Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 21:27   #1501
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A pomysł z zszyciem trzech szarf w jedną?
Zobaczy się
Stary 2013-05-11, 21:31   #1502
mysza_myszowska
Raczkowanie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Widzę, ze dogofobia jest dość powszechna..
Ja się boję każdego psa oprócz mojego, ale to typowa przytulanka, co by sie dała sprzedać za czapkę gruszek, bo nikt mu nigdy krzywdy nie wyrządził Natomiast inne psy.. Jak to jest pies względnie znajomy, to jest ok, jestem w stanie pogłaskać itp, ale zbytnio się nie spoufalam, natomiast boję się obcych psów, często się zdarza, ze idę na około, żeby nie przejść koło psa, który jest bez smyczy i bez kagańca, a często i bez właściciela :/ u mnie w bloku mieszka taki jeden psiur, który był samopas wypuszczany przez właścicieli, do czasu aż chciał mnie zaatakować (na szczęście nie zdążył do mnie dobiec, bo uciekłam). Od tej pory niby chodzi z włascicielem na smyczy i w kagańcu, ale i tak mam obsesję na jego punkcie i przechodzę koło "jego" klatki z bijącym sercem. Tak że doskonale Was rozumiem dziewczyny.

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:36   #1503
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Nie nadrabiam, nie dam rady... Spotkanie super, obejrzeliśmy film i zdjęcia z wesela
Jesteśmy padnięci... Idziemy spać.

Kurcze coś mi sie z netbookiem dzieje. Włączam WiFi, ale nie szuka połączenia tzn. nie łączy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:37   #1504
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Brawa dla TŻ.

Co innego się ukrywać, a co innego podstawiać komuś cukierki pod nos gdy się wie, że ta osoba jest na diecie.

Mogła np. zapytać TŻ czy ma ochotę i zgodnie z życzeniem dać info gdzie są albo odpuścić, a nie wyskakiwać z całą miską.

wiesz co dokładnie się nie zastanawiała, ale myślę, że będzie to jednak strona menu, lista potraw wraz z przybliżonymi godzinami ich podania oraz jedna zdanie np.
'Ponadto zapraszamy na zakąski zimne, ciasta oraz słodycze do stoły szwedzkiego".
Muszę pomysleć, jak to ładnie ująć.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

A gdzie mieszkacie?
Bo większość foto jest chętna dojechać, więc można szukać w innych miastach.

Mój np. nie ma oporów przed podróżowaniem. Moja koleżanka z pracy wzięła tego samego co ja i będą robić po ślubie sesję plenerową w Zakopanem co wyniesie ich jakieś 300zł dodatkowo (w tym nocleg i obiad dla foto), więc nie tragicznie. Można popytać ile dodatkowo foto braliby ja przybycie do innego miasta.
dzięki

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Heheh no Cię słyszałam i pomyślałam sobie "eh ja też muszę pisac, znam ten ból"
Ja w życiu wygrałam tylko raz, lakier i paletkę Sleek'a ze sklepu mintishop

Ja miałam wczoraj krem z brokułów, pychota ! Jedyne co to mogłam mocniej przyprawić bo dla Tż'ta była trochę mdła ale mi smakowała bardzo, chyba spróbuję zrobić taką łososiem, masz może przepis czy brałaś z internetu ?

Słuchajcie, dzisiaj byłam w salonie sukien ślubnych. Akurat kumpeli koleżanka pracuje w jednym i powiedziała, że bez problemu może wpaść popatrzeć. Klientki wyszły i zaproponowała mi przymierzenie sukienek.
Mierzyłam 3, szkoda, że jestem niska i jakaś niewymiarowa bo w sumie ta, która mi wpadła w oko kiepsko leżała w biuście -dodatkowo do zdjęcia mi się podniosła wiec wyszłam źle ale kumpela mówiła, że ładnie wyglądam.
Koronkowe sukienki są ecru(wersje białe też są) a ta księżniczka jest biała. Ta z koronkową górą i rękawami może być też w wersji z takimi koronkowymi ramiączkami- akurat mieli dla kogoś taką i dodatkowo białą, pięknie wyglądała!) Koronka delikatna, miękka, nic nie obcierało <3 A suknie lekkie bardzo mi się wydawały
Fajnie sobie tak pomierzyć
Ta o kroju Princess mimo, że jestem płaska dała efekt mega biustu (ramiączka wystające są od stanika, już mi się nie chciało ściągać) Babka mówiła, że one się na biuście nie trzymają więc mały biust to nie jest wielki problem i prawda bo jak mnie związała to wszystko mi się raczej w talii trzymało nawet nie miałam w planach tego kroju przymierzać. Tż'towi najbardziej przypadła do gustu ale myślę, że skoro on nie jest super wysoki i ja też (Tż - może ma 170cm a ja 166cm) to nie wiem jakbyśmy obok siebie wyglądali gdybym miała taką suknię

Jeszcze tyle przymiarek przede mną, że nie mogę się doczekać. Tylko ceny mnie dołują i poważnie myślę nad szyciem w Poznaniu i Wągrowcu oraz Kostrzynie Wlkp są dobre, polecane babki.
sukienka 2 jest piękna i gdyby była na Ciebie dopasowana to

a co do zupy z brokułów ja nie jestem jakimś wytwornym kucharzem i idę na łatwiznę więc w ponad litrze wody rozpuszczam 2 kostki rosołowe i gotuje. Dorzucam różyczki brokuła i dwie pokrojone cebule. Gotuje od przykryciem 15-20 minut. Miksuje wszystko blenderem, doprawiam solą i pieprzem (duuuuuuuuużon pieprzu ) zabielam naturalnym jogurtem i dodaje rulonik łososia wędzonego tyle

Cytat:
Pewnie, że tak, mam jeszcze sporo czasu teraz przymierzyłam bo miałam okazję

A właśnie na żywo ponoć ta druga może i ładnie leżała ale wyglądałam na 10 lat więcej ;p i wykończenie mi się nie podobało, takie jakieś satynowe. Ale krój spoko, takie proste mi się podobają
Ta jest piękna http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3750
śliczna

exist, kurde ciężka sytuacja mam wujka i koleżankę, którzy panicznie boją się zwierząt, a ja mam w domu 3 koty, więc tego. W tym jeden mega przylepa. Ale nie wyobrażam sobie zamknąć ich w pokoju bo chyba by dół wykopały one nienawidzą być zamknięte...więc po prostu jak jest wujek czy koleżanka i jak koty się do nich zbliżają to je biorę na ręce i puszczam w inną stronę, choć do tej koleżanki czasami wlezie na kolana, ale ona wtedy się nie rusza tak się boi, ale stara się pogłaskać... ja bym bardziej chyba namawiała TŻta, żeby coś zrobił w tej sprawie, żeby pies się do Ciebie po prostu za bardzo nie zbliżał i już. Ale powiem Ci z własnego doświadczenia, że to jest fobia i naprawdę mogłabyś iść z tym spokojnie do terapeuty. Ja dwa razy zostałam napadnięta. I to na dodatek dwa razy przez mężczyznę pod przejściem podziemnym!! Więc od jakiś 6-7 lat przejścia podziemne dla mnie nie istnieją. Nie przejdę pod żadnym nawet z TŻtem jak widzę z naprzeciwka, albo z tyłu, że idzie jakiś podejrzany mężczyzna (a dla mnie 80% jest podejrzanych ) to potrafie się wrócić, przejść na drugą stronę, uciec-cokolwiek. Nie mówiąc już o jakieś grupce chłopców nie jestem w stanie obok nich przejść i już. Bardzo utrudnia mi to życie. Po ciemku w ogóle nie wychodzę sama z domu, a jak jeszcze mieszkałam w Katowicach i kończyłam pracę o 21,30 to wracałam do domu za każdym razem taksówką, bo nie umiałam przezwyciężyć strachu
a jak teraz wracałam do domu np o 23 po pracy mimo, że przystanek mam dosłownie pod blokiem to TŻ ZAWSZE musiał po mnie wychodzić on na początku trochę się ze mnie śmiał i mówił, że przesadzam, ale po 4 latach już się do tego przyzwyczaił więc po części rozumiem Twój strach....

Cytat:
też śliczna

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja uważam, że nie przesadza.
Jasne, że to nie oznacza, że inni mają się ukrywać z jedzeniem, ale jak dla mnie tekst teściowej wypowiedziany był z premedytacją
Mogła normalnie dać synowi cukierki i nie mówić "ojj, Moniczko ty nie jesz", takie podkreślanie :/

Blondi, kobietko
Wypowiedz się o moich szpilkach przyszłych czy pasują do poprawinowego image, bo pamiętam, że mi doradzałaś ostatnio i pamiętasz jak wyglądało z szarfą
Pysiu ty też, plisss I inne dziołszki
no dokładnie lubię ją, ale ona ma jakieś dziwne zagrywki może boi się, że będę szczuplejsza od niej (ale to jeszcze z 20 kg mi zostało ). A jeśli chodzi o sukienkę to śliczne buty i bez szarfy będzie pięknie ale pamiętaj żeby albo przytyć, alb ją zwęzić bo pamiętam, że była Ci za luźna trochę, a bez szarfy to już w ogóle będzie za duża dodałabym jednak jeszcze coś w kolorze fuksji (paznokcie, kolczyki, szminka, cokolwiek), albo jakaś wystrzałowa kopertówa, ale już nie w fuksjowym kolorze

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Większość fobi jest nieuzasadniona I niestety, zanurzenie, o którym wspomniałam, to najprostsza metoda leczenia strachu przed czymś.
Zatem dobrze by było, gdyby exist_ się przemogła i spróbowała się przyzwyczaić do psów i kotów, bo prawdoopodobieństwo jest takie, że nie będzie mogła ich unikać cały czas. Nie każdego psa można zamknąć w drugim pokoju.
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
exist_ może ktoś byłby Ci w stanie pomóc? Może mogłabyś w stanie nad tym popracować? Usiąść z Tobą, trzymać psa przez jakiś czas, powtarzając tę czynność regularnie, pozwolić Ci dotknąć psa aż przestaniesz mieć negatywne reakcje. Może w ten sposób byś się choć troche przyzwyczaiła?
Inaczej pozostaje Ci pomoc terapeuty. Ja bym się zastanowiła, bo psy są jednak wszędzie.
zgadzam się z tymi wypowiedziami

TŻ mi powiedział dziś, że pięknieje na tej diecie ja wiem, że On mnie woli szczuplejszą i jednak miło słyszy się taki komplement i dziś dodatkowo inaczej pomalowałam oczy i zafundowałam sobie mocno różową szminkę i bardzo Mu się podobało o dziwo

zaraz filmika będziemy oglądać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:17   #1505
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moge spytac, ale wiem, ze ona wypozyczala. W Lublinie

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

z gory druty mi powylazily po 2 tyg wakacjach
aaaa, przypomniałaś mi że tegoroczny urlop spędzamy z tż w Bułgarii i musze się zaopatrzyć w stój nowy

Ale miałam akcję w pracy. Zamykając stację włączył mi się alarm, wył na pół miasta a ja nie wiedziałam co sie dzieje;/ Przyjechał patrol, drugi raz i znów alarm;/ Ale w końcu skasowałam błedy i zamknełam stację
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:22   #1506
Opiumalfa
Zakorzenienie

Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Wg mojego są babciowate

A powiedz mi czy to nie jest jakaś szelszcząca satyna?

Dziękuję - w tańcu wygląda pięknie

.
Masz na mysli taka z naszych studniowek??

To jest piekna cieka lejaca sie satyna mila w dotyku

Sent from my iPad using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 23:51   #1507
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Dziewczyny,zmierzylam sie po pierwszym tygodniu cwiczen. W talii ubylo mi 3cm,w pupie 2
Od jutra wlaczam suplement z kofeina na spalanie.
Dobrej nocki

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 06:48   #1508
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Exist, możemy sobie ręce podać. Ja mam tak samo totalną dogofobię. W dzieciństwie jeden pies mnie ugryzł w czoło (naskoczył na mnie i dziabnął, krew się polała), innym razem jak szłam do szkoły to spotkałam na drodze takiego okropnie wściekłego psa sąsiadki i uciekałam przed nim, a on mnie gonił aż do klatki. Boże... do dziś pamiętam to kołatanie serca jak biegłam do mojego wieżowca... Aż inny sąsiad ostro pojechał tej sąsiadce, że co ona w ogóle wyprawia, że takiego agresywnego psa bez smyczy puszcza.

I też jestem w takiej sytuacji, że rodzice TŻ-ta i TŻ mieli psy (teraz Blek już zdechł, tzn. został uśpiony). To był wieeeelki owczarek kaukaski, po prostu mega wielki byk, większy z dwa razy ode mnie :PPP Normalny człowiek lubiący psy mógłby się go przestraszyć, a co dopiero ja od zawsze chorująca na dogofobię i przechodząca na drugą stronę ulicy za każdym razem, gdy na widoku był pies :P Blekuś oczywiście członek rodziny, jakżeby inaczej. Szanowany dużo bardziej niż niejeden człowiek ;]
No ale jak pierwszy raz przyjechałam to zamknęli go na czas mojego wejścia (ale zaraz jak tylko weszłam do pokoju K. to go wypuścili). Ten pies to był najlepszy przyjaciel TŻ-ta, a teściowie nie widzieli za nim świata. Ja osobiście nie mogłam go zdzierżyć. Nie dość, że bałam się go panicznie to jeszcze nie byłam przyzwyczajona do obcowania z psami i przeszkadzały mi jego kudły na moich ubraniach oraz to, że po prostu śmierdział... Teściowie oczywiście zero problemu, że on siedzi i je obiad wtedy kiedy my. Na szczęście to był wychowany pies, naprawdę był w porządku i nigdy nie było czegoś takiego, że stał i wyczekiwał aż ktoś mu coś z obiadu podrzucił. Najczęściej po prostu sobie leżał przed TV i miał wszystkich w d... To wszystko sprawiło, że jakoś polubiłam Bleka. Zwłaszcza, że potem jak przyjeżdżałam to już naprawdę cieszył się na mój widok. I z czasem przestałam się go bać (chociaż nie lubiłam nigdy zostawać z nim sam na sam :P, TŻ też tego nie rozumiał, np. pies był tak wielki, że musiałam przeskakiwać, żeby przez niego przejść jak się położył, a TŻ potrafił zostawić mnie samą w kuchni z nim, a ja bałam się wtedy wyjść z kuchni, bo on leżał, zagradzał drogę do wyjścia, a ja bałam się przejść przez niego. A TŻ po kilku minutach przychodzi do kuchni i zdziwiony, że jeszcze do pokoju nie wróciłam :P, ale to rzadko się zdarzało, bo najczęściej Blek jak widział, że chcę wyjść to sam wstawał). Generalnie to był kochany pies i tak teraz jadę trochę dygresją, bo teraz jak go już nie ma to naprawdę ciepło go wspominam i jestem nieobiektywna, ale na początku naprawdę za wesoło nie było.

Natomiast mają też innego psa, beagla i ten to jest rozpuszczony jak dziadowski bicz, szczeka bez opamiętania, a jedzenie przy nim obiadu czy czegokolwiek przy stole to mordęga, sępi tak, że szkoda gadać, a co do mnie szczeknie to ja się boję. Może bywam niekulturalna, ale potrafię wtedy wziąć talerz i iść jeść do pokoju K. Sorry, skoro oni nie rozumieją, że boję się psa i że mogliby go na ten moment wyprowadzić z pokoju to ja nie muszę się na siłę męczyć i przy nim jeść. Ale jakoś nie zauważyłam przez 4 lata, żeby mi to miał tam ktokolwiek za złe :P

Wniosek jest taki, że wenedka ma trochę racji, że przebywanie z psem pomaga, bo ja dzięki rodzinie K. mniej się już tych psów boję.

Dzięki za opinię, no muszę popróbować. Chociaż jak pamiętasz, ta szarfa wąska jest i będzie tak smętnie z tyłu zwisać : (
Ja miałam kontakt przez jakiś czas z łagodnym labradorem - prawie wcale się nie bałam. A pies szczekający to widocznie inna kategoria.

A może być tą szarfę przyszyła do sukienki? Delikatnie w paru miejscach chwycić nicią?

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Masz na mysli taka z naszych studniowek??

To jest piekna cieka lejaca sie satyna mila w dotyku

Sent from my iPad using Tapatalk
Właśnie takie coś miałam na myśli.
Dobrze że to jednak porządna satyna

Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady, spróbuję porozmawiać jeszcze z TŻ na ten temat, nad terapią jeszcze nie myślałam nigdy ale teraz i nad tym się zastanawiam. Dziękuję!
Stary 2013-05-12, 07:00   #1509
alloffkowa
Zakorzenienie

Pofarbowałam włosy na średni bląd a wyszły takie ciemne że masakra broniłam się przed rozjaśniaczem ale to chyba nieuniknione
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-12, 07:17   #1510
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Wg mojego są babciowate
Ah Ci faceci

Cytat:
a co do zupy z brokułów ja nie jestem jakimś wytwornym kucharzem i idę na łatwiznę więc w ponad litrze wody rozpuszczam 2 kostki rosołowe i gotuje. Dorzucam różyczki brokuła i dwie pokrojone cebule. Gotuje od przykryciem 15-20 minut. Miksuje wszystko blenderem, doprawiam solą i pieprzem (duuuuuuuuużon pieprzu ) zabielam naturalnym jogurtem i dodaje rulonik łososia wędzonego tyle
Ja też nie jestem wytworną kucharką, szczerze to uczę się dopiero gotować, wstyd bo te 23 lata mam no ale kiedyś trzeba zacząć, lubię to robić i w sumie smakuje mi to co zrobię narazie robię dość łatwe rzeczy, tym bardziej, że się odchudzam...no może to za dużo powiedziane bo nie chcę stracić na wadze( ważę 53 kg) ale spalić tłuszczyk, który mi zalega od czasów gdy byłam o wiele grubsza . Ćwiczyć uwielbiam, codziennie jest ze mną Zuzka Light, dzięki niej mam twardsze ciało ale ten tłuszczyk to zakrywa z dietą gorzej, ja kocham jeść i nie umiem odmówić sobie kawałka ciasta itd..a wiadomo bez diety tłuszczyku nie spalę szczególnie mi zależy na ramionach, nie wiem czemu ale mam na ich punkcie straszny kompleks wydaje mi się, że są zbyt masywne tym bardziej, że jestem bezbiuściasta (jak tylko schudłam(kilka lat temu) to pierwsze co...zrobiłam się płaska).
Przynajmniej moje ciało dzięki ćwiczeniom zrobiło się bardziej jędrne, zbite a nie 'luźne', mam większe pośladki (chce mieć wystający tyłek) - całe życie miałam płaskodupie.
Szkoda, że nie można wyszczuplić tylko np. z ramion i ud bo tylko tam bym chciała być szczuplejsza.

Właśnie zjadłam owsiankę z truskawkami

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 08:00   #1511
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
aaaa, przypomniałaś mi że tegoroczny urlop spędzamy z tż w Bułgarii i musze się zaopatrzyć w stój nowy

Ale miałam akcję w pracy. Zamykając stację włączył mi się alarm, wył na pół miasta a ja nie wiedziałam co sie dzieje;/ Przyjechał patrol, drugi raz i znów alarm;/ Ale w końcu skasowałam błedy i zamknełam stację
Bułgaria, ale Wam fajnie my mieliśmy w tym roku jechać nad nasze polskie morze, ale raczej będzie ciężko w związku z tą moją pracą, bo nawet jak coś znajdę nie sądzę, że ktoś od razu da mi urlop w sierpniu a kocham Bałtyk bardzo trudno, najwyżej gdzieś na weekend tylko pojedziemy jak się uda, a na wakacje za rok lub dwa dopiero chociaż już mi się marzą bo ostatnio byliśmy już prawie 2 lata temu w Grecji

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zmierzylam sie po pierwszym tygodniu cwiczen. W talii ubylo mi 3cm,w pupie 2
Od jutra wlaczam suplement z kofeina na spalanie.
Dobrej nocki

wow, super efekty

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Pofarbowałam włosy na średni bląd a wyszły takie ciemne że masakra broniłam się przed rozjaśniaczem ale to chyba nieuniknione
bidulka ale szczerze mówiąc było to trochę do przewidzenia bo jednak miałaś dość ciemne włoski ale ja mimo wszystko nie ryzykowałabym z rozjaśniaczem w domu, trochę jednak bym się bała

Cytat:
Ah Ci faceci

Ja też nie jestem wytworną kucharką, szczerze to uczę się dopiero gotować, wstyd bo te 23 lata mam no ale kiedyś trzeba zacząć, lubię to robić i w sumie smakuje mi to co zrobię narazie robię dość łatwe rzeczy, tym bardziej, że się odchudzam...no może to za dużo powiedziane bo nie chcę stracić na wadze( ważę 53 kg) ale spalić tłuszczyk, który mi zalega od czasów gdy byłam o wiele grubsza . Ćwiczyć uwielbiam, codziennie jest ze mną Zuzka Light, dzięki niej mam twardsze ciało ale ten tłuszczyk to zakrywa z dietą gorzej, ja kocham jeść i nie umiem odmówić sobie kawałka ciasta itd..a wiadomo bez diety tłuszczyku nie spalę szczególnie mi zależy na ramionach, nie wiem czemu ale mam na ich punkcie straszny kompleks wydaje mi się, że są zbyt masywne tym bardziej, że jestem bezbiuściasta (jak tylko schudłam(kilka lat temu) to pierwsze co...zrobiłam się płaska).
Przynajmniej moje ciało dzięki ćwiczeniom zrobiło się bardziej jędrne, zbite a nie 'luźne', mam większe pośladki (chce mieć wystający tyłek) - całe życie miałam płaskodupie.
Szkoda, że nie można wyszczuplić tylko np. z ramion i ud bo tylko tam bym chciała być szczuplejsza.

Właśnie zjadłam owsiankę z truskawkami
ja z kolei nawet lubię gotować, ale nie lubię długo stać przy garach za to z ćwiczeniami mam gorzej ciężko mi się zmusić do nich
a jeśli chodzi o gotowanie to póki nie chodzę do pracy gotuję dość zdrowo i często bo mam na to czas, ale wiem, że się to skończy jak wrócę do pracy

TŻ jeszcze śpi, a ja się muszę zbierać niedługo bo jadę dziś do Siostry do szpitala. Nie wiem czy Wam wczoraj pisałam, czy nie, ale miała już wczoraj wyjść do domu, ale bardzo źle się czuję, wyszły jej złe wyniki badań krwi i musiała zostać. Nie wiadomo nawet czy nie skończy się to drugą operacją, tym razem tradycyjną bo tą miała robioną laparoskopowo (czy jak to się nazywa)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 08:02   #1512
moniczka_90
Zakorzenienie

widziałam wczoraj w sklepie fajna krótką białą sukienkę myślicie, ze jest sens żeby podbić do sprzedawczyni i zapytać czy maja takie same tylko długie ? hmm chyba rzeczywiście rozejrzę się za sukienka jeszcze w "normalnych" sklepach a nie tylko a tych z sukniami ślubnymi
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 08:48   #1513
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
widziałam wczoraj w sklepie fajna krótką białą sukienkę myślicie, ze jest sens żeby podbić do sprzedawczyni i zapytać czy maja takie same tylko długie ? hmm chyba rzeczywiście rozejrzę się za sukienka jeszcze w "normalnych" sklepach a nie tylko a tych z sukniami ślubnymi
wątpie, że byłaby taka długa sukienka bo jeszcze się z tym nie spotkałam, ale zapytać możesz zawsze a ja tu parę dla Ciebie propozycji mam, może coś Ci wpadnie w oko 1, 2, 3, 4, 5 a tak serio to najlepiej wybrać się do jakieś większej galerii handlowej i pobuszować po wszystkich sklepach, nie tylko tych najbardziej znanych pisałam, że żona kolegi od TŻta z pracy kupiła swoją "suknie ślubną" w Galerii Krakowskiej za 600zł i wyglądała pięknie a ja w zeszłym, albo dwa lata temu widziałam w Zarze piękną kremową koronkową długą suknie za jakieś 700zł więc myślę, że z powodzeniem możesz coś poszukać ok, zbieram się, będę później

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-12, 08:51   #1514
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
wątpie, że byłaby taka długa sukienka bo jeszcze się z tym nie spotkałam, ale zapytać możesz zawsze a ja tu parę dla Ciebie propozycji mam, może coś Ci wpadnie w oko 1, 2, 3, 4, 5 a tak serio to najlepiej wybrać się do jakieś większej galerii handlowej i pobuszować po wszystkich sklepach, nie tylko tych najbardziej znanych pisałam, że żona kolegi od TŻta z pracy kupiła swoją "suknie ślubną" w Galerii Krakowskiej za 600zł i wyglądała pięknie a ja w zeszłym, albo dwa lata temu widziałam w Zarze piękną kremową koronkową długą suknie za jakieś 700zł więc myślę, że z powodzeniem możesz coś poszukać ok, zbieram się, będę później
pięknie dziękuję ! 4 piękna gdyby nie te gołe plecy nie moge mieć gołych pleców akurat w tamtym miejscu
Stary 2013-05-12, 08:53   #1515
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
pięknie dziękuję ! 4 piękna gdyby nie te gołe plecy nie moge mieć gołych pleców akurat w tamtym miejscu
aha, szkoda akurat ta najdroższa Ci się spodobała skąd ja to znam?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-12, 08:58   #1516
Zadumana
Rozeznanie

Matko dziewczyny piszecie jak oszalałe nie zdąze tego wszystkiego nadrobić

Melduje się po długiej nieobecności, przez moja prace mgr nie mam na nic czasu, a wieczorem padam jak mucha dziś mam chwilkę- mówię , wejdę a potem znów do pisania. Jednak kiedy sie obronie bede tu codziennie

Jutro mam spotkanie z panem z naszego zespołu, dajemy zadatek i następna sprawa załatwiona potem szukam fotografa, bo zostało mi dokładnie 363 dni
Stary 2013-05-12, 09:11   #1517
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej
Wstalam już o dziwo :p
Zaraz zjem śniadanie :P

Pysia, to Ty z wielkopolski jestes? Ja kojarze że dobre krawcowe są: w Wągrowcu, Bojanicach k. Gniezna, w Złotnikach i Poznaniu.
Znam dwie PMki które szyły w Wągrowcu i były bardzo zadowolone i miały śliczne suknie, a jedną widziałam na zdjęciu i robiła w Bojanicach i też ładną suknie miała. Zresztą żona mojego kuzyna też tam szyła
Ja sie zastanawiam nad p. Dudą-Koprowską z Poznania.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-12, 09:18   #1518
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej
Wstalam już o dziwo :p
Zaraz zjem śniadanie :P

Pysia, to Ty z wielkopolski jestes? Ja kojarze że dobre krawcowe są: w Wągrowcu, Bojanicach k. Gniezna, w Złotnikach i Poznaniu.
Znam dwie PMki które szyły w Wągrowcu i były bardzo zadowolone i miały śliczne suknie, a jedną widziałam na zdjęciu i robiła w Bojanicach i też ładną suknie miała. Zresztą żona mojego kuzyna też tam szyła
Ja sie zastanawiam nad p. Dudą-Koprowską z Poznania.

To napewno było do mnie? Przecież jam ze Śląska ślązaczka z krwi i kości

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-12, 09:22   #1519
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
aha, szkoda akurat ta najdroższa Ci się spodobała skąd ja to znam?
http://www.asos.com/Forever-Unique/F....ac=rec_viewed ta jest najpiękniejsza no tylko znowu te gołe plecy + nie ma białego koloru
Stary 2013-05-12, 09:23   #1520
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
http://www.asos.com/Forever-Unique/F....ac=rec_viewed ta jest najpiękniejsza no tylko znowu te gołe plecy + nie ma białego koloru
Ale ten róż ten piękny

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-05-12, 09:25   #1521
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bułgaria, ale Wam fajnie my mieliśmy w tym roku jechać nad nasze polskie morze, ale raczej będzie ciężko w związku z tą moją pracą, bo nawet jak coś znajdę nie sądzę, że ktoś od razu da mi urlop w sierpniu a kocham Bałtyk bardzo trudno, najwyżej gdzieś na weekend tylko pojedziemy jak się uda, a na wakacje za rok lub dwa dopiero chociaż już mi się marzą bo ostatnio byliśmy już prawie 2 lata temu w Grecji

wow, super efekty

bidulka ale szczerze mówiąc było to trochę do przewidzenia bo jednak miałaś dość ciemne włoski ale ja mimo wszystko nie ryzykowałabym z rozjaśniaczem w domu, trochę jednak bym się bała

ja z kolei nawet lubię gotować, ale nie lubię długo stać przy garach za to z ćwiczeniami mam gorzej ciężko mi się zmusić do nich
a jeśli chodzi o gotowanie to póki nie chodzę do pracy gotuję dość zdrowo i często bo mam na to czas, ale wiem, że się to skończy jak wrócę do pracy

TŻ jeszcze śpi, a ja się muszę zbierać niedługo bo jadę dziś do Siostry do szpitala. Nie wiem czy Wam wczoraj pisałam, czy nie, ale miała już wczoraj wyjść do domu, ale bardzo źle się czuję, wyszły jej złe wyniki badań krwi i musiała zostać. Nie wiadomo nawet czy nie skończy się to drugą operacją, tym razem tradycyjną bo tą miała robioną laparoskopowo (czy jak to się nazywa)
mój P nie lubi tego typu wczasów, ale trafiła nam się naprawdę wyjątkowa okazja 450 zł za osobę za ten wyjazd 24.08-02.09, za autokar, noclegi i wyżywienie, zajeżdżając i zwiedzając Budapeszt i Bukareszt.

Postanowiłam zdrowiej się odżywiać i ogółem zadbać o siebie
Wiosna jest !!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-12, 09:26   #1522
sensibleheart
Raczkowanie

Dziewczyny, czy myślałyście już o swojej ślubnej fryzurze ? :P
Mi od dawna podobała się fryzura, którą miała księżna Monaco na ślubie .... ah idealnie
http://cdn4.blogs.babble.com/famecra...ceAlbert30.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-ZUmeDKMxFK...irOrnament.jpg

<3

Podoba mi się nawet takie tradycyjne ułożenie welonu
Stary 2013-05-12, 09:32   #1523
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten róż ten piękny
jak powiedziałam TŻ, ze wyskoczę w szampańskiej sukience to się skrzywił wiec nawet nie śmiem proponować różowej

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

http://www.asos.com/Forever-Unique/F...t=-1&clr=Green ale ta sama sytuacja co z tamtą - nie ma białej a z tyłu jakas taka niestabilna ta sukienka, bałabym się, ze spadnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 09:40   #1524
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
jak powiedziałam TŻ, ze wyskoczę w szampańskiej sukience to się skrzywił wiec nawet nie śmiem proponować różowej

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

http://www.asos.com/Forever-Unique/F...t=-1&clr=Green ale ta sama sytuacja co z tamtą - nie ma białej a z tyłu jakas taka niestabilna ta sukienka, bałabym się, ze spadnie
fakt, ładna ale był jakby miał zaraz spaść

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Dziewczyny, co do Bułgarii- jadę pierwszy raz na taki wyjazd i mimo że jeszcze mnówstwo czasu, mam troszkę nerwa, bo nie wiem co może się przydać, np jak filtr do skóry zabrać?? tżtowi chyba 50, bo ma bardzo jasną karnację, o sobie myślałam że może 30?? Może macie jeszcze jakieś porady?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-12, 09:43   #1525
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Cytat:

wow, super efekty

Bardzo dziekuje
Wiesz co,nie wiem co dolego twojej siostrze bo nie doczytalam pewnie.. ale moze przy trqdycyjnej operacji lepiej beda mogli obwjrzec piekne wnetrze i bardziej zadzialac. Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki i szybkie wyjscie do domku

Cytat:
Napisane przez sensibleheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy myślałyście już o swojej ślubnej fryzurze ? :P
Mi od dawna podobała się fryzura, którą miała księżna Monaco na ślubie .... ah idealnie
http://cdn4.blogs.babble.com/famecra...ceAlbert30.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-ZUmeDKMxFK...irOrnament.jpg

<3

Podoba mi się nawet takie tradycyjne ułożenie welonu
Uwielbiam takie fryzurki!!
Zerknij w moim profilu z 2,3posty wstecz wrzucalam link do filmiku slubnego z babka ktora miala dla mnie idealna fryzurke moze tobie tez sie spodoba

Dziewczyny aktualnie nie jestem w stanie wbic sie w dyskusje,wpadam tylko na szybko jak mam chwile i melduje co u mnie i tyle wybaczcie dzis niedlugo sie zbiweram i jade do taty do szpitala,potem mam do zrobienia konspekt i prezentacjr na jutro no i godzine cwiczen.moze uda mi sie jeszcze na chwilke chociaz wpasc ze stacjonarnego i wrzucic te wczorajsze suknie.
Caluski

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:53   #1526
poznanianka1990
Zakorzenienie

Pysia, yy no rzeczywiscie. To do Aniuski było. Ty ją zacytowałaś i mi sie pomyliło :p

SensibleHeart, mam już swoją wymarzoną fryzurę. Jak będę na kompie to ją wrzucę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-12, 10:16   #1527
Dotka90
Zakorzenienie

Bry!

Pogoda PASKUDNA! Ale humor super

Odpoczywamy, a koło 14 jedziemy po rodziców TŻta i do jego siostry na imprezkę urodzinowo-imieninową
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:24   #1528
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bry!

Pogoda PASKUDNA! Ale humor super

Odpoczywamy, a koło 14 jedziemy po rodziców TŻta i do jego siostry na imprezkę urodzinowo-imieninową
a ja jestem mega zmęczona dzisiaj od rana,nie wiem co jest
i też mamy dzień pełen odwiedzin i wizyt
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:31   #1529
alloffkowa
Zakorzenienie

za mało witamin macie !!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-12, 10:32   #1530
ParisParisienne
Rozeznanie

hmm ja jeszcze nie myslalam o fryzyurze... ale tu moze byc maly zgrzyt, bo moja fryzjerka jest moja ciocia, dobrze zna moje wlosy i ogolnie jestem zadowolona, ALE upiecia slubne w jej wykonaniu, czy koki, nie bardzo mi sie podobaja.... wiec nie wiem co zrobie. Nie chce by bylo jej przykro, bo wlasciwie to ona czesala mnie na wszystkie wazne uroczystosci ( od komuni poczawszy ), wiec latwo nie bedzie... ale moze po prostu zrobie probna i tyle. zobaczymy.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości