W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 08:37   #241
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Niom u nas beda baty dla gosci, ktorzy przyjda z prezentem innym niz pieluszki jednorazowe . Normalnie zamierzam przy zaproszeniach od razu mowic, ze ZADNYCH DROGICH CUDENIEK, tylko pampersy jak juz ktos sie uprze
to akurat bardzo dobre rozwiązanie, znajomi takie stosowali i my kupiliśmy im pampersy i misiaka z kocykiem bo była jakaś promocja w selgrosie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:37   #242
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

u nas z chetnymi do prezentow ciezko, bo rodzina daleko, a Ci co na miejscu to chyba sie boja cos kupic bo wiedza zem wybredna ale za to chusteczki nawilzane w sporej ilosci przybeda z kujaw (polecane przez sroke, u nas i w promieniu 150 km nie ma takich)
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:37   #243
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny z rana!!!

miałam plan pospać do 10, ale jakoś już od 7 na nogach.
dziś na 18 idę na szkołę rodzenia z moją bratową!
ciekawe jak to wygląda tutaj i czego się dowiem ciekawego
Domcia, MAM WOZECZEK !!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:39   #244
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Witam się w 34 tygodniu!!!

Mam cały dzień na nadrabianie
Oliath super fura!!

Ja też śpię z rogalkiem
Stary 2013-05-13, 08:39   #245
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
u nas z chetnymi do prezentow ciezko, bo rodzina daleko, a Ci co na miejscu to chyba sie boja cos kupic bo wiedza zem wybredna ale za to chusteczki nawilzane w sporej ilosci przybeda z kujaw (polecane przez sroke, u nas i w promieniu 150 km nie ma takich)
No to mam tak samo tak ze za daleko nie zajade na tych sprezentowanych pampersach chyba
Kubulek
Stary 2013-05-13, 08:41   #246
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

biedne Tżety wymienione na rogale

Oliath, zapomnialam dopisac, zakupy do wozka bombowe!!!
Stary 2013-05-13, 08:41   #247
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny (i chłopaki w brzuszkach )

Wróciłam z biedry, upolowałam co chciałam, zjadłam śniadanko i się cieszę. Jeszcze tylko chętnie bym się wyspała . Czy was też tak biodra bolą od leżenia na boku?
biodra nie, ale głowa, i reka

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Któraś kupiła kocyk?
Bo ja jestem zła, czekałam grzecznie o 7 pod Biedronką, wchodzę a tam nie ma kocyków, nie dostali mówię zaryzykuję i podejdę do innej biedry ( ok 15 min drogi szybszym tempem). Wchodzę patrzę są, uradowana wszystkie wzory dostępne, więc wybrałam sobie zielony i niebieski na co podchodzi do mnie Pani i mówi, ze na razie ich nie mogą sprzedać bo wbijają się im złe ceny. Kazała nie czekać tylko przyjść później bo nie wiadomo ile to potrwa. I tym sposobem jestem zła, zmęczona i późnej muszę iść jeszcze raz po te kocyki, Pani mi na szczęście odłożyła
to mialas ranna wyprawe, dobrze, ze chociaz pani odlozyla

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:42   #248
czarownica1
Zakorzenienie

oddam zgage w dobre ręce!!!!!!
Stary 2013-05-13, 08:42   #249
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eve, ja NIE MAM funduszy na koncie, w tym problem
to tym bardziej jestes wielka.

Moje dziecko wlasnie mnie objechalo, podnioslam jej troszke zaluzje w pokoju, musialam zaslonic. Oczko zaropiale i kaszle okrutnie. Zawsze ja inhalowalam przez sen - teraz nie ma mowy, bo sie budzi od razu i krzyczy. jestem juz bezradna doslownie ryczec mi sie chce i tyle, wiec spadam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:43   #250
magdalennne
Wtajemniczenie

Ale będzie foch na TŻ Nie chce się podnieść z łóżka
Jak on k...wa chciał jechać koniecznie kosić, to pojechałam z nim mimo że to ja mam teraz z 60 bąbli po komarach! A on się nie może poświęcić i po kocyk ze mną podjechać!!! Będzie awantura jak nic!
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:44   #251
iwona335
Zakorzenienie

Dzień doberek

co jecie na sniadanko??

jutro mam spotkanie z położną ze szpitala w którym rodze, w sumie nie wiem czego mam sie spodziewac i czego oczekiwac ale mam nadzieje, ze usłysze co do torby mam spakowac, bo moja siostra juz sie boi że nie zdaze i ona bedzie latac po całym domu i szukać co tam wrzucić

wiecie co jestem troche ząłamana postawą teściów, moze to moje jakies dziwne myslenie, ale trzy dni po naszym ślubie wyjechali sobie na wczasy, a nam ledwo co dorzucili do wesela, Tz musiał naprawde nieźle sie gimnastykować zeby coś odłożyć, mi to jakos poszło sprawniej. A teraz za niedługo bedzie wnuczka, tyyyle nam naobiecywali, duzo rzeczy sobie darowałam zeby kupić dla Zuzi, bo babcia kupi, a oni zaczynają mega remont w domu a o poscieli, kocykach i becikach jakoś im sie chyba zapomniało. Moi rodzice jednak są super, zawsze mysla o mojej siostrze i o mnie czy w czyms moga nam pomóc, samo to ze nie płacimy prądu, wody, opału bo oni tak chcą nam pomagać i jestem im bardzo wdzieczna

kusi mnei ta biedronka a Zus nie wypłącił mi kasy jeszcze od 7 kwietnia
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:44   #252
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Roxi znaczy się kocyki nie należą do tych ciepłych, na zimną jesień się nie nadają do spania tylko pod takim?
zdcydowanie za cienkie na zimną jesień, za to na chłodne letnie wieczory - jak znalazł no i do przykrycia na drzemkę w domu TAK

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie. Tak nazywano w okresie szkolnym i nawet później mojego męża, bo zawsze miał rogala na drugie śniadanie w szkole. Z tego co pamiętam mąż był w nocy przy mnie.
mój też był rogalem :P: od nazwiska i też spał dziś ze mną

Lecę do fryzjera się podciąć babeczki, a na 10:30 do dentysty (tak z zaskoczenia... mąż stwierdził, że dziś nie jego dzień i oddał mi wizytę )

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:45   #253
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Oczko zaropiale i kaszle okrutnie. Zawsze ja inhalowalam przez sen - teraz nie ma mowy, bo sie budzi od razu i krzyczy. jestem juz bezradna doslownie ryczec mi sie chce i tyle, wiec spadam
Skarbulek biedniutki oczko nic nie lepiej? Masz masc i kropelki na recepte? Lali szybko sie polepszalo od nich
Kubulek
Stary 2013-05-13, 08:46   #254
roxi1980
Zakorzenienie

a co do prezentów - też jestem za Pampersami w dużych ilościach...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:46   #255
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
biedne Tżety wymienione na rogale

Oliath, zapomnialam dopisac, zakupy do wozka bombowe!!!
moj na jaska

i do tego mialam sen, ze dostalam mega orgazmu i sie obudzilam, ech szkoda ze to tylko sen...

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:49   #256
czarownica1
Zakorzenienie

to ja sobie calkowicie odpuszczam biedre. skoro przy flanelkach szalu nie ma a kocyki nie sa grube cieple, baleriny takie sobie to wole polezec (jeszcze a potem popracowac)

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
moj na jaska

i do tego mialam sen, ze dostalam mega orgazmu i sie obudzilam, ech szkoda ze to tylko sen...
a ten od orgazmu Jasiek miaL na imie?
Stary 2013-05-13, 08:50   #257
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Mam cały dzień na nadrabianie
Oliath super fura!!

Ja też śpię z rogalkiem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:52   #258
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

wiecie co jestem troche ząłamana postawą teściów, moze to moje jakies dziwne myslenie, ale trzy dni po naszym ślubie wyjechali sobie na wczasy, a nam ledwo co dorzucili do wesela, Tz musiał naprawde nieźle sie gimnastykować zeby coś odłożyć, mi to jakos poszło sprawniej. A teraz za niedługo bedzie wnuczka, tyyyle nam naobiecywali, duzo rzeczy sobie darowałam zeby kupić dla Zuzi, bo babcia kupi, a oni zaczynają mega remont w domu a o poscieli, kocykach i becikach jakoś im sie chyba zapomniało. Moi rodzice jednak są super, zawsze mysla o mojej siostrze i o mnie czy w czyms moga nam pomóc, samo to ze nie płacimy prądu, wody, opału bo oni tak chcą nam pomagać i jestem im bardzo wdzieczna
Ja sie nauczylam jednego - umiesz liczyc, licz na siebie ale fakt, to smutne, jesli ktos naobiecuje i nie dotrzyma... my nie mamy pomocy z zadnej strony, z roznych powodow, i ja strasznie czasem zazdroszcze innym dziewczynom, ze ich rodzice czy tesciowie tak cudownie pomagaja odciazyc sie finansowo przy wyprawkowych zakupach!...
Kubulek
Stary 2013-05-13, 08:53   #259
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Domcia, MAM WOZECZEK !!!!
no widziałam!!!!!
on wygląda na zdjęcia jakby był zamszem obszyty)
najbardziej mnie rozwaliło to okienko otwierane z tyłu.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:53   #260
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dzień doberek

co jecie na sniadanko??

jutro mam spotkanie z położną ze szpitala w którym rodze, w sumie nie wiem czego mam sie spodziewac i czego oczekiwac ale mam nadzieje, ze usłysze co do torby mam spakowac, bo moja siostra juz sie boi że nie zdaze i ona bedzie latac po całym domu i szukać co tam wrzucić

kusi mnei ta biedronka a Zus nie wypłącił mi kasy jeszcze od 7 kwietnia
kurde nie lubie czegos takiego, najpierw obiecuja, a pozniej "zapominaja". Po co gadac jak sie nie chce pomoc. Dobrze ze chociaz rodzice twoi Wam pomagaja w jakis sposob. trzymaj sie i nie smutaj - ich strata.

Cytat:
Skarbulek biedniutki oczko nic nie lepiej? Masz masc i kropelki na recepte? Lali szybko sie polepszalo od nich
oczko - wczoraj bylo lepiej. Pani dr powiedziala ze to od kataru (bo ida jej zolte gluty), ale przestaje w to wierzyc. mam Trombosept, czy jakos tak na oczka, jak sie uda kropie. Moje dziecko ze wszystkim jest na nie, jaka walka z nia - opadam Oliath z sil, bo juz brzuch wielki,a tu trzeba na sile z prawie dwulatka walczyc, bo NIE i koniec.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:54   #261
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
oddam zgage w dobre ręce!!!!!!
ja juz odliczam 9 tygodni do konca zgaggi,
to moj ogromny problem, zaraz obok spuchnietych stóp!

Stary 2013-05-13, 08:55   #262
kooocur
Zakorzenienie

Ja też wróciłam rozczarowana z Biedronki

Pieluchy takiej se jakości i śmierdzą Kapcioszki wzięłam od biedy

Jeden ręcznik chociaż w porównaniu do tych babyono się umywają.

No i tą torbę za 39,90. Przyda się...tylko chciałam niebieska, ale był ze mną Tż i musiałam się z nim ugadać na szara (nie podoba mi się ), ale jest przydatna. Już zakupy w nią wsadził i paradował szczęśliwy.

Koszule będą za tydzień...a na nich mi najbardziej zależało

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:56   #263
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
dlatego ja nigdy na nic nie liczę, nie czekam i nie oczekuję, że mi ktoś da, że mi się coś należy.
ani moja mama, ani mój tato złotówki nie dali nam
ale nie czekam, nie mam wymagań ani oczekiwań.
nie to nie.

za to dostałam całość wyprawki od przyjaciół, ale nie prosiłam, dostałam bo ktoś chciał mi i mojej bubie coś dac.

jesli by nie dali kupiłabym sama.
wiedziełam, że będzie dziecko, więc mamy kase odłożoną na wydatki z tym związane.

Stary 2013-05-13, 09:00   #264
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
oczko - wczoraj bylo lepiej. Pani dr powiedziala ze to od kataru (bo ida jej zolte gluty), ale przestaje w to wierzyc. mam Trombosept, czy jakos tak na oczka, jak sie uda kropie. Moje dziecko ze wszystkim jest na nie, jaka walka z nia - opadam Oliath z sil, bo juz brzuch wielki,a tu trzeba na sile z prawie dwulatka walczyc, bo NIE i koniec.
Sluchaj, niech Ci przepisza MASC z antybiotykiem, dzieci panicznie boja sie kropelek, a masc neomycyna nie sprawia im dyskomfortu ani nie powoduje lzawienia, tylko oczko natluszcza i leczy. Po co masz wojowac z Mery skoro i tak efekt mierny, bo trzeba konsekwentnie podawac te kropelki, a co zrobic jak sie nie da. Ty umordowana, Mery umordowana, szkoda nerwow
Kubulek
Stary 2013-05-13, 09:02   #265
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja jeszcze Wam co mnie "boli" u mojej teściowej.

najpierw trzeba zrozumieć tło i różnice kulturowe, bo be z tego ani rusz.
ona starsza angielka z angielskimi tradycjami, z angielskimi nawykami, których się już nie zmieni. ma swoje wyrobione zdanie i nie zna innych modeli rodziny/macierzyństwa jak ten angielski, w którym żyje od 65 lat.

ale kobieta cudowna, hojna, kochana, traktuje mnie jak córkę.
wszystko by kupiła i oddała dla swoich dzieci i wnuczek.
rodzina bardzo "rodzinna", kochająca się, bezkonfliktowa, cały wolny czas spędzają razem, na wyjazdach, odwiedzinach, grillowaniu, chodzeniu na baseny, zabawie z wnuczkami.

i teraz ja będę marudzić.

boli mnie gdy mówię, że zamierzam karmić piersią a ona mówi: "że ona swoje dzieci na butli wychowała, że to łatwiej, szybciej itp".
staram się trochę uświadomić, że JA chce karmić, a ona nadal że jednak butelka lepsza, bo mój tz może karmić, że ona będzie mogła karmić, że będę miała czas na odpoczynek czy wyjście gdzieś, że nie będę przywiązana przy dziecku.

no i tak w kółko,
nigdy nie powiedziała, że to źle, że mam tego nie robić, że mi zabrania, ale tak jakaby nie rozumiała...
i to mnie boli
taka maruda jestem, a nie powinnam bo kobieta złota!

Stary 2013-05-13, 09:02   #266
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja nigdy na nic nie liczę, nie czekam i nie oczekuję, że mi ktoś da, że mi się coś należy.
ani moja mama, ani mój tato złotówki nie dali nam
ale nie czekam, nie mam wymagań ani oczekiwań.
nie to nie.

za to dostałam całość wyprawki od przyjaciół, ale nie prosiłam, dostałam bo ktoś chciał mi i mojej bubie coś dac.

jesli by nie dali kupiłabym sama.
wiedziełam, że będzie dziecko, więc mamy kase odłożoną na wydatki z tym związane.
Podpisuje sie obiema recami!

I cos w tym jest chyba, ze takim jak Ty osobom, Domi, ktore nie wykazuja zadnych roszczen, az chce sie sprawic radosc prezentem!
Kubulek
Stary 2013-05-13, 09:03   #267
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie nauczylam jednego - umiesz liczyc, licz na siebie ale fakt, to smutne, jesli ktos naobiecuje i nie dotrzyma... my nie mamy pomocy z zadnej strony, z roznych powodow, i ja strasznie czasem zazdroszcze innym dziewczynom, ze ich rodzice czy tesciowie tak cudownie pomagaja odciazyc sie finansowo przy wyprawkowych zakupach!...
też zawsze liczyłam na siebie, ale widząc ile jest wydatków i co jeszcze chcemy wyremontowac to sobie pomyslałam, że super ze chociaż o coś nie trzeba sie martwić.
No trudno czekam na wypłate, a potem do dzieła, tzn do zakupów
Stary 2013-05-13, 09:05   #268
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Podpisuje sie obiema recami!

I cos w tym jest chyba, ze takim jak Ty osobom, Domi, ktore nie wykazuja zadnych roszczen, az chce sie sprawic radosc prezentem!
Ta ja już też miałam kasę poodkładana.. ale fakt, ze i mama i teściowa dały kasę wcześniej

Teraz kupie to na co pewnie bym pożałowała jakbym musiała kupić wózek sama i mebelki

Od znajomych nie dostałam nic, ale podejrzewam, że pewnie przyjdą z prezentami jak się mój kooocur urodzi

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:05   #269
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie ładnie słoneczko świeci, choć na dowrze pizga

Oddałam siuśki na posiew i zrobiłam przeciwciała

W domu totalna demolka, pan walczy z kafelkami w łazience istny szał.

A ja jeszcze chwila i się urywam jadę spotkać się z koleżankami ze studiów

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Cytat:

Moje dziecko wlasnie mnie objechalo, podnioslam jej troszke zaluzje w pokoju, musialam zaslonic. Oczko zaropiale i kaszle okrutnie. Zawsze ja inhalowalam przez sen - teraz nie ma mowy, bo sie budzi od razu i krzyczy. jestem juz bezradna doslownie ryczec mi sie chce i tyle, wiec spadam
Biedna Merry Zdrówka dla niej i zwiększenia odporności życzę

Cytat:
Dzień doberek

co jecie na sniadanko??
Bułeczka z dynią, serek biały i pomidorek

Co do teściów, to nie rozumiem całkowicie ich zachowania. Bezsensu jest takie obiecywanie, narobią człowiekowi nadzieji, a potem udają, że nic się nie stało
A co do ZUS też czekam na wypłatę. Tylko póki co ja dopiero na wypłatę za kwiecień

Zaciskam za dzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:08   #270
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jeszcze Wam co mnie "boli" u mojej teściowej.

najpierw trzeba zrozumieć tło i różnice kulturowe, bo be z tego ani rusz.
ona starsza angielka z angielskimi tradycjami, z angielskimi nawykami, których się już nie zmieni. ma swoje wyrobione zdanie i nie zna innych modeli rodziny/macierzyństwa jak ten angielski, w którym żyje od 65 lat.

ale kobieta cudowna, hojna, kochana, traktuje mnie jak córkę.
wszystko by kupiła i oddała dla swoich dzieci i wnuczek.
rodzina bardzo "rodzinna", kochająca się, bezkonfliktowa, cały wolny czas spędzają razem, na wyjazdach, odwiedzinach, grillowaniu, chodzeniu na baseny, zabawie z wnuczkami.

i teraz ja będę marudzić.

boli mnie gdy mówię, że zamierzam karmić piersią a ona mówi: "że ona swoje dzieci na butli wychowała, że to łatwiej, szybciej itp".
staram się trochę uświadomić, że JA chce karmić, a ona nadal że jednak butelka lepsza, bo mój tz może karmić, że ona będzie mogła karmić, że będę miała czas na odpoczynek czy wyjście gdzieś, że nie będę przywiązana przy dziecku.

no i tak w kółko,
nigdy nie powiedziała, że to źle, że mam tego nie robić, że mi zabrania, ale tak jakaby nie rozumiała...
i to mnie boli
taka maruda jestem, a nie powinnam bo kobieta złota!
trudno jest pogodzic rodziny polsko-polskie a co dopiero polska-inny kraj,
może teściowa chce dużo pomagać przy dziecku i widzi, ze karmienie piersia jednak troche to ograniczy, moze uspokój ją że bedzies zkarmic np do 1 r.z czy jakiegoś innego czasu, a ta bliskość i przywiazanie przy piersi jest chyba nieporónywalna z czymkolwiek na świecie, tez cchce karmić ale wiadomo że róznei z tym bywa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości