Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 12:53   #961
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Super Dzidzie rosną jak na drożdzach
Ale co do płci to nadal jedna wielka niewiadoma,tak?
No niby niewiadoma, ale skoro powiedział, że nie może na 100% powiedzieć, że to dziewuszka, to wykombinowałam, że widział małą fujareczkę, ale nie ma tyle pewności, zeby potwierdzić. Ja ciągle czuję chłopa

A my miałayśmy tego samego dnia ostatnią miesiączkę, nie chce mi się już wątku wertować- jaka długość była u Ciebie na ostatniej wizycie, bo pamiętam, ze dopiero miałaś.
A i co z Waszym autkiem, jeszcze nie sprzedane ciągle?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 12:59   #962
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
No niby niewiadoma, ale skoro powiedział, że nie może na 100% powiedzieć, że to dziewuszka, to wykombinowałam, że widział małą fujareczkę, ale nie ma tyle pewności, zeby potwierdzić. Ja ciągle czuję chłopa

A my miałayśmy tego samego dnia ostatnią miesiączkę, nie chce mi się już wątku wertować- jaka długość była u Ciebie na ostatniej wizycie, bo pamiętam, ze dopiero miałaś.
A i co z Waszym autkiem, jeszcze nie sprzedane ciągle?
Ja nie mam żadnych przeczuć,Tż ma przeczucie na dziewuszkę... być może 22 maja się już okaże
Tak ja miałam wizytę 1,5 tyg temu... o ile dobrze pamiętam to dzidzia miała 8,5 cm ale teraz zwątpiłam jak napisałaś,ze Twoja ma teraz 8,6 cm a jak na złość na foto z USG nie ma żadnych parametrów...

24Kasiula24, ile cm miała wczoraj Twoja dzidzia? bo Ty masz termin tak jak ja i Anulka :P

Autko już zostało sprzedane tydzień temu Dziś jedziemy oglądać nowe

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-11 o 13:35
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 13:00   #963
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Udanych wizyt gratuluję, Coralady cieszę się że wszystko dobrze, moja też udana- dzidziol 8,6 cm, ginek chyba coś wypatrzył bo się śmiał, ale powiedział, że nie może powiedzieć, że to na 100% chłopak i nie może powiedziec, że na 100% dziewuszka

Perfuzja najlepszego na nowej drodze życia, dużo miłości i wzajemnego zrozumienia

Anoula plamienia ustały?

Ryba mi się alergia nasiliła

Bavarii jest nawet więcej niż dwa rodzaje, piłam dwa jeden beznadziejny, ale ten najzwyklejszy to normalne piwko w smaku jak dla mnie
Ooo, super!

No ja tą najzwyklejszą piłam i była ok, to w takim razie smakowej nie ruszam

Szkoda że Gin nie określił płci.. może następnym razem..? kiedy wizyta?
Stary 2013-05-11, 13:12   #964
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Udanych wizyt gratuluję, Coralady cieszę się że wszystko dobrze, moja też udana- dzidziol 8,6 cm, ginek chyba coś wypatrzył bo się śmiał, ale powiedział, że nie może powiedzieć, że to na 100% chłopak i nie może powiedziec, że na 100% dziewuszka

Anoula plamienia ustały?
Szkoda że nie powiedział jaka płeć, ale rośnie Maluch gratulacje

U mnie dzisiaj żadnych plamień nie ma, ale zgodnie z zaleceniem lekarza siedzę w łóżku.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 13:12   #965
Kabriela
Zadomowienie

Jestem w 14 tygodniu i dzisiaj wypada +6 więc wychodzi na to, że w niedziele zacznę 15 tydzień.

Dzastin a jakie teraz autko chcecie sobie kupić?

Matko kochana jak się zmachałam na tych zakupach ale kupiłam sobie leginsy białe i czarne i do tego w ciucholandzie wypatrzyłam sobie dwie sukienusie i tunikę. A teraz muszę trochę poleżeć, ziewa mi się strasznie a jeszcze jakieś zakupy do domu muszę zrobić- chyba się zdrzemnę u mnie już dwa razy strasznie lało i teraz też się zapowiada że lunie....
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 13:17   #966
metkaa
Zakorzenienie

czesc

perfuzja
wszystkiego co najlepsze na nowej drodze zycia

acelinka no konczcie ten remont

dzidziadziumdzia gratuluje synka,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 13:28   #967
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj żadnych plamień nie ma, ale zgodnie z zaleceniem lekarza siedzę w łóżku.
to leż i wypoczywaj
dobrze ze plamienia ustały
Stary 2013-05-11, 13:31   #968
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to leż i wypoczywaj
dobrze ze plamienia ustały
Też się cieszę, ale trochę spokoju mi nie daje co to mogło być
Stary 2013-05-11, 13:40   #969
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Leż i odpoczywaj.Kiedy masz teraz wizytę u gina?

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Jestem w 14 tygodniu i dzisiaj wypada +6 więc wychodzi na to, że w niedziele zacznę 15 tydzień.

Dzastin a jakie teraz autko chcecie sobie kupić?

Matko kochana jak się zmachałam na tych zakupach ale kupiłam sobie leginsy białe i czarne i do tego w ciucholandzie wypatrzyłam sobie dwie sukienusie i tunikę. A teraz muszę trochę poleżeć, ziewa mi się strasznie a jeszcze jakieś zakupy do domu muszę zrobić- chyba się zdrzemnę u mnie już dwa razy strasznie lało i teraz też się zapowiada że lunie....
Citroena C5 z 2003 r Przede wszystkim dlatego bo jest duży,a poprzedni był bardziej sportowy więc był by problem z fotelikiem a z wlożeniem wózka do bagażnika to już w ogóle..

Ja wczoraj polowałam na jakąs fajną tunikę ale nic niestety nie wychaczylam...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-11 o 13:43
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 13:44   #970
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Leż i odpoczywaj.Kiedy masz teraz wizytę u gina?
23 maja powiedział, ze jak plamienia nie ustąpią to mam przyjść wcześniej
Stary 2013-05-11, 13:53   #971
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam sobotnio

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie Maluszek zdrowy i piękny! Machał do Nas rączkami
Niestety łączył kolanka i nie chciał pokazać co ma między nożkami
Ale wszystko dobrze: rączko, nóżki, serduszko, kręgosłup )
pięknie!!

Cytat:
Napisane przez Agnees_one Pokaż wiadomość
Cześc kobietki. POPROSZĘ o dopisanie mnie do tej listy cudów ! Jestem w 11 tygodniu ciaży wg om 20.02.2013 Termin porodu to chyba 28.11.2013 tak sie ciesze ze jestem tutaj z wami BUZIAKI
Witaj i Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
I jestem już po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko słyszałam i wzruszyłam się ogromnie. Termin porodu ustalony został na 21.12. Dzidzia ma 15 mm, krwiak zniknął a pęcherzyk okrągły. Zmniejszam luteinę i duphaston do 2x1 Kontrola za 3 tygodnie.
cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja zn0w mam takiego powera, ze az chudne od tego ruchu.Ostatnie tygodnie,odkad jest cieplo wyrywam krzaki w ogrodku sadze tuje, robie rabaty i ogolnie zmieniam,bo wiem,ze niedlugo zacznie mi brzuch przeszkadzac. Ostatnio pracowalam w ogrodku bagatela 11 godzin

A ktos mnie tu wogole pamieta?
Ale masz moc Ja jak wracam z pracy to nic mi się nie chce...dobrze, ze mąż coś do jedzenia zrobi i ogarnie chatę

Pamiętamy, pamiętamy nie załapałam się na fotę brzusia

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
https://plus.google.com/photos/11132...CMv5kef8_NvfGg

a tu nasz buziak łobuziak mały i jego dowód męskości
O fajnie, że jesteś i Gratuluję synusia
ja tam nie umiem się dopatrzeć susiaka

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no to ja się melduje po wizycie. Dzieciątko ma 7,2 cm i pomierzone wszystko jest ok. niestety nie chciał współpracować bo przez większość czasu spał dopiero pod koniec zaczął skakac-dosłownie jak żabka łeb ma jak sklep po mnie heheh.. dostaliśmy 15min filmik na którym uwieczniono jak nasze dziecko pokazuje nam środkowy palec hehe. wg USG termin porodu na 11,11,2013. a no i szyjka super bo ma 4,2 cm czyli 1 cm więcej niz ostatnio no ale i tak mam uważać
co do brzuszków to spotkałam u mojego lekarza moją kolezank z klasy z liceum, termin ma na 15,11,2013 i wogole po niej nie widać a mnie się spytała czy niedługo rodze...;/
rano byłam w nowej Ikei i wpadłam do h&m i kupilam sobie własnie legginsy ciążowe i kilka rupci dla synka
Gratuluje Dziewczyny też wizyt niestety moja Mała Paskuda nie chciała nam ukazać swojej płci może za mies poznamy. następna wizyta 12,06 znów bede odliczać.

I wogóle Tesciowa mnie ostatnio troszkę wkurza czego ogolnie nigdy nie robiła. ciągle tylko teksty typu że wszystko dziecku szkodzi a dzis jak przez skypa jej puscilismy filmik to z tekstem że to USG na pewno dziecku szkodzi....to ja tu chce być miła pokazuje jej swoją macice a ta co? no i na koncu stwierdziła że Maleństwo wygląda jak ufoludek i nie jest za śliczne...a czego sie spodziewala różowych kokardek....wrrr
super wieści!!

A dla teściowej

Cytat:
A i nie pochwaliłam się byłam na usg genetycznym, oczywiście robił mi je lekarz, który mnie najpierw odesłał bo dziecko za małe, ale teraz to już było widoczne i oczywiście nie omieszkałam się powiedzieć, że nie należy tak straszyć kobiet w ciąży, zwłaszcza tych, które są w niej po raz pierwszy, bo to wszystko jest dla nas nowe i nie potrzeba mi zmartwień bo i tak sobie je nadprodukuje....

Ale słuchajcie na tej wizycie lekarz był bardzo miły,usg przez brzuszek, dzidzia ma 7,5 cm jest ruchliwa na usg robiła święcę, później składała nóżki po turecku ( to po mnie jak nic, nawet lekarz zapytał czy jestem zawodowo związana z gimnastyką... )ale współpracować nie chciała, więc lekarz trochę ją poszturchał....ale jaki był przy tym zacięty...rozczulił mnie....serduszko bije 158 na min, czyli prawidłowo i słyszałam jak bije to oczywiście się poryczałam a lekarz jakby wiedział, że to się stanie podał mi ligninki kawałek....więc z gabinetu wyfrunęłam na skrzydłach nawet panie, które siedziały w kolejce zaczęły się uśmiechać szerzej....więc jest super, jest super!!!!
cieszę się bardzo, że wszysrtko ok!

Cytat:
duży dzidziolek, cieszę się, żewizyta udana!

Perfuzja Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Stary 2013-05-11, 14:09   #972
Kabriela
Zadomowienie

Fajne auto!!! Citroenki są ok. Mój Tata jeździ citroenkiem Picasso...
dziewczyny a ja mam pytanie, jecie chipsy? Nie mówię o jakiś ogromnych ilościach ale w ogóle???
Stary 2013-05-11, 14:12   #973
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja mam pytanie, jecie chipsy? Nie mówię o jakiś ogromnych ilościach ale w ogóle???
czasem mi się zdarza zjeść trochę ale rzadko
Stary 2013-05-11, 14:16   #974
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pierwszy samochód to był Citroen C3 i miło go wspominam

Czasem skubnę, ale bardzo rzadko...przd ciążą lubiłam pochrupać różne takie przekąski
Stary 2013-05-11, 14:19   #975
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio się skusiłam , na dosyć spore ilości, niestety skończyło się to tym że nie byłam w kibelku 6 dni Podejrzewam że to właśnie wina chipsów. Brzuch mnie bolał okrutnie. Od tej pory raczej unikam.
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 14:46   #976
aaby
Zakorzenienie

Hej Lasencje!
Jak tam weekend mija? U mnie deszczowo Rano byłam w CH, kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie w h&m i w końcu byłam u fryzjera Włosy podcięte, mała nowość - grzywka Od razu czuję się lepiej
Mąż pojechał do znajomego na działkę pomagać w remoncie, także jestem słomianą wdową z dwoma kotami Ale mam taki syf w domu, że zaraz wezmę odkurzacz i chociaż trochę poodkurzam. Bez szaleństw oczywiście

Wszystkim gratuluję udanych wizyt! Bardzo się cieszę, że dzieciaki tak pięknie rosną!
No i mamy kolejnego chłopaka Będą w czym miały dziewczynki wybierać
Dżastin, przeczytałam, że chcecie Citroena C5 z 2003. Uważajcie! Mój tata ma, co prawda jeździ już ładnych parę lat, ale ostatnio ma poważne problemy z zawieszeniem - a że w tym modelu jest pneumatyczne, to kasy idzie na naprawy mnóstwo, a serwis wciąż nie wie, co jest
Przemyślcie to zawieszenie
Perfuzja, wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia! Czekamy na jakieś zdjęcie
Kabriela, ja niestety jem, i to ostatnio dość często

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-05-11 o 14:47
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 14:51   #977
ryba91
Zakorzenienie

Wiecie co, przedstawie Wam pewną sytuację, jak w naszym kraju jest zajedwabiście..
a mianowicie, gadałam ze znajomą, która pracuje obok mnie, ale nie ma umowy żadnej, bo tak dogadała się z pracodawcą ale wypłaty ma itd.
Wyobraźcie sobie że korzysta ona z pomocy społecznej. Z tytułu urodzenia dziecka dostała 1000 złotych od MOPRu potem 1000 zł becikowego normalnie i dodatkowo dostaje zapomogę rodzinną miesięcznie niecałę 500 złotych i 80 złotych miesięcznie zasiłku rodzinnego na dziecko. SUMUJĄC zaraz po urodzeniu otrzymała razem 2580 złotych plus wypłata ok 1000. A teraz otrzymuje 1580 zotych miesięcznie zamiast 1000. Oprócz tego ma przedszkole za 100 złotych miesięcznie, kursy róznego rodzaju ( kasa fiskalna, rachunkowość podstawowa, salowa itd. ) za darmo, obecnie ma sprawę w sądzie o alimenty w kwocie 700 złotych więc ona na samym utrzymaniu miasta z alimentami będzie miała więcej niż ja, siedząc i zapierniczając w robocie po 12h Dostala mieszkanie socjalne PRZYSTOSOWANE do małego dziecka ( czyli nie do remontu) za które miesięcznie opłaca 100 złotych. Gaz musi sama kupować bo ma na butle.

Osoba która pracuje tak jak ja, dostanie 1000 złotych becikowego. 1000 zł i tyle. Macierzynski mi się nie należy więc automatycznie wypłąty nie będzie mojej, czyli miesięcznie jestem o ten tysiąc z wyplaaty do tyłu, jedyne co to wypłata mojego jak już będzie miał tą pracę pewną.i teraz pomyśleć sobie, że mogłabym siedzieć na dupie w domu, dostawać miesięcznie 500 złotych ( bo nie licze jescze dziecka ) a potem po porodzie i tak nadal mam te 500 złotych ale dwa becikowe, czyli na pampersy i inne które będą potrzebne rzeczy- choćby na szczepienia rotawirusowe. wypłate mojego i jeszcze na dziecko kase. a człowiek haruje jak wół i nic nie ma. :/

Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi. Ja rozumiem, że jak ktoś jest biedniejszy to mu się należy, ale to niech dają innym też- może być mniej ale też coś. Ja się nie dziwię, że kobiety korzystające z MOPRu rodzą co rok dzieci ( nawet mam znajomą co ma 7 dzieci pod rząd)
Stary 2013-05-11, 14:56   #978
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzastin bo ja ostatnio w jakimś niedoczasie i coś czasem przegapię ale fajnie że się udało sprzedac i że nowe fajne autko na oku macie.

Kasiula daj znać jak u Ciebie z długością, bo tez jestem ciekawa. Tez pamiętałam, ze coś o 8 cm pisała Dzastin i ogólnie to byłam w nerwach, ze u nas coś krótki, ale ostatnio własnie była rozmowa, ze ja liczę sobie 16 tydz. Wy 15ty, a jak sprawdzałam normy to dla 16 tyg. ok10-11 cm, ale w 15tym 8 cm jest ok, no i za takie wymyslanie to mąż mnie obstawił i znalał na pocieszenie kilka postów gdzie dziewczyny nawet w 16tym tyg pisały o 8 cm i było ok wszystko, także się uspokoiłam wczoraj.

[QUOTE=ryba91;40756314

Szkoda że Gin nie określił płci.. może następnym razem..? kiedy wizyta? [/QUOTE]

Chyba pójdę jakoś za 5 tyg, bo kazał za miesiąc, ale 14 czerwca mam prenatalne u innego gina, to jak będzie ok, to sobie odłożę jeszcze z tydzień, bo u mojego to się ogólnie nie umawia na konkretną datę, przyjmuje kiedy się przyjdzie

Cytat:
Super, pewnie to od okresu

Cytat:
Jemy, jemy

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-11, 15:06   #979
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie jem ale to nie jest postanowienie ciążowe
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 15:18   #980
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dzastin teściu ma c5 z 2002 lub 2003 roku. Fakt, mocno eksploatowaną ale w tym wieku to jeżdżąca skarbona. W pół roku włożył w niego tyle ile jest wart. I to przy naprawach u kuzyna mechanika, bo strach myśleć co by było w warsztatach. Jeszcze ze 2 lata temu był super ale też to złom na kółkach.

Rybko a nie myślałaś o założeniu działalności gospodarczej i odprowadzeniu ze 2 wysokich składek a potem l4 i laba? I bardzo wysoki macierzyński?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 15:27   #981
Kabriela
Zadomowienie

Absurd pogania absurd tu nie ma co się dziwić ani tym bardziej już wkurzać, bo z tym nic się nie da zrobić.
A żyć w strachu też nie będzie fajnie, ponieważ teraz to ta kobieta ma dobrze ale niech ktoś "życzliwy" doniesie sprawę tam gdzie trzeba, to ja współczuje...nie tylko kobieta ma przechlapane ale też pracodawca, który nie odpala składek do Państwa.....

przekręty przekrętami ale ja wolę żyć w świadomości, że pomimo, że świat jest niesprawiedliwy to ja choć głupio to zabrzmi uczciwie zarabiam na tę swoją psią wypłatę i nikt nie będzie miał prawa się do niej doczepić.

Fajnie, że jecie, bo mnie uspokoiłyście, ja oczywiście ostatnio mam jakąś straszną ochotę, staram się nie objadać i kontroluje ale zjadam co jakiś czas i nie wiem czy dobrze robię.
Stary 2013-05-11, 15:28   #982
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dzastin teściu ma c5 z 2002 lub 2003 roku. Fakt, mocno eksploatowaną ale w tym wieku to jeżdżąca skarbona. W pół roku włożył w niego tyle ile jest wart. I to przy naprawach u kuzyna mechanika, bo strach myśleć co by było w warsztatach. Jeszcze ze 2 lata temu był super ale też to złom na kółkach.

Rybko a nie myślałaś o założeniu działalności gospodarczej i odprowadzeniu ze 2 wysokich składek a potem l4 i laba? I bardzo wysoki macierzyński?
no ale żeby założyc pewnie tą dg to muszę mieć jakiś wkład , pomysł na biznes, a potem co zrobię? jak nawet moim marzeniem jest otwarcie restauracji, no ale to trzeba opłacać miesięcznie nie małe kwoty a przecież nie będe miała jak otworzyć..

PS. będziecie szczepiły dzieciaczki na rotawirusy? ile takie szczepienia mogą kosztowac?
Stary 2013-05-11, 15:29   #983
Kabriela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hej Lasencje!
Jak tam weekend mija? U mnie deszczowo Rano byłam w CH, kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie w h&m i w końcu byłam u fryzjera Włosy podcięte, mała nowość - grzywka Od razu czuję się lepiej
Mąż pojechał do znajomego na działkę pomagać w remoncie, także jestem słomianą wdową z dwoma kotami Ale mam taki syf w domu, że zaraz wezmę odkurzacz i chociaż trochę poodkurzam. Bez szaleństw oczywiście

Piękna a zdradź proszę ile kosztowały Cię te spodnie?
Stary 2013-05-11, 15:45   #984
ryba91
Zakorzenienie

czytam gazetę dzieciową i tam pisze, że dziecka nie powinno kąpać się w pokoju.. a ja sobie tak pomyślałam, że nie kupię tego stelaża takiego bo on drogi jest ( szwagierka mowiła ze ponad 160 złoty dała za swoj) i wanienkę położe normalnie na stole ( żeby mi kręgosłup nie padł przy schylaniu) tam maluszka wykąpie, potem wytre i wciągne na niego gacie i będzie po kąpieli szybko w łózeczku ..
a tu się okazuje że nie, bo w czasie kąpieli ma byc 23 stopnie, a do spania 17-19 . Piszą nawet że trzeba o stałej porze kąpać maluszka
Plecają również laktatory prolactis z LOVI - rekomenduje szpital "ujastek"

zna ktoś ten laktator? i to prawda z tym kąpaniem że musi być w łazience i ch*j?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

reklamują też te wózki bebetto :
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBA&dur=2341

i jescze taki :
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&dur=4384

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

dziewczyny - polecam tą gazete normalnie, ciekawostek wiele, np. na temat pogryzionych brodawk ( tego się panicznie boję!!!) jak odstawić dziecko od karmienia, rankingi kosmetyków, wozki iinne produkty dzieciowo-mamowe
Stary 2013-05-11, 15:45   #985
Kabriela
Zadomowienie

Cytat:
czytam gazetę dzieciową i tam pisze, że dziecka nie powinno kąpać się w pokoju.. a ja sobie tak pomyślałam, że nie kupię tego stelaża takiego bo on drogi jest ( szwagierka mowiła ze ponad 160 złoty dała za swoj) i wanienkę położe normalnie na stole ( żeby mi kręgosłup nie padł przy schylaniu) tam maluszka wykąpie, potem wytre i wciągne na niego gacie i będzie po kąpieli szybko w łózeczku ..
a tu się okazuje że nie, bo w czasie kąpieli ma byc 23 stopnie, a do spania 17-19 . Piszą nawet że trzeba o stałej porze kąpać maluszka

zna ktoś ten laktator? i to prawda z tym kąpaniem że musi być w łazience i ch*j?

Piękna, myślę, że trzeba samemu dojść przez doświadczenie i swoje potrzeby jak też wygodę do tego gdzie kąpać przebierać i takie tam....
Moja siostra ma 3 dzieci i wszystkie kąpała w pokoju, nie w łazience bo za mało miejsca, wanna zwykła plastikowa napełniana była wodą dziecko na łóżku było przewijane i tyle. Nic im się nie działo. Ja znowu uważam, że 17-19 stopni to jest zimno do spania, nie wyobrażam sobie malucha kłaść w takiej temperaturze spać, zwłaszcza, że w nocy się budzi do jedzenia i Ty będziesz marzła wychodząc spod kołdry i dziecko....
Stary 2013-05-11, 15:58   #986
ryba91
Zakorzenienie

ja tam akurat lubię spać tak przy 15 stopniach

Ja to mam dzisiaj MILION pytań, dorwalam gazete i jestem głupsza niż byłam

Piszą też o krwi pępowinowej, że można oddać ale tokosztuje kupeeeeee kasy. Sądzicie że Warto? słyszałyście coś o tym?

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

no i piszą o tej fridzie całej. Podobno ekstra super sprawa, jest też NOSEFRIDA spray do nosa który starcza na 280 dawek i też mamy go polecają

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

aaa no i w tym wszystkim zauważyłam że mam jakąs kartę wyprawkową, i tam pisze : do porodu nie potrzebne jest skierowanie ":hah aha:
ale piszą ekstra rzeczy. Co wziąśc do szpitala ile sztuk ..Nawet całą wyprawka jest
Stary 2013-05-11, 16:04   #987
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
no ale żeby założyc pewnie tą dg to muszę mieć jakiś wkład , pomysł na biznes, a potem co zrobię? jak nawet moim marzeniem jest otwarcie restauracji, no ale to trzeba opłacać miesięcznie nie małe kwoty a przecież nie będe miała jak otworzyć..

PS. będziecie szczepiły dzieciaczki na rotawirusy? ile takie szczepienia mogą kosztowac?
wkład? Zakładasz fikcyjną firmę, która nic nie zarobi.np z rękodziełem albo doradztwem, szkoleniami. Przez 2 miesiące odprowadzasz składki (to Twój wkład), nie płacisz podatku bo od czego skoro nic nie zarobiłaś. W zusie deklarujesz wysoką składkę i potem na l4 ciążowym dostajesz 100% a potem jeszcze macierzynski. I to wysoki. To tak w skrócie. Jest u nas luka w prawie, dla kobiet w sytuacji podobnej do Twojej idealna.

Cytat:

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

reklamują też te wózki bebetto :
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBA&dur=2341

i jescze taki :
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&dur=4384

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

dziewczyny - polecam tą gazete normalnie, ciekawostek wiele, np. na temat pogryzionych brodawk ( tego się panicznie boję!!!) jak odstawić dziecko od karmienia, rankingi kosmetyków, wozki iinne produkty dzieciowo-mamowe
takie gazety są pisane pod reklamodawców. Spójrz ile w nich treści a ile reklam. Moja znajoma pracuje w redakcji heh.
Większość to artykuły sponsorowane.

Ja córkę kąpałam wyłącznie w pokoju. Wanienki pełnej nie byliśmy w stanie nosić, wiec kupiliśmy wiadro którym nosiliśmy wyłącznie wodę do wanienki.stelaża nie miałam.

Ale mnie dziś czyści i zoladek boli. Wczorajszy hamburger wychodzi .
I jeszcze kłuje mocno na dole. Załamka

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:08   #988
Kabriela
Zadomowienie

A ja obieram ziemniaki na placki, naszła mnie ochota to jest straszne
Stary 2013-05-11, 16:09   #989
anulka2205
Wtajemniczenie

[QUOTE=ryba91;40758217

PS. będziecie szczepiły dzieciaczki na rotawirusy? ile takie szczepienia mogą kosztowac?[/QUOTE]

Też kąpałam w pokoju, stelaż fajna sprawa i wydaje mi się że aż tyle to nie kosztuje, no chyba że tak podrożały, ale jak masz gdzie postawić a nie na ziemi, to faktycznie zbędny wydatek.

My rota przy córce przegapiliśmy po prostu, teraz nie wiem, ale chyba też nie będę szczepić. szczerze to boję się bardzo szczepionek obowiązkowych, to dodatkowych też raczej unikam, a koszt to chyba ok. 200 zł za jedną dawkę za rota tak coś mi chodzi po głowie, a są dwie albo trzy

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-11, 16:14   #990
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna a zdradź proszę ile kosztowały Cię te spodnie?
Kupiłam te: http://www.hm.com/pl/product/08717?article=08717-D
Cena regularna to 129,90, ale miałam -25%, także zapłaciłam niecałe 100zł. A że planuję w nich chodzić wręcz codziennie do pracy i zmieniać tylko góry, to myślę, że jako tako cenowo.
Mam od kumpeli jedne letnie beżowe, ale nie nadają się do pracy, teraz te i planuję jeszcze dorwać na all jakieś białe lniane - ale proste, żeby do pracy można było ewentualnie założyć... I raczej więcej nie planuję kupować. Jak się zimno zrobi, to pewnie już na L4 będę, także jakoś w dresach się przez ten czas przekulam Chyba, że jakieś jeansy używane za grosze upoluję - bo 150zł na 2 miesiące nie dam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości