|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
jakieś złe fluidy, chore intencje, takie coś nie dla mnie. |
|
|
|
|
#272 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
No ja właśnie z takich ,co muszą mieć róg kołdry rozejrze się i coś kupię pewnie na dniach,bo powoli spanie staje się mniej komfortowe ![]() Cytat:
za tydzień. Czyli już drugi głos na tak dla rogala. coraz bardziej się przekonuję dziękujęCytat:
ps.daj koniecznie znać jak było na zajęciach,bo ja dostałam list i mam zajęcia w czerwcu przez 3 tyg w poniedziałki i jestem ciekawa,czy warto iść ? |
|||
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- tak jest z moimi teściami, caaały świat wie że to właśnie jest od nich |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że napewno teściowa chce pomagać, bo bardzo się cieszy, dziecka małego w rodzinie od 9 lat nie było, ale oni mieszkają dosyć daleko od nas, godzina drogi autem, więc nie będzie mi za często siedzieć na głowie. może w weekendy, ale i tak zwykle się spotykaliśmy w soboty czy niedziele. czasami ona po prostu nie rozumie mentalności polaków, no ale nie winie jej za to, skąd ma wiedzieć, że my takie "matki polki" |
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
mam kocyki!!
dzień dobry ![]() w mojej biedrze nie było (tam jest mało asortymentu), więc pojechałam do innej i tam już było wszystko w dużej ilości. kupiłam dwa- różowy i biały w kropki. Kocyki są superaśne i takie miękkie ![]() myślałam jeszcze nad tym ręcznikiem po kąpieli z kapturkiem, ale jakość wg mnie była taka se i nie kupiłam. za tydzień atak na koszule nocne ![]() dziś jak rano wstawałam, mąż się spytał co się stało, że tak wcześnie wstaję (wstałam nawet przed jego budzikiem do pracy). Jak mu powiedziałam, że jadę do biedronki po kocyki, to nie mógł uwierzyć ja z tych co nie wstają przed 9tą.pogoda u mnie barowa, znowu
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że my przez wizaż jesteśmy dobrze wyedukowane co do porodu, to czego ja oczekuję to trochę słownictwa i wyjaśnienia tych wszystkich nazw znieczuleń i procedur awaryjnych po angielsku. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() znam takie typy ahahah |
||
|
|
|
#277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam przestalam sie ogladac na kogokolwiek. Staramy sie odlozyc tyle ile mozemy i z tego wszystko kupujemy. Tesc na poczatku powiedzial nam, ze jako dziadek kupi malemu wozek. Potem temat ucichl, ale nie mialam jakos pretensji, Tż na wozek odlozyl. A ktoregos dnia maz przyjechal z prezentem dla Frania od dziadka, dziadek dal pieniadze na wozek i tym sposobem to co zostalo odlozone na wozek moze lezec sobie dalej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle mój drugi brat z bratową przyszli na komunię, a swojego dwumiesięczniaka zostawili u naszej ciotki (mieszka po sąsiedzku). Co jakiś czas tam lataliśmy co u Kacperka. Ciotka się śmiała, bo przecież mały tylko spał, a jak zaczynał marudzić to wystarczyło go z tej gondoli wziąć na ręce i przytulić. Raz tylko trafiłam na moment, że trzeba było go przewinąć i ciotka się bała Oznajmiam, że nie wyszłam z wprawy Śmiałyśmy się, że tak się krzywił, a jak go zaczęłam przewijać to od razu błoga minka. Stwierdziłam, że on jak każdy facet, jak mu się przy jajkach majstruje to zadowolony Dobra baby, nadrobiłam was, Oli gratuluję wózka. Muszę odejść od komputera bo mimo, że nie było nas cały dzień to jakiś cudem bałagan mam w domu. Później może zdjęcie wrzucę z wczorajszego dnia jak wyglądałam. Ale najpierw muszę ogarnąć chałupę. Edit: co do spania z rogalem to ja nie mam, ale roluję sobie koc i spełnia swoją rolę.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-13 o 09:19 |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co kraj to inna mentalność.Oliath Napatrzeć się nie mogę na te łupy W sumie oba mi się podobają, ale może biały Cytat:
|
||
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was, ale jakoś nie umiem się wbić w rozmowę ... chyba jeszcze zaspana trochę jestem
dziś mam ambitny plan zrobić zupę ogórkową, ogólnie mam labę do 15 bo tak przychodzi tż w tym tyg z pracy jutro planuję pojechać zrobić glukozę, dziś nie chciałam bo w poniedziałki zawsze dużo ludzi |
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też po polowanku w Biedrze
Ależ jestem gupia..chciałam zamarudzić, że w 3 Biedronach szukałam koszul nocnych i nigdzie nie było.. a dopiero lachrymia uświadomiła mnie, że one za tydzień i jest napisane jak byk w gazetce, którą obczajałam ze 20 razy Kupiłam kocyk, paczkę pieluch tetrowych, paczkę flanelowych, pościel, balerinki do szpitala albo po domu, ręczniczek z myjką Patrzyłam też na torbę, ale na razie się powstrzymałam..jak coś jedna przy wózku będzie..Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
heloo!
wczoraj przeszlismy Krakow wzdluz i wszerz, dzisiaj ciag dalszy czuje sie super nic nie boli nie strzyka nie ciagnie bomba!!!oliath - fura wymiata! a masz moze wozkownie na dole w kamienicy czy bedziesz go wciagac na trzecie pietro? bo duuuuzy on i ciezki... ale cudny i starczy na dluuugo bo pamietam ze pisalas ze budka wielka ja tez jakby co chce pieluchy w duzych ilosciach to zawsze sie przyda.. i tez sami wszystko finansujemy tak jak ostatnio ( rodzice dolozyli sie wtedy do wozka). po pierwsze wole sama bo malo rzeczy mi sie podoba, po drugie nie lubie łaski cz y sztucznego zainteresowania... a w przypodku np tesciow ktorych nie skyszelismy ani nie widzielismyo od marca tak by bylo... mi to osobiscie na reke Tz triche przykro jak widze.. wyslal im ostatnio na meila zdjecia leoska z usg i cisza.. :-( mamy w planach w tym tygodniu kupic lozeczko, materacyk mamy, ciuszki tez, reszte rzeczy na allegro iwsio zrobilam dwa dni temu podliczenie wydatkow na najblizsze cztery miesiace i duuuzo wyszlo :-( zrobienie samego ogrodka zeby nie zalewalo 1500 pln :-( i to wszystko teraz :-( no ale coz zwykle tak jest z wydatkami ze sie kumuluja buziaki skrobne potem |
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() Proszę chwalić się biedronkowymi łupami- czy te kocyki są we wzorki czy są też jednolite? Cytat:
Oli
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
i trzymam za wizyty!Jejku nie wiem kiedy ja Was nadrobię.. wczoraj to się chyba wściekłyście tyle stron zapisanych..jeszcze w poprzedniej części, a tutaj to już w ogóle.. |
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam ogromna bułke z boczkiem!! i czuje sie głodna jak wilk
![]() żre jak koń Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-13 o 09:45 |
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie też ecru
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-05-13 o 09:48 |
|
|
|
|
#289 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() widze, że co niektóre już zakupy w Biedrze zrobiły A ja się wkurzyłam bo chyba znów zalęgają nam się szerszenie w wentylacji ![]() Cytat:
Cytat:
super, super fura dla LiloCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
eveewe - moj ignasiek czesto jak ma katar to ma tez zapalenie spojowek wlasnie od kataru bo sobie zatrze go do oka. Trudno zakrapiaj na sile nic nie poradzisz... ja tez tak robilam niestety.. zreszta dwulatce ciezko cos wytlumaczyc na spokojnie bo to jeszcze nie ten etap :-( trzymam kciuki!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-13 o 09:50 |
|
|
|
#291 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej!
Ja po labie i Biedrze ![]() W labie byłam pierwsza :O bo mi mój dobry tata zajął miejsce ![]() Potem on poszedł do Biedronki, a ja do niego dotarłam po badaniu. No i mam to, co chciałam: po paczce pieluszek, 2 kocyki (oba niebieskie, bo był słaby wybór kolorów) i 2 ręczniczki (też niebieskie). Jeszcze za tydzień chcę koszulki nocne obczaić i te naklejki. Kapcioszki jakoś średnio higieniczne mi się wydają, zresztą ja do szpitala biorę gumowe na bank, bo też muszę mieć pod prysznic, a nigdy w życiu w miejscu publicznym nie nastąpię bez klapka na nodze A tuniki makabra, 100% poliester. Jejku ale mam szczęście, chyba trochę z Oliath na mnie kapło Właśnie mi babka od aukcji napisała, że ma jakieś sprane ciuszki, które odda za darmo, tylko trzeba by po nie podjechać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko proszę nie zrzucaj mnie
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie, nowa czesc juz ... ide nadrabiac
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie
![]() ja dzis zaczynam 33 tc!! coraz bardziej przeraza mnie rozpoczynanie nowych tygodni ![]() dzis jakw stalam to mnie lewa reka bolala, tak jakby miesnie czy cos ;/ musialam wczesniej wstac bo sie goscie zapowiedzieli na 13 a ja musze zrobic placek drozdzowy z rabarbarem, mam nadzieje ze wyjdzie bo jak sie chce popisac to wtedy nici :P no i pozniej do rodzicow pojade moze do srody, chociaz przeraza mnie mysl spania na niewygodnym tapczanie- mam nadzieje ze bedzie ok
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie te w tv co widziałaś, miały zaznaczone, że nie chcą karmić i dlatego te położne nie przykładały. mój szpital oferuje "lekcje karmienia piersią" na które jestem zapisana i będę chodzić. więc to nie jest też tak, że karmienie piersią w Anglii NIE, tylko , że jest wybór, bez pchania, namawiania, bez robienia wyrzutów. te matki które chcą karmić to mają prawo a nawet wsparcie. |
|
|
|
|
#296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki ![]() U mnie chłodno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zapomniałam się powitać w 31 tygodniu
)z tej okazji foto, jeszcze ciepłe! wyżywam się artystycznie |
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z łowów biedronkowych i mam 2 przesliczne Majulkowe kocyki
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Teraz jest taki plus, że jest mi strasznie gorąco spać, a nigdy nie potrafiłam zasnąć jak nie byłam przykryta, bo musiałam trzymać rękami róg kołdry (tak już mam :P ), a teraz obejmuję rogala i śpię odkryta
za tydzień. Czyli już drugi głos na tak 
istny szał.

za dzisiejsze wizyty 
ja z tych co nie wstają przed 9tą.
a o poscieli, kocykach i becikach jakoś im sie chyba zapomniało. Moi rodzice jednak są super, zawsze mysla o mojej siostrze i o mnie czy w czyms moga nam pomóc, samo to ze nie płacimy prądu, wody, opału bo oni tak chcą nam pomagać i jestem im bardzo wdzieczna 

. Co kraj to inna mentalność.

Kupiłam kocyk, paczkę pieluch tetrowych, paczkę flanelowych, pościel, balerinki do szpitala albo po domu, ręczniczek z myjką