|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Bokeh, super że chrzciny udane!
Czekamy na relacje i fotki Ciekawe jak tam Lady
|
#2672 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40783431]tak samo? ![]() Z tym, że my w pewnym momencie, szybko dość, przeniosłyśmy się do klubu tylko. a widzisz, to za karę ![]() na pewno rozkładana na płasko całkowicie no i - po jakim terenie chodzisz? jeśi dużo spacerujesz i ogólnie teren nie spod igiełki, to jednak brałabym na dużych pompowanych kołach mnie się na przykład szalenie nuna podoba: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2077 ale ani nie płaska jest, ani nie na nasze warunki ![]() świetny xlander jest, tu akurat drogi bo nowy model, ale spokojnie starsze znajdziesz lub używkę, jeśli chcesz: http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E bardzo dobre podobno są mclareny, ale w większości na malutkich kołach o mamo o to to, xlandera ma moja siostra też, całkiem w porządku jest. Niby tereny do spacerów mam ok, ale uznaję tylko duże pompowane kółka Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40783475] [/COLOR]Meneq...a gdzie czapka??? [/QUOTE]i kocyk?! ![]() Cytat:
może jeszcze schabowego niech dziecku smaży!Cytat:
![]() Cytat:
Ja kurka zaczęłam od jabłka kilka dni temu. Teraz podaję Oli bobofruta jabłko marchewka. Dziś dorzucę słoiczek marchewka ziemniak. Mam nadzieję,że nie robię Oli krzywdy jakimś złym wprowadzaniem w ogole moja mama uważa, że Ola powinna od razu za pierwszym razem owalić cały słoik |
|||||||
|
|
|
#2673 |
|
Konto usunięte
|
Mała, nie, czemu od kleiku? jak nie wprowadzasz glutenu to wcale nie musisz od kaszki (kleiki bg są), możesz od warzywa lub owoców zaczać
Własnie japco podałam, podobało się
|
|
|
|
#2674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40783431]tak samo?
![]() Z tym, że my w pewnym momencie, szybko dość, przeniosłyśmy się do klubu tylko.[/QUOTE] Aaaaa no i super!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę że jak Daria będzie miała pół roku to przejdziemy na spacerówkę. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- No fakt....zapomniałam
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mało tego powiedziała coś z w stylu, że ona to takie zupki gotowała ale jej syn (mój mąż) nie chciał ich jeść aż w końcu jej mama ugotowała prawdziwś zupę i wtedy mu posmakowało. I w ogóle to żebym ja jak zacznę gotować dla Małego, to żebym mu "dobre" rzeczy gotowała tj doprawiała np. solą, cukrem |
||
|
|
|
#2677 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Black Nie pierwszy, czwarty Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marsi Współczuję, mama to powinna być mama ![]() Ja w duchy absolutnie nie wierzę Ale moja malutka ma dziś dzień ślinienia, masakra... |
|||||
|
|
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Charliz- napewno krzywdy nie robisz. Pytam czy tak bo ostatnio wyczytałam i jestem ciekawa czy Szajka się zgadza.
To co wyczytałam to najpierw zacząć od łyżeczki kleiku wymieszanego z mlekiem. (można dodać po prostu do porcji mleka?) bo tam było że mleka ma być odrobina a nie np 150ml do zagęszczenia. Tego trochę nie łapie. No a co do warzyw i owoców- to najlepiej zacząć od tych pierwszych bo warzywa są mniej słodkie i jak te już dziecko zaakceptuje to z owocami problemu nie powinno być-a to dlatego że dziecko ma naturalne upodobanie do słodkich smaków. Jak się dokształcałam to właśnie tyle wyciągnęłam z nauki ale czy dobrze (SZAJA? ).
|
#2680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że temat kaszek i kleików jak u mnie należy do dokształcenia
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-05-13 o 11:30 |
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za kobieta
|
|
|
|
|
#2684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gaduły
NIE NADROBIĘ wAS....zaczęłam ale muszę zrezygnować... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie co? przeglądałam ulokę z Lidla - patrzę a tam spodnie ciążowe 39,90 i inne rzeczy i sobie myślę - muszę dać cynk dziewczynom na wizaż - i nagle sobie uświadomiłam, Maja robi qpencję raz na godzinę |
|||
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
No i właśnie nie wiem jak to ogarnąć
![]() Szajka-możesz w małym skrócie napisać jak ty zaczęłaś wprowadzać? Bo chyba bez przykładu tego nie ogarnę ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Evel-u nas też kupa kupę kupą pogania ![]() Wczoraj Oskar tak mnie załatwił że nie wiedziałam jak go ogarnąć caaaałe plecy sobie uwalił
|
#2686 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w kwestii karmienia to wybitnie uwielbiają się wypowiedzieć. U mnie to było tak, że jak się dorwała do puszki mleka, to non stop jej mm chciała podawać mimo, że cycem karmiłam i pokarmu nie brakło. Ale nie, dziecko zakwili, to znaczy, że głodne. A jak na serio przegrałam kp to było "ojeeeej, nie masz pokarmu" a to przez nią m. in. bo mnie wkurzała, stresowała i mm podawała na potegę jak zostawiłam dziecko pod jej opieką. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w jakim wieku dziecko można sadzać w spacerówkę nierozkładaną całkiem na płasko?? hehehehe |
||||
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Tu wozek w calej okazalosci:
http://www.combi.co.jp/products/stroller/wl_mechakaru/ |
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz dac cynk dziewczynom na poczekalnie- są juz styczniówki 2014 ![]() poluje na dziecia z aparatem- usmiecha chce złapac
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Calawdeszczu, w sobotę ma być piękna pogoda więc może na sobote jak Ci bardziej pasuje? może jak Blogerka będzie mieć czas to do nas dołączy
Blogerko- Boże jak smutno się czyta o tych pierwszych miesiącach przypomniało mi się - miałam tak przy pierwszym dziecku, depreche i zero wsparcia gratulacje dla Boryska za 4 miesiąc Dziwczyny jak już jesteśmy przy duchach to opowiem Wam zabawną historyjkę jaka mi się przytrafiła w czasach młodości ![]() wakacja, wolna chata, zrobiliśmy sobie z moim TZ ,moim bratem i wtedy jego dziewczyną imprezję na ktorej spaliliśmy sporo trawki do tego piweczko, żarełko i tak sobie siedzieliśmy do północy, zaczęliśmy gadać o duchach i w pewnym momencie do kuchni wpadł wielki biały pies ![]() dziewczyny, ja z Karoliną tak krzyczałyśmy,że chyba wszyscy w okolicy słyszeli, wlazłyśmy na stół i drzemy się jak opętane, krzyczał też mój brat tylko mój TZ miał w miarę trzeźwy umysł i skumał,że to mój pies ( Dog de Bourdox) na strychu był worek z wapnem i pies się w nim cały wytarzał dziewczyny będę to do końca życia pamiętać potem mojej suni zdarzyło się jeszcze dwa razy wytarzać w tym wapnie |
|
|
|
#2690 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
i chciałam teatralnie wyjść w chuście i nie umiałam zawiązać ![]() Cytat:
kurde, teraz jak się samemu ma dziecko to tym bardziej pewnych rzeczy nie można zrozumieć ja to bym moją Maliznę zacałowała, wszystko Jej pokazuję, już się nie mogę doczekać jak będziemy razem rysować czy robić coś w kuchni, a tu taki numer W ogóle dziewczyny współczuję Wam tych relacji rodzinnych Cytat:
Już się nie łudzę, że przyślą ![]() Aaaaaa, chcę takie! Tylko ja obieram pomidora ze skóry ![]() Cześć ![]() Cytat:
a po tym rosole to "stolce" niby jakie? Dobrze, że przed Tobą miesiąc spokoju Bokeh super, że chrzciny udane! Meneq, ale ładnie Yae śpi Kurde, u nas wieczorem potworne cyrki przed spaniem. Ewcia usnęła dopiero po 1, w ciągu dnia spała ok. 1,5h I potem nie dawała się odłożyć, co usnęła i się Ją kładło to ryk. Musiałam leżeć przy Niej, trzymała mnie za koszulkę i głaskałam po policzku. Co przestawałam to się budziła w końcu po 15 minutach udało mi się polecieć do wanny i o dziwo Mała spała dalej, do 3:30 ale bywały gorsze noce, także nie narzekam, tylko żal mi Jej strasznie jak tak nie może usnąć
|
||||
|
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez marteczka69 Czas edycji: 2013-05-13 o 11:43 |
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza, o rany! Dopiero 4? Charlizz dobrze mówi, może porozmawiaj z nim na ten temat?
Marsi |
|
|
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty bierzesz wózek? bo ja to musze miec, bo inaczej nie dam rady z małą, w chuście nie wysiedzi tyle czasu.a jak godzinowo? przed południem czy po? bo jak bedzie słonce to na pergoli bedzie mega skwar bo tam wszystko odkryte... blogerko, a Tobie pasuje? szczepienie mamy dopiero 28 maja, bo wszystkie miejsca zajęte... kopara mi opadła ja pitole. po 16 jedziemy tam do domu, bo teściowa wychodzi ze szpitala- juz sie boje tej cudownej atmosfery... a tz sie zgodzil zebysmy przyjechali bo mu bylo głupio odmowic... o ja....
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-13 o 11:47 |
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
ilkas, czarna widze Was
My dziś kończymy 4 miesiące nie wiem kiedy to tak szybko zleciało ![]() ![]() Moja maruda urządza sobie już drugą drzemkę obudziła się po 6, zjadła, pogaworzyła, coś koło 8:40 znowu zasnęła, spałam z nią do 9:30 i o 11 znowu zasnęła coś śpiące to moje dziecko dziś a ja zamist sprzątać to piję kawę i siedzę w necie Szaja gratki dla Was również od dziś w biedronce ciuszki dla dzieci na promocji Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-13 o 11:51 |
|
|
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze się nasłuchałam jakie teraz to wszystko złe jest: słoiczki to zło, pampersy to zło, wszystko co mi ułatwia życie (przewijak, stojak na wanienkę) to zło i niepotrzebne. Jedyne i słuszne są jej rady, jej zupki (oczywiście posolone), jej deserki (oczywiście z cukrem), wszystko dlatego, że ona tak się martwi i tak się boi o Kubusia, podobno bardziej niż o swoje dzieci aha i u nas chyba coś jest na rzeczy jeśli chodzi o ząbki, możliwe to? 2,5 m-ca? co do wprowadzania to ja to w ogóle nie ogarniam tematu, najlepiej jakbym miała dokładnie napisane jak kiedy ile i oczywiście jak przyrządzić... |
||
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to na szczęście życie sobie poukładałam bo mam bardzo mądrego partnera ale moj brat niestety odbiło się to bardzo na jego życiu osobistym i w relacjach z kobietami ![]() dlatego mi było bardzo źle jak miałam w ciąży przeboje z teściową bo tak naprawdę to w teściach mam więcej uczuć niż we własnej rodzinie cieszę się,że mieszkamy już osobno z teściową i nasze relacje wrociły na właściwe tory ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
biorę wózek z fotelikiem i w torbę wezmę chustę bo nie ukrywam,że chciałąbym skorzystać z warsztatów chustowania bo mam opanowane tylko jedno wiązanie a potrzebuje nauczyć się wiązać do karmienia ![]() cienia na pewno nam nie zabraknie
|
||
|
|
|
#2698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kp... u mnie też jest tak, że jak tylko zakwili, buzię zrobi w podkówkę to jest głodny, nie ma np wytłumaczenia, że jest malutki i że np.nadmiar wrażeń go przestymulowuje, owszem przyjmuje to do wiadomości, mówi, że faktycznie ale przecież jej gadanie to na pewno Małego nie przestymuluje w ogóle to jak się z nią spotykam (dobrze, że raz w m-cu tylko) to łapię strasznego doła, łącznie z tym, że zaczynam myśleć o sobie jako o złej matce ![]() aa i wiecie co jeszcze t. wymyśliła, czym mnie maksymalnie wpieniła, że ona najchętniej to by Kubusia adoptowała. Cytat:
![]() Cytat:
a co do stolcy po rosole to na pewno nie byłyby one głodowe
|
|||
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hej kochane
Masakeros, po pierwsze was nie nadrobie, po drugie my uz oo chrzcinach! Co za dzien!!!! ![]() Generalnie bylo mega za☠☠☠iaszczo! W koncu chrzciny byly u tesciowej, nic sobie apropos tamtej sytuacji nie wyjasnialysmy, ale z tego co sami sie domyslilismy z M.,ona chyba myslala, ze ja je bede chciala ograniczyc kontakty z Pietraszkiem a jak wiadomo przeciez nie o to chodzilo.No i tak, rano pojechalismy na basen, tam nowe cwiczenia robilismy (wkleje potem zdjecie Urzadzail nam histeryjke przed wyjsciem do kosciola, i jak w koncu zasnal w aucie o 15,15, tak sie obudzil dopiero dzisiaj o 7,30, urzadzil kolejna histerie ze zmeczenia i spalismy do 11.20 sluchajcie, on byl tak padniety, ze na cyca nawet oczu nie otwieral!!!!!!!!!!Teraz lezy na macie i urywa nozki pszczolce Na mszy rozplakal sie tylko przy zmianie pozycji przy polewaniu glowki, no bo przeciez on spi mi na klacie a ktos ma czelnosc go na lezaco przekladac! Ale szybciutko zasnal z powrotem przespal nawet zdjecia pod oltarzem, no wszystko! Na chrzcinach w domu bylo 18osob, towarzystwo calkiem zgrane, gruchaly takie salwy smiechu, ze sobie nawet nie wyobrazacie, on spal. Byla trojka dzieci, 4, 5 i 7 lat, diabelki wcielone, piski wrzaski, Pietraszko nic. Wszyscy zawiedzeni, bo tak slicznie byl ubrany i poza 3ma zdjeciami pod oltarzem nie ma z nim ani jednego A moja tesciowka zabijala tekstami wczoraj Ja cala msze trzymalam Malego bo moj wspanialy maz stwierdzil ze jak sie Piotrus obudzi to tylko ja go uspokoje, dopiero przy komunii oddalam chrzestnemu bo wiedzialam, ze sie nie obudzi, no i totalnie zalatwilam sobie plecy, dodatkowo w kosciele mialam szpilki 10cm, dzisiaj ledwo chodze, wczoraj plakalam prawie z bolu i faceci lecieli mi po paracetamol do apteki calodobowej. I mowie tesciowej, ze mnie napieprzaja plecy a ona "to idz tam do chlopcow niech Ci masaz zrobia palkami" Natomiast chrzestny stwierdzil, ze on "stoi w kuchni i kazdemu po kolei lody robi" (rozmrazal w mikro ) Bylo naprawde superancko, wszystko sie udalo, zarla bylo tyleeeee ze szok! No tylko zadnego zdjecia z Malym nie mamy bo spal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
calawdeszczu
chustowanie zaczyna się o 13 http://motherandbaby.pl/images/wrocl...a-rodzenia.pdf |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Czekamy na relacje i fotki 

[/QUOTE]

Ja kurka zaczęłam od jabłka kilka dni temu. Teraz podaję Oli bobofruta jabłko marchewka. Dziś dorzucę słoiczek marchewka ziemniak. Mam nadzieję,że nie robię Oli krzywdy jakimś złym wprowadzaniem ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
od razu głupia wygooglowałam, ale gdzie tam znaleźc ;] 

NIE NADROBIĘ wAS....

nie wiem kiedy to tak szybko zleciało