|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Alassiel jesteś śliczna!!! Ale mi bardziej podoba się wersja z przedziałkiem na boku
![]() Ostatnio coś często nakladam oilmedice. Czy może ona przesuszyć włosy? Bo wole zapobiegac niz leczyc. Wybrałam depilator. Ale waham się czy kupić... kosztuje 250zl, ma nakladke golaca... ale boje się strasznie wrastania włoskow... Macie może doświadczenie z depilarorem jakiekolwiek? Bo to byłby mój pierwszy i boje się wyrzucić kasę z błoto... właśnie specjalnie wzielam z nakladka golaca gdyby okazało się że starają mi włoski to żebym nie musiała wyrzucać depilarora tylko żeby służył jako golarka... Kupić czy nie kupować? Pomocy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
i nadal jeszcze czasem wrastają ![]() Niemniej miałam jakiś stary już i może on bardziej urywał już włoski niż wyrywał i może przez to, bo na początku było ok, także kupiłabym jeszcze raz, ale... najpierw większze mieszkanie, nowy laptop, telefon, wymarzona szafka za 1,5 tys... i tak długo jeszcze
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
A wrastanie włosków? Da się temu zaradzić peelingami albo podobno kremem z mocznikiem. Mi peelingi wystarczają
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po 2 treningach- na nogi i brzuch. Ramię za bardzo rozciągnęłam i boli. Nie wiedziałam też, że można mieć zakwasy na szyji. Jestem z siebie dumna dzisiaj.
Z włosowych wieści- mam na głowie alterrę do rąk i orzech włoski. Możecie polecić mi jakąś farbę, która w miarę trzyma? Bo artego to dziadostwo i mam rude ombre teraz. |
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
cholera jasna, ma któraś SPRAWDZONY SPOSÓB na pozbycie się krostek na tyłku?! jeszcze wczoraj było ok, ale jak przed chwilą po kąpieli przejrzałam się w lustrze to oczom nie wierzyłam, aktualnie mam całe pośladki zasmarowane pastą cynkową... tłumaczę sobie, że o ja idiotka spałam dzisiaj w cudzej pościeli w samych stringach, to może taka jednorazowa wpadka. no ale... grr... tyłek naprawdę spoko sam w sobie, tylko ta skóra... aż dziw że TŻ jeszcze tego nie skomentował
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Nie przeczytam tego wszystkiego, ale widziałam duuużo pięknych włosów.
kathinna, zapomniałam Ci powiedzieć dziś, mam nadzieję, że jeszcze nie używałaś. To ustrojstwo mocno barwi skórę - przedziałek mam czerwony do pierwszego mycia po, plamy na czole prawie trzeba zdrapywać. Polecam Ci najpierw wysmarować skórę przy linii włosów grubą warstwą tłustego kremu (uszy też), a potem zatrudnić kogoś (np. TŻ), żeby w trakcie barwienia włosia przecierał na bieżąco plamy, np. też kremem. ![]() I pamiętaj o rękawiczkach, bo zostaniesz z imitacją rękawic budowlanych na skórze. Mi 2 dni trzymało. Paznokcie też łapie różem przy myciu, a nawet przy przeczesaniu włosów palcami.
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie takie cudo kupujesz i ile razy dziennie nakładasz? faktycznie pomaga?
|
#1450 |
|
Nindżopesz
|
Nie znam rady ale miałam dzisiaj tego typu sytuację. TŻ patrzy mi na biodro:
- masz cellulitis - to rozstępy ![]() - achaaa... |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za rady
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję mocznik na mazidłach i mieszam z balsamem do ciała, tj. 1-1,5 ml mocznika na 9- 8,5 ml balsamu. Z gotowców jest kremulen/kemulen 10% na dozie. Na moje krosty na nogach działa. Nakładam to raz dziennie.
Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-05-11 o 23:56 |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Ordnung muss sein
idę spać, bo mi się glupawka włącza
|
#1457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-11 o 23:57 |
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie moja wina, że za urodziwa nie jestem i muszę się dopimpowywać w photoshopie
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
powiem (zawsze zbierają najwięcej komplementów. Raz nawet jakiś koleś przez to wpadł na znak drogowy ![]() ![]() do tek pory chce mi się śmiać jak sobie przypomnę ) wiec nie przeżyłabym blizn...Cytat:
jak ten się sprawdzi to mój braun też powinien... już mam dość golenia nóg co 2 dni... czasem codziennie... jak często golisz je depilarorem?
|
||
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
Używam Brauna od 3 lat, regularnie co tydzień (czasem co 2 tyg). Na łydkach włosy wrastały mi od samego początku i tak zostało. Peeling kawowy, preparaty z mocznikiem, masaże gąbką - nic nie było w stanie powstrzymać moich włosów przed wrastaniem. Mam jasną skórę, ciemne włosy na łydkach, gęsto rozstawione, kudłate Oczywiście włosów odrasta teraz mniej, ale żeby mieć idealnie gładki nogi, to musiałabym je golić co 3 dni. Nie mówię, że depilator jest zły, tylko po prostu przy moich kudłatych nogach się do końca nie sprawdził.
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
żywy Odplamiacz
![]() dobre a mój to do farbowania od razu się rwie, chyba Go do jednak zdegraduję ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() jak nie czytałyście: http://www.alinarose.pl/2013/05/wras...nienia-po.html |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hm, siedzę i myślę, czy przeprosić się z sezamem, czy przetestować migdałowy.
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie, jak włosy są długie to jednak łapy mdleją po jakieś chwili i taki facet z bicepsem to istne must have |
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwestia wprawy.
|
|
|
#1467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a karczycho wyrobione![]() mnie łapy zawsze opadają, a więc zatrudniam nakładaczy, ostatnio mamę i to do henny ![]() ale albo nie chciała mi narobić plam albo nie dowidzi bo baczków nie pofarbowała w ogóle |
|
|
|
|
#1468 | ||||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę zaraz nałożyć olej palmowy i jakiegoś miksa, bo popołudniu idę do kina. Za oknem pada, więc nie chcę puchu
|
||||
|
|
|
#1469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńcy ![]() Cytat:
A włosy same w sobie są ładnie zdefiniowane, tylko u góry bejbiki prowadzą zmasowany wzrost też z nimi walczę ![]() Cytat:
popracuj może nad utrwalaniem ? ![]() Zresztą co ja radzę, dzisiaj w nocy tak krzywo spałam, że mam paskudny wyprost
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Alassiel duuużo ładniej Ci w przedziałku na bok
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

Mam duże czoło i duży nos, nie chcę, żeby mocno się to rzucało w oczy. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że moje włosy się tak fajnie nie falują, są zupełnie proste.

a karczycho wyrobione
bo baczków nie pofarbowała w ogóle