wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 21:47   #211
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
helo,

Ja jestem zawalona robotą totalnie. Ale dobrze mi z tym..lubie zarządzać, organizować

Jest fajnie.

Na szczęście mam na tyle powera że wieczorami trzaskam Zwowy. Do wyjazdu coraz bliżej- trzeba się odtłuścić jak najwięcej
Ja dziś się wzięłam za skalpel, ale totalnie mi nie szło - zwyczajnie mi się nie chciało.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Czujność tu jest bardzo ważna - OCT o ile dobrze kojarzę dotyczy badania siatkówki oka i okolic nerwu wzrokowego, uszkodzenia, czy niepokojące symptomy w tym obszarze mogą prowadzić do ubytków w polu widzenia, więc lepiej to sprawdzić. Zwłaszcza, że mózg sprytnie sobie wypełnia drobne luki (drobne rozsiane ubytki), można ich nie zauważyć w życiu codziennym.
Widzę, że jesteś obeznana w temacie
W OCT wyszedł mi (ponoć) jedynie za wąski rąbek (rogówki?) i że to niby nic takiego, ale skonsultują to jeszcze z okulistą, który u nich przyjmuje. Skonsultowali i mam takie zalecenie, jak wyżej.

Miałam kiedyś to badanie i niezbyt miło wspominam, ale pewnie dlatego, że byłam wtedy dzieckiem

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:21   #212
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja dziś się wzięłam za skalpel, ale totalnie mi nie szło - zwyczajnie mi się nie chciało.
Po długiej przerwie ciężko się zabrać do ćwiczeń. Ja do pierwszego treningu muszę się zmusić, ale potem już z górki. Mam nadzieję, że się nie zniechęciłaś?

A ja w niedzielę tak rozcięłam sobie nożem palec, że o ćwiczeniach siłowych mogę na długo zapomnieć. Cały czas nie mogę nic cięższego trzymać w ręce, czy ściskać, bo mnie strasznie rwie.Dzisiaj spróbuję pobiegać, jak nie będę mocno ręką machać to powinno być ok.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:11   #213
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

bo skalpel jest długi i nudny. Strzel sobie zwow nr 6 lepiej

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Po długiej przerwie ciężko się zabrać do ćwiczeń. Ja do pierwszego treningu muszę się zmusić, ale potem już z górki. Mam nadzieję, że się nie zniechęciłaś?

A ja w niedzielę tak rozcięłam sobie nożem palec, że o ćwiczeniach siłowych mogę na długo zapomnieć. Cały czas nie mogę nic cięższego trzymać w ręce, czy ściskać, bo mnie strasznie rwie.Dzisiaj spróbuję pobiegać, jak nie będę mocno ręką machać to powinno być ok.
o kurcze...to niefajnie. Dobrze ze lubisz biegać.

Ja tu do Ciebie przyklikałam- a dokładniej z przepisem na chleb gryczany.
Trochę czasochłonny jak to drożdżowiec- ale banalnie prosty.

600 g mąki gryczanej
0,6 litra ciepłej wody
40 dag drożdzy
płaska łyżeczka cukru
łyżka soli
łyżka octu balsamicznego
( ja bonusowo dodałam tak 100 g siemieni lnianego- a następnym razem jeszcze dam słonecznik)

Robisz zaczyn z łyżki mąki, ok połowy szklanki wody, drożdży i cukru. Odstawiasz do wyrośnięcia. Mąkę do misy, do reszty wody sól i ocet.

Jak zaczyn wyrośnie mieszasz wszystko razem. Konsystencja zupełnie niechlebowa- dość rzadka , jak na muffinki.
Odstawiasz to do wyrośnięcia. Po ok 20 min, przekładasz do formy (do keksowki- ja mam taką 35 cm..ale jest lekko za krótka na tą ilość) . Znowu odstawiasz do wyrośnięcia.
Wstawiasz do nagrzanego pieca- 185 C termoobieg na godzinę.

Bajka!!! jak chleb na zakwasie- ciężki, aromatyczny.

No i w czasie pisania pot mi wysechł po zwowie nr 60

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2013-05-10 o 20:12
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 06:54   #214
DianaM
Zadomowienie

I znowu mnie szmat czasu nie było. Co do Was zajrzę, to nie dośc, że nowy wątek to jeszcze jakoś nowe nicki...
Ja do Was po prośbie dziewczyny, można?
Stary 2013-05-11, 10:57   #215
xzora
Zakorzenienie

haniu, dziękuję za przepis!

A jaką masz wysokość i szerokość keksówki? Muszę sobie kupić formę i chciałabym się akurat wstrzelić w chlebowy rozmiar.

Diana, jeśli ja jestem tym nowym nickiem, to naprawdę cię długo nie było
Stary 2013-05-11, 11:23   #216
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
I znowu mnie szmat czasu nie było. Co do Was zajrzę, to nie dośc, że nowy wątek to jeszcze jakoś nowe nicki...
Ja do Was po prośbie dziewczyny, można?
nowych to chyba nie ma za bardzo..albo ty byłaś ze 3 lata temu ostatnio
Co tam się dzieje?
Cytat:
haniu, dziękuję za przepis!

A jaką masz wysokość i szerokość keksówki? Muszę sobie kupić formę i chciałabym się akurat wstrzelić w chlebowy rozmiar.

Diana, jeśli ja jestem tym nowym nickiem, to naprawdę cię długo nie było
Wiem tylko że jest długa na 35 cm..a reszty wymiarów nie znam- taki standard chyba.
Chleb mi z niej wyszedł - także zrobię następnym razem z 0,5 kg mąki, 0,5 litra wody ..no albo kupię dłuższą keksówkę
Stary 2013-05-11, 12:34   #217
DianaM
Zadomowienie

3 lata..... w sumie po urodzeniu małego trochę opuściłam wizaz to może i fakt, że to już tyle.
Ale jedna Hania mnie pamięta

Dziewczyny, mam pytanie. Otwieram drogerię internetową z kosmetykami i (nie robię żadnej reklamy ani nic z tych rzeczy, nie podaję nazwy itp) pomóżcie proszę wybrac asortyment Chciałam zawsze, żeby były to kosmetyki wyselekcjonowane, te z wyższej półki oraz profesjonalne, które można kupic wyłącznie w salonach kosmetycznych. Ale chciałabym też miec jakąś średnią półkę i nie mogę się zdecydowac. Czego używacie? Co kupujecie przez net?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 13:23   #218
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
3 lata..... w sumie po urodzeniu małego trochę opuściłam wizaz to może i fakt, że to już tyle.

Dziewczyny, mam pytanie. Otwieram drogerię internetową z kosmetykami i (nie robię żadnej reklamy ani nic z tych rzeczy, nie podaję nazwy itp) pomóżcie proszę wybrac asortyment Chciałam zawsze, żeby były to kosmetyki wyselekcjonowane, te z wyższej półki oraz profesjonalne, które można kupic wyłącznie w salonach kosmetycznych. Ale chciałabym też miec jakąś średnią półkę i nie mogę się zdecydowac. Czego używacie? Co kupujecie przez net?
A to nie pomogę bo kosmetyków używam tylko podstawowych- drogeryjnych i nie kupuję przez net.
Stary 2013-05-11, 13:58   #219
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
A to nie pomogę bo kosmetyków używam tylko podstawowych- drogeryjnych i nie kupuję przez net.

A gdybys te kosmetyki, których używasz, miała okazję kupic przez net w lepszej cenie zrobiłabys to?
Od razu mówię - nie chcę nikogo namawiac na zakupy u mnie (!!!) tylko chcę się doweidziec czego używacie
Stary 2013-05-11, 15:20   #220
biia
Wtajemniczenie

Ale pytasz o wszystko-wszystko, czy jakaś dziedzina?
nie wiem czy dam radę pomóc, bo albo używam profesjonalnych albo zwyklaków. nie wiem co wchodzi w skład średnich półek.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 17:18   #221
xzora
Zakorzenienie

Diana, a masz zamiar sprzedawać też na allegro? Bo ja, jeśli mam kupić coś kosmetycznego to tylko tam szukam (poza sklepem stacjonarnym).
Fajną opcją na przeciągnięcie klienta z allegro do swojego sklepu w necie jest wysłanie razem z przesyłką kartki w kształcie wizytówki (bo zwykłą kartkę łatwiej wyrzucić) z kodem rabatowym.

Z rzeczy, które ja kupowałam przez net to kosmetyki typowo fryzjerskie (szampony, płyny do prostowania włosów), płyn miceralny Biothermy (bo w aptekach drogi, a w drogeriach nie ma). Przez net zawsze kupuję tusze do rzęs - bo raz stacjonarnie kupiłam zeschnięty. Teraz już ryzykować nie chcę, a nie chcę też psuć w drogeriach tuszu otwierając go.

Popatrz może na allegro co się sprzedaje (według liczby kupujących).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 17:44   #222
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Wróciłam dziś znowu do rodziców, żeby sobie ciuchy na letnie wymienić, pranie zrobić i się zregenerować chwilę.
Za mną 12-godzinne dni pełne aktywności, ale sporo udało się załatwić. Pojawiły się też oczywiście nowe problemy i koszty, wiadomo. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej i szybciej będzie to szło do przodu. Jeśli chodzi o szczegóły, to może coś w klubie opiszę.

Asiuk, jedno pytanie, czy w mozaice mam zrobić jasne fugi? Jak myślisz? Ja na razie skłaniam się ku tej opcji, ale jakoś nie jestem pewna.

Cytat:

cześć Diana, ja cię też pamiętam. Ja kupuję kosmetyki przez internet.
Byłoby łatwiej ci doradzić, gdybyś coś bliżej opisała, na czym chcesz się skupić, co chcesz sprzedawać? Wiesz już?
Wszystkie działy, czy np. bardziej włosy, bardziej paznokcie, bardziej zapachy, bardziej bio-eko?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:20   #223
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

A gdybys te kosmetyki, których używasz, miała okazję kupic przez net w lepszej cenie zrobiłabys to?
Od razu mówię - nie chcę nikogo namawiac na zakupy u mnie (!!!) tylko chcę się doweidziec czego używacie
Szczerze to nie. Jednak z zamawianiem jest ten problem że na przesyłkę trzeba czekać- a ja z kosmetykami mam tak "o cholera skończył mi się krem" I mąż leci do Rossmana (tak tak mąż mi kupuje kosmetyki)
Stary 2013-05-12, 14:54   #224
DianaM
Zadomowienie

Dziękuję za odzew
Chcę się skupic na pielęgnacji twarzy i ciała. Przynajmniej na chwilę obecną.

Chciałam skupic się na produktach marek, które jest ciężko kupic w sklepach stacjonarnych, np. marki profesjonalne dostępne do tej pory tylko w salonach kosmetycznych. Są to droższe kosmetyki, ale mają zupełnie inny skład.
Ponadto na pewno trochę kolorówki tylko, że... jakich marek najczęściej używacie? I jeśli kolorówka to co, tusze, cienie, pudry, podkłady? Tych dwóch ostatnich bardzo się boję, ponieważ nie każdy umie sobie dopasowac kolor (chyba, że produkt zna).
Na pewno będzie osobny dział dla mężczyzn i osobno kosmetyki bio/naturalne.

I drugie pytanie, jaki gratis zachęciłby Was do zakupu ponownego? Próbka kosmetyku czy np. cos z logo firmy (notes, długopis itp)?

A swoją drogą całuję wszystkie znane i nieznane mi wcześniej wizażanki

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Szczerze to nie. Jednak z zamawianiem jest ten problem że na przesyłkę trzeba czekać- a ja z kosmetykami mam tak "o cholera skończył mi się krem" I mąż leci do Rossmana (tak tak mąż mi kupuje kosmetyki)
A on też używa kosmetyków?
Stary 2013-05-12, 15:53   #225
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Diana, gdzie byłaś jak Cię nie było? Jak Twój synek?

Ja bym nawet kupowała, gdyby ceny były niższe
Co mnie by zachęciło, to na pewno darmowa przesyłka. Gadżety w stylu notesy, długopisy itp do mnie nie przemawiają. Bardzo jakieś próbki kosmetyków, albo jakieś małe makijażowe gadżety, jak pacynki, gąbeczki itp.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 06:18   #226
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Xzora, aż mnie zabolało jak przeczytałam

Cytat:
Dziękuję za odzew

Chciałam skupic się na produktach marek, które jest ciężko kupic w sklepach stacjonarnych, np. marki profesjonalne dostępne do tej pory tylko w salonach kosmetycznych. Są to droższe kosmetyki, ale mają zupełnie inny skład.
Ponadto na pewno trochę kolorówki tylko, że... jakich marek najczęściej używacie? I jeśli kolorówka to co, tusze, cienie, pudry, podkłady? Tych dwóch ostatnich bardzo się boję, ponieważ nie każdy umie sobie dopasowac kolor (chyba, że produkt zna).

I drugie pytanie, jaki gratis zachęciłby Was do zakupu ponownego? Próbka kosmetyku czy np. cos z logo firmy (notes, długopis itp)?

Ja czesto kupuje kosmetyki przez net. Jak pielegnacjatwarzy i ciała to preferuje kosmetyki jak najprostszym składem, bez zbędnej chemii (pielęgnacja naturalna to moja ostatnia obsesja ) Nie używam kosmetyków firm tylko dostępnych w gabinetach, bo czasem więcej w nich chemii niż w drogeryjnych. Zresztą wazna jest cena. Też nie dam bog wie ile za szampon, balsam do ciała, czy żel... Raz zaszalalam i kupiłam szampon/odzywke Loreala - i szczerze, to odzywka z rossmanowej firmy za 5zl była o wiele lepsza. Nawet mój krem do twarzy oxstatni kosztował 19.90, a jest super

Za to kolorowka to co innego lubię kosmetyki z tzw. wyższej polki tez kupuje przez internet (często na zagranicznych stronach, bo bo maja lepsze promocje).

I ja tez Cię pamiętam

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Diana, gdzie byłaś jak Cię nie było? Jak Twój synek?

Ja bym nawet kupowała, gdyby ceny były niższe
Co mnie by zachęciło, to na pewno darmowa przesyłka. Gadżety w stylu notesy, długopisy itp do mnie nie przemawiają. Bardzo jakieś próbki kosmetyków, albo jakieś małe makijażowe gadżety, jak pacynki, gąbeczki itp.
O to, to darmowa przesyłka przyciąga

Misku, bede zamawiać bb krem, jeśli chcesz to moge też Tobie coś wziąć

---------
Czesc.

Ale pogoda do du.py!!!

Cały weekend malowaliśmy. Na razie te pokoje na biało. Kolor będzie na razie tylko w salonie i sypialni. Jeszcze nie zdecydowałam jaki

W piątek musiałam jechać do Krakowa po 8 płytek wkurzylam sie jak nie wiem co. Przy dostawie potlukli nam dwie paczki gresu. Obiecywali, ze następnego dnia dowiozą - za tydzień przywieźli...w innym kolorze i wmawiali mi, ze sie tylko odcieniem różnią było to przed weekendem majowym. W piątek rano pojechałam, nie ma nadal (juz pomine fakt, ze sa zapłacone). Zajęło mi 30min znalezienie tych płytek w krakowskim praktikerze, pojechałam, wzięłam (i to trochę taniej) i w sobotę przyszedł Pan dokończyć. No tak mnie wnerwili. I jak zwykle okazuje sie, ze miałam racje, bo od początku mi sie Panowie ze sklepu nie podobali. Od początku cos wymyślali i cały czas sie denerwowalam.

Ale przynajmniej polazilam przy okazji po moim kochanym Krakowie, poszłam sobie na wystawę i milo spedzilam dzien w samotności

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2013-05-13 o 06:24
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:40   #227
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym!
jeśli chcesz dołączyć gadżety to tylko kosmetyczne - próbki perfum, gąbeczki itp. Raz z jednego sklepu dostałam takie ładne sakiewki (w nich były zapakowane pudry).
Darmowa wysyłka też zachęca do zakupu.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
W piątek musiałam jechać do Krakowa po 8 płytek wkurzylam sie jak nie wiem co. Przy dostawie potlukli nam dwie paczki gresu. Obiecywali, ze następnego dnia dowiozą - za tydzień przywieźli...w innym kolorze i wmawiali mi, ze sie tylko odcieniem różnią było to przed weekendem majowym. W piątek rano pojechałam, nie ma nadal (juz pomine fakt, ze sa zapłacone). Zajęło mi 30min znalezienie tych płytek w krakowskim praktikerze, pojechałam, wzięłam (i to trochę taniej) i w sobotę przyszedł Pan dokończyć. No tak mnie wnerwili. I jak zwykle okazuje sie, ze miałam racje, bo od początku mi sie Panowie ze sklepu nie podobali. Od początku cos wymyślali i cały czas sie denerwowalam.
o kurcze, współczuję problemów. Dobrze, że udało się dostać te płytki w Krakowie i że wycieczka udana
Stary 2013-05-13, 08:43   #228
hania811
Zakorzenienie

helo,

Diana jasne że mąż używa kosmetyków i kocha kupować. Z tym że on lubi powąchać , poczytać, pomacać- jak kupuje zwykły żel pod prysznic to mu schodzi 10 min
Sądzę że jak już otwierać sklep z kosmetykami to właśnie naturalnymi, bio albo takimi niedostępnymi w drogeriach. Bo takie zwykłe marki to spokojnie można kupić stacjonarnie w dobrych cenach.

Betti to choć tyle że w tej całej sytuacji znalazłaś coś dobrego dla siebie

Pogoda faktycznie iście jesienna. Znowu z sandałków w conversy trzeba było wskoczyć.

-----------

Powiem wam (bo dawno w tym temacie nie pisałam) że mam zawodowe dziecko
Jest prześmieszna- bardzo zwinna i serio mądrala z niej (po kim ona to ma)
Ma ostrą fazę na mówienie i mnie rozwala co trochę na łopatki. Wczoraj np podbiegłą do mnie piszcząc "MAMUNIA!!" albo bawi się bawi- ja pytam "fajnie jest?" (bez nadziei na odpowiedz bo przecież ma dopiero 14 miesięcy) a ona na to "NO FAJNIE!!"
Stary 2013-05-13, 08:51   #229
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:

Nie zniechęciłam się całkowicie, ale nie dokończyłam ćwiczeń Już tak miałam, że jak w trakcie treningu czuję niechęć, to i tak nie skończę ćwiczeń.
Ale wrócę na pewno, bo jedna lubię się zmęczyć

Cytat:
bo skalpel jest długi i nudny. Strzel sobie zwow nr 6 lepiej

Ja tu do Ciebie przyklikałam- a dokładniej z przepisem na chleb gryczany.
Trochę czasochłonny jak to drożdżowiec- ale banalnie prosty...
Chyba tak zrobię
Zanotuję przepis, bo chodzi za mną własny chleb

Cytat:

Ja też Cię, oczywiście, pamiętam
Z tą średnią półką jest o tyle gorzej, że można wpaść na zakupy do byle jakiej drogerii.
Ja również korzystam z Allegro. Kupuję podkłady Revlona.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

Wróciłam dziś znowu do rodziców, żeby sobie ciuchy na letnie wymienić, pranie zrobić i się zregenerować chwilę.
Za mną 12-godzinne dni pełne aktywności, ale sporo udało się załatwić. Pojawiły się też oczywiście nowe problemy i koszty, wiadomo. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej i szybciej będzie to szło do przodu. Jeśli chodzi o szczegóły, to może coś w klubie opiszę.

Asiuk, jedno pytanie, czy w mozaice mam zrobić jasne fugi? Jak myślisz? Ja na razie skłaniam się ku tej opcji, ale jakoś nie jestem pewna.
Jestem za tym, żeby fugi miały jednak zbliżony kolor do płytek. Nie musi być identyczny, ale np. nie zrobiłabym do ciemnobrązowej mozaiki kremowych fug. Mogą być jaśniejsze fugi, ale tak o ton czy dwa.

Cytat:
Gdy miałam remont, to mi też zabrakło płytek - aż dwóch! Jedną paczkę sprowadzali dla mnie z Włoch, bo nie było ich w magazynie Na szczęście, dzięki znajomościom, nie płaciłam kosztów transportu.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:12   #230
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba tak zrobię
Zanotuję przepis, bo chodzi za mną własny chleb
Tak zrób.
W ogole według mnie wszystkie 10 min są do zrobienia na początek. Także na YT wpisuj zwow AMRAP i masz ćwiczenia do zrobienia. 5 min rozgrzewka 10 min potu 5 min rozciąganie- i zadanie wykonane

Wiesz ten chleb jest specyficzny jednak Dla "normalnego" niesfiksowanego na punkcie diety człowieka raczej nie będzie on hitem (mój mąż go pożera co prawda ale on ma dziwne smaki).
Jak chcesz żeby był pulchniejszy, łagodniejszy to zrób pół- na pół z mąką razową albo normalną pszenną.
Stary 2013-05-13, 10:16   #231
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Dziękuję za odzew

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

dla mnie najistotniejszą sprawą jest szybka i darmowa wysyłka - to przyciąga.
Jeśli chodzi o gratisy - raczej kosmetyczne, najchętniej jakieś próbki (fajnie, jak są do wyboru).
A co do asortymentu, to tak jak dziewczyny wcześniej pisały - kupuje się to, czego nie można dostać stacjonarnie raczej. Mam parę sklepów, z których zamawiałam, mogę ci ew. podać nazwy, to sobie zobaczysz, co mają.

Ważne na pewno są kosmetyki typu "bio" lub "eko", bo ostatnio jest moda na naturalność.
Ja kupuję głównie jakieś rzeczy, których w Polsce nie można nigdzie dostać, a np. jest głośno o tych produktach gdzieś w internecie czy na blogach.

Cytat:

Misku, bede zamawiać bb krem, jeśli chcesz to moge też Tobie coś wziąć

---------
Czesc.

Ale pogoda do du.py!!!

Cały weekend malowaliśmy. Na razie te pokoje na biało. Kolor będzie na razie tylko w salonie i sypialni. Jeszcze nie zdecydowałam jaki

Ale przynajmniej polazilam przy okazji po moim kochanym Krakowie, poszłam sobie na wystawę i milo spedzilam dzien w samotności
No pewnie, że chcę

To jesteście dalej niż my, u nas kładą się płytki. Tż coś tam powoli gipsuje. Do malowania jeszcze trochę zostało.
Ja miałam 3 dekory do wymiany - kupowałam je w castoramie, resztę płytek zamówiłam przez internet.

Cytat:

Jestem za tym, żeby fugi miały jednak zbliżony kolor do płytek. Nie musi być identyczny, ale np. nie zrobiłabym do ciemnobrązowej mozaiki kremowych fug. Mogą być jaśniejsze fugi, ale tak o ton czy dwa.
chyba muszę pooglądać jakieś łazienki z taką mozaiką i zobaczyć, jak to wygląda. Płytkarz tak mi gadał, że robi prawie zawsze jasną fugę do ciemnych, ale to wtedy jakoś mocno się w oczy będzie rzucać, mam jeszcze parę dni.

Mówcie mi budowlańcu
Właśnie zamówiłam jakieś rury do szamba i końcówki, byłam nawet w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania sprzedającego
Stary 2013-05-13, 10:26   #232
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam (bo dawno w tym temacie nie pisałam) że mam zawodowe dziecko
Jest prześmieszna- bardzo zwinna i serio mądrala z niej (po kim ona to ma)
Ma ostrą fazę na mówienie i mnie rozwala co trochę na łopatki. Wczoraj np podbiegłą do mnie piszcząc "MAMUNIA!!" albo bawi się bawi- ja pytam "fajnie jest?" (bez nadziei na odpowiedz bo przecież ma dopiero 14 miesięcy) a ona na to "NO FAJNIE!!"
chyba mi by się faza na dziecko włączyła po spotkaniu z Manią Wczoraj spotkałam się ze znajomymi i ich roczniakiem. Fajny malec, nieco młodszy od twojej córy i jeszcze za bardzo nie chodzi i nie mówi, za to wszystko rozumie (dla mnie niesamowite jak już pokazuje o co się go pyta). Też słodziak

haniu, kojarzysz jakiś ZWOW który nadałby się dla kogoś z zabandażowanym palcem (bez pompek, ściskania itp)?

Cytat:
Mówcie mi budowlańcu
Właśnie zamówiłam jakieś rury do szamba i końcówki, byłam nawet w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania sprzedającego
ja wiedziałam, że ogarniesz każdy temat, nawet budowy

my aktualnie skłaniamy się ku temu projektowi: http://www.archon.pl/gotowe-projekty...m8721f6e69aa75 (ale to tak na spokojnie, może się jeszcze zmieni)
Stary 2013-05-13, 10:37   #233
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiedziałam, że ogarniesz każdy temat, nawet budowy

my aktualnie skłaniamy się ku temu projektowi: http://www.archon.pl/gotowe-projekty...m8721f6e69aa75 (ale to tak na spokojnie, może się jeszcze zmieni)
Fajny, prosty projekt. Nie ma się do czego przyczepić. Dla mnie salon troszkę mały, ale coś za coś - trudno jest znaleźć mały dom z dużym salonem. Ew. można by zlikwidować ten dodatkowy pokój i powiększyć salon.
Stary 2013-05-13, 10:48   #234
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Mówcie mi budowlańcu
Jesteś chyba z natury profesjonalistką więc nie dziwi mnie to że tematy budowlane nie są już dla Ciebie obce

Xzora chyba nie kojarzę żadnego bez pompek, tudzież ciężarów
W ogóle powinnam robić jakieś rozpiski w tym temacie bo tych zwowów jest bardzo dużo- coś ćwiczę, podoba mi się- potem chcę do tego wrócić - ale nie pamiętam numerku.
Stary 2013-05-13, 10:50   #235
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

mnie też dawno nie było, ale podczytuję Was od czasu do czasu. Parę razy zaczynałam nawet pisać, ale zawsze coś mi przerywało

Diana ja Ciebie pamiętam. Napisz proszę co u synka, jak dobrze pamiętam to urodził się niedługo po moim B. Chodzi do przedszkola? Jak Wasz biznes?

Co do Twojego pytania to ja generelanie nie kupuję kosmetyków przez neta (ew. podkłady na allegro), ale jeżeli coś miałoby mnie zachęcić to na pierwszym miejscu darmowa przesyłka, potem ew. gratisy w formie jakiś próbek, rabat do wykorzystania przy następnych zakupach. Na pewno nie gadżety typu notes, długopis itp.

Haniu Twoja mala wcześnie zaczęła mowić skoro już rzuca "no fajnie" Mój J. jak miał tyle, to poza mama i tata wołał jeszcze "pomocy" jak faktycznie pomoc była mu do czegoś potrzeba oraz "pilot" na pilota od TV Reszta to były jego własne wyrazy na określenie czegoś i oczywiście nadawał cały czas ale w swoim narzeczu

Misku
Budowlańcu! Baw się dobrze przy budowaniu domu U nas niedawno były robione podłogi na górze. Masakra jakiekolwiek remonty jak się mieszka, nawet przy dużym domu syf przed którym cięzko się schować

Ja się teraz biorę za urządzanie pokoi chłopaków. Pomysły już mam, ale realizacja idzie powoli
Poza tym muszę stworzyć koncepcję kuchni przy salonie. Taką "normalną" kuchnię do gotowania mamy, ale ta przy salonie ma być urzywana przy imprezach/świętach, jako składowisko szkalnek, kieliszków itp. Rezygnujemy z lodówki, kuchenki, ma być w zasadzie tylko zlew. Na codzień będzie służyć pewnie tylko do przygotowywania czegoś do picia, żeby nie latać do normalnej kuchni.
Kompletnie nie mam pomysłu jak to zaaranżować żeby zgrało się z salonem.
Macie jakieś inspiracje tego tylu kuchni/niekuchni?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:03   #236
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

Haniu Twoja mala wcześnie zaczęła mowić skoro już rzuca "no fajnie" Mój J. jak miał tyle, to poza mama i tata wołał jeszcze "pomocy" jak faktycznie pomoc była mu do czegoś potrzeba oraz "pilot" na pilota od TV Reszta to były jego własne wyrazy na określenie czegoś i oczywiście nadawał cały czas ale w swoim narzeczu

Misku
Budowlańcu! Baw się dobrze przy budowaniu domu U nas niedawno były robione podłogi na górze. Masakra jakiekolwiek remonty jak się mieszka, nawet przy dużym domu syf przed którym cięzko się schować

Ja się teraz biorę za urządzanie pokoi chłopaków. Pomysły już mam, ale realizacja idzie powoli
Poza tym muszę stworzyć koncepcję kuchni przy salonie. Taką "normalną" kuchnię do gotowania mamy, ale ta przy salonie ma być urzywana przy imprezach/świętach, jako składowisko szkalnek, kieliszków itp. Rezygnujemy z lodówki, kuchenki, ma być w zasadzie tylko zlew. Na codzień będzie służyć pewnie tylko do przygotowywania czegoś do picia, żeby nie latać do normalnej kuchni.
Kompletnie nie mam pomysłu jak to zaaranżować żeby zgrało się z salonem.
Macie jakieś inspiracje tego tylu kuchni/niekuchni?
Mania już bardzo dużo mówi- nie ma, pada, kot, koń, pies, jedziemy, daj, idziemy, jemy , no i oczywiście standardy mama, tata, baba, dziadzia
Ogólnie to tak od tygodnia stara się wszystko powtarzać.
A najważniejsze słowo to oczywiście daj i nie- no i jedziemy. Moje dziecko od razu po śniadaniu bierze kluczyki od auta, kurtkę i staje przy drzwiach krzycząc "JEDZIEMY!!"

Czyli będziesz miałam po prostu bar w salonie
Stary 2013-05-13, 11:03   #237
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny, prosty projekt. Nie ma się do czego przyczepić. Dla mnie salon troszkę mały, ale coś za coś - trudno jest znaleźć mały dom z dużym salonem. Ew. można by zlikwidować ten dodatkowy pokój i powiększyć salon.
Z tym salonem też się zgodzę. TŻ koniecznie chce stół w salonie, więc trzeba będzie pokombinować. Ale na pewno da się tak zrobić, żeby się zmieścił.

Cytat:
Xzora chyba nie kojarzę żadnego bez pompek, tudzież ciężarów
W ogóle powinnam robić jakieś rozpiski w tym temacie bo tych zwowów jest bardzo dużo- coś ćwiczę, podoba mi się- potem chcę do tego wrócić - ale nie pamiętam numerku.
Chyba będę musiała sama jakiś zwow ułożyć. Albo poszukam czegoś w formie tabaty może.
Może załóż dziennik na pakerni? widziałaś efekty woow? też chcę taki tyłek!
Stary 2013-05-13, 11:13   #238
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Mania już bardzo dużo mówi- nie ma, pada, kot, koń, pies, jedziemy, daj, idziemy, jemy , no i oczywiście standardy mama, tata, baba, dziadzia
A najważniejsze słowo to oczywiście daj i nie- no i jedziemy. Moje dziecko od razu po śniadaniu bierze kluczyki od auta, kurtkę i staje przy drzwiach krzycząc "JEDZIEMY!!"

Zazdroszczę, mój nadal nie mówi

Za to się odpieluchował w dzień, z dnia na dzień. Jednak to prawda że jak dziecko gotowe to idzie łatwo, omija się etap wysadzania bo może coś się złapie.

Diana
ja nie pomogę bo nic nie zamawiam

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-05-13 o 11:16
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:20   #239
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:

hehe no to już spore słownictwo opanowała
Co do salonu to faktycznie wygląda na to że to będzie bardziej bar niż kuchnia tylko jak to sensownie zaaranżować

Cytat:
Z tym salonem też się zgodzę. TŻ koniecznie chce stół w salonie, więc trzeba będzie pokombinować. Ale na pewno da się tak zrobić, żeby się zmieścił.

Chyba będę musiała sama jakiś zwow ułożyć. Albo poszukam czegoś w formie tabaty może.
no pierwsze co mi się rzuciło w oczy to właśnie brak miejsca na stół w salonie, ale skoro widzicie możliwość umieszczenia go tam to spoko.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

Za to się odpieluchował w dzień, z dnia na dzień. Jednak to prawda że jak dziecko gotowe to idzie łatwo, omija się etap wysadzania bo może coś się złapie.

Diana
a ile ma doładnie B.?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:31   #240
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne że sama ułóż...ja często to robię. Mam ulubione ćwiczenia i często z nich tworzę jakiś zwow

Widziałam- nie do wiary że w miesiąc tak tyłek jej się zrobił!!

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

Diana
Chłopcy mają ciężką mowę często. Poza tym to chyba jednak geny. I ja i mąż szybko mówiliśmy- mąż w wieku 2 lat normalnie całymi zdaniami nawijał.
Mój brat np nie gadał nic do 3 roku życia- to samo jego syn. Ale jak już zaczęli gadać to przestać nie mogą

Nie martw się - przyjdzie i na to czas.
Moja gada-chodzi- ale za to zębów nie ma za bardzo. Dramat z tym ząbkowaniem. Już jej normalnie widać zęba- jakby wyszedł- ale jest powleczony dziąsłem. Strasznie to dziwaczne. Lewa górna jedynka już 2 miesiące jej wychodzi

Ja mojej odpuściłam wysadzanie- zaczęła się chować po kątach gdy robi kupę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości