Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 11:47   #1351
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV

Cytat:
Napisane przez Arschen Pokaż wiadomość
drobnostki tu coś zjem tu coś skubnę...np ptasie mleczkoo bo miałam ochote na słodkie okres mi sie spoznia i mi sie chce tak słodkiego ze masakra cały dzien mysle o słodkim

no wiem ze problemy hormonalne...prawdopodobn ie to przez tarczyce...zbyt wiele objawów mam i czuje w 90% ze to jest to...a musze czekac do czerwca Jak bede w PL odrazu ide do laboratrium pobran Diagnostyki zrobic badania czytam jakie powinnam zrobic napewno na TSH...
Nie skubaj tak Jak Ci się chce słodkiego to owoc zjedz!

TSH, ft3, ft4, antyTPO
Stary 2013-05-12, 11:48   #1352
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Hej

Masz bezzapachowy? To rafinowany jest Nierafinowany ma kokosowy zapach i smak I jest lepszy, bo nie został oczyszczony z najbardziej wartościowych części. A czemu podchodzić do właściwości z przymrużeniem oka? Jedzenie ma duży wpływ na nasz organizm, może nie zdajesz sobie z tego sprawy

Mam nierafinowany, ale jak dla mnie zapachu to on nie ma jakiegos charakterystycznego. Smak owszem juz jest

A z jakiej masz firmy?

Podchodze tak bo nie zauwazylam pioronujacych efektow, a w zasadzie prawie zawsze uzywam kokosowego tylko do salatek oliwy. No i moze zbyt mało go jem, bo taki słoiczek wystraczy mi na jakies pol roku
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 11:50   #1353
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie skubaj tak Jak Ci się chce słodkiego to owoc zjedz!

TSH, ft3, ft4, antyTPO
owoc mi nie pomaga

no własnie 4 badania naraz ciekawe ile to kosztuje?

Pije 2litry wody dziennie
ćwicze
Arschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 11:51   #1354
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Chora tarczyca też może być Ale jak nic nie ma to po co terapia hormonalna?
Bo zle sie czuje i ma nie regularne miesiaczki, na to normlanie dostaje sie terapie hormonalna.
Stary 2013-05-12, 11:56   #1355
Arschen
Wtajemniczenie

mam nadzieje ze to nie problemy hormonalne i nie dostane chormonow bo to zle wpływa na organizm...w sierpniu miałam robiona cytologie u ginekologa byłam co 2 tyg i stwierdził ze nic mi nie jest ze miesiaczke moge taka miec do narodzin pierwszego dziecka...ale fakt badania cytologiczne a hormonalne mało maja ze soba wspolnego i ginekolog oczywiscie nie do konca mogl byc pewny ze jestem zdrowa..

ćwicze
Stary 2013-05-12, 12:02   #1356
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość

Mam nierafinowany, ale jak dla mnie zapachu to on nie ma jakiegos charakterystycznego. Smak owszem juz jest

A z jakiej masz firmy?

Podchodze tak bo nie zauwazylam pioronujacych efektow, a w zasadzie prawie zawsze uzywam kokosowego tylko do salatek oliwy. No i moze zbyt mało go jem, bo taki słoiczek wystraczy mi na jakies pol roku
Efavit mam. Zapach ma intensywny, mocno kokosowy.
Żeby były szybko widoczne efekty to 2-3 łyżki dziennie się zaleca jeść Ale jak się je w mniejszej ilości to też wpływa na organizm. Efekty nie są widoczne gołym okiem po miesiącu, a po prostu organizm lepiej działa. Wzmacnia się.

Cytat:
owoc mi nie pomaga

no własnie 4 badania naraz ciekawe ile to kosztuje?
To zjedz jakiś SB deser. Upiecz coś i zjedz całe. To lepiej niż jeść ptasie mleczko.

Nie wiem niestety ile, bo ja miałam u babci w poradni robione. Ale na pewno ponad stówkę.

Cytat:
Bo zle sie czuje i ma nie regularne miesiaczki, na to normlanie dostaje sie terapie hormonalna.
Jak ona wygląda? Na nieregularne miesiączki można tabsy anty przepisać, wystarczy. Jeśli ma problemy z jajnikami to też tabsy anty. Jeśli problemy z tarczycą to hormony (np. Euthyrox), ale to się całe życie bierze.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
mam nadzieje ze to nie problemy hormonalne i nie dostane chormonow bo to zle wpływa na organizm...w sierpniu miałam robiona cytologie u ginekologa byłam co 2 tyg i stwierdził ze nic mi nie jest ze miesiaczke moge taka miec do narodzin pierwszego dziecka...ale fakt badania cytologiczne a hormonalne mało maja ze soba wspolnego i ginekolog oczywiscie nie do konca mogl byc pewny ze jestem zdrowa..
A czemu tak uważasz?
Stary 2013-05-12, 12:07   #1357
Arschen
Wtajemniczenie

sama nazwa hormony kojaża mi sie żle

ćwicze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 12:13   #1358
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
sama nazwa hormony kojaża mi sie żle
Czemu? Bo nie rozumiem tego zupełnie
Stary 2013-05-12, 12:19   #1359
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu? Bo nie rozumiem tego zupełnie
Po tabletkach antykon. miałam skutki uboczne...

ćwicze
Stary 2013-05-12, 12:24   #1360
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Po tabletkach antykon. miałam skutki uboczne...
Hormony to nie tylko tabletki antykoncepcyjne. Poza tym same tabsy tabsom nierówne - ja po Novynette miałam wszystkie możliwe skutki uboczne + rumień i wysypkę, a od 1,5 roku biorę Narayę i od pierwszego dnia jest ok
Jeżeli ma się problemy hormonalne - nadmiar lub niedobór hormonów - to tabletki hormonalne wyrównują "staty" i człowiek się dobrze czuje, jest jak zdrowy. Po to one są.
Stary 2013-05-12, 12:29   #1361
Arschen
Wtajemniczenie

oby sie okazało ze wszystko ze mną ok chodź moze wydawać sie to głupie ale wole miec juz tą tarczyce...przynajmniej bede wiedziec czemu sie tak czuje czemu nie chudne problemy z miesiaczka itp...zaczne sie leczyć i bede czuła sie o niebo lepiej a na dodatek zacznę chudnąc bo mi sie to nie udaje

ćwicze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 12:32   #1362
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Efavit mam. Zapach ma intensywny, mocno kokosowy.
Żeby były szybko widoczne efekty to 2-3 łyżki dziennie się zaleca jeść Ale jak się je w mniejszej ilości to też wpływa na organizm. Efekty nie są widoczne gołym okiem po miesiącu, a po prostu organizm lepiej działa. Wzmacnia się.
Też mam Efavit
Stary 2013-05-12, 12:33   #1363
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
oby sie okazało ze wszystko ze mną ok chodź moze wydawać sie to głupie ale wole miec juz tą tarczyce...przynajmniej bede wiedziec czemu sie tak czuje czemu nie chudne problemy z miesiaczka itp...zaczne sie leczyć i bede czuła sie o niebo lepiej a na dodatek zacznę chudnąc bo mi sie to nie udaje
Wszyscy mamy tarczycę!
Tylko jesteś świadoma tego, że niedoczynność/nadczynność tarczycy to choroba na całe życie, niemożliwa do wyleczenia i całe życie leczy się ją hormonami? Takie fajne to nie jest
I uprzedzam, że tak instant to się nie zacznie chudnąć, bo hormony nie spowodują spadku. Mogą wspomóc, ale nie muszą, wiele osób leczących się na niedoczynność ma wciąż problemy z nadwagą.
Stary 2013-05-12, 12:35   #1364
Arschen
Wtajemniczenie

nie strasz boziu nigdy nie schudne

ćwicze
Stary 2013-05-12, 12:37   #1365
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Też mam Efavit
Ja tez
Cytat:
Wszyscy mamy tarczycę!
Tylko jesteś świadoma tego, że niedoczynność/nadczynność tarczycy to choroba na całe życie, niemożliwa do wyleczenia i całe życie leczy się ją hormonami? Takie fajne to nie jest
I uprzedzam, że tak instant to się nie zacznie chudnąć, bo hormony nie spowodują spadku. Mogą wspomóc, ale nie muszą, wiele osób leczących się na niedoczynność ma wciąż problemy z nadwagą.
Otoż to kazdy z Nas ma tarczyce, ja jestem najlepszym przykładem ze mimo duzej dawki Eutyroxu dalej jest problem ze schudnieciem

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

Jak ona wygląda? Na nieregularne miesiączki można tabsy anty przepisać, wystarczy. Jeśli ma problemy z jajnikami to też tabsy anty. Jeśli problemy z tarczycą to hormony (np. Euthyrox), ale to się całe życie bierze.

Na podstawie szczegolowych badan lekarz dobiera odpowiednia terapie.
Ale spokojnie, narazie trzeba zrobic badania.

Wiem ze bierze sie cale zycie przeciez mam niedoczynnosc
Stary 2013-05-12, 13:01   #1366
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Otoż to kazdy z Nas ma tarczyce, ja jestem najlepszym przykładem ze mimo duzej dawki Eutyroxu dalej jest problem ze schudnieciem

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Na podstawie szczegolowych badan lekarz dobiera odpowiednia terapie.
Ale spokojnie, narazie trzeba zrobic badania.

Wiem ze bierze sie cale zycie przeciez mam niedoczynnosc
Dokładnie, nie lubię takiego skracania "mam tarczycę", no ok, każdy ma, to w końcu organ Coś można z tarczycą mieć, a nie ją mieć.

Hm, nie wiedziałam, że nawet jak się nie ma problemów hormonalnych to się robi kurację. Ja miałam nieregularne miesiączki, poszłam zrobić TSH, wyszło za duże, poszłam do endo, pobadała mnie, nie miałam za bardzo innych dolegliwości typowych, jednakże stwierdziła niedoczynność (to jest dobry endo-gin) i na dowcipnym usg wyszło jeszcze skłonność do pcos, dostałam Euthyrox, na początku Duphaston, potem tabsy anty i się leczę od dwóch lat Utrzymuję TSH w normie, około 1. Także jest git. Nie robiłam tylko antyTPO, także w wakacje mam zamiar zrobić, wykluczyć jeszcze hashimoto.
A Ty ile się leczysz w ogóle?

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2013-05-12 o 13:02
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:11   #1367
zielonamorelka
Zakorzenienie

hej
pomierzyłam się i zważyłam
wynik mnie zachwyciół
dokładnie -2kg[a ostatni zapis mam z 20.04 w międzyczasie tydzień obżerania się majówkowo-imprezowego i picia] cm też posmapadły w udzie -1,5cm a udzie aż -2ale biust też hehe w boczkach -1 w taliii prawie nic alejakiś wydęty żołądek mam ostatnio [za mało jem chyba i mi spuchł hehe]

ale porównałam sobie wymiary z tymi któe zapisałam przy wadze 103kg i nigdy bym nie pomyślała,że już mi spadło 8cm z bioder6 z uda a z boczków 11[z biustu 10 no ale to mnie nie dziwi heh]
Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
I będę pić martini - także mało grzecznie
Rozgrzeszacie... ???

Ale, ale... kochane moje dziś przebiegłam prawie 5km i to cały czas interwały - czyli 30 sek. na spidzie i 2-3min truchtu, czyli normalnie

Także spaliłam co nieco
Zobaczymy jakie będą efekty
no no jak tyle pobiegałaś i to interwałów to rozgrzeszenie się należy jak nic
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Też tak uważam.... w ogóle to z rurką i rozpuszczonymi lodami mnie obrzydziło
:
hehe no ja tam bym wolała zjeść te lody sama ew wypić rozpuszczone ale rurka cóż każdy może mieć jakiś fetysz hehe

wracam teraz do nauki bo potem trzeba coś na obiad wykombinować dobrego
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:20   #1368
content
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Zależy co rozumiesz poprzez ograniczenie - jeśli ograniczysz do dozwolonych norm to ok Jeśli chcesz jeść mniej niż dozwolone to źle.

Nie zamartwiaj się, człowiek może się pomylić. Ja tak jadłam 1/3 kostki fety do sałatki, a można 30 g jak się okazuje Albo w drugą stronę przegięłam - jadłam 450 ml nabiału wszystkiego, razem z serkami homo, wiejskimi, twarogiem, bo myślałam, że one się pod nabiał też podpisują. I się dowiedziałam w grudniu, że wcale nie i można je jeść do woli Nie zawsze się wszystkie reguły od razu ogarnie
No przecież nie ze skrajności w skrajność, w granicach normy, ale jednak z dala od tej górnej.

Jasne, można się mylić, ale to pomyłka mocno zasadnicza i po prostu to trochę deprymujące. Tak czy siak, dzięki za uświadomienie i wsparcie.

Cytat:
Przestrzegajcie tego ograniczenia oleju, będziecie lepiej chudnąć

Zjadłabym sobie takie naleśniki Muszę zrobić nutellę z fasoli. I na deser kiedyś takie naleśniki zrobić.

A ja już mam przed-majówkową wagę

Miałaś robić z awokado, pamiętasz?

Cytat:
Chora tarczyca też może być Ale jak nic nie ma to po co terapia hormonalna?
To ja mam pytanie, co do ewentualnych problemów hormonalnych - najpierw zrobić badania, czy iść do specjalisty? I, w którejkolwiek z opcji - jakie badania i jaki specjalista? Moja mama ma za sobą dość drastyczne przygody ze swoją, została jej resztka właściwie, a ja, ze swoimi zupełnie nienormalnymi okresami, wolałabym nie doprowadzić do skrajności. Od czego zacząć?
content jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:27   #1369
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, nie lubię takiego skracania "mam tarczycę", no ok, każdy ma, to w końcu organ Coś można z tarczycą mieć, a nie ją mieć.

Hm, nie wiedziałam, że nawet jak się nie ma problemów hormonalnych to się robi kurację. Ja miałam nieregularne miesiączki, poszłam zrobić TSH, wyszło za duże, poszłam do endo, pobadała mnie, nie miałam za bardzo innych dolegliwości typowych, jednakże stwierdziła niedoczynność (to jest dobry endo-gin) i na dowcipnym usg wyszło jeszcze skłonność do pcos, dostałam Euthyrox, na początku Duphaston, potem tabsy anty i się leczę od dwóch lat Utrzymuję TSH w normie, około 1. Także jest git. Nie robiłam tylko antyTPO, także w wakacje mam zamiar zrobić, wykluczyć jeszcze hashimoto.
A Ty ile się leczysz w ogóle?
Okolo 1 tzn ile?
Ja mam 1.67
Przeciwciala juz robilam kilka lat temu, ale teraz znowu pod koniec maja ide ponownie zrobic.
Ogolnie choruje od jakiegos 18 roku zycia czyli okolo 7 lat ale skutcznie to dopiero jakies 3 lata.

Co do tych terapii moja Pani doktor mi cos wspominala ale sama dokladnie tak jak lekarz tego nie wytlumacze. Mialam to tez proponowane bo mam czasami uderzenia ciepła no i bywa ze w nocy jestem cala mokra i wstaje i musze isc pod prysznic i sie przebierac, ale narazie nie nie obralo takie obrotu zebym nie mogla z tym zyc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 13:44   #1370
Arschen
Wtajemniczenie

kretka wiem ze KAZDY MA TARCZYCE ale to jest logiczne jak pisze ze moge mieć tarczyce to chodzi mi o niedoczynność /nadczynność

nie przedłużając tematu Dowiem sie w czerwcu Miejmy nadzieje ze bedzie wszystk dobrze...bede zdrowa , okres bede miała co miesiac Uzyskam wymaganą wage i bede szczęśliwa

...że mam taki apetyt na słodkie kupiłam ananasa
strasznie mi sie odbija tym serkiem wiejskim Niewytrzymań musze zmienić zestaw śniadaniowy

ćwicze
Stary 2013-05-12, 13:54   #1371
bialaczekoladka
Zakorzenienie

[
Cytat:
kretka wiem ze KAZDY MA TARCZYCE ale to jest logiczne jak pisze ze moge mieć tarczyce to chodzi mi o niedoczynność /nadczynność

nie przedłużając tematu Dowiem sie w czerwcu Miejmy nadzieje ze bedzie wszystk dobrze...bede zdrowa , okres bede miała co miesiac Uzyskam wymaganą wage i bede szczęśliwa

...że mam taki apetyt na słodkie kupiłam ananasa
strasznie mi sie odbija tym serkiem wiejskim Niewytrzymań musze zmienić zestaw śniadaniowy
Napewno wszytsko bedzie dobrze

A na sniadania sam serek?
Stary 2013-05-12, 13:56   #1372
Arschen
Wtajemniczenie

Cytat:
[

Napewno wszytsko bedzie dobrze

A na sniadania sam serek?
zawsze zjadam serek wiejski połaczony z papryka 2 jajka 1-2plasterki szynki...a od kilku dni strasznie mi sie nim odbija

ćwicze
Stary 2013-05-12, 14:00   #1373
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze zjadam serek wiejski połaczony z papryka 2 jajka 1-2plasterki szynki...a od kilku dni strasznie mi sie nim odbija
To faktycznie moze trzeba cos zmienic

Ja upiekłam mały kawałek schabu, zrobilam salatke z pomidorow oliwek oliwy i szczypiorka i zjedlismy z tz na obiad
Stary 2013-05-12, 15:48   #1374
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez content Pokaż wiadomość
No przecież nie ze skrajności w skrajność, w granicach normy, ale jednak z dala od tej górnej.

Miałaś robić z awokado, pamiętasz?

To ja mam pytanie, co do ewentualnych problemów hormonalnych - najpierw zrobić badania, czy iść do specjalisty? I, w którejkolwiek z opcji - jakie badania i jaki specjalista? Moja mama ma za sobą dość drastyczne przygody ze swoją, została jej resztka właściwie, a ja, ze swoimi zupełnie nienormalnymi okresami, wolałabym nie doprowadzić do skrajności. Od czego zacząć?
W zupełności wystarczy jak będziesz dziennie jeść tą dozwoloną ilość orzechów i 2 łyżki oleju Tak jest zdrowo

Ooo, przypomniałaś mi Najpierw zrobię z fasoli i ocenię czy dobre to, potem będę z awokado próbować. Fasola jest tańsza

Najpierw zrób badania, z nimi najlepiej do endokrynologa. Przynajmniej ja tak uważam, już coś będziesz miała zrobione i nie będziesz szła po radę, żeby zrobić badania i wrócić z nimi Na badania do laboratorium, ale TSH, ft3 i ft4 można zrobić w poradni, ja tak robiłam.
A jakie to nienormalne okresy masz?

Cytat:
Okolo 1 tzn ile?
Ja mam 1.67
Przeciwciala juz robilam kilka lat temu, ale teraz znowu pod koniec maja ide ponownie zrobic.
Ogolnie choruje od jakiegos 18 roku zycia czyli okolo 7 lat ale skutcznie to dopiero jakies 3 lata.

Co do tych terapii moja Pani doktor mi cos wspominala ale sama dokladnie tak jak lekarz tego nie wytlumacze. Mialam to tez proponowane bo mam czasami uderzenia ciepła no i bywa ze w nocy jestem cala mokra i wstaje i musze isc pod prysznic i sie przebierac, ale narazie nie nie obralo takie obrotu zebym nie mogla z tym zyc.
1,07 ostatnio miałam I się właśnie w okolicach tej jedynki trzymam.
To podobnie chorujemy widzę, w sensie wieku rozpoczęcia. Ja od 19 roku życia mam zdiagnozowaną niedoczynność i od tego czasu się leczę.

Ojeju, dlaczego tak Ci się dzieje? Brzmi jak przekwitanie
Stary 2013-05-12, 15:58   #1375
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
1,07 ostatnio miałam I się właśnie w okolicach tej jedynki trzymam.
To podobnie chorujemy widzę, w sensie wieku rozpoczęcia. Ja od 19 roku życia mam zdiagnozowaną niedoczynność i od tego czasu się leczę.

Ojeju, dlaczego tak Ci się dzieje? Brzmi jak przekwitanie
O jezu 1.07 to malo, dobrze sie czujesz?

Wlasnie nie wiem dlaczego tak sie dzieje, byc moze powinnam zejsc jeszcze nizej z tym poziomem hormonow, endo mowi ze jest ok, ale pojawiły sie takie wlasnie skutki u mnie zupelnie nie wiem czym spowodowane
Stary 2013-05-12, 16:40   #1376
czarnasia13
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, można dołączyć? Podczytuję was od jakiegoś czasu i zmobilizowałyście mnie do podjęcia diety. Dziś mój 4 dzień I fazy. Ogólnie jest dobrze tylko mam jeszcze mnóstwo wątpliwości, choć posiadam książkę i przeczytałam ją od deski do deski. Mam nadzieję że mogę na was liczyć
czarnasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:44   #1377
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
O jezu 1.07 to malo, dobrze sie czujesz?

Wlasnie nie wiem dlaczego tak sie dzieje, byc moze powinnam zejsc jeszcze nizej z tym poziomem hormonow, endo mowi ze jest ok, ale pojawiły sie takie wlasnie skutki u mnie zupelnie nie wiem czym spowodowane
Bardzo dobrze, endo mówiła mi, że właśnie na takim poziomie utrzymywać Wcześniej miałam nawet spadnięte do 0,2, po zbyt długo branej wysokiej dawce Euthyroxu (125). I wtedy też się dobrze czułam, żadnych skutków ubocznych niskiego tsh nie miałam, czułam się jak zawsze. Nie wiem jak poziom tsh wpływa na jedyną dolegliwość tarczycową jaką miałam , bo biorę tabsy i "okres" mam regularny

A jest taka możliwość, że mam przedwczesne przekwitanie? Czasem się zdarza coś takiego u młodych kobiet. No bo czego to może być skutek?

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

czarnasia13, witaj, rozgość się u nas Jakie to masz wątpliwości?
Stary 2013-05-12, 17:52   #1378
czarnasia13
Raczkowanie

Dzięki Kretko, mam na przykład pytanie, bo czytałam że można ksylitol zamiast słodzików a czy na I fazie też? I ile? Nie chcę na samym początku popełniać błędów.
czarnasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:55   #1379
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze, endo mówiła mi, że właśnie na takim poziomie utrzymywać Wcześniej miałam nawet spadnięte do 0,2, po zbyt długo branej wysokiej dawce Euthyroxu (125). I wtedy też się dobrze czułam, żadnych skutków ubocznych niskiego tsh nie miałam, czułam się jak zawsze. Nie wiem jak poziom tsh wpływa na jedyną dolegliwość tarczycową jaką miałam , bo biorę tabsy i "okres" mam regularny

A jest taka możliwość, że mam przedwczesne przekwitanie? Czasem się zdarza coś takiego u młodych kobiet. No bo czego to może być skutek?

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Wiem ze zbija sie hormon ponizej jedynki kobietom ktore chca zajsc w ciaze.
Przedwczesne przekiwtanie? Nie slyszalam o tym, nie sadze nie mam typowych objawow jedynie te poty
Stary 2013-05-12, 18:06   #1380
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnasia13 Pokaż wiadomość
Dzięki Kretko, mam na przykład pytanie, bo czytałam że można ksylitol zamiast słodzików a czy na I fazie też? I ile? Nie chcę na samym początku popełniać błędów.
Ksylitol ma niskie ig i teoretycznie można by było, jednak nie wiadomo mi nic na ten temat więcej, więc na te 2 tygodnie lepiej zrezygnować z cukru To tylko 2 tygodnie. Lub może spróbuj stewii?

Cytat:
Wiem ze zbija sie hormon ponizej jedynki kobietom ktore chca zajsc w ciaze.
Przedwczesne przekiwtanie? Nie slyszalam o tym, nie sadze nie mam typowych objawow jedynie te poty
W ciąży wzrasta tsh i trzeba brać mocniejsze dawki, więc ma to sens.
A coś Ci endo o tych potach mówił, czego to może przyć przyczyna?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości