Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 12:18   #4981
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam!
Pewnie nikt mnie nie pamieta bo odezwalam sie moze ze dwa razy w jednym z pierwszych watkow, ale podczytuje Was czasami i mam wielka ochote dolaczyc do zacnego grona wizazowych mamusiek Z racji posiadania wiekszej ilosci wolnego czasu postaram sie nie zaniedbywac wizazu.

Czekamy z mezem na pierwszego malucha Franus ma przyjsc na swiat 24 lipca i z niecierpliwoscia odliczam dni do tej daty! Chcialabym zeby Franek byl juz ze mna po tej stronie, a wielki brzuch juz za mna...

Witaj

Fajnie wam, że tak mało tyjecie Ja mam już 12kg na + i teraz najwięcej mi przybywa A tu jeszcze 2 miesiące - oby Bo znowu mi się skurczybyk przyplątał jeden
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:23   #4982
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Jest nowy wątek utworzony- widziałam, że dużo osób było za tym tytułem o pęcherzu, ale za długi niestety.. musimy pokombinować jak go zmieścic moze w nastepnym watku

Zapraszam tutaj jak dobijemy do 5000 postów

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post40770258
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:26   #4983
malaczarnakejt
Zakorzenienie

no to dobijajmy dziewczyny
Filip się rozszalał i wypycha się przy pępku Ależ kocham tego mojego Maluszka

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:30   #4984
surka
Zakorzenienie

Pewnie zanim dbijemy to mnie nie będzie i przywitam się na dosyć dalekiej stronie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:36   #4985
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Pewnie zanim dbijemy to mnie nie będzie i przywitam się na dosyć dalekiej stronie
zawsze tak jest, że jak założę wcześniej nowy wątek to cisza w eterze, a jak mnie nie ma to piszecie na potęgę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:38   #4986
surka
Zakorzenienie

NIe wierzę, że taka cisza

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Mam jeszcze chwilę, to może mi się uda, ale w takim tempie to chyba wątpię
Stary 2013-05-12, 12:42   #4987
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40769811]Nieładnie..

Mamy cukrzycowe mogą chudnąć, ale normalne mamy - no nie wiem....

OFFTOP:
A teraz co do piosenki: ogólnie to siedzę dość w tych klimatach, bo to Bałkany Bałkańczycy się trochę inaczej bawią (i ogólnie mają trochę inne podejście do życia) niż np. my. Jak byłam na Bałkanach na Erasmusie, to chodziłam na dyskoteki (czego w Polsce zupełnie nie robię), tam głównym dyskotektowym nurtem muzycznym jest tzw. czałga - jest to połączenie muzyki takiej właśnie tanecznej i trochę folkloru. Np. jednym z popularniejszych bułgarskich artystów jest Azis - jak go pierwszy raz zobaczycie, to Wam szczęka opadnie do ziemi, ale w gruncie rzeczy jest on całkiem milusim facetem, taki misiek, kiedyś widziałam z nim wywiad, jak gotuje zupę dla ukochanego w takich słodkich kapciach
Po drugie - bałkańskie dziewczyny są zawsze bardzo "zrobione". W Bułgarii nie widziałam chyba ani jednej dziewczyny, która miałaby włosy krótkie. Zawsze długie, przeważnie rozpuszczone, makijaż, strój, który dla nas czasami wydawałby się tandentny, a tam to norma. Po prostu mają taki styl bycia i nie wiąże się to w żaden sposób ani z poczuciem wartości ani z jakąkolwiek kwestią inteligencji.
Ogólnie są bardzo otwarci i uczuciowi. Nie wiem, czy któraś z Was oglądała ostatnio Kuchenne Rewolucje - ten Grek w pewnym momencie był czyściuściusienkim przykładem Bałkańczyka: na oczach mojej babci Turek zabił kogoś tam, a ona mi przynosi tureckie jedzenie do restauracji! To jak nóż w moje serce! Tak się zachowa każdy mieszkaniec tamtego rejonu (Turcy bardzo długo panowali nad wieloma krajami bałkańskimi, w Bułgarii było to pięć wieków ciężkiego jarzma, Bułgarzy do dziś mają awersję do tego narodu i np. są bardzo przeciwni wejściu Turcji do UE, zresztą ja też).
Kwestie narodowościowe są u nich tak samo ważne, jak bronienie swojej własnej rodziny i to nie jest tak, że jakieś tam dziadki siedzą i gadają o tym, każdy młody człowiek ma od małego wpajane takie wartości, tam naprawdę jest trochę inne podejście do kwestii ojczyzny.
Ale się rozpisałam, a zaczynałam od piosenki Generalnie trochę na południe, jednak całkiem inna kultura - ale jaka wspaniała, nawet czałga i te inne Osobiście dużo bardzo wolę czałgę niż nasze Ona tańczy dla mnie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Masz sto procent racji Perse ja nie zdazylam pojechac, bo zaliczylam wpadke z Lilo , ale pracuje z kilkoma Balkanczykami i bez wahania potwierdzam, ze rownie pogodnych, otwartych i przyjemnych ludzi ze swieca szukac normalnie pewnie wyszlabym za ktoregos, gdyby nie to, zem lekko przechodzona i zaobraczkowana, a oni po dwadziescia kilka lat i mleko pod nosem - ale jakie fajne chlopaki to szok
Jesli urazilam kogos chichraniem sie z Wielkiej Dzikiej Bomby to nie mialam takiego zamiaru absolutnie!!! tak samo chichram z Chwytaka i Weekendu, i nawet z Kid Rocka
EDIT: Ale przyznasz, ze uklad choreograficzny maja z kosmosu, sa rozbrajajacy!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-12 o 12:45
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:44   #4988
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
NIe wierzę, że taka cisza
pewnie tżty w domu, to trzeba im poświęcić trochę czasu
Stary 2013-05-12, 12:44   #4989
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

Dobra uciekam dziewczynki, do później
Stary 2013-05-12, 12:48   #4990
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
no to dobijajmy dziewczyny
Filip się rozszalał i wypycha się przy pępku Ależ kocham tego mojego Maluszka
Moj synus tez teraz smiga jak mowie Tz, ze caly brzuch mi podskakuje to nie chce wierzyc... Zawsze jak go zawolam to Franek siedzi cichutko jak mysz pod miotla. Chyba czuje jakis respekt przed ojcem

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:51   #4991
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Masz sto procent racji Perse ja nie zdazylam pojechac, bo zaliczylam wpadke z Lilo , ale pracuje z kilkoma Balkanczykami i bez wahania potwierdzam, ze rownie pogodnych, otwartych i przyjemnych ludzi ze swieca szukac normalnie pewnie wyszlabym za ktoregos, gdyby nie to, zem lekko przechodzona i zaobraczkowana, a oni po dwadziescia kilka lat i mleko pod nosem - ale jakie fajne chlopaki to szok
Jesli urazilam kogos chichraniem sie z Wielkiej Dzikiej Bomby to nie mialam takiego zamiaru absolutnie!!! tak samo chichram z Chwytaka i Weekendu, i nawet z Kid Rocka
EDIT: Ale przyznasz, ze uklad choreograficzny maja z kosmosu, sa rozbrajajacy!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Nie nie, ja nie uznałam, że się ktoś nabija z tego zespołu, tak sobie popisałam, bo miałam rano wenę, a no układ bajeczny, pobiliśmy go tylko my z TŻem naszym ślubnym pierwszym tańcem (czyli bezładnym wahaniem się na boki).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 12:52   #4992
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Moj synus tez teraz smiga jak mowie Tz, ze caly brzuch mi podskakuje to nie chce wierzyc... Zawsze jak go zawolam to Franek siedzi cichutko jak mysz pod miotla. Chyba czuje jakis respekt przed ojcem
u mnie to samo, jak mala szaleje to wolam meza. ten przychodzi, czeka, a tam cisza :/

Stary 2013-05-12, 12:53   #4993
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
haha mój tak samo, tylko powiem "zobacz" i od razu dziecka nie ma

Filipiśko

Stary 2013-05-12, 12:56   #4994
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40768426]Ja chciałam Maritę, ale ostatecznie jeszcze nie wiem, czy zdecydujemy się na Roana czy na Tako Acoustic.
Neni chyba ma Roana.

Mnie się Tako podoba bardziej tyko ze względów estetycznych, tak to Maritę cały czas biorę pod uwagę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

My wybieraliśmy miedzy jedo fyn a bebetto luca ktory bardzo polecal nam sprzedawca mowil ze lepszy od fyn bo jak dziecko spi w spacerowce to moze byc zakryte tym daszkiem a w fun tylko na siedzaco moze byc zakryte bo na lezaco nie.. kolory sa takie sobie a w bebetto podnóżek jest z brzydkiego skaju fun jest lepiej wykonany lepszy materiał.. w bebetto luca jest bardzo fajna torba pod wozkiem z takiego ortalionu zapinana na suwak roan tez mi sie bardzo podoba taki jak ma Neni moji znajomi maja juz rok i sa bardzo zadowoleni a my zdecysowalismy sie ostatecznie na navington cadet bo byl chyba najmniejszy z nich a ja jestem drobna i chce duzo na spacery jezdzic niestety ma piankowe z przodu koła ale tak to najfajniej jest wykonany i ładne kolory
Stary 2013-05-12, 12:59   #4995
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
My wybieraliśmy miedzy jedo fyn a bebetto luca ktory bardzo polecal nam sprzedawca mowil ze lepszy od fyn bo jak dziecko spi w spacerowce to moze byc zakryte tym daszkiem a w fun tylko na siedzaco moze byc zakryte bo na lezaco nie.. kolory sa takie sobie a w bebetto podnóżek jest z brzydkiego skaju fun jest lepiej wykonany lepszy materiał.. w bebetto luca jest bardzo fajna torba pod wozkiem z takiego ortalionu zapinana na suwak roan tez mi sie bardzo podoba taki jak ma Neni moji znajomi maja juz rok i sa bardzo zadowoleni a my zdecysowalismy sie ostatecznie na navington cadet bo byl chyba najmniejszy z nich a ja jestem drobna i chce duzo na spacery jezdzic niestety ma piankowe z przodu koła ale tak to najfajniej jest wykonany i ładne kolory
my też będziemy mieć cadeta, ale jeżeli chodzi o kolory, to pozostawiają dużo do życzenia, mały wybór, co to jest 6 kolorów...
W zeszłym roku były ładniejsze połączenia, ale już wszystko wyprzedane...

Filipiśko

Stary 2013-05-12, 13:09   #4996
Marionette18
Raczkowanie

A jaka marite ma Neni?
Jak moja dojdzie to cykne pare fotek i wstawie.
A musze sie pochwalic, ze niedawno upolowalismy hustawke-lezaczek FP za 2 stowki (uzywana) a nowa kolo 500 kosztuje. jak znajde na all to wrzuce link

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-05-12, 13:12   #4997
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
A jaka marite ma Neni?
Jak moja dojdzie to cykne pare fotek i wstawie.
A musze sie pochwalic, ze niedawno upolowalismy hustawke-lezaczek FP za 2 stowki (uzywana) a nowa kolo 500 kosztuje. jak znajde na all to wrzuce link
ja czaje sie na karuzele jakas uzywana tez z FP, ale ostatnio nie ma nic godnego uwagi.

Stary 2013-05-12, 13:19   #4998
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Witam!
Pewnie nikt mnie nie pamieta bo odezwalam sie moze ze dwa razy w jednym z pierwszych watkow, ale podczytuje Was czasami i mam wielka ochote dolaczyc do zacnego grona wizazowych mamusiek Z racji posiadania wiekszej ilosci wolnego czasu postaram sie nie zaniedbywac wizazu.

Czekamy z mezem na pierwszego malucha Franus ma przyjsc na swiat 24 lipca i z niecierpliwoscia odliczam dni do tej daty! Chcialabym zeby Franek byl juz ze mna po tej stronie, a wielki brzuch juz za mna...
witamy ponownie z Frankiem)
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dobre jedzenie, więc zapraszamy do udzielania się
haha test zdany)

Magolina,Envl: gratki za tygodnie;

Stokrotka: cierpliwa jestem I sumienna)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:21   #4999
Marionette18
Raczkowanie

http://hustawka-fisher-price.pl/hust...her-price-3w1/ cos takiego

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-05-12, 13:29   #5000
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ladne, przydatne i jeszcze sie oplacalo

Stary 2013-05-12, 14:34   #5001
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!

wróciłam właśnie z pracy, była ja moja ostatnia zmiana.
teraz mogę już powiedzieć, że jestem na urlopie i zostało mi oczekiwanie.

wróciłam do domu z prezentami, no i chwalę się znów:
(jak macie dosyć dajcie znak)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020049.jpg (73,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020066.jpg (87,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020055.jpg (66,5 KB, 41 załadowań)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:37   #5002
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Ale super,że już na wolnym będziesz chyba przeoczyłam Twoją furę,co kupiliscie? proszę fotki.
kupilismy MOVIX z mothercare

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 15:30   #5003
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

wróciłam właśnie z pracy, była ja moja ostatnia zmiana.
teraz mogę już powiedzieć, że jestem na urlopie i zostało mi oczekiwanie.

wróciłam do domu z prezentami, no i chwalę się znów:
(jak macie dosyć dajcie znak)
przecudne, i kosz dostalas! Super!! Ja do kosza dokupilam troszke inny stelaz z Mothercare, taki bujany jak kolyska
Pieknosci dostalas, serio
No to teraz mozesz odpoczywac i to wszystko prac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:53   #5004
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja byłam w majówkę porównać oba wózki..no i Tako wygrywa. Jak podliczysz wszystkie dodatki do Roana to cena wyjdzie praktycznie taka sama. Tako ma świetne koła takie płozy cieniutkie na śnieg będzie elegancko. No i buda tako mnie powaliła. Jest wielka i pięknie wszystko osłania.

Także u mnie zostaje tako

Więc dobrze pamiętałam.. ciekawe jaka jest Jej opinia na temat tego materaca

Szkoda, że mydełko nie pomaga...
ja tez mam tako laret podoba mi sie styl i w ogole mam nadzieje ze bede z niego zadowolona ciesze sie ze nie jestem osamotniona z tym modelem

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości