|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
nie jest zła
i chyba na stałe u mnie zagości ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
![]() no to udanego seksiku i szybkiego porodu ![]() w dalszym ciąg ![]() Cytat:
![]() podziel się, ja swojej nie wzięłam a jesteśmy u teściów Cytat:
|
||
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
lonely, ze spritem też uwielbiam, ale białe martini.
Czerwone z colą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie sobie uświadomiłam, że Motylek miał ten sam termin porodu co ja ... 1 czerwca..
aaaaaa! ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- jak nie na skurcze i poród to może chociaż na moje przeziębienie mi pomoże, bo ponoć wpływa na oczyszczenie organizmu i stany gorączkowe ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Lecznicze zastosowanie mają zarówno owoce jak i liście malin. W liściach maliny występują kwasy organiczne, śluzy, sole mineralne, garbniki, witaminy w tym dużo witaminy C. Powinno się wiosną i latem zbierać młode tegoroczne pędy, bez ogonków i suszyć w przewiewnych, ocienionych miejscach, by później móc korzystać z ich właściwości. Zarówno możemy suszyć kwiaty, liście jak i owoce maliny, które powinniśmy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Liście maliny mają działanie przeciwbakteryjne, ściągające i przeciwzapalne. Wyciągi z liści maliny rozkurczają mięśnie gładkie jelit, naczynia krwionośne, macicę. Pomagają w leczeniu dolegliwości kobiecych, w zaburzeniu miesiączkowania i upławach. Dzięki dużej zawartości garbników, hamują rozwój bakterii jelit, zmniejszając przedłużającą się biegunkę. Już w starożytności uznawano lecznicze właściwości maliny, uznając ją za cudowną roślinę i przyrządzając z niej lecznicze nektary. Medycyna Tybetańska maliny stosowała w leczeniu różnego rodzaju nerwic, w neurastenii, przewlekłych i ostrych zakażeniach. Również nasza rodzima medycyna ludowa od dawna docenia tą niezwykle wspomagającą nasz organizm roślinę, zalecając maliny w leczeniu niedokrwistości. Stosuje się ją do przyrządzania herbatek i soków napotnych stosowanych w zapaleniu oskrzeli i przeziębieniu, a w połączeniu soku z miodem, leczy astmę. |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi smaka narobiłaś ![]()
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Myślałam, że na 10... ewentualnie 12 kg się zatrzymam... Jakimś cudem zmieściłam się w 1 sukienkę, więc mogę iść jutro na komunię ![]() Cytat:
![]() No to teraz do roboty z mężem i niedługo powitamy Lilkę ![]() ![]() ----------------------------- Dzisiaj pierwszy raz mój stan został zauważony w sklepie Oczywiście nikt mi nie ustąpił w kolejce... tylko przyszła pani i otworzyła specjalnie dla mnie dodatkową kasę ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-11 o 23:26 |
||
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 |
|
siedzę i myślę
|
Bardzo miło ze strony tej babki
Tym bardziej, że przed nami w kolejce same małolaty z piwami ![]() Coś tu dzisiaj cicho... ale w sumie weekend My spadamy spać
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Ale mamy "spokojny tytuł"
![]() Witamwnowe dzieciaczki
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Też powinnam iść bo jutro szkoła ale jakoś mi się nie chce
|
|
|
|
#283 |
|
siedzę i myślę
|
Współczuję Ci tej szkoły
mi przed ciążą nie chciało się siedzieć na zajęciach (dlatego na połowę nie chodziłam ) a co dopiero w ciąży... Podziwiam ! ![]() Dobranoc
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba zacznę się bać, bo termin miała 4 dni przede mną ![]() --- Resztę nadrobię może jutro, a póki co zmykam spać. Dobranoc |
||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja Ci powiem, że całkiem nieźle to znoszę, siedzimy max do 15:00, więc nie jest źle Myślałam, że w ciąży zajęcia będą bardziej uciążliwe ale jest ok jakoś mnie dzisiaj nosi... ale idę spać! dobranoc |
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Ale moj Kotek maly to mala lajza.... pojadl, przysnal, to ja szczesliwa ze obejdzie sie bez dwugodzinnego usypiania, odkladam do lozeczka i ryk.... wzielam na lapki znow zasnal w sekunde, ale co chwila jednym oczkiem podglada czy na pewno nadal jest na lapkach cwaniak maly
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
dzieki dziewczyny za gratulacje. Nie moge sie doczekac az was nadrobie . Porod tak naprawde trwal godzine. Polozna z 25 letnim stazem stwierdzila ze pierwszy raz jej sie taki zdarzyl bo nie rysowaly sie skurcze. Generalnie mam wam do opisania trovhe i nieziemsko boli mnie dupa ale juz wstaje i siadam wiec luz
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE coś nie mogę spać , pierwszy raz tak wcześnie weszlam na forum zawsze wam się dziwilam że buszujecie np o 4 rano a tu proszę sam tego doczekalam |
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
Vil spróbuj się przełamac i trochę go przetrzymać. On teraz waży 3kg więc luz ale co jak będzie ważył 10 ![]() Obskoczylam dziolchy i chyba zdrzemne się zdziebko
|
||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
wstalam na jogurt i sprawdzam czy sa wiesci od vhg, albo czy ktoras inna zdecydowala sie urodzic
"cisza przed burza"? , wiec spadam pod kolderke, bo az mna trzesie z zimna :P pogoda do du...pci najlepszym sposobem bedzie niedzielne lenistwo.DZIEN DOBRY! ps. Motylku jeszcze raz gratulacje! a ten godzinny porod...podnosisz nam poprzeczke
|
|
|
|
#291 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
gratulacjeCytat:
aparat dodaje kilka gram ale pucki to chyba po tatusiu ma kikutek został odnaleziony w niedrapce ![]() |
||
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje nowym mamom
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
motylku gratulacje zazdraszam godzinnego porodu
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Lasczki!
Wreszcie mam chwilkę, żeby zajrzeć do Was i to na kompie! Moje oba skarby słodko śpią, a ja dzięki temu, że wczoraj pospałam w ciągu dnia, jakoś się tak zregenerowałam, że po ostatnim karmieniu postanowiłam do Was zajrzeć, zamiast wracać do łóżka ![]() Spojrzałam na listę i widzę, że mamy Matyldę! Lecę szybko doczytać jak to się stało, że już malutka wyskoczyła i zaraz wracam dla Was z opisem porodu. Ostatecznie stwierdziłam, że trochę hardcore'u Wam nie zaszkodzi Ale to za chwilę |
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też
![]() bo mój całodniowy już nie był taki fajny ![]() // Mój Bąbelek obudził się o 4:30 i od tamtej pory nie śpi, gdzieś z godzinę płakał, potem włączyłam mu suszarkę i się uspokoił, a teraz leży u mnie w łóżku i "robi gimnastykę" , ma szeroko otwarte oczka i najwyrraźniej nie chce mu się jeszcze spać... Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-12 o 08:01 |
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czolem mamuski
witam sie w kolejnej czesci ![]() Moja maluska dzis tez grzeczniutka, wstala o 5 na cyca, przebieranko i lulanko, zabawianko i spi juz od 7 nie moge uwierzyc, ze juz jest z nami, jeszcze tak niedawno lazilam z brzuszkiem, a teraz wydaje mi sie, ze ta kruszynka jest z nami od tak dawna, tz taki zakochany, ze az milo popatrzec ![]() Dostalam od tesciowej przepiekne sukieneczki z wojcika i jedna z nich jest na rozmiar 68, wydaje sie dosc spora, mala miala 55, jak myslicie kiedy bede mogla ja zalozyc, bo nie wiem czy wymieniac rozmiar? ![]() Cytat:
Pozniej paczke zwyklych podpasek a od 3 dni jade na zwyklych wkladkach Co do tych gazow o ktorych pisalas i sposobow walki z nimi, moja polozna radzila, ze mozna tez ciepla wyprasowana pieluszke przykladac do brzuszka - nie wiem jak to dziala w praktyce, bo na razie nie musielismy sprawdzac. Dziewczyny a Wy jaki rozmiar pampersow uzywacie? Nam wczoraj skonczyly sie te newborn, i zalozylam te r. 2 bo tylko te mialam i na nich niby pisze, ze od 3-6 kg ale wydaja sie za duze i chyba dzis kupie te mniejsze ![]() Axella- jaki slodki Zuzinek i faktycznie duza dziewczynka, fajnie, ze Tz Cie wspiera i dobrze sie teraz uklada
|
|
#297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brawa za 1szy spacerek ![]() klaski :ja używam pampersów newborn albo dady 1 , a Wojtuś ma już ok 3500g i nadal wydają mi się za duże jak dla niego więc na razie przy nich zostaniem![]() ![]() to mało Ci tych podkładów i podpasek poszło. .. ja nadal noszę podpaski , boję się założyć wkładkę, bo czasami poleci więcej... |
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Poważnie żadna nie urodziła ? Marchewka rozczarowalas mnie ![]() Motylek- to miałam błyskawiczny poród czekamy na relacje.Ja lecę z Tz do Kościoła. Do pozniej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Ja oglądam z mężem tv i wpadam tylko powiedzieć, że doskonale Cię cloche rozumiem z tym tonikiem i ginem. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja do niego grzecznie czy może się przesunąć bo moja mama chce wjechać z wózkiem
stoję z brzuchem na pół metra a on mi, że jestem oszustką bo doszłam do kasy wcześniej niż moja mama i zajęłam jej miejsce, nosz ☠☠☠☠a 

aaaaaa! 

Podziwiam !
Lecę szybko doczytać jak to się stało, że już malutka wyskoczyła i zaraz wracam dla Was z opisem porodu. Ostatecznie stwierdziłam, że trochę hardcore'u Wam nie zaszkodzi
klaski :