Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 21:37   #2341
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Eeeh nie ma o czym mówić
Ale dziękuje że pytacie-kochane jesteście

MENEQ-no właśnie którą macie teraz godzinę?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:46   #2342
marsi11
Zakorzenienie

przez ta pogode nie bylismy dzis na spacerze i kurde maly prawie wcale dzis nie spal,ale skubaniec byl b grzeczny
polozylam go wczesniej,padl jak kawka
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o tym? Zastanawiam się czy nie kupić, gdzieś na blogu kiedyś czytałam, że fajne:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3212693123
dla mnie super,tez juz gdzies o tym czytałam-dodaje do listy zakupów,dzieki za przypomienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
: cmok:Dzieki kobieto za tego linka moje dziecko jest ok

co o tym myslicie
http://allegro.pl/kubek-lovi-360-jun...211605781.html
a nie za duzy? bo to junior powyzej 12 m
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:48   #2343
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kurczę, ale byka zrobiłam! Oczywiście pisze się glista nie glizda

Okresu, na szczęście, jeszcze nie dostałam I wcale za nim nie tęsknię
Oj tam oj tam

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

dziewczyny kp dostalyscie juz okres??
Nie i nie tęsknię.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ale mnie teściówka zgrzała dzisiaj
Przyjechała znowu bez zapowiedzi. Mało tego, ktoś zostawił drzwi od klatki otwarte i nie musiała dzwonić domofonem to wlazła mi do mieszkania bez pukania. No myślałam że mnie k.u.r.w.i.c.a strzeli.
Następna rzecz...trzyma małego na rękach i do niego "nie ma mamy, mama poszła i Cię zostawiła, nie lubi Cię chyba". Ja słucham i nie wierzę. W☠☠☠☠iłam się i powiedziałam do niej mocno podniesionym głosem że tak się do dziecka nie mówi i ciekawe jak by się czuła żebym ja Igusiowi wmawiała że babcia jest niedobra i go nie kocha i że jak ma ochotę to mogę mu to codziennie powtarzać.
Oczywiście nie obyło się bez tematu ubierania bo w końcu już jej miałam dosyć i powiedziałam że idę na spacer i ją odprowadzimy na przystanek. A ona zobaczyła że ja jak przewinęłam małego to nałożyłam mu spodenki i koszulkę z krótkim rękawkiem to wypowiedziała w ciągu pięciu minut chyba ze sto razy słowa "jeju" i "zimno". Następna porcja jejania była jak nie nałożyłam mu czapeczki a kolejna jak nie wzięłam kocyka. No k.u.r.w.a przecież u nas dzisiaj ze 30 stopni w cieni i parno bo burza idzie.
O rany nie dziwię Ci się że cię wkurzyła. Nie cierpię odwiedzin bez zapowiedzi, a już te teksty o mamie to poniżej krytyki.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wrzucam na szybko jaka grzywe walnelam dzis u fryza
Bo mama trula, ze mi brzydko z lysym czolem:p
Ślicznie Ci

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

a wiesz,że miałam pytać
tylko u mnie to już chyba nie przejdzie bo koszt to ok 200 zł a ja do końca nie jestem zadowolona z tego wózka
tzn podobają mi się jak jasna cholera, dla mnie prześliczny ale kurde jeśli chodzi o trwałość to kicha
ja kupiłam używkę i zrąbał nam się stelarz- teściowa rozwaliła na zaspach jak na....balo śniego po pachy
teraz ułamała mi się budka tzn z jednej strony ten taki element przy plastiku
potem kupiłam stelarz na allegro, okazał się zrąbany i teraz sie szarpie ze sprzedawcą ( nawet się nie odzywałam głośno bo to n-ta sytuacja z allegro, ja to mam pecha i powinnam mieć zakaz kupowania przez net )
sprzedawca twierdzi,że stelarz jest sprawny,po przeglądzie w serwisie,fakt wyglądał ladnie ale był odmalowany, wszędzie jest farba bo odpryskuje
potem okazało się,że regulacja rączki jest uszkodzona a wczoraj zauważyliśmy,że spieprzyła się blokada na przednim kółku no mówię Ci pech kurna aż cala się gotuje bo w sumie to wyszło mnie wszystko tyle kasy,że dołożyłabym kilka stówek i miałabym nowkę
także podejrzewam,że TZ nie zgodzi się na kółko tylko pewnie kupi porządną spacerówkę
To rzeczywiście pechowo Masz rację lepiej zainwestować w porządną spacerówkę. Ja mam 8letniego buzza i tylko z jedną śrubką był problem i z tym przednim kołem. W twoim wypadku nie ma co inwestować raczej już w niego.

Cytat:
dziewczyny co myślicie o tym? Zastanawiam się czy nie kupić, gdzieś na blogu kiedyś czytałam, że fajne:
Czaiłam się ostatnio na to Kupię jak młodemu będę dietę rozszerzać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:59   #2344
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny,zapomniałyśmy
dziś mija dokladnie rok odkąd powstał wątek
byłyśmy tu pierwsze z szają i sylwietta,potem była czarna,insolito,djerba i z kazdym dniem było nas wieeeecej
patrzecie ile razem zesmy przeszły
,dziekuje Wam wszystkim za to,ze jesteście i dużo buziazkow dla naszych dzieciaczków forumowych

a tak wogóle to zrobiłam dziś tort bezowy z kremem limonkowym juz teraz wiem z jakies okazji

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-11 o 22:01
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:02   #2345
aluap987
Raczkowanie

Cytat:
Najpóźniej rodziłam, ale już w zeszłym miesiącu doświadczyłam tej wątpliwą przyjemność
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:11   #2346
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

nie na ten wielki cmentarz
chodzilo mi o zawod?

no tak, tutaj same takie atrakcje jak nie szpital to cmentarz hahaha
tośmy się dogadały prowadzę biuro firmy, coś pomiędzy sekretarką a asystentką.

Moja Natka też dzisiaj walnęła koncert przed zaśnięciem. Chyba za długo ją przytulałam

a swoją niunię rodziłam w Bródnowskim szpitalu.

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2013-05-11 o 22:12
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:20   #2347
meduzza
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Marsi szmat czasu. Rok. A minelo jak pstrykniecie palcem. Rok temu o tej porze zmienilysmy swoje zycie raz na zawsze. Lezka mi poleciala
Ehh i teraz juz tak poleci. Pierwszy roczek, drugi... A ja bym chciala zeby moja kruszynka juz zawsze tylko ze mna byla
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:23   #2348
Debrah
Zakorzenienie

Ta siateczka do owocòw fajna, znam. Ja to bym w ogóle blw popròbowała jak dzieć bedzie starszy i przestanę się tak panicznie bać zadławienia
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:24   #2349
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale niuniuś coraz mniej śpi w ciągu dnia i coraz częściej ma problemy z brzuszkiem. Oczywiście jestem daleko w tyle i dzielnie walczę, żeby was nadrobić. Akurat czytam o ubieraniu - czy jak wychodzicie na spacery to nic nie zakładacie na głowę dzieciaczkom? Mi pediatra radziła, żeby do roku dziecko na dworze zawsze coś na główce miało. Może to być opaska czy czapeczka nawet z dużymi dziurkami, ale żeby chronić główkę. Na razie tak robiłam, ale jak wszystkie twierdzicie, że to zbędne to sama nie wiem jak ją ubierać
Z reguły nic. Pomijam ostre słońce, tu muszę coś kupić, ale też bez przesady - po 10 minutach na takim słońcu też nic się nie dzieje. W wózku - nie ma potrzeby, Dorotka nawet zimą w bawełnianej, cienkiej czapce jeździła bo w zimowej potówki od razu. Pamiętaj, że w gondoli czy zasłoniętej spacerówce jest kilka stopni cieplej niż poza nią i nie wieje. No i... wiesz, choroby nie biorą się z zawiania gdy moja Agu była malutka, miesiąca nie miała jeszcze, to też o czapki się lekarki pytałam, od razu powiedziała, że bez przesady, że gondola nie i tak dalej. Dzisiaj było 16-18 stopni, lekki wiaterek, czasem deszcz - ale temp. odczuwalna dość wysoka, młoda bez czapki.

Polecam na niewiadomą pogodę bluzy z kapturem, zawsze możesz zarzucić na głowę.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jeju, muszę Wam coś opowiedzieć...
Kilka dni temu pod naszym miasteczkiem znaleziono pusty samochód - jego kierowca zaginął, szukali go codziennie od czwartku, śmigłowce, straż pożarna, ponoć jakiś ćpun, miał nieźle na bani... U nas w miasteczku jest tzw "źródełko" (może słyszałyście o "świętym źródełku" w Gietrzwałdzie? objawienia itp itd)... Wczoraj siedziałam tam z małą, z wózkiem, ona spała, ja czytałam książkę, jacyś ludzie się tam kręcili - rodzina z dziećmi, dwóch rowerzystów... Obok jest las. Dzisiaj znaleźli tego ćpuna w tym lesie, obok tego źródełka - stan rozkładu ciała wskazuje na to, że powiesił się wczoraj jakoś popołudniem. Matko. A ja tam siedziałam przed 15:00. Dobrze, że nie przylazł tam do tego źródełka, tylko siedział w lesie...

Chyba już nigdy nie pójdę tam sama na spacer, tylko z Łukaszem...
brrrr :/

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

W przyszłym tygodniu mam urodziny i TŻ pytał się co bym chciała dostac a ja nie mam zielonego pojęcia co ostatnimi czasami dostałyście w prezencie ?
ja od kilku lat torebki dostaję albo ksiązki.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

dla Ciebie
ja pierdziu! mam tylko nadzieje ze ten MOPS porzadnie sie tym dziadem zajmie bo z tym to tez jest roznie

o fuj!!!!!!!!!! normalnie jak z archiwum X!
Babki konkretne, z jedną styczność wcześniej miałam, jak przyszła powiedzieć że mój spłodziciel nie zyje

A kojarzycie sprawę Szymonka z Cieszyna?
Ten chłopczyk mieszkał 4 kamienice ode mnie...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

[/COLOR]Zrobiłam dziś na obiad gołąbki bez zawijania pyszne wyszły
też lubię bardzo

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Mam pytanie odnośnie kleików, bo zastanawiałam się dziś w rossmanie czy brać kukurydziany. Będziecie używać? Bo w sumie to nie bardzo wiem jakie jest jego zastosowanie Wiem, jestem kolejnym Wodzem Tępą Pałą w wątku Sylwia te określenie mnie rozwala
Kukurydziany - na początek to... no on za wiele wartości nie ma, ale nie zapycha, nie zakleja, ogólnie na wieczorny posiłek co kilka dni pewnie bym dała. Natomiast potem, ponieważ on taki lekko słodkawy - no wiecie, jak chrupki, fajnie można go mieszać z owocami różnymi
No i np. do zagęszczania zupek w słoiczkach też ok jest - trochę wiecej kalorii no i dla ulewaczy ok, bo gęściejszy pokarm - mniejsze ulewanie.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dla mnie to trochę brzmi, jak to, że tasiemiec wylizie do miski mleka jak się ją przy łóżku postawi. Na chłopski rozum, włosogłówka to pasożyt jelita ślepego, czasem też pasożytuje w grubym i żywi się krwią. Po co by do tego miodu miał się przeciskać? Zresztą jak by go poczuł? heh nie wierzę w to, kiedyś też o tym czytałam, ale dla mnie to bzdurka jest. No ale dla pewności jutro doczytam w mojej księdze wielkiej z czasów studenckich.

No dokładnie tak myślę właśnie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
laurka a jeszcze jakiś tydzień temu (zanim nie zaczeła się rozmowa na ten temat na forum) żyłam w błogiej nieświadomości na temat życia jakie toczy się w ludzkim ciele, czy w moim ciele na serio są jakieś glizyd itp?
A to akurat przy dzieciach BARDZO istotna wiedza Agatkę odrobaczałam po objawach - chociaż w badaniach kału i krwi nic nie wyszło - ale krew badana 3 tygodnie po odrobaczeniu to miało prawo już nie być przeciwciał.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:27   #2350
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo i teraz mi glupio isc

wspaniala wiadomosc

sliczna

Insolito
przystojny kawaler

szaja Dorotka przy jedzonku

Cytat:
dziewczyny,zapomniałyśmy
byłyśmy tu pierwsze z szają i sylwietta,potem była czarna,insolito,djerba i z kazdym dniem było nas wieeeecej
,dziekuje Wam wszystkim za to,ze jesteście i dużo buziazkow dla naszych dzieciaczków forumowych

a tak wogóle to zrobiłam dziś tort bezowy z kremem limonkowym juz teraz wiem z jakies okazji
Rok?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:46   #2351
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

nie

Cytat:
ja też tu pisałam o tym, fajna rzecz, przy Agu nie miałam ale teraz chcę. Canpol też ma, siateczki zapasowe też ma.

Cytat:
: cmok:Dzieki kobieto za tego linka moje dziecko jest ok

co o tym myslicie
http://allegro.pl/kubek-lovi-360-jun...211605781.html
nie ma za co
nic, bo nie miałam, ale często w necie spotykam opinie, że przecieka

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Szaju dzięki Ci dobra kobieto
Przeczytałam i mam jedno "ale" dotyczące nas,tzn mnie i Blanki. Moja córka nigdy nie jadła 15min

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moja różnie je - ale też autor artykuły nie wspomniał, ze czasem dziecko tylko pije, więc trwa to krócej

ale ogólnie co do wagi, tycia itd to się zgadza

a dzisiaj sprawdzałam, Dorcia wyskakuje praktycznie z siatek centylowych i dlatego szukałam linka w ogóle, bo w 4 tygodnie młoda 500g przybrała, jakoś mi się to mało wydało

Cytat:
dziewczyny,zapomniałyśmy

No to ściskam was, dziewczyny moje kochane
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:52   #2352
BlackSanctum
Zakorzenienie

Rok, kochane, rok. Ja nie mogę, ale zleciało.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:58   #2353
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Byłam dziś u fryzjera, obcięłam jakieś 15cm włosów :O tyle czasu zapuszczałam, no ale co tam, już mnie tak irytowały ;]
Poka,Poka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja sie pindruje, idziemy z M.na dancing

Łohoho UDANEJ ZABAWY!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jestem totalnie przybita

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szklanko wiesz, ze nie widzialam ani jednej z rozstepami?
W Japonii bardzo pilnuja, zeby nie przytyc w ciazy, tym bardziej gwaltownie. Przy wadze w normie zalecaja 7-10kg. Ile ja sie nasluchalam o wadze, to glowa mala. Stale mi ostrzezenia dawali. Dobrze, ze schudnac nie kazali ;-)
A ja uważam że jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak je będzie miał. Ja nie przytyłam dużo a mam pełno rozstępów na brzuchu. A do 8 miesiąca miałam gładziutki brzuszek .... to niestety geny...moja mama też tak miała.

Cytat:
Ja już nie jestem kp, ale okres dostałam jeszcze jak karmiłam piersią

Cytat:
Dziś 4 dzień z jabuszkiem i sinlakiem i o 10 kupa jakiej nie mogłam ogarnąc gesta smierdząca i wielka taka prawie dorosła juz tak bedzie ??aż sie boje a sama byłam biedna bo tż w KRK
O kurka!! Nie strasz

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja to napewno kupię Siostra używała tego dla synka i super się sprawdziło

Cytat:
dziewczyny,zapomniałyśmy

Ale ten czas leci
Ja dołączyłam do Was dopiero 7 listopada to była VI część....ale szybko się wkręciłam Żałuję że od początku nie pisałam z Wami...hmmm
ALE NAJWAŻNIEJSZE ŻE ZACZĘŁAM Z WAMI PISAĆ!! I MOGŁAM POZNAĆ TAK CUDOWNE KOBIETKI!

Cytat:
Marsi szmat czasu. Rok. A minelo jak pstrykniecie palcem. Rok temu o tej porze zmienilysmy swoje zycie raz na zawsze. Lezka mi poleciala
Ehh i teraz juz tak poleci. Pierwszy roczek, drugi... A ja bym chciala zeby moja kruszynka juz zawsze tylko ze mna byla:)
ja teeeeeeeeeeeż

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Idę już spać. Dobranoc Wam

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-11 o 23:05
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 23:10   #2354
szklanka19
Zadomowienie

Meneq no popatrz, to mnie zaskoczyłaś z tymi rozstępami. To może Japonki mają jednak w genach bardziej elastyczną skórę bo niby żaden krem nie zapobiega powstawaniu No ja np. mogę na palcach policzyć ile razy się smarowałam czymś na brzuchu bo mi każdy jeden kosmetyk śmierdział, nawet bezzapachowe waliły jak chlor, a rozstępów nie mam W każdym razie zachowały się bardzo niemiło.

Laurko aż mnie ciarki przechodzą na myśl, że mogłabym tego mola zjeść...

Lady, Bokeh kciuki za chrzciny u mnie w kościele jutro komunie i mam nadzieję, że pogoda będzie lepsza bo szkoda tych dzieciaków

Kurde, jak Wam dzieci usypiają teraz? Bo moją wszystko rozprasza, każdy wzorek czy światełko i już oczy jak 5 zł i nie śpi tylko podziwia

To dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy wątku! Moja Malizna równo rok temu zaczęła się kluć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 23:24   #2355
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40764585]Z reguły nic. Pomijam ostre słońce, tu muszę coś kupić, ale też bez przesady - po 10 minutach na takim słońcu też nic się nie dzieje. W wózku - nie ma potrzeby, Dorotka nawet zimą w bawełnianej, cienkiej czapce jeździła bo w zimowej potówki od razu. Pamiętaj, że w gondoli czy zasłoniętej spacerówce jest kilka stopni cieplej niż poza nią i nie wieje. No i... wiesz, choroby nie biorą się z zawiania gdy moja Agu była malutka, miesiąca nie miała jeszcze, to też o czapki się lekarki pytałam, od razu powiedziała, że bez przesady, że gondola nie i tak dalej. Dzisiaj było 16-18 stopni, lekki wiaterek, czasem deszcz - ale temp. odczuwalna dość wysoka, młoda bez czapki.

Polecam na niewiadomą pogodę bluzy z kapturem, zawsze możesz zarzucić na głowę.

brrrr :/

ja od kilku lat torebki dostaję albo ksiązki.

Babki konkretne, z jedną styczność wcześniej miałam, jak przyszła powiedzieć że mój spłodziciel nie zyje

A kojarzycie sprawę Szymonka z Cieszyna?
Ten chłopczyk mieszkał 4 kamienice ode mnie...

też lubię bardzo

Kukurydziany - na początek to... no on za wiele wartości nie ma, ale nie zapycha, nie zakleja, ogólnie na wieczorny posiłek co kilka dni pewnie bym dała. Natomiast potem, ponieważ on taki lekko słodkawy - no wiecie, jak chrupki, fajnie można go mieszać z owocami różnymi
No i np. do zagęszczania zupek w słoiczkach też ok jest - trochę wiecej kalorii no i dla ulewaczy ok, bo gęściejszy pokarm - mniejsze ulewanie.

No dokładnie tak myślę właśnie

A to akurat przy dzieciach BARDZO istotna wiedza Agatkę odrobaczałam po objawach - chociaż w badaniach kału i krwi nic nie wyszło - ale krew badana 3 tygodnie po odrobaczeniu to miało prawo już nie być przeciwciał.[/QUOTE]

a objawy jakie?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

dzis robilam pirtaki w szyjkę Dzidźce i Ona sie smiała na głos <3
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 00:29   #2356
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

marsi to bylo po 3 nad ranem, karmilam. Zawsze z komorki z Wami jestem.

Ps. Teraz wstajemy, jest 7.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Eeeh nie ma o czym mówić
Ale dziękuje że pytacie-kochane jesteście

MENEQ-no właśnie którą macie teraz godzinę?
W lecie jestem 7 godzin przed Wami, zima 8.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Poka,Poka

Łohoho UDANEJ ZABAWY!

A ja uważam że jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak je będzie miał. Ja nie przytyłam dużo a mam pełno rozstępów na brzuchu. A do 8 miesiąca miałam gładziutki brzuszek .... to niestety geny...moja mama też tak miała.

Ja już nie jestem kp, ale okres dostałam jeszcze jak karmiłam piersią

O kurka!! Nie strasz

Ja to napewno kupię Siostra używała tego dla synka i super się sprawdziło

Ale ten czas leci
Ja dołączyłam do Was dopiero 7 listopada to była VI część....ale szybko się wkręciłam Żałuję że od początku nie pisałam z Wami...hmmm
ALE NAJWAŻNIEJSZE ŻE ZACZĘŁAM Z WAMI PISAĆ!! I MOGŁAM POZNAĆ TAK CUDOWNE KOBIETKI!

ja teeeeeeeeeeeż

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Idę już spać. Dobranoc Wam
Na pewno masz racje, z tym ze one chyba tych sklonnosci tez nie maja. Do skorki pomaranczowej rowniez nie.
Mnie rozstepy zaatakowaly w polowie 10. miesiaca. Myslalam, ze juz unikne, a tu nic z tego. Wtedy brzuch mi sie z dnia na dzien opuscil.
A moze skore maja w lepszej kondycji wlasnie od czestych goracych kapieli?
Bo te moje jakies takie inne, mniej widoczne a skora bardziej napieta...

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Meneq no popatrz, to mnie zaskoczyłaś z tymi rozstępami. To może Japonki mają jednak w genach bardziej elastyczną skórę bo niby żaden krem nie zapobiega powstawaniu No ja np. mogę na palcach policzyć ile razy się smarowałam czymś na brzuchu bo mi każdy jeden kosmetyk śmierdział, nawet bezzapachowe waliły jak chlor, a rozstępów nie mam W każdym razie zachowały się bardzo niemiło.

Laurko aż mnie ciarki przechodzą na myśl, że mogłabym tego mola zjeść...

Lady, Bokeh kciuki za chrzciny u mnie w kościele jutro komunie i mam nadzieję, że pogoda będzie lepsza bo szkoda tych dzieciaków

Kurde, jak Wam dzieci usypiają teraz? Bo moją wszystko rozprasza, każdy wzorek czy światełko i już oczy jak 5 zł i nie śpi tylko podziwia

To dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy wątku! Moja Malizna równo rok temu zaczęła się kluć
Bezzapachowe tez daja, rozumiem.
W koncu mnie woda smierdziala.

Tez nie do konca, bo np. tz ma od naglego wzrostu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 00:31   #2357
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi
Ja podczytywalam od poczatku jak tylko watek powstal, ale tak sie balam o fasolke, ze na dobre dolaczylam chyba w drugim czy trzecim watku.... ehh....

My juz po, calkiem przyjemnie bylopotem mega zapiekanki na miescie
Piwka bym sie napila

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 00:42   #2358
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi ile Wasze dzieciaczki mają wzrostu?
Ja wczoraj będąc na szczepieniu dowiedziałam się, że ma 78....co jest wielką bzdurą..bo Sade ma przecież 1metr..a różnica pomiędzy nimi jest duuża
W domu zmierzyłam i wyszło mi 63cm..dzisiaj wpadła mama ..zmierzyłyśmy razem i wyszło również tyle samo... więc przy okazji będąc w klinice podeszłam i chciałam, żeby ją jeszcze raz zmierzyli i na jednej miarce wyszło 73..a na drugiej 65..Babeczka się spierała ze mną, że to na pewno nie jest 65...że ona ma lekko zgięte nogi..więc je wyciągnęła i policzyła od paluszków do głowy.. Ja w domu mierze od pięty do głowy.. więc nie wiem o co kaman... Nie wierzę w to, że miałaby 73cm, że w 1.5 ms urosła 14,5 cm!!!!!!! no nie ma bata... a jak jest u Was?
moja urodziła się mająć 50cm, a na szczepieniu podczas pomairu wyszło, że ma 62 cm... można powiedzieć, że ma 4 miesiące...

Djerba, moja urodziła się, mając 53cm, a we wtorek miała 62. 9cm w 3 miesiące, chyba dobry przyrost.[/QUOTE]

moja w 4 miesiące urosła niby 12 cm...

Cytat:
Pstryczku
Nawijko współczuję rozstania A Kubuś szaleje ze spaniem,może moja Blanka też kiedyś tak pospi w nocy?

Byłyśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. Powiedział że jest lepiej. Lewe,to gorsze bioderko wskoczyło do panewki. Teraz oba bioderka muszą sobie wyżłobić odpowiednie miejsce w panewce. Powiedział jeszcze że zastanawiał się nad pippen na ostatniej wizycie bo dawno nie widział tak poważnego bioderka,ale dzięki temu że tak konsekwentnie męczyłam Niunie w szelkach to są rezultaty. Mała się tak do Niego śmiała jak do starego kumpla
Ale zła wiadomość jest taka że w szelkach musi być do pół roku życia,czyli jeszcze 3,5 miesiąca! Nie wiem jak dany radę..
Czytam o Waszych dzieciach,ile osiągają,a moja biedną unieruchomiona w tych szelkach! ;( Już na brzuszku nawet główki nie chce podnosić

Współczuje tych szelek... Ale najważniejsze zdrowie maleństwa... moja mimo, że można powiedzieć, że ma już 4 miesiące to nie chce się przekręcać.. leżeć na brzuszko wogle niechce.. za to chce siadać... i bardzo ładnie trzyma główkę.. tzn sztywno..ale ona od początku główkę ładnie trzymała...

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
gojka 24- co do preparatów to sama wiesz...dodatkowo postaraj się aby było tam ciągle sucho, dotykaj czystym wacikiem, zachęć maleństwo, żeby wietrzyło szyjkę (wiem, ciężko z tym - moja tez ma kilka szyjek ale nam to pomogło)
staram się jak najczęściej osuszac jej tą szyjkę... zawsze nadmanganian potasu pomagał.. ostatnio nie chce... Gdyby chciała na brzuszku leżeć to może było by łatwiej, bo by dostęp powietrza był... ale ona wogle nie chce.. na wizycie u neurologa ładnie i chętnie leżała, ale w domu wogle nie chce...

Kurcze, ale Wy pędzicie... chyba nigdy Was nie nadrobie... Postaram się częściej odzywać....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 01:55   #2359
meneq
Zakorzenienie

Opowiem Wam zabawna sytuacje. Moj tata ma swoja ulubiona trase spacerowa, wiejska droga asfaltowa. Wsrod chat i pol. Tylko tambylcy sie nia poruszaja. Wszyscy sobie dziendobry mowia a z wozkiem zaczepiaja, ze mala jest slitasna.
No i wczoraj rano wyciagnelam tam na spacer tz. Dzielnie wozek pcha. A tam jakis dziadek, ze ooo dzis inny ojciec. Tz: tak japonski. Dziadek na to, ze gdzie sie podzial ten drugi ojciec, ale byl spokojny bo matke widzial (czasami z tata tamtedy chodze). To mowie, ze dzis rodzony ojciec na spacer dal sie namowic. Dziadek zdziwko i mowi twierdzaco, ze skoro moj tata to nie tata Yae, to moj starszy brat. Kiedy mu powiedzialam, jak sie sprawy maja, to nie wierzyl. No i w koncu patologia siegnela dna: rodzonemu ojcu dziecko urodzilam. Kiedy to sie skonczy? Bo juz byly inne konfiguracje, ze ja i moj brat to para, ze z tata mam mojego brata, ze mama jest matka taty, ostatnio szaja doszla do wniosku, ze moj tz ma Yae z moim bratem. Kino na kolkach...
Stary 2013-05-12, 02:23   #2360
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq byłaś w ciąży 10 miesięcy?
Co do Twojej opowieści,wszyscy widocznie młodo wygladacie,więc nie patologia a komplement

Mała nakarmiona,można iść spać

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 03:26   #2361
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Opowiem Wam zabawna sytuacje. Moj tata ma swoja ulubiona trase spacerowa, wiejska droga asfaltowa. Wsrod chat i pol. Tylko tambylcy sie nia poruszaja. Wszyscy sobie dziendobry mowia a z wozkiem zaczepiaja, ze mala jest slitasna.
No i wczoraj rano wyciagnelam tam na spacer tz. Dzielnie wozek pcha. A tam jakis dziadek, ze ooo dzis inny ojciec. Tz: tak japonski. Dziadek na to, ze gdzie sie podzial ten drugi ojciec, ale byl spokojny bo matke widzial (czasami z tata tamtedy chodze). To mowie, ze dzis rodzony ojciec na spacer dal sie namowic. Dziadek zdziwko i mowi twierdzaco, ze skoro moj tata to nie tata Yae, to moj starszy brat. Kiedy mu powiedzialam, jak sie sprawy maja, to nie wierzyl. No i w koncu patologia siegnela dna: rodzonemu ojcu dziecko urodzilam. Kiedy to sie skonczy? Bo juz byly inne konfiguracje, ze ja i moj brat to para, ze z tata mam mojego brata, ze mama jest matka taty, ostatnio szaja doszla do wniosku, ze moj tz ma Yae z moim bratem. Kino na kolkach...
Dobre to Ale to chyba norma za granica bo jak kilka lat temu moi rodzice sprowadzili sie z Polski do Grecji to moj Tata zostal fagasem mojej siostry Widac tam jest norma bycie ze starszymi mezczyznami bo moja siostra ma narzeczonego w wieku mojej mamy Z kolei jak ja przyjezdzam to mnie z mama maja za siostry i dodatkowo wszyscy mysla, ze jestemy grekami i gadaja do mnie po grecku
Stary 2013-05-12, 03:57   #2362
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq byłaś w ciąży 10 miesięcy?
Co do Twojej opowieści,wszyscy widocznie młodo wygladacie,więc nie patologia a komplement

Mała nakarmiona,można iść spać

Oops! Tak 10 miesiecy. Ciaza trwa 280 dni, wiec mamy 10 miesiecy ksiezycowych.

Wiem, smiejemy sie, ze to patologia totalna ;-)

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ----------

Cytat:
Dobre to Ale to chyba norma za granica bo jak kilka lat temu moi rodzice sprowadzili sie z Polski do Grecji to moj Tata zostal fagasem mojej siostry Widac tam jest norma bycie ze starszymi mezczyznami bo moja siostra ma narzeczonego w wieku mojej mamy Z kolei jak ja przyjezdzam to mnie z mama maja za siostry i dodatkowo wszyscy mysla, ze jestemy grekami i gadaja do mnie po grecku
Te sytuacje to pol na pol w Polsce i za granica. Tez masz zabawnie ...
Nas jeszcze za Japonczykow nie biora, ale dziadek mowil cos do taty po japonsku i sie dziwil, ze jak to jest na takiej wsi a jezyka nie zna.
Stary 2013-05-12, 04:07   #2363
YellowSheep
Rozeznanie

roczek.. Szybko czas leci. Bardzo żałuję że nie byłam z Wami od początku

Meneq rozbawiło mnie to co napisałaś nieźle.

A i w końcu nie jestem sama o swojej stałej porze! Kija, widzę Cię

Dobranoc
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 05:15   #2364
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Nie mogę się wbić za choler*kę. Za to pochwalę się Wam moją kuchnią na drugim foto jak było ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr
Super teraz wygląda

Cytat:
Ma już dziewczynę?

Tyle, że już po sprawie, przyciemniłam włosy

Special for You w klubie, nie mogłam znaleźć innego
Miał jedną w realu na oku, ale coś nie może się z nią spotkać wiec chętnie zostanie para dla Blanki

Klub zaraz luknę, dzięki

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mitabe, widze, ze z tym napieciem miesniowym tak jak u nas tez nas fest nastraszyli

Evel, super kuchnia!!!!! Tez wam potem wstawie fotki orzed i po

Ja sie pindruje, idziemy z M.na dancing

U la la, zazdroszczę tańców

Cytat:
Jestem totalnie przybita

Laurko-rzuciło mi się w oczy że o technikum chemiczne pytałaś-ja skończyłam. Widzę mam koleżankę po fachu?

Nie odnoszę się bo nie mam weny-ale jestem na bierzaco.
Kochana

Cytat:
ja tak samo i teraz mi glupio isc

wspaniala wiadomosc

sliczna

Insolito
przystojny kawaler

szaja Dorotka przy jedzonku

Ja nie mam i niech tak zostanie

Cytat:
dziewczyny,zapomniałyśmy

Ale zleciało , najcudowniejszy rok mojego życia jak do tej pory

Podziel się tortem

Dziewczyny ogromnie wam dziękuje za komplementy na temat Piotruli

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 05:33   #2365
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

To jesteśmy umówione

Dziewczyny szok! Moja córka spala dzisiaj 5 godzin,Zasnela przy piersi,potem trochę się kręcila bo baczki męczyły,ale bez płaczu i właśnie się budzi po 3,5 godzinie. A to pewnie dlatego że wczoraj w dzień spala tylko dwa razy po pół godziny. Ale wiecie co jest najlepsze? Że cały czas miała dobry humor,uśmiechala się i gadala. A dzisiaj mamy komunię,zobaczymy jak się będzie zachowywać

Rok wątku? Czyli znacie się już rok? Ale super! Kolejny raz bije głową w mur że nie dołączyłam wcześniej

Stary 2013-05-12, 05:43   #2366
mitabe
Rozeznanie

Fewcia może na imprezę się szykuje więc stwierdziła, że się wyspać trzeba hehe.

Meneq faktycznie zamotanie !

Lady zazdraszczam tańców!

Za rok dziewczyny robimy zlot czarownic? Dzieci większe będą to można pojechać gdzieś razem na weekend :p i się spotkać w większym gronie, ją i na 2 koniec kraju mogę :p

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 05:47   #2367
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Moja mała panna Może i tak. Imprezowiczka się znalazła

Zlot czarownic to bardzo dobry pomysł. Tyle rozgadanych mamusiek i krzyczacych dzieci w jednym miejscu? To może być ciekawe.

Stary 2013-05-12, 05:52   #2368
mitabe
Rozeznanie

Idę spać dalej, mam ok godziny to trzeba korzystać hehe

Stary 2013-05-12, 06:32   #2369
meduzza
Zadomowienie

Hehe a kto by zostal opiekunem wycieczki/wodzirejem? No i trzeba by zrobic koszulki pamiatkowe dla nas i dla dzieci:p

Fewciu to spokojnej komunii moze Blanka faktycznie cos przeczuwa

Dziewczyny gdzie kupujecie ozdoby dla corek typu opaski, ozdobne buty, czapeczki?

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Ostatnie pytanko: czy wasze dzieci tez przy jedzeniu swiruja? Moja odpycha sie nogami, kopie, odwraca glowe albo odychyla tak, ze jest prawie do gory nogami, bawi sie butelka palcami... Zachowuje sie jak znudzone starsze dziecko. I podczas tego normalnie ssie z butelki ale te jej zabawy sa troche meczace i sadzam ja w bujaczek.

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-05-12 o 06:33
Stary 2013-05-12, 07:29   #2370
mitabe
Rozeznanie

Meduzza mój potrafi tak przy piersi lobuzowac, do tego wypływa cyca i się śmieje , trochę to męczące powoli się robi. Najczęściej mu się zdarza gdy musimy np do lekarza jechać i jest mało czasu

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Mały dzisiaj dopiero się obudził, zawsze od 5 na nogach. No i tylko 2 razy karmilam w nocy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości