W świetnej formie: ćwicz z Mel B - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 11:29   #1411
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M
Dot.: W świetnej formie: ćwicz z Mel B

Cytat:
Napisane przez inniejszaaa Pokaż wiadomość
muszę wam powiedzieć, że wyjazdowe majówki to zło ! całkowicie odpuściłam sobie trening, jadłam wszystko i w ogóle :/ źle się z tym czuję.
widzę, że dużo z was jeździ na rolkach... czy da się na nich spalić tłuszczyk ?
Poczytaj sobie o jeździe na rolkach. Ja zagłębiłam się w temat i z jeszcze większą ochotą przystąpiłam do tego rodzaju spalacza tłuszczu . Bardzo dobrze wpływa na spalanie boczków, ujędrnienie pośladków i ud. Z resztą jeżdżąc zwrócisz uwagę, że faktycznie w czasie jazdy uruchamiasz głównie te partie brzucha po bokach, a z kolei uda i pośladki pracują przy odpychaniu nóg. Ja w godzinę robię około 12 km i wracam do domu zmęczona, spocona i mega zadowolona . Gorąco polecam.
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 15:18   #1412
katerina_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anka579 Pokaż wiadomość
Przeczytałam gdzieś w necie:
"Robienie wyłącznie ćwiczeń na płaski brzuch nic nie da jeśli brzuszek będzie obrośnięty warstwą tłuszczu. Nie oznacza to, że robienie 100 brzuszków dziennie nie da żadnych rezultatów. Oczywiście, że da, jednak nie aż tyle co ćwiczenia kardio. Ćwiczenia kardio to wszystkie te, które powodują szybszy przepływ krwi i przyśpieszają nasz oddech. Przyśpieszają one nasz metabolizm na 4 do 24 godzin. Możesz biegać, pływać czy jeździć na rowerze. Aby schudnąć i mieć płaski brzuch należy wykonywać ćwiczenia kardio co najmniej 30 minut 6 razy w tygodniu. Po 2 tygodniach zwiększ czas do 45 minut a później do godziny a nawet dwóch. Po ćwiczeniach kardio wykonuj codziennie serię brzuszków."

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Zajrzyjcie też na tipy Jak mieć płaski brzuch? Zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha., chociaż ja wolę ćwiczyć z Mel B
hahahahahahahahhahaha
ale się ubawiłam
taaa tylko ćwicz i więcej nic lol 24/7 jak LadySpeedSt**k hahahaha
Stary 2013-05-07, 17:28   #1413
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez werty Pokaż wiadomość
Dasz radę Damy wszystkie
dziękuje za wsparcie
Stary 2013-05-10, 15:47   #1414
CallMe
Raczkowanie

Ja w środę 20 min biegu (można chyba tak to nazwać) i dzisiaj zamierzam zrobić coś z Mel B. bo ją zaniedbuje
CallMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 16:10   #1415
katerina_23
Raczkowanie

Ohhh kochane ale dziś dałam wycisk z Mel kocham to
rozgrzewka
rozciąganie
pośladki
brzuch
nogi

Jestem przeszczęśliwa
Stary 2013-05-10, 21:35   #1416
CallMe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katerina_23 Pokaż wiadomość
Ohhh kochane ale dziś dałam wycisk z Mel kocham to
rozgrzewka
rozciąganie
pośladki
brzuch
nogi

Jestem przeszczęśliwa
no ładnie, ładnie, gratulacje

ja skromnie: ABS i rozciąganie ale zawsze lepsze to niż leżenie plackiem przed TV

Poniżej prezentuje Wam mój tygodniowy plan ćwiczeń:
Salsa 1 godzina - raz w tygodniu
Bieganie min. 20 min - raz w tygodniu
Mel B. ćwiczenia na brzuch na zmianę z ABS (czasami dorzucę do tego ćwiczenia na nogi) - 3/4 razy w tygodniu
Rower - kupiłam sobie nowy, miejski, właśnie wczoraj go dostałam i jestem nim taka podniecona, że jak przestanie w końcu padać to chyba z niego nie zejdę, ale tak naprawdę to minimum raz tygodniowo jakaś godzinka albo i dwie to będzie minimum

Mój główny cel to spowodować żeby brzuch był bardziej płaski, sądzicie, że dam rade z taki planem do początku lipca?
Moje wymiary to:
biust: 81
talia: 66,5
"boczki": 78,5
biodra: 90
Mam jakieś 170 cm i ważę mniej więcej 53,5/54
Stary 2013-05-10, 22:28   #1417
ridja devojka
Zakorzenienie

Ćwiczyłam dziś pierwszy raz ramiona z Mel, i myślałam, że mi ręce odpadną myślałam, że po shredzie są już wytrzymałe, ale jednak machać 10 minut tylko nimi nie jest takie łatwe
Stary 2013-05-10, 22:57   #1418
solll
Zakorzenienie

dołączam się do Was Dziewczyny
Ja ćwiczę z Mel B dopiero ok. tygodnia, 6 razy w tygodniu robię pośladki, brzuch i back&chest + ok. 20-30 km na rowerku stacjonarnym. Zamierzam czasem modyfikowac ten trening dodajac full body workout, trening cardio lub mountain climber z tiffany oprócz tego zazwyczaj chodzę 2 -3 razy na aerobik godzinny. pozdrawiam

Edytowane przez solll
Czas edycji: 2013-05-10 o 23:02
solll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:05   #1419
katerina_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CallMe Pokaż wiadomość
no ładnie, ładnie, gratulacje

ja skromnie: ABS i rozciąganie ale zawsze lepsze to niż leżenie plackiem przed TV

Poniżej prezentuje Wam mój tygodniowy plan ćwiczeń:
Salsa 1 godzina - raz w tygodniu
Bieganie min. 20 min - raz w tygodniu
Mel B. ćwiczenia na brzuch na zmianę z ABS (czasami dorzucę do tego ćwiczenia na nogi) - 3/4 razy w tygodniu
Rower - kupiłam sobie nowy, miejski, właśnie wczoraj go dostałam i jestem nim taka podniecona, że jak przestanie w końcu padać to chyba z niego nie zejdę, ale tak naprawdę to minimum raz tygodniowo jakaś godzinka albo i dwie to będzie minimum

Mój główny cel to spowodować żeby brzuch był bardziej płaski, sądzicie, że dam rade z taki planem do początku lipca?
Moje wymiary to:
biust: 81
talia: 66,5
"boczki": 78,5
biodra: 90
Mam jakieś 170 cm i ważę mniej więcej 53,5/54
dasz radę
uuu no nie wiem ... Twój plan tygodnia jest bogatszy niż mój to ja gratuluje
Tak trzymac
PS rezygnuje z ćwiczen na nogi bo mi sie miesnie za szybko robią ;P
ale plecy i klatka piersiowa jak najbardziej

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez solll Pokaż wiadomość
dołączam się do Was Dziewczyny
Ja ćwiczę z Mel B dopiero ok. tygodnia, 6 razy w tygodniu robię pośladki, brzuch i back&chest + ok. 20-30 km na rowerku stacjonarnym. Zamierzam czasem modyfikowac ten trening dodajac full body workout, trening cardio lub mountain climber z tiffany oprócz tego zazwyczaj chodzę 2 -3 razy na aerobik godzinny. pozdrawiam
Witamy zatem
Powodzenia
infomuj nas jak Ci idzie to mega motywacja jest dla mnie i dla innych myślę, że też
Stary 2013-05-11, 15:53   #1420
Vioolett
Przyczajenie

Chyba się do Was dołączę!

Właśnie skończyłam po 15 z a6w. To chyba nie dla mnie. Zakwasy mi nie przeszkadzały, ale czasowo nie bardzo pasują mi te ćwiczenia. Znalazłam inne na partie brzucha + chcę zacząć 10min na nogi z Mel B i ABS. Chodzi mi głównie o pracę mięśni brzucha i ud. Co możecie o tym powiedzieć?
Stary 2013-05-12, 09:17   #1421
azaina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vioolett Pokaż wiadomość
Chyba się do Was dołączę!

Właśnie skończyłam po 15 z a6w. To chyba nie dla mnie. Zakwasy mi nie przeszkadzały, ale czasowo nie bardzo pasują mi te ćwiczenia. Znalazłam inne na partie brzucha + chcę zacząć 10min na nogi z Mel B i ABS. Chodzi mi głównie o pracę mięśni brzucha i ud. Co możecie o tym powiedzieć?
ABS polecam przy małym wysiłku (8-9 minut co drugi dzień, co to jest! ) można wyrobić mięśnie na brzuchu!
o nogach się nie wypowiem, bo robiłam te ćwiczenia tylko parę razy i zrezygnowałam, bo bolały mnie kolana

a6w również mi nie podpasowało nudne to i z dnia na dzień coraz dłuższe
azaina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 10:36   #1422
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Hej mogę dołączyć ? Trenuję z MelB od kilku dni i ....chyba na dzień dobry przetrenowałam ramiona do tego czasu w ogóle nie pracowałam nad mięśniami ramion więc włączyłam sobie ten trening z obciążeniem butelkowym, na drugi dzień czułam bolące mięśnie, dałam sobie 1,2 dni przerwy i wykonałam trening ponownie. Dwa dni później przy wymachach ramion w przód i w tył poczułam jak mi przeskakuje w barkach Myślicie że to przetrenowanie

Edytowane przez PanzerKitty
Czas edycji: 2013-05-13 o 08:02
PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:41   #1423
20stokrotka20
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Od dziś zaczynam trening z Mel B na pośladki!! (Chyba już 3 raz) Ale mam nadzieję że tym razem uda mi się przez przynajmniej 3 miesiące systematycznie ćwiczyć! Ale mam pytanie do Was.. Już kiedyś ćwiczyłam pośladki z Mel i po ok 3 tyg nie czułam wogóle zakwasów (oczywiście powtarzałam później 2-3 razy) i myślałam kupić ciężarki na nogi.. Myślicie że to pomoże? Czy lepiej dołożyć do tego jeszcze jakieś inne ćwiczenia? A jeśli kupić ciężarki to ile kilogramowe?? Oczywiście dodam że chce je ujędrnić bo mam "płaskie jak plecy"

Edytowane przez 20stokrotka20
Czas edycji: 2013-05-12 o 21:45
20stokrotka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:49   #1424
azaina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 20stokrotka20 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Od dziś zaczynam trening z Mel B na pośladki!! (Chyba już 3 raz) Ale mam nadzieję że tym razem uda mi się przez przynajmniej 3 miesiące systematycznie ćwiczyć! Ale mam pytanie do Was.. Już kiedyś ćwiczyłam pośladki z Mel i po ok 3 tyg nie czułam wogóle zakwasów (oczywiście powtarzałam później 2-3 razy) i myślałam kupić ciężarki na nogi.. Myślicie że to pomoże? Czy lepiej dołożyć do tego jeszcze jakieś inne ćwiczenia? A jeśli kupić ciężarki to ile kilogramowe?? Oczywiście dodam że chce je ujędrnić bo mam "płaskie jak plecy"
to że nie ma zakwasów nie oznacza, że ćwiczenia nie działają
azaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 13:15   #1425
20stokrotka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azaina Pokaż wiadomość
to że nie ma zakwasów nie oznacza, że ćwiczenia nie działają
W zasadzie tak Ale jakoś tak lepiej się ćwiczy jak coś czuć Dziś zaliczyłam 2 dzień Mel B i mam nadzieję że do końca miesiące przynajmniej będę miała taką motywację ;D Od jutra jak będzie ładna pogoda to biorę się za spacer i rower
20stokrotka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 15:02   #1426
kiiicik
Zakorzenienie

Za mną już ok. 3 miesiące ćwiczeń, strasznie się cieszę
Dziś zrobiłam Tiffany boczki i spalanie, z Mel B cardio, nogi, pośladki, abs, plecy i ramiona
Dałam sobie wycisk

Ćwiczę
Dążę do wyznaczonych celów i zawsze je osiągam, to tylko kwestia czasu

kiiicik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:00   #1427
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Przyznam, że troszkę zaniedbałam Mel B ale za to robiłam 2 razy skalpek z Chodakowską, dziś i raz w zeszłym tygodniu.
Stary 2013-05-14, 14:52   #1428
shine_sky
Zakorzenienie

Witam

Mogę dołączyć?
Ćwiczę z Mel B od półtorej tygodnia, czasem zapodaje sobie Tiffany na boczki(ale mam zamiar porobić jej ćwiczenia na uda i brzuch).

Co do Mel B - uwielbiam tę kobietę! Moje ulubione ćwiczenia to te na pośladki, na początku nie umiałam wytrzymać tych 10 minut, a teraz nie ma żadnego problemu, sprawia mi to przyjemność.

Staram się ćwiczyć codziennie naprzemiennie - np. rano brzuch i pupa, a wieczorem boczki. Wiem, że to mało, ale nie chcę sobie narzucić nie wiadomo jakiego tempa bo wtedy szybko zrezygnuję znając siebie.
A tak to na spokojnie jem zdrowo i smacznie i robię sobie dwa lub trzy treningi dziennie po 10 min, i mam nadzieję, że powoli będę chudła.
Przy wzroście 172cm. ważę 75 -76kg.
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 19:35   #1429
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Witam

Mogę dołączyć?
Ćwiczę z Mel B od półtorej tygodnia, czasem zapodaje sobie Tiffany na boczki(ale mam zamiar porobić jej ćwiczenia na uda i brzuch).

Co do Mel B - uwielbiam tę kobietę! Moje ulubione ćwiczenia to te na pośladki, na początku nie umiałam wytrzymać tych 10 minut, a teraz nie ma żadnego problemu, sprawia mi to przyjemność.

Staram się ćwiczyć codziennie naprzemiennie - np. rano brzuch i pupa, a wieczorem boczki. Wiem, że to mało, ale nie chcę sobie narzucić nie wiadomo jakiego tempa bo wtedy szybko zrezygnuję znając siebie.
A tak to na spokojnie jem zdrowo i smacznie i robię sobie dwa lub trzy treningi dziennie po 10 min, i mam nadzieję, że powoli będę chudła.
Przy wzroście 172cm. ważę 75 -76kg.
cześć pewnie, że możesz dołączyć im nas więcej tym lepiej

Właśnie jestem po treningu z Mel B, na początek zrobiłam cardio, które robiłam po raz pierwszy w życiu i przyznam szczerze, że ostatnie 5 minut umierałam i nie dawałam rady zrobić wszystkich ćwiczeń przez minutę, ale mam nadzieję, że z upływem czasu się wzmocnię i zrobię wszystko na maksa, później zrobiłam brzuch i teraz ledwo żyję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 23:04   #1430
CallMe
Raczkowanie

ja wczoraj 30 min rower, dzisiaj godzinka salsy
Stary 2013-05-15, 10:59   #1431
Anka579
Rozeznanie

Jakie macie efekty po ćwiczeniach z Mel B?

Anka579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:56   #1432
Lukasowa
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: W świetnej formie: ćwicz z Mel B

Dołączam dopiero do wątku, choc ćwiczę już 3 miesiąc Głównie uda, pośladki i czasem dla odmiany cardio ( chcę tylko wysmuklić uda i uwydatnic pośladki) I powiem Wam megaaa ćwiczenia na udą robię 2 razy pod rząd i za chwilę tak samo pośladki... Obwód ud zmniejszył mi się o 3,5 cm... cellulitu pozostały już tylko marne znaki ale wiecie jak to jest apetyt rośnie w miarę jedzenia-chcę mieć uda perfekcyjne Kiedy uda smukleją pośladki od razu wydają się większe i ładniejsze ) Także dziewczyny polecam, nie rezygnujcie...do wakacji jeszcze troszkę czasu ! DAJMY CZADU!! A ćwiczenia na pośladki naprawdę dużo dają- wcześniej miałam płaski tyłek i szeokie biodra, teraz już się prezentuje bardzo dobrze...Mój narzeczony jest zadowolony Same plusy :! JA SAMA CZUJĘ SIĘ ŚWIETNIE
Lukasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:54   #1433
Guziczek6663
Raczkowanie

hmmmm... nogi mi zeszczuplały, posladki sie podniosly i brzuszek zrobił sie bardziej płaski cwicze 6 razy w tygodniu teraz czekam az Pan C zacznie dawac za wygrana ....
Guziczek6663 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:13   #1434
CallMe
Raczkowanie

ja dzisiaj prawie 16 km na rowerze cellulicie giń!
Stary 2013-05-15, 18:26   #1435
papryczzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Guziczek6663 Pokaż wiadomość
hmmmm... nogi mi zeszczuplały, posladki sie podniosly i brzuszek zrobił sie bardziej płaski cwicze 6 razy w tygodniu teraz czekam az Pan C zacznie dawac za wygrana ....
przez jaki okres cwiczyłaś? te 30min?
papryczzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:17   #1436
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

właśnie jestem po pośladkach z Mel B i przyznaję, że jeszcze nigdy tak po tym treningu nie piekły mnie pośladki, ledwo mogę siedzieć.
Stary 2013-05-16, 09:13   #1437
shine_sky
Zakorzenienie

Ja wcześniej trochę ćwiczyłam z Ewką, ale mi nie odpowiada, i chcę się teraz skupić wyłącznie na Mel B, bo probowałam ćwiczenia na brzuch z Tiffany, ale mi nie podpasiły.

Co do Mel - ja skupiałam się do tej pory najbardziej na pośladkach, i Tżet powiedział, że są bardziej napięte a ja zauważyłam, że ćwicząc codziennie pupę - poprawiły mi się uda u samej góry, bo jak zakładałam krótkie spodenki to mi się "wylewało" trochę a teraz tego nie ma.

Zaraz sobie zrobię ćwiczenia na nogi i brzuch, a wieczorem na pupę

I polecam to ćwiczenia na boczki http://www.youtube.com/watch?v=r_J8b...has_verified=1, miałam po nim mega zakwasy i jest pozytywne, można pokręcić tyłkiem
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:33   #1438
kiiicik
Zakorzenienie

Ale jest ciepło Aż mnie ciągnie na rower!! We wtorek przejechałam 30 km, za to wczoraj miałam przerwę od ćwiczeń, bo mnie zwyczajnie pupa bolała
Dziś już się wzięłam w garść, za mną 1,20h ćwiczeń Tiffany rozciąganie, boczki, plecy i Mel nogi, pośladki, abs, klatka i ramiona

Ćwiczę

Stary 2013-05-16, 17:09   #1439
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez kiiicik Pokaż wiadomość
Ale jest ciepło Aż mnie ciągnie na rower!! We wtorek przejechałam 30 km, za to wczoraj miałam przerwę od ćwiczeń, bo mnie zwyczajnie pupa bolała
Dziś już się wzięłam w garść, za mną 1,20h ćwiczeń Tiffany rozciąganie, boczki, plecy i Mel nogi, pośladki, abs, klatka i ramiona
kobieto i to wszystko za jednym zamachem? podziwiam!
ja dziś jak na razie mam za sobą 135 przysiadów i nie mogę zmobilizować się dalej.
Stary 2013-05-16, 18:41   #1440
kiiicik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
kobieto i to wszystko za jednym zamachem? podziwiam!
ja dziś jak na razie mam za sobą 135 przysiadów i nie mogę zmobilizować się dalej.
Wszystko na raz, spocona jak mysz, ale tuż po jaka radość, że się dało radę Poza tym taka pogoda daje mi mobilizację, że z czystym sumieniem będę mogła założyć np. krótkie spodenki nikogo nie strasząc
Ja ćwiczę od 3 miesięcy, na początku 20 minut było męczące, ale teraz to już nawet frajda i ciągnie mnie do tego, aby się zmęczyć

Ćwiczę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości