Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 18:26   #1081
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Wstawiam swój zakupowy z dzisiaj.
Już na insta widziałam i jestem jak najbardziej na tak Spódniczka cudowna

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
u nas dzis tylko 16 stopni i deszcz.
ale chcialam sie pochwalic long sleevem od Sylwii Majdan, dopiero dzis dostalam (czekalam prawie miesiac) ale bylo warto! jakosc jest super, zobacze jak bedzie po praniu i napewno zamowie kolejnego
Cudnie Lubię Twoje zestawy

Cytat:
Napisane przez miucca Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Wklejam obiecane Phoebee zdjęcie mojego Jet Set'a. Torebka dotarła szybko, w niecały tydzień po złożeniu zamówienia. Jest bardzo starannie wykonana, spełniła moje oczekiwania w stu procentach
Miłego weekendu Wam wszystkim życzę i zmykam na spotkanie z przyjaciółką
Świetna Choć dla mnie byłaby za wielka
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:19   #1082
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie szpilek.

Czy któraś z Was ma tak jak ja, że ma chudą stopę i 80-90% Wam wyskakuje nawet gdy rozmiar jest dobry? Noszę rozmiar 38 i zazwyczaj r. 36 i czasem 37 jest na szerokość dobry ale na długość za mały, a "moje" 38 jest automatycznie szerszy i już wyskakuje Mam tak nawet z 50% balerinek. Kupiłam już specjalne wkładki i zawsze je wkładam jeśli mierzę buty na obcasie wkładane. Mam tylko jedne buty na obcasie (niskim, ok. 7 cm), które mi nie wyskakują i są wygodne, kupiłam je w zwykłym sklepie za 49 zł, są "zamszowe" czerwone, bo z czarnych już nie było rozmiaru. A właśnie czarne i karmelowe by się sprzydały, a żadne mi nie pasują Nie chcę z paskiem, bo nie podobają mi się takie, noga najzgrabniej jednak wygląda w czółenkach wkładanych.

Musiałam się wyżalić, bo dziś byłam na zakupach w poszukiwaniu jakichś klasycznych szpilek i znów nic nie kupiłam

Kupiłam za to torebkę z etorebki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f0500ac1.jpg (15,2 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2013-05-11 o 19:21
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:31   #1083
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was ma tak jak ja, że ma chudą stopę i 80-90% Wam wyskakuje nawet gdy rozmiar jest dobry? Noszę rozmiar 38 i zazwyczaj r. 36 i czasem 37 jest na szerokość dobry ale na długość za mały, a "moje" 38 jest automatycznie szerszy i już wyskakuje Mam tak nawet z 50% balerinek. Kupiłam już specjalne wkładki i zawsze je wkładam jeśli mierzę buty na obcasie wkładane. Mam tylko jedne buty na obcasie (niskim, ok. 7 cm), które mi nie wyskakują i są wygodne, kupiłam je w zwykłym sklepie za 49 zł, są "zamszowe" czerwone, bo z czarnych już nie było rozmiaru. A właśnie czarne i karmelowe by się sprzydały, a żadne mi nie pasują Nie chcę z paskiem, bo nie podobają mi się takie, noga najzgrabniej jednak wygląda w czółenkach wkładanych.

Musiałam się wyżalić, bo dziś byłam na zakupach w poszukiwaniu jakichś klasycznych szpilek i znów nic nie kupiłam

Też tak mam, mam strasznie wąską i żylastą stopę . Większość butów jest na mnie za wąska . Z tym że ja za wiele szpilek nie mam, bo jestem wysoka i nie lubię (chociaż ostatnio po głowie chodzą mi sandały na obcasie i się głowię )

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:46   #1084
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Też mam 160cm wzrostu, ważę tyle co Ty, ale mimo tego, że ogólnie jestem szczupła, mam trochę tłuszczyku. Szczególnie w dolnych partiach ciała.
Dziewczyny, w związku z tym mam pytanie czy znacie sposób na szybkie spalenie tłuszczyku z ud? Chodakowska u mnie nie daje rady z tym (zresztą ostatnio jej krytyka przez profesjonalnych trenerów dała mi do myślenia), przysiady pomagają na tyłek, ale uda są nadal nieciekawe...
Rolki. I pupa i uda dużo zyskują

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:54   #1085
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię zwierzęce wzory, uważam że fajnie ożywiają klasyczne ubrania, ograniczam się jednak do stonowanych kolorów, kolorowe wzory odpadają.

Absolutnie nie muszisz się odchudzać, wygladasz świetnie i powinnaś nosić spódnice! Ja mam 160 cm i ważę 50-51 kg, to chyba ja powinnam zrzucić, bo kiedyś ważyłam 48kg.
Torby nie widziałam.
Chcę to zrobić dla lepszego samopoczucia ja mam te 163cm i ważę 54-55 (ostatnio i 56 ) a rok temu po zmianie nawyków utrzymywało się ~53
Poza tym przede wszystkim do tego koniecznie muszę dołączyć ćwiczenia, bo już mi całkiem ciało sflaczeje
Cytat:
Napisane przez jutka555 Pokaż wiadomość
widziałam kiedyś tę torebkę jest ładna i w sam raz na drobne rzeczy ale oglądałam ich 10!! i każda miała krzywą klapkę, najgorsze że nie dało się jej w żaden sposób wyprostować więc pewnie jest krzywo uszyta
dzięki w takim razie lepsza ta z mango... ale chyba się wstrzymam do czerwca
Cytat:
Też mam 160cm wzrostu, ważę tyle co Ty, ale mimo tego, że ogólnie jestem szczupła, mam trochę tłuszczyku. Szczególnie w dolnych partiach ciała.
Dziewczyny, w związku z tym mam pytanie czy znacie sposób na szybkie spalenie tłuszczyku z ud? Chodakowska u mnie nie daje rady z tym (zresztą ostatnio jej krytyka przez profesjonalnych trenerów dała mi do myślenia), przysiady pomagają na tyłek, ale uda są nadal nieciekawe...
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Świetne

a buty... już Ci pisałam
Cytat:

Fajna torba
Ja raczej nie mam wąskich stóp, ale mam coś z piętami... pięty mi wyskakują i nie raz zgubiłabym buta

ja dziś sprawiłam sobie takie baletki http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TOWYM+CZUBKIEM trochę infantylne ale mam też ochotę na jasną wersję wolę nie liczyć ile par butów kupiłam ostatnio...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 19:57   #1086
Madzia_M77
Zadomowienie

pati_pz skąd taka dobra cena naszyjnika z Zary? Na zakupowym podglądałam
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 20:09   #1087
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Wklejam obiecane Phoebee zdjęcie mojego Jet Set'a. Torebka dotarła szybko, w niecały tydzień po złożeniu zamówienia. Jest bardzo starannie wykonana, spełniła moje oczekiwania w stu procentach
Dziękuje za pamięć . Piękna torebka, niech sie dobrze nosi. Teraz to juz nie mam wyboru, zamawia czarna!
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 21:04   #1088
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Piękna
Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Super zestawy!

Ja z okazji zniżki z RE kupiłam sobie czarną rozkloszowaną spódnicę z fajnym tłoczonym wzorem Chyba mam fazę na taki fason, przedtem kupowałam same tulipany
Dziękuję
Cytat:
Ja też chciałabym trochę spalić, tym bardziej, że mało ćwiczę i tłuszczyk się gromadzi, nie jem dużo, ale słodycze mnie gubią. Brzuch, uda i pupę smaruję serum spalającym tłuszcz, trochę wygładza ciało. Może jak będę jeszcze regularnie ćwiczyć, to będzie jeszcze lepiej.

Cytat:
Hahaha Pianka jest kobieca Zawsze Gillette Satin Care A po goleniu miejsca szczególnie wrażliwe (np. pachy) smaruję Sudocremem. Działa rewelacyjnie

Muszę go wypróbować.
Cytat:
Już na insta widziałam i jestem jak najbardziej na tak Spódniczka cudowna

Cytat:
Ładna
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Chcę to zrobić dla lepszego samopoczucia ja mam te 163cm i ważę 54-55 (ostatnio i 56 ) a rok temu po zmianie nawyków utrzymywało się ~53
Poza tym przede wszystkim do tego koniecznie muszę dołączyć ćwiczenia, bo już mi całkiem ciało sflaczeje
Ja też muszę się za siebie wziąć, grawiatacja robi swoje. Piękne buty!

Pochwalę się dostałam od rodziców urodzinowy prezent (urodziny mam za 2 tyg, ale co tam) własne autko - czerwonego Citroena C1.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Citroen-C1_mp17_Wallpaper.jpg (122,2 KB, 197 załadowań)

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:09   #1089
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna

Dziękuję

Ja też chciałabym trochę spalić, tym bardziej, że mało ćwiczę i tłuszczyk się gromadzi, nie jem dużo, ale słodycze mnie gubią. Brzuch, uda i pupę smaruję serum spalającym tłuszcz, trochę wygładza ciało. Może jak będę jeszcze regularnie ćwiczyć, to będzie jeszcze lepiej.

Muszę go wypróbować.

Ładna

Pochwalę się dostałam od rodziców urodzinowy prezent (urodziny mam za 2 tyg, ale co tam) własne autko - czerwonego Citroena C1.
Czerwony samochód . Uwielbiam ten kolor auta, sama sobie taki sprawię w przyszłości (będzie mi pasował do włosów )

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2013-05-11, 21:11   #1090
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Czerwony samochód . Uwielbiam ten kolor auta, sama sobie taki sprawię w przyszłości (będzie mi pasował do włosów )
Czerwony klasyk - pod kolor paznokci lub szminki

Stary 2013-05-11, 21:13   #1091
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Czerwony klasyk - pod kolor paznokci lub szminki
i szpilek

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2013-05-11, 21:20   #1092
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
i szpilek
No tak zapomniałam, ale w szpilkach nie jeżdżę, wolę nie ryzykować, zmieniam na balerinki

Stary 2013-05-11, 21:24   #1093
Stace
Zakorzenienie

A w ogóle tak piszecie o tych ćwiczeniach, że od poniedziałku też się biorę za siebie

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2013-05-11, 21:27   #1094
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna

Dziękuję

Muszę go wypróbować.

Ładna

Fajne autko to Ci prezent rodzice sprawili
ja urodziny mam za kilka dni jak ten czas leci!
a sama mam dostać samochód po licencjacie - ale nie zapeszam więc nie pokazuję

miałam oszczędzać, ale chyba zamówię sobie jasną wersję a wtedy przemyślę te z łańcuszkiem wokół kostki

dokładnie a ja w gimnazjum byłam okrąglejsza no i są tego efekty
Stary 2013-05-11, 21:46   #1095
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
może bieganie ?
Wyszlam pobiegac po opublikowaniu poprzedniego posta od razu mi sie lepiej zrobilo i wyrzuty sumienia po pochlonieciu 300g Milki z wieeelkimi orzechami troche zmalaly.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

[QUOTE=Forget_me;40761349]Hej
Ale ten weekend jest paskudny. Dzisiaj jeszcze w szkole byłam. Właściwie, to mogłam zostać w domu bo miałam tylko jeden, do tego nudny wykład.
Teraz czekam na małżona, bo zaprosił mnie na kolację Będziemy świętować moje urodziny

Wszystkiego najlepszego gratuluje melissek, ja tez sie do.nich przymierzam, ale moj wymarzony model kosztuje 5 stow

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Rolki. I pupa i uda dużo zyskują
Slabo umiem na nich jezdzic, ale przemysle sprawe

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

ja dziś sprawiłam sobie takie baletki http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TOWYM+CZUBKIEM trochę infantylne ale mam też ochotę na jasną wersję wolę nie liczyć ile par butów kupiłam ostatnio...
Baletki baaardzo fajne kupowalas je stacjonarnie? ja musze w koncu podjechac moje baleriny z Mango wymienic albo zwrocic jak nie bedzie dobrze lezacej pary...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
pati_pz skąd taka dobra cena naszyjnika z Zary? Na zakupowym podglądałam
wylicytowalam na Allegro kliknelam kiedys aukcje, zapomnialam o niej (bylam skupiona na licytowaniu bialych woskow) i wygralam ;D jeszcze do mnie przyszedl, mam nadzieje, ze bedzie ok. Nie nosze takiej bizuterii, za to ten wpadl mi w oko.

pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:47   #1096
julka910
Zakorzenienie

Migotko gratuluje samochodu śliczny zgrabny kobiecy samochód

My tez czekamy na nasze nowe auto.. Juz zamówione ale to rodzinna bestia
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:49   #1097
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:

Mnie tez slodycze gubia... Juz pisalam, ze dzis pochlonelam 300g Milki z orzechami
Gratuluje prezentu Dostalam prace (w czwartek jade na podpisanie umowy ) i bede odkladac na wlasne 4 kolka

pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:08   #1098
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:

piekny kolor! ja też dostałam swój na urodziny od rodzicow i moim jedynym warunkiem byl jaki kolwiek samochod tylko nie czerwony
oczywiscie dostalam czerwona honde civic i ją uwielbiam teraz nad życie

co do cwiczen, kiedys bylam strasznym leniem (tylko w szkole lubilam begac), chodzilam sporadycznie na jakies zajecia, czasami biegalam, potym cwiczylam z Ewa Ch. Potem trafilam na body pump i tu zaczela sie moja milosc do sztangi.(POLECAM!, naprawde super dziala na pupe, nogi i rece, ale wiadomo, to zalezy od trenera)
od miesiaca chodze na silownie i widze duzą zmiane. zdecydowanie jestem fanką cieżarow, ktore nie rozbudowuja cialo, tylko je bardzo szybko ujedrniaja. cwicze 4 razy w tygodniu po 2 godziny, normalnie na mnie to dziala jak narkotyk. szkoda, ze tak pozno przyszlam na silownie (bo po tym miesiacu widze o wiele lepsze i szybsze wyniki nic rok biegania-cwiczenia na zajeciach), do lata nie zdąze z wymazona sylwetką, ale i tak mam juz maly kaloryferek na brzuchu

Edytowane przez ParashuteEffect
Czas edycji: 2013-05-11 o 22:14
ParashuteEffect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:19   #1099
Olcia
Zakorzenienie

[QUOTE=pati_pz;40764806]Wyszlam pobiegac po opublikowaniu poprzedniego posta od razu mi sie lepiej zrobilo i wyrzuty sumienia po pochlonieciu 300g Milki z wieeelkimi orzechami troche zmalaly.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Hej
Ale ten weekend jest paskudny. Dzisiaj jeszcze w szkole byłam. Właściwie, to mogłam zostać w domu bo miałam tylko jeden, do tego nudny wykład.
Teraz czekam na małżona, bo zaprosił mnie na kolację Będziemy świętować moje urodziny

Wszystkiego najlepszego gratuluje melissek, ja tez sie do.nich przymierzam, ale moj wymarzony model kosztuje 5 stow

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Slabo umiem na nich jezdzic, ale przemysle sprawe

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Baletki baaardzo fajne kupowalas je stacjonarnie? ja musze w koncu podjechac moje baleriny z Mango wymienic albo zwrocic jak nie bedzie dobrze lezacej pary...

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

wylicytowalam na Allegro kliknelam kiedys aukcje, zapomnialam o niej (bylam skupiona na licytowaniu bialych woskow) i wygralam ;D jeszcze do mnie przyszedl, mam nadzieje, ze bedzie ok. Nie nosze takiej bizuterii, za to ten wpadl mi w oko.

Tak, stacjonarnie wczoraj rozglądałam się za czymś niedrogim, czym mogłabym się pocieszyć po zabiegu, ponieważ mnie bolało i trafiłam na te baletki, ale nie było rozmiaru więc zadzwoniłam do dwóch Zar - w jednej były czarny 37 więc odłożyłam teraz kliknęłam beżowe, ale tylko po to, żeby mi nikt nie sprzątnął sprzed nosa jak będę się zastanawiać

Forget me, przeoczyłam informację o urodzinach! STO LAT

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 22:49   #1100
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k@rolineczka Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze gumę w butach czyści też pasta do zębów Zawsze mi ją ładnie wybiela
Dziękuję, spróbuję tego sposobu

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
Dziekuje. Nie jest lniany, tylko 100% bawelna.Kupilam go w KappAlh, jedynie, ze jest dosc luzny, a to i tak rozmiar XS (32/34)/ sama poszukuje ten idealny T-shirt

Dawno nie byłam w tym sklepie, muszę tam zajść.

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Prałam wczoraj białe conversy. Program szybki 0,5h, wirowanie 4 tysięcy. Skorzystałam z proszku do białego. Wszystko z nimi ok, są czyste A były ubrudzone od chodzenia po lesie
Ja przymierzam się do ich pierwszego wyprania ale się boję. Prałaś same czy z innymi rzeczami?

Cytat:
Ćhciałam kupić taką rudą dla mamy, ale już nie było, więc kupiłam taką z h&m (też jej się podobała), do tego beżowy szal i prezent na urodziny i dzień matki gotowy.

Bardzo fajny zestaw. Te spodnie to kwiatowe z zary? Masz 160cm wzrostu?

Wstawiam swój zakupowy z dzisiaj.
Fajny, prosty zestaw
Też mam tą torebkę na pasku z Re. Jest bardzo delikatna. Trzymałam ją na półce w reklamówce,obok leżały inne torebki. Nie nosiłam jej jeszcze.Dzisiaj po nią sięgam i widzę, że porobiły się sine odciski. Nie wiem co z tym teraz robić ?
Twoja jak się nosi?

Cytat:
Piękna

Dziękuję

Muszę go wypróbować.

Ładna

Super! Wszystkiego najlepszego Gratuluję prezentu !

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273

Edytowane przez lola23
Czas edycji: 2013-05-11 o 22:50
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 23:08   #1101
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Fajny, prosty zestaw
Też mam tą torebkę na pasku z Re. Jest bardzo delikatna. Trzymałam ją na półce w reklamówce,obok leżały inne torebki. Nie nosiłam jej jeszcze.Dzisiaj po nią sięgam i widzę, że porobiły się sine odciski. Nie wiem co z tym teraz robić ?
Twoja jak się nosi?
Ja moją z tego względu oddałam... na szczęście nie oderwałam metek. Też leżała w reklamówce przez kilka dni po zakupie, a jak wyjęłam to okazała się brudna próbowałam zmywać różnymi produktami i nic - zero efektu
Stary 2013-05-12, 11:15   #1102
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:

Zdjęcia poniżej Buty są przecudowne Dzisiaj będą miały pierwsze wyjście
A pachną obłędnie Jak w czwartek przyjechał mi do pracy kurier z wisienkami, to odczekałam, aż zostanę w pokoju sama i od razu zabrałam się za wąchanie pudełka
Wiesz, może pompony znajdziesz jeszcze na jakiejś stronce w fajnej cenie Ja tak poszukiwałam wiśni, aż w końcu na nie trafiłam
są obłędne

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

gratuluję prezentu sama aktualnie zastanawiam się nad zmianą samochodu
Stary 2013-05-12, 11:18   #1103
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Języki obce "wchodzą" mi dość łatwo. Najczęściej robię tak:
- każdego języka uczę się codziennie - w zależności od dnia to czas od pół godziny w dzień powszedni do 2-3h w weekend
- codziennie przerabiam partię słówek z każdego języka - najczęściej w środkach komunikacji miejskiej (mam długi dojazd) albo w czasie uczelnianych okienek
- do każdego języka mam osobno repetytorium leksykalne i książkę do gramatyki i po kolei przerabiam rozdziały
- z dwóch języków chodzę na kurs do szkoły językowej i tam nastawiam się przede wszystkim na konwersacje
Dziękuję za odpowiedź
Systematyczność jest najważniejsza, dlatego też planuję codziennie poświęcić minimum pół godziny na mój angielski Również w środkach komunikacji miejskiej staram się czytać słówka lub/ i zagadnienia gramatyczne z kserówek na lektorat. Co do konwersacji- wciąż próbuję przełamać swoją barierę (brak wiary, strach, wstyd) przed mówieniem w szkole językowej. Stwierdzam jednak po pierwszym piątkowym spotkaniu z niedawno poznanym Hiszpanem (dla którego ideałem kobiety jest Natasza Urbańska), że wilk nie taki straszny, a mi brakuje po prostu codziennego mówienia i osłuchiwania się z językiem oraz osoby, która wierzyłaby we mnie bezgranicznie. Oczywiście w celu uśpienia lęku inaczej nie wydusiłabym słowa Przede wszystkim muszę zmienić własne nastawienie, bo problem siedzi w mojej głowie

Co do Twojego pytania- zgadzam się z tym, co doradziły Ci dziewczyny: pielęgnuj relacje tylko z osobami najbliższymi (rodzina, przyjaciółka) i dalej z dziką satysfakcją realizuj się naukowo i zawodowo Trzymam kciuki! Pamiętam, że dzisiaj planowałaś spędzić dzień z rodziną i przyjaciółką- życzę samych miłych chwil!

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam o tym zmywaczu do paznokci. Dziękuję
Też pierwsze słyszę o zmywaczu do paznokci. Informacja, jak najbardziej przydatna, bo mam nadzieję, że w końcu kupię wymarzone Conversy, bo zawsze mi nie po drodze

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Ja z doświadczenia zdecydowanie najbardziej polecam PLUS, ponieważ drugorzędny jak dla mnie PLAY strasznie gubil zasięg. Brat pracuje w szkole na wsi i musiał zerwać umowę z Playem i przenieść ponownie numer, tzn. powrócić do Plusa, pomieważ kompletnie nie miał tam zasięgu przez kilka h w pracy. Poza tym często w Playu gdy sie do kogos dzwoni, słychać szumy. Nie wiem, nie mam ma to wytłumaczenia, ale to doświadczenia moich i bliskich...

Mam Play od roku i gubienie zasięgu nie jest mi obce Szczególnie, gdy wracam do mojego domu rodzinnego (mała miejscowość).

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40729987]ja też, czasami w pośpiechu żel pod prysznic
ale nawet po zwykłym goleniu wrastają mi włoski i z tym walczę [/QUOTE]

Też depiluję się na żel pod prysznic, odżywkę, balsamy do ciała Bikini kilka razy nawet pęsetą depilowałam, zajęło mi to wieeeele godzin Efekt super, ale pojawiały się wrastające włoski. Potwierdzam wyższość maszynek z ruchomymi główkami nad zwykłymi

Cytat:
Ćhciałam kupić taką rudą dla mamy, ale już nie było, więc kupiłam taką z h&m (też jej się podobała), do tego beżowy szal i prezent na urodziny i dzień matki gotowy.
Nad rudą/ brązową też się zastanawiam, czy nie dokupić za taką cenę Aaa- dzień matki! Ja swojej na pewno chcę kupić portfel, bo narzekała na obecny.

Gratuluję autka!

Cytat:
Mnie tez slodycze gubia... Juz pisalam, ze dzis pochlonelam 300g Milki z orzechami
Gratuluje prezentu Dostalam prace (w czwartek jade na podpisanie umowy ) i bede odkladac na wlasne 4 kolka

Gratuluję pracy

Cytat:
balsam i maskę też mam
Cyrkonie pewnie jak każde inne mogą odpaść... ale chyba są w miarę solidnie przytwierdzone, a buty mają dla mnie idealnie cielisty kolor

Jeszcze w nich nie wyszłam na dwór, ale wydają się bardzo mięciutkie ale to moje pierwsze skórzane baleriny z Zary więc nie mam porównania...
Da się,tylko trzeba odpruć nitkę (zdjęcie).
Jak oceniasz balsam i maskę?

Właśnie obawiam się gubienia cyrkonii...

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40748693]ja zastanawiam się nad tym tshirtem bo ma idealny napis [/QUOTE]

Skąd t-shirt?

Cytat:
Napisane przez k@rolineczka Pokaż wiadomość
Ja mam problem w drugą stronę – po śmierci bardzo bliskiej mi osoby praktycznie przestało mnie wszystko obchodzić i teraz spędzam najwięcej czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zupełnie nie potrafię wrócić do rzeczywistości – zacząć znowu planować, uczyć się, spędzać czas w jakiś inny sposób (bardziej konstruktywny). Z jednej strony to uwielbiam, z drugiej mam poczucie, że stoję w miejscu, każdy się rozwija, a mi życie ucieka.
Trzymam kciuki
Też często mam wrażenie, że stoję w miejscu i że życie mi ucieka...

Dziewczyny- piękne zestawy wklejacie

Forget_me Sto lat

A ja wczoraj na Juwenaliach zamiast raczyć się studenckim piwkiem- robiłam zdjęcia z koleżanką specjalnym automatem do tego Poczułam się, jak na amerykańskim filmie

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:05   #1104
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość

Mam Play od roku i gubienie zasięgu nie jest mi obce Szczególnie, gdy wracam do mojego domu rodzinnego (mała miejscowość).
Kurcze a ja mam zamiar przejśc z plusa do Playa teraz, bo plus to zdziercy
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:11   #1105
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość

Skąd t-shirt?
http://www.monashe.pl/odziez/bluzki_...ome_bialy.html
to kolekcja tej blogerki: http://www.bloo90fashion.com/ jeśli dobrze wyczytałam
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:43   #1106
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Migotko piękny samochód Szerokiej drogi!

llenka tak, weekend spędzam z najbliższymi. Rodzice są u mnie od wczoraj rano, już się zbierają do wyjazdu, a popołudnie spędzam z przyjaciółką na plotkach przy pysznym ciachu

Co do przełamywania wstydu - warto, naprawdę warto mówić i się tym nie krępować nawet jak się mówi z błędami lub mało płynnie. Mowa jest w języku bardzo, bardzo ważna, więc warto ją kształtować. Ja miałam kiedyś ogromny problem z jednym z języków, bo o ile gramatyka i czytanie było bezbłędne, to z mową było tak sobie. Bardzo mnie to krępowało, aż w końcu rozpoczęłam intensywne konwersacje (choć się bardzo ich bałam). No i cóż, okazało się że to nie takie straszne, a wręcz bardzo satysfakcjonujące

Tak patrzę na moją szafę i dochodze do wniosku, że mam w niej prawie same sukienki, żeby było śmieszniej nie mogę się powstrzymać i ciągle zamawiam nowe Czy to już choroba, jak myślicie? Co prawda skusiłam się też ostatnio na szorty i beżowe rurki, ale to sukienki wywołują we mnie najwięcej emocji i to je kupuję i noszę najczęściej Ma któraś z Waz podobną słabość do jakiejś części garderoby?

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2013-05-12 o 12:49
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:51   #1107
Antananariwa
Raczkowanie

blekitne_niebo czy mogę prosić o dostęp do bloga?
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:01   #1108
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

llenka tak, weekend spędzam z najbliższymi. Rodzice są u mnie od wczoraj rano, już się zbierają do wyjazdu, a popołudnie spędzam z przyjaciółką na plotkach przy pysznym ciachu

Co do przełamywania wstydu - warto, naprawdę warto mówić i się tym nie krępować nawet jak się mówi z błędami lub mało płynnie. Mowa jest w języku bardzo, bardzo ważna, więc warto ją kształtować. Ja miałam kiedyś ogromny problem z jednym z języków, bo o ile gramatyka i czytanie było bezbłędne, to z mową było tak sobie. Bardzo mnie to krępowało, aż w końcu rozpoczęłam intensywne konwersacje (choć się bardzo ich bałam). No i cóż, okazało się że to nie takie straszne, a wręcz bardzo satysfakcjonujące

Tak patrzę na moją szafę i dochodze do wniosku, że mam w niej prawie same sukienki, żeby było śmieszniej nie mogę się powstrzymać i ciągle zamawiam nowe Czy to już choroba, jak myślicie? Co prawda skusiłam się też ostatnio na szorty i beżowe rurki, ale to sukienki wywołują we mnie najwięcej emocji i to je kupuję i noszę najczęściej Ma któraś z Waz podobną słabość do jakiejś części garderoby?
Ja uważam, że lepiej kupować coś co się lubi i nosi niż coś za czym się nie przepada. Lepiej żebyś miała 50 sukienek i wykorzystywała wszystkie niż 5 sukienek na krzyż i 10 par spodni, za którymi nie przepadasz A ja mam słabość do torebek i żakietow
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:25   #1109
a34
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienki są bardzo wdzięczną częścią garderoby, bo jest przy nich mniej problemów ze skomponowaniem stroju Wystarczy dobrać coś na wierzch, buty, torebka i gotowe.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:32   #1110
Stace
Zakorzenienie

Dziewczyny, chodzicie w jasnych dżinsach ? Bo ostatnio mam ochotę takowe kupić, ale ja zawsze w ciemnych, jakoś nie mogę się do jasnych przekonać... . I to nie dlatego, że chcę się wyszczuplić, po prostu ciemne jakoś wydają mi się bardziej... eleganckie ?

Cytat:
No tengas miedo a volar

Edytowane przez Stace
Czas edycji: 2013-05-12 o 13:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości