|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Eeeh nie ma o czym mówić
Ale dziękuje że pytacie-kochane jesteście MENEQ-no właśnie którą macie teraz godzinę?
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
przez ta pogode nie bylismy dzis na spacerze i kurde maly prawie wcale dzis nie spal,ale skubaniec byl b grzeczny
![]() polozylam go wczesniej,padl jak kawka Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2343 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie i nie tęsknię. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz rację lepiej zainwestować w porządną spacerówkę. Ja mam 8letniego buzza i tylko z jedną śrubką był problem i z tym przednim kołem. W twoim wypadku nie ma co inwestować raczej już w niego.Cytat:
Kupię jak młodemu będę dietę rozszerzać.
|
|||||
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,zapomniałyśmy
![]() dziś mija dokladnie rok odkąd powstał wątek byłyśmy tu pierwsze z szają i sylwietta,potem była czarna,insolito,djerba i z kazdym dniem było nas wieeeecej patrzecie ile razem zesmy przeszły ,dziekuje Wam wszystkim za to,ze jesteście i dużo buziazkow dla naszych dzieciaczków forumowych a tak wogóle to zrobiłam dziś tort bezowy z kremem limonkowym juz teraz wiem z jakies okazji
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-11 o 22:01 |
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
no tak, tutaj same takie atrakcje
jak nie szpital to cmentarz hahahatośmy się dogadały prowadzę biuro firmy, coś pomiędzy sekretarką a asystentką.Moja Natka też dzisiaj walnęła koncert przed zaśnięciem. Chyba za długo ją przytulałam ![]() a swoją niunię rodziłam w Bródnowskim szpitalu. Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2013-05-11 o 22:12 |
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Marsi szmat czasu. Rok. A minelo jak pstrykniecie palcem. Rok temu o tej porze zmienilysmy swoje zycie raz na zawsze. Lezka mi poleciala
![]() Ehh i teraz juz tak poleci. Pierwszy roczek, drugi... A ja bym chciala zeby moja kruszynka juz zawsze tylko ze mna byla
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Ta siateczka do owocòw fajna, znam. Ja to bym w ogóle blw popròbowała jak dzieć bedzie starszy i przestanę się tak panicznie bać zadławienia
|
|
|
|
#2349 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdy moja Agu była malutka, miesiąca nie miała jeszcze, to też o czapki się lekarki pytałam, od razu powiedziała, że bez przesady, że gondola nie i tak dalej. Dzisiaj było 16-18 stopni, lekki wiaterek, czasem deszcz - ale temp. odczuwalna dość wysoka, młoda bez czapki. Polecam na niewiadomą pogodę bluzy z kapturem, zawsze możesz zarzucić na głowę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kojarzycie sprawę Szymonka z Cieszyna? Ten chłopczyk mieszkał 4 kamienice ode mnie... Cytat:
Cytat:
No i np. do zagęszczania zupek w słoiczkach też ok jest - trochę wiecej kalorii no i dla ulewaczy ok, bo gęściejszy pokarm - mniejsze ulewanie. Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2351 | ||||
|
Konto usunięte
|
nie
Cytat:
Cytat:
![]() nic, bo nie miałam, ale często w necie spotykam opinie, że przecieka Cytat:
ale ogólnie co do wagi, tycia itd to się zgadza a dzisiaj sprawdzałam, Dorcia wyskakuje praktycznie z siatek centylowych i dlatego szukałam linka w ogóle, bo w 4 tygodnie młoda 500g przybrała, jakoś mi się to mało wydałoCytat:
|
||||
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Rok, kochane, rok.
|
|
|
|
#2353 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
UDANEJ ZABAWY!Cytat:
Ja już nie jestem kp, ale okres dostałam jeszcze jak karmiłam piersią Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dołączyłam do Was dopiero 7 listopada to była VI część....ale szybko się wkręciłam Żałuję że od początku nie pisałam z Wami...hmmmALE NAJWAŻNIEJSZE ŻE ZACZĘŁAM Z WAMI PISAĆ!! I MOGŁAM POZNAĆ TAK CUDOWNE KOBIETKI! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Idę już spać. Dobranoc Wam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-11 o 23:05 |
||||||||
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Meneq no popatrz, to mnie zaskoczyłaś z tymi rozstępami. To może Japonki mają jednak w genach bardziej elastyczną skórę bo niby żaden krem nie zapobiega powstawaniu
No ja np. mogę na palcach policzyć ile razy się smarowałam czymś na brzuchu bo mi każdy jeden kosmetyk śmierdział, nawet bezzapachowe waliły jak chlor, a rozstępów nie mam W każdym razie zachowały się bardzo niemiło. Laurko aż mnie ciarki przechodzą na myśl, że mogłabym tego mola zjeść... ![]() Lady, Bokeh kciuki za chrzciny u mnie w kościele jutro komunie i mam nadzieję, że pogoda będzie lepsza bo szkoda tych dzieciaków ![]() Kurde, jak Wam dzieci usypiają teraz? Bo moją wszystko rozprasza, każdy wzorek czy światełko i już oczy jak 5 zł i nie śpi tylko podziwia ![]() To dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy wątku! Moja Malizna równo rok temu zaczęła się kluć
|
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40764585]Z reguły nic. Pomijam ostre słońce, tu muszę coś kupić, ale też bez przesady - po 10 minutach na takim słońcu też nic się nie dzieje. W wózku - nie ma potrzeby, Dorotka nawet zimą w bawełnianej, cienkiej czapce jeździła bo w zimowej potówki od razu. Pamiętaj, że w gondoli czy zasłoniętej spacerówce jest kilka stopni cieplej niż poza nią i nie wieje. No i... wiesz, choroby nie biorą się z zawiania
gdy moja Agu była malutka, miesiąca nie miała jeszcze, to też o czapki się lekarki pytałam, od razu powiedziała, że bez przesady, że gondola nie i tak dalej. Dzisiaj było 16-18 stopni, lekki wiaterek, czasem deszcz - ale temp. odczuwalna dość wysoka, młoda bez czapki. Polecam na niewiadomą pogodę bluzy z kapturem, zawsze możesz zarzucić na głowę. brrrr :/ ja od kilku lat torebki dostaję Babki konkretne, z jedną styczność wcześniej miałam, jak przyszła powiedzieć że mój spłodziciel nie zyje A kojarzycie sprawę Szymonka z Cieszyna? Ten chłopczyk mieszkał 4 kamienice ode mnie... też lubię bardzo Kukurydziany - na początek to... no on za wiele wartości nie ma, ale nie zapycha, nie zakleja, ogólnie na wieczorny posiłek co kilka dni pewnie bym dała. Natomiast potem, ponieważ on taki lekko słodkawy - no wiecie, jak chrupki, fajnie można go mieszać z owocami różnymi No i np. do zagęszczania zupek w słoiczkach też ok jest - trochę wiecej kalorii no i dla ulewaczy ok, bo gęściejszy pokarm - mniejsze ulewanie. No dokładnie tak myślę właśnie A to akurat przy dzieciach BARDZO istotna wiedza a objawy jakie? ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- dzis robilam pirtaki w szyjkę Dzidźce i Ona sie smiała na głos <3 |
|
|
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
marsi to bylo po 3 nad ranem, karmilam. Zawsze z komorki z Wami jestem.
Ps. Teraz wstajemy, jest 7. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Mnie rozstepy zaatakowaly w polowie 10. miesiaca. Myslalam, ze juz unikne, a tu nic z tego. Wtedy brzuch mi sie z dnia na dzien opuscil. A moze skore maja w lepszej kondycji wlasnie od czestych goracych kapieli? Bo te moje jakies takie inne, mniej widoczne a skora bardziej napieta... ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
W koncu mnie woda smierdziala. Tez nie do konca, bo np. tz ma od naglego wzrostu |
|||
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi
![]() Ja podczytywalam od poczatku jak tylko watek powstal, ale tak sie balam o fasolke, ze na dobre dolaczylam chyba w drugim czy trzecim watku.... ehh.... My juz po, calkiem przyjemnie bylo potem mega zapiekanki na miescie![]() Piwka bym sie napila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Djerba, moja urodziła się, mając 53cm, a we wtorek miała 62. 9cm w 3 miesiące, chyba dobry przyrost.[/QUOTE] moja w 4 miesiące urosła niby 12 cm... Cytat:
Cytat:
Kurcze, ale Wy pędzicie... chyba nigdy Was nie nadrobie... Postaram się częściej odzywać.... |
|||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem Wam zabawna sytuacje. Moj tata ma swoja ulubiona trase spacerowa, wiejska droga asfaltowa. Wsrod chat i pol. Tylko tambylcy sie nia poruszaja. Wszyscy sobie dziendobry mowia a z wozkiem zaczepiaja, ze mala jest slitasna.
No i wczoraj rano wyciagnelam tam na spacer tz. Dzielnie wozek pcha. A tam jakis dziadek, ze ooo dzis inny ojciec. Tz: tak japonski. Dziadek na to, ze gdzie sie podzial ten drugi ojciec, ale byl spokojny bo matke widzial (czasami z tata tamtedy chodze). To mowie, ze dzis rodzony ojciec na spacer dal sie namowic. Dziadek zdziwko i mowi twierdzaco, ze skoro moj tata to nie tata Yae, to moj starszy brat. Kiedy mu powiedzialam, jak sie sprawy maja, to nie wierzyl. No i w koncu patologia siegnela dna: rodzonemu ojcu dziecko urodzilam. Kiedy to sie skonczy? Bo juz byly inne konfiguracje, ze ja i moj brat to para, ze z tata mam mojego brata, ze mama jest matka taty, ostatnio szaja doszla do wniosku, ze moj tz ma Yae z moim bratem. Kino na kolkach... |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq byłaś w ciąży 10 miesięcy?
![]() Co do Twojej opowieści,wszyscy widocznie młodo wygladacie,więc nie patologia a komplement ![]() Mała nakarmiona,można iść spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Ale to chyba norma za granica bo jak kilka lat temu moi rodzice sprowadzili sie z Polski do Grecji to moj Tata zostal fagasem mojej siostry Widac tam jest norma bycie ze starszymi mezczyznami bo moja siostra ma narzeczonego w wieku mojej mamy Z kolei jak ja przyjezdzam to mnie z mama maja za siostry i dodatkowo wszyscy mysla, ze jestemy grekami i gadaja do mnie po grecku![]()
|
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, smiejemy sie, ze to patologia totalna ;-) ---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- Cytat:
Nas jeszcze za Japonczykow nie biora, ale dziadek mowil cos do taty po japonsku i sie dziwil, ze jak to jest na takiej wsi a jezyka nie zna. |
||
|
|
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
roczek.. Szybko czas leci. Bardzo żałuję że nie byłam z Wami od początku ![]() Meneq rozbawiło mnie to co napisałaś nieźle.A i w końcu nie jestem sama o swojej stałej porze! Kija, widzę Cię ![]() Dobranoc |
|
|
|
#2364 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiec chętnie zostanie para dla Blanki ![]() Klub zaraz luknę, dzięki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podziel się tortem ![]() Dziewczyny ogromnie wam dziękuje za komplementy na temat Piotruli
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
To jesteśmy umówione
![]() Dziewczyny szok! Moja córka spala dzisiaj 5 godzin,Zasnela przy piersi,potem trochę się kręcila bo baczki męczyły,ale bez płaczu i właśnie się budzi po 3,5 godzinie. A to pewnie dlatego że wczoraj w dzień spala tylko dwa razy po pół godziny. Ale wiecie co jest najlepsze? Że cały czas miała dobry humor,uśmiechala się i gadala. A dzisiaj mamy komunię,zobaczymy jak się będzie zachowywać![]() Rok wątku? Czyli znacie się już rok? Ale super! Kolejny raz bije głową w mur że nie dołączyłam wcześniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Fewcia może na imprezę się szykuje więc stwierdziła, że się wyspać trzeba hehe.
Meneq faktycznie zamotanie ! Lady zazdraszczam tańców! Za rok dziewczyny robimy zlot czarownic? Dzieci większe będą to można pojechać gdzieś razem na weekend :p i się spotkać w większym gronie, ją i na 2 koniec kraju mogę :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała panna
Może i tak. Imprezowiczka się znalazła ![]() Zlot czarownic to bardzo dobry pomysł. Tyle rozgadanych mamusiek i krzyczacych dzieci w jednym miejscu? To może być ciekawe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Idę spać dalej, mam ok godziny to trzeba korzystać hehe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Hehe a kto by zostal opiekunem wycieczki/wodzirejem?
No i trzeba by zrobic koszulki pamiatkowe dla nas i dla dzieci:pFewciu to spokojnej komunii moze Blanka faktycznie cos przeczuwa Dziewczyny gdzie kupujecie ozdoby dla corek typu opaski, ozdobne buty, czapeczki? ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Ostatnie pytanko: czy wasze dzieci tez przy jedzeniu swiruja? Moja odpycha sie nogami, kopie, odwraca glowe albo odychyla tak, ze jest prawie do gory nogami, bawi sie butelka palcami... Zachowuje sie jak znudzone starsze dziecko. I podczas tego normalnie ssie z butelki ale te jej zabawy sa troche meczace i sadzam ja w bujaczek. Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-05-12 o 06:33 |
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Meduzza mój potrafi tak przy piersi lobuzowac, do tego wypływa cyca i się śmieje , trochę to męczące powoli się robi. Najczęściej mu się zdarza gdy musimy np do lekarza jechać i jest mało czasu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Mały dzisiaj dopiero się obudził, zawsze od 5 na nogach. No i tylko 2 razy karmilam w nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

I wcale za nim nie tęsknię 

Masz rację lepiej zainwestować w porządną spacerówkę. Ja mam 8letniego buzza i tylko z jedną śrubką był problem i z tym przednim kołem. W twoim wypadku nie ma co inwestować raczej już w niego.

co ostatnimi czasami dostałyście w prezencie ?
dla Ciebie
pyszne wyszły