|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Moje słoneczko ![]() ![]() My Cie kochamy,a już w ogóle ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie było,bo tylko mzylo ![]() Powiem Ci że polubiłam to bieganie i w ogóle ćwiczenia ![]() Od wczorajszej zuzki mam też w pupie zakwasy ![]() Cytat:
I powiedz mi czy Ty dostalas jakas wiadomość nq fejsie od mojego tżta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]()
![]() |
#1323 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cześć, dziewczyny
![]() (przepraszam, jeśli gdzieś już o tym zbiorczo pisałyście, ale nie wypatrzyłam nic, proszę o odesłanie w razie czego ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Kretka, próbowałam, ale latte nadal wygrywa... tylko zawsze proszę o przyłożenie się do pienienia mleka, jak barista dobrze je zrobi to latte to NIEBO NA ZIEMI
![]() dance makabre, też miałam takie obawy, ale nie czułam się słabo wcale. 2-3 dzień lekko bolała mnie głowa i tyle... tylko, że ja nie ćwiczyłam, jednak stwierdziłam, że jak obcinam węgle w 100% to nie będę się wygłupiać. Nie leżałam plackiem, dużo chodziłam, spacerowałam, ale nic ponadto.
#1325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zjadłam sobie deserek - serek homo Emilki + pół łyżeczki kakao + 2 krople stewii + łyżka wiórków kokosowych do posypania ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Na kolację mam dwie kanapki z serem, pieczonym cycem indyka, pomidorem i olejem kokosowym zamiast masła ![]() ![]()
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach czę
Oki,oki
![]() Nic nie chce wiedzieć... ![]() Chociaż z jednej strony chce a z drugiej nie ![]() ![]() Smacznej kolacyjki kochanie ![]() Wygląda na pyszna ![]() My zjedlismy tez, zapiekanka bardzo dobra i teraz drinkujemy lekko ![]() Powiem Wam że w sumie w tej zapiekance jest "tylko" skrobia ziemniaczana i trochę śmietany 12% więc jakiś super grzech to nie jest,nie? Bo przeciez i skrobia (np.budyn) i śmietana raz po raz jest dozwolona,nie? Myle się ![]() A gdzie dziś arschen i asmenaa ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Wtajemniczenie
|
kala jestem cały czas
![]() Ale dziś jestem nie grzeczna i sie nie wypowiadam ![]() Martwie sie o asmene ... ![]()
![]() |
#1329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale do chudych nie należę, więc co ja tam gadam ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Nie powiem ![]() Trochę skrobii ok, śmietana też (12% zawsze lepiej niż 18 ![]() ![]() Myślicie, że dodawanie pół łyżeczki-łyżeczki oleju kokosowego do owsianki będzie ok? Czy to za dużo? Ile na III fazie tłuszczu można spożywać, jak sądzicie? Więcej niż dozwolone na II fazie 2 łyżki? Bo ja jem dziennie tylko dozwoloną porcję orzechów + łyżeczkę oleju do smażenia mięsa + pół łyżeczki masła na kolację + niektóry nabiał półtłusty (mleko i jogurty 2%, serek wiejski 5%). Ten olej do owsa to nie będzie przegięcie?
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa o spodniach to ja też nie mówię, bo tu zawsze noszę większy rozmiar niż w górze garderoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry, przyszłam się wyspowiadać.
![]() Jadłam dziś źle, bo i cały dzień taki dziwaczny. Na śniadanie zjadłam kanapki z chlebem pełnoziarnistym, ale z serem takim normalnym, pełnotłustym + chudy twaróg. Potem na komunii na stole z rzeczy dozwolonych były tylko owoce i szpinakowe roladki z serkiem jakimś i łososiem, ewentualnie serek był za tłusty, ale lepsze to, niż nic. Zdrowo przesadziłam z owocami, bo były truskawki i takie pyszne nektarynki. No i zjadłam gałkę lodów pistacjowych (w pucharku były jeszcze truskawkowe i czekoladowe ![]() ![]() ![]() Cytat:
Hm. ![]() Chcesz mi powiedzieć, że na drugiej fazie jest ograniczenie tłuszczów do dwóch łyżek? JAK ja tego do tej por nie wykminiłam?! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komunię się rozgrzesza, nie martw się ![]() ![]() Tłuszcze typu oliwa z oliwek, olej rzepakowy, no wszystkie oleje + awokado są do 2 łyżek dziennie ![]() A tutaj co nieco o serach na SB, jeśli któraś nie czytała - klik! ![]()
![]() |
#1333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jasne, że przeglądałam tabelki, ale jakoś akurat to ograniczenie mi wypadło z głowy, AGHR. Porażka. To przecież megaważne jest, a ja nagminnie tę zasadę łamałam, bez świadomości i wątpliwości, czy tak można. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
A ile tego oleju jesz na co dzień?
#1335 |
Raczkowanie
|
Tak jak już wspominałam, właściwie codziennie jem sałatki. Zazwyczaj jest w nich awokado (1/3-1/4), a za sos służy mi ocet balsamiczny + oliwa, nie odmierzana łyżką tylko tak na oko wylana z butelki - podejrzewam, że dwie łyżki są tam spokojnie. Dodatkowo, jeśli jem mięso czy naleśniki, czy cokolwiek, co się smaży - jest też tam. To jest albo olej, albo orzechy? Bo jem codziennie rano owsiankę z masłem orzechowym i czasami, szczególnie w szkole, gdzie mam możliwość nie zjeść nic/zjeść grzesznie/zjeść migdały - przekraczam orzechową porcję. W tej chwili mam ochotę uciąć wszystkie orzechy do połowy czerwca. GHRR.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoooro za dużo tłuszczu masz, bo ze 4-5 łyżek pewnie. Awokado to już jedna porcja, sos kolejna, do tego do smażenia łyżeczka czy łyżka. I orzechów za dużo. Musisz poobcinać, niestety ![]() Możesz np. do sałatki dawać pół porcji awokado i łyżkę oliwy lub zastąpić oliwę jogurtem. Lub dawać albo oliwę, albo awokado, zamiennie, nie razem. Jeśli chodzi o orzechy to jeśli rano jesz zawsze łyżkę masła orzechowego, do przekąszenia bierz np. pistacje, połowa porcji to 15 sztuk, więć trochę ich jest, w szkole chyba wystarczy. Bo migdałów 7 można w takiej sytuacji.
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sałatki jesz na surowo, tzn. same warzywa i nic więcej czy z jakimś mięsem?
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najczęściej same warzywa, surowe i strączkowe. Czasami dorzucam więcej strączków i jem jako obiad, czasami trochę mniej - i jem jako kolację, ale codziennie, bo lubię i bo byłam przekonana, że to jak najbardziej w porządku. Z mięsem mi się zdarza wtedy, kiedy po prostu na obiad mam mięso - wtedy, zależnie od ilości, albo robię sałatkę z kurczakiem, albo zmniejszam ilość i jem sobie taki kulturalny obiad na talerzu. ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Kurczę, zeszło ze mnie powietrze trochę. Przeczytam jeszcze raz te wszystkie tabelki. Porażka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Spadek z dwoch ostatnich tygodni -1,2kg
![]() Na sniadanie dzis zjadlam jajecznice na pomidorach ![]() 4 jajka,3 pomidory i cebula zeszklona na oleju kokosowym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Nie zamartwiaj się, człowiek może się pomylić. Ja tak jadłam 1/3 kostki fety do sałatki, a można 30 g jak się okazuje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I jak smakowało na kokosku? ![]()
![]() |
#1342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tym bardziej, że Ty już na II fazie, a ten olej to samo dobro ![]() ![]() Cytat:
![]() Łaaaaaaaał ![]() ![]() Super wynik chudzielcu ![]() ![]() Ja po śnaidanku I i II - jadłam naleśniki na otrębach z nutellą SB + kiwi, pomarańczko i truskawki ![]() Ćwiczyłam też z zuzą ![]() Masakra ![]() Miłego bezgrzesznego dnia kochane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Hej kochana ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Było pyszneee! Z tym, że pierwszy raz w życiu jadłam jajecznicę na pomidorach, ale na pewno nie ostatni!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zjadłam owies z pół łyżeczki oleju, smaczne ![]() Przestrzegajcie tego ograniczenia oleju, będziecie lepiej chudnąć ![]() Zjadłabym sobie takie naleśniki ![]() A ja już mam przed-majówkową wagę ![]()
![]() |
#1345 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() chyba sie przejadłam serkiem wiejskim ![]() ![]() ![]() grzesze Szkoda gadac Kala ![]() wydaje mi sie ze nie schudne juz ![]() ![]() mam dośc braku spadkow i braku okresu ![]() ![]()
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Hej pieknotyyyyyyyyy
![]() Widze ze była mowa o oleju kokosowym ![]() Uwielbiam go znamy sie juz dosyc dlugo ![]() Jest genialny nie da sie na nim np. niczego przypalic jest bez zapachowy i bardzo smaczny. Co do własiciwosci jakie sa mu przypisane to bym podeszla z lekkim przymruzeniem oka, ale polecam ogolnie ![]() U mnie zaczał sie sezon girllowy, bylismy wczoraj u znajomych, wrocilismy o 4 nad ranem jak juz jasno było ![]() Nie zgrzeszyłam niczym, ale za to kilka drinkow tak mnie sponiewierało ze głowa mała ![]() Takze u mnie dzisiaj u mnie pizama party ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbyt długie (często też nieregularne) cykle to wina problemów hormonalnych, mogą być związane z niedomaganiem tarczycy, z niedomaganiem jajników. Zależy. Zbadać się trzeba. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() Masz bezzapachowy? To rafinowany jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no wiem ze problemy hormonalne...prawdopodobn ie to przez tarczyce...zbyt wiele objawów mam i czuje w 90% ze to jest to...a musze czekac do czerwca Jak bede w PL odrazu ide do laboratrium pobran Diagnostyki zrobic badania czytam jakie powinnam zrobic napewno na TSH...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.