Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 15:50   #2281
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Nie mogę się wbić za choler*kę. Za to pochwalę się Wam moją kuchnią na drugim foto jak było ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1140474.jpg (91,1 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130970a.jpg (92,2 KB, 67 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 15:54   #2282
e_vel
Wtajemniczenie

aha... Maja dalej marudzi - pod palcem już czuć dolne jedynki, okiem widać też białe ale się nie przebiły... Ile to może trwać?

Chodziłam dziś za kiecką na wesele i wszystkie są.... krótkie nie chcę mini bo źle się będę czuła... buuu...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:04   #2283
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Fewcia co Ty pieprzysz, na zdjęciach wyglądasz pięknie a wiesz co ostatnio jak patrzyłam na Twoje zdjęcia to stwierdziłam,że do Twojej urody pasowałby Ci rudy marchewkowy
bo Twoja urodą kojarzysz mi się z tą aktorką
http://www.swiatseriali.pl/seriale/k...oka,nId,768817
Dokładnie,zgadzam się, pięknie na zdjęciach wyglądasz
Fewciu, też mi bardzo przypominasz tą aktorkę

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Bo ją zawsze czarną byłam,od niedawna ruda
Masz jakieś fotki jak byłaś czarna?? Jak tak to poka poka

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas piękna pogoda W cieniu 28 st, więc nie chcę myśleć ile jest w słońcu
Zazdroszczę. U nas cały dzień leje A chciałam na spacerek iść...

Cytat:
dziewczyny ze Śląska
pamiętajcie o fotkach ze spotknia !!!!!!!!!!!!
No obowiązkowo
Tym bardziej że będzie z nami fotografka-bokeh

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzieć śpi od godziny - to dziwne:P ale pogoda fe to może dlatego.
Gości później mamy to przynajmniej trochę sprzątnęłam. Teraz włosy suszę i make-upa strzelę.
Moja Daria już dziś spała 2 x po godzince. Co jest bardzo dziwne bo NIGDY w dzień nie śpi Chyba naprawdę przez tą pogodę dzieciaczki nam tak śpią.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Tak mi też doszły wczoraj, a przesyłkę z bobovity mi ukradli zostało samo opakowanie bo listonosz na skrzynce du..k zostawił.
OMG! Co za bezmyślny dziad!

Cytat:
Wczoraj byliśmy u neurologa.
TO SUPER ŻE JEST OK!!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a co do pasemek, jak ja marze, żeby wreszcie sobie farbnac, achhhh. Ale dopoki mi tak lecą to sobie odpuszcze, bo bym łysa została
Mi też wypadają strasznie a mimo to zrobiłam pasemka dalej wypadają ale nie jakoś więcej niż przed farbowaniem.

Cytat:
Boże, właśnie mowili w radio,że pod Szczecinem w wypadku zginęła rodzina z kilkumiesięcznym dzieckiem

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
2:0 dla młodego- kupa wyszła nogawką

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40758376]Wlasnie w CH siedze i karmie buziaki.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Nie mogę się wbić za choler*kę. Za to pochwalę się Wam moją kuchnią na drugim foto jak było ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr
Ale piękna kuchnia no no

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Kurde muszę jeszcze klub nadrobić

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-11 o 15:58
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:13   #2284
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dziewczyny jak jest taki skwar to wychodzicie z dziećmi na zewnątrz ,??? u mnie w cieniu 30 st. I rano byłam na spacerze a teraz to nie wiem czy wychodzić
Ahh szkoda że nie mam podwórka x :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:29   #2285
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
aha... Maja dalej marudzi - pod palcem już czuć dolne jedynki, okiem widać też białe ale się nie przebiły... Ile to może trwać?

Chodziłam dziś za kiecką na wesele i wszystkie są.... krótkie nie chcę mini bo źle się będę czuła... buuu...
Kochana, ja dzis w bershce widzialam tę kieckę--> http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nka%2BBershka/ jest przeeeeecudna na żywo, muszę ją mieć

o rajusiu <3 http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nka%2BBershka/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-05-11 o 16:33
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:50   #2286
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Piękna!

Cytat:
Wczoraj byliśmy u neurologa. Nie wiem czy pamiętacie ale mały urodził się z asymetria i chodziliśmy z nim na rehabilitację po 1 miesiącu. Strasznie płakał, a ja to przeżywałam z nim. Później przerwał nam szpital i okres kwarantanny. Wstyd się przyznać ale zrezygnowaliśmy z rehabilitacji w sumie za namową miłej pani doktor w szpitalu gdzie lezelismy na zapalenie płuc. Wzięła mnie na bok i po cichu opowiedziała mi o swoim synku z podobnym przypadkiem. Później prywatny lekarz który przychodził do nas do domu po szpitalu( mały został wypisqny z katarem i trzebabylo go sprawdzać co kilka dni) powiedział nam, że darowalby sobie i czas zrobi swoje. Lekarz z dużym starzenie i wiele widział. No i tak jakoś "zapomnieliśmy"o sprawie na miesiąc. Na początku tyg stwierdziliśmy, że idziemy sprawdzić, a młodego zapiszemy jak coś na rehabilitację prywatnie inną metodą. Lekarz go wczoraj oglądał i się śmiał praktycznie z nas - asymetria nie ma, wzmożonego napięcia miesniowego też już nie ma , mały rozwija się prawidłowo. Faktycznie dopiero jak on go wyginał to było widać jaki on symetryczny się zrobił. Mówił jeszcze, że czas zrobił swoje bo tej reh było za mało, aby miała wpływ (6spotkan), oczywiście skrytykował, ze ktoś chciał na nas zarobić. Ponoć tak rodzice mają przy 1 dziecku, że pajikują Hehe. Tylko nas strasznie nastraszyli na początku, że się nie będzie prawidłowo rozwijał i takie tam....
Nam kamień z serca spadł jestem taka zwdowolona.
Brawo! Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja mam prosty sposób. Po prostu jestem obok, wszystkie siedzą na mnie, ludzie wkoło są bezpieczni...

Cytat:

mi ukradli przesyłkę zostało same pudełko
Ale chamstwo

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tylko w pewnym momencie zrobilo mi sie bardzo przykro. Mam promieniscie wokol pepka rozstepy i te glupie baby nie wiedzac, ze rozumiem, komentowaly. A jak im odpowiedzialam, to wstaly i wyszly, tyle dobrze, ze przynajmniej przeprosily.
A to przepraszam, Japonki nie miewają rozstępów? Nie przejmuj się nimi

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Szajus, kiedy to piszczenie sie skonczy??? az bebenki w uszach mi dzwonia czasami!!!!!

Aj, zdenerwowalam sie, jest ta siostra M.,no i jej synek jest chory, od przedwczoraj wymiotuje, dzis w nocy goraczka, a oni co? Chca, zebysmy do nich z Pietraszkiem przyszli. No bo Malego sie polozy w innym pokoju i tamten go nie zarazi ja pierdziu, rodzice dwojki dzieci!!!!!!!!
Na tym naszym spotkaniu to będzie zabawnie bo moja też piszczy może jakieś zatyczki trzeba skombinować

A do tej siostry bym w życiu nie pojechała, nie ma szans, skrajnie nieodpowiedzialne zapraszać do siebie jak się ma w domu chorobę

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Potem 5 stadium larwalne jest mniej więcej takie długie ale grubsze A potem przeobraża się w motyla ale takiego brzydkiego do ćmy czy tam mola spożywczego podobnego. Temat dostałam od promotorki bo ona się tym zajmowała, pisała artykuły o tym i mam współautorstwo
A co ty studiowałaś? Która to technikum chemiczne kończyła? Ja też
Fujjj, o molach spożywczych się przy mnie nie mówi. Kupiłam kiedyś bakalie, w oryginalnych paczkach miałam rodzynki, migdały, morele i kokos. Zamknęłam to wszystko razem w plastikowym pojemniku, po tygodniu chcę robić ciasto, wyciągam ten pojemnik i wylatuje mi stamtąd taka syfna ćma. Całe bakalie wywaliłam, nie wiem jakim cudem to tam wlazło, całą kuchnię potem szorowałam, ale nigdzie już więcej nie było. Nie wiem jakim cudem w tej puszce się znalazły. Blleeeee.

A takie współautorstwo to fajna rzecz, gratuluję Ja mam magisterkę z dziennikarstwa i dodatkowo skończyłam medyczną szkołę policealną

Kurde, moja Mała płacze ze zmęczenia, dałam w końcu pociumkać, to zamiast się ukoić to nagle Ją wzorki z tapety interesują a oczka już takie zmęczone, ale nie będę spać, bo wzorki ciekawsze
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 16:59   #2287
aluap987
Raczkowanie

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale niuniuś coraz mniej śpi w ciągu dnia i coraz częściej ma problemy z brzuszkiem. Oczywiście jestem daleko w tyle i dzielnie walczę, żeby was nadrobić. Akurat czytam o ubieraniu - czy jak wychodzicie na spacery to nic nie zakładacie na głowę dzieciaczkom? Mi pediatra radziła, żeby do roku dziecko na dworze zawsze coś na główce miało. Może to być opaska czy czapeczka nawet z dużymi dziurkami, ale żeby chronić główkę. Na razie tak robiłam, ale jak wszystkie twierdzicie, że to zbędne to sama nie wiem jak ją ubierać
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:04   #2288
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jeju, muszę Wam coś opowiedzieć...
Kilka dni temu pod naszym miasteczkiem znaleziono pusty samochód - jego kierowca zaginął, szukali go codziennie od czwartku, śmigłowce, straż pożarna, ponoć jakiś ćpun, miał nieźle na bani... U nas w miasteczku jest tzw "źródełko" (może słyszałyście o "świętym źródełku" w Gietrzwałdzie? objawienia itp itd)... Wczoraj siedziałam tam z małą, z wózkiem, ona spała, ja czytałam książkę, jacyś ludzie się tam kręcili - rodzina z dziećmi, dwóch rowerzystów... Obok jest las. Dzisiaj znaleźli tego ćpuna w tym lesie, obok tego źródełka - stan rozkładu ciała wskazuje na to, że powiesił się wczoraj jakoś popołudniem. Matko. A ja tam siedziałam przed 15:00. Dobrze, że nie przylazł tam do tego źródełka, tylko siedział w lesie...

Chyba już nigdy nie pójdę tam sama na spacer, tylko z Łukaszem...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:31   #2289
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mam dylemat odnosnie maty edukacyjnej.
Lepsza uzywka ale z bajerami typu swiatelka itp czy nowa ale ze zwyklymi grzechotkami? Mam limit finansowy przez te z☠☠☠ane oprawki co chwile na nie kur.wuje No i dzien matki trza im cos kupic...
Ja mam używana od znajomej, mieliśmy kupić ale stwierdziłam, ze tą kasę wydań na fajne zabawki i powieszę je na macie. Ta mata z tańszym i już bez zabawek jest więc bede miała własną wersję maty :p

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
No co za ludzie bez wyobrazni...;//
Lady jaki ty masz tablet? A moze ktoras sie a tym zna?
Czy tablet moze mi zastapic netbooka?
Ty masz lady polskie znaki? zadowlona jestes? cos ci przeszkadza?

Aaaaa zapomnialam! Amelka wczoraj w trakcie zabawy zaczela sie..smiac! ale tak dlugo i cudownie jak wieksze dzieci - chichrala sie normalnie z poltorej minuty! nie wiedzialam ze tak potrafi, ale to bylo cudowne! Tz sie teraz nie moze doczekac az to sie powtorzy bo nie bylo go przy tym.
Ja mam, a raczej mąż ipada. Bardzo sobie chwalę, miałam w łapach inne i ten mi się najbardziej podoba.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Zjada cytaty na komorze no nie?
Jak to ukradli? Sloiczek? Wstydu nie maja?!
Zjada i często się poddaje i nie chce mi się wracać więc nic nie piszę.
Co do przesyłki to szkoda gadać... Ludzie wszystko rozkradną...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Szaja zdjęcia z karmienia rewelacja!!

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:00   #2290
iffonka7
Zadomowienie

Black dobrze że cie tam nie było o tej godzinie i na niego nie wpadłaś

Deli śliczne te sukienk

W przyszłym tygodniu mam urodziny i TŻ pytał się co bym chciała dostac a ja nie mam zielonego pojęcia co ostatnimi czasami dostałyście w prezencie ?

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-05-11 o 18:08
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:00   #2291
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
piękna
metamorfoza niesamowita aż miło się gotuje, co?

Cytat:

kochana, u nas od miesiąca zero progresu pediatra mowi,że to zęby ale nadal się wykluć nie może a ja miałam wyobrażenie,że do tego czasu kiełki już będą
Samuel mial 4 miesiące jak miał 2 jedynki dolne, widać temu tak się nie spieszy

Mitabe wcięło mi cytat, super,że ze zdrówkiem jest wszystko ok
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:37   #2292
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam wesele w lipcu, tez nie cierpie takich mini dlatego mam sprawdzona krawcową
kuchnia fantastyczna

Black, rzeczywiscie niefajno

Mitabe- bardzo sie ciesze, ze obawy okazały sie niepotwierdzone
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:41   #2293
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Macie ciotki mojego letniego chłopaka
Ma już dziewczynę?

Cytat:
Fewcia co Ty pieprzysz, na zdjęciach wyglądasz pięknie a wiesz co ostatnio jak patrzyłam na Twoje zdjęcia to stwierdziłam,że do Twojej urody pasowałby Ci rudy marchewkowy
Znowu kopniak
Tyle, że już po sprawie, przyciemniłam włosy

Cytat:

Pokaż się w czerni
Special for You w klubie, nie mogłam znaleźć innego

Cytat:
dziewczyny ze Śląska
Chyba z sabatu czarownic

Cytat:
Wczoraj byliśmy u neurologa. Nie wiem czy pamiętacie ale mały urodził się z asymetria i chodziliśmy z nim na rehabilitację po 1 miesiącu. Strasznie płakał, a ja to przeżywałam z nim. Później przerwał nam szpital i okres kwarantanny. Wstyd się przyznać ale zrezygnowaliśmy z rehabilitacji w sumie za namową miłej pani doktor w szpitalu gdzie lezelismy na zapalenie płuc. Wzięła mnie na bok i po cichu opowiedziała mi o swoim synku z podobnym przypadkiem. Później prywatny lekarz który przychodził do nas do domu po szpitalu( mały został wypisqny z katarem i trzebabylo go sprawdzać co kilka dni) powiedział nam, że darowalby sobie i czas zrobi swoje. Lekarz z dużym starzenie i wiele widział. No i tak jakoś "zapomnieliśmy"o sprawie na miesiąc. Na początku tyg stwierdziliśmy, że idziemy sprawdzić, a młodego zapiszemy jak coś na rehabilitację prywatnie inną metodą. Lekarz go wczoraj oglądał i się śmiał praktycznie z nas - asymetria nie ma, wzmożonego napięcia miesniowego też już nie ma , mały rozwija się prawidłowo. Faktycznie dopiero jak on go wyginał to było widać jaki on symetryczny się zrobił. Mówił jeszcze, że czas zrobił swoje bo tej reh było za mało, aby miała wpływ (6spotkan), oczywiście skrytykował, ze ktoś chciał na nas zarobić. Ponoć tak rodzice mają przy 1 dziecku, że pajikują Hehe. Tylko nas strasznie nastraszyli na początku, że się nie będzie prawidłowo rozwijał i takie tam....
Moja też ma podobno asymetrię. Ale przez bioderka mamy rehabilitacje dopiero w czerwcu. Może się okaże, że szstko się wyrównało.

Cytat:
Boże, właśnie mowili w radio,że pod Szczecinem w wypadku zginęła rodzina z kilkumiesięcznym dzieckiem
C

Cytat:
super!Kuchnia to moje ulubione miejsce w domu

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Fewciu, też mi bardzo przypominasz tą aktorkę

Masz jakieś fotki jak byłaś czarna?? Jak tak to poka poka
jak wyżej, zamieściłam w klubie, jak jeszcze byłam piękna i szczupła

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kilka dni temu pod naszym miasteczkiem znaleziono pusty samochód - jego kierowca zaginął, szukali go codziennie od czwartku, śmigłowce, straż pożarna, ponoć jakiś ćpun, miał nieźle na bani... U nas w miasteczku jest tzw "źródełko" (może słyszałyście o "świętym źródełku" w Gietrzwałdzie? objawienia itp itd)... Wczoraj siedziałam tam z małą, z wózkiem, ona spała, ja czytałam książkę, jacyś ludzie się tam kręcili - rodzina z dziećmi, dwóch rowerzystów... Obok jest las. Dzisiaj znaleźli tego ćpuna w tym lesie, obok tego źródełka - stan rozkładu ciała wskazuje na to, że powiesił się wczoraj jakoś popołudniem. Matko. A ja tam siedziałam przed 15:00. Dobrze, że nie przylazł tam do tego źródełka, tylko siedział w lesie...

OMG! Ja też nigdy bym tam nie poszła...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:46   #2294
pstryczek84
Zakorzenienie

hej gaduly
nadrobilam ale teraz musze poodpowiadac na milion postow

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Wieczorem was nadrobie bo teraz lece do ginki na usg, mam tylko pytanko. Moje dziecko od 2 dni ciągle śpi, w ciągu dnia zje pobawi się pół godziny i śpi w nocy obudzi sie na jedzenie i zanim skonczy to już spi, czy to normalne?
moj wczoraj przespal lacznie 17 godz liczac od polnocy do polnocy!
a dzis w nocy spal od 19.30 do 8.45!!!!!!!! (oczywiscie cyc na spiocha )
ja nie narzekam

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
hmmm...szpital ??? a pracuję na białołęce bliskiej
nie na ten wielki cmentarz
chodzilo mi o zawod?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ale mnie teściówka zgrzała dzisiaj
ojapierdziu!
dobrze jej dalas do wiwatu!

Cytat:

Dziewczyny, pójde z torbami! Moja grzeczna dotąd dziewczynka darła się jak bym ją rozdzierała po zjedzeniu 150ml mleka. Nic nie skutkowało, dałam jej więc pić. Wydudniła 60 ml. Chwila spokoju i dalej ryk. Aż się fioletowa zrobiła. Dorobiłam mleczka 60ml - zjadła, beknęła i mleczny uśmiech posłała....gdzie ona to zmieścila?????
a może powinnam jej coś innego już dawać?? Nasza przygłupia pani doktor wczoraj powiedziała, że za 2 tygodnie można "jakiś słoiczek". Matko Szajo - help karmimy sie MM a Natka we wtorek skończy 4 m-ce.

powoli mozesz wprowadzac sloiczki
a co do jedzenia, no coz, widocznie wybitnie glodna akurat bylo malenstwo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 18:53   #2295
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
o rany...przeczytałam wszystko ale czy coś pamiętam...? Nie hahaha

Witajcie

Odpowiadam na pytania: mieszkam na Bródnie, spotkania rzecz jasna nie odmówię jeśli tyko będziemy mobilne

Mam 28 lat Przed ciążą pracowałam, teraz na macierzyńskim jestem i we wrześniu muszę niestety wrócić do pracki...

Ciąża z Natalką przebiegała prawidłowo, jakies tam bzdetki tylko sie przytrafiały, w domku byłam dopiero od 7 miesiąca.
A rodziłam SN ale skonczyło się cesarką, po prawie 2 h partych stwierdzono, że mała nie wstawiła się w kanał rodny odpowiednio i nie ma na co czekać.

Karmimy się niestety juz tylko MM (nad czym z resztą ubolewam i mi z tego powodu smutno).

Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam to mnie naprostujcie

Byłysmy dzisiaj na szczepieniu, 3 kłucia znowu były - rozpłakało się biedactwo tak, że jeszcze w domu sobie pochlipywała...goraco jest tak, że pot po tyłku cieknie!

A na słonko używam Linusia z filtrem 30, nie zatyka skóry i ładnie się zmywa.

Jeśli o maty chodzi - mamy 2 szt Canpolu (nie pytajcie po co mi aż 2 - to "trafione" prezenty ). Ale Natalka i tak najlepiej bryka na kocu na podłodze. Na macie ma za malo mejsca i juz po przewrocie na brzuszek nie ma mozliwości dalszego przeturlania. Inna sprawa, ze moja "kruszynka" to duzy bobas.
A gdzie rodziłaś? doczytałam, że pracujesz na Białołęce bliskiej, ja się niedawno z Myśliborskiej wyprowadziłam
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:21   #2296
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Wrzucam na szybko jaka grzywe walnelam dzis u fryza
Bo mama trula, ze mi brzydko z lysym czolem:p

super wygladasz

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Na poczcie żeśmy się poznali... takiej głównej w Gdyni.. ja tam pracowałam on przyłaził po bilety miesięczne, bo kiedyś były takie na karteczkach..
Troszkę mnie pomęczył i się w końcu umówiliśmy na randkę.. :P

Ja wtedy byłam po rozstaniu..po 4 letnim związku i miałam dość na tamten moment facetów
A podobać to mi się podobali...ale nie myślałam nigdy, że zwiążę się z czarnoskórym i że jeszcze będę miała z nim dzieci
jej, mi tez sie czarnoskorzy faceci podobaja no ale u mnie to juz po ptokach

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mamy kp co ile dni wasze dzieci robia kupe? moj chyba zdecydowanie za rzadko ;/
moj raz dziennie, czasem rzadziej...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]

[/COLOR]A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE]
dla Ciebie
ja pierdziu! mam tylko nadzieje ze ten MOPS porzadnie sie tym dziadem zajmie bo z tym to tez jest roznie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

a tak apropo to co ile godzin zmieniacie pampersa?
w nocy nie zmianiam, no chyba ze bylaby qpencja ale u nas niespodzianki sa rano jak juz cos a tak to rano po przebudzeniu, potem ok 8, 12, 15, 18 juz na spanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Maz zabral nas do goracych zrodel.
Wymoczylam sie, wygrzalam i zrelaksowalan pierwszy raz od wielu miesiecy.
Tylko w pewnym momencie zrobilo mi sie bardzo przykro. Mam promieniscie wokol pepka rozstepy i te glupie baby nie wiedzac, ze rozumiem, komentowaly. A jak im odpowiedzialam, to wstaly i wyszly, tyle dobrze, ze przynajmniej przeprosily.

ale ty przynajmniej masz d.pcyne a one nie!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40753685]Fewcia, na biało: akcje były (i pewnie są - o tej akurat wiem od jej przyjaciółki, którą też znam dobrze) typu: córa miała 3mce, ona siedzi i ją piersią karmi, ojciec się wściekł na starszego, wówczas 5latka, ta się cos odezwała, więc gnój wziął węglarkę pełna węgla i na nią i tą malutką wysypał!!! przecież ja bym w takim momencie gnoja zarąbała chyba...[/QUOTE]

omg! ja tez!
ja to ja, ale jakby wlos spadl z glowy mojego dziecka to nie ma bata, po dziadydze by juz bylo!

Cytat:
Aj, zdenerwowalam sie, jest ta siostra M.,no i jej synek jest chory, od przedwczoraj wymiotuje, dzis w nocy goraczka, a oni co? Chca, zebysmy do nich z Pietraszkiem przyszli. No bo Malego sie polozy w innym pokoju i tamten go nie zarazi ja pierdziu, rodzice dwojki dzieci!!!!!!!!
Do tego dochodzi wieszadlowe noszenie przodem do swiata, "sadzanie" na kolanach, zagugowywanie na amen, mam dosc

ludzie to maja czasem pomysly

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40754768]Laurkoooo to mam pytanie zawodowe, może się z tym spotkałaś, mnie to zaciekawiło i na dzień dzisiejszy NIE wierzę, ale mogę się mylić.
Otóż taki pasożytek podły jest, włosogłówka. I słuchy chodzą, że jak dziecię się w różnych ziołach wykąpie lub w miodzie, to to draństwo nawet przez skórę wychodzi nie mam z kim tego skonfrontować [/QUOTE]

o fuj!!!!!!!!!! normalnie jak z archiwum X!

Stary 2013-05-11, 19:25   #2297
blogerka
Wtajemniczenie

karmię małego jednak kaszką sinlac... mam wyrzuty sumienia, że pakuję w niego ten cukier, i obawiam się, że będą później problemy z nutramigenem, czytałam i słyszałam, że dzieci nie chcą go już tak chetnie jeść po słodkiej kaszce, ale po tym co napisała szaja, postanowiłam, że będę go nią karmić aż chociaz troszkę się podtuczy - dzisiaj ważył 5850. chce bardzo, żeby dobił w końcu do tych 6kg

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mam dylemat odnosnie maty edukacyjnej.
Lepsza uzywka ale z bajerami typu swiatelka itp czy nowa ale ze zwyklymi grzechotkami? Mam limit finansowy przez te z☠☠☠ane oprawki co chwile na nie kur.wuje No i dzien matki trza im cos kupic...
bralabym uzywkę, skoro ma więcej bajerów
Stary 2013-05-11, 19:26   #2298
meduzza
Zadomowienie

Black brrr ciarki mam!

Dziewczyny powodzenoa jutro z chrzcinami!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:27   #2299
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaa zapomnialam! Amelka wczoraj w trakcie zabawy zaczela sie..smiac! ale tak dlugo i cudownie jak wieksze dzieci - chichrala sie normalnie z poltorej minuty! nie wiedzialam ze tak potrafi, ale to bylo cudowne! Tz sie teraz nie moze doczekac az to sie powtorzy bo nie bylo go przy tym.

slodkie to jest bardzo jak taki maly czlowieczek sie smieje na glos

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40755032]Uwaga Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne
Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.[/QUOTE]

a zdjecie mnie powalilo!
fajnie ze czlowiek zyje w takich czasach ze mozna wszystko na fotkach uwiecznic. dorka za kilkanascie lat bedzie miec niezly ubaw z tego zdjecia

Cytat:
w ogóle byłam wczoraj u ginki na usg i powiedziała że wszytko ok i mogę rodzić następne dziecko
no to do roboty!

Cytat:

Stary 2013-05-11, 19:43   #2300
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kochana, ja dzis w bershce widzialam tę kieckę--> http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nka%2BBershka/ jest przeeeeecudna na żywo, muszę ją mieć

o rajusiu <3 http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nka%2BBershka/
Super sukienki

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Witaj po długiej przerwie

Cytat:

O ja Cie..... też bym tam sama już nie szła na Twoim miejscu

Cytat:
Chyba z sabatu czarownic

Oszszszszsz TY!!

Szaja, Super fotki! Drugie zdjęcie wymiata

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Zrobiłam dziś na obiad gołąbki bez zawijania pyszne wyszły
Stary 2013-05-11, 19:43   #2301
charlizz
Zadomowienie

Przeleciałam Was tak byle jak , przyznaję! Wy tak zasuwacie z pisaniem

niewiele pamiętam, ale tak: e_vel, piękna kuchnia. mitabe ogromnie się cieszę, że wszystko ok. fewciu, cały czas trzymam kciuki za Blaneczkę i jej bioderka
Black zaszalałaś z zakupami napisz jak się sprawuje wałeczek do spania? może też bym się na niego skusiła.
misia(?) ogromnie mi przykro z powodu kuzynki i jej dzieci.... wiadomo coś więcej? (może nie doczytałam...)

Zzdroszczę Wam spotkania, mam nadzieję, że mazowieckie dziołszki tez się skuszą kiedyś na zlot czarownic

Ja mam urwanie głowy, nie wiem nawet czy Wam mowiłam, ale do końca maja muszę ogarnąć zaległości na uczelni, by się móc obronic w miarę szybko.
Oleńka jak zwykle grzeczna
Byłam dziś u fryzjera, obcięłam jakieś 15cm włosów :O tyle czasu zapuszczałam, no ale co tam, już mnie tak irytowały ;]
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:51   #2302
Ewik86
Zakorzenienie

Wchodzę na wątek po kilku godzinach i tylko jedna strona do nadrobienia? Szok!

Cytat:

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Młody śpi mi 2 godz, mąż też a ją na palcach bo galgan strasznie dzisiaj reaguje na każdy szelest :/

Super

Cytat:
Ale zmiana Piękną masz teraz kuchnię, naprawdę bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale niuniuś coraz mniej śpi w ciągu dnia i coraz częściej ma problemy z brzuszkiem. Oczywiście jestem daleko w tyle i dzielnie walczę, żeby was nadrobić. Akurat czytam o ubieraniu - czy jak wychodzicie na spacery to nic nie zakładacie na głowę dzieciaczkom? Mi pediatra radziła, żeby do roku dziecko na dworze zawsze coś na główce miało. Może to być opaska czy czapeczka nawet z dużymi dziurkami, ale żeby chronić główkę. Na razie tak robiłam, ale jak wszystkie twierdzicie, że to zbędne to sama nie wiem jak ją ubierać
Jak były teraz gorące dni to nic na głowę nie zakładałam. Nie wyobrażam sobie zakładać małej czapki jak leży w gondoli i jest ok 27 stopni

Mam pytanie odnośnie kleików, bo zastanawiałam się dziś w rossmanie czy brać kukurydziany. Będziecie używać? Bo w sumie to nie bardzo wiem jakie jest jego zastosowanie Wiem, jestem kolejnym Wodzem Tępą Pałą w wątku Sylwia te określenie mnie rozwala

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-05-11 o 19:55
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:59   #2303
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Niunia obudziła się,popatrzyła na mnie ze zmarszczonymi brwiami,naciągnęła pieluszkę na twarz i poszła spać .

Cudna!

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny siędzę i rycze, nie wiem czy wam pisałam, moja kużynka 10 lat temu była w ciąży, zmarła jej mama i poroniła w 3 msc, teraz doczekali się 2 dziewczynek, bliźniaczek i dopiero dowiedziałam się że za długo je przetrzymali i podobno mają porazenie, jedna lżejsze, druga mocniejsze, nic więcej nie wiem tylko że są w warszawie w szpitalu, dlaczego ci lekarze są tak beznadziejni?
Co za smutna wiadomość Bardzo przykra sytuacja.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40754768]Laurkoooo to mam pytanie zawodowe, może się z tym spotkałaś, mnie to zaciekawiło i na dzień dzisiejszy NIE wierzę, ale mogę się mylić.
Otóż taki pasożytek podły jest, włosogłówka. I słuchy chodzą, że jak dziecię się w różnych ziołach wykąpie lub w miodzie, to to draństwo nawet przez skórę wychodzi nie mam z kim tego skonfrontować [/QUOTE]

Dla mnie to trochę brzmi, jak to, że tasiemiec wylizie do miski mleka jak się ją przy łóżku postawi. Na chłopski rozum, włosogłówka to pasożyt jelita ślepego, czasem też pasożytuje w grubym i żywi się krwią. Po co by do tego miodu miał się przeciskać? Zresztą jak by go poczuł? heh nie wierzę w to, kiedyś też o tym czytałam, ale dla mnie to bzdurka jest. No ale dla pewności jutro doczytam w mojej księdze wielkiej z czasów studenckich.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40755032]Uwaga Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne
Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.[/QUOTE]

O jaka słodzia maleńka!

Cytat:
Ależ on śliczny jest!

Cytat:

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Młody śpi mi 2 godz, mąż też a ją na palcach bo galgan strasznie dzisiaj reaguje na każdy szelest :/

Cudowna wiadomość

Cytat:
No rewelacyjna zmiana! Aż chce się gotować w nowej kuchni na pewno

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Fujjj, o molach spożywczych się przy mnie nie mówi. Kupiłam kiedyś bakalie, w oryginalnych paczkach miałam rodzynki, migdały, morele i kokos. Zamknęłam to wszystko razem w plastikowym pojemniku, po tygodniu chcę robić ciasto, wyciągam ten pojemnik i wylatuje mi stamtąd taka syfna ćma. Całe bakalie wywaliłam, nie wiem jakim cudem to tam wlazło, całą kuchnię potem szorowałam, ale nigdzie już więcej nie było. Nie wiem jakim cudem w tej puszce się znalazły. Blleeeee.

A takie współautorstwo to fajna rzecz, gratuluję Ja mam magisterkę z dziennikarstwa i dodatkowo skończyłam medyczną szkołę policealną

Kurde, moja Mała płacze ze zmęczenia, dałam w końcu pociumkać, to zamiast się ukoić to nagle Ją wzorki z tapety interesują a oczka już takie zmęczone, ale nie będę spać, bo wzorki ciekawsze
Musiały już larwy siedzieć w bakaliach Ona malusieńkie są, ok 1 -2 mm, można przeoczyć Potem troszkę rosną Aaaa medyczna szkoła, stąd anatomia i patologia No współautorstwo mam, ale co mi z tego jak roboty niet

Cytat:

O rany, sama bym już tam nie poszła pewnie.

Byliśmy dziś na urodzinach brata męża, Misiek ma dziś dzień maruda, cały czas nudzi, a sam nie wie czego chce, parę razy w histerię tam wpadł.
Wkurzyłam się na teściową to wzięła go i go huśta, jak on już ewidentnie przestymulowany był i zmęczony i tak strasznie się rozpłakusiał Teraz już śpi, mam nadzieję że nie jak ostatniej nocy, co go łóżeczko gryzło i po 10 min. snu musiałam do siebie brać.

Lecę dalej nadrabiać!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 20:00   #2304
BlackSanctum
Zakorzenienie

Charlizz, jasne, napiszę - paczka jest już w drodze, więc na pewno w poniedziałek będzie u mnie, to w tygodniu będę mogła dać znać, czy wałeczki są fajne.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 20:06   #2305
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
No jak go wyciągam z wózka to nakładam taką letnią cieniutką z daszkiem żeby mu w główkę nie grzało słońce ale jak leży w wózku to po kiego groma?
dokaldnie tak samo robie

Cytat:
Wrzucam na szybko jaka grzywe walnelam dzis u fryza
Bo mama trula, ze mi brzydko z lysym czolem:p
pieknie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja już nie kp, ale jak jeszcze karmiłam piersią to Dominika robiła od 4 do 5 kupek dziennie.
Cytat:

Mój robi 2-3 dziennie! Ze dwa razy się tylko zdarzyło że była jedna kupa w ciągu dnia.
Kurde

Cytat:
Eff mój młody jak robił po 3-5 razy dziennie tak po skończonym 3 miesiącu zamurowało gościa i robił raz na 10 dni
podawaliśmy biogaje i odstawiliśmy zagęstniki na ulewania, włączyłam kaszkę kukurydzianą i jest git- raz dziennie ale po uszy
Illusion we Wrocławiu nie ma Bomi a szkoda bo mają tam pyszna sałatkę z owocami morza
no wlasnie u mnie jest podobnie jak jest kupa raz na tydzien to juz sukces ;/ odstawilam bobotic i po odstawieniu byla kupa 2 dni z rzedu a teraz znowu nie ma to tydzien to 5 dni i kurde nie wiem co robic, nie podaje zadnych zagestinkow nic - myslicie ze konieczny jest lekarz? a jesli tak to co niby na to poradzi ...
sorki ze tak o kupach no ale mnie to martwi

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 20:07   #2306
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
misia
masakra! ! to jest najgorsze zdrowe dzieci a lekarze wezma i spieprza wszystko!!! az sie poryczalam,
ja mojego tak przenosilam ze jak mi wkoncu cc zrobili to urodzil sie prawie bez wod, i lekarz pow ze jakbym rodzila w panstwowym szpitalu w ktorym on tez pracuje to musialby mnie jeszcze tydzien trzymac zanim moglby cc zrobic takie maja procedury durne!!
Szok! Procedury kuźwa ważniejsze niż życie i zdrowie dzieci, straszne to.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

jak pomyślę jak byłam bliska tego to aż mam ciarki. Mnie też przetrzymali bez wód 2 dni, Mały dostał w pierwszej minucie tylko 6 punktów i musiał mieć normowany oddech i w ogóle pomagali mu bo siny był
Ty to miałaś dramatyczny poród

Aaaa MARSI nie napisałam, dostałam to terenowe koło do buzza i powiem ci rewelacja! Żałuję że tak późno kupiłam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 20:09   #2307
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no no, juz dawno to mowilam

Cytat:
dziewczyny ze Śląska

Cytat:
Wczoraj byliśmy u neurologa.

Cytat:

Cytat:

omg!!!

Cytat:
W przyszłym tygodniu mam urodziny i TŻ pytał się co bym chciała dostac a ja nie mam zielonego pojęcia co ostatnimi czasami dostałyście w prezencie ?
perfumy!!!!!!!!!!! zawsze chetnie przyjme i w kazdych ilosciach

Stary 2013-05-11, 20:11   #2308
iffonka7
Zadomowienie

laurka a jeszcze jakiś tydzień temu (zanim nie zaczeła się rozmowa na ten temat na forum) żyłam w błogiej nieświadomości na temat życia jakie toczy się w ludzkim ciele, czy w moim ciele na serio są jakieś glizyd itp?
Stary 2013-05-11, 20:13   #2309
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mitabe, widze, ze z tym napieciem miesniowym tak jak u nas tez nas fest nastraszyli

Evel, super kuchnia!!!!! Tez wam potem wstawie fotki orzed i po

Ja sie pindruje, idziemy z M.na dancing

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 20:17   #2310
Ewik86
Zakorzenienie

Kiedyś albo w szkole albo w tv słyszałam, że na naszej skórze pełno jest glizd, oczywiście niewidocznych dla ludzkiego oka. Prawda to jest?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Ja sie pindruje, idziemy z M.na dancing
To udanej potańcówy życzę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości