Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 17:43   #181
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

vvgh powodzenia przespałam się 1,5 godzinki od razu lepiej
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:44   #182
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, gnije dalej w szpitalu i ryczeć mi się chce :'( zero postępu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za postęp

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oto moja Zuzia-powolniaczek
cudna Gwiazdeczka

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
no to mnie tż dobił jedzie właśnie na stacje diagnostyczną zrobić przegląd auta, mówie że chce z nim jechać a ten do mnie że lepiej nie bo samochód nie wytrzyma ciężaru i nie przejdzie przeglądu..
mój małż mi mówi jak np. wstaję z łóżka, że kołuję jak boeing 787 dreamliner

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Witam sie na nowym watku i melduje, ze wychodzimy do domku czekamy tylko na wypis i smigamy. Tak sie ciesze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak mi się nic nie chce, na nic nie mam siły, nie dość że końcówka ciąży to jeszcze chyba ciśnienie dzisiaj leci w dół
mam to samo... pól dnia dzisiaj przespałam... jak wziełam się za prasowanie, to wyprasowałam 4 sztuki i stwierdziłam, że mam dość... jak układałam ciuchy w szafie, to tak mi sie w glowie zakręciło, że aż usiadłam (dobrze, że za mną kanapa stała ) to jest jakas masakra... co za dzień

vvgh,

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-11 o 17:45
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:51   #183
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mój Nikoś w dzień narodzin i 5 dni po
śliczny i kochany

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
jaka ona kochaniutka i duża dziewczyna tez już bym chciała mieć swoją Elizkę

dasz radę jeszcze tylo kilka dni i coś zaczną robić

super

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

A My po wczorajszej wizycie w porządku. Szyjka się znacznie skróciła i jest nawet rozwarcie na opuszek palca Gin powiedział że teoretycznie za tydzień moge rodzić ale ja powiedziałam że to stanowczo za wcześnie bo mam jeszcze tyyyyyle spraw do załatwienia przed porodem i że na razie nie mam żadnych objawów a on na to że teraz mi nic nie jest a za dwa dni może się zacząć ogólnie zobaczymy jak to się bedzie wszystko układało moge urodzić nawet po terminie. Mała w 36tygodniu waży 2370g ale podobno jest długa
Nastepna wizyta 31 maja pewnie ostatnia, Jenny możesz wpisać?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

słodziak
za wizyte, wage Małej i rozwarcie

Ja sie zastanawiam kiedy sie u mnie zacznie w poniedziałek miałam rozwarcie na jeden palec - szyjka zgładzona 20 mam tp z OM a 27 z USG troche sie boje ze mnie zaskoczy: D a pasowałoby żeby zaczekał jeszcze z tydzień

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:52   #184
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
to możesz rodzić

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

za 4 tygodnie tp

Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:53   #185
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Wiecie co, muszę sie pożalić. Wróciliśmy z miasta i musiałam sobie popłakać, przejście kilkuset metrów to dla mnie taki wysiłęk, jakbym tonę węgla przerzuciła. Bolą mnie stopy, kolana, a spojenie tak, ze ledwo łażę. Jestem słaba straszebnie
kochana ja też przejde króciutki odcinek i tak sie męcze jakbym godzine biegała dusze strasznie musze odpoczywac bo mi sie słabo robi...co chwile coś mnie boli...i zaczynam chyba puchnąć bo obrączkę ledwo ściągam...

Stary 2013-05-11, 17:53   #186
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Axella na moje to hormony po prostu

Vvgh

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
kochana ja też przejde króciutki odcinek i tak sie męcze jakbym godzine biegała dusze strasznie musze odpoczywac bo mi sie słabo robi...co chwile coś mnie boli...i zaczynam chyba puchnąć bo obrączkę ledwo ściągam...
ściągnij ją już na stałe lepiej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:59   #187
Innocence_89
Rozeznanie

vvgh trzymam kciuki jejku jakie to ekscytujące.
Do mnie to jakos nie dociera ze w kazdej chwili moze sie zaczac.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Axella na moje to hormony po prostu

Vvgh

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

ściągnij ją już na stałe lepiej
jakoś mi żal jej ściągać jestem strasznie sentymentalna myślisz że może mi palec jeszcze bardziej spuchnąc tylko zeby przez ten mój sentyment nie trzeba było jej rozcinać

Stary 2013-05-11, 18:00   #188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
jakoś mi żal jej ściągać jestem strasznie sentymentalna myślisz że może mi palec jeszcze bardziej spuchnąc tylko zeby przez ten mój sentyment nie trzeba było jej rozcinać
też nie lubię chodzić bez obrączki ale właśnie bałam się, że pewnego pięknego dnia obudzę się z tak spuchniętymi palcami, że będzie trzeba ciąć

Stary 2013-05-11, 18:01   #189
Innocence_89
Rozeznanie

Ja tez przed chwilą spałam jakiś 2,5 godziny. A teraz ide dokończyć sprzątanie zostało jeszcze "tylko" poodkurzać kuchnie, łazienke, sypialnie, pralnie i korytarz

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
też nie lubię chodzić bez obrączki ale właśnie bałam się, że pewnego pięknego dnia obudzę się z tak spuchniętymi palcami, że będzie trzeba ciąć
To może jednak to przemysle

Stary 2013-05-11, 18:01   #190
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
JEZU PRZYPOMNAŁAŚ MI!!!!!!!!!!!!!!!!
przez sen odczytałam info od vvgh: skurcze cala noc, o 4 pojechalismy na ip,rozwarcie na 2cm.zostaje.lekarz mowi ze w ciagu dnia moge urodzic.(...)
nie moge lezec tak boli ze hej

No przecież ona to wczoraj sama przewidziała

vvgh trxzymam kciuki, zeby tak nie bolało i gładko poszło
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:04   #191
Innocence_89
Rozeznanie

Dzisiaj impreza imieninowa Mojego męża, taty i szwarga .Wybieram sie na nią w super eleganckich dresach a za tydzień 2 urodzinki mojego chrześnika siostra specjalnie zrobiła wczesniej i mówiła żebym do tego czasu sie wstrzymała z rodzeniem bardzo śmieszne

Stary 2013-05-11, 18:07   #192
ankaaa206
Wtajemniczenie

ciekawe jak tam klauda88, miała dziś wizytę u gina

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:08   #193
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytania, trochę mało eleganckie, ale męczy mnie to: ile powinno się przytulać nowrodka? Wiem, że najlepiej cały czas dla niego, ale z drugiej strony trzeba trochę dom ogarnąć, spędzic czas z mężem itp. A drugie to czy jeśli dziecko nie śpi i jest grzeczne, nie płacze to siedzicie przy nim, zabawiacie czy zostawiacie w łóżeczku? Ja nie mogę się przełamać, żeby zostawić dzieciaczka samego w pokoju kiedy on śpi
Korzystaj puki można, ale ja cię rozumiem, napatrzeć się nie można na takie świeże maluszki, bo one przecież 9 miesięcy były cały czas z nami
Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
mój małż mi mówi jak np. wstaję z łóżka, że kołuję jak boeing 787 dreamliner
Przeczytałam mężowi a ten "a no "

Padam na nos, ale ja nie potrafię spać w dzień. Pewnie jak się położę wieczorem to nie będę mogła znowu zasnąć i się nie wyśpię. I tak w kółko.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:15   #194
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Padam na nos, ale ja nie potrafię spać w dzień. Pewnie jak się położę wieczorem to nie będę mogła znowu zasnąć i się nie wyśpię. I tak w kółko.
i tak przez najbliższe 2 lata

Stary 2013-05-11, 18:21   #195
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
apropo respektu wobec tżta hehe to wam powiem coś śmiesznego.. Nasza reaguje często na głoś tatusia tzn tak mi sie zdaje i wczoraj miała czkawke- jak codziennie zresztą (nawet 2-3 razy sie zdarza..) i mówie tż zrób coś, bo Mała znowu czka.. a tż do brzucha sie nachylił i zrobił "Buu!"" i ..cisza.. przeszło jej mówie że jak będzie miał taki dobry wpływ na córkę no to super
słodka kochana dużo wytrwałości życzę
mamy taki sam smoczek z NUKa, na bezpiecznym maluchu dostałam podoba sie córce?

pamiętajcie później, że nie wolno tym sposobem "leczyć" czkawki u niemowląt!

Cytat:
oto moja Zuzia-powolniaczek

śpi

jedna co w domku to domku

tż jest wspaniały,młoda też choć straszny nerwus jak cyca sie zabierze,ale jest lepiej..
powrót do domu i... płakałam jak glupia,z małą na jednej ręce,drugą trzymając szwy bo bolły od płaczu..
pokoik małej..cay w balonach,kkardach,misiach ..
nie na moje hormonki takie rzecz

jest cudnie i oby tak dalej.. śpi już godzinę

jestem bezgraniczznie zakochana w niej..jak śpi ale patrzy tyi małymi oczkami
tż też leży i poprostu patrzy nanią,trzyma za łapkę...

laski.. jestem happy...

14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezme małą obok i sobie poleżymy

Zuzia to dorodna panienka Brawo Axella na pewno dasz radę jutro, zawsze możesz poprosić mamę o pomoc przecież

Barwineczek- ja cały czas mam wrażenie, że za mało córkę przytulam w sensie noszę. ale ona jest tak mała, wątła i krucha, że boję się, że noszenie jej nie jest dla niej najlepsze, że to ciałko nie układa się tak jak powinno. do tego śpi z nami, bo nie mamy monitora oddechu i boję się ją odkładać do łóżeczka. q dzień kiedy sobie drzemie daję ją do wózka, żeby była blisko nas lub kładę na sofę- ale my mamy aneks kuchenny, więc nie mamy gdzie za daleko odejść. w sypialni rzadko zostaje sama, a jeśli już to raz na pięć minut jestem u niej ja lub mąż
Stary 2013-05-11, 18:25   #196
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
i tak przez najbliższe 2 lata
zaczynam w to wierzyć. bardzo.

Cytat:
JEZU PRZYPOMNAŁAŚ MI!!!!!!!!!!!!!!!!
przez sen odczytałam info od vvgh: skurcze cala noc, o 4 pojechalismy na ip,rozwarcie na 2cm.zostaje.lekarz mowi ze w ciagu dnia moge urodzic.(...)
nie moge lezec tak boli ze hej

powodzenia więc

Zapisuje ile je/śpi mj cukierek.. no i taki bilansik z dziś:
10-12.20 śpi
potem jadła cyca
14.20-16śpi
16.15 mleko mod
i znw śpi..zobaczymy do której

podoba mi sie uklad 2ch godzin snu pod rząd powoli moze zacznie przesypiac wiecej i to w nocy

odparzyla jej sie dupka zaczelam linomagiem.śmierdzi :< zobaczymy jakie beda efekty

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

też mam ten problem.cchcialabym ją obok i już.. obicywałam sobie "śpi w łóżeczku i już,nie ma mowy o spaniu z nami" n o i pierwszą noc spędzilisy..razem w 3jkę łózku tlumacze to raną i ze jeszcze kiepsko wstaje ale wiem ze w nocy dzis tez bede miec zagwostke gdzie spi mala..

nie chce jej przyzwyczaic.. no ale.. postaram sie..

ale tulac moglaby ciagle.. choc plecy moglyby mniej bolec od noszenia
VVGH

my śpimy z córką w jednym łóżku, wmawiam sobie, że dzieci w pierwszym miesiącu nie wyrabiają sobie nawyków i po skończeniu miesiąca nie będzie problemu z przełożeniem jej do łóżeczka
który masz linomag? ja mam pielęgnacyjny i bardzo lubię jego zapach
Cytat:
aa,i jeszcze jedno głupie pytanie poporodowe
płaczecie?
nie chodzi mi o złość o coś,bezsilność czy to że jesteście niekompatybilne z dzieciaczkiem chodzi mi o to czy płaczecie bez powodu?

łapię się na tym,że siedzę,mlode śpi a ja w ryk... i przechodzi..i nie mam pojęcie o co chodzi

płaczę ze wzruszenia, ze szczęścia kilka razy dziennie
Stary 2013-05-11, 18:25   #197
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny mam pytania, trochę mało eleganckie, ale męczy mnie to: ile powinno się przytulać nowrodka? Wiem, że najlepiej cały czas dla niego, ale z drugiej strony trzeba trochę dom ogarnąć, spędzic czas z mężem itp. A drugie to czy jeśli dziecko nie śpi i jest grzeczne, nie płacze to siedzicie przy nim, zabawiacie czy zostawiacie w łóżeczku? Ja nie mogę się przełamać, żeby zostawić dzieciaczka samego w pokoju kiedy on śpi
u nas jest jakoś dziwnie ... ostatnimi czasy Młody albo śpi, albo chwilę leży sam a potem zaraz popłakuje, i trzeba się nakombinować co mu potrzeba. najgorsze że on w ogóle się nie uspokaja u mnie na rękach, płacze jeszcze bardziej już się dziś popłakałam bo u męża się uspokaja a u mnie wyje jak opętany, moje dziecko mnie chyba nie lubi
ogólnie kombinujemy ciągle co z nim zrobić jak nie śpi bo przytulenie odpada, albo musi dostać butlę (już mu herbatkę często robimy bo ciągle musi mieć coś w buzi) albo smoczek, albo bujamy leżaczkiem nie zdarza się raczej że leży sam i zajmuje się sam sobą
a jak śpi to wtedy staram się najpierw ogarnąć cały dom i siebie, spokojnie zostaje sam w pokoju. ale staram się nie robić długo rzeczy głośnych typu odkurzanie albo takich które uniemożliwiają mi pójście do niego jak płacze a jesteśmy sami, czyli np. włosy pójdę myć jak śpi ale już nie będę się bawić w maseczki itp.

Cytat:

Zapisuje ile je/śpi mj cukierek.. no i taki bilansik z dziś:
10-12.20 śpi
potem jadła cyca
14.20-16śpi
16.15 mleko mod
i znw śpi..zobaczymy do której

podoba mi sie uklad 2ch godzin snu pod rząd powoli moze zacznie przesypiac wiecej i to w nocy

w ramach ciekawostki dzień z życia Przemka:
6-8 sen
13-15 spacer = sen
16-18 sen
21-23 sen
24-02.30 sen
3.4.30 sen

też bym chciała żeby więcej spał i w miarę przewidywalnie

w ogóle męczy mnie jedno ... Przemek jakiś mało kontaktowy jest. wiem że ma dopiero miesiąc, wiem że za wcześnie na świadome uśmiechy itp. ale oglądałam różne filmiki z dziećmi w podobnym wieku i wszystkie jakoś reagowały na rodziców, skupiały się na nich, widać było że wiedzą że to mama i tata i jakieś spokojniejsze się robiły i w ogóle kontaktowały. a mam wrażenie że Przemkowi obojętne czy przytulamy, czy lulamy w leżaczku.... smutno mi

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:25   #198
lonely_lady
Zakorzenienie

Barwineczek- Nikos jest cudny
Jak patrzę na te Wasze skarby to juz bym chciała Wiktorka

Vvgh- trzymam

Co do obrączki, ja jeszcze noszę, ale miałam trochę większa. Zareczynowy tez noszę ale jest juz bardzo ciasny. Na noc ściągać wszystko z palców a w ciagu dnia co chwile sprawdzam czy mogę zdjąć. Dwa pierścionki juz dawno schowalam do szuflady ale z tymi nie mogę sie rozstać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:26   #199
justyna_g4
Zakorzenienie

vvgh

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:34   #200
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Pewnie tak

Moje dwie koleżanki nie miały żadnych objawów zbliżającego się porodu aż tu nagle wody odeszły i bach! I to mnie pociesza bo u mnie też cisza. Wczoraj trochę mnie muliło jak na @, czasem też szyjka zakuje i tyle no a czy brzuch mi się spina też nie jestem w stanie powiedzieć bo wydaje mi się, że to akurat Mały się tak układa no i na ktg 0 skurczy
ja też nie byłam pewna tego spinania, aż do ostatniej soboty.. Teraz mam tak, że czasami jak dotknę brzucha to jest taki twardy i czuje dzieciaczka jakby plecki albo dupke, ale niektóre miejsca są miękkie?? a czasami dotknę i też jest twardy ale nie tylko tam gdzie powinna być dupka tylko cały brzuch ..

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
mój Nikoś w dzień narodzin i 5 dni po
jakie ładne dziecko i jaki ładny rożek

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Wiecie co, muszę sie pożalić. Wróciliśmy z miasta i musiałam sobie popłakać, przejście kilkuset metrów to dla mnie taki wysiłęk, jakbym tonę węgla przerzuciła. Bolą mnie stopy, kolana, a spojenie tak, ze ledwo łażę. Jestem słaba straszebnie
ja też tak miałam ale mi przeszło.. teraz od jakiegoś tygodnia czuje się znacznie lepiej i zeby ni eto ze mam brzuch i mi przy wstawaniu łupie w stawach to prawie nie czuje ze w ciąży

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:36   #201
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja też nie byłam pewna tego spinania, aż do ostatniej soboty.. Teraz mam tak, że czasami jak dotknę brzucha to jest taki twardy i czuje dzieciaczka jakby plecki albo dupke, ale niektóre miejsca są miękkie?? a czasami dotknę i też jest twardy ale nie tylko tam gdzie powinna być dupka tylko cały brzuch ..
no to właśnie ja mam twardy tam gdzie Młody a tam gdzie go nie czuć miękki

Stary 2013-05-11, 18:41   #202
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no to właśnie ja mam twardy tam gdzie Młody a tam gdzie go nie czuć miękki
to jak Ci się zacznie spinać ( o ile) to będzie taki twardy wszędzie jak tam gdzie dzieciaczek.. dlatego ja musze zmacac cały brzuch bo czasami tylko tam gdzie dzieciaczek, a czasami cały..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:43   #203
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to jak Ci się zacznie spinać ( o ile) to będzie taki twardy wszędzie jak tam gdzie dzieciaczek.. dlatego ja musze zmacac cały brzuch bo czasami tylko tam gdzie dzieciaczek, a czasami cały..
no właśnie - o ile moja macica jakaś leniwa

Stary 2013-05-11, 18:50   #204
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
zaczynam w to wierzyć. bardzo.

VVGH

my śpimy z córką w jednym łóżku, wmawiam sobie, że dzieci w pierwszym miesiącu nie wyrabiają sobie nawyków i po skończeniu miesiąca nie będzie problemu z przełożeniem jej do łóżeczka
który masz linomag? ja mam pielęgnacyjny i bardzo lubię jego zapach

płaczę ze wzruszenia, ze szczęścia kilka razy dziennie
z cynkiem jakiś.. smierdziii

no może sie nie przyzwyczaja.. a ja sie przyzwyczaje pewnie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u nas jest jakoś dziwnie ... ostatnimi czasy Młody albo śpi, albo chwilę leży sam a potem zaraz popłakuje, i trzeba się nakombinować co mu potrzeba. najgorsze że on w ogóle się nie uspokaja u mnie na rękach, płacze jeszcze bardziej już się dziś popłakałam bo u męża się uspokaja a u mnie wyje jak opętany, moje dziecko mnie chyba nie lubi
ogólnie kombinujemy ciągle co z nim zrobić jak nie śpi bo przytulenie odpada, albo musi dostać butlę (już mu herbatkę często robimy bo ciągle musi mieć coś w buzi) albo smoczek, albo bujamy leżaczkiem nie zdarza się raczej że leży sam i zajmuje się sam sobą
a jak śpi to wtedy staram się najpierw ogarnąć cały dom i siebie, spokojnie zostaje sam w pokoju. ale staram się nie robić długo rzeczy głośnych typu odkurzanie albo takich które uniemożliwiają mi pójście do niego jak płacze a jesteśmy sami, czyli np. włosy pójdę myć jak śpi ale już nie będę się bawić w maseczki itp.

6-8 sen
13-15 spacer = sen
16-18 sen
21-23 sen
24-02.30 sen
3.4.30 sen

w ogóle męczy mnie jedno ... Przemek jakiś mało kontaktowy jest. wiem że ma dopiero miesiąc, wiem że za wcześnie na świadome uśmiechy itp. ale oglądałam różne filmiki z dziećmi w podobnym wieku i wszystkie jakoś reagowały na rodziców, skupiały się na nich, widać było że wiedzą że to mama i tata i jakieś spokojniejsze się robiły i w ogóle kontaktowały. a mam wrażenie że Przemkowi obojętne czy przytulamy, czy lulamy w leżaczku.... smutno mi
moja Z tez przestaje plakać u Tż.a u mnie beksa

Z się uśmiechneła pare razy do mnie,pare razy do tz ale kontakt tki sobie..ja moge lezec i na nia patrzec..to mi starcza.. a ona trzyma za palec i patrzy niewidzacym wzrokiem kocham ja..boże jak bardzo..

z Przemcia tez bedzie przytulas, na bank

moja potrafi mnie odpychac i bic jak cyca zlapac nie moze przyko mi wtedy

wstala,ide !

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:02   #205
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

6-8 sen
13-15 spacer = sen
16-18 sen
21-23 sen
24-02.30 sen
3.4.30 sen

Vil, Przemcio nie jest mało kontaktowy jak na swój wiek. Niemowlęta wysyłają uśmiech tzw. rozpoznania, czyli ten na widok rodziców i w ogóle reagują na mamę i tatę około 6-7 tygodnia. Może takie właśnie dzieciaczki były na wideo, 3, 4 tygodnie starsze od Przemusia. Cierpliwości A co do snu to śpi 12h i tak nieźle Będziesz przyzwyczajona do takiego rytmu, a i tak wcześniej czy później on by nadszedł.

Co do wrażenia, że maluch się uspokaja u taty a u mamy nie, mam na to jedną teorię- wyczuwa strach mamy ("dobrze, chodź na rączki, ale i tak się nie uspokoisz, jak zawsze" myśli sobie mama) i jej stres, niepokój i dlatego nie może się zrelaksować

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-05-11 o 19:03
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:05   #206
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Co do wrażenia, że maluch się uspokaja u taty a u mamy nie, mam na to jedną teorię- wyczuwa strach mamy ("dobrze, chodź na rączki, ale i tak się nie uspokoisz, jak zawsze" myśli sobie mama) i jej stres, niepokój i dlatego nie może się zrelaksować
coś w tym jest - opisałam problem Vil koleżance i powiedziała to samo

Stary 2013-05-11, 19:12   #207
maluska88
Raczkowanie

Mój Emil to uspokaja się u babci tak mi głupio bo zapłacze a babcia już go ma i już jest cicho.Właśnie bo axella karmisz widzę i cyckiem i mieszanka jak to robisz jedno karmienia cyc drugie mieszanka? i jak robisz z witaminami bo ja mam witaminy DiK w jednym i nie wiem czy dawać dziennie czy co 2dni bo nie chce przedawkować k.Bo
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:12   #208
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
coś w tym jest - opisałam problem Vil koleżance i powiedziała to samo

sprawdziłam na sobie, jednej z kryzysowych nocy, a poza tym to tzw. prawda powszechna chichi tak, że dziewczyny- im bardziej się dziecina awanturuje tym większy nasz spokój ją uratuje

dodam jeszcze, że nasz niepokój/ strach może być nieświadomy, możemy się zarzekać, że jesteśmy spokojne, ale dziecko czuje lepiej
Stary 2013-05-11, 19:13   #209
vil84
Wtajemniczenie

pewnie macie rację - jak go biorę na ręce to automatycznie włącza mi się myślenie czy tym razem się uspokoi i może faktycznie to wyczuwa

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:13   #210
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Spi znów... ale to na bank chwilowe..pakujemy sie razem do lozka przed tv i zobaczymy co dalej

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości