|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
to akurat bardzo dobre rozwiązanie, znajomi takie stosowali i my kupiliśmy im pampersy i misiaka z kocykiem bo była jakaś promocja w selgrosie
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
u nas z chetnymi do prezentow ciezko, bo rodzina daleko, a Ci co na miejscu to chyba sie boja cos kupic bo wiedza zem wybredna
ale za to chusteczki nawilzane w sporej ilosci przybeda z kujaw (polecane przez sroke, u nas i w promieniu 150 km nie ma takich)
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Witam się w 34 tygodniu!!!
Mam cały dzień na nadrabianie ![]() Oliath super fura!! ![]() Ja też śpię z rogalkiem ![]()
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ze za daleko nie zajade na tych sprezentowanych pampersach chyba
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
biedne Tżety wymienione na rogale
![]() Oliath, zapomnialam dopisac, zakupy do wozka bombowe!!! |
|
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
oddam zgage w dobre ręce!!!!!!
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
to tym bardziej jestes wielka. ![]() Moje dziecko wlasnie mnie objechalo, podnioslam jej troszke zaluzje w pokoju, musialam zaslonic. Oczko zaropiale i kaszle okrutnie. jestem juz bezradna doslownie ryczec mi sie chce i tyle, wiec spadam
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale będzie foch na TŻ
Nie chce się podnieść z łóżka Jak on k...wa chciał jechać koniecznie kosić, to pojechałam z nim mimo że to ja mam teraz z 60 bąbli po komarach! A on się nie może poświęcić i po kocyk ze mną podjechać!!! Będzie awantura jak nic!
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
co jecie na sniadanko?? jutro mam spotkanie z położną ze szpitala w którym rodze, w sumie nie wiem czego mam sie spodziewac i czego oczekiwac ale mam nadzieje, ze usłysze co do torby mam spakowac, bo moja siostra juz sie boi że nie zdaze i ona bedzie latac po całym domu i szukać co tam wrzucić wiecie co jestem troche ząłamana postawą teściów, moze to moje jakies dziwne myslenie, ale trzy dni po naszym ślubie wyjechali sobie na wczasy, a nam ledwo co dorzucili do wesela, Tz musiał naprawde nieźle sie gimnastykować zeby coś odłożyć, mi to jakos poszło sprawniej. A teraz za niedługo bedzie wnuczka, tyyyle nam naobiecywali, duzo rzeczy sobie darowałam zeby kupić dla Zuzi, bo babcia kupi, a oni zaczynają mega remont w domu a o poscieli, kocykach i becikach jakoś im sie chyba zapomniało. Moi rodzice jednak są super, zawsze mysla o mojej siostrze i o mnie czy w czyms moga nam pomóc, samo to ze nie płacimy prądu, wody, opału bo oni tak chcą nam pomagać i jestem im bardzo wdzieczna ![]() kusi mnei ta biedronka a Zus nie wypłącił mi kasy jeszcze od 7 kwietnia |
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i do przykrycia na drzemkę w domu TAKCytat:
mój też był rogalem :P: od nazwiska i też spał dziś ze mną Lecę do fryzjera się podciąć babeczki, a na 10:30 do dentysty (tak z zaskoczenia... mąż stwierdził, że dziś nie jego dzień i oddał mi wizytę )
|
||
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do tego mialam sen, ze dostalam mega orgazmu i sie obudzilam, ech szkoda ze to tylko sen...
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja sobie calkowicie odpuszczam biedre. skoro przy flanelkach szalu nie ma a kocyki nie sa grube cieple, baleriny takie sobie to wole polezec (jeszcze a potem popracowac)
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
no widziałam!!!!!
on wygląda na zdjęcia jakby był zamszem obszyty )najbardziej mnie rozwaliło to okienko otwierane z tyłu. |
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczko - wczoraj bylo lepiej. Pani dr powiedziala ze to od kataru (bo ida jej zolte gluty), ale przestaje w to wierzyc. mam Trombosept, czy jakos tak na oczka, jak sie uda kropie. Moje dziecko ze wszystkim jest na nie, jaka walka z nia - opadam Oliath z sil, bo juz brzuch wielki,a tu trzeba na sile z prawie dwulatka walczyc, bo NIE i koniec.
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz odliczam 9 tygodni do konca zgaggi,
to moj ogromny problem, zaraz obok spuchnietych stóp! |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wróciłam rozczarowana z Biedronki
![]() Pieluchy takiej se jakości i śmierdzą Kapcioszki wzięłam od biedyJeden ręcznik chociaż w porównaniu do tych babyono się umywają. No i tą torbę za 39,90. Przyda się...tylko chciałam niebieska, ale był ze mną Tż i musiałam się z nim ugadać na szara (nie podoba mi się Koszule będą za tydzień...a na nich mi najbardziej zależało
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani moja mama, ani mój tato złotówki nie dali nam ale nie czekam, nie mam wymagań ani oczekiwań. nie to nie. za to dostałam całość wyprawki od przyjaciół, ale nie prosiłam, dostałam bo ktoś chciał mi i mojej bubie coś dac. jesli by nie dali kupiłabym sama. wiedziełam, że będzie dziecko, więc mamy kase odłożoną na wydatki z tym związane. |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze Wam co mnie "boli" u mojej teściowej.
najpierw trzeba zrozumieć tło i różnice kulturowe, bo be z tego ani rusz. ona starsza angielka z angielskimi tradycjami, z angielskimi nawykami, których się już nie zmieni. ma swoje wyrobione zdanie i nie zna innych modeli rodziny/macierzyństwa jak ten angielski, w którym żyje od 65 lat. ale kobieta cudowna, hojna, kochana, traktuje mnie jak córkę. wszystko by kupiła i oddała dla swoich dzieci i wnuczek. rodzina bardzo "rodzinna", kochająca się, bezkonfliktowa, cały wolny czas spędzają razem, na wyjazdach, odwiedzinach, grillowaniu, chodzeniu na baseny, zabawie z wnuczkami. i teraz ja będę marudzić. boli mnie gdy mówię, że zamierzam karmić piersią a ona mówi: "że ona swoje dzieci na butli wychowała, że to łatwiej, szybciej itp". staram się trochę uświadomić, że JA chce karmić, a ona nadal że jednak butelka lepsza, bo mój tz może karmić, że ona będzie mogła karmić, że będę miała czas na odpoczynek czy wyjście gdzieś, że nie będę przywiązana przy dziecku. no i tak w kółko, nigdy nie powiedziała, że to źle, że mam tego nie robić, że mi zabrania, ale tak jakaby nie rozumiała... i to mnie boli taka maruda jestem, a nie powinnam bo kobieta złota! |
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cos w tym jest chyba, ze takim jak Ty osobom, Domi, ktore nie wykazuja zadnych roszczen, az chce sie sprawic radosc prezentem!
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno czekam na wypłate, a potem do dzieła, tzn do zakupów
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kupie to na co pewnie bym pożałowała jakbym musiała kupić wózek sama i mebelki Od znajomych nie dostałam nic, ale podejrzewam, że pewnie przyjdą z prezentami jak się mój kooocur urodzi
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie ładnie słoneczko świeci, choć na dowrze pizga ![]() Oddałam siuśki na posiew i zrobiłam przeciwciała ![]() W domu totalna demolka, pan walczy z kafelkami w łazience istny szał.A ja jeszcze chwila i się urywam jadę spotkać się z koleżankami ze studiów ![]() Cytat:
Bułeczka z dynią, serek biały i pomidorek ![]() Co do teściów, to nie rozumiem całkowicie ich zachowania. Bezsensu jest takie obiecywanie, narobią człowiekowi nadzieji, a potem udają, że nic się nie stało ![]() A co do ZUS też czekam na wypłatę. Tylko póki co ja dopiero na wypłatę za kwiecień ![]() Zaciskam za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może teściowa chce dużo pomagać przy dziecku i widzi, ze karmienie piersia jednak troche to ograniczy, moze uspokój ją że bedzies zkarmic np do 1 r.z czy jakiegoś innego czasu, a ta bliskość i przywiazanie przy piersi jest chyba nieporónywalna z czymkolwiek na świecie, tez cchce karmić ale wiadomo że róznei z tym bywa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

. Normalnie zamierzam przy zaproszeniach od razu mowic, ze ZADNYCH DROGICH CUDENIEK, tylko pampersy jak juz ktos sie uprze 
ale za to chusteczki nawilzane w sporej ilosci przybeda z kujaw
tak ze za daleko nie zajade na tych sprezentowanych pampersach chyba
)

jestem juz bezradna doslownie
12.06.2010
Nie chce się podnieść z łóżka
a o poscieli, kocykach i becikach jakoś im sie chyba zapomniało. Moi rodzice jednak są super, zawsze mysla o mojej siostrze i o mnie czy w czyms moga nam pomóc, samo to ze nie płacimy prądu, wody, opału bo oni tak chcą nam pomagać i jestem im bardzo wdzieczna 

za dzisiejsze wizyty