Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 10:16   #3091
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko
Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Czesc PMki! Jak samopoczucie?

Cytat:
Napisane przez Shawna Pokaż wiadomość
oo, bardzo ladne. Chcialam podobnych szukac, ale tz postawil warunek - bez kokardy, dziwak

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2013-05-11 o 10:17
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:16   #3092
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Napewno schudniesz a masz sznurowana?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam ukrysty gorset, czyli jest sznurowanie wewnątrz, a na zewnątrz są ozdobne guziczki
Ja nie mam tendencji do zmian wagi... Jeśli schudnę to tylko dlatego, że skalpel wreszcie zacznie przynosić jakieś efekty, w co już przestałam wierzyć:/
Stary 2013-05-11, 10:17   #3093
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ładne są. A ty zamówiłaś teraz próbki czy już właściwe zaproszenia? Przepraszam, jeśli nie doczytałam
Dziekuje
Zamowilam od razu zaproszenia. (maja napisane na stronie, ze nie realizuja teraz zamowien na probki) Dostalam informacje, ze otrzymam wizualizacje i po uzgodnieniuzmian, zaakceptowaniu projektu oni realizuja zamowienie.

Wczoraj o 19.30 wreszcie doczekala sie wizualizacji
Stary 2013-05-11, 10:17   #3094
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
no i z tego wszystkiego muszę sobie jakąś szminkę kupić
ale kupię u sprzedawcy z miasta obok - on ma tanio, bo testery sprzedaje A mi to jedno czy tester czy zwykła szminka
Dawaj mi tu namiary

wysłane z tapatalk
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:18   #3095
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Dawaj mi tu namiary

wysłane z tapatalk
nie sprzedają już testerów

Ja liczę, że za 2-3kg może zrzucę. Wtedy nie powinno być problemu z dopasowaniem sukni
Więcej wolę nie ryzykować.
Najbardziej się boje, że mi dużo poleci ze stresu. Teraz już ze mnie leci, bo jak są ciepłe dni jak ostatnio to prawie nie jem, bo nie potrafię.

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-05-11 o 10:19
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:20   #3096
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez babti Pokaż wiadomość
Wiesz, nie chcę zaczynać wojny, bo to moje mieszkanie i ja będę najbardziej stratna. Poza tym on się nie uczy na błędach, sto razy mu coś powiem a on zaraz zapomni. Muszę przetrzymać jeszcze 1,5 miesiąca A potem będę miała kolejnych współlokatorów. Ciekawe jak długo jeszcze, chciałabym zamieszkać sama z Tż
A, to sprawa bardziej skomplikowana. Ale dobrze, ze tylko 1,5mca.
Pamietam jak pol roku temu kupowalismy mieszkanie, zalozylismy, ze do mniejszego pokoju wezmiemy wspollokatora, bo zawsze to 400-500 zlotych wiecej w kieszeni. Ale jak zamieszkalismy tylko w dwojke i sie tym zachwycilismy to juz wiemy, ze nikogo w mieszkaniu nie chcemy Zycze, abys w koncu zamieszkala sama z tz, co stoi na przeszkodzie?
Stary 2013-05-11, 10:20   #3097
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Mam ukrysty gorset, czyli jest sznurowanie wewnątrz, a na zewnątrz są ozdobne guziczki
Ja nie mam tendencji do zmian wagi... Jeśli schudnę to tylko dlatego, że skalpel wreszcie zacznie przynosić jakieś efekty, w co już przestałam wierzyć:/
No to nie ma się co przejmować. W tydzień więcej niż 2kg nie spadniesz. A to chyba tak 2cm max w tali. Ja też miałam zawsze stała wagę. A teraz

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:21   #3098
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
No to nie ma się co przejmować. W tydzień więcej niż 2kg nie spadniesz. A to chyba tak 2cm max w tali. Ja też miałam zawsze stała wagę. A teraz

a te 2kg w tydzień to pewnie woda by była i tak
Stary 2013-05-11, 10:24   #3099
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez eszanka Pokaż wiadomość
Zrobiła mi układ gości (rodziny i starszych znajomych z naszej strony) przy stołach*
Tylko kuzynów muszę teraz dorzucić do znajomych i po dramacie... przynajmniej z mojej strony bo TŻa rodzina i znajomi to 70% naszych gości

*muszę przyznać, że tak wszystkich dopasowała, że nie wiem czy sama zrobiłabym to lepiej
Super mama
Ja ze swoim usadzeniem gosci mam problem, wlasnie przez mame. Buntuje sie, ze nie chce siedziec naprzciwko moich tesciow A wolalaby przy stole z nami - a ja przy naszym stole chce miec mlodziez. No i

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Melduję sie po wizycie
Lekarz był co prawda totalnie beznadziejny i byłam u niego 3 minuty, ale dał mi skierowanie na usg, na które udało sie je zapisać na pol godziny pózniej (dawno nie robiłam takiego sprintu przez Warszawę!).

Usg wyszło super, serce bije, zarodek jest jeden (ufff) i nawet większy niz powinien byc.
Termin według ostatniej miesiaczki mam na 29 grudnia, według usg wyszło 13 grudnia (sic!).
Super Ale data rzeczywiscie kosmiczna. Mnie mama przetrzymywala specjalnie i urodzilam sie 23 lipca, tuz po polnocy. Bardzo jej zalezalo aby nie rodzila sie 22 lipca
Stary 2013-05-11, 10:27   #3100
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość

Super Ale data rzeczywiscie kosmiczna. Mnie mama przetrzymywala specjalnie i urodzilam sie 23 lipca, tuz po polnocy. Bardzo jej zalezalo aby nie rodzila sie 22 lipca
ze względu na Narodowe Święto Odrodzenia Polski?
Stary 2013-05-11, 10:31   #3101
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez agatka_360 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana

Moje buciki z białychbutów są na mnie za duże...

I tak zamówiłam rozmiar 36 bo pisało że rozmiarówka zawyżona(czy tam zaniżona nigdy nie wiem w która to strone). A i tak są za dłuuuugie, już w rajstopce to w ogóle kłapią jak cholera nie wiem czy jeden rozmiar by pomógł;/ a przecież wysyłałam dokładne wymiary, czy to możliwe że źle się zmierzyłam?;/

I teraz nie wiem co robić. Baaaaardzo podoba mi się kolor - jest wręcz wymarzony. I nie wiem czy odesłać i zamówić rozmiar mniejsze czy w ogóle wziąć jakieś sandałki z paskami? Bo ja mam dość wąską stopę i się boję że ten typ jaki przyszedł będzie za szeroki nawet jak zamówie 35 i tak czy siak będzie kłapać ;/

Buuuuu załączam foty... mam nadzieję że chociaż ze zwrotem nie będzie problemu..
Oj przykro mi

Przy zakupach internetowych zawsze istnieje mozliwosc zwrotu bez podania przyczyny. Ale ja bym sprobowala wymienic, a nuz 35 bedzie dobre, a jak nie, to po prostu oddasz.
Ja sama tez zamowilam za duze i wlasnie wymieniam

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Chryzia Pokaż wiadomość
Bardzo mi sie podoba wykonczenie orzy talii
Stary 2013-05-11, 10:32   #3102
melleczka
Zakorzenienie

Będę zapraszać jedną koleżankę jeszcze. Doszliśmy do wniosku, że zapraszamy full, bo i tak nam mnóstwo osób odmówi.
Stary 2013-05-11, 10:33   #3103
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Rety, jest chyba z milion stopni.

Nasza szczurzczyczka ma guza i musi mieć operację. Trzymajcie za nią kciuki w środę po południu.
Dziś miała pobraną krew. I niestety czeka nas wydatek, ale trudno.
Trzeba ratować Maniutka.
oj wspolczuje kocham szczury nasz mial wylew
Stary 2013-05-11, 10:35   #3104
edzka1104
Zakorzenienie

Jak mi się dzisiaj nic nie chce. Pół nocy nie przespałam, a teraz muszę jeszcze posprzątać Zakupy już zrobiłam, potem chcę się zabrać za sałatkę

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:37   #3105
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Cieszyć, zdecydowanie!

Zdecydowaliśmy, że po ślubie kupimy psa Pewnie w okolicach października.
Jakiego?
Bibi, musze Ci to napisac, przegladalam sobie wczoraj suknie slubne PM i Twoja jest absolutnie genialna, boska masz jakies zdjecia real?
Stary 2013-05-11, 10:37   #3106
tusia0708
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka_360 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana

Moje buciki z białychbutów są na mnie za duże...

I tak zamówiłam rozmiar 36 bo pisało że rozmiarówka zawyżona(czy tam zaniżona nigdy nie wiem w która to strone). A i tak są za dłuuuugie, już w rajstopce to w ogóle kłapią jak cholera nie wiem czy jeden rozmiar by pomógł;/ a przecież wysyłałam dokładne wymiary, czy to możliwe że źle się zmierzyłam?;/

I teraz nie wiem co robić. Baaaaardzo podoba mi się kolor - jest wręcz wymarzony. I nie wiem czy odesłać i zamówić rozmiar mniejsze czy w ogóle wziąć jakieś sandałki z paskami? Bo ja mam dość wąską stopę i się boję że ten typ jaki przyszedł będzie za szeroki nawet jak zamówie 35 i tak czy siak będzie kłapać ;/

Buuuuu załączam foty... mam nadzieję że chociaż ze zwrotem nie będzie problemu..
Znam ten ból na codzień noszę rozmiar 35. Czasem 35 jest za duże... nieraz uda się kupić bardzo małe 36. Buty ślubne mam akurat 36 ze sporym luzem i oczywiście z paskiem na kostkę. Próbowałas złożyć poduszki żelowe?

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:40   #3107
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
TŻ chce Retrievera z Nowej Szkocji
Piekny
Stary 2013-05-11, 10:40   #3108
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Aaaaaaaaa zapomniałam

100 DDŚ

A listy znów nie zrobiłam

Jak dobrze pamiętam to nawet listy nie miałam

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:41   #3109
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
To tak jak ja niemal codziennie zaglądam do obrączek.
Cytat:
Napisane przez koral_owa Pokaż wiadomość
ja obrączek jeszcze nie mam, za to średnio co drugi dzień przymierzam buty ślubne

Smieje sie, a pewnie tez tak bede robic
Stary 2013-05-11, 10:43   #3110
babti
Rozeznanie

Hej Ale mam piękną pogodę, oby nasze Pmki też taką miały

Cytat:
A, to sprawa bardziej skomplikowana. Ale dobrze, ze tylko 1,5mca.
Pamietam jak pol roku temu kupowalismy mieszkanie, zalozylismy, ze do mniejszego pokoju wezmiemy wspollokatora, bo zawsze to 400-500 zlotych wiecej w kieszeni. Ale jak zamieszkalismy tylko w dwojke i sie tym zachwycilismy to juz wiemy, ze nikogo w mieszkaniu nie chcemy Zycze, abys w koncu zamieszkala sama z tz, co stoi na przeszkodzie?
Zazdroszczę Nie zamieszkamy kompletnie sami na razie, bo Tż przed ślubem się do mnie przeprowadza i będzie szukał pracy, ja to samo po ślubie i dodatkowe pieniążki będą bardzo potrzebne. A za pokój biorę 1200, dlatego przynajmniej przez pierwsze miesiące małżeństwa będziemy z kimś obcym w mieszkaniu

Dziewczyny, trzymamy kciuki!!! Tż właśnie zdaje maturę ustną z polskiego Denerwuję się bardziej od niego

15.08.2013

Edytowane przez babti
Czas edycji: 2013-05-11 o 10:46
babti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:48   #3111
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Będę się bała pojawić po swoim ślubie na wątku żebyś mnie nie spalowala

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3421

Ja się trochę boję też, że jeszcze schudnę... Odbiór mam mieć w tygodniu poprzedzającym ślubny, czyli pewnie około 10 dni przed, mam nadzieję, że gdyby coś nie grało to mi ją jeszcze poprawią.
Na pewno poprawa Nie wiem jak u Was, ale u mnie krawcowa baardzo ciasno zdejmowala miarę

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Aaaaaaaaa zapomniałam

100 DDŚ

A listy znów nie zrobiłam
super liste rob, to odgapie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
A mnie mama dziś podsumowała

Przed Komunią ma gorący okres w pracy, więc staram się coś tam jej pomóc w miarę swoich możliwości. I wczoraj powiedziała że jest zmęczona i idzie spać. I żebym sama resztę zrobiła. Powiedziała mi tylko o co chodziło i poszła. No i od tej 20.00 prawie do 23.00 siedziałam składając wszystko żeby było dobrze.

No a mama dziś wstaje, widzi i mówi że myślała że wyjdzie gorzej bo to i tak dla kogoś tam. I że w sumie miało wyjść jak najgorzej Wręcz po wiejsku... Tylko dlatego pozwoliła mi wszystko od początku do końca zrobić bo wie że nie mam takich umiejętności i wprawy w układaniu jak ona

Powiem Wam że naprawdę zrobiło mi się przykro...
Jaacie, ale Cipowiedziala mogla sie w jezyk ugryzc,zwlaszcza, ze zrobilas jej przysluge
Stary 2013-05-11, 10:48   #3112
asia_28w
Zakorzenienie

Cześć Ja się zaraz wybieram na małe zakupy ubraniowe, muszę kupić parę fatałaszków do nowej pracy, w poniedziałek pierwszy dzień

A wieczorem...mam panieński współlokatorki i atrakcja wieczoru: będziemy się uczyć tańca na rurze
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:52   #3113
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
ze względu na Narodowe Święto Odrodzenia Polski?
Tak wtedy jakies kwiatki przynosili i byla notka w prasie i bardzo sie wzbraniala i trzymala

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Hej Ale mam piękną pogodę, oby nasze Pmki też taką miały

Zazdroszczę Nie zamieszkamy kompletnie sami na razie, bo Tż przed ślubem się do mnie przeprowadza i będzie szukał pracy, ja to samo po ślubie i dodatkowe pieniążki będą bardzo potrzebne. A za pokój biorę 1200, dlatego przynajmniej przez pierwsze miesiące małżeństwa będziemy z kimś obcym w mieszkaniu

Dziewczyny, trzymamy kciuki!!! Tż właśnie zdaje maturę ustną z polskiego Denerwuję się bardziej od niego
z czego ma prace?

A no to pewnie, ze kasa sie przyda.
Ale duzo bierzecie, coz to za wypasny pokoj? A nie wierzylam w to, ze wybrzeze to naprawde droga czesc Polski
Stary 2013-05-11, 10:53   #3114
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
y z kimś obcym w mieszkaniu

za TŻ
Cytat:

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Na pewno poprawa Nie wiem jak u Was, ale u mnie krawcowa baardzo ciasno zdejmowala miarę

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

super liste rob, to odgapie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Jaacie, ale Cipowiedziala mogla sie w jezyk ugryzc,zwlaszcza, ze zrobilas jej przysluge
o Ty cwaniaro odkapiać się zachciało
mi też ciasno ściagała miarę
Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
Cześć Ja się zaraz wybieram na małe zakupy ubraniowe, muszę kupić parę fatałaszków do nowej pracy, w poniedziałek pierwszy dzień

A wieczorem...mam panieński współlokatorki i atrakcja wieczoru: będziemy się uczyć tańca na rurze
udanych zakupów
ale fajna atrakja
Stary 2013-05-11, 10:54   #3115
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
o Ty cwaniaro odkapiać się zachciało
a co! To jak z ta lista?
Stary 2013-05-11, 10:56   #3116
Shawna
Wtajemniczenie

Kochane PMki, wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze życia!

A nam zostało 105 dni

No i bardzo mi przykro się zrobiło. Jakoś zimą jeszcze moja "przyjaciółka" zapytała czy nie obrażę się, gdyby nie przyjechała na nasz ślub. Powiedziałam jej że zależy z jakiego powodu. A ona(cytuję) "nie będę wydawać pieniędzy na jakieś śluby, bo odkładam na mieszkanie" . Oj zabolało wtedy, zabolało. No ale daliśmy jej wczoraj zaproszenie, a ona "przecież mówiłam ci że nie przyjadę". Czuję się beznadziejnie.
Stary 2013-05-11, 10:56   #3117
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
oo, bardzo ladne. Chcialam podobnych szukac, ale tz postawil warunek - bez kokardy, dziwak
mój też postawił taki warunek, ale tak mnie wnerwiał wydziwianiem nad każdym zaproszeniem, że i tak zamówiłam z kokardkami i nie ma juz nie do powiedzienia

Cytat:
nie sprzedają już testerów
.
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:57   #3118
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
a co! To jak z ta lista?
dziś nie robie do bólu brzucha doszedł bół głowy i kompletnie nic mi się nie chce
Stary 2013-05-11, 10:57   #3119
eszanka
Zadomowienie

Witam się słonecznie!

Cytat:
Ja mam taką śmieszną Segoe Script.
Dzięki, mnie TŻ chyba przekona do tej Vivaldi mam już dosyć wczoraj przewertowałam ponad 100 propozycji i do każdej miałam jakieś "ale"

Cytat:
PS. Dzień dobry, 2 tygodnie przed ślubem
u mnie tyyyyyydzień, łaaaa

Perfuzja, ZaborczaJędza, Fioletowa
Wszystkiego najlepszego!
Aby ten dzień i reszta waszego życia były na miarę waszych marzeń!

Edytowane przez eszanka
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:03
eszanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:58   #3120
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Shawna Pokaż wiadomość
Kochane PMki, wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze życia!

A nam zostało 105 dni

No i bardzo mi przykro się zrobiło. Jakoś zimą jeszcze moja "przyjaciółka" zapytała czy nie obrażę się, gdyby nie przyjechała na nasz ślub. Powiedziałam jej że zależy z jakiego powodu. A ona(cytuję) "nie będę wydawać pieniędzy na jakieś śluby, bo odkładam na mieszkanie" . Oj zabolało wtedy, zabolało. No ale daliśmy jej wczoraj zaproszenie, a ona "przecież mówiłam ci że nie przyjadę". Czuję się beznadziejnie.
Wspoldatowniczko

Dobrze, ze napisalas przyjaciolka w cudzyslowie

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
mój też postawił taki warunek, ale tak mnie wnerwiał wydziwianiem nad każdym zaproszeniem, że i tak zamówiłam z kokardkami i nie ma juz nie do powiedzienia

Ja swojego tez nie rozumiem, wydziwia, mowi, ze to zle, to by zmienil, tego nie chce. Potem a zadaje pytanie "Chcesz sie tym zajac i organizowaz?" i nagle milknie i jest spokoj

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości