|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda z nas to już maniaczka - znów z Yves Rocher przyszła paczka - część IX
Przyszłam też
![]() Dziewczyny, które perfumy z YR są wg Was najtrwalsze? I jak jest z wodami toaletowymi, tymi owocowymi (malina, kokos itp.) ? Mam kupon na 5o% zniżki i czaję się na coś
|
|
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda z nas to już maniaczka - znów z Yves Rocher przyszła paczka - część IX
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
w to urocze majowe popołudnie popełniłam właśnie małe zamówienie
a właściwie moja mama, nigdy nie używała różu bo twierdziła, że po co, skoro nie ma bardzo widocznych kości policzkowych, machnęłam ją średnia morelą i była tak zachwycona, że kazała zamówić peeling morelowy róż średnia morela krem cs zielona herbata krok1 = 42 zł dla mamy róż i cs, a dla mnie peeling i herbata za dyszkę (jak niewiele potrzeba żeby poprawić sobie humor )
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o wody toaletowe PN to chyba kokos i wanilia są trwałe w równym stopniu. Malina i jeżyna ulatniaja się tempie ekspresowym... niestety. PS. mam do wymiany dezodorant perfumowany Tendre Jasmin bez jednego psika. |
|
|
|
|
#545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet najmniejsze zamówienie kosmetyków wywołuje uśmiech na twarzy, tak samo jak kupienie chociażby butów |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a minęło już 8 godzin teraz jest delikatny i blisko skóry, ale nadal tam jest---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że mi się nie znudzi ![]() Na taką pogodę jak dziś (czyli chłodno i deszczowo) to świetny "poprawiacz" nastroju ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Z tych owocowych to zapachy typu malina, jeżyna, brzoskwinia są raczej nietrwałe - za to Kokos Jeśli lubisz słodkie zapachy - to kupuj kokosa |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też popełniłam mini zamówionko :P
Kod: KROK1 Żel pod prysznic So Elixir Maseczka przywracająca blask jednorazowa Krem CS gratis Woda Zielona Herbata gratis razem 40,80
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
dużo rzeczy ikeowych jest made in china
Cytat:
podobnie neroli dziś testowane w stacjonarce -dość trwałe (na nadgarstku), ale jakieś takie...dziwne - co najmniej (niby swieże, ale jednoczesnie ma w sobie pewną wytrawnosć jak VN, nie podoba mi się dokładnie,warzy się wiecie co, muszę zbadać jeszcze moją hipotezę, ale wydaje mi się ,ze algorytm na te super atrakcyjne newslettery (te bardziej spersonalizowane) to jest nr karty+ kilka dodatkowych cyfr
|
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny apropo tego made in china itp, to ostatnio dowiedziałam się, że markowa bluzka może być wyprodukowana w chinach plus oddzielnie do niej guziki, też made in china, potem to wiozą do Francji, czy innego europejskiejgo państwa, tam doszywają chińskie guziki do chińskiej bluzki i producent może już napisać na metce made in France, czy gdzie to zszywali. Nawet nie wiecie jak w konia mogą nas robić.
Więc przykładowo krem i opakowanie do niego mogą zrobić w chinach, a potem to składają w innym kraju i już mamy krem niby dobrej jakościowo produkcji Edytowane przez Namalei Czas edycji: 2013-05-11 o 18:16 |
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
A mnie przeraża to, że dzisiaj człowiek się nie liczy, tylko pieniądze
Przykład - fabryka w Bangladeszu...
|
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobnie długo pachnie cedr, trochę krócej SEP i VN, ale wg mnie i tak zadowalająco. Wczoraj popsikałam się konwalia i czułam ją kilka godzin ale każde perfumy są inne i gust też więc lepiej powąchać wcześniej swojego wybrańca
|
|
|
|
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Będzie mały off top ale nie całkiem off
Porównując jeszcze YR do L'Occitane-dostałam od tych drugich znów kupon dla Klubowiczów, ale atrakcyjny jest że szkoda słów (zawsze takie są): przy zakupach ponad 260 zł zestaw 4 miniaturek wód toaletowych nowości (pojemność jak w YR). Za tą cenę w YR bym miała w prezencie ze dwa albo i trzy pełnowymiarowe zapachy!Co dalej-to są nowe wody z kolekcji z Grasse. Przetestowałam wszystkie i po pierwsze-trwałość, znikoma, nie więcej niż 3 godziny. Po drugie-kompozycje, żadna nie jest ciekawa, Jaśmin Bergamotka całkiem ale daleko mu do Neroli, TJ, czy nawet Konwalii YR. Dałam koleżankom na uczelni chusteczkę zapachową Neroli i blotterek z Jaśminem L'Occitane, wszystkie zgodnie uznały że Neroli jest ładniejsze i bardziej wyrafinowane. Po trzecie cena-za wodę toaletową 230 zł, biorąc pod uwagę fakt że w L'Occitane prawie nigdy nie ma zniżek, a jeżeli jest to szalone 15% i żadne promocje nigdy się nie łączą. Moim zdaniem jeżeli chcą zdobyć więcej klientów muszą zmienić politykę, zaczynając od większych rabatów przy takiej jakości i takich cenach (za te pieniądze co u nich, robię zakupy np. w Sephorze, ale tam sprzedają kosmetyki tzw. luksusowe bądź selektywne, L'Occitane jest z autopsji na tej samej półce co YR a używałam/testowałam/znam prawie wszystkie ich kosmetyki).
|
|
|
|
#555 | ||||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
piszę czasami, bo w większości te ciut droższe produkty są lepsze, ale mając do czynienia z tymi super drogimi kosmetykami, niektóre wcale się nie różniły od tych ze średniej półki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Miss Pudernica
|
Dla mnie gratis przy zakupach kosmetyków za 260 zł to żart. Mało jest osób, które jednorazowo wydają tyle na zakupy w jednym sklepie. Co innego gdy byłaby to drogeria typu Rossmann, to wtedy można siebie i rodzinę zaopatrzeć w kosmetyki, a resztę dobić chemią do domu. Lubię YR, ale gdy kupowałam w stacjonarce to tez nie szalałam tak jak teraz, bo wolałam żel do mycia kupić w drogerii i mieć na 2 razy dłużej. Wyjątek to ich zapachy, bo mam do nich od zawsze słabość od lat.
Wg mnie trwała jest Zielona Herbata i to bardzo. Czuć ją na ubraniach po kilku dniach, ostatnio nawet TŻ koszulka nią pachniała.
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny możecie powiedzieć mi coś o wodzie toaletowej Konwalia
jest trwała?i najważniejsze czy rzeczywiście ładnie pachnie konwaliami?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Na fragrantice wyczytałam, że Neroli jest podobne do Code Armaniego
|
|
#559 |
|
Kazar Lady
|
Królewna, code dla mnie jest cięższy, jakieś nuty przebijają, ale jakoś szalenie podobne to nie jest.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walcze sama ze sobą, czy zamawiać w ciemno. Nie mam chwili w ogóle, żeby podskoczyć do stacjonarki i poniuchać
|
|
|
#561 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Mnie wali najmocniej gorzką pomarańczą - taki zapach inny code bardziej wieczorowy mi sie przy nim wydaje Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2013-05-11 o 20:25 |
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
hej podczytuje Was ale nie mam czasu pisać
dodam szybciutko moje hity i kity (po 3 najważniejsze) : hity zapachy 1. Woda perfumowana Rose Absolue 2. Woda toaletowa Ode a l'Amour 3. Woda perfumowana Moment de Bonheur pielęgnacja i higiena 1. Mleczko nawilżająco-odżywcze do suchej skóry z wyciągiem z migdała 2. Żel pod prysznic Kwiat Lotosu 3. Krem rewitalizujący CS kolorówka nie zamawiałam jeszcze z tej kategorii ![]() kity (ogólnie) 1. Woda kolońska Bambus (nie mój zapach) 2. Żel pod prysznic Fioletowy ryż z Laosu (nie mój zapach) 3. Cała seria PN owies (nie mój zapach brr) 4. Peeling morelowy (produkt peelingopodobny) 5. Peeling roślinny do ciała z pudrem z pestek moreli (produkt peelingopodobny) 6. Maseczka CS (75 zł za co? )w tej chwili tylko to pamiętam
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
byłam dzisiaj na makijażu (tym w ramach ulotki Make-up Days). Poszłam trochę z ciekawości, trochę dla rozrywki - bo od kiedy Was czytam raczej nieczęsto bywam w stacjonarkach . Było baaardzo miło, panie sympatyczne i spędziłam czas naprawdę przyjemnie. Miałam okazję przetestować "bezkarnie" trochę kolorówki, głównie cieni o które mi chodziło. Minusem tych sklepów jest to, że mają tam takie dziwne sztuczne światło i kolory w dziennym świetle mocno się zmieniają. Też macie takie odczucia?Co do trwałości perfum, to u mnie króluje Irys ) natychmiast ładnie się rozwija i jest bardzo trwałe. Jeżeli ktoś lubi Irysa to naprawdę polecam przetestować go z balsamem. Szkoda, że wycofują ten zapach . Z resztą jak wiele innych bardzo udanych. Zrobiłam zamówienie urodzinowe z VN, cieniem i pastylkami lawendowymi, które szczerze kocham - ta oferta jest dla mnie super Pochwalę się gratisami, jak dostanę pakę.
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to moja koleżanka go ubóstwia
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakochałam się w Neroli Dziękuję MamaAmelka za przesłanie próbeczki
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda z nas to już maniaczka - znów z Yves Rocher przyszła paczka - część
Cytat:
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
A może któraś z Was ma zbędną Neroli i chciałaby się wymienić? Mam m.in. So Elixir Purple 50 ml. zafoliowaną
Albo So Elixir jakieś 45 ml ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
No chyba żeby któraś Wizażanka miała ochotę na wymiankę
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Typowy zapach konwalii łagodnie przechodzi w cytrusy (bergamotka), co bardzo mi się podoba. Ktoś tu chyba zauważył, że woda jest dla wielbicielek 'herbatek' E. Arden i miał rację.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

a właściwie moja mama, nigdy nie używała różu bo twierdziła, że po co, skoro nie ma bardzo widocznych kości policzkowych, machnęłam ją średnia morelą i była tak zachwycona, że kazała zamówić 
teraz jest delikatny i blisko skóry, ale nadal tam jest
Mam nadzieję, że mi się nie znudzi 

Przykład - fabryka w Bangladeszu...

)