|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Cytat:
Możliwe, że ja po prostu "nie czuję" slubów cywilnych.
|
|
#3932 | |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Cytat:
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
gdzie kupowałaś? jaka firma?
|
#3934 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mieliście szczęście ![]() U nas to trochę fabryka jest więc jadą na szybko. My będziemy ostatni, więc z jednej strony mam nadzieję na coś dłuższego, a z drugiej strony mamy ślub po godzinach, więc może się urzędnik do domu spieszyć ![]() Cytat:
Ale niestety muszę z przykrością stwierdzić, że Perfuzja trafiła na strasznie sztywnego urzędasa, który udzielił ślubu chyba najkrócej jak umiał. A powiedz mi, bo nie zanotowałam. Całowali się po przysiędze, albo po obrączkach? Cytat:
![]() A masz gdzieś to czytanie? ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Czyli jednak podpasował ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
Nie. To niestety wina tego urzędnika była
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Na
5 DDŚ postanowiłam zrobić sobie przy kawce jedną z ostatnich już listę "to do" i powiem Wam, że to swego rodzaju fenomen... zawsze mnie dziwiło jak PMki pisały na kilka dni przed, że są dziwnie spokojne - bo jak tu być spokojnym, myślałam I wiecie co... na mojej liście znalazły się 34 pozycje (jedne ważnie, inne mniej) i mimo, że zostało mi tylko 5 dni i powinna mną zawładnąć panika ja czuję spokój, błogi, wewnętrzny spokój... PLAN NA DZIŚ: ~ umówić się z księdzem na omówienie szczegółów ceremonii ~ skończyć klejenie winietek ~ solarium (4 minuty ~ ćwiczenie pierwszego tańca ~wybranie piosenek dla zespołu (dedykacje oraz piosenki "do jedzenia") ~ podjechać do firmy zajmującej się pompowaniem balonów helem ~ kupić tasiemkę do podszycia bransoletki ~ sprawdzić światełka, które za nami będą wisieć ~ i co nam jeszcze przyjdzie do głowy, albo na co nam jeszcze przyjdzie chęć z listy "to do" ![]()
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Kin_Ga07, fantastka, wspolczuje Wam sytuacji Ja chcce zeby goscie stali w lawkach, jak bede wchidzuc z tz. Ale tez chce byc obsypana, wiec 4 moje przyjaciolki wyjda przed kosciol wczesniej, a reszta bedzie stala w kosciele (mam nadzieje
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze żebyś właśnie była spokojna
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najważniejsze, że jesteś spokojna i zadowolona
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziś się umówić do dentysty. Będę jednak leczyć teraz. Mama zaoferowała wsparcie $$$
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno. Już sobie obiecałam, że ten ślub to ostatnia impreza w moim życiu, na którą czułam się zobowiązana zaprosić jakieś osoby zgodnie z życzeniem teścia. ![]() Jak mi się nic nie chceeee
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że jesteś bez stresu![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Rozmawiałam z mamą o poprawinach. Jeśli będzie pogoda to robimy w ogrodzie, jeśli nie to w domu. Zastawa i stoły będzie wypożyczona. Na ciepło planujemy żurek i bigos, bigos będzie gotowany dużo wcześniej i zamrożony, a żurek będzie gotowany w niedzielę z pozostałości po weselu.. Do tego jakaś sałatka (z porów?), robiona pewnie w piątek. Swojskie wyroby, ciasto. Damy radę Organizacja to podstawa
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ja nie jestem specjalsistka od cywilnych, ale jednak ślub i urzędowe formułki i nie idą mi w parze
Jestem...żoną ![]() Jestem...mamą Edytowane przez naiat Czas edycji: 2013-05-13 o 11:14 |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3944 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obawiam się jedynie, że przed samym weselem, jak część gości odmówi, to ona jednak na ostatnią chwilę będzie chciała przeforsować tych gości których teraz się jej nie udało zaprosić... Cytat:
) pójść na zakupy itp itd. Ale jak to ktoś mi ostatnio powiedział - w teściowej nigdy nie znajdę przyjaciółki...
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kryzys. Nie chcę mi się nic. Pół nocy nie spałam. Na myśl o weselu, rożkach, płatkach, zaproszeniach i całej reszcie tego badziewia mam odruch wymiotny. Na myśl o pakowaniu pięciuset trzydziestu ośmiu kartonów chce mi się wyć do księżyca. Na biurku piętrzy się stos papierów ... masakra.
Zabrałabym TŻta, Gienka i uciekła na koniec świata.
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
cowie : Swojego już nie mam ....skasowałam
ale uatrakcyjniłam to o cytaty o milości ![]() Szanowni Państwo, każdy z nas dokonuje codziennie wielu wyborów. Bywają wybory istotne i bardzo ważne, a wśród nich takie, które kształtują naszą przyszłość. Najczęściej dotyczą one edukacji, zdrowia, pracy, poziomu życia, przekonań, rodziny i przyjaciół. Pierwsze życiowe decyzje podejmują za dziecko rodzice, ale z czasem pociechy nabierają coraz większej samodzielności. Mądrzy opiekunowie wychowują w duchu przysłowia: „jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz”. Bo im więcej odpowiedzialności – tym więcej dojrzałości. Jednak decyzja o wyborze współmałżonka nie jest indywidualna. Jest wspólna. Dwie indywidualności spotykają się i decydują na bycie razem nie po to, by z siebie po jakimś czasie zrezygnować, ale by się ciągle nawzajem dojrzale ubogacać. Stać się częścią czegoś ważniejszego niż oni sami. Tej całości na imię małżeństwo. Pani J. i Panie M. Stajecie dziś na progu najważniejszej decyzji w swoim życiu. Za chwilę w postawie stojącej, z wyciągniętą ku sobie dłonią, podkreślającą szczerość wypowiedzi, przyrzekniecie sobie uroczyście, że uczynicie wszystko, aby wasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe. To wyjątkowy zaszczyt móc powiedzieć do jedynej osoby na tym świecie: mój mężu, moja żono; dlatego zmianie stanu cywilnego towarzyszy uroczysty i podniosły charakter. Przypomnę, że w sensie prawnym Państwa decyzja reguluje kwestie majątkowe, decyduje o wyborze małżeńskiego nazwiska i tworzy ład prawny waszemu dziecku. Jednocześnie słowa tutaj wypowiadane zobowiązują obie strony do wierności, pomocy, szacunku, równej troski o materialny i duchowy kształt wspólnego życia. Małżonkowie w życie społeczne wnoszą optymizm, przedsiębiorczość, a założywszy rodzinę, współdecydują o przyszłości swojego kraju. Dlatego małżeństwo i rodzina znajdują się pod szczególną ochroną prawa. Drodzy Narzeczeni, Szanowni Państwo. W każdym małżeństwie trzeba rozwijać w sobie przekonanie, że jest się z właściwą osobą i robić wszystko, by samemu też być osobą właściwą. Osobą, która wnosi w ten związek swoją pracowitość, oddanie i zaufanie. Każdego dnia - całego siebie. Także swe niepokoje i słabości. Bo w małżeństwie, jak w życiu - nie może być stale dobrze. Ma być autentycznie: raz dobrze, raz niedobrze. Jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze. Trzeba nauczyć się wybaczać. Nie wolno obciążać dzisiejszego dnia wczorajszymi pretensjami. Trzeba kryzysy obracać w pożytek, poprzez wysiłek wysłuchania współmałżonka, szczerej rozmowy. Bo udane małżeństwo - to rozmowa, która nigdy nie ma końca. Niektórzy ironizują, że nieważne, z kim się weźmie ślub; nazajutrz i tak się okaże, że to ktoś zupełnie inny. Rzeczywiście, małżeństwo to coś więcej niż wzajemna miłość. To wybór nowego stylu życia: jedność - w miejsce wolności, zgoda - w miejsce wygody. To także odpowiedzialność za rozwój człowieczeństwa i uczuć, tak by kochać się bardziej niż wczoraj, a troszeczkę mniej niż jutro. Miłość wymaga, by zmieniać się dla siebie nawzajem. Nie sztuką pokochać, sztuką wytrwać. Nie sztuką się pobrać – sztuką się dobrać i zgrać. Traktować małżeństwo nie jak jednorazową, tymczasową zmianę stanu cywilnego, ale jak dar, który ofiarują sobie mąż i żona, szczęśliwi, że mogą sobie zaufać, że mogą się wspierać, uzupełniać. Każdego dnia na nowo podejmując decyzję, że chcą być ze sobą - na dobre i na złe, w zdrowiu i w chorobie, w dobrej i złej doli. O tym, że jest to możliwe, przekonują nas pary, które na tej sali obchodzą swój złoty jubileusz. Czy jesteście gotowi pójść ich drogą i przyjąć na siebie prawa i obowiązki małżeńskie? Skoro tak, proszę wszystkich Państwa o powstanie z miejsc. |
|
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przy obrączkach nie ma żadnej formułki. Przynajmniej nic, co byłoby z urzędu ustalone. Możesz sobie ewentualnie sama coś od siebie powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Mhm... też mnie ten spokój zaskoczył, widocznie tak to działa
Cytat:
ciężki z niej człowiek po prostu...
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Cytat:
![]() W ogole nie bardzo pamietam co mówił urzędnik, poza kodeksem cywilnym i podstawowej komórce społecznej ![]() Jedziemy wlasnie na Mazury Relacja sie pisze, ale jeszcze nawet do soboty nie dotarłam, nie wiem czy ktokolwiek to przeczyta Zdjęcia od gości powinnismy miec koło weekendu.
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ci w nowym stanie ŻONKO?
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli byliście skupieni na sobie ![]() I najważniejsze
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na początku w to nie wierzyłam, ale z czasem się przekonałam, że to racja A ona podobno od początku znajomości zapałała do mnie sympatią i rzeczywiście na początku było ciut inaczej... lepiej? Niestety to nie mój typ człowieka, z resztą z perspektywy czasu jest tak, że TŻ bardziej lgnie do moich rodziców a ostatnio nawet zauważyłam, że moja mama okazuje mu więcej troki i czułości niż jego własna
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
cowie... do końca maja chcemy się wyprowadzić. Uznaliśmy, że długi weekend z Bożym Ciałem będzie najlepszym rozwiązaniem.. Tak, Ty będziesz ślubować a ja będę pakować talerze i ręczniki...
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I TŻ tak samo raczej woli swoją mamę![]() Niech mnie ktoś zagoni do roboty, bo jak nic nie ruszę i wrócę po ślubie to nie będę już miała pracy
|
||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Na razie jesteśmy troche oderwani od rzeczywistości
Ale bardzo dobrze
|
#3956 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze też napisze na pare dni przed że jestem spokojna ![]() hej perfuzja jak tam żonko ?? na ile jedziecie na mazury ??
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam znajomych, którzy będą wynajmować mieszkanie, ale jeszcze jest w remoncie i niestety do końca maja nie skończą :/
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie stąd ta inwencja Pani urzędnik ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaa i musze okulary wymienić |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

No trudno. Już sobie obiecałam, że ten ślub to ostatnia impreza w moim życiu, na którą czułam się zobowiązana zaprosić jakieś osoby zgodnie z życzeniem teścia.

ale uatrakcyjniłam to o cytaty o milości
ciężki z niej człowiek po prostu...