Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 22:00   #4711
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)

Cytat:
Napisane przez perza8 Pokaż wiadomość
W sklepie stacjonarnym mają duże słoje po 94,80 to i tak taniej niż Zapach Domu, który ma stacjonarnie po 99 czy 98 zł. Więc stacjonarnie powiedziałabym, że są tam raczej normalne ceny, za to cenami i promocjami internetowymi zdecydowanie przegrywa ze Światem Zapachów i Zapachem Domu.
Perza - ja kocham Swiat Zapachow i jestem mu wierna (tylko nie mial juz Strucli). Natomiast jak poinformowala mnie Pani ze sklepu Strucla jest zapachem z edycji limitowanej i jest po 98 zl w sklepie stacjonarnie - co uwazam ze jest cena b. wysoka.

Chcialam kupic te swiece w Swiecie Zapachow u przeuroczego i wielokrotnie tu chwalonego Pana Piotra ale jak sie namyslilam to juz tego zapachu nie mieli niestety
Stary 2013-05-11, 22:14   #4712
perza8
Raczkowanie

Zapach domu ma wyższe ceny na duże słoje (przynajmniej jak chciałam kupić to rzucili mi cenę 98 czy 99 zł) woski i samplery mają normalnie, bo kupowałam z rabatem - 20%. Candle Room woski i samplery i małe słoiki ma w takiej samej cenie jak w internetowym, reszta chyba nieco drożej. A Świat Zapachów ma takie same ceny stacjonarnie i internetowo. The yankee store nie wiem, bo nie kupowałam nigdy u nich ani stacjonarnie ani internetowo.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Też bym się poważnie zastanowiła nad taką ceną, bo dużych świec mam ponad 15, a za żadną nie zapłaciłam więcej niż 70 zł, niektóre udało mi się ustrzelić nawet za 50 zł.
Swojego małego tumblera crisp apple kupiłam chyba za nieco ponad 30 zł.

Ale też wiem, ze sprawdzonego źródła, że te świece z kolekcji limitowanych grupa zachodnia wpuszcza na rynek po kosmicznych cenach sięgających nawet 54 zł netto! więc, nie ma co się dziwić że ceny kolekcji limitowanych są wyższe... niestety ;/ Pewnie kolekcja Cool Pops też tania nie będzie, nawet u Pana Przemka jest sporo droższa niż reszta świec. A mam taką ochotę na parę zapachów z tej serii, ale mój portfel może tego nie przeżyć

Co do ulubionego sklepu, to w sumie nie mam takiego zawsze krążę między tymi trzema i wybieram ten, gdzie aktualnie są najkorzystniejsze ceny na produkty, które mnie interesują, jestem typowym łowcą promocji
perza8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:34   #4713
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Zapach domu ma wyższe ceny na duże słoje (przynajmniej jak chciałam kupić to rzucili mi cenę 98 czy 99 zł) woski i samplery mają normalnie, bo kupowałam z rabatem - 20%. Candle Room woski i samplery i małe słoiki ma w takiej samej cenie jak w internetowym, reszta chyba nieco drożej. A Świat Zapachów ma takie same ceny stacjonarnie i internetowo. The yankee store nie wiem, bo nie kupowałam nigdy u nich ani stacjonarnie ani internetowo.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Też bym się poważnie zastanowiła nad taką ceną, bo dużych świec mam ponad 15, a za żadną nie zapłaciłam więcej niż 70 zł, niektóre udało mi się ustrzelić nawet za 50 zł.
Swojego małego tumblera crisp apple kupiłam chyba za nieco ponad 30 zł.

Ale też wiem, ze sprawdzonego źródła, że te świece z kolekcji limitowanych grupa zachodnia wpuszcza na rynek po kosmicznych cenach sięgających nawet 54 zł netto! więc, nie ma co się dziwić że ceny kolekcji limitowanych są wyższe... niestety ;/ Pewnie kolekcja Cool Pops też tania nie będzie, nawet u Pana Przemka jest sporo droższa niż reszta świec. A mam taką ochotę na parę zapachów z tej serii, ale mój portfel może tego nie przeżyć

Co do ulubionego sklepu, to w sumie nie mam takiego zawsze krążę między tymi trzema i wybieram ten, gdzie aktualnie są najkorzystniejsze ceny na produkty, które mnie interesują, jestem typowym łowcą promocji
Ja również jestem łowcą okazji i każdą świecę staram się kupić za ok. 70zł, czasami wypatrzę coś na Allegro i kliknę... Niestety tam jest ostatnio mało okazji i promocji. Był czas,że małe tumblery kupowałam za 35zł z wysyłką z Irlandii. To były czasy, w ogóle nie odczułam tego wydatku,a nowy zapach bardzo cieszył.Kupiłam kilka sztuk,są bardzo wydajne (paradoksalnie). Za tę cenę kupowałabym je częściej,ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy i sprzedawca nie ma już możliwości zakupu w tej cenie.

I również chciałam coś z serii Cool Pops, szczególnie Pina Coladę. Niestety ta cena nie jest dla mnie.Tumbler spala się błyskawicznie,może gdyby był to słój,to zainwestowałabym w 1 sztukę,a tak... pozostaje obejść się smakiem i czekać na jakąś okazję albo pogodzić się z tym,że mieć tego nie będę.

Piąta pora roku - miłość ♥

Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 23:01   #4714
perza8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
Ja również jestem łowcą okazji i każdą świecę staram się kupić za ok. 70zł, czasami wypatrzę coś na Allegro i kliknę... Niestety tam jest ostatnio mało okazji i promocji. Był czas,że małe tumblery kupowałam za 35zł z wysyłką z Irlandii. To były czasy, w ogóle nie odczułam tego wydatku,a nowy zapach bardzo cieszył.Kupiłam kilka sztuk,są bardzo wydajne (paradoksalnie). Za tę cenę kupowałabym je częściej,ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy i sprzedawca nie ma już możliwości zakupu w tej cenie.

I również chciałam coś z serii Cool Pops, szczególnie Pina Coladę. Niestety ta cena nie jest dla mnie.Tumbler spala się błyskawicznie,może gdyby był to słój,to zainwestowałabym w 1 sztukę,a tak... pozostaje obejść się smakiem i czekać na jakąś okazję albo pogodzić się z tym,że mieć tego nie będę.
z tej serii powinny pojawić się też małe tumblery, pewnie będą w podobnej cenie jak małe tumblery z coconut numeric. Do wyprzedaży pewnie nie dotrwaja... ale jakby dotrwaly to na pewno kupiłabym 1 albo dwa albo 3
Stary 2013-05-11, 23:07   #4715
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
z tej serii powinny pojawić się też małe tumblery, pewnie będą w podobnej cenie jak małe tumblery z coconut numeric. Do wyprzedaży pewnie nie dotrwaja... ale jakby dotrwaly to na pewno kupiłabym 1 albo dwa albo 3
Myślisz,że będą i u nas czy to raczej nierealne? Nic o nich nie słychać w polskich sklepach... Kupiłabym 1 sztukę,chociaż jeśli mają nowy rodzaj wosku to będą spalać się błyskawicznie.Moje tumblery są starego typu i naprawdę starczają na dość długo, za cenę 35zł było warto. Z kolei kiedy pomyślę sobie,że za 50zł nie opłaca się kupić wcale małej pojemności to może i wydałabym 100zł na duży tumbler

Stary 2013-05-11, 23:22   #4716
perza8
Raczkowanie

wydaje mi się, że któryś ze sklepów na fb pisał o tej kolekcji.
Stary 2013-05-11, 23:24   #4717
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
wydaje mi się, że któryś ze sklepów na fb pisał o tej kolekcji.
Pewnie Świat Zapachów,pytałam już czy będą dostępne,ale niestety nie wiedzą i nie umieli się określić czy będzie można je kupić ( z naciskiem,że raczej nie...).

Stary 2013-05-11, 23:26   #4718
perza8
Raczkowanie

Cytat:
Myślisz,że będą i u nas czy to raczej nierealne? Nic o nich nie słychać w polskich sklepach... Kupiłabym 1 sztukę,chociaż jeśli mają nowy rodzaj wosku to będą spalać się błyskawicznie.Moje tumblery są starego typu i naprawdę starczają na dość długo, za cenę 35zł było warto. Z kolei kiedy pomyślę sobie,że za 50zł nie opłaca się kupić wcale małej pojemności to może i wydałabym 100zł na duży tumbler
ja też mam małe tumblery ze starego wosku i palą się naprawdę dużo dłużej niż jest napisane na etykiecie, zaryzykowałąbym stwierdzenie, że nawet dłużej niż średni tumbler z dwoma knotami

Zauważyłam ostatnio jedną rzecz, nie wiem czy to przypadek, czy reguła, ale ostatnio wrzuciłam do kominka kawałek tego nowego wosku ze świecy yankee, bo musiałam wyrównać. I jak już chciałam wymienić wosk w kominku to nie musiałam nic z nim robić- sam wyszedł, jak przechyliłam go do góry nogami

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Pewnie Świat Zapachów,pytałam już czy będą dostępne,ale niestety nie wiedzą i nie umieli się określić czy będzie można je kupić ( z naciskiem,że raczej nie...).
w UK jest dostępna ta kolekcja, więc teoretycznie w Polsce też powinna, mam nadzieję, że nie zrobią takiego numeru jak z summer love rok temu
Stary 2013-05-11, 23:31   #4719
little_redhead
Zadomowienie

Mieszam sobie dzisiaj zapach midsummer's night (pachnie z kominka) z pink lady slipper (świeca) - urocza kompozycja zapachowa Wcześniej łączyłam PLS z midnight jasmine i też było pięknie

We dance round in a ring and suppose,
But the Secret sits in the middle and knows.

little_redhead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 23:33   #4720
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez little_redhead Pokaż wiadomość
Mieszam sobie dzisiaj zapach midsummer's night (pachnie z kominka) z pink lady slipper (świeca) - urocza kompozycja zapachowa Wcześniej łączyłam PLS z midnight jasmine i też było pięknie
Rozbolałaby mnie głowa od tego połączenia albo padłabym na miejscu - killer,nie zapach

Stary 2013-05-12, 11:58   #4721
perza8
Raczkowanie

Właśnie rozgrzewam tumbler Mango Peach Salsa, moim zdaniem daje ładniejszy zapach niż wosk, bardziej soczysty i wyrazisty, mmm aż chciałoby się go zjeść
Stary 2013-05-12, 12:01   #4722
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Właśnie rozgrzewam tumbler Mango Peach Salsa, moim zdaniem daje ładniejszy zapach niż wosk, bardziej soczysty i wyrazisty, mmm aż chciałoby się go zjeść
Uwielbiam ach! Niestety wykończyłam ostatnio mój mały tumbler i wosk musi mi wystarczyć Kupię sobie duży słój,ale jeszcze nie wiem kiedy...

Stary 2013-05-12, 12:26   #4723
sugarfreeee
Zakorzenienie

U mnie dziś Marshmallow Treats - ale ja nie czuję spalenizny, nie czuję dymu, jeno cukier - puder

Wchodzę do salonu i czuję jakbym weszła do bańki z watą cukrową, jest ciepły, słodki, ulepkowy i chyba nie będziemy dalej pracować razem - wykończę ten wosk i powtórki nie będzie

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:05   #4724
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

A u mnie milk & cookies - fajny otulajacy zapach
Stary 2013-05-12, 14:23   #4725
sabbatha
Zakorzenienie

swieca be thankful imo jest blizej red velvet niz wosk, jest slodsza

za to honey blossom to o wiele mniej slodka wersja garden sweet pea i o wiele ladniejsza imo, mniej na pewno meczy

sumer scoop super, ale mnie zameczylo. za slodkie, jak roztopione tanie truskawkowe lody w pewnym momencie mi pachnialo ;p

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 15:43   #4726
perza8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
swieca be thankful imo jest blizej red velvet niz wosk, jest slodsza

za to honey blossom to o wiele mniej slodka wersja garden sweet pea i o wiele ladniejsza imo, mniej na pewno meczy

sumer scoop super, ale mnie zameczylo. za slodkie, jak roztopione tanie truskawkowe lody w pewnym momencie mi pachnialo ;p
Dla mnie be thankful jest zbliżone nieco do warm spice
Honey Blossom mam, ale jeszcze nie paliłam, ale wydaje się dość interesujący.
Co do summer scoop też mam podobne spostrzeżenia - zapach ogólnie ciekaw i przyjemny, ale na dłuższą metę męczy, ciekawe, jak pachnie w świecy.
Stary 2013-05-12, 16:22   #4727
sabbatha
Zakorzenienie

no ale mowisz o wosku czy swiecy, wosk jest zblizony do warm spice a swieca niestety do red velvet (ktory tez lubie swoja droga)

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:45   #4728
perza8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
no ale mowisz o wosku czy swiecy, wosk jest zblizony do warm spice a swieca niestety do red velvet (ktory tez lubie swoja droga)
to ja o wosku mówiłam
Stary 2013-05-12, 16:46   #4729
olala_lalao
Rozeznanie

Ja wlasnie jestem w trakcie robienia porzadkow swiecowo-woskowych i postanowilam udokumentowac moja kolekcje Brakuje tutaj swiec, ktorych na 100% chce sie pozbyc i tych, ktore wlasnie sie pala w domu. Zdjecia sa takie sobie, ale przy dzisiejszej pogodzie ciezko uzyskac lepsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg male.jpg (58,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg duze.jpg (62,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg srednie i tumblery.jpg (55,1 KB, 59 załadowań)
olala_lalao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:48   #4730
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepie stacjonarnym mają duże słoje po 94,80 to i tak taniej niż Zapach Domu, który ma stacjonarnie po 99 czy 98 zł. Więc stacjonarnie powiedziałabym, że są tam raczej normalne ceny, za to cenami i promocjami internetowymi zdecydowanie przegrywa ze Światem Zapachów i Zapachem Domu.
nie miałam nigdy do czynienia ze sklepami stacjonarnymi (tylko w CK, tam ceny maja jak w necie) i jestem w szoku,że maja drożej niz w necie.wiem,że na w kielcekim Organique woski sa po 7,90zł i maly wybór.

Cytat:
Jest duże prawdopodobieństwo,że w przyszłym tygodniu będzie COOL POPS w sklepach polskich,( na FB stronie kieleckiego sklepu Świecomania jest info). nie wiadomo jak cena, ale raczej drogie będą.

Cytat:
Napisane przez little_redhead Pokaż wiadomość
Ja ostatnio połączyłam FCR z Sicilian lemon, bo sam FCR zabija intenstwnością..Połączeni e w miare udane.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:57   #4731
magdulenka
Zakorzenienie

Olala, jakie piekne!

Gratuluje zbiorku

Przy ostatnio wklejonym przez kogos zdjeciu szaf ze swiecami - zaczelam sie zastanawiac, czy nie przerzucic sie calkiem z perfum na swiece, bo one duzo ladniej wygladaja

Ale dzis mam dla Was cos innego - moja pierwsza samodzielna swieczke z woskowych resztek
Tadam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swieczka z woskow.jpg (52,8 KB, 43 załadowań)
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:59   #4732
maja_02
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olala_lalao Pokaż wiadomość
Ja wlasnie jestem w trakcie robienia porzadkow swiecowo-woskowych i postanowilam udokumentowac moja kolekcje Brakuje tutaj swiec, ktorych na 100% chce sie pozbyc i tych, ktore wlasnie sie pala w domu. Zdjecia sa takie sobie, ale przy dzisiejszej pogodzie ciezko uzyskac lepsze
pięknie

wymienię Yankee i Kringle

przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogata
maja_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:11   #4733
jasminowapanienka
Raczkowanie

olala_lalao śliczności
jasminowapanienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:30   #4734
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Olala, jakie piekne!

Gratuluje zbiorku

Przy ostatnio wklejonym przez kogos zdjeciu szaf ze swiecami - zaczelam sie zastanawiac, czy nie przerzucic sie calkiem z perfum na swiece, bo one duzo ladniej wygladaja

Ale dzis mam dla Was cos innego - moja pierwsza samodzielna swieczke z woskowych resztek
Tadam:
Bardzo ładna ta świeca. Moje jakieś bure wyszły. No, ale miałam świąteczne czerwono-brązowe woski.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:42   #4735
maja_02
Wtajemniczenie

Cytat:
...

Tadam:
fajne takie warstwowe świeczki samorobotne
ja chwilowo nie mam pustych szklaneczek, bo też bym sobie kolejną wyprodukowała

Magdulenko, dodajesz jakieś olejki do stopionego wosku na świecę?

wymienię Yankee i Kringle

przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogata
maja_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 17:47   #4736
olala_lalao
Rozeznanie

Cytat:
Olala, jakie piekne!

Gratuluje zbiorku

Tadam:
Cytat:
Napisane przez maja_02 Pokaż wiadomość
pięknie
Cytat:
Napisane przez jasminowapanienka Pokaż wiadomość
olala_lalao śliczności
Cytat:
Napisane przez maja_02 Pokaż wiadomość
fajne takie warstwowe świeczki samorobotne
ja chwilowo nie mam pustych szklaneczek, bo też bym sobie kolejną wyprodukowała

Magdulenko, dodajesz jakieś olejki do stopionego wosku na świecę?

Ja musze z kolei przyznac, ze te Wasze swiece robione z woskow bardzo mi sie podobaja i jak tylko nazbieram jeszcze troche wypalonych, to chyba tez sprobuje sie za to zabrac
Stary 2013-05-12, 18:12   #4737
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Olala, jakie piekne!

Gratuluje zbiorku

Tadam:
O kurcze, jaka śliczna Nietypowe połączenie kolorów, a super wyszło!

Stary 2013-05-12, 18:20   #4738
Hexy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olala_lalao Pokaż wiadomość

Przepiękna kolekcja Szkoda, że zdjęcia pod światło, bo nie jestem w stanie doczytać się niektórych nazw, ale pięknie razem wyglądają tak poukładane kolorami. A ile masz wosków? Wydaje mi się, że pewnie sporo, skoro świec jest aż tyle:P

Jak pachnie cherry lemonade? To jeden z wosków, które zamówiłam u Pana Przemka.
Hexy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:39   #4739
olala_lalao
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hexy Pokaż wiadomość
Przepiękna kolekcja Szkoda, że zdjęcia pod światło, bo nie jestem w stanie doczytać się niektórych nazw, ale pięknie razem wyglądają tak poukładane kolorami. A ile masz wosków? Wydaje mi się, że pewnie sporo, skoro świec jest aż tyle:P

No wlasnie jakies takie nie bardzo mi te zdjecia wyszly - bede musiala sie podszkolic w tej kwestii

Na codzien swiece mieszkaja w wiekszosci w szafie i wyciagam tylko te, ktore akurat chce zapalic, bo wydaje mi sie, ze jak maja ciemno, to wolniej beda tracic kolor itp. Woskow nie otwieranych mam w tej chwili chyba kolo setki - mieszcza sie w jednym, troche wiekszym pudelku plastikowym, ale praktycznie codziennie cos pale, wiec ilosc sie zmniejsza. A Cherry Lemonade jest bardzo fajny na sucho - ja czuje w nim zapach pestek (tzn. tej czesci w srodku, takiej troche marcepanowatej), cytryny i blizej nie okreslonych owocow. Natomiast przy zapalonej swieczce dominuje zapach lemoniady.
Stary 2013-05-12, 19:01   #4740
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hexy Pokaż wiadomość

Ja miałam wosk, pachniał mi płasko bardzo, taką landrynką, troszkę cytryny, troszkę ulepkowej wiśni, et voila Marzyłam o kwaskowatej świeżości, ale nie z tym zapachem ;(

U mnie dziś deszczowo i pochmurno, zmiana obrazu na wieczór - w sypialni mój piękny, kochany i w ogóle tumbler Beach Wood (), nie mogę odżałować, że je wycofują, przecież są piękne, do tego dwa knoty, no cud mniód i orzeszki, jak można!

W sypialni Milk& Cookies na osłodę

Poradźcie mi, łamię się nad zakupem mojego ukochanego, wycofywanego zapachu za 75 złotych, kupić?

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2013-05-12 o 19:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości