|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
vvgh powodzenia
przespałam się 1,5 godzinki od razu lepiej
|
|
|
|
#182 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za postęp ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() vvgh,
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-11 o 17:45 |
||||
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
śliczny i kochany
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
za wizyte, wage Małej i rozwarcie![]() Ja sie zastanawiam kiedy sie u mnie zacznie w poniedziałek miałam rozwarcie na jeden palec - szyjka zgładzona 20 mam tp z OM a 27 z USG troche sie boje ze mnie zaskoczy
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Axella na moje to hormony po prostu
![]() Vvgh ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Rozeznanie
|
vvgh trzymam kciuki
jejku jakie to ekscytujące. Do mnie to jakos nie dociera ze w kazdej chwili moze sie zaczac. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
jestem strasznie sentymentalna myślisz że może mi palec jeszcze bardziej spuchnąc tylko zeby przez ten mój sentyment nie trzeba było jej rozcinać
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Rozeznanie
|
Ja tez przed chwilą spałam jakiś 2,5 godziny. A teraz ide dokończyć sprzątanie zostało jeszcze "tylko" poodkurzać kuchnie, łazienke, sypialnie, pralnie i korytarz
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() vvgh trxzymam kciuki, zeby tak nie bolało i gładko poszło |
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj impreza imieninowa Mojego męża, taty i szwarga .Wybieram sie na nią w super eleganckich dresach
![]() ![]() bardzo śmieszne
|
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe jak tam klauda88, miała dziś wizytę u gina
|
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Padam na nos, ale ja nie potrafię spać w dzień. Pewnie jak się położę wieczorem to nie będę mogła znowu zasnąć
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zuzia to dorodna panienka Brawo Axella na pewno dasz radę jutro, zawsze możesz poprosić mamę o pomoc przecież ![]() Barwineczek- ja cały czas mam wrażenie, że za mało córkę przytulam w sensie noszę. ale ona jest tak mała, wątła i krucha, że boję się, że noszenie jej nie jest dla niej najlepsze, że to ciałko nie układa się tak jak powinno. do tego śpi z nami, bo nie mamy monitora oddechu i boję się ją odkładać do łóżeczka. q dzień kiedy sobie drzemie daję ją do wózka, żeby była blisko nas lub kładę na sofę- ale my mamy aneks kuchenny, więc nie mamy gdzie za daleko odejść. w sypialni rzadko zostaje sama, a jeśli już to raz na pięć minut jestem u niej ja lub mąż
|
|
#196 | ||
|
Zadomowienie
|
zaczynam w to wierzyć. bardzo.
Cytat:
![]() my śpimy z córką w jednym łóżku, wmawiam sobie, że dzieci w pierwszym miesiącu nie wyrabiają sobie nawyków i po skończeniu miesiąca nie będzie problemu z przełożeniem jej do łóżeczka ![]() który masz linomag? ja mam pielęgnacyjny i bardzo lubię jego zapach ![]() Cytat:
płaczę ze wzruszenia, ze szczęścia kilka razy dziennie
|
|
#197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już się dziś popłakałam bo u męża się uspokaja a u mnie wyje jak opętany, moje dziecko mnie chyba nie lubi ![]() ogólnie kombinujemy ciągle co z nim zrobić jak nie śpi bo przytulenie odpada, albo musi dostać butlę (już mu herbatkę często robimy bo ciągle musi mieć coś w buzi) albo smoczek, albo bujamy leżaczkiem nie zdarza się raczej że leży sam i zajmuje się sam sobą ![]() a jak śpi to wtedy staram się najpierw ogarnąć cały dom i siebie, spokojnie zostaje sam w pokoju. ale staram się nie robić długo rzeczy głośnych typu odkurzanie albo takich które uniemożliwiają mi pójście do niego jak płacze a jesteśmy sami, czyli np. włosy pójdę myć jak śpi ale już nie będę się bawić w maseczki itp. Cytat:
6-8 sen 13-15 spacer = sen 16-18 sen 21-23 sen 24-02.30 sen 3.4.30 sen też bym chciała żeby więcej spał i w miarę przewidywalnie ![]() w ogóle męczy mnie jedno ... Przemek jakiś mało kontaktowy jest. wiem że ma dopiero miesiąc, wiem że za wcześnie na świadome uśmiechy itp. ale oglądałam różne filmiki z dziećmi w podobnym wieku i wszystkie jakoś reagowały na rodziców, skupiały się na nich, widać było że wiedzą że to mama i tata i jakieś spokojniejsze się robiły i w ogóle kontaktowały. a mam wrażenie że Przemkowi obojętne czy przytulamy, czy lulamy w leżaczku.... smutno mi
|
||
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Barwineczek- Nikos jest cudny
Jak patrzę na te Wasze skarby to juz bym chciała Wiktorka ![]() Vvgh- trzymam Co do obrączki, ja jeszcze noszę, ale miałam trochę większa. Zareczynowy tez noszę ale jest juz bardzo ciasny. Na noc ściągać wszystko z palców a w ciagu dnia co chwile sprawdzam czy mogę zdjąć. Dwa pierścionki juz dawno schowalam do szuflady ale z tymi nie mogę sie rozstać
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- jakie ładne dziecko i jaki ładny rożek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
to jak Ci się zacznie spinać ( o ile) to będzie taki twardy wszędzie jak tam gdzie dzieciaczek.. dlatego ja musze zmacac cały brzuch bo czasami tylko tam gdzie dzieciaczek, a czasami cały..
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja macica jakaś leniwa
|
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no może sie nie przyzwyczaja.. a ja sie przyzwyczaje pewnie Cytat:
![]() Z się uśmiechneła pare razy do mnie,pare razy do tz ale kontakt tki sobie..ja moge lezec i na nia patrzec..to mi starcza.. a ona trzyma za palec i patrzy niewidzacym wzrokiem kocham ja..boże jak bardzo..z Przemcia tez bedzie przytulas, na bank ![]() moja potrafi mnie odpychac i bic jak cyca zlapac nie moze przyko mi wtedy ![]() wstala,ide ! |
||
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Vil, Przemcio nie jest mało kontaktowy jak na swój wiek. Niemowlęta wysyłają uśmiech tzw. rozpoznania, czyli ten na widok rodziców i w ogóle reagują na mamę i tatę około 6-7 tygodnia. Może takie właśnie dzieciaczki były na wideo, 3, 4 tygodnie starsze od Przemusia. Cierpliwości A co do snu to śpi 12h i tak nieźle Będziesz przyzwyczajona do takiego rytmu, a i tak wcześniej czy później on by nadszedł. Co do wrażenia, że maluch się uspokaja u taty a u mamy nie, mam na to jedną teorię- wyczuwa strach mamy ("dobrze, chodź na rączki, ale i tak się nie uspokoisz, jak zawsze" myśli sobie mama) i jej stres, niepokój i dlatego nie może się zrelaksować
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-05-11 o 19:03 |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Mój Emil to uspokaja się u babci tak mi głupio bo zapłacze a babcia już go ma i już jest cicho.Właśnie bo axella karmisz widzę i cyckiem i mieszanka jak to robisz jedno karmienia cyc drugie mieszanka? i jak robisz z witaminami bo ja mam witaminy DiK w jednym i nie wiem czy dawać dziennie czy co 2dni bo nie chce przedawkować k.Bo
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprawdziłam na sobie, jednej z kryzysowych nocy, a poza tym to tzw. prawda powszechna chichi tak, że dziewczyny- im bardziej się dziecina awanturuje tym większy nasz spokój ją uratuje ![]() dodam jeszcze, że nasz niepokój/ strach może być nieświadomy, możemy się zarzekać, że jesteśmy spokojne, ale dziecko czuje lepiej
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie macie rację - jak go biorę na ręce to automatycznie włącza mi się myślenie czy tym razem się uspokoi i może faktycznie to wyczuwa
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Spi znów...
ale to na bank chwilowe..pakujemy sie razem do lozka przed tv i zobaczymy co dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

przespałam się 1,5 godzinki od razu lepiej 

oto moja Zuzia-powolniaczek 

ogólnie zobaczymy jak to się bedzie wszystko układało moge urodzić nawet po terminie. Mała w 36tygodniu waży 2370g ale podobno jest długa
jestem strasznie sentymentalna
tylko zeby przez ten mój sentyment nie trzeba było jej rozcinać

i to w nocy
zaczelam linomagiem.śmierdzi :< zobaczymy jakie beda efekty
już się dziś popłakałam bo u męża się uspokaja a u mnie wyje jak opętany, moje dziecko mnie chyba nie lubi
Ślub 27. X. 2012
no i na ktg 0 skurczy