|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
oliwka sprobuj w czasie jednego karmienia 2-3 razy odbic u mnie to momagalo na ulewanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bez recepty i bez mieszania z mlekiem - syrop Gastrotuss Baby. Mój łakomczuch uwielbia, bo słodki ![]() Neurolożka powiedziała, żeby odciągać pierwszy strzał pokarmu, żeby bardziej pracował buzią, bo to co łatwo wleci to też łatwo wyleci... różne szkoły. muszę stwierdzić, że ulewa coraz mniej, ale wciąż... w kółko się przebieramy, pralka szaleje prawie codziennie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4563 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A propos, mój TŻ się ostatnio przekonał, jaki dziecko ma mocny zasys. Stwierdził, że już rozumie, co "czują" moje sutki. Róża zassana do jego kciuka: Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 11:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4564 |
Rozeznanie
|
witam się w sobotnie prawie południe. w centrum Polski pogoda dramatyczna,pochmurno-deszczowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od razu sie humor poprawia ![]() oczywiscie ![]() ![]() a co do TZ ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a u nas po ciezkiej nocy - ujowy dzien ... obudzil mi sie o 7 i dopiero teraz padl, ![]() ![]() dzis idziemy z siostra na obiad do IKEA ![]() w sumie pogoda niezbyt dopisuje - kropi, i jest ok 8-9 stopni - no ale jakbym paczala ciagle na pogode jaka mam w Bergen, to bym w domu non-toper siedziala. a tak to sie czelk dokarmi i dotleni ![]() wiec do pozniej Laseczki ![]() . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz opowiadał jak w nocy nie mógł mu zasnąć i przytulił go mocno do swoich i w sekundę zamknął oczy i spał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie i dzidziusie
![]() U nas słonecznie ale zachmurzenie umiarkowane ![]() Mam nie co zaległości a tu niebawem koniec wątku ![]() My jutro idziemy na chrzciny do brata Tż ale jeszcze nie wiem czy weźmiemy maluszka bo chciałabym zaszczepić po weekendzie więc lepiej żeby nic nie złapał, a babcia chętnie zostanie więc... nie ma problemu ![]() Widzę że dylematy odnośnie szczepionek ma każda mamusia, no ja też ale ostatecznie 5w1 No i z dobrych wieści zaplanowaliśmy chrzciny na 1 czerwca ![]() ale szczerze wolałabym mieć już to za sobą ![]() ![]() A po za tym jakoś ostatnio mnie ostatnio łapią dołki i to chyba baby blues, bo niestety ale z Tż mam tak jak wolanin pisała mało mi pomaga, tłumaczy się że przemęczony, ja rozumiem pracuje fizycznie ale nie on jeden i chyba odrobinę mógłby z siebie dać bo mnie chodzi o to żeby mały czuł obecność ojca i chciałabym żeby nawiązali więź. A ja kazałam mu popilnować małego i poszłam zjeść kolację i pogadałam trochę z mamą i 15 min. może mnie nie było i przed wyjściem mówię że jakby mały płakał to niech go na ręce weźmie, no i słyszę z dołu że płacze przychodzę a on co nachylony tylko coś tam gadał do niego ![]() Ale do tego mama mnie denerwuje, bo a to bałagan że mam a to że to a że tamto, nosz kur.... kiedy mały śpi to mam czas ale kiedy ma dni że mało śpi to nie mam czasu nawet zjeść a ona mnie jeszcze dobija ![]() Ech wyżaliłam się, przepraszam ale nie mam komu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4570 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
edit: OK, doczytałam, że masz syrop, a nie saszetki! Może się skuszę... tylko mały często ulewa/chlusta tuż po jedzeniu (może to tez przejedzenie). Najbardziej lubię jak śpi, ssie, a mleko się wylewa z ust bo nie połyka już. Ja zagęszczałam nutritionem, ale Filip nie chce za cholerę tego pić z butelki już, próbuję mu to dać łyżeczką przed jedzeniem, ale ewidentnie mu to nie smakuje (nie dziwię się). Śmieję się, że jedzenie z łyżeczki opanujemy już w 2 m-cu. Ja się już boję odbijać małego - bo wtedy zawsze coś leci... wrrrr Cytat:
muszę zrobić zdjęcie jak Filip ssie nos tatusiowi ![]() A ja dzisiaj niewyspana i padnięta. Karmię co 2 - 2,5 godziny... ciągły płacz (takie jojczenie i miałczenie bardziej), żadna pozycja nie dobra... zero snu, drzemki po 15 min. Trzyma mnie w pionie ten słynny skok rozwojowy - zakładam, ze jak się skończy czas marudy zacznie mi maluszek pracować mądrze rączkami ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ![]() ![]() głowa do góry! Ja sobie powtarzam, że wszystko idzie sinusoidalnie - teraz jest źle - jutro będzie średnio - pojutrze super!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-11 o 13:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() rośnie ![]() ![]() Cytat:
jak mam czas to sprzatam (czyt. jak Młody pozwoli), jak nie mam to nie sprzątam (tj. sprzątam gruntownie w sobotę, jak chłop się Juniorem zajmuje). ale w tygodniu się zbyt tym nie przejmuję. przed erą Panicza miałam raczej czysto, więc teraz staram się przymykać oczy. konkubent słowa nie mówi tylko cieszy się jak dziecko jak zastanie w domu np. szczawiówkę (a zrobienie jej zwykle zajmowało mi kwadrans, teraz samo płukanie szczawiu trwało godzinę, bo jednocześnie synkowi musiałam ruszać zabawkami, włączać pozytywkę itp.) ![]() Cytat:
![]() ![]() Lekarka powiedziała, że trudno, że uleje po jedzeniu i po syropie - jednak coś zagęści i coś zostaje. ten jest w smaku dobry (oczywiście spróbowałam, wszak nie dam dziecku nie wiem czego ![]() skąd ja to znam... ostatnio stwierdziłam, że na spacery (gdy wiem że będzie jeść na mieście) powinnam brać nie tylko rzeczy na ewentualne przebranie Jaśnie Panicza, ale też coś dla siebie... bo nie raz nerwowo zmywałam (s)pawika...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4572 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam teraz czas na allegro ogladam ubranka do chrztu.. i mam dylemat jaki rozmiar..czy 62 czy juz 68 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny organizujace chrzciny, powiedzcie mi co nalezy do obowiazkow chrzestnego chrzestnej, tzn co kupuja do chrztu.. jak to jest z ta swieca, medalikiem, ubrankami.. bo nie wiem jak to wyglada z tej strony. Widzialam fajne ubranka.. no i zamawiam zaproszenia. Mamy 9 czerwca chrzest. Zdecydowalam, ze 8 czerwca na trochre pojdziemy na wesele kolezanki.. jakos damy rade.. a i 1 czerwca tez mamy weselicho no i idziemy.. kwestia zorganizowania sie. Do kosciola z malym w wozku napewno a pozniej opieka innych.. Dzis w nocy snilo mi sie, ze moj syn mowi MAMA ![]() ![]() Stripi dostalam pw.. odpisalam.. jak o konika chodzi to zapraszam na odwiedziny na fb i mnie ![]() Dziewczyny ta mata edukacyjna i lezaczek od ilu miesiecy jest?? na szybko pytanie bo nie mam jeszcze czasu poszukac a wiem, ze kupujecie. Maria Ale Róża ładnie chwyciła palec.. moj też potrafi wssać moje usta jak daje buziaka a on głodny, albo policzek .. lubi to. Mam pytanie o takie produkty spozywcze jak: kapusta pekińska, śledzie, bakłażan, grapefruit, pomarancz, melon... mozna to jesc. Mi po porodzie tz zrobil deser z pomarancza i malemu chyba nie bylo nic ..podobno cytrusy uczulaja. Synek ma na brodzie i policzku krostki takie czerwone z koncami bialymi niektore co to jest bo nie pamietam jak pisalyscie, potowki tez???
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-11 o 15:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które mają synków
Czy odciągacie im fiutki?? bo położna mówi że mam to robić a druga położna że nie robić jak to jest u was???
![]() |
#4575 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() tego fiutka się nie tykam ![]() w czwartek pani doktor sprawdzała "interes" Filipa i nie miała zastrzeżeń ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
czesć
![]() u nas pogódka fatalna ... dzieci na placu zabaw,Roszek spał we wózku a mama z tatą mokli i marzli ![]() ![]() ale potem do centrum handl.na obiad i do paru sklepów ,dzieci średnio zadowolone -ale czego sie nie robi dla rodziców ![]() ide nadrabiac was kobitki ....
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() U mnie dziś deszczowo, ale po tych upałach przyda się chwila oddechu ![]() Mooonis, GRATULACJE!!! ![]() ![]() Klauda, kciuki za szybkie rozpakowanie (chyba że to już się stało ![]() ![]() U nas powolutku. Jasiek wczoraj skończył 10 tyg. Dziś w końcu zaczął powoli podnosić główkę leniuszek jeden. Wiem że większość waszych dzieciaczków pewnie juz dawno podnosi, ale mój leniwy i strasznie się wkurza gdy leży na brzuchu, poza tym jak pisała chyba Moni_ka.g rozkłada raczki na Małysza i ciężko mu podnieść tę głowke. Na razie próbujemy sami, mam nadzieję że obejdzie się bez rehabilitacji. POza tym kupiliśmy matę,a le na razie zainteresowania brak, za to w karuzele może patrzeć nonstop. Ach, no i od czterech nocy karmię go o 21 i wstaje dopiero o 3-4 rano, mam nadzieje ze nie zapeszę i będzie tak dalej (Malpka, jak u was? bo tez pisałaś że Karol zaczął przesypiać karmienie o północy) Ja w koncu wczoraj dostałam wychodne i poszłam na imprezke, więc trochę się wybawiłam ![]() Co do chrztu, to my nie chrzcimy, na szczęście rodzina nie protestuje ![]() A co do spania z dzieckiem, to Jasiek pierwsze dwa tyg spał z nami całą noc, potem zaczęłam go przenosić. Teraz normalnie śpi w łożeczku ale czasem biorę go do siebie nad ranem, bo lubię czuć jego bliskośc, a on też nie protestuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Eluska - ja w sumie nie wiem co chrzestni kupują. Mąż jak był chrzestnym to nic tylko kase jako prezent. My tez nie oczekujemy od chrzestnych niczego z tych potrzebnych rzeczy. Dadza taki prezent jaki chca a to co potrzebne kupimy sami. Nie znam sie na tych zwyczajach i nie interesuja mnie.
Mata od kiedy dziecko widzi. Ja juz klade. Jeszcze czesto nie interesuje sie ale czasem fajnie sie bawi. W lezaczek wkladam na chwile bo nie lubi... Maluda - ja nic nie robie. Mi mowiono zeby nie ruszac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4579 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Uff, udało mi się małego położyć spać, ale cięzko było. Najchętniej by spał przy mnie, a jak tylko się ruszę to płacz. Ktoś chyba pisał kiedyś, że można położyć obok niego pieluszkę z moim zapachem - dobrze kojarzę ? ![]() Przez to usypianie i jedzenie małego właśnie umyłam zęby ![]() Podczytywałam Was podczas karmień na komórce ![]() Cytat:
Co do linka - super, ale ta cena ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już się nie moge doczekać pierwszego świadomego uśmieszku |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
kobietki nie wiem o co chodzi ale zaczeła mnie boleć
![]() ![]() nic już nie czułam wszystko ok, a tu dziś mnie tak ciągnie ![]() gdzie słyszałam że może byc tak na zmiane pogody? a może od tego że wczoraj byłam w wc i znów zaparcia ![]() ![]() boli szczególnie jak siedze ![]()
![]() |
#4581 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie sakramenty nic nie znaczą -wiem -zaraz sie pojawi pytanie to po co ? byłam głupia . z tym niezabawianiem w nocy to bardzo dobra zasada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
lezaczek tak mniej więcej od 1 mies. choc znajdą sie mamy które wcześniej uzywały juz - najwazniejsze aby nie za długo . mata - zalezy od dziecka , większość tak na prawde zaczyna się interesowac dopiero od 3 mies. ale oczywiscie znajdą sie wyjątki nie wolno tego robić!
![]() |
![]() |
#4582 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4583 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Hej, mielismy dzis wyjsc wspolnie z mezem i dzieciem na spacer pod polibude zobaczyc co sie tam dzieje, ale jak tż pojechał po pracy do liroy merlin po przesła napłot to wrócił przed 20 i sie pyta czy my gotowi...Zdzwiony byl wielce, jak mu powiedxziałam, ze teraz to kąpiemy i usypiamy sie, a on, ze rpzeciez ciepło jest to możemy iśc na space ro 20.00....ta i cały rytm dnia dziecku przestwie, i naraze na najwiekszy hałas i latajace butelki, bo jemu o 20.00 sie spacerow zachciało;p
Zatem mały już spi a ja czekam na balkonie na koncert Eneja;p Posłucham sobie chociaz. nestelle tez mi się wydaje, ze Roszka trzeba chyba ochrzcic, bo potem co mu powoesz jak zapyta dlaczego tylko on nieochrzczony. Chociaz sama jestem wierzaca i praktykujaca i nie ejstem za tym, żeby osoby niewierzace chrzciły dziecko-bo to bez sensu. Tymbardziej, że przed ołtarzem sie przyrzeka wychowwac w wierze katolickiej, ale w Twojej sytuacji chyba bym jednak ochrzciła, a bedzie duzy to i tak sam Kzadecyduje... TRudna sytuacja. Może niech teściowie Go ochrzcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4586 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nio ale wazne ze usnol i mial sie dobrze bo nawet jak go karmilam i ubieralam przed wyjsciem .. to laskawie sie tylko paczal z przymroznoych oczow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() lekarz do ktorego poszlam - powiedzial ze podczas ciazy i porodu - miednica moze sie ciut przesunac, i trzeba duzo chodzic - by wrocila na swoje miejsce ![]() i sie witamy po obiedzie i odwiedzinach ![]() milus byl bardzo grzeczny - w nagrode mamusia kupila dziecku kolega do wozka - misia fajowego ![]() ![]() w drodze do domu w busie Mamusia spotkala - NAJLEPSZEGO przyjaciela Tatusia ![]() ![]() ![]() ![]() to ja lecem cos zjesc do pozniej ![]() . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
nie.
ale każdy lekarz, z którym mały miał doczynienia, to robi ![]() ![]() u nas to i podłoga, i łóżko, i kanapa... dajesz mi nadzieję ![]() ![]() ![]() cudowne to jest ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z teściami o tym nie rozmawiałam oni wiedzą ze ja podejmuje swoje decyzję a te poprzednie decyzję nie były moje ale jakoś oporu nie stawiałam -to nie było tak ze nas zmuszali albo coś .... po prostu głupia byłam ,nie dojrzała .Teraz juz wiem ze z wiara katolicką mi nie po drodze i nie zamierzam przynależeć do żadnej innej .Jestem szczególnie przeciwko instytucji kościoła i nawet myslę aby wystąpić z niego . Zdanie te tz podziela obecnie . A wierze katolickiej nawet nie byłam chowana choc chrzest mam i komunie (biezmowanie załatwiane przez tescia do slubu )... Jakub na religie chodzi ,jak by była nauka o buddyzmie to tez by chodził ....... za to nigdy w kościele nie był nie licząc raz stania na zew.podczas ślubu . s
![]() |
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trudne takie decyzje podejmowane za kogoś . zresztą ja się nie boję pytań Rocha ale tego ze sama będę miała poczucie nie równego traktowania .
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.