak..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 00:01   #2213
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Moze... Kolo zyrafy o 13? Lub kolo tej godziny?
Stary 2013-05-11, 02:33   #2214
YellowSheep
Rozeznanie

Witam się o standardowej dla mnie porze

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
znając swoje roztargnienie to nie raz i nie dwa odwiedziłabym poczekalnię

odnośnie komarów smarujecie czymś dzieciątka? Jak przed nimi nasze maluszki uchronić?
Ja mam prosty sposób. Po prostu jestem obok, wszystkie siedzą na mnie, ludzie wkoło są bezpieczni...

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a mi przyszlo ze skarbowego, ze mi potrącają dwie stówki właśnie za mandat ;((( myślałam, ze sie przedawnił bo to było 3 lata temu, buuuuuuuuuuu

Dzwonila przed chwilą pielegniarka srodowiskowa, ze bedzie za 15 minut i szybko musialam sprzatac

Moja niunia dzis konczy 4 msc, kiedy to zleciało...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

raczej za wcześnie, moja kumpela miala po tygodniu dopiero skutki uboczne typu wymioty ;p
O, a z jakiej to okazji przyszła tak późno?

Cytat:
Bokeh bokeh bokeh, sto lat kochana!!!!!! Opijamy w czwartek?

Ewulka, Szajka, Szklanka, Yellow, ktora jeszcze zeSlaska, noooo umawiamy sie kochane!

Cytat:

Dziewczyny mam nawał pokarmu nigdy nie miałam po porodzie a od wczoraj to apogeum, ciągle ściągam i mroże, ja pierdziu co chwilę muszę się pompować aż chłopaki w robocie się ze mnie śmieją,że jak im do kawy braknie to będzie jak znalazł
a jeden wymyślił,że jutro do pracy płatki kukurydziane przyniesie
Haha i dlatego praca z facetami jest fajna, zawsze wesoło, przy samych babach to tylko plotki i jakieś intrygi jak z telenoweli. U mnie tak jest, 2 laski po jednej stronie pokoju, 2 laski po drugiej i we dwie nadają na te z naprzeciwka a ja piąta na doczepkę i miałam z nich ubaw zawsze.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No więc 16-go w czwartek
Dziewczyny ze Śląska. Która jeszcze jedzie?
Pasuje

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

u mnie podobnie z tym ze ja trzymam wozek w aucie na parkingu i musze leciec, rozlozyc go i tez sie denerwuje zawsze, tylko pozniej moze zostac pod klatka na caly dzien i siostra mi go chowa do auta
Ja codziennie robię to samo. Z drugiego piętra znoszę stelaż (mały w tym czasie 3 minutki sam, zazwyczaj zdąży się rozpłakać), a potem gondola z nim w środku, ale ostatnio już coraz ciężej się robi i chyba będę musiała 3 razy biegać. No i z powrotem to samo...

Cytat:
Ale mnie teściówka zgrzała dzisiaj
Przyjechała znowu bez zapowiedzi. Mało tego, ktoś zostawił drzwi od klatki otwarte i nie musiała dzwonić domofonem to wlazła mi do mieszkania bez pukania. No myślałam że mnie k.u.r.w.i.c.a strzeli.
Następna rzecz...trzyma małego na rękach i do niego "nie ma mamy, mama poszła i Cię zostawiła, nie lubi Cię chyba". Ja słucham i nie wierzę. W☠☠☠☠iłam się i powiedziałam do niej mocno podniesionym głosem że tak się do dziecka nie mówi i ciekawe jak by się czuła żebym ja Igusiowi wmawiała że babcia jest niedobra i go nie kocha i że jak ma ochotę to mogę mu to codziennie powtarzać.
Oczywiście nie obyło się bez tematu ubierania bo w końcu już jej miałam dosyć i powiedziałam że idę na spacer i ją odprowadzimy na przystanek. A ona zobaczyła że ja jak przewinęłam małego to nałożyłam mu spodenki i koszulkę z krótkim rękawkiem to wypowiedziała w ciągu pięciu minut chyba ze sto razy słowa "jeju" i "zimno". Następna porcja jejania była jak nie nałożyłam mu czapeczki a kolejna jak nie wzięłam kocyka. No k.u.r.w.a przecież u nas dzisiaj ze 30 stopni w cieni i parno bo burza idzie.
Oszz. Brak słów normalnie!

Cytat:
sinlac również jest dosładzany - w składzie sacharoza, maltodekstryna i syrop glukozowy.
Nie brzmi to dobrze. Niby rozumiem, że to ma być kaloryczne, ale jak widzę taką chemię w jedzeniu dla maluszków to się zastanawiam, czy to konieczne. Chciałabym uniknąć cukru, ale śmiem sądzić że ktoś mądrzejszy ode mnie pokazał małemu że woda z cukrem lepsza, bo od pewnego czasu na wodę reaguje odruchem wymiotnym... A wcześniej pił, niewiele, ale pił.. A ja co chwila słyszałam komentarze, że woda niedobra, że dziecko krzywdzę bo bez cukru daję...

Cytat:
ale macie przeboje, ja odkąd sie wyprowadziłam to chwilowo mam spokój...

poluj poluj- powodzenia jak nie znajdziesz to Ci paczka wyślemy

apropo jeszcze tych słoiczków. Stoimy z TŻ na tym dziale gdzie są te kaszki słoiczki itp. Julka w foteliku.. i tak szukamy tej marchewki jabłuszka itp. i w miedzy czasie babka wykłada te słoiki na półke.

Ja: poszukajmy jeszcze ziemniaczka- może jest też
a ta baba: ZIEMNIAKA NIE MA!! ZIEMNIAKA TO MOŻNA SAMEMU W DOMU DZIECKU UGOTOWAC!!!
z taką pretechą na mnie najechała, że aż mi sie gorąco zrobiło.....
i sie poczułam jak wyrodna matka co chce dziecku słoiki dawać zamiast samemu gotować...(

a tak apropo- jest sam ziemniak ?

moja mała dzisiaj maruda.. nic jej nie pasuje, wszystko pcha do buzi... może zęby jej idą. zasneła jakies 20 min temu i juz sie budzi.. a myślałam ze pośpi chociaz do 12 w nocy... zawsze była taka grzeczna... powiem Wam, że nie jestem przyzwyczajona do aż tak marudnego dziecia.. zawsze była grzeczna a jak tak marudzi to ja nie wiem co robic... jak juz wszystko zawodzi...
Też mam ten problem, bo do tej pory moje dziecię było super grzeczne, a teraz jak marudzi to nie daję rady. Jeszcze tż siedzi na necie i wyszukuje choroby, a to zapalenie uszu, a to że Oli nie słyszy albo inne głupoty, nosz

Bokeh mnie by pasowało koło 13,30, nie wiem jak inne dziewczyny żyrafa ok, tam na pewno się znajdziemy nie wiem, w czym przybędziemy bo Oli ostatnio zaczął protestować w wózku, a spacerówka wydaje mi się za duża jeszcze, no zobaczymy, może chusta.

Pożarło mi cytaty i nie pamiętam, co miałam pisać

Szaja Oliwier też się jeszcze nie przewraca z brzuszka. Także czekamy no i nie da się ukryć co do przyjmowania zaproszeń na fb

Kurcze, dziewczyny, jak się wali to wszystko naraz. Jak będę mieć chwilę to skrobnę w klubie, ale prawdopodobnie będziemy musieli wynająć mieszkanie, teściowie robią problemy a to ich mieszkanie gdzie teraz jesteśmy, ogólnie to zachowali się okropnie, szkoda nam nabijać komuś obcemu kieszeń gdy własne mieszkanie będzie puste stało, no ale łaski bez. Damy radę bez nich, no ale co się z ludźmi porobiło, tylko kasa i kasa...

Spadam, dobrej nocki kochane, Bokeh i Lady powodzenia na chrzcinach i oby pogoda była lepsza niż przewidują
wybaczcie jeśli o czymś zapomniałam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 05:01   #2215
meduzza
Zadomowienie

Yellow ja z wozkiem tak jak Ty rozczlonkowuje i znosze. W zime to byla masakra bo mala zdarzyla sie rozedrzec z goraca w kombinezonie. Ale teraz staram sie caly wozek sama nosic. Ciezko jak nie wiem a wczoraj nawet kapcia zgubilam jak wlazilam po schodach ale coz Jak sie zostaje matka to sie ma nadprzyrodzone moce

Lady dzieki za odp. Mamy z takiego klubu kangura musza byc cudowne jak tak ogladam foty

To nie jest moj najlepszy tydzien... silniczek w medeli mi sie popsul
Stary 2013-05-11, 06:18   #2216
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zostałam zmuszona do przejscia na body 74, bo 68 nie dopinają sie juz młodemu w kroku

mam pytanie, tylko sie nie smiejscie: chce powystawiac na all ciuszki za małe i mam zagwostke, (nigdy wczesniej nic na all nie sprzedawałam to ciemna masa ze mnie)- jak wyliczyc cene wysyłki? bo pomyslałam, ze powaze ciuszki, potem wejde na strone poczty i porównam co z czym zjesc, ogarne to w ten sposób?
Ja sprawdzam jaka jest przesyłka przy podobnych aukcjach.

Cytat:
Ja daje Sinlac kilka dni juz ale Julek drobnica jest 6,350 a 4,5 miesiąca wiec troche trzeba go podtuczyc

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

MARSI ta maszyna do szycia co kiedys cię pytałam to taka
http://www.tesco.com/direct/tesco-ms...e/211-2499.prd
jutro wysyłam Tz po nia i chce mu pokazac obrazek bo inaczej 100 razy zadzwoni z tysiącem pytań
zawsze uśmiechem reagowałam na mężczyzn w sklepach spożywczych z telefonem przy uchu zadającym milion pytań zonom

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
je nie trampkowa, nigdy w zyciu ich na nogach nie miałam, a ja lubie jezdzic w szpilkach natomast szacun dla tych, co prowadzą w japonkach- jakim cudem im sie to udaje

ha! to nie tak głupio pomyslałam

dzieki dziewczyny za opinie, daruje je sobie jako butki do prowadzenia

czasem jak mnie sytuacja zmusi to i w japonkach,szpilkach a nawet na bosaka prowadziłam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie

A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE]

Szaja brawo za obywatelska postawę! To smutne jak wiele osób nie reaguje na krzywdę tych którzy są obok. Jestem pewną,że uratowałaś dzieci i matkę przed wieloma siniakami...

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
w takim doborowym towarzystwie to i ja bym popracowała, ja do mojej nie chcę wracać, taka atmosfera, że szok, każdy każdego do dyrektorstwa podpiernicza

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

zazdraszczam spotkanka

za dużo kobiet w pracy?

Cytat:
Yellow ja z wozkiem tak jak Ty rozczlonkowuje i znosze. W zime to byla masakra bo mala zdarzyla sie rozedrzec z goraca w kombinezonie. Ale teraz staram sie caly wozek sama nosic. Ciezko jak nie wiem a wczoraj nawet kapcia zgubilam jak wlazilam po schodach ale coz Jak sie zostaje matka to sie ma nadprzyrodzone moce

Lady dzieki za odp. Mamy z takiego klubu kangura musza byc cudowne jak tak ogladam foty

To nie jest moj najlepszy tydzien... silniczek w medeli mi sie popsul
Mi wózek rano znosi mąż jak wychodzi do pracy więc ja tylko z Niunia schodzę

Dzisiaj idę do fryzjera bo jutro mamy komunie męża chrześnicy a za tydzień chrzcimy nasza Blanke. Mąż jedzie do mojej mamy z Mała. Przyleciała moja siostra więc zajmie się Niunia. Ale szlag mnie trafia że muszę oddać mała na tak długo Też tak macie?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 06:43   #2217
marsi11
Zakorzenienie

hehe widzę,że nie jestem tu sama z rana
mnie nie budzi Leo tylko moj TZ jak stary dziadek wstaje ok 5-6

Meduzza, śliczna ta grzywka
a co do Medeli t0 masz na gwarancji? kurde musisz podtrzymać laktacje, może ja Ci pożyczę ręczny laktator a Ty jak dbie naprawisz to mi oddasz, co?

ja też dostałam medele od znajomej i myślę,że to ona mi tak laktacje rozbujała dlatego ręczny poszedł w ostawkę choć jego plus był taki,że w 5-10 min mogłam dużo sciągnąć a w medeli troszkę dłużej m to zajmuje no i medela jest delikatniejsza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 07:12   #2218
mitabe
Rozeznanie

Zjadlo mi cytaty
Głupi telefon!!! Tak zbieralam cały ranek bo mały nie spi i siedzę cyce dałam, a ją was czytam.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Wrzucam na szybko jaka grzywe walnelam dzis u fryza
Bo mama trula, ze mi brzydko z lysym czolem:p
Fajnie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja dostałam paczkę z bobovity i był tam słoiczek samej marchewki
mała wykapana i śpi przed podróżą a mnie boli gardło

mi ukradli przesyłkę zostało same pudełko

Cytat:
ale macie przeboje, ja odkąd sie wyprowadziłam to chwilowo mam spokój...

poluj poluj- powodzenia jak nie znajdziesz to Ci paczka wyślemy

apropo jeszcze tych słoiczków. Stoimy z TŻ na tym dziale gdzie są te kaszki słoiczki itp. Julka w foteliku.. i tak szukamy tej marchewki jabłuszka itp. i w miedzy czasie babka wykłada te słoiki na półke.

Ja: poszukajmy jeszcze ziemniaczka- może jest też
a ta baba: ZIEMNIAKA NIE MA!! ZIEMNIAKA TO MOŻNA SAMEMU W DOMU DZIECKU UGOTOWAC!!!
z taką pretechą na mnie najechała, że aż mi sie gorąco zrobiło.....
i sie poczułam jak wyrodna matka co chce dziecku słoiki dawać zamiast samemu gotować...(

a tak apropo- jest sam ziemniak ?

moja mała dzisiaj maruda.. nic jej nie pasuje, wszystko pcha do buzi... może zęby jej idą. zasneła jakies 20 min temu i juz sie budzi.. a myślałam ze pośpi chociaz do 12 w nocy... zawsze była taka grzeczna... powiem Wam, że nie jestem przyzwyczajona do aż tak marudnego dziecia.. zawsze była grzeczna a jak tak marudzi to ja nie wiem co robic... jak juz wszystko zawodzi...
U nas podobnie marudzi, ale ją już przyzwyczajona Hehe

Cytat:
Meduzza, super.

Do nas wpadli znajomi, piją sobie piwko, ja winko sączę, zaraz będziemy grać w karty. A mała śpi słodko, w pokoju obok.

oooo tak wypilabym winka dobrego i piwko ehhhh

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiem, ja mysle dokladnie tak samo, i nawet hippami go nie dopajalam tylko zwykla woda od samego pocatku i wolalam podac zwykly rumianek niz ten z hippa.
kurde, gdybym miala zdrowe dziecko to bym sie nie zastanawiala.
szkoda ze przed wizyta u gastrologa nie pomyslalam o tym ze taka kaszka moze cukier zawierac to od razu bym sie o inna zapytala, a tak boje sie sama eksperymentowac.
a i mam teraz odpowiedz dlaczego moje dziecko jednym ciurkiem wypilo kaszke.. bonutramigen jest tak wstretny, ze nawet wachac go nie moge, a co dopiero mialabym to jesc, a ta kaszka? sama slodycz, pychotka normalnie

Mojej znajomej maluch tak zajadal się kaszką słodką, że przestał mleko jeść, a pił nutramigen. Teraz mają problem bo mleko fe tylko kaszka, a mały pulchny strasznie.

Cytat:
Ja to rozumuję tak:
- kaszki bezmleczne: 1) jeśli dziecko nie może zwykłego mm tylko nutramigen jak np. Borys blogerki, 2) jeśli mama chce przygotować na swoim mleku (ale ja juz zrezygnowałam bo to dużo zachodu ponoć bo nie gęstnieje) 3) jeśli mama chce przygotowywać na tym mleku modyfikowanym które maluch pił do tej pory a kaszki są z innej firmy niż mm.
- kaszki mleczne - wygodne bo tylko wystarczy dodać wody jeśli dla kogoś nie ma znaczenia na jakim mm są produkowane.

Dlatego też ja wybieram mleczne Holle bo na swoim mleku robić nie będę a na jakim mm nie ma dla mnie znaczenia bo Iguś nie pił ani razu żadnego mm jak dotąd.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Jeśli będziesz przygotowywać na wodzie to pewna nie jestem A nie możesz na nutramigenie robić kaszki?

Własnie ostatnio nad tym się zastanawiałam

Będę cyt fragmentami o!

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:07   #2219
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja sprawdzam jaka jest przesyłka przy podobnych aukcjach.

zawsze uśmiechem reagowałam na mężczyzn w sklepach spożywczych z telefonem przy uchu zadającym milion pytań zonom

czasem jak mnie sytuacja zmusi to i w japonkach,szpilkach a nawet na bosaka prowadziłam

Szaja brawo za obywatelska postawę! To smutne jak wiele osób nie reaguje na krzywdę tych którzy są obok. Jestem pewną,że uratowałaś dzieci i matkę przed wieloma siniakami...

za dużo kobiet w pracy?

Mi wózek rano znosi mąż jak wychodzi do pracy więc ja tylko z Niunia schodzę

Dzisiaj idę do fryzjera bo jutro mamy komunie męża chrześnicy a za tydzień chrzcimy nasza Blanke. Mąż jedzie do mojej mamy z Mała. Przyleciała moja siostra więc zajmie się Niunia. Ale szlag mnie trafia że muszę oddać mała na tak długo Też tak macie?

Oo a co bedziesz robic na glowie? No pewnie, ze szlag jak musze do sklepu jechac np. Twoja mama da rade z Blanka w histerii?

Fewciu juz dawno mialam pytac: co to za avatar, nie pasuje do Ciebie

Cytat:
hehe widzę,że nie jestem tu sama z rana
mnie nie budzi Leo tylko moj TZ jak stary dziadek wstaje ok 5-6

Meduzza, śliczna ta grzywka
a co do Medeli t0 masz na gwarancji? kurde musisz podtrzymać laktacje, może ja Ci pożyczę ręczny laktator a Ty jak dbie naprawisz to mi oddasz, co?

ja też dostałam medele od znajomej i myślę,że to ona mi tak laktacje rozbujała dlatego ręczny poszedł w ostawkę choć jego plus był taki,że w 5-10 min mogłam dużo sciągnąć a w medeli troszkę dłużej m to zajmuje no i medela jest delikatniejsza
Dziekuje za pomoc Marsi, mam jeszcze reczny lovi

To prawda reczne mocniejsze, w zasadzie w elektryku jest fajne tylko to, ze reka nie boli

A u mnie nie ma co podtrzymywac bo ja sciagam max 100 ml dziennie. Wczesniej 700 ehh to byly czasy dziekuje za troske
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Zjadlo mi cytaty
Głupi telefon!!! Tak zbieralam cały ranek bo mały nie spi i siedzę cyce dałam, a ją was czytam.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Fajnie

mi ukradli przesyłkę zostało same pudełko

U nas podobnie marudzi, ale ją już przyzwyczajona Hehe

oooo tak wypilabym winka dobrego i piwko ehhhh

Mojej znajomej maluch tak zajadal się kaszką słodką, że przestał mleko jeść, a pił nutramigen. Teraz mają problem bo mleko fe tylko kaszka, a mały pulchny strasznie.

Własnie ostatnio nad tym się zastanawiałam

Będę cyt fragmentami o!
Zjada cytaty na komorze no nie?
Jak to ukradli? Sloiczek? Wstydu nie maja?!
Stary 2013-05-11, 08:49   #2220
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja o ile jeszcze ogarniam warzywa/owoce tak te wszystkie kaszki sraszki, kleiki, itp ni cholery!
oj ja też:d
Cytat:
Nawijko, jest prawda - a konkretnie w klapkach i szpilkach, mój tata to kierowca zawodowy, więc zawsze trąbił mojej siostrze, żeby nie jeździła na obcasach, a sam - do pracy latem - zawsze kupował sobie sandały, bo w klapkach niet, nie można. Mandat za to wlepią, i to doooość wysoki.
o zesz nie wiedzialam

ja jezdze w kazdych butach, no ale jak nie wolno w klapencjach i szpilkach to chyba bede brala baletki na zmiane.
Jedynie nie lubie jeździć w butach Emu..

Cytat:
To ja dolaczam, Wodz Tepa Pala ze mnie rowniez, ale my rozszerzamy dopiero po 6tym miesiacu
Takze bede sie martwic za 2 miechy

Ja tez po 6 msc zaczne wprowadzać jednak

Super!!!! to samo bym zrobiła!!

No i po sloncu, jak zwykle, na weekend... ale dziewczyny od poniedziałku ma byc znowu pięnie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości