|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Eliza, co sie dzieje?
![]() A mi dzisiaj znów strasznie ńiedobrze, głowa z tego wszystkiego pęka. Nie jestem w stanie z łóżka sie zwlec. I juz nie mam pomysłu co moze mi ulżyć. Chyba powinnam zmienić imię na Maruda :/ Dziewczyny, pokazecie fotki tych biedronkowych gadżetów dziecięcych? Jestem ciekawa co wybralyscir. Gazetka mi sie nie otwiera. |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Witajcie dziewczyny. znajdując ten wątek bardzo żałuję że nie znalazłam go wcześniej i nie szukałam wsparcia u was mamach aniołków.
Mam na imię monika i chciałam wam opowiedzieć w skrócie moją historię, która mam nadzieję obudzi w was chęć dalszej walki i maleństwo. W 2008 r zaraz po ślubie dowiedziałam się że jestem w ciąży, ogromna radość, nie śpieszyłam się z wizytą u lekarza, skąd mogłam wiedzieć że coś złego może sie stać, poszłam w 9 tc, -serduszko nie biję, płacz, żal. pomimo wczesnej ciąży psychicznie było ciężko, dzieci śniły mi się praktycznie co 2 noc, nie mogłam się na niczym skupić, w takim zawieszeniu trwałam chyba z pół roku. Potem życie potoczyło się własnym rytmem, poszłam do pracy, czas leciał a my cieszyliśmy się sobą. przeszła wiosna- lato 2011, pogoda piękna tylko cieszyć się życiem postanowiliśmy spróbować jeszcze raz, II kreseczki, radość połączona ze strachem, nie czekając zmieniłam lekarz (niby lepszego) i strasznie tego żałuję. Niby ma bardzo dobre opinie o podszedł do mnie że szkoda mówić. dzwonię do niego umowić się na pierwszą wizytę 5 tc mówię jaki przypadek ok, wizyta co 2 ty, luteina i acard. Od początku zastrzegł żeby na razie się nie cieszyć bo różnie może być, strasznie się bałam, w 9 tc usłyszałam że narazie nie będziemy robić żadnych badań bo nie wiadomo jak to się skończy, serduszko zaczynała wolniej bić, zero reakcji z jego strony. wizyta w 11 tc serduszko nie bije- jego słowa: tak się zdarza, mogę p. skierować do Białegostoku (miasteczko klinik dla rodzin z problemami). Znowu płacz, teraz żal do samej siebie że zmieniłam lekarza na niby lepszego o on mnie kompletnie olał. znowu szpital, łyżeczkowanie, i ciągły żal do Boga dlaczego nas to spotyka. Po wyjściu ze szpitala jeż do niego nie poszłam, dowiedziałam się o lekarzu przyjeżdżającym z sąsiedniego miasteczka, zapisałam się do niego. dziewczyny trafiłam na lekarza anioła ;-) od razu skierował mnie na różne badania, szukał przyczyny, wszystko było prawidłowo. Od pierwszej wizyty wzbudził w nas nadzieję że jeszcze doczekamy się maleństwa. kazał odczekać 3 msc i uwaga... niczym się nie martwić, nie rozmyślać że coś się stanie tylko się kochać ![]() ![]() ![]() ![]() A więc dziewczyny życzę wam siły w staraniach się o maleństwo, nie poddawajcie się, pozytywne nastawienie dużo daje. jestem z wami całym sercem.
#213 |
Wtajemniczenie
|
witajcie. chrzciny przezylismy. usmialam sie w kosciele, bo podchodzilismy do chrzcielnicy a chrzesni sie klocili kto bedzie trzymac dziecko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tydzien Duza zaczela od buntu. siedzi w domu. czekam na telefon od lekarza, zeby mu wyjasnic bez obecnosci Alki o co chodzi a o 17.00 mamy wizyte u niego. mam nadzieje, ze to cos pomoze. pedagog jest bezsilny, tak samo jak ja. nie moge sila ubrac dziecka, ktore jest wyzsze ode mnie ![]() ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
co się dzieje??
ale też mam taki humor ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję! Napałasz mnie optymizmem i wiarą że w końcu i mnie się uda! ![]()
![]() |
#215 | ||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Misia witaj!
Przykro mi z powodu Twoich strat, a jednocześnie gratuluję i bardzo cieszę się z Twojego Małego Szczęścia ![]() Cytat:
Mam to wszystko wypakowane z szafy i zapakowane w kartony. Nie ruszę z niczym, dopóki nie będę miała szafek, bo nie mam i tak gdzie tego układać, leży w kartonach na ziemi :/ A kiedy kupimy szafkę, to wie chyba tylko Ten na górze (i może mojemu Dawidkowi już szepnął) :P A po drugie muszę spisać jakąś listę, co mam kupić i wg tej listy działać. Na razie mam jakieś testowe Pampersy, 2 Sudocremy, 2 Bepantheny, 2 mini Jelpy i jakieś tam próbeczki, dość sporo ciuszków, te ręczniki i pieluszki, ze 4 kocyki i to chyba tyle z większych rzeczy... No i najważniejsze, pierwszą książeczkę ![]() Mam ambitny plan na ten tydzień. Chcę spisać tę wyprawkę i chcę wystawić na allegro rzeczy, które mi zalegają w mieszkaniu (mam je wszystkie w jednej torbie), tylko TŻ musi porobić zdjęcia. Rzeczy, które przypominały o Dawidku, są w pudełeczku na dnie szafy. Teraz trzeba by się zabrać za ten pokój, trzeba w nim: odmalować ścianę, pomalować fronty mebli na jaśniejszy kolor, odgracić, kupić szafkę, kupić drugą szafkę do dużego pokoju, żeby tu przenieść resztę książek. Ogólnie to dość sporo roboty jest.. Ale takie rzeczy, jak łożeczko czy wanienka to na sam koniec sobie zostawiam, na razie tylko takie drobiazgi. Muszę to rozplanować. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Agatko niestety już nie pamięta jaki to były badania . Jestem pewna że każda z was będzie tulić choć jedno maleństwo.
#217 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40782709]Witam!
A ja się zapisałam do mamuś - na przekór strachowi i temu wszystkiemu - i się cieszę, bo trafiłam na fajne dziewczyny (wiadomo, różnie z tymi wątkami bywa). Mój poprzedni wątek też wspominam super. Też jeszcze podczytywałam chwilę, ale potem już za bardzo bolało.. A więc kupiłam pieluszki, kocyki i ręczniczki (po 1 paczce każdego rodzaju pieluch, 2 kocyki niebieskie - słaby był wybór - i 2 ręczniki niebieskie - również słaby wybór - ale jeden mama mi chce sprezentować i też jeszcze chce poszukać jakiegoś kocyka w innym kolorze). Tuniki mega daremne, 100% poliestru, ciekawe kto w tym wysiedzi latem. Te kapcioszki nie są w żadnym stopniu higieniczne, a po domu mam inne. A tak to na nic więcej się nie czaiłam. Jeszcze 20. podejdę po te koszule i naklejki dekoracyjne. A dzisiaj chcę zrobić porządek z rzeczami... Boję się otwierać tę szafę, ale kupiłam też takie ładne niebieskie pudełko w Biedronce, włożę do niego wszystko co mam pamiątkowe po Dawidku i będzie sobie leżeć w pudełku. Rano mój dobry tata ![]() A TYYYYY JAK TAM? Kiedy się wybieracie z mężem do Biedronki? A może już byłaś?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pokaż zakupy ![]() Cytat:
![]() ![]() Co się dzieje? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jest wszystko ok ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-05-13 o 10:45 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czuję już zbliżający się @ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Agatko znalazłam z tamtego okresu:
-tyreotropina (TSH) -toxoplazmoza gondi przeciwciała klasy IgG - IgM -hbs,antygen -przeciwciała antykardiolipidowe IgG - IgM - IgA -test ANA Screen - chyba tocznia ale u nas tego nie robią tylko te znalazłam ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Iza :brawo: ![]()
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcesz się zamieć?? chętnie ją odkupię od Ciebie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Izus, super!
![]() Ja mam USG za 10 dni i i sie boje i nie mogę doczekać jednocześnie! ![]() Cieszę sie ze obj są, ale u mnie to i tak nic pewnego, wtedy tez miałam i d... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki tylko "czujesz" to wszystko jest możliwe kochana ![]() Misia witaj ![]() A wracając do badań, to i tak claxene miałaś podany "profilaktycznie" bo pisałaś ze w badaniach nic nie wyszło. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-05-13 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=anitaxas;40785342]
Cytat:
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Izaaaaaaa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Chętnie oddam w zamian za śliczną zdrową fasolkę!
![]() Niestety, te przeczucia się sprawdzają najczęściej. Chociaż oczywiście mam z 5 objawów ciąży już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() Misia czyli miałaś super ginka że mimo dobrych wyników dał Ci clexane! Też mam nadzieję że jeśli nawet badania wyjdą mi OK to profilaktycznie je dostanę! ![]()
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz zdecydowanie na @ nie czekam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elizko, co się dzieje? To chyba od poniedziałku jakiś nawał trudnych spraw. Myśmy dostali spis ponad 100 faktur od skarbówki z pytaniem co to za faktury. A nigdy takich faktur w firmie nie było. Teraz trzeba ściągać kopie tych faktur, żeby w ogóle zobaczyć co to jest i na kogo rzeczywiście wystawione ![]() Teraz koleżanka dzwoni ze szpitala - jest w 13 tc i trafiła z arytmią na jakiś oddział ogólny. Dostała wczoraj lek na nerki, którego nie wolno podawać kobietom w ciąży. Zapytała lekarza, dlaczego dostaje ten lek, bo nerki ma zdrowe, to ją opierniczył, że to on skończył medycynę a nie ona ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
IZA gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie skandal, co najmniej powinna zgłosić do ordynatora! Co do faktur i skarbówki - nie zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a ja mam takie pytanie.Ile wydajecie na jedzenie i na ile osób?Ostatnio rozmawialiśmy ze znajomymi i nie wiem czy to oni wydają skrajnie mało czy my jemy rozrzutnie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Wiktor kończy dziś 10 miesięcy
z tej okazji dziecko mi się w kiblu zakochało ![]() ![]() staje przy kiblu i liże deskę (zamkniętą), a jaki protest jest jak go zabieram ![]() po 3 dniach uchylonej (ku radości kota) łazienki (bo kuweta w wannie i Wiki nie sięgał) - niestety znów drzwi są zamknięte ![]() aż się boję na co teraz Wiktor przekieruje swe namiętności ![]()
#237 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
![]()
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
bo nie zacznę starań jak wyników mieć nie będę....
Cytat:
To wszystko zalezy właśnie czy kupuje się codziennie coś na obiad śniadanie i kolację czy robi zakupy tygodniowe....
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie. Zastanawiam się bo:
Miałam robione USG 28 tygodniu. Wszystko było ok. Teraz w szpitalu tez miałam USG robione w 30 tygodniu . Babeczka sprawdzała: łożysko, pępowinę, wymiary, przepływy, wody płodowe, tętnice pępowinowe, masę Dzidka, czaszkę, mózg ()komory, sierp, móżdżek). kręgosłup, serduszko, Odejścia naczyniowe, płuca, brzuszek, żołądek, wątroba, nerki, pęcherz. Czy warto iść na umówione USG 3 trymestru??? Jeśli nie, to kiedy teraz powinnam iść na USG? Nie ukrywam, ze to koszt 200 zł a pewnie jeszcze przed porodem będę chciał iść zobaczyć czy wszystko ok. Co myślicie? ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Iza ok 800-1200 zł miesięcznie. Tylko na jedzenie... Oni 400 chyba na tydzień?? ![]() Ja nie wiem co Oni jedzą za 400 zł miesięcznie- konserwy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.