Buty Melissa Vivienne Westwood cz II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 17:49   #2671
kasiaa1100
Rozeznanie

Dot.: Buty Melissa Vivienne Westwood cz II

Cytat:
Napisane przez ladybird1122 Pokaż wiadomość
A ja w końcu muszę w końcu kupić gdzieś moje wymarzone kulki granatowe. W moim rozmiarze są na yoox, nannon i UV. Ceny zróżnicowane. Najtaniej na UV ale znów czy to wiarygodny sklep, pewne są pozostałe 2 ale t nieco drożej. Problem z kolei największy mam z rozmiarem. Mam stopę jedną 23,5 a drugą 24cm. noszę zazwyczaj 37 rzadko 38. 37 przeważnie się dopasowuje. nie mam pojęcia jak celować, żeby nie chybić chciałabym wreszcie coś kupić, bo na cud okazję nie już nie liczę, a na liście jeszcze

Jasne jasony
serca mango
i pompony też bym przygarnęła
a o przezroczystych campana nie wspomnę (choć one wyglądają jak buty, w których się wchodzi do wody co by jeżowce nie kujnęły, ale spojrzenia ludzi bezcenne)

Poradzicie coś w sprawie rozmiaru?
Mam chyba nawet takie same stopy:P A już na pewno taką samą sytuację z rozmiarem - zazwyczaj 37, rzadko 38. I... mam serca mango, pom pom i właśnie dziś kupiłam przezroczyste campana! Ale numer Wszystko rozmiar 38!
kasiaa1100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:15   #2672
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wisni, piekne sa
Cytat:
Napisane przez malgoska_78 Pokaż wiadomość
Rety... ja też chcę wiśnie
Moja Hania własnie z płaczem pojechała do domu, a bardzo nie chciała - ryczałam razem z Nią !!! Teraz pewnie będę się błąkać po chacie i tęsknić - no i jeszcze ta pogoda
Może choć odeśpię dzisiejszą noc...
Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
Forget_me wiśnie najlepsze

Dzięki dziewczyny Nawet sobie nie wyobrażacie, jak długo na nie polowałam Aż w końcu są mojeeee
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:26   #2673
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Wrzucam moje Melisski

Cytat:
A ja w końcu muszę w końcu kupić gdzieś moje wymarzone kulki granatowe. W moim rozmiarze są na yoox, nannon i UV. Ceny zróżnicowane. Najtaniej na UV ale znów czy to wiarygodny sklep, pewne są pozostałe 2 ale t nieco drożej. Problem z kolei największy mam z rozmiarem. Mam stopę jedną 23,5 a drugą 24cm. noszę zazwyczaj 37 rzadko 38. 37 przeważnie się dopasowuje. nie mam pojęcia jak celować, żeby nie chybić chciałabym wreszcie coś kupić, bo na cud okazję nie już nie liczę, a na liście jeszcze

Jasne jasony
serca mango
i pompony też bym przygarnęła
a o przezroczystych campana nie wspomnę (choć one wyglądają jak buty, w których się wchodzi do wody co by jeżowce nie kujnęły, ale spojrzenia ludzi bezcenne)

Poradzicie coś w sprawie rozmiaru?
te rozmiary są jakieś dziwne może każda para wychodzi inaczej, że dla jednych jasony są dobre w swoim rozmiarze, a dla innych muszą być większe tak samo z innymi modelami...
Cytat:
Ja już tak 2 miesiące myślę i nic... właśnie z przymierzeniem problem, ale do tej pory mam przed oczami wejście do Hegos'a, którego już u mnie nie ma, a tam stoją kulki w różnych kolorach, a ja przechodzę obok bez emocji, a teraz
a w ogóle w Hegosie można jeszcze spotkać kulki albo serca (perłowe ze złotym sercem )? może do Krakowa wycieczkę zrobię i przy okazji...
A u mnie Hego`s jest, ale serc,kulek, jasonów brak... Forget me doniosła , że pojawiły się w Poznaniu kokardy więc może po przymierzeniu rozwieję swoje wątpliwości, bo z kolei LadyI ma i serca i kokardy w swoim standardowym rozmiarze
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:39   #2674
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaa1100 Pokaż wiadomość
Mam chyba nawet takie same stopy:P A już na pewno taką samą sytuację z rozmiarem - zazwyczaj 37, rzadko 38. I... mam serca mango, pom pom i właśnie dziś kupiłam przezroczyste campana! Ale numer Wszystko rozmiar 38!
To podzielasz mój los 38 idealne jest tylko w przypadku czółenek z H&M. Pół biedy jeśli można przymierzyć, ale kupować w ciemno albo 2 pary meliss to trochę za droga przygoda a jeśli chodzi o Twoje melissy to w przypadku krótszej stopy bardzo widoczna jest różnica mdz stopą a brzegiem buta?
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:39   #2675
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

te rozmiary są jakieś dziwne może każda para wychodzi inaczej, że dla jednych jasony są dobre w swoim rozmiarze, a dla innych muszą być większe tak samo z innymi modelami...

A u mnie Hego`s jest, ale serc,kulek, jasonów brak... Forget me doniosła , że pojawiły się w Poznaniu kokardy więc może po przymierzeniu rozwieję swoje wątpliwości, bo z kolei LadyI ma i serca i kokardy w swoim standardowym rozmiarze

Daj znać jeśli będą to się przejde obejrzeć
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:42   #2676
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:

ciekawe jak sytuacja z kulkami, sercami, jasonami etc. wygląda w Warszawie czy stolicy?
ja jak do tej pory byłam tylko pewna jasonów, że mam zamawiać rozmiar większy, ponieważ dziewczyny pisały,ze one są bardzo wąskie w palcach
Stary 2013-05-11, 18:50   #2677
kasiaa1100
Rozeznanie

Cytat:
To podzielasz mój los 38 idealne jest tylko w przypadku czółenek z H&M. Pół biedy jeśli można przymierzyć, ale kupować w ciemno albo 2 pary meliss to trochę za droga przygoda a jeśli chodzi o Twoje melissy to w przypadku krótszej stopy bardzo widoczna jest różnica mdz stopą a brzegiem buta?
Jakiś czas temu wrzucałam zdjęcia, ale nie wiem czy tam było to widać. To jest tak że odrobine widać wkładkę buta ale nie umiem tego dokładnie opisać. Jeżeli chcesz to we wtorek mogę zrobić zdjęcia

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
ciekawe jak sytuacja z kulkami, sercami, jasonami etc. wygląda w Warszawie czy stolicy?
ja jak do tej pory byłam tylko pewna jasonów, że mam zamawiać rozmiar większy, ponieważ dziewczyny pisały,ze one są bardzo wąskie w palcach
W galerii mokotów jest stoisko hegos mają na pewno kokardy, serc nie a co do kulek nie jestem pewna ale chyba też nie mają. Jest jeszcze taki sklep lolly pop boutique czy jakoś tak i moją sklep stacjinarny w warszawie ale nie pamiętam gdzie dokładnie, w jakiejś galerii, musiałabym sprawdzić na ich stronie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 18:53   #2678
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakiś czas temu wrzucałam zdjęcia, ale nie wiem czy tam było to widać. To jest tak że odrobine widać wkładkę buta ale nie umiem tego dokładnie opisać. Jeżeli chcesz to we wtorek mogę zrobić zdjęcia

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

W galerii mokotów jest stoisko hegos mają na pewno kokardy, serc nie a co do kulek nie jestem pewna ale chyba też nie mają. Jest jeszcze taki sklep lolly pop boutique czy jakoś tak i moją sklep stacjinarny w warszawie ale nie pamiętam gdzie dokładnie, w jakiejś galerii, musiałabym sprawdzić na ich stronie
dziękuję za informację a co do zdjęć, to jeśli tylko będziesz pamiętać, chętnie zobaczę
Stary 2013-05-11, 18:54   #2679
kasiaa1100
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję za informację a co do zdjęć, to jeśli tylko będziesz pamiętać, chętnie zobaczę
To zrobię fotkę ale już samych pięt, ok ?
Stary 2013-05-11, 19:02   #2680
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
To zrobię fotkę ale już samych pięt, ok ?
ok
Stary 2013-05-11, 19:44   #2681
Olcia
Zakorzenienie

Zobaczcie, podróbki prawda?
http://www.viviennewestwoodca.com/Melissa-c204.html
a ceny i nazwa sklepu sugeruje coś innego... laik mógłby się nabrać.
Swoją drogą, w rozmiarówce podali, że rozmiar 37 odpowiada stopie 22,9, ale faktycznie chyba nieco większej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 19:51   #2682
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Swoją drogą, w rozmiarówce podali, że rozmiar 37 odpowiada stopie 22,9, ale faktycznie chyba nieco większej?
fejki

38 = 24,5 jak wypada 37 nie wiem
Stary 2013-05-11, 21:11   #2683
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
fejki

38 = 24,5 jak wypada 37 nie wiem
37=24 cm
Stary 2013-05-11, 21:14   #2684
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
wow czarne serca piękne i niebieskie serduszka też <3
Rozmiar 41 z serc?? dziwne...
Małgośka masz 35lat? Chyba żart...Wyglądasz jak 20-stka no i ten rower jest za☠☠☠...)
Dzięki, dzięki - rocznik 1978 :-D
malgoska_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:15   #2685
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Dzięki, dzięki - rocznik 1978 :-D
Też się muszę podpisać pod słowami, że na tyle nie wyglądasz
Stary 2013-05-11, 21:20   #2686
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Campana kupowałam o rozmiar większe - w opisie była podana dł wkładki i z tego wynikało to że niestety trzeba brać większe...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Też się muszę podpisać pod słowami, że na tyle nie wyglądasz
Dzięki za miłe słowa... Tak ponoć mówią ludzie, że nie wyglądam...
Kiedyś jak miałam naście lat i słyszałam, że ktoś ma 30 to mówiłam, ale ktoś stary a teraz.... sama mam tyle ile mam
Stary 2013-05-11, 21:21   #2687
kasiaa1100
Rozeznanie

Cytat:
Ja Campana kupowałam o rozmiar większe - w opisie była podana dł wkładki i z tego wynikało to że niestety trzeba brać większe...

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Dzięki za miłe słowa... Tak ponoć mówią ludzie, że nie wyglądam...
Kiedyś jak miałam naście lat i słyszałam, że ktoś ma 30 to mówiłam, ale ktoś stary a teraz.... sama mam tyle ile mam
Ja je mierzyłam w galerii mokotów i 38 są dobre 39 z pewnością spadły byy mi z nóg, 37 były na styk. Ale ja w ogóle mam jakieś takie dziwne i niewymiarowe stopy :P

ach i oczywiście zgodnie z dziewczynami twierdzę że za nic w świecie nie wyglądasz na swój wiek! I w ogóle świetna figura
Stary 2013-05-11, 21:26   #2688
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mają polot z wymyślaniem tych podrób - masakra! Wymyślili nawet nowe modele, których Melissa nie ma

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Ja je mierzyłam w galerii mokotów i 38 są dobre 39 z pewnością spadły byy mi z nóg, 37 były na styk. Ale ja w ogóle mam jakieś takie dziwne i niewymiarowe stopy :P

ach i oczywiście zgodnie z dziewczynami twierdzę że za nic w świecie nie wyglądasz na swój wiek! I w ogóle świetna figura
Ja mam długaśny drugi palec więc może dlatego rozmiar większe są lepsze
Nie narzekam na wagę itp choć jem czasami za dwoje, ale co nieco bym zmieniła, ale to już inna bajka...
Stary 2013-05-11, 21:33   #2689
kasiaa1100
Rozeznanie

Cytat:
Ale mają polot z wymyślaniem tych podrób - masakra! Wymyślili nawet nowe modele, których Melissa nie ma

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ja mam długaśny drugi palec więc może dlatego rozmiar większe są lepsze
Nie narzekam na wagę itp choć jem czasami za dwoje, ale co nieco bym zmieniła, ale to już inna bajka...
No nie wiem, możliwe, ja mam tak że paluch najdłuższy no a później już po skosie, każdy od poprzedniego krótszy, ale zawsze mam przez to problem z butami z odkrytym palcem bo paluch wyłazi mi nawet przez małą dziurkę

Ano jak to kobieta, każda z nas pewnie by coś w sobie zmieniła gdyby mogła:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 21:42   #2690
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
No nie wiem, możliwe, ja mam tak że paluch najdłuższy no a później już po skosie, każdy od poprzedniego krótszy, ale zawsze mam przez to problem z butami z odkrytym palcem bo paluch wyłazi mi nawet przez małą dziurkę

Ano jak to kobieta, każda z nas pewnie by coś w sobie zmieniła gdyby mogła:P

Oczywista oczywistość Chyba najgorszy jest właśnie ten brak symetryczności.. Moje stopy też idealnie takie same nie są, w butach bez palców to widać, jedna stopa ciut węższa od drugiej..
Stary 2013-05-11, 21:44   #2691
Naia2
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam ostatnio jakieś serca w stoisku melissy na parterze w arkadii ale nie pamiętam jakie kolory

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Wrzucam moje Melisski
Wiśnie
Naia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:49   #2692
kasiaa1100
Rozeznanie

Cytat:
[/B]

Oczywista oczywistość Chyba najgorszy jest właśnie ten brak symetryczności.. Moje stopy też idealnie takie same nie są, w butach bez palców to widać, jedna stopa ciut węższa od drugiej..
Ano tak to już jest że prawa strona różni się od lewej. Najbardziej mnie denerwuje to że jedną stopę mam dłuższą od drugiej a na dodatek nie mam wystającej pięty więc mało jakie szpilki trzymają mi się na nogach, chyba że mają pasek albo są bez pięty... Chociaż na całe szczęscie już znalazłam firmę, której buty mi nie spadają, ale troszke mi to zajęło niestety
Stary 2013-05-11, 23:35   #2693
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naia2 Pokaż wiadomość
Widziałam ostatnio jakieś serca w stoisku melissy na parterze w arkadii ale nie pamiętam jakie kolory

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Dziękuje za info! Ceny pewnie też nie widziałaś?

A tak w ogóle mion numerem jeden są jasne perłowe ze złotym sercem
Stary 2013-05-12, 09:31   #2694
canaduelle
Rozeznanie

dziś melisski lychee i kulki na asosie są po 60 F
canaduelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:05   #2695
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canaduelle Pokaż wiadomość
Dzięki za info
Rety po co ja tu zaglądałam
Zaczynam się zastanawiać czy ich nie kliknąć - masssakra!
Za 293 pln to grzech nie brać
Zastanawiam się do czego je będę nosić, ale o ile się nie mylę mają czerwone derce więc do czerwonego będzie pasować, a ja uwielbiam czerwony kolor.
Najwyżej jak mi się nie spodobają to je sprzedam ?
Chyba zaraz je kupię, ale wtedy moja torebka od Sabriny P idzie się...
A może to i lepiej bo poczekam na czerwoną tą którą chciałam???
Trudna decyzja bo już się na nią napaliłam!
Stary 2013-05-12, 10:08   #2696
Olcia
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie, bo nie umiem wybrać przesyłki do Polski, rozwija mi się list atylko do UK... nigdy nie robiłam tam zakupów :/
Stary 2013-05-12, 10:09   #2697
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:
Dzięki za info
Rety po co ja tu zaglądałam
Zaczynam się zastanawiać czy ich nie kliknąć - masssakra!
Za 293 pln to grzech nie brać
Zastanawiam się do czego je będę nosić, ale o ile się nie mylę mają czerwone derce więc do czerwonego będzie pasować, a ja uwielbiam czerwony kolor.
Najwyżej jak mi się nie spodobają to je sprzedam ?
Chyba zaraz je kupię, ale wtedy moja torebka od Sabriny P idzie się...
A może to i lepiej bo poczekam na czerwoną tą którą chciałam???
Trudna decyzja bo już się na nią napaliłam!
Jak za 293? Jakąś zniżkę masz?

aaa widzę, funt sredni kurs 4,90

Edytowane przez Lukardis
Czas edycji: 2013-05-12 o 10:15
Stary 2013-05-12, 10:14   #2698
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canaduelle Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,
Chciałam zapytać czy jest szansa dostać gdzieś jeszcze taniej melisski serca albo wiśnie niż za te 60F? Od dawna bardzo mi się podobają, ale wciąż 60F to dla mnie nie tak mało za buty. Tym bardziej, że na obcasie zbyt często nie chodzę (TŻ jest mojego wzrostu). Jestem prawie pewna zakupu, ale chciałam się upewnić czy nie trafi się jeszcze lepsza okazja
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:21   #2699
saandy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,
Chciałam zapytać czy jest szansa dostać gdzieś jeszcze taniej melisski serca albo wiśnie niż za te 60F? Od dawna bardzo mi się podobają, ale wciąż 60F to dla mnie nie tak mało za buty. Tym bardziej, że na obcasie zbyt często nie chodzę (TŻ jest mojego wzrostu). Jestem prawie pewna zakupu, ale chciałam się upewnić czy nie trafi się jeszcze lepsza okazja
Oj ciężko będzie. Czasem na answear są w promocji, ale też ok 300zł wychodzą jak dorwiesz kupon -100zł jeszcze. Może na allegro coś byś wylicytowała.

Dziewczyny macie zdjecia fioletowych kulek na żywo?
saandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:25   #2700
malgoska_78
Zakorzenienie

Cytat:
Jak za 293? Jakąś zniżkę masz?

aaa widzę, funt sredni kurs 4,90
Wpisałam w google £60.00 w pln i wyliczyło mi
UK£ 60.00 = 293.968045 złotego polskiego

plus minus
mam już buty w koszyku, ale ciągle sie zastanawiam
Miałam już nie kupować kolejnych serc bo mam bordowe, ale z 2 str jak nie kupię to mogę żałować - a jeszcze z innej str nie chodzę zbyt często w jasnych kolorach i nie wiem co robić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości