![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Cytat:
![]() W OCT wyszedł mi (ponoć) jedynie za wąski rąbek (rogówki?) i że to niby nic takiego, ale skonsultują to jeszcze z okulistą, który u nich przyjmuje. Skonsultowali i mam takie zalecenie, jak wyżej. Miałam kiedyś to badanie i niezbyt miło wspominam, ale pewnie dlatego, że byłam wtedy dzieckiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w niedzielę tak rozcięłam sobie nożem palec, że o ćwiczeniach siłowych mogę na długo zapomnieć. Cały czas nie mogę nic cięższego trzymać w ręce, czy ściskać, bo mnie strasznie rwie.Dzisiaj spróbuję pobiegać, jak nie będę mocno ręką machać to powinno być ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tu do Ciebie przyklikałam- a dokładniej z przepisem na chleb gryczany. Trochę czasochłonny jak to drożdżowiec- ale banalnie prosty. 600 g mąki gryczanej 0,6 litra ciepłej wody 40 dag drożdzy płaska łyżeczka cukru łyżka soli łyżka octu balsamicznego ( ja bonusowo dodałam tak 100 g siemieni lnianego- a następnym razem jeszcze dam słonecznik) Robisz zaczyn z łyżki mąki, ok połowy szklanki wody, drożdży i cukru. Odstawiasz do wyrośnięcia. Mąkę do misy, do reszty wody sól i ocet. Jak zaczyn wyrośnie mieszasz wszystko razem. Konsystencja zupełnie niechlebowa- dość rzadka , jak na muffinki. Odstawiasz to do wyrośnięcia. Po ok 20 min, przekładasz do formy (do keksowki- ja mam taką 35 cm..ale jest lekko za krótka na tą ilość) . Znowu odstawiasz do wyrośnięcia. Wstawiasz do nagrzanego pieca- 185 C termoobieg na godzinę. Bajka!!! jak chleb na zakwasie- ciężki, aromatyczny. No i w czasie pisania pot mi wysechł po zwowie nr 60 ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-05-10 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
I znowu mnie szmat czasu nie było. Co do Was zajrzę, to nie dośc, że nowy wątek to jeszcze jakoś nowe nicki...
![]() Ja do Was po prośbie dziewczyny, można? ![]()
#215 |
Zakorzenienie
|
haniu, dziękuję za przepis!
A jaką masz wysokość i szerokość keksówki? Muszę sobie kupić formę i chciałabym się akurat wstrzelić w chlebowy rozmiar. Diana, jeśli ja jestem tym nowym nickiem, to naprawdę cię długo nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co tam się dzieje? Cytat:
Chleb mi z niej wyszedł - także zrobię następnym razem z 0,5 kg mąki, 0,5 litra wody ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
3 lata..... w sumie po urodzeniu małego trochę opuściłam wizaz to może i fakt, że to już tyle.
Ale jedna Hania mnie pamięta ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Otwieram drogerię internetową z kosmetykami i (nie robię żadnej reklamy ani nic z tych rzeczy, nie podaję nazwy itp) pomóżcie proszę wybrac asortyment ![]()
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdybys te kosmetyki, których używasz, miała okazję kupic przez net w lepszej cenie zrobiłabys to? Od razu mówię - nie chcę nikogo namawiac na zakupy u mnie (!!!) tylko chcę się doweidziec czego używacie
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Ale pytasz o wszystko-wszystko, czy jakaś dziedzina?
nie wiem czy dam radę pomóc, bo albo używam profesjonalnych albo zwyklaków. nie wiem co wchodzi w skład średnich półek. |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Diana, a masz zamiar sprzedawać też na allegro? Bo ja, jeśli mam kupić coś kosmetycznego to tylko tam szukam (poza sklepem stacjonarnym).
Fajną opcją na przeciągnięcie klienta z allegro do swojego sklepu w necie jest wysłanie razem z przesyłką kartki w kształcie wizytówki (bo zwykłą kartkę łatwiej wyrzucić) z kodem rabatowym. Z rzeczy, które ja kupowałam przez net to kosmetyki typowo fryzjerskie (szampony, płyny do prostowania włosów), płyn miceralny Biothermy (bo w aptekach drogi, a w drogeriach nie ma). Przez net zawsze kupuję tusze do rzęs - bo raz stacjonarnie kupiłam zeschnięty. Teraz już ryzykować nie chcę, a nie chcę też psuć w drogeriach tuszu otwierając go. Popatrz może na allegro co się sprzedaje (według liczby kupujących). |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Wróciłam dziś znowu do rodziców, żeby sobie ciuchy na letnie wymienić, pranie zrobić i się zregenerować chwilę. Za mną 12-godzinne dni pełne aktywności, ale sporo udało się załatwić. Pojawiły się też oczywiście nowe problemy i koszty, wiadomo. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej i szybciej będzie to szło do przodu. Jeśli chodzi o szczegóły, to może coś w klubie opiszę. Asiuk, jedno pytanie, czy w mozaice mam zrobić jasne fugi? Jak myślisz? Ja na razie skłaniam się ku tej opcji, ale jakoś nie jestem pewna. Cytat:
Byłoby łatwiej ci doradzić, gdybyś coś bliżej opisała, na czym chcesz się skupić, co chcesz sprzedawać? Wiesz już? Wszystkie działy, czy np. bardziej włosy, bardziej paznokcie, bardziej zapachy, bardziej bio-eko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odzew
![]() Chcę się skupic na pielęgnacji twarzy i ciała. Przynajmniej na chwilę obecną. Chciałam skupic się na produktach marek, które jest ciężko kupic w sklepach stacjonarnych, np. marki profesjonalne dostępne do tej pory tylko w salonach kosmetycznych. Są to droższe kosmetyki, ale mają zupełnie inny skład. Ponadto na pewno trochę kolorówki tylko, że... jakich marek najczęściej używacie? I jeśli kolorówka to co, tusze, cienie, pudry, podkłady? Tych dwóch ostatnich bardzo się boję, ponieważ nie każdy umie sobie dopasowac kolor (chyba, że produkt zna). Na pewno będzie osobny dział dla mężczyzn i osobno kosmetyki bio/naturalne. I drugie pytanie, jaki gratis zachęciłby Was do zakupu ponownego? Próbka kosmetyku czy np. cos z logo firmy (notes, długopis itp)? A swoją drogą całuję wszystkie znane i nieznane mi wcześniej wizażanki ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Diana, gdzie byłaś jak Cię nie było? Jak Twój synek? Ja bym nawet kupowała, gdyby ceny były niższe ![]() Co mnie by zachęciło, to na pewno darmowa przesyłka. Gadżety w stylu notesy, długopisy itp do mnie nie przemawiają. Bardzo jakieś próbki kosmetyków, albo jakieś małe makijażowe gadżety, jak pacynki, gąbeczki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Wtajemniczenie
|
Xzora, aż mnie zabolało jak przeczytałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Za to kolorowka to co innego ![]() ![]() I ja tez Cię pamiętam ![]() Cytat:
![]() Misku, bede zamawiać bb krem, jeśli chcesz to moge też Tobie coś wziąć ![]() --------- Czesc. Ale pogoda do du.py!!! Cały weekend malowaliśmy. Na razie te pokoje na biało. Kolor będzie na razie tylko w salonie i sypialni. Jeszcze nie zdecydowałam jaki ![]() W piątek musiałam jechać do Krakowa po 8 płytek ![]() ![]() Ale przynajmniej polazilam przy okazji po moim kochanym Krakowie, poszłam sobie na wystawę i milo spedzilam dzien w samotności ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-05-13 o 06:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chcesz dołączyć gadżety to tylko kosmetyczne - próbki perfum, gąbeczki itp. Raz z jednego sklepu dostałam takie ładne sakiewki (w nich były zapakowane pudry). Darmowa wysyłka też zachęca do zakupu. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
helo,
Diana jasne że mąż używa kosmetyków i kocha kupować. Z tym że on lubi powąchać , poczytać, pomacać- jak kupuje zwykły żel pod prysznic to mu schodzi 10 min ![]() Sądzę że jak już otwierać sklep z kosmetykami to właśnie naturalnymi, bio albo takimi niedostępnymi w drogeriach. Bo takie zwykłe marki to spokojnie można kupić stacjonarnie w dobrych cenach. Betti to choć tyle że w tej całej sytuacji znalazłaś coś dobrego dla siebie ![]() Pogoda faktycznie iście jesienna. Znowu z sandałków w conversy trzeba było wskoczyć. ----------- Powiem wam (bo dawno w tym temacie nie pisałam) że mam zawodowe dziecko ![]() Jest prześmieszna- bardzo zwinna i serio mądrala z niej (po kim ona to ma ![]() Ma ostrą fazę na mówienie i mnie rozwala co trochę na łopatki. Wczoraj np podbiegłą do mnie piszcząc "MAMUNIA!!" albo bawi się bawi- ja pytam "fajnie jest?" (bez nadziei na odpowiedz bo przecież ma dopiero 14 miesięcy) a ona na to "NO FAJNIE!!" ![]()
#229 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Ale wrócę na pewno, bo jedna lubię się zmęczyć ![]() Cytat:
![]() Zanotuję przepis, bo chodzi za mną własny chleb ![]() Cytat:
![]() Z tą średnią półką jest o tyle gorzej, że można wpaść na zakupy do byle jakiej drogerii. Ja również korzystam z Allegro. Kupuję podkłady Revlona. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Tak zrób.
W ogole według mnie wszystkie 10 min są do zrobienia na początek. Także na YT wpisuj zwow AMRAP i masz ćwiczenia do zrobienia. 5 min rozgrzewka 10 min potu 5 min rozciąganie- i zadanie wykonane ![]() Wiesz ten chleb jest specyficzny jednak ![]() Jak chcesz żeby był pulchniejszy, łagodniejszy to zrób pół- na pół z mąką razową albo normalną pszenną.
#231 | |||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Jeśli chodzi o gratisy - raczej kosmetyczne, najchętniej jakieś próbki (fajnie, jak są do wyboru). A co do asortymentu, to tak jak dziewczyny wcześniej pisały - kupuje się to, czego nie można dostać stacjonarnie raczej. Mam parę sklepów, z których zamawiałam, mogę ci ew. podać nazwy, to sobie zobaczysz, co mają. Ważne na pewno są kosmetyki typu "bio" lub "eko", bo ostatnio jest moda na naturalność. Ja kupuję głównie jakieś rzeczy, których w Polsce nie można nigdzie dostać, a np. jest głośno o tych produktach gdzieś w internecie czy na blogach. Cytat:
![]() To jesteście dalej niż my, u nas kładą się płytki. Tż coś tam powoli gipsuje. Do malowania jeszcze trochę zostało. Ja miałam 3 dekory do wymiany - kupowałam je w castoramie, resztę płytek zamówiłam przez internet. Cytat:
Mówcie mi budowlańcu ![]() Właśnie zamówiłam jakieś rury do szamba i końcówki, byłam nawet w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania sprzedającego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() haniu, kojarzysz jakiś ZWOW który nadałby się dla kogoś z zabandażowanym palcem (bez pompek, ściskania itp)? Cytat:
![]() my aktualnie skłaniamy się ku temu projektowi: http://www.archon.pl/gotowe-projekty...m8721f6e69aa75 (ale to tak na spokojnie, może się jeszcze zmieni) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xzora chyba nie kojarzę żadnego bez pompek, tudzież ciężarów ![]() W ogóle powinnam robić jakieś rozpiski w tym temacie bo tych zwowów jest bardzo dużo- coś ćwiczę, podoba mi się- potem chcę do tego wrócić - ale nie pamiętam numerku.
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
mnie też dawno nie było, ale podczytuję Was od czasu do czasu. Parę razy zaczynałam nawet pisać, ale zawsze coś mi przerywało ![]() Diana ja Ciebie pamiętam. Napisz proszę co u synka, jak dobrze pamiętam to urodził się niedługo po moim B. Chodzi do przedszkola? Jak Wasz biznes? Co do Twojego pytania to ja generelanie nie kupuję kosmetyków przez neta (ew. podkłady na allegro), ale jeżeli coś miałoby mnie zachęcić to na pierwszym miejscu darmowa przesyłka, potem ew. gratisy w formie jakiś próbek, rabat do wykorzystania przy następnych zakupach. Na pewno nie gadżety typu notes, długopis itp. Haniu Twoja mala wcześnie zaczęła mowić skoro już rzuca "no fajnie" ![]() ![]() ![]() Misku Budowlańcu! Baw się dobrze przy budowaniu domu ![]() ![]() Ja się teraz biorę za urządzanie pokoi chłopaków. Pomysły już mam, ale realizacja idzie powoli ![]() Poza tym muszę stworzyć koncepcję kuchni przy salonie. Taką "normalną" kuchnię do gotowania mamy, ale ta przy salonie ma być urzywana przy imprezach/świętach, jako składowisko szkalnek, kieliszków itp. Rezygnujemy z lodówki, kuchenki, ma być w zasadzie tylko zlew. Na codzień będzie służyć pewnie tylko do przygotowywania czegoś do picia, żeby nie latać do normalnej kuchni. Kompletnie nie mam pomysłu jak to zaaranżować żeby zgrało się z salonem. ![]() Macie jakieś inspiracje tego tylu kuchni/niekuchni?
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to tak od tygodnia stara się wszystko powtarzać. A najważniejsze słowo to oczywiście daj i nie- no i jedziemy. Moje dziecko od razu po śniadaniu bierze kluczyki od auta, kurtkę i staje przy drzwiach krzycząc "JEDZIEMY!!" Czyli będziesz miałam po prostu bar w salonie ![]()
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może załóż dziennik na pakerni? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to się odpieluchował w dzień, z dnia na dzień. Jednak to prawda że jak dziecko gotowe to idzie łatwo, omija się etap wysadzania bo może coś się złapie. Diana ja nie pomogę bo nic nie zamawiam
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-05-13 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do salonu to faktycznie wygląda na to że to będzie bardziej bar niż kuchnia ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- a ile ma doładnie B.?
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam- nie do wiary że w miesiąc tak tyłek jej się zrobił!! Cytat:
Mój brat np nie gadał nic do 3 roku życia- to samo jego syn. Ale jak już zaczęli gadać to przestać nie mogą ![]() Nie martw się - przyjdzie i na to czas. Moja gada-chodzi- ale za to zębów nie ma za bardzo. Dramat z tym ząbkowaniem. Już jej normalnie widać zęba- jakby wyszedł- ale jest powleczony dziąsłem. Strasznie to dziwaczne. Lewa górna jedynka już 2 miesiące jej wychodzi ![]() Ja mojej odpuściłam wysadzanie- zaczęła się chować po kątach gdy robi kupę. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.